Понякога мразя да съм прав, но се доказа, че Кирил Петков не трябва да улеснява слугите на своя страхлив предшественик на поста

Предупредих два пъти, че премиерът Кирил Петков греши като се закле да ходи пеш и че това ще се възприеме като обещание , което не може да изпълни. Няма как. 

Ето че започват да го цакат – само това чакат. Засекли го с автомобили на НСО да пристига за интервюто в БТВ. https://offnews.bg/politika/mladezhi-gerb-darzhat-smetka-na-petkov-dali-hodi-pesha-video-767137.html

Няма да задълбавам по въпроса, който изглежда много дребна(в). Но е пример за това, как не трябва да се дават неизпълними обещания. Валидно е за много по-важни теми, но и тази си я бива. Защото е грешно да създаваш фалшиви очаквания и после да изпадаш в оправдателен режим.

Грешно е и анонсирането на появяването му на публични места. Моята ( изстрадала в това отношение ) личност, която не веднъж е била атакувана на улицата на ръба на побоя от рашисти, маскирани като националисти, отдавна се придържа към това правило.

Човек се учи. Да се надяваме, че г-н Петков е ученолюбив, за разлика от неговия предшественик страхлив, който не само не смее(ше) да си покаже носа в големия град пред хората, но така и не научи за толкова години общуване с чужди лидери нещо повече на езика на комуникацията в евроатлантическата общност от “конграчулейшънс”. 

Дали черпи сега с телешки пържолки верните си кучета, както препоръча веднъж на своя вътрешен министър след един кучешки полицейски принос в откриване на издирвано тяло на убито момиче? Заслужиха си ги. Конграчулейшънс!

Понякога наистина не обичам да се оказвам прав за онова, за което предупреждавам. Но за комсомолците от антуража на мутрата, която заплаши реваншистки, че може да мобилизира свои хора да тормозят опонентите му, обещанието на Кирил Петков да ходи пеш е голямо улеснение за тяхното настървение. 

Не, не казвам изобщо да не ходи сред хората, а да не превръща този свой порив в предсказуем проблем, от който да се възползват предсказуемите примитиви.

И пак да попитам: трябва ли да се случи нещо по-неприятно от това да го преследват слугите на мутрата, за да стане ясно, че у нас не върви западняшкия маниер един премиер да  отива на работа с колело ( като в Холандия) или да се вози в метрото ( като в Лондон). Тук е Дивия Изток. Псува се люто на майка и на улицата преобладава манталитета на Матушката. 

“ Киро канадеца”, както от безсилие се опитват да дискредитират следовниците на “Боко тиквата”, може да промени рязко образа на българския министър-председател спрямо една мутра и вече го направи достатъчно категорично. Но не може да промени самите мутри. Това е положението и той е длъжен да се съобрази с него – в крак със здравия разум, какъвто очакваме от него.

 

ОЩЕ припомняне по темата как русофили, предрешени като антиваксъри този път, преследваха Петков до дома му в София: https://ivo.bg/2021/12/04/глутницата-на-путинофилите-вече-вие-п/

23 мнения за “Понякога мразя да съм прав, но се доказа, че Кирил Петков не трябва да улеснява слугите на своя страхлив предшественик на поста”

 1. Поправете ме, ако греша, но заявката на Петков беше, че той ще се прибира у дома пеш, а не че ще се придвижва въобще пеш. И това е свързано с факта, че живее някъде в района на Св. Седмочисленици.
  Разбира се Боко югенд ще се възползват от надделяващото си медийно присъствие, че обещал второто.

  А сега нещо извън темата, но доста интересно интервю на новия немски министър на отбраната пред Билд ам Зонтаг. Посочвам няколко неща от това интервю:
  – ясно е: агресорът е Русия (буквален цитат);
  – евентуални санкции трябва да включват Путин и обкръжението му;
  – Германия ще отделя за военни разходи в бюджета три, вместо досегашните 1.56%.

 2. “…у нас не върви западняшкия маниер един премиер да отива на работа с колело ( като в Холандия) или да се вози в метрото ( като в Лондон). Тук е Дивия Изток. Псува се люто на майка и на улицата преобладава манталитета на Матушката. ”

  Да припомним на българския премиер, че един шведски премиер, Улоф Палме, беше застрелян с пет куршума в гърба, излизайки от вечерна кинопрожекция в Стокхолм през 1986 г. !!!

 3. Не е точно по темата, но пак е във връзка с нашата независимост от руския газ!
  Интересна статия на Иван Бутовски във в-к “168 часа”:

  https://www.168chasa.bg/article/4256639

 4. Да не го урочасам, но Кирил е прекалено хубаво нещо, което се случи на България, страна в която навякъде е наплюто от руски шпиони и мутрите командват. Затова е най-бедната и пропаднала страна. Кирил и всички ние заслужаваме нещо по-добро от задунайската губерния.

 5. То че Гербажийте на са в ред е ясно ама защо им четем глупостите ??? не е много ясно 🙂

 6. Всъщност няма нищо лошо да ходи в задният двор на ГЕРБ с охрана от НСО. Даже е за предпочитане.

 7. При Орешарски наместването/официално/продължи 434 дена,след това неофициално та до днес…

 8. към Георги Харизанов:

  А комунетата от ГЕРБ колко ги чакахме?

  Но след това ги пометохме, нали!

  Същото ще им се случи и на всеки следващи, които не изпълняват поети задължения! Нещата много се промениха!

 9. Ето как говори един национален предател, целенасочено назначен за “лисица”, която да пази “кокошарника”:

  Стефан Янев: Решението за разполагане на допълнителни войски у нас не кореспондира нито със съюзния, нито с националния интерес
  Не бива да се стига до ненужна ескалация на напрежението, казва още военният министър
  Стефан Янев

  Каква нагла лъжа! Решението за разполагане на натовски войски у нас категорично КОРЕСПОНДИРА С БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС, защото няма по-уязвима за руския окупатор, по-зависима енергийно, заради руския газов монопол, по-застрашена като национална идентичност държава в ЕС от България, заради заселването на хиляди руски питекантропи у нас. Борисов го допусна и възмездието за това върховно престъпление срещу българите е неизбежно, защото (със сигурност!) ще се пролее невинна българска кръв, за да се поправи стореното зло!

  Точно Янев ли не го знае ????

  https://faktor.bg/bg/articles/stefan-yanev-1-2

 10. sms,

  Това е само началото.. имаме хибридно комунистическо правителство..

 11. sms

  На 8-мия ден се появи първата пробойна – по най-щекотливата тема, темата – лакмус. Руската агресия срещу Украйна, и как да и се даде отпор.
  По тази тема явно нямат различия с ДС агент Иван Каракачань…

 12. Ако питате Янев,най-добре е няколко руски дивизий,но както каза Нинова пред Решетников,още е рано…ще продължим с изчегъртването на евроатлантиците …

 13. Българин,

  И по темата Македония нямат различия със същият ДС агент..

 14. Янев, ти не си български генерал, а слуга на чужда държава, паж на товарищ Мутрофанова !!!

  Оставка !!!!!

  Кирил Петков, ако не е премиер под чехъла на пРезидента, трябва веднага да уволни лицето Янев за държавна измяна и да назначи за военен министър някой ДОСТОЕН български генерал !!!

  Ето един достоен БЪЛГАРСКИ генерал:

  Ген. Събев: Ще се научим ли как се отстояват общосъюзните интереси на НАТО по сигурността и отбраната?
  Острата реакция на генерала и във връзка с позицията на министър Янев да не бъдат допуснати натовски войски на наша територия

  https://faktor.bg/bg/articles/gen-sabev-1-4

 15. Ако премиерът Кирил Петков още утре не уволни националния предател Янев
  трябва пак да излизаме на протест първо пред Военното министерство и после пред МС !
  Спешно! Докато тоя страхлив “зелен чрап” не е направил още поразии !

 16. https://faktor.bg/bg/articles/atlantitsi-1-16

  “Изобщо не сме изненадани от изявлението на министъра на отбраната, предвид реалностите на компромисното коалиционно съжителство и дългата сянка на пРезидента. Фактически имаме приемственост в политиката на “платноходките” на Бойко Борисов.” Това се казва в мнение на Атлантическия съвет на България по повод изявлението на новия военен министър Стефан Янев на страницата му във Фейсбук.

  “Затова тази новина можеше съвсем спокойно да игнорираме. В случая, обаче, очакваме министър-председателят Кирил Петков да вземе отношение и да обясни на българското общество позицията на правителството. Само едно изявление с елементи на разяснение от страна на министъра на отбраната не е достатъчно. Това, което господин Янев ни казва е, че България със своята армия засега може да гарантира сигурността си и няма необходимост от разполагане на сили на други съюзници на наша територия.

  Очакваме г-н Петков като премиер да обясни как оценява руската агресивна политика към момента, каква е оценката му за баланса на силите в Черно море, за рисковете и заплахите и за това как България като съюзник в НАТО трябва да гарантира своята сигурност и да допринася ефективно за колективната отбрана.

  Надяваме се премиерът да бъде на необходимата висота и да може да поема отговорност!”
  ————
  И аз питам същото г-н Петков.

 17. -НЕ СЪМ гербузушка…твар, но Червените “лекета” при Индоктринираният харвардски премиер -“възпитаник” (https://humansarefree.com/2021/12/people-dont-trust-the-science-anymore.html) , май наистина са Повече, а мижавата Ни “армийка” по-добре да я…разпуснат, че Търтеите край нея бая…набъбнаха : по бройки и обем.

 18. 4-те САЩ-Бази могат, да приемат техен контингент. Но ДАНО НЕ Е…ФЪКсиниран, което ще дава по-голяма Увереност и заради Хилядите “хуйни” заселени в Бургаски окръг, около…ЛУКОЙЛ – като 5-та Колона на Путя , освен…Сталинските копелета и изчадията им – пръкнали се след 3-годишна Окупация, съчетана Активно с масирани изнасилвания, от…300 000 “братя”. Интересно, дали “кръгът” се е…затворил, с поемане на “щафетата” от П.П.- какви ли са “моруците”, изпратили ги – да учат в САЩ…, за сега още неизвестни Партийни “колеги” на Корнелия Нинова ли са ?? https://nikolaigatzev.blog.bg/politika/2016/01/22/za-vlastta-na-quot-iasharite-quot.1424239 (“За властта на ЯШАРИТЕ” !?) Ето ги и самите “Яшари-“братята-генерали и таткото”- https://www.facebook.com/photo/?fbid=4802553599775885&set=p.4802553599775885

 19. Политическите постановки през 2021 година с трите парламентарни избора и т.н. бяха проведени с цел да се върне комунистическо-путлерастката шайка на власть през задния вход. Не се чудете на единичните симптоми, тепърва ще гледаме нови и нови. Кирчо е само хубавата, харизматична и – уви! – нарцистично-наивна фасада, зад която се крие шайката, която тепърва ще се развихри. Да не ставам лош пророк, но ми се струва, че още напролет ние, демократичната общност, ще има защо да ходим на жълтите павета.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.