Всеки триумф на новата власт за отскубване от Русия е смърт за старата русофилска шайка у нас ( по аналогия с Аксаков)

Помните ли обещанията на бившия премиер газовата връзка с Гърция да бъде изградена до края на 2019 година. Вече е почти 2022 година, а тази единствена сериозна алтернатива на зависимостта ни от Русия за доставка на природен газ все още не е завършена. На тази недовършена връзка той обеси доверието към себе си, а с прокопаването за рекордно кратки срокове на цял транзитен газопровод в угода на Путин  с български милиарди ритна и столчето под себе си.

https://nova.bg/news/view/2019/11/11/268218/борисов-догодина-ще-можем-да-доставяме-втечнен-газ-от-пет-страни-видеоснимки

Сред приоритетите на новата власт залегна тъкмо довършването на онова, за което на ГЕРБ и собственика на партията не им стигнаха две дузини години. И ето,че на мястото на празните приказки и обещания дойде алтернативата, която доведе в София гръцкия министър-председател Константинос Мицотакис за разговори с премиера Кирил Петков по тази тема от взаимен ( и евроатлантически ) интерес само седмица след като встъпи в длъжност. https://news.bg/politics/gazovata-vrazka-s-gartsiya-vav-fokusa-na-sreshtata-petkov-mitsotakis.html

Гръцкият гост се ангажира след разговорите с прогноза, че са необходими броени месеци, за да се свържем най-накрая с гръцката газопреносна система. Както знаем, това ще даде възможност да получаваме с 50 на сто по – евтин азерски газ от “братския” руски, както и в перспектива да се възползваме от оферти на износители на втечнен газ чрез пристанищните съображения на нашата съседка, каквито у нас също няма изградени в епохата на “строителя” на пътища. България така и си остана единствената морска държава в Европа без възможност за такава диверсификация.

Като добавим и факта, че бившият ни премиер услужи на монополиста “Газпром” като торпилира усилията на американския гигант “Шеврон” да осъществи получената на търг държавна вече поръчка за проучване ( подчертавам, не добив, а дори само проучване) за шистов газ в България, прогонвайки американците след наложен от него мораториум чрез петата колона на Москва в парламента през 2013 г., картината за това кой саботираше системно отскубването ни от руската газова хватка би трябвало вече да се е изяснила и на ( преднамерено) слепите за истината.  

Любимият на много читатели Остап Бендер от периода на прохождането на победилия болшевизъм в Русия би казал по повод тази промяна “ ледът тръгна”. Вместо това бившите наши управници разиграват сценки във връзка с друго негово известно възклицание “ бият Паниковски” ( имайки пред вид собствената си гузна дружина). 

Има защо да се паникьосват. Всеки успех на новите управляващи ще бъде за ГЕРБ (политически и пропагандно) смъртоносен – по славянофила Иван Аксаков, за когото “всеки триумф на България е смърт за Русия”.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ( за лигавата “дипломация” на ББ, с която маскираше слугинажа си пред Путин) : https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/liubovnata-diplomatsiia-borisov-tseluvki-pregradki-snimki.html

11 мнения за “Всеки триумф на новата власт за отскубване от Русия е смърт за старата русофилска шайка у нас ( по аналогия с Аксаков)”

 1. Кукиш за българопродавците и техния флагман Борисов!

 2. Да.
  ….
  “Освен това МОЧА трябва да бъде разрушен”

 3. Само за протокола да уточня, че вляво, най-горе снимката прати Бибитко в миманса на политиката. Forever!
  Плюс непосредствено изригналия поток на съзнанието=пълна профанация от всякаква г.т. : “Па га имаш сгода и си на кеф, мини покрай мен да пийнем кафенце и да “обсъдим” туй–онуй.”
  Мигът в който триждий премиерина ни си ритна трудовата ккнижка. Янките бавно запрягат ама после да не им се пречкаш по пътя. Да цитирам Иво за финал:
  СИК transit gloria ,МУТРИ

 4. Липсва само снимката с кутрето. Да ме прощава владимир владимирович, но му забравих името.

 5. “Ако чакаш достатъчно дълго на брега на реката, ще видиш труповете на враговете си, да се носят по течението покрай теб.”
  Сун Дзъ

 6. @ Ив.Терзийски
  БЪФИ е името на горкото кученце, порода Българско овчарско куче, избрано чрез “референдум” в руския интернет : )

 7. Снимките с пистолета, пачките евро и кюлчетата злато изпратиха Буци в политическото небитие.
  Най-умният ход на Кирил Петков би бил да изпълни по най-бърз начин обещания, които Буци е дал (преди еди-колко-си петилетки) и не е изпълнил. Газовата връзка с Гърция е първото от тях.

 8. защо наивно си мислите,че забавянето на гръцката връзка не е и желание на Радев?Заедно пърдят в едно гърне с Борисов по този въпрос,спорът им беше кой по добре брани руският интерес.А Петков е издигнат от Радев.

 9. главна прокуратура-глаДентъ проКУРоръ. В линка на предаването 36’25” https://soundcloud.com/bnrpodcasts/politicheski-nekorektno-ss-silviya-velikova-ot-18092021?in=bnrpodcasts/sets/x2cmdrzyqlsi. Или шегичките на гешевъ на гърба на едно заспало племе. На което българската журнашлюхстика размива понятията за да може пълноценно злоупотреби. Нямало болшевици ли ?(happycry) чЭ сарайсКремълската кочина ГЭРБСП ЭООД е каймака на успелия ГЭРБолшевишки превратъ. За да заличи държавността и вкара руЦките ченгета по службите и висши държавни длъжности. Така вэКе 144 година. Бэзъ разлика царско или комунистическо московие. Не ни даватъ да случимъ българсия суверенитетъ. Само ‘дето червенатАрмия дописа конституцията ни с уродливия вооенизиращ обвинението антиконституционенъ членъ 126 ал. 2ра. на КРБ.
  А Желю-ливадитэ хариза съдебната властъ на БСП. По този начинъ ги назначи за държавни капиталисти. Оттамъ и мутрите .. оттамъ и откраднатия преходъ и неслучилата се демокрация. Българската държава освенъ че е изсмуквана от кремълъ по всякакъвъ начинъ … ами и съдебната властъ работи СРЕЩУ българите. Мафията ДПС с Красьо”черния” успя да кадрува и назначи верните на Путлер съдии и прокурори. Най-вече във ВСС. Няма как само с изпълнителна и законодателна власт българския избирателъ да съхрани интереса си. Понеже главния прокуроръ така подлудява обвинението, че да работи единствено и САМО за интересите на восточната “братушка” (на тъпоъгълниците). Отмъщението на безправието е такова, че самите болшевици от Позитано вэКе ривАтъ отъ вишинското “правораздаваньэ” модэль 1937ма година. Нал’тъЙ проКУРнела ..? Кой разбралъ, разбралъ. Другитэ обратно в кочината на плэмэто русофилистици.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.