Бойко от Банкя се кандидатира за светец навръх Коледа

Явно в. “24 часа” трябваше да изчака като при покойниците, за да се увери, че техният Бойко е политически труп. Вече не може да продаде редакцията им като три синджира роби на свой човек, както направи веднъж през 2012 година, когато погна с бухалките си в прокуратурата старите собственици Павлов и Донев, за уреди своята Венелина Гочева да ги наследи.  Така че, когато политическият труп вече не може да хапе и не се очертава този път да възкръсне, вестникът си позволява да започне да му задава въпроси с елементи на критика, каквито не се осмеляваше да му отправи докто властваше и го хвалеха. 

Така вестникът се опитва да чисти своя образ на медия, оцапана със слугинаж, хем пък не пречи на политическия труп да си трупа неговите си хвалби. Добра сделка, не може да се отрече – стига да има купувачи за стоката. 

Но понеже и това е “нещо” на фона на нищо подобното, което се случва около дългогодишния недосегаем за медийна критика бивш владетел на България, интервюто се превърна в обсъждана тема навръх Коледа. https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10540200

Акцентите в обсъжданията не са леещите се самохвалства, с каквито само той умее да се награждава по този самовлюбен начин –  въпреки старанието на толкова много лакеи да го надминат на това поприще през дългите две десетилетия негово присъствие в публичното пространство. Как да откроиш самохвалството му като нещо ново, когато той нищо друго не е казвал за себе си, освен суперлативи? 

Този път самохвалкото споменава и за някакви грешки, но не посочва нито една. Например за употребата на МВР за политически цели и лична реклама,  както и за разправа с разни конкуренти, направо топи своя бивш министър Цветанов, макар с половин уста да признава, че е знаел какво прави Цветанов ( но не го е спрял да върши нещо, което сега обявява за нередно и го хвърля на кучетата със задна дата като фалшиво признание за грешки на неговото управление). 

Няма да се хващам на въдицата да анализирам до болка познатите постулати на най-видния проповедник на века на терена на собственото его в българската политика. Но не мога да не отбележа това, което и други вадят в заглавията си: как щял да бъде канонизиран в ГЕРБ, ако ( случайно) бъде арестуван.

Досега от него сме чували какво ли не позоваване на Господ, когото наричаше началника, целувайки редовно попски ръце при обиколките си на църкви и манастири, където всъщност  му целуваха ръцете за благодарност, че си пазаруваше попска благосклонност с държавни пари, отпускани от бюджета за ремонти и инфраструктура.  Но за кандидат за светец още не се беше кандидатирал.

А как само ще му отива: “св. Бойко от Банкя, мъченик в Софийския затвор”! 

По липса на такъв колаж ( засега ), припомням как го изобразиха в Гърция като Бай Ганьо на илюстрация на преводното издание.

 

 

 

 

 

Но по аналогия повече ми пасва снимката на руски генерал, който козирува на Гундяев, което породи в руските мрежи въпроса какъв ли ще да е чинът на руския патриарх днес щом цял генерал му козирува. 

 

 

 

 

 

Нашичкият козируваше на Меркел, на холандския премиер Рюте и и на кого ли още не от раздавачите на траншове в Брюксел, но на патриархът не се беше сетил да удари токове. Вече е късно. Кой ще го кани да козирува след като вече е бита карта! 


13 мнения за “Бойко от Банкя се кандидатира за светец навръх Коледа”

 1. Барба Ганьос ми се вижда недостатъчен като образ, който да охарактеризира Рапона. Той се явява някакъв смеска, комбинираща черти от нашия бай Ганьо (най-вече простащината и безпардонността), френския герой Тартарен де Тараскон (самохвалството), както и раздувките, преувеличенията и самохвалството на барон Мюнхаузен.

 2. @Симеон В.
  Изброените от Вас образи са направо симпатяги (включително и оригиналният бай Ганьо – търговеца на гюлово масло) в сравнение с простата сикаджийска мутра – отвратителна не само с външността, но и с действията си!
  Между другото да добавя, че от няколко дни баничарката (мадам ВВ) на Доган и мутрата от Банкя, се преобу в нови гащи и се прави на критична към собственика на чекмеджето с пачките и златните кюлчета, но ние номерата на старите к*рви ги знаем и няма как да минат – no way и не нам!
  ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО НА ВСИЧКИ В БЛОГА!

 3. Паметлив.
  В началото на първият си мандат, през далечната 2009г. бсп поиска оставката на правителството на герб. Питат Бибитко: “КВо, ПРАим сега?” Той сигурно сефтте чуваш, че при определени условия се отива на предсрочни парламентарни избори сал кат гръмовержец изригна: “Отиваме на избори и ги пИчеля с 90%”.
  Вижте как еволюира и колко е скромен сега. Нада се, сал на партийна икона в рамките на котерия със заглъхващи функции.
  Дет реди приятел-корпоративен герберист в аналогични случаи: “Аз, доволен”.
  Кой разбрал-разбрал.

 4. Към всички съмишленици и приятели:
  Честито Рождество Христово!
  Весела Коледа !
  Здрава, успешна и щастлива Нова 2022-ра!

 5. Свети Боико от Банкя – Безкнижника прост, закрилник на корумпетата и повелител на чекмеждатата с евра, задоволител на Мата Хари, ученик на правешкия диктатор, амин!
  И на многая лета … в Централния Софийски затвор. 🙂

  Честито Рождество на всички!

 6. ЧЕСТИТА КОЛЕДА! ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ И РАДОСТ на г-н ИНДЖЕВ и СЕМЕСТВОТО МУ, както и на ВСИЧКИ СЪМИШЛЕНИЦИ!
  Надявам се най-после България да намали драстично плащането на различните съвременни форми на ОКУПАЦИОНЕН ФОНД!

 7. Честито Рождество Христово и Весела Коледа на всички, и особено и най-вече на любезния ни домакин г-н Инджев и Семейството!

  Нека този уважаван блог остане територия на Свободата – Фарът на Свободата и през новата 2022 г.!

  Ако някога, някъде в коментарите си през изминалата 2021 г. (понякога прекалено емоционални и пиперливи, признавам…) съм допуснал грешка или несправедливо и неволно съм оскърбил някого – искам прошка.

  Бъдете здрави всички!

  Българин

 8. Честито Рождество Христово на всички и желая весела Коледа.

 9. Честито Рождество на Иво, на семейството му и на всички участници в най-хубавия форум !!!

 10. Честито Рождество Христово на Всички тук!
  Дано Бог се смили над България, и да вразуми всички тези грешници, които непрекъснато се съгласяват да слугуват на враговете ни.
  Това, че постоянно неподходящи примитиви се отзовават на ръководни постове е волята на завоевателите на България, които след като два пъти са ни окупирали и завладели, са придобили дързостта да ни представят този акт като „двойно освобождение“.
  Колкото повече хора проумеят, че на ръководни постове нарочно избират жалки и некадърни личности, които могат да се крепят там, само ако безпрекословно изпълняват заповедите на потисника и това защото с нищо друго не могат да се изхранват, това ще е голяма крачка към осъзнаването на причините за разрухата на страната ни. А горното твърдение може да установи всеки един, след като проследи изявите и деянията на всички министър-председатели и министри след руските намеси в България. Изключителна простотия и простащина! И за да може най-после да се отървем от тази вреда, според мен, правилния път не е смирението, а протести и пренебрежение към тези личности, свързани с действия за отстраняването от постовете на които са ги поставили завоевателите. Стачката и протестите на улицата, както виждаме, са едно средство против тях. Също така трябва да бъде разбрано от всеки, че единственият ни потисник, това е Русия, водена от имперските си интереси да се настани на нашата територията и с това да овладее региона. Всеки един, който разкрива и дамгосва нейните действия принадлежи към цветът на нацията, който ще я облагороди.
  Ако не друго до сега, поне можахме да видим на международната сцена каква е разликата между простака самозванец- и сегашния –министър председател. Ако новият може да издържи на всички трудности които ще му сервират московските ни врагове и ако също може да се еманципира от вредните влияния, като моментално отстранява всички онези личности които явно и ли прикрито провеждат вредна политическа линия, всичко може да се промени в посоката на добруването. Направо за смях е оправданието на безумеца (по-скоро нескопосано оправдание), че след като е построил потока, заплахата за едно ново похищение чрез военни действия вече не съществувала. Единственото което няма да съществува, това е неговото властвуване, защото вече са го изстискали като лимон, чийто остатък сега е захвърлен. Той не може да разбере, че отдавна, още с компроматите от чекмеджето, е отписан и нищо няма да му помогне, не само да се възвърне на власт, но и да избегне наказанията. Горкият, не може да осъзнае, че кражбите и корупцията се отчитат и са тактиката за отстраняване, когато му дойде времето.
  Ех, какви отрезвителни снимки с козируванията! Благодарим господин Инджев, че сте ги архивирали за да преодолеем забравата и за да се покаже нищожеството на една личност, на която нищо друго не може да дойде на ум. А тя ни представя навън.

 11. Честито Рождество Христово на Вас, г-н Инджев, и на всички съмишленици в блога!
  Бог да пази България!

 12. Честито Рождество! Желая ви здраве и любов. Весело посрещане на Нова година и дано тя да е благодатна и здрава и да е без въоръжен окупатор срещу Университета!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.