Дебат за МОЧА и подобията му в България предстои да освети поданиците на съветско-руския колониализъм

Предстои новото Народно събрание да бъде обезпокоено по дълго замитания въпрос за продължаващата съветска монументална диктатура в центъра на столицата ни и в други големи градове. https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-intervyu-petar-slavov-zakonen-li-e-pametnikat-na-savetskiya-okupator-sled-kato-mu-e-izdaden-akt-za-darzhavna-sobstvenost-2-g-predi-da-bade-gotov-proektat-i-tseli-7-g-predi-da-bade-zavarshen

Ето само заради това си заслужаваше да бъде съборено просъветското статукво в командвания от фалшивите евроатлантици от ГЕРБ бивш парламент. Там не се намери нито един депутат, който да постави на обсъждане този въпрос, какво остава за отделна парламентарна група. 

Пробивът в българския парламент да се о(б)съди доминацията на МОЧА и подобията му в България ще изправи пред изпитание спотаилите се поданици на съветския постколониализъм. Как ли ще гласуват иначе гласовитите нови парламентарни патриотари от “Възраждане”?

За старите патриотари бесепари дори не питам. Излишно е  да ги подозирам в стремеж към свободолюбие и освобождаване на България от лъжата за “освобождението” на България чрез съветска окупация. Та нали точно на нея дължат голямата като за тях чест да са следовници на българската версия на комунизма от съветски тип!

Голям зор ще бъде за ДПС, които се издадоха категорично като проруска партия по време на кризата между Турция и Русия със сваления руски изтребител през ноември 2015 година.

Ами бунтарите от ИТН, на които съветското статукво с нищо не пречи – ако съдим по липсата на отношение към него или по някои реакции на днешни депутати от тази партия, които аплодираха анексирането на Крим от Русия  ( като Тошко Йорданов, както вече съм припомнял)?

Но най-интересно ще бъде да видим дали младите прозападни по документи продължители на промяната ще нарушат неутралитета си, който досега никое интервю с тях не е провокирал ( защото самите интервюиращи по навик любезно отказват да затрудняват властта с неудобни за нея теми). 

Инициаторите на това пробуждане Петър Славов и Мартин Димитров ( на снимката) на практика ще провокират преброяване на (не)зависимите български депутати спрямо СССР и Русия.  С инициативата си те осмислят вота на хиляди българи, които получават доказателство, че не са се разкарвали напразно до урните дори при положение, че каузата на освобождението от лъжата за “освобождението” очевидно не излъчи доминиращо мнозинство в това Народно събрание.

13 мнения за “Дебат за МОЧА и подобията му в България предстои да освети поданиците на съветско-руския колониализъм”

 1. Поне надписа да оправят, пак ще е нещо. Даже по-добро, щото в музея никой не стъпва, а под паметника е пълно с младежи, които току виж научат нещо ново.

  А и нещо ми говори, че ако поправим надписа, от руското посолство собственоръчно ще поискат да участват в разглобяването и преместването 🙂

 2. Не цялото ДПС се оказа проруска партия.Видя се след отцепването на Лютви Местан,че една не малка част не следва сляпо Доган.

 3. Тук възлагамe големи надежди на гражданите за европейско седесе.

 4. ще приема новата власт за наистина водеща до промяна ако демонтират паметниците на съветските окупатори в България, акто направиха в Прага тамошните демократи.

 5. Това е истинският индикатор (винаги е бил) дали нещо в тази страна ще се промени към нормалност. Безразличието и примирението към лъжите, в които живеем ще ни погубят. Цял живот в лъжи не може да се живее.
  Г-н Инджев, завиждам ви за оптимизма. Благодарен съм, че ви има. Много, много малка част от българите ви заслужават. Но и това е все пак много специална и особена привилегия.

 6. Много се надявам, че Димитров и Славов ще успеят да вкарат в пленарната зала такова решение. Защото аз подозирам, че саботажът ще е преди това. Не искам да правя “разбор” на гласовете в залата, но допускам, че ДПС и ИТН ще гласуват според това, дали техните гласове за и против имат смисъл. ГЕРБ ще гласуват “за”, с голяма вероятност, защото в момента тече кампания за доказване на евроатлантическия образ. Така, за добро, или лошо, единствената неизвестна е ПП.

 7. МОЧА и всички тотеми на окупиралата ни два пъти империя трябва да бъдат премахнати!

 8. https://www.dnes.bg/rusia/2021/12/15/vitalii-klichko-gotov-sym-da-se-biia-za-rodinata-maika.514012

  Виталий Кличко, бившият световен шампион по бокс в тежка категория, който стана кмет на Киев, заяви, че се готви за руската инвазия, като привиква всички войници от резерва, а самият той ще се присъдини към битката за “родината майка”.

  Той поиска международна подкрепа и военна помощ и каза, че Западът не може да отхвърли натрупването на войски от Русия около границите на Украйна като “заплахи и малки игри”.

  “Това ми напомня за дискусиите, които се проведоха преди инвазията през 2014 г.”, каза 50-годишният Кличко пред германския таблоид Bild, визирайки руската анексия на Крим. “По това време почти всички международни наблюдатели смятаха, че това е невъзможно.”

  Кличко сподели, че цяла Украйна се готви за рускага инвазия и че той организира гражданска защита на Киев. “Засилихме работата по набирането и обучението на войници от резерва”, заяви той. “Като войник някога се заклех да защитавам страната и сега също съм готов да се бия за нея.”

  Той твърди, че има множество сценарии за руска атака и повтори критиките от Алексей Резников, министър на отбраната, че Германия е блокирала доставката на оръжия за Украйна чрез НАТО.

  “Новото германско правителство трябва да разбере, че помощта за страната ни никога не е била по-важна”, казва Кличко. “Украйна е в центъра на Европа. Граничи с няколко държави от ЕС. Ние не искаме война, ние искаме мир. Няма да позволим на Русия да ни върне обратно в Съветската империя, в която народът на Украйна не иска да бъде. Ние сме европейска държава, която се нуждае от европейска подкрепа повече от всякога.”

  Резников каза пред Financial Times, че през последния месец Берлин е наложил вето върху закупуването от страна на Украйна на пушки за отстрелване на дронове и противоснайперистки системи чрез агенцията за подкрепа и снабдяване на НАТО. Оттогава обаче Германия отстъпи по първия елемент, след като го счете за несмъртоносен, каза той. Германското външно министерство отказа коментар в понеделник, като каза, че дискусиите и решенията в рамките на алианса са поверителни.

  ГЕРОЯМ СЛАВА!

 9. Руснаците използват тези камъняци като пикня с която да маркират подчинените им територии.
  Да си взимат “альошата” за да може НИЕ БЪЛГАРИТЕ да сложим на негово място паметника на най-великият българин, Левски, който сега е в нозете му.. За мен няма по-голямо унижение от ситуацията с тези два паметника в Пловдив..
  Време е да измием руската пикня за да освежим българското си самосъзнание и гордост!

 10. За съжаление това е една от истините, макар, че намирам за странно, защо господин Инджев тябваше да Я поставя в скоби „(защото самите интервюиращи по навик любезно отказват да затрудняват властта с неудобни за нея теми). Обикновенно това правим за пояснение на мисълта, а тук мълчанието на медийте ПОНЕ ДО СЕГА беше ясно. Самите лидери на ПП заявиха, че нямат страх от неудобни въпроси и ще дават отговори на всички такива. Значи сега нещата ще се сведът до това, дали все още са останали истински журналисти, които ДА ИСКАТ и могат ДА ПИТАТ! Или тези са преминали поради „управленческата пандемия“ на службици като ваксаджии или полировчици на тикви.

 11. “Поощрението” на изпълнилия със съдържание долната визитка И 3-те пътя в листата на НЕизбираемо място

  Петър Славов е юрист и икономист. Образованието си получава в 91 Немска езикова гимназия „Проф.Константин Гълъбов”. Той е възпитаник на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ Юридически факултет, Магистър по Право; European Business School, London, Regent’s University Economics; Университета за национално и световно стопанство, Факултет „Международна икономика и политика”, МИО. Специализирал е в Лондон, Франкфурт на Майн и Париж. Адвокат. Петър Славов е един от най-активните народни представители в 43-то Народно събрание. Заедно със свои колеги е автор на над 100 законопроекта и 650 въпроса към министрите. Един от основните инициатори и вносители на пакет от промени, въвеждащи законова основа за лустрация. Владее немски, английски, френски, руски и гръцки езици.

 12. А нещо за доста по-монументалния паметник във Варна няма ли да предложите?

 13. Единствената причина МОЧА все още да не е преместен в Музея на социализма, са софиянци. В София е струпан над половината от демократичния свят на България, и въпреки това кмет е фандъкова. Махнете фандъкова (по добре предсрочно) и изберете Борис Бонев за кмет и и ще се отървете от това национално унижение. А на негово място издигнете паметник на основателя на БЪЛГАРИЯ-КАН АСПАРУХ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.