Моята позиция срещу “моята позиция” на Янев в угода на Русия, агресора на века с 35 агресии от 1933 г. насам

Министърът на отбраната Стефан Янев е против разполагането на войски на НАТО в България.  https://bgnes.bg/news/stefan-anev-e-protiv-razpolaganeto-na-voiski-na-nato-u-nas/

Това е причина всеки привърженик на НАТО у нас и в чужбина да поиска министърът да не разполага с България на неговото ниво като с нива, която му е бащиния.

“Моята позиция е, че подобен дебат, респективно – подход, има потенциал да доведе до нежелано нарастване на напрежението в региона. Още повече, че на този етап няма основания наблюдаваните процеси да се разглеждат като директна заплаха за Алианса и релевантната зона за сигурност. В този смисъл не считам, че са налице необходимите обстоятелства, които могат да аргументират решение, свързано с разполагане на допълнителни войски на наша територия. Такова решение не би кореспондирало нито със съюзните интереси, нито с националния интерес на Република България”.

Дали това е неговата позиция, изразена във Фейсбук от първо лице, или е производна на политиката на президента Радев? 

По подобен начин говореше собственикът на ГЕРБ, бившият премиер и днешен “евроатлантически” опозиционер.

Ако това е промяната, тя явно е тактическа и в други области, но в сферата на стратегията относно отбраната, националната сигурност и съюзническите ни ангажименти тя си остава същата, както при Изчегъртания. Предстои да видим доколко и дали премиерът Кирил Петков споделя позицията на Янев, който май не е разбрал, че вече не е (служебен) премиер и се изказва през главата на своя работодател.

А междувременно в помощ на Янев и на избухналите във възторг от него дейци на московската пета колона у нас прилагам обяснение на руски език що е то Русия: тя е  агресорът на века с 35 агресии за по-малко от сто години, смятано от сключването на Лондонската конвенция през 1933 г., определяща чрез Лигата на нациите дефиницията за агресия в международните отношения. Никога СССР или Русия не са напускали рамката на този международен ангажимент, който важи и днес ( за онези, които спазват международните договори, но бива газен все така брутално от подписалата документа съветско-руска държава).

Авторът на текста Андрей Иларионов, бивш съветник на Путин по икономическите въпроси от най-близкото обкръжение на руския президент в началото на управлението му, прилага схематично данни за съветските и руските агресии, сред които два пъти се споменава и България. Веднъж заради потопяването на България кораб “Струма” на 24 февруари 1944 от съветска подводница в Черно море (  унищожавайки българския екипаж и повече от 600 цивилни еврейски бежанци на път от Румъния за британската подмандатна територия в Палестнина – за което в Израел днес има паметник в пристанището Ашдот, но в България се мълчи по въпроса угоднически спрямо Кремъл). И втори път, заради нахлуването на Червената армия на 8 септември 1944 гл в България, която е обявила война на Германия.  

НА СНИМКАТА: Андрей Иларионов

 

 

 

19 24 февраля 1942 г. Потопление парохода «Струма» СССР Болгария
20 5 августа 1944 г. Потопление парохода «Мефкюре» СССР Турция
21 8 сентября 1944 г. Вторжение в Болгарию, объявившей войну Германии

https://aillarionov.livejournal.com/1252128.html

 

Има, както знаем, и още актове на руска агресия срещу България през Първата световна война по суша в Добруджа и по море срещу Варна и Балчик, но Иларионов прилага методиката на броенето на руските агресия само след споменатата 1933 година. За сравнение, за своите 12 години съществуване нацисткият германски режим успява да извърши 17 агресии, докато просъществувалият под нова форма СССР днес държи световния рекорд, повтарям, с 35 акта на агресия според международното право. 

Ако тази статистика не се вижда достатъчно основание да гледаме с тревога на руската агресивност днес, то единствената причина е членството ни в НАТО, което обаче изисква солидарни отбранителни усилия от наша страна. Това членство ли иска да разколебае Янев?

НА СНИМКИТЕ: Черно-бялата от времето на СССР, цветната – от днешна Русия. Кратко и ясно описание.

 

 

 

 

 

Разбирам, Русия да беше привлекателна държава за българите, но самият президент Радев каза по време на предизборния си дебат с един друг кандидат, че не е. Не е привлекателна, призна Радев, да повторя като за избирателно глухите, които едновременно обявяват Руся за наш приятел ( по исторически причини – макар статистиката да говори обратното), а същевременно изтъкват страха си от руски ракети в случай на подсилено присъствие на натовски войници у нас. 

Знам, че с шизофреници не може да се спори. Но не знаех, че сред тях може да се окаже и новият ни министър на отбраната, който си говори сам (  към момента, в който публикувам този текст, няма реакция нито от премиера Петков, нито от президента Радев , нито от страна външния министър “ как й беше името”, специалист по отбраната) по толкова важен въпрос, подписвайки във Фейсбук становището си като “моята позиция”. 

 

 

 

 

40 мнения за “Моята позиция срещу “моята позиция” на Янев в угода на Русия, агресора на века с 35 агресии от 1933 г. насам”

 1. Къде ли не има ГЕНЕРАЛИ, по-долу ще го илюстрирам нагледно, днешните наши са мимикриращи въздухари-ДГД!

  “През 2011 година Лех Валенса посети тежко болния генерал в болницата и му подаде ръка. Но дали му е простил? В интервю за ДВ Валенса казва, че Ярузелски също е бил патриот, който се опитал да спаси страната си от съветско посегателство – макар и по свой собствен начин. А самият Войчех Ярузелски пише в книгата си “30 години по-възрастен” следното: “Моля за извинение заради тежките ограничения, наложени от военното положение (…) Но това беше единственият възможен изход, който в крайна сметка се оказа смислен. Това беше най-малкото зло, но дори и най-малкото зло винаги си остава зло.”

 2. Много на място! Право по мордите на нео-м/ординците! Край нямат руските попа-бърсалки…Тоя Янев беше съветник на Толуп Войводов в коалицията ГЕРБ+ВМРО преди да го курдисат за служебен министър-председател. Няма случайни неща. Както не може да има 100 толерантност за “продължаващи промяната” рубашки.

 3. Убедена съм, че Янев е марионетка на Кремъл, заедно с Радев ще се разкриват ден след ден, но бодрата смяна Петков ще мълчи като пукал или ще се опитва да твърди,че нещо не сме доразбрали правилно.Външно министерство- на служителите от Държавна сигурност, Министерство на отбраната- на Кремъл, къде е евроатлантическата ориентация на България?Жалко е, че българският народ, манипулиран повече от 60 години, няма как да разбере, че “Освободителката” му е враг и че не му желае доброто, а само го ограбва- руско-турски поток да се построи с парите на България, АЕЦ- за ядрена база на Русия,и изобщо всичко, което Кремъл желае, ще го получи в дар, а в замяна ще твърди чрез прокситата, че Европа ни “ограбва” и ни натрапва “ценности”, които не са подходящи за нас, защото ние сме част от евроазийския път.

 4. Един Въпрос. Тази прекомерна употреба на Обиди , случайна ли е или е признак на Зле Прикрито Раздразнение. В Предишната статия наричате Бойко Борисов – Галфон а в тази Министъра на Отбраната – Шизофреник. А какво остава до редовия гражданин, който Ядоса някой Журналист или ядоса Иво Инджев. Когато Обидите се сипят и от Публични Фигури с повод, без повод или заради нервите на някоя раздразнена VIP персона, как да очакваме в Държавата да се разговаря културно и с взаимно уважение?!

 5. Направо ми се сви сърцето, като прочетох изказването на Янев, което освен това се насложи към новината за съветниците на Генчовска. Помислих си, че този филм на ужасите няма да има край. Независимо дали става въпрос за тактическо изказване или за явна позиция да се държи НАТО по-далеч от територията ни, за да не ни нападне Русия, аз смята, че то е недостойно и не съответства на националния ни интерес.

 6. Очевидно позицията на Кирил Петков и новото (не казвам неговото) правителство по отношение на НАТО, Русия и външната политика на България се очертава да бъде: “Без Борисов – по Борисовски”. Така че не очаквайте някаква (не дай Боже остра) реакция нито от премиера, нито и от “как ѝ беше името”. Колкото до президента, той също няма да реагира, защото “по начало не се намесва в работата на правителството и не коментира личните мнения на отделни министри”. Петата колона, обаче, възторжено ще аплодира.

 7. Към Dan40:

  Първо, уча се от най-добрите, които наричат журналистите лайнари и мисирки ( лично мен “идиот”, както благоволи Методиевич да ме “благослови” по Нова телевезия), а несъгласните с тях българи майкопродавци, тулупи и гадове ( по време на протестите) И т.н.
  И не ми излизайте с изкривената християнска догма, че трябва да обичаме ближния си дори когато ни залива с подобна фекална словесност!
  Какво културно разговаряне може да им с един (бивш) премиер, който говори некултурно по дефиниция, а когато се ядоса при самонавиването си в някое от своите публични изстъпления попържа на “гол гъз” и прочее. А пък в неофициалните си изяви, изтекли в аудиозаписи, да не припомням за просташките му изразни средства.

  Обичайте си го, няма проблем. Но не искайте това от другите под претекст, че не било културно ( а културно ли е Славейков да говори за народа като “мърша”, а Ботев като за “идиоти”?).

 8. Най- опасната с мащабите си РУСКА АГРЕСИЯ в България, чиито кървави последици тепърва ще осъзнаем и предстои да изстрадаме, е заселването на Черноморието ни (и не само там) с хиляди руски военни “пенсионери” и държавни служители, една цяла армия от легални руски шпиони и терористи. Предстои страшна трагедия за българския народ, под въпрос ще бъде съществуването на българската държава и не мога да повярвам, че държавниците, на които сме поверили да отстояват българския интерес и да пазят децата ни, не виждат и не осъзнават това огромно надвиснало бедствие. ЕДИНСТВЕНОТО НИ СПАСЕНИЕ е членството ни в НАТО и би трябвало да се МОЛИМ, а не да отказваме, да бъдат изградени поне 2 натовски бази в Бургас и Варна, точно на това окупирано вече от руснаците Българско черноморие, да искаме подсилване на съюзническото военното присъствие като гаранция, защото (след Грузия, Украйна и Молдова) идва нашият ред, следващите сме ние!

  Как да се нарече ОТКАЗЪТ от съюзническа помощ в този съдбоносен момент, когато Руската джамахирия струпва стохилядна армия и ракети в близост до границите ни, освен държавна измяна ????

  Ако родоотстъпните изявления на Янев останат без последици и премиерът Петков не реагира според тежестта на престъплението му и не уволни страхливеца, значи влиза в коловоза на Борисов с неговите лодки и платноходки.
  ЧАКАМЕ УВОЛНЕНИЕ!

 9. @Dan40

  Не намирам нищо обидно в прекрасния текст на г-н Инджев. Даже смятам, че се отнася с незаслужено уважение към курвенските мурафети на Радев и Янев. Тези индивиди биха могли да бъдат квалифицирани с далеч по-обидни епитети. Ако отказват съдействие с партньорите от НАТО от страх да не дразнят путиссимо, то значи са обикновени страхливци и не са на висотата на длъжностите, които заемат. А ако симпатизират на путиссимо, то заслужават да ги сполети съдбата на Методиевич Еднокножний де ла Банкя. С нетърпение очаквам да видя реакцията на Премиера по въпроса. Дали ще се осмели да набие канчето на фатмака, или ще подвие опашка???! Дано да греша, но нещо ме кара да мисля, че ще подвие опашка. Обидно ли звучи “фатмака”, @Dan40 ??? Ами такъв си е! И 100 звезди да му лепнат на пагона, това поведение си остава фатмашко!

 10. И какво като Кирил Петков е критикувал Янев ? Само с критика ли ще му се размине и той “вече няма да прави така”? Напротив, ще продължи тайно, ако е възможно, да САБОТИРА българската отбрана и в други направления. Затова ВЪН ! Втори Каракачанов няма да търпим!

  Премиере, може и да ти е бил началник доскоро Янев, но сега ти си ЛИЧНО отговорен за съдбата на България и нямаш право на грешки. Не го жали плазмодия, АКО НАИСТИНА МИЛЕЕШ ЗА БЪЛГАРИЯ!

  Кирил Петков критикува Янев за изцепката му с воиските на НАТО

  https://faktor.bg/bg/articles/kiril-petkov-dumite-na-yanev-za-voyskite-na-nato-sa-lichno-mnenie

 11. Военните в България си останаха русофили. За много от тях НАТО е мръсна дума. Жалят си за “онова” време.
  Колко жалко, г-н Янев, колко жалко!
  Пълна бъркотия е в главата на военния ни министър. Меша баби и жаби, както казват по нашия край.
  Наистина, жалко.

 12. България върви към президентска република.
  …….
  Освен това мисля, че МОЧА трябва да бъде разрушен.

 13. Петков не е критикувал, Янев.
  Просто е казал че Янев се е изказал в лично качество (хибридно) и че бла, бла, бла..
  Относно ДС кадрите, ИТН очевидно показват цветовете си.. не знам защо изобщо са предложили тези хора.. ако минат, минат?
  Петков за сега разчиства терена понеже няма друг избор, спомените за “промяна” са много пресни у избирателите.. ще дойде моментът когато ентусиазмът за рачистване ще улегне..

 14. Драгане, с този МС и Премиер тя вече Е!

 15. Нали не си правим илюзии че Петков не знае какъв е Янев при положение че го е издигнал за министър от собствената си квота? За какви критики говорите?

 16. @sms

  Безусловно, категорично и на 100% споделям вашето мнение!
  Г-н Янев да си подаде оставката! За къде къде по-дребни и безобидни неща са искани оставки (не по Света и в Европа, а у нас).
  Нали трябва да има Промяна, в сравнение управлението на ГЕРБ§ВМРО?
  Къде е промяната?

 17. @ Драган
  Пишете “България върви към президентска република”, но само, ако Народното събрание го разреши и гласува с конституционно мнозинство “за” по-малко демокрация. Радев сам не може, колкото и да си мечтае, колкото и да му помага финансово и “морално” товарищ Путин!
  Крим наш, а ? 🙂
  Импийчмънт за държавна измяна !

 18. към Dan40, „културно(то) и с взаимно(то) уважение“ господине, в никакъв случай не е еднопосочна улица., защото става дума за диалог (според вас разговор). Когато „насрещният“ обаче не е в състояние да ползва (както господин Инджев прекрасно цитира някаква знаменитост) освен устата си И никакъв друг „орган“ и от нея се сипят словесни изпражнения, за да се получи обратната връзка, събеседникът е принуден да слезе на съответното ниско ниво. В особено тежки случаи, когато примерно става дума за предателството във всичките му форми, нещата се свеждат до чувства на неприязън и отвращение. Тогава в повечето случаи, при по-възвишените личности, се прекратява всякакво взаимодействие (нещо подобно на държането на някакъв прекалено замърсен непотребен парцал, който се оставя да падне). Предателството към държавата вероятно сам знаете, се наказва доста строго, защото не е достатъчно (само) да изпуснеш парцала. Там става дума за един акт в полза на чужда и при това вражеска държава. Този акт на предателство по времето на соца съдържателно се раздвои, като предателството в полза на съветската империя се величаеше (защото всички органи на властта бяха подменени с предатели и всички факти уличаващи страната на съветите като враждебна бяха заличени, а всякакви твърдения за враждебността й бяха жестоко преследвани). В замяна на това, когато се извършваше такова предателството в полза на западна страна, или когато се изискваше една личност да бъде съответно наказана, дори се стигаше до там да се съчини това твърдение. Ако приема във ваша полза, че сте млад и не познавате историческите събития от собствен опит, си правя трудът да ви запозная с някои неща. Разбира се, използвам аудиторията за да разясня и на други такива. Ако обаче целта ви е да бъдете раздразнител, единствената ми реакция към вас е тази като към парцала.

 19. Dan40,

  Тук във форума се събираме хора които ясно си дават сметка какво е причинено на България от Русия през годините.
  Ние имаме право на много повече от “признаци на зле прикрити раздразнения”..
  И когато говорим за предатели на род и родина от ранга на Борисов и Янев имаме право да отидем много по-далеч от “галфон” или “шизофреник”. Но не го правим, понеже сме културни хора, европейци.
  Ако някой дойде у вас, набие шамарите на цялото ви семейство, заключи ви, окраде ви, и сложи нещо здраво и високо в градината ви за да ви напомня за тези прекрасни преживявания ще му се културничите ли?
  Предполагам вие сте фен на “наведена главица сабя не я сече” – повечето хора в този форум и най-вече автора на блога обаче не са. Имате късмет че сте се разминали със сравнително сдържан отговор от г-н Инджев. Хайде със здраве..

 20. “Продължаваме промяната” –> “Продължаваме подмяната” –> “Продължаваме предателствата” –> Нашите “зелени чорапи” са готови да порещнат “вежливите зелени човечета”.

  ДБ – “Дантели и брошки” на ревера на задкулисието.

 21. Най-добре е стефо да си ходи на село и да се сади доматки. Мястото му е там.

 22. Композицията с изявлението на военния министър и последващото ‘коригиране’ от премиера ( без никакви последици за позволилия си да своеволничи военен министър) напомнят страшно много композицията с двете последователни изявления на пРезидента по въпроса за Крим. Резултатът е ‘мацано д.пе с тиква’ както казва народът.

 23. Ма, той и Стефчо Янев бил “натовски” генерал: 🙂

  “…От 2004 г. е началник на отдел в дирекция „Евроатлантическа интеграция“ на Министерство на отбраната. Завършва Военен колеж към Националния военен университет във Вашингтон, САЩ (2004 – 2005). В периода 2005 – 2007 г. е началник на департамент „Tрансформации“ в Центъра на НАTО за борба c тероризма в Анкара. Юли 2009 г. е назначен на длъжността директор на дирекция „Политика за сигурност и отбрана“ и удостоен с висше офицерско звание бригаден генерал. От 2011 до 2014 г. е военен аташе в САЩ. …”

  На всичкто отгоре имаме военен министър, който го е страх от жена му. Подал сигнал в полицията срещу жена си, щото “бизнесдамата” била неконтролируемо пияна:

  https://zonanews.bg/razkritia/ekshan-v-semeystvoto-na-premiera-stefan-yanev-podava-signal-v-politsiyata-sreshtu-zhena-si-sinat-y-ya-zaryazva-piyana-v-kolata-i-otiva-da-si-legne-vizhte-kak-se-stiga-do-aresta-i-prisadata-dokumenti-pokazaniyata-na-yanev-mladshi

  Е, за да не бъдем екстремисти в отвращението си, да признаем, че и в най-неморалния човек може да се открие нещо положително. “Генералът” имал 3 кучета, порода “френски булдог”! Това добре, ама останалото с дълга към родината и войнската чест е зле, много зле !

  Пожелавам на “натовския” генерал за Коледа да го пратят в Мацква! За дълго! И да не забрави да си удари един “Спуткин” -VI ! Вече имало нова версия на руската ветеринарна ваксина, специално за овенни.

 24. В последно време България страда предимно от хибридни заплахи за сигурността (от Русийката). Срещу това никакви допълнителни НАТО-вски сили не могат да помогнат. Излишно харчене на пари. По-добре да наблегнат на съвместните учения. Това силно плаши пагоните в Москва.

 25. Отлични статия и мнения, които изчетох с кеф. Подкрепям напълно написаното от sms вчера в 14:21ч., защото Путлер настъпва в България чрез т.нар. мека сила, която е подмолна и незабележима за част от българите. Кирчо да внимава, защото “продължаваме промяната” започва да вони на “продължаваме предателствата” (както много точно е коментирал Val) – и то още преди правителството да навърши един месец. Малко повече характер, драги г-н премиер! Стига толкова страхливци-премиери на съвременна България.

  Голямото изключение от тях е големият държавник Иван Костов, който днес е рожденик. Ако чете блога му пожелавам по този повод всичко най-добро, най-вече здраве и семейно щастие.

 26. @ симпатизант/ка на ДСБ

  Мерси за подкрепата!
  Весела Коледа ! 🙂

 27. Вижте кого защитава другаря Янев…………

 28. До Спартак

  “Този видеоклип не е налице”

  Много бързо трият?

 29. Начинът на работа е един и същ – подхвърляш поредната лъжа/предизвикателство, оттегляш го. Целта е разделяй и владей.

 30. Янев е излезнал с интервю след изразяване на “личното” мнение във фейсбук.

  https://offnews.bg/interviu/ministarat-na-otbranata-balgaria-ne-mozhe-da-bade-obekt-na-chuzhdi-re-767373.html

  Какво прави впечатление?

  -Подобно на Радев, имаме хвърляне на бомба и след това пояснения с които да се нахранят всички.

  -Неподобно на Радев, Янев не отстъпва много от позицията си, напротив – опитва се да дава акъл на “политици” как се защитавали национални интереси.. да не сме били гумен печат на Брюксел..
  Чудя се този ербаплък дали не издава кой е истинският шеф в това правителство..

  -Янев не осъзнава че няма право на лично мнение когато е на такъв високопоставен пост.
  Да кажем след седмица две се формира официалната политика на правителство по въпроса и тя е противоположна на тази от “личното” му мнение. Какво правим тогава?
  Имаме министър на отбраната който е с накърнено его пред обществото и който е уязвим от страна на неприятелски провокации. Няма ли кой да му ги каже тези неща?

  -Янев се държи сякаш НАТО е натрапено ни нещо от което трябва да се едва ли не еманципираме а не нещо което ни прави част от общност с цел сигурност. Представявм си ако Русия нахлуе в Балтийските републики Янев дали ще продължава да се прави на независим като част от тази общност понеже няма проблем за нашите граници. Предполагам отговора е “да”.

  Изобщо Янев ни оставя с впечатлението че когато става въпрос за най-сериозният враг на НАТО, Русия министърът на отбраната на България е всъщност къртица.. И че на власт имаме хора които са по-склонни да си развалят отношенията с НАТО отколкото да създадът и най-малкият проблем за доказана държава агресор.

 31. Янев и Петков или ни правят театър или наистина има конфликт.
  Петков отиде в Брюксел и си стисна ръката с шефа на НАТО.
  Янев изрази “лично” мнение във фейсбук.
  Петков му каза да си пази личните мнения за него.
  Янев излиза с интервю с което громи “чуждият” НАТО и поучава български “политици” да не били гумен печат..
  Ако има конфликт на Петков ще му се наложи да вземе по-категорична позиция.
  Ако не го направи значи всичко е хибриден театър..

 32. Литва, Латвия, Полша молят НАТО за още войски. Българският министър на отбраната нарича НАТО “чужди” и категорично е против войски на алианса на територията ни. Ех, Ицо, що ти трябваше да ходиш на Росенец с гумената лодка..

 33. Руската пропаганда цели създаване и подклаждане на разединение.
  По всякакакви въпроси стига да има потенциал за такова.
  Примерите са много.
  Филма в Македония и изявленията на Янев на пръв поглед изглеждат несвързани..

 34. @Георги Харизанов

  Г-н Харизанов, не мисля, че ходенето на Росенец е останало без смисъл и последствия – точно обратното.
  Но трябваше да се доразвие, примерно, в посока Камчия и БелеНЕ.

  Обаче…все си мисля, че там охраната щеше да е доста по-свирепа и директно да почне да бие.

 35. Българин,

  Съгласен съм, тонът ми в предният пост бе малко ироничен.
  “смисъл и последствия” както вие добре се изразихте от тези събития наистина ще има. Според мен те са че България като цяло си остава русофилска държава и българинът е много по-склонен да се опълчи срещу представител на ДПС отколкото да “прогледне” относно истината за руското влияние и вреди.

  Въпреки че самият Христо Иванов се опита да въвлече Лукойл в историята, акцент си останаха сараите на Доган.
  Спомням си даже по време на протеста призивите бяха да не се делим на леви и десни и да се фокусираме върху свалянето на мутрата от власт.. т.е. ще е по-добре ако не говорим за Лукойл сега..

  Да, мутрата падна, Доган си изгуби народната охрана – хубави неща и Христо Иванов трябва да е горд с това.
  Но къде стои новата власт в сравнение със старата на линията Европа/Русия.
  На този етап не е ясно.
  На база изявленията на Янев от последните дни имам усещането че някой иска тя да отиде на изток.

 36. @Георги Харизанов

  Много точно описвате ситуацията.

  “,,,българинът е много по-склонен да се опълчи срещу представител на ДПС отколкото да “прогледне” относно истината за руското влияние и вреди.”

  Не виждам и никаква промяна в нашенските медии по темата Русия. ТВ Эвропа започва новинарските си емисии с едва прикрито възторжени ретранслации на годишната пресконференция на Путин, следва любимата им тема – пандемията от китайския вирус (така и не им се обърна поне веднъж езика да го назоват с това му истинско име!) в Западна Европа, и какво ли още не, но не и циничният филм от Пасоля в Скопие (а иначе в телевизията са мнооооого ТВЪРДИ по отношение РСМ…винаги!).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.