Духът на ББ ( Бойко от Банкя) витае в телевизиите и без той да присъства телом

 

 

 

 

 

 

По едно и също време в неделното утро човек може да се разходи с помощта на дистанционното и да получи впечатление какво предлага менюто на предаванията на трите конкурентни телевизии в областта на публицистиката, определяни като големи заради броя на аудиторията им. Сервират за всекиго по нещо, но не съвсем. Защото все пак има и доминиращи сюжети, които клиентът нито е поръчвал, нито предпочита. Въпрос на вкус от страна на готвачите.

Уж сготвеният бивш премиер се оказа сред присъстващите задочно в неделния сутрешен разговор. Георги Харизанов, един от неговите най-приближени говорители, обясни на аудитория, че темата за лидерството в ГЕРБ не съществува. Подразбра се, че шефът си остава шеф пожизнено и това се приема без коментари и дебат в партията. Борисов няма да се научи да губи, обеща двусмислено Харизанов – двусмислено, защото някой може да си помисли, че беше критика, но всъщност беше съобщение, че колкото и да се провали началникът няма да се признае за победен. 

В сайт, който подобно на Харизанов не е спирал да хвали бившия премиер, дадоха допълнително обяснение какво е искал да каже началникът му. Разтълкуваха думите на Харизанов с подкрепата на снимка, пусната от него във Фейсбук, от която се вижда самият Харизанов на тенис корт в близост да усмихнатия бивш премиер. А щом е в добро настроение, значи шефът е победил на корта, заключава дълбокомислено сайтът.

Хубаво е да има тълкуватели на такива “сложни загадки”, но щеше да е още по-добре да не манипулират читателите с неверни твърдения. Защото в същия сайт послъгват, че Борисов бил цитирал библията, когато казал “ Който нож вдига, от нож умира”. Изкараха го по-начетен, отколкото е. Защото Борисов каза друго: че народът бил казал това за ножа. 

Кой да му каже, че става дума за  библейски цитат, около който теолозите спорят и днес. Защото според някои от тях Исус е предупредил Петър да не го защитава с ножа си от римската стража, когато тя идва да го арестува в Гетсиманската градина, не заради превърналата се по-късно в християнска догма за любовта към ближния, а защото е знаел от какво точно ще умре един ден Петър, обесен ( с главата надолу) години по-късно като християнски проповедник от римляните. С други думи е казал на Петър, според това тълкувание, че не му е писано да мре в онзи момент и да не си прави труда да вади нож. Да не лицемерничи, с други думи.

Мутрата обаче извади нож по-рано миналата седмица на Ицо Хазарта, от когото загуби лично на парламентарните избори. В комфортната среда на подбрана аудитория се подигра, че сега жителите на кв. “Люлин” в София трябва да искат от ( победителя) Ицо Хазарта да им довърши участъка от околовръстното. Сюжетът с тази подигравка изплува в един от сутрешните блокове днес. Гостуващият депутат от “Продължаваме промяната” Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, беше попитан да коментира заяждането бившия премиер с него. Отвърна, че не може, защото трябва да бъдат питани някои лекари. А на въпроса защо хората са го предпочели пред Борисов изказа предположението, че са искали да победи един нормален човек.

Знам, че не бива да следвам лошия прмер и да се превръщам в тълкувател на думите му,  но да кажа все пак в резюме: Христо Петров косвено, но ясно намекна, че Борисов не е с всичкия си.  

Ех, да можеше и медиите да забележат тази диагноза и да престанат да ни натрапват глупостите, изречени от най-дълго лъгалия народеца премиер в най-новата ни история!   

1 мнение за “Духът на ББ ( Бойко от Банкя) витае в телевизиите и без той да присъства телом”

  1. Вижда се, че връщането на нормалността в медиите никак няма да е лесно нито бързо.
    По отношение на 100те дни време, няма да има такова нещо. Виждал съм “приятелски” огън и неприятелски в годиините на т.н. преход така, че никак не съм изненадан.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.