“Бомбите” на бомбастичната джурналистика са с много къс фитил

 

 

 

 

Който се интересува от моята незначителна персона и още по-малко значима позиция по разни обществено-политически теми вероятно знае, че не си падам по падението да хваля политици, дори и да са ми някак на сърце въпреки тяхната безсърдечност спрямо нуждите на пролетариата по мерките на Ленин и Сталин.  

Но за “Киро канадеца” ще взема да направя изключение, ако продължават да ме обработват и предизвикват безпомощните производители на компромати срещу него. Не ми стига да е симпатичен за подобна авторска саможертва, за да го харесам. Но като наблюдавам как и кои се опитват да го удавят в капка вод(к)а, може и да се прежаля на това необичайно за мен поприще. 

(О)тричат го като канадец, но май му направиха услуга в очите на масата българи, за които законът е “врата у поле” и не се впечатлиха негативно от юридическата страна на въпроса.  Преди това пробваха с джепането на прословутата “злоба на роба” да предизвикат завистта на масите – донесоха им, че “Киро” има апартамент в центъра на София. Къде е Киро на кирия, а!?

Отново греда. Защото в центъра на София, Враца, Шумен, Пловдив, Варна и т.н. има много хора, които изобщо не са незаконно забогатели грабители, а са просто наследници на своите родители. Не малко от тези собственици живият бедно, но стискат собствеността си по сантиментални причини. Не ги съдя. Но опитът да бъде съден един успешен млад бизнесмен по като притежател на апартамент в центъра на София беше признак на интелектуално безсилие да му намерят недостатък ( както с канадското гражданство, където той наистина стъпи накриво, но не му накривиха много премиерската шапка, както се вижда).

Че и снимки, крадени явно от Фейсбук, пуснаха как изглеждало балкончето му дворчето му, котето му…Бррр, ужасен човек. “Ужасените” го избраха да замени оня готиния ерген като тюлен –  бабаит, свикнал от юноша да бара лелки, плацикащи се в курортното градче Банкя на лечебни процедури без съпрузите си край София, но това е друга(рск)а тема. 

След този конфуз на кръчмарско ниво в стил “тоя за к’ъв се мисли, бе” сега са се докопали до снимки на красивата му жена Линда, майка на три дъщери, която е …татуирана. И работи в сладкарница в София – освен, че също е канадка. Ама моля ви се, как си позволява!

Представяте ли си да беше някоя от съветските принцеси, доведени тук от български съпрузи да се спасяват от съветския рай – никогаш не би паднала толкова ниско ниво да е съпруга на цял премиер, пък да бачка като сладкарка ( хем образование не й липсва).

С такива страхотии гърмят заглавията на бомбаджиите в т.н. джурналистика, заради която хората презряха джурнализма у нас. Не минава ден, че и час, бомбаджиите да не хвърлят някоя подобна бомба за лов на шарани. За тях не е бомба новината, че другарите от ГЕРБ успяха да подведат парламента да обяви безумен мораториум върху цените на енергията, с което наистина заплашиха от взривяване икономиката с всички последици от това за всеки българин.

“Бомбите” на тези бомбаджии напомнят на вица за двамата престарели мъже в градската баня. “Как ши наборе”, изфъфлил единият. “Бомба шъм”, отвърнал другият. На което питащият констатирал: “Кат’  ти глеам фитиля,  скоро ше гръмнеш”. 

 

13 мнения за ““Бомбите” на бомбастичната джурналистика са с много къс фитил”

 1. Хубаво ни е момчето и умно, има и опитна подкрепа в лицето на Асен Василев (оная, “външната” още не я познаваме, но й слагам предварително “червена” точка за повишено внимание, щото е от квотата на ИТН-РР) затова се надявам премиерът ни да ни отсрами в Брюксел !

  Да внимаваме утре коя медия КАК точно ще отрази събитието в Брюксел. Ще бъде вододел кои са наши
  (български) медии и кои са чужди (еничари) !

 2. Киро “канадеца” го чакат тежки битки със СЪВЕТСКАТА сволоч, която от години управлява страната ни. На всички нива на държавата има такива “твари” от псевдо руски произход, дето до болка любят Матушката ама не отиват да живеят там щото там е тотална свинщина.

  Така са ги научили техните СЪВЕТСКИ господари в Кремъл. Да си налягат парцалите в БГ и кога требе – да се включват в СЪВЕТСКИ мероприятия за саботаж на всяка разумна инициатива, която би довела до промяна на СЪВЕТСКОТО статукво в България.

  Не другаря Борисов и неговия любим ГЕРБ трябва да бъдат “изчегъртани” от страната ни. Те са следствие, а не основния проблем, който е СЪВЕТСКА РЕПУБЛИКА до дупка. Казано по нашенски – това, което практикува БКП/ БСП вече 76години.

 3. От етична гледна точка за мен е достатъчно, че Кирил Петков е заявил отказ от канадско гражданство, а и не намирам закона за справедлив. Достатъчно е , че има българско гражданство по рождение , което го прави пълноправен такъв.
  От юридическа гледна точка съм сигурен, че Кирил Петков е бил съвсем наясно, че заявяването на отказ не е достатъчно, за да е факт отказът. Ето тук е проблемът. Кирил Петков постъпи макиавелистично- “Целта оправдава средствата”, което изостря вниманието ми, какво още може да очакваме по Макиавели.

 4. @sms
  Като казахте Брюксел, се сетих за оня виц, в който лирическият герой казва “Зър се фатих, та се сетих”.
  В Брюксел резидентът казал “Санкции срещу Русия са възможни, само в случай на агресивни действия срещу Украйна”. А аз бих искал да чуя “При агресивни действия срещу Украйна, веднага ще бъдат въведени санкции”. За Герджиков и Цецка не съм сигурен, но Плевнелиев точно така би го казал…
  Но млъкни сърце….
  Както казваше Виденов “Българският народ е мъдър и знае кого да избере”…

 5. С интерес очаквам кога пеевските медии ще обърнат палачинката. Тогава вече ще стане опасно. Предния път това стана за един ден. Явно Баце и Шиши се бяха разбрали предния ден. Сега по-скоро очаквам “плавен преход” в зависимост от степента на възвръщане на държавата. А опасно ще стане, защото обръщането може да се дължи и на ново “разбирателство” с Шиши.

  Пусти късмет, цял живот да живея в интересно време!

 6. Тримата чужденци, задържани за шпионаж в завод “Арсенал”, бяха пуснати под гаранция

  https://faktor.bg/bg/articles/obshtestvo-zakon-i-red-trimata-chuzhdentsi-zadarzhani-za-shpionazh-v-zavod-arsenal-byaha-pusnati-pod-garantsiya

  Това пускане под гаранция е много лош знак и окончателно компрометира т.н. българска “прокуратура”, която след ареста на руските шпиони беше направо РАЗЯРЕНА от факта, че МВР е дало публичност на събитието и така е “попречило” на следствието. И какво направи прокуратурата, тази воняща от корупционни зависимости стоножка със стотици АНОНИМНИ “крака”? Пусна ги!
  Защо никъде в информацията за пускането не се споменава името на прокурора, освободил под гаранция (и то без право на обжалване!) руските шпиони? Нека поне да видим лицето и да запомним името на тази корумпирана прокурорска “муцунка”. Може и да не е корумпирана “муцунката”, а просто да действа, водена от силни русофилистични убеждения. Кой знае?! В интерес на истината Муцунката можеше да пусне веднага братушките-шпиони, притежатели на прословутата “синя” карта за гении, измислена от другаря Кальфин, която дава привилегии на чужденци да бъдат назначени на високи позиции даже в заводи за военно производство, но сигурно му е трябвало време, за да замете доказателствата и да синхронизира обвинението с лъжите на адвокатите им. Сега тримцата може спокойно да си отидат вкъщи, може и да изчезнат, ако искат.

  Чудя се защо още няма граждански протести срещу това родоотстъпно прокурорско престъпление ?!!

 7. до SMS

  Здравейте!
  Присъединявам се към коментара Ви относно пускането на руските шпиони, на 100%!
  —-
  Сетих се за скорошния ни разговор относно De Profundis…

  Ето днес, ново потвърждение за двуличната му същност…Само четете! И се възмущавайте, като мен!

  https://faktor.bg/bg/articles/pochina-vdovitsata-na-pinochet-chiliytsite-praznuvat

  Заглавието: “Почина вдовицата на Пиночет, чилийците празнуват”

  Чилийците празнували, така ли???
  По-долу, в инфото (от АФП) нищо подобно не се цитира..

  И тъй като тази двуличност вече стана редовна практика, за мен лично отдаааавна отпаднаха подозренията за наличие на хибридна къртица във Фактора….
  Няма такава там, самият De Profundis е КЪРТИЦАТА!
  🙁
  Споделяте ли мнението ми?

 8. Честно казано имотите в Банкя не са много по-евтини. Още по-малко тези в Бояна или на морският плаж/бряг…

  Но като стана дума за бомби – ето една, която може да се окаже и фалшива новина, щото руснаците много ги “пере сачмата” колчем стане дума за национални интереси https://offnews.bg/sviat/ih-tam-net-ruski-sad-razkri-podrobnosti-za-ruskite-sili-v-donbas-766966.html

 9. санкции и мерки срещу евентуална агресия на Русия трябва да се вземат превантивно,след това бито и е…но не се връща.Вижте Южна Осетия,вижте Крим,вижте източните части на Украйна.Преди дни Ростовски съд осъди корумпиран чиновник по прехрана и търговия с хранителни продукти за военните.Той признава в показанията си,че на всеки две седмици колона от над 70 тира снабдява с хранителни и други продукти военни части на Руската федерация в Донецката и Луганската народни републики,като на границата свалят номерата на автомобилите,оставят си документите и пътуват до месторазтоварването под охрана и отговорност на сепаратистките власти.1300 тона на всеки две седмици.Реакцията на Кремъл е,че това било грешка на съдебния писар,до каква степен е наглостта…а ние говорим,че може да им дърпаме уши…

 10. @ Българин

  Прегледах някои публикации във френската преса за смъртта на Лусия Ириарт, вдовицата на бившия чилийски президент Аугусто Пиночет. Имало е два митинга след съобщението за смъртта й: единият – траурен, с участници от опозицията и близки на семейството и другият- тържествуващ контрамитинг на чилийски граждани, чиито роднини са били убити по времето на Пиночет. Манипулацията е, че информацията за единия митинг е спестена.

  Доколкото знам, Пламен Асенов не живее постоянно в България и това би могло да бъде обяснение за лутанията му понякога из “дебрите” на дезинформацията и неясните му преценки за ситуацията у нас, обаче е възможно и да е къртица.
  Аз лично нямам съмнение, че и в самия Faktor.bg има къртици. Освен промъкващата се дезинформация в някои от текстовете, както случая с всенародните “веселия” във връзка със смъртта на вдовицата на Пиночет, мисля, че има някакъв “дизайнер” ли, системен администратор ли, който ” качва” и “сваля” материалите на сайта и точно най- важните и най-интересните материали ПРЕКАЛЕНО БЪРЗО отиват “назад”, по рубриките, уж под “напора” на новата информация, изчезват от “лицето” на сайта и са трудни за откриване, ако човек не знае предварително какво търси, за сметка на разни безполезни тъпотии, които остават с месеци пред очите на читателите, щом отворят сайта.
  Повечето от снимките са копирани от руски сайтове, разни бабки, дядовци, нетрадиционни и може би опасни лекарства, намеци за задници и други вулгарни анатомични подробности, които отблъскват хората с нормална психика…Има и други неща. Свикнах да отсявам “плявата” от “зърното” и засега ги чета, мисля, че все още полезното преобладава.

 11. “Журналята” както саркастично нарича един приятел споменатите в публикацията пълни противоположности на автора негови “колеги” със сигурност още дълго време ще ровят по темата за гражданството на Кирил Петков. Според мен той е направил това, което е можел да направи. Но осъдителната грешка е по-скоро в полето на президентската администрация. При толкова юристи там без направена задълбочена проверка правните и политически последици трябва да са изцяло за институцията Президент. Но виждаме как винаги институциите се измъкват, уж все с някакви правни аргументи. Както и прокуратурата, която сега видно започва да сервилничи пред новата власт с надежда да си остане по меките кресла. Но както написа “Капитал” Гешев би бил идеалният защитен свидетел срещу цялата корупционна мрежа в държавата. Стига да му намерят точният обвинител!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.