Промяната продължава с алтернативата на срамната Бойкова “Севда ТВ”

“Александра Тренкова ще е началник на пресцентъра на новия кабинет, потвърди тя пред OFFNews.

Назначението ѝ се очаква да бъде обявено утре.

Тренкова е журналист в Нова телевизия. Продуцент е на седмичното публицистично предаване “Пресечна точка”.

 

 

 

 

Преди това журналистката е била продуцент на новините на bTV. Има над 20 години опит в медиите”.https://offnews.bg/medii/aleksandra-trenkova-ot-nova-tv-oglaviava-prestcentara-na-kabineta-766753.html

Не я познавам лично ( да ме прощава, ако все сме се запознавали, което за разсеян човек, като мен, не е изключено), но въпреки това тази номинация не ме учудва със своята адекватност. По лични причини. 

Била е продуцент на предаването, в което цели 4 пъти ми дадоха тази пролет думата в “Нова телевизия”, за която не съществувам като коментатор от години, особено след нелепата смърт на Милен Цветков, който също си “позволяваше” да ме кани.https://nova.bg/news/view/2021/04/26/324478/пресечна-точка-за-мандата-на-итн-вариантите-за-кабинет-и-българската-следа-в-холивуд/

 

 

 

 

 

 

 

Не, не се изживявам като “мерило” , но отново споделям личния си опит. Да бъда разпознат като легитимен събеседник, без да съм познат ( лично) на продуцента на предаването, осмелило се да наруши ( вероятно) неписаната забрана на телевизията, за мен е сертификат за рядка храброст в нашата колегия ( доколкото такава общност съществува след разходките на джипката върху нейното изтерзано тяло). 

Ще рече, че Александра Тренкова е показала чрез поканата към мен промяната, която тече в момента. Задейства се повече от половин година по-късно, но все още не е навестила влиятелните медии. В тях не е спирала навалицата от гостуващи безнаказано лица на отстраненото от избирателите статукво. А би трябвало да носят ако не наказателна, то морална отговорност чрез “изчегъртване” от екраните заради своето дългогодишно съучастие в култа към личността на една мутра, закотвила България в тинята на евроатлантическото дъно и в центъра на кремълските планове да бъдем превърнати в част от оста Москва-София-Белград на нашия полуостров в нашата полудемокрация .

И да ви кажа ли още по какво си личи отношението към телевизионен гост ( като моя милост)? Разбира се от илюстрациите, подбрани към него. Вижте няколко от тях, които в “Пресечна точка” си бяха направили труда да подберат. Защото моята физиономия дефилира ако не със стотици, то поне със стотина изображения във виртуалното пространство и е въпрос на ”вкус” кои от тях да бъдат представени на аудиторията. Не е въпрос на суета, а е свързано с естетиката на мисленето.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Промяната продължава и с факта на това назначение като алтернатива на срамната Бойкова “Севда ТВ”.

 

17ти декември, 19.00ч, Камерна зала “България” https://www.eventim.bg/bg/bileti/koledno-deja-vu-sofiya-bulgaria-hall-kamerna-zala-1251239/performance.html

 

18 мнения за “Промяната продължава с алтернативата на срамната Бойкова “Севда ТВ””

 1. Ако настъпи промяна в медийната свобода, може да очакваме от тези случки да произлезе огромен скандал:
  https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/antikorupcionnata-komisiya-podhvana-i-vraca-za-turga-za-elektrobusi
  Оказва се, че тролейбусите за Варна, Ст. Загора и Враца са произведени в Беларус. Какво ли е да финансираш Лукашенко и да твърдиш, че ни пазиш от Путин?

 2. Доколкото ми е известно, повечето от мотрисите на метрото са руски! Нали се прави с европейски пари, защо така става пак?!

 3. De Profundis: Петорната коалиция – с тоягата на омразата и моркова на властта
  Корупция у нас е по руски тертип организирана и, ако Кирил Петков иска да победи явлението, ще трябва да посегнете на руските подлоги във властта

  …..”Друга идея за важно действие на новото правителство, която ме изуми, е намерението спешно да се питат гърците защо се бави газовата връзка между двете страни. Не помня кой го каза – Петков или Василев, но едва ли има значение. Важното е, че си глътнах езика от изумление.
  Сериозно? Не знаем защо не става газовата връзка с Гърция? Не знаем защо не се открива пътят Смолян – Ксанти или защо не става балканският транспортен коридор Изток-Запад – от България, през Македония, до Албания? Не знаем защо толкова години вече ги няма тунелите под Балкана и мостовете на Дунав?
  Извинете, господа управляващи, срещу дребна за вас сума, ще ви консултирам веднага по темата, няма нужда да ходите чак до Гърция. Няма нужда да се троши народна пара, а и, току-виж, гърците ви кажат истината, пък тя ще ви заболи.
  Добре, де, и без пари, само от чист патриотизъм, ще ви кажа причините всички тези нужни на България проекти да не се реализират. Още повече, и двете причини са публични, дори без да са тайни. Първата е, че подобно развитие е
  ПРОТИВ РУСКИЯ ИНТЕРЕС
  Кремъл няма никакво желание България да е просперираща, демократична и европейска страна, защото тогава по-трудно ще постига своите цели тук, а и на Балканите изобщо.
  Втората причина е в активната подкрепа, която Кремъл има от страна на платените руски подлоги в страната. Те, особено в енергетиката и икономиката, но и в много други сфери, са настанени на ключови властови позиции, координират се помежду си, възпроизвеждат се и се развиват.
  Под секрет, г-н премиер, те са и главните носители на онази „голяма корупция“, която наистина безпощадно разяжда българското общество и срещу която толкова жаждате да се борите. Тази корупция е по руски тертип организирана и, ако наистина искате да победите явлението, ще трябва да посегнете на тези хора. “

 4. Имаше една снимка, на малкия още Делян Пеевски, подтичващ след Илия Павлов. По това време, Стоян Денчев ще да е бил още вицепрезидент на създадената от Луканов руска структура Мултигруп. Та, същия този Стоян Денчев вчера препоръча Гешев да подкрепи промяната.
  https://fakti.bg/bulgaria/637293-profstoan-denchev-na-mastoto-na-geshev-shte-ida-pri-radev-i-shte-mu-kaja-che-shte-varvim-v-edna-posoka
  Днес Гешев я подкрепи.
  https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/geshev-prezhivya-katarzis-i-zasipa-pohvali-kabineta-i-prezidenta
  Ще се радвам да прочета анализа и реакцията на новия говорител на Министерски съвет.
  А и Вашето, господин Инджев. Ако Ви е интересно, разбира се.

 5. @sms
  15.12.2021 в 13:23

  Чудесно!
  Единственото, което бих попитал De Profundis, дали би се осмелил преди година така публично да зададе СЪЩИТЕ въпроси към тогавашния премиер?

 6. @ Българин
  За съжаление, нямам възможност и търпение да следя “линията”, която спазват всички политически анализатори ( с изключение на Иво Инджев) така че не си спомням позицията му. Предлагам да го питаме Пламен Асенов (De Profundis) дали се е осмелил публично да зададе същите въпроси и на Борисов?

  От някои предишни негови публикации останах с усещането, че в “епичната” битка между русофилите “Хектор” (Борисов, Герджиков, де) и “Ахил” (Радев) от стратегическа гледна точка по-скоро беше на страната на “Хектор”, също като Огнян Минчев, Антоний Гълъбов, някои представители на атлантическия съвет… Аз лично, поради интензивността на чувствата си на неприязън и отвращение и към двамата, не успях да направя своя “информиран” избор.

  Но нека De Profundis сам да си каже и докаже 🙂

 7. @sms

  Очаквах смислен, интелигентен и откровен отговор от Вас на моето питане, и Ви благодаря, че получих точно такъв! 🙂
  И аз предлагам да го питаме De Profundis – ето, питам го и аз.
  Защо не на негова собствена територия – ами много просто, там коментарите (питанията) отдавна ги позабраниха!
  Ако иска De Profundis – да си каже…

  Поздрави, sms!
  Чест и удоволствие е за мен да Ви чета!

 8. @Българин, sms (подреждането е по азбучен ред)
  И за нямам конкретен спомен за позицията му, но ми се струва, че пише остро, с патос и с характерната за нашето поколение увереност в собствената правота, и не вярвам, ако не е задал такъв въпрос да го е направил от страх.
  А ако някакво пристрастие към Борисов му е пречило, това е друга тема. Аз например, като инженер, съм свикнал да търся и най-малките различия, и винаги между двама отвратняци единият ми е макар и малко по-отвратителен. И се отнасям с разбиране към хората, избрали Ахил или Хектор.
  Извинявайте, че се намеси в разговора Ви, но ми е приятно да съм във Вашата компания. Да можеше и Красноселски отнякъде да се обади….
  PS
  А това, колко опасно беше да се пише срещу Борисов, е друга тема… Но не искам да изпреварвам Стопанина… Когато му дойде времето, ще се пошегувам и по този въпрос…

 9. @ Българин

  Тази вечер искам да попитам и Люба Кулезич след като беше планирала в предаването си тема, свързана с демонтирането на МОЧА, защо не беше поканила най- въздействащият и упорит в публикациите си инициатор за разрушаването на този паметник на срама Иво Инджев, а беше събрала в студиото оня твърде съмнителен “демократ” и “страдалец” (тип Емил Кошлуков) Асен Генов, който без особен принос обра европейските съдебни лаври за тази патриотична инициатива с боядисването на паметника, както и един от братлетата Заимови, за когото няма да напиша какво мисля, тъй като Иво благородно ще се хвърли да го защитава, защото не бил виновен, че е внук на дядо си и на майка си, но на които, със сигурност, и двамата братя дължат престижните позиции, които винаги получават с учудваща лекота, сякаш са някакви извънземни гении. Все едно да правиш предаване за проекта “Плаващите кейове в Лаго Д‘Изео в Италия” без да интервюираш Кристо, а само да дадеш думата на директора на фабриката, изтъкала златистата основа и на оксиженистите, сглобили конструкцията.
  Заради това благородство сега други се кичат с изстрадания принос на Иво и си присвояват инициативата му и интелектуалния му продукт! Унизително, но типично за наследствени номенклатури.

  В един от любимите ми филми “Контакт” на режисьора Робърт Земекис нахален кариерист безочливо се опита да си присвои откритието на главната героиня (Джоди Фостър) и си получи възмездието, вместо световна слава, беше взривен от откачен терорист.
  Така му се пада! 🙂

 10. @sms

  По темата МОЧА и зловредното кремълско имперско влияние у нас няма нищо по-естествено и логично да поканиш г-н Инджев като събеседник в предаването си. Защо г-жа Кулезич не го прави, не знам, мога само да подозирам, ако има някакви нейни зависимости…или телевизията..рекламни (потенциално недоволни от такава покана) контрагенти…и така…Знам ли?
  Във всеки случай, всяко едно участие на г-н Инджев по телевизията е истинска глътка свеж въздух за мен лично, в тази гноясала, гангренясала чак бих казал, наша медийна действителност!
  И все се ощипвам и следя с повишено внимание, какво ли са му приготвили водещите като въпроси, или като друг, “подходящ” събеседник!

  @dkaraivanov

  Мерси! 🙂

 11. @sms

  Този път Вие ме изпреварихте за Асен Генов – моето мнение за него се покрива с Вашето! Гледах няколко от неговите дълги и скучни предавания, в които той обикновено говори повече от събеседниците си, а и те в много от случаите са шемети като Мишо Шамара, който все още не знае от какъв род е зданието на американския конгрес – Капитолият, според Мишо е “Капитолията”! Отдавна срях да му гледам и слушам логореята на Асен!
  Поздрави!

 12. @ Българин
  Т.е въпросът е дали “пропускането” да бъде поканен Иво точно по темата за МОЧА е резултат на липса на професионализъм или на зависимости ?
  За мен (лично) отговорът е лесен. И двете, защото зависимостите винаги убиват професионализма!

  PS: И за мен е удоволствие да чета постовете на Българин, Димитър, Красноселски, Николай , защото са най-близки до собствените ми виждния за случващото се и ми дават самочувствие, че съм близо до истината. 🙂

 13. Обвиненият по прибирането на милионите от Хемус припаднал в залата..

  https://frognews.bg/novini/podsadimiiat-aferata-hemus-pripadna-sadebnata-zala-tochno-predi-reshenieto-sada.html

  Гледал съм четене на доста присъди (и доживотни) и не си спомням да съм бил свидетел на припадания.
  В България това обаче е коронен номер на крадливите мутри съветвани от безчестните им защитници адвокатите. Всички се разболяват като сополивци от детцката градина като дойде време да отговарят.
  И на престъпници не случихме, то да те е срам пред чужденците с тая хилава мафия нашенска..

 14. Мотрисите на метрото били руски.Ако са ценово конкурентни,качествено и технически по-добри от конкуренцията-добре.Но защо трябва да е метроСТАНЦИЯ?Ние имаме точна дума-СПИРКА.Не казваме остановка-от станция,нито останавливаюсь,а казваме спирам се.Премахването на МОЧА трябва да тръгне още от по-незабележимите и упорито насаждани у нас русизми,така ще създадем атмосфера за нетърпимост ,за да не вкарваме с мотрисите и руски думи.

 15. Разбира се, че е мерило за независимостта на медиите дали канят Иво Инджев като водещ или поне като политически коментатор. Дори покойният Георги Коритаров, който си позволяваше волността да прави темата за демонтажа на МОЧА, канеше като коментатор Румен Христов, който цитираше почти дословно прочетеното в ivo.bg по темата. С днешна дата е показателно отсъствието на г-н Инджев дори от предаванията на Люба Кулезич и Сашо Диков, които иначе са единствените тв водещи, които подхващат теми, от които колегите им бягат като дявол от тамян.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.