Руската пропаганда, полезните за нея западни идиоти и истинската причина Путин да желае да погълне Украйна

Най-голямата слабост на Запада в противопоставянето на руската агресивност е в западната откритост за подривната руска пропаганда на собствения й терен. Германия най-накрая осъзна това и спря миналата седмица излъчването на един от главните руски телевизионни канали на своя територия. 

Кремъл е повече от наясно с тази слабост и се възползва от нея максимално като инвестира в своята хибридна война щедро. Стотици милиони долари, ако не и милиарди, спечелени на световния пазар на въглеводороди, се леят безнаказано в мелницата на пропагандните кремълски оръжия в тази война. Авторитарната държава, в която няма контрол на медиите, истинска опозиция и влияние на системно репресирания граждански сектор – всички поставени в менгемето на властта- разходите за тази деструктивна дейност не срещат никаква вътрешна съпротива. Самодържецът и неговият тесен кръг от боляри се разпореждат с руските ресурси.Вместо да ги насочват така, че на руснаците да им е добре, плащат баснословни суми за деструктивни цели с надеждата на “враговете” ( т.е. на съседите предимно, но и на западните демокрации изобщо) да им е зле.

Учебникарски пример за подривна дейност от такъв род е публикуваната в агенция “Фокус” статия от медия, която звучи напълно американски, но на практика не само повтаря, а направо надминава внушенията на Путин по темата за руския конфликт с Украйна. Видях я в руския й вариант в един от пропутинските руски сайтове ( от който вероятно е преведена на български ), но реших, че не си заслужава да й обръщам внимание поради прекалената очевидност на нейната поръчковост. Но от “Фокус” са реши точно обратното.

http://www.focus-news.net/news/2021/12/26/2925365/american-thinker-rusiya-izpolzva-sreshtu-nato-amerikanskata-politika-na-sdarzhane.html

Статията до такава степен прекалява с постулатите на военнолюбието и воюва на страната на руското “право” да се разпорежда със съседите си като със своя законна плячка, че не оставя място за друго обосновано предположение, освен че е платена от Москва. Съдете сами.

Още въведението ударно обосновава защо Русия е права, а Западът е вероломен. В духа да дългогодишно експлоатираната лъжа за някаква устна ( не случайно устна, понеже няма такъв документ !) договорка между Шеварнадзе и Джеймс Бейкър НАТО да не се разширява на Изток. Руската пропагандна измислица за подобен ангажимент, поеман от американската страна, многократно е опровергавана от американски официални лица, но това не пречи самият Путин да я повтаря, а напазаруваните му пропагандатори да я възпроизвеждат отново и отново.

Последното изречение в статията също си го бива като за българската публика: това, че Русия неизбежно ще окупира и раздели на три части Украйна едва ли не ще е облекчение за страдащата от вътрешни разделение Украйна, но и ще сигнализира за бившите съветски сателити, че членството в НАТО не само не е спасение, а е бреме за тях, пише анонимният “ американски мислител”.

Докато Путин се държи ( все пак) загадъчно и не отговаря пряко на въпроса дали ще отприщи руска агресия с мобилизираните по границата на Украйна войски, “американският мислител”  не само оправдава изцяло руско нахлуване в съседната суверенна държава, но и го обявява за неизбежно. По вина на Запада, разбира се – защото Байдън вече бил “бутнал Украйна под влака” като дал да се разбере, че НАТО и конкретно САЩ няма да воюват срещу Русия заради Украйна. Излиза, че щом има такива индикации, руският цар има пълното право да се разправи с по-слабия си съсед.

И не само това. Има право да го разчлени на три части, която нямало да се отрази зле на украинците, защото били свикнали на вътрешно противопоставяне помежду си. Освен това санкциите, въпреки “шума” около една инвазия, щели да струват колкото песъчинките на един кримски плаж. Каква образност на вулгарното мислене за чужда сметка ( вкл. за сметка на руския народ, който отдавна усети дори досегашните не особено крайни западни санкции достатъчно болезнено).

Колко трябва си купен, за да повториш  като своя констатация от “американски” позиции разпространяваното от най-крайните шовинисти в Русия убеждение, че руските танкове ще превземат Киев за един ден! 

Истината е, че “тинк танковете” в Кремъл са си напазарували поредния полезен идиот, ако изобщо авторът наистина е американец, а не са си купили място за публикацията в американско издание, на което са пробуталия готовия продукт от кремълската кухня. Защото едно е горните екстремистки и подстрекателски манипулации да долитат от страна на откровено шовинистичните руски кръгове, друго е това мръсно бельо да бъде препрано през пералня, която да прилича на американска. 

Сериозните анализатори по света изобщо не са толкова убедени, че Путин ще се осмели да нападне Украйна, а в руските социални мрежи отбелязват, че е изпуснал момента да се възползва за мащабна агресия през 2014 година, когато в Киев цареше безвластие и самодържецът си присвои  без никаква съпротива Крим. Днес украинската армия е нещо съвсем различно от разпадащата  се по онова време постсъветска структура ( с руснак на поста министър на отбраната), да не говорим за многократното превъзходство на въоръженията на НАТО спрямо руските военни възможности – в случай, че Путин наистина се опита и успее да въвлече алианса в конвенционална война.

 

 

 

 

Има много начини днешна Путинова Русия да бъде описана ( дори извън факта, че руската икономика има дял от световната на ръба на статистическата грешка с нейните около 2 на сто). Говорим за държавата, която чупи световни рекорди по намаляване на населението поради висока смъртност, шампион е по страдание от смъртоносни  ракови и сърдечно-съдови болести, номер едно е в света по аборти и смъртност сред родилките и се влачи на 129 място в света по продължителност на живота.

 

 

 

 

 

За сметка на това е втора ( след Турция ) по заразяване с организирана престъпност ( по който показател  заразената с русофилство България е на “почетното” 11 място в света).  

 

 

 

 

 

 

 

Но като става дума за пазаруването на полезни идиоти, “кат’ Русия няма втора”, както възкликнал Дядо Вазов в периода на русофилските си заблуди преди да се отърве от този махмурлук в края на живота си, когато авторът на “Под игото” предупреждава, че Русия “иго ни носи ново” ( в стихотворението си “На руските войни” от 1916 г.). Бивши западни министър-председатели, министри на външните работи и прочее “сволоч” са на трапезата на Путин с гигантски заплати в управителните тела държавните му добивни корпорации. 

 

 

 

 

 

 

За финал, нещо за истинските причини Путин да точи лиги при мисълта да погълне Украйна. Може би не всички знаят, но Украйна е не просто най-голямата по население бивша съветска Република, избягала от контрола на Москва, без която реставрацията на нещо подобно на СССР не е възможна. На тази територия има несметни природни богатства, за които малко се говори, но те говорят сами за себе си. 

 

 

 

 

 

Украйна е на първо място в Европа по залежи от уранова руда, на 2-ро място по запаси от титанова руда, на 2-ро място по запаси от манган, на 2-ро место по наличие желязна руда, на 3-то место по залежи от шистов газ. А сега внимавайте: Украйна е на 4-то място в света по общата стойност на природните си запаси.

Понятно?

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: В връзка със струпването на руски войски по границата на Украйна в руските социални мрежи се разпространява призива: “Драги московчани, всички войски са на границата с Украйна. Имате уникалната възможност на превземете Кремъл”.

 

33 мнения за “Руската пропаганда, полезните за нея западни идиоти и истинската причина Путин да желае да погълне Украйна”

 1. Република Казахстан е 4,5 пъти по голяма по територия от Украйна.Друг е въпросът,че най-добрите земи за земеделие са в Украйна,както и най-добрата пътна инфраструктура,въобще лакома мръвка…

 2. Допълнение-гледах клипче,на което украински войници правят учение с Джавелини,така че Руски танкове в Киев на върба…

 3. Просто иска държавите около него да са слаби. Така ще си запази и Крим. Руснаците обичат шаха. Докато има заплаха Украйна да си върне Крим ще е така. Защото Украйна стане ли част от Нато и Крим ще стане част от Нато. За съжаление много се подценява интелекта на руската нация. Те не са Глупаци. Те знаят че нито една богата държава няма да ги нападне, защото ще изгуби добрия си стандарт на живот. Никой няма да си разбие хубавата държава за да се бие с Руснаците. Това го направи само Лудия Хитлер и не спечели нищо. От другия край на Русия е нейния партньор Китай, който и пази гърба. Русия вече не е сама в тази война. Те няма да влязат в Украйна само заради братоубийството но заплахата е реална и ще се изпълни ако Украинците много искат да си счупят главата. Украйна не е Чечня нито Афганистан. Тя е равна земя и там битката ще е без предимство за украинците. Те нямат пещери в които да се скрият нито имат планини в които да се изгубят. Ще бъдат сринати до основи и милиони ще изгубят дома си и семействата си. Путин ще бъде Прокълнат завинаги но какво от това?? Той отдавна е прокълнат! Дори Православния Владика не вярвам да го спре. Те повечето са фалшиви Свещеници, внедрени агенти, слуги на тайните служби.

 4. Към zip:

  Не ми е известно такова нещо като “интелект на руската нация”. Щото обичат шаха.

  Ако страдаха от такова излишество на интелект ( колективен) щяха да излъчат лидери, които да превърнат баснословните им природни богатства в най-високия жизнен стандарт на света. Но вместо това се кланят на царе и царедворци, които зверски грабят собствения си народ, който “интелектуално” приема това за фатална даденост. Страхотно интелектуално, няма що.

  Колкото до украинците, дали ще се “крият” ( щото нямали пещери и планини ?!), не плачете на техните несъстояли се гробища. Те финландците, за разлика от украинците, наистина нямаха пещери и планини, бидейки също така в много пъти по-слаба държава и армия от украинската днес, но се изправиха срещу пълчищата от “интелектуални” съветски завоеватели и се биха така, че възхитиха света ( а СССР го изгониха позорно от Лигата на нациите заради агресията – нещо подобно чака и Русия, ако нападне Украйна).

  Намекът, че украинците си просят да бъдат завладени от “интелектуално” високите руснаци си е чиста проба първосигнална русофилщина, призоваваща да бъде признато правото на “интелектуалните” руснаци да бъдат агресори защо си били такива и това било положението, пък съседите им да му мислят.

 5. @zkp
  А бе ти да не си ЗИП от форума на в. “Сега”?
  “Грешката” на Иво Инджев може и да е вярна…
  Извинявам се, че не коментирам по същество, но нещата са кристално ясни…
  А, само да поздравя Българин за наблюдателността! В статията за Кадиров, като видях процента на гласувалите на референдума, хич не забелязах липсата на кавичките…

 6. До зкпч-то

  Та да продължим:
  – и ваксинираните ще умрат до две години (остава ми още само 1, мамка му);
  – васинираните бипкат като минат през скенера на летището;
  – бялата диря на самолетите на САЩ не е конденз, а просто ръсят вируси отвисоко;
  – ваксинираните умират повече от неваксинираните, вече и в Израел, и в Обединеното кралство го знаят, всичко е доказано, но се крие от Мосад, ЦРУ, МИ6 и само бабите на женския се държат още;
  -…..
  Мъкоооо, мъко рубладжийска..

 7. До zkp

  „… Русия вече не е сама … Китай е в гърба на Русия …” Да, така е, но … има и един друг ракурс, от който да се погледне тази стратегическа даденост. Например, чисто нашенския цинизъм със сексуален подтекст, за този дето е „отзад”, в гърба. Ако погледнем тъй, по нашенски за „изотзад” на „русия-та”, то ролята на Китай може да не изглежда много съюзническа! Историческата логика на териториалните спорове на „поднебесната” с Русия, съчетани с огромният й икономически интерес към богатствата на източен Сибир, не вещаят нищо добро за бъдещата принадлежност на тази богата на суровини част на Русия-та. И за самите руснаци е ясно, че бъдещето от икономическа гл.т. на тази необитаема, замръзнала и ненаселена земя, принадлежи не на тях, а на Китай. Спорът със САЩ за първото място, от своя страна, катализира многократно, китайските намерения не само за Източен, а и за Централен Сибир, като суровинната база, необходима за „победата” в тази предстояща и неизбежна битка. В този смисъл, „съпротивата” на Русия да запази своята териториална цялост и „величие” може да се разглежда, спекулативно разбира се, като „съюзник” на … своя най-голям враг, САЩ! Интересно, нали! Но, не, невъзможно 

 8. По повод отговора на Иво до zkp, бих си позволил да добавя, че историята на 20 век ни учи, че войните започват с величаене на собствената армия и дехуманизирането на бъдещия противник, с пропагаДна, оприличаваща го на “напаст”, на “тор” и т.н..
  Доскоро Путлер твърдеше, че украинците са само едни “южни руснаци”, измамени и поради това управлявани от “хунта”.
  Видимо решимостта на Украйна да се бори са свободата си доведе до това, че те са вече “не-интелектуални”.Скоро Путлеро-Рашиската пропагадна ще ги обяви и за “под-човеци”.
  А писачи като zkp ще пишат “обосновани мнения”, като тукашното.
  Може и вече да е стнал това – не го следя от близо тия работи.

  В тая връзка, има полза и от zkp – по пропагаДните “мнения” можем да се ориентираме къде го стяга шапката Путлер. В случая твърдостта на украинския народ.

  И накрая – ако искаме да благодарим някому за свободата си от Османско господство (не че трябва, но от признателност към загиналите), то украинците трябва да са първи, че техните (пра)дядовци са оставили костите си тук.

 9. към ЗКПЧ:

  “За съжаление много се подценява интелекта на руската нация.”

  Къде го видяхте този интелект на ватниците?!?!

  В културно отношение те са “паразитна култура на подражанието!” – 45% от “класиците им пишат на чужди езици, Русский ясирий

  А във военно отношение ясно видяхме къде седят и дали въобще някой се страхува от тях – шепа сирийски селяни пометоха гордостта на руското въоръжение С-400 за минути!

  Айде стига тъпа проагадна, ЗКПЧ!

 10. Извинявам се за цитата на уралския диалект на българският, привет Павле. С едно изречение-руската армия не може с рекетьори от квартален мащаб да се справи, някоии точат лиги туй да стане с най-мотивираната войска на планетата. 20% от украинците са готови да маршируват в Москва. Кой разбрал-разбрал.

  Я попал в СА в 81, тогда еще было до хрена ребят, которых если задевали, а служил я в ЗабВО, то просто доставали стволы и клали всякое “химическое быдло” мордой в землю и “пусть будет, что будет”, в 82 я уже не мог взять ствол в командировку, хотя моим подчиненным и двери вырубали топором и стреляли не однократно в окна, уже тогда пытались нагибать солдатиков по полной (о чем я криком кричал, рапорты подавал, но командование дивизиона/бригады не смотря на всю внешнюю брутальность – прямо как нынешние ТП И Ваксеры – “лишь бы не было войны – типа, я конечно гавно, но так сладко жру, а что будет через минуту – мои мозги не позволяют осмыслить”). Я хоть для какой-то защиты своих подчиненных выточил на местном производстве килограммовые нунчаки из гетинакса – 3мм железную дверь можно было пробить (каждая – очень были эффективные, но правда травмы от них были жутковатые – слава богу никого не убил тогда), которые повседневно таскал за голенищем яловых. Я за 82-83 столько в ЗабВО “намахался” с химией и выселенцами, сколько за всю мою последующую жизнь мне не пришлось. В конце 80х у меня брат служил пиджаком под Котласом. Мама попросила поехать и помочь “разобраться, почему ее “зайчика” обижают”, уже тогда это была жесть – “химия и выселенцы” – совсем “берега потеряли” – уже тогда “доили” “офицеров” на спирт, консервы, баб и пр. Слава богу, чтобы не трогали брата понадобилось всего пара “показательных выступлений” (изначально вообще не понимал как без ствола можно было проблемы решить, даже с братом обговаривал, что он на дежурстве ствол передаст мне для решения его проблем). На вопрос командованию, дошел, для снятия вопросов о себе, без рук 250 пиалку чистяка засадил без “запивки” (местные пили только сильно разбавленный), спросил: “Че за херня?” Ответ был: “Взрослые мальчики, пусть либо сосут, либо за себя постоят – тогда возможно будут офицерами”; – слегка офигел, но будучи уже гражданским не мог вмешаться в “воспитательный процесс”.
  Я даже представить себе не могу, что было в девяностых. Крайний раз я столкнулся с РФским офицерским корпусом в 15-18 (несколько полковников и г-м, не считая ниже и выше), после чего я всем своим знакомым на вопрос: “Ну как?” – я говорю: “Никогда и ни за что не доверяйте своих детей ЭТОМУ…” ЭТО – НЕ ОФИЦЕРЫ…

  Резюме – нет сейчас офицеров ни в одной из служб РФии, тупое ссыкливое путинское гавно – ЧЕГО ИЗВОЛИТЕ? И когда вы видите нечто в форме и погонах, чего то там вопрошающее или требующее – знайте, перед вами ссыкливая лживая подлая русофобская мразь, которая ничего кроме БАБЛА, как завещал их плешивый ссыкливый “вождь”, от вас не хочет.

 11. Михаил Горбачов: СССР можеше да бъде спасен – Таваришч Гарбачов, СеСеСеРе не МОЖЕШЕ да бъде спасен!! Икономиката, глупако!!! А както я е подкарал таваришч Путев – ще доразглоби и самата Раша на парчета…. ИКОНОМИКАТА, глупако!!

 12. Неведоми са пътъщата на руската пропаганда.
  Вчера, в един форум някакъв ме репликира с линк към “италианско издание”. Не помня всичко написано, освен споменаването на Андреоти и Берлускони като мъдри политици, отнасяли се кооперативно с Москва. Но най-вече присъствието на ТОЧНО този цитат:
  “Още на 5 февруари 1997 г. Джордж Кенан, американски дипломат и автор на концепциите от Студената война и курса на „сдържането“, пророчески предупреждава Америка на страниците на New York Times за опасностите от подобна политика: „…Разширяването на НАТО ще бъде най-фаталната грешка на американската политика през целия период след края на Студената война…” и т.н.

 13. За сведение на закапечето!
  Има само един руски шахматист – Алехин. При това враг на СССР.
  На запад, буквално от брега на река Днепър, започва мощна планинска верига, Украинските Карпати заемащи повече от една четвърт от територията на Украйна. Изобщо, над една трета на държавата Украйна е планинска.
  Колкото до Китай, те едва ли ще одобрят една руска агресия срещу Украйна. Причината е проста, САЩ и Европейският съюз произвеждат две трети от брутния световен продукт. Следователно, това са големи икономики, но и богати държави с големи пазари. Американците и европейците имат много пари, значи са и богати купувачи. Да добавим и другите богати икономики, Япония, Австралия, Канада и др. Малката Южна Корея има по-голям брутен продукт от голямата Русия.

 14. “Бивши западни министър-председатели, министри на външните работи и прочее …”
  Звучи ми малко спекулативно, сравнено с практиката да се наемат “звездите” от професионалния футбол навсякъде по света.

 15. Към Сотиров:

  За могъщите Карпати (където се е “криела” антиболшевишката украинска съпротива, сравнима по своята продължителност с българското движение на Горяните), исках да го отбележа и аз, но се отказах да споря с невежеството.

 16. Към Спас:

  Кое му е спекулативното в истината за продажните на въпросните бивши? Нима не е факт?
  Той няма нищо общо с търговията в спорта, където личното мнение на “трансферирания” при покупко-продажбата е второстепенен фактор.
  Продаващите се политици не отиват в отбора на Путин от името на френския, австрийския или германския отбор,където са били избирани от съответните гласоподаватели да служат на страната си, а поради лична продажност.

 17. Ето какво споделих под клип с изхождания на валентиин вацев за “величавата дата” 17.12. га ввХУЙЛО се изхвърли геополитическата кат чекия на сгурия. Мълчат как бити пИдали сите останали онаниращи путинофили.
  Самоцитирам се: Русия-1,64% от световната икономика. САЩ-17%. Русия-военен бюджет-70 милиарда долара. САЩ-770 милиарда. Полша износ на мебели за 2020г.–31 милиарда долари. Русия -износ на оръжияза 27 миилиарда.

 18. Този текст пак ми прилича на превод от руски, защото е със запазен руски синтаксис и на места правопис. Вероятно пак е писан от някоя руска тьотя, работеща в администрацията на русссското посольство, констулство или РКИЦ или женщина, женатая на безмозговой болхарь, охвачена от истеричная ностальгия. Надо немэдленно ее репатрировать в ee “великую” матушку!

 19. Приятелю, ЖОРЖ, за цитата сърдечно благодаря! Спомогна за коледното ми настроение.Макар, че напоследък шпаната с блатния си жаргон съвсем осра уралския диалект. При това высокоинтелектуально.
  Междувпрочем “марганец” е на уралски диалект – на български е МАНГАН.

 20. Относно Украйна, господин Инджев, ме запознахте с неща които не знаех. Но поради сегашните спорове в Украйна и най-вече струпаните руски войски на границата й, имах възможността да изслушам някои осведомени коментатори. Единственият който освен, че не само ми е много симпатичен и в сравнение с Вас е също толкова ерудиран и абсолютно неподкупен– Димитрий Гордон, даде интервю в което показа (преповтори) въпросите които е задал на президента им Зеленски. При това даде да се разбере, че с голяма надежда го е подкрепял в началото, за което сега съжалява. Съжалява така също и за трите (два пъти преди Зеленски) дадени подкрепи, за които се саморазкритикува. Попитаха го от публиката (интернет), кой сега на мястото на Зеленски би предпочел, на който въпрос Гордон не можеше да отговори. Подобно както моя милост някога попита Вас, беше попитан дали Гордон не би се наел лично да се нагърби с тази тежка „задача“, защото при решаването й са необходим особени личностни качества. Той отговори, също както и Вие (на моят някогашен въпрос), че не желаел да се коалира с дявола и искал да остане свободен и независим! Е, ще куцукат украинците (в нашият случай и българите) до безсъзнание и безпомощност. При нас българите, сега все още, има една мъжделива искрица надежда, дано ни е дал Господ нужните политици! Относно украинците, според друг добър коментатор (Андергей Илларионов- показан тук в блога) за съжаление загубих всякаква надежда, след като той показа, че съветникът на Байдън точно му е дал такъв съвет, който следва, да не дава ход на украинското желание за встъпване в НАТО. Е, Байдън е цитирал порядъкът от около десетина години (въпреки, че той едва ли ще може да ги абсолвира), но след консултацията му със Зеленски, последният също бил на това мнение. Дано поне Байдън е склонен да въоръжи Украйна, та тя сама да може успешно да се защитава. Там обаче има американски военни (може би точно поради това), което научих от съобщение, защото при военно стълкновение (сега), те трябвало да бъдат изтеглени!?

 21. Помните ли т.нар. Стивън Ашли от ВВС(ако добре си спомням) в началото на прехода ?
  Откъдето и да го погледнеш – авторитетен автор със западно име и западен поглед(па и правилен на всичко отгоре) по всякакви теми , надълго и нашироко цитиран и препечатван в младия “свободен печат”.
  Е , интервю с него не видяхме и май никой не го беше виждал на живо , ама това са такива досадни подробности…

  Идиот ли беше полезен , или измислен .
  Аз го бях определил като измислен (от) идиот .

  На пропагадния фронт нищо ново .

 22. Все пак, на мен не ми е ясно, защо “топ” менажери – държавни или каквито и да било, да не приемат “неустоими” предложения за работа в Русия.

 23. Пропутинската пропагандна агресия напоследък многократно се увеличи. За целта бяха мобилизирани както активните,така и спящите скъпоплатени просъветски агентури.
  Слава Богу тази агресия е само от заплахи и лъжливи новини.
  Явната цел е Западът да бъде разединен и да изтъргува с отстъпки към Путин своето благополучие и спокойствие.Т.е. да се изтъргуват Украйна и държавите от бившия съветски блог.
  Сигурно е,че Западът няма да се подаде на този шантаж. Също е сигурно ,че Путин няма да посмее да го нападне защото ще срещне унищожителен удар. Сега силата на армиите не се измерва с броя на войниците, а с ефикатността на оръжейната техника, която е във вреда на Путин многократно. Реално е да се приеме,че една война,дори само срещу Украйна, ще срещне съпротива както сред неговия властови кръг, така сред редовите руснаци.
  Тогава защо е тази игра на шантаж и лъжи? Какво цели Путин?
  Разумният отговор е,че той се опитва да реши вътрешните си проблеми — т.е. със страх от Запада да обедени обезправения и все повече мизерстващ руски народ.
  Въпросът е, защо точно сега е избрано времето за това? Не е ли това отчаянието на един губещ режим?

 24. Марганцева руда е всъщност манганова руда на български…..моля за извинение за проявената дребнавост. Нека не ползваме и думи като тресчьотка, удачно, нальот, авионосец, заход и т.н.

 25. В Афганистан СССР не постигна победа,въпреки 10 годишната война.А когато кремъклийките се замениха със Стингъри.побързаха да си вдигнат партакешите.Чечения е вътрешна територия,лесна за отцепване за всякаква помощ,това обяснява резултатите.Украйна все пак разполага с разни ракети,които са си оръжие с няколкостотин км обсег.

 26. Спасе, няма никакви проблеми. Никой не твърди подобно нещо. Русия отправя такива “предложения”, които се приемат водени от искрени убеждения.
  Ето пример от открит източник:
  https://papagal.bg/eik/121237338/1bd6
  Мислиш ли, че Спартак Кимон Георгиев е избран и приел да превозва свежо и отработено ядрено гориво без “неустоимо предложение”.

 27. Руската танкова атака през януари 2022 срещу Киев ще завърши по следния начин: През януари 2030 руският президент Навални ще подпише в Брюксел договора за присъединяване към ЕС, предавайки последните осъдени военнопрестъпници. Опозицията в Москва ще критикува бавната интеграция и отложеното приемане на еврото заедно с България през 2040

 28. Господин Инджев. Според Вас този американски политолог от Чикагския университет (John Mearsheimer) малоумник ли е, или руски шпионин? Защото в първата лекция (10. 28) казва, че не Русия, а Западът е виновен за украинската криза. А във втората (39-40 минута) изрича: “Русия не е никаква заплаха за нас (тоест за САЩ). С политиката си на конфронтация срещу нея в Европа ние сами я настроихме срещу Америка и я тласнахме в обятията на Китай.”
  https://www.youtube.com/watch?v=JrMiSQAGOS4

 29. Към Иван Илиев:

  Ха,ха! В Америка е пълно с критици на американската политика и винаги е било така в свободния свят. Намерете ми една аналогия в Русия, където критиците на Путин ги разстрелват показно пред очите му ( Борис Немцов), тровят ги ( вкл. с полоний в Англия) или “милостиво” ги затварят след като не са успели да ги отровят ( като Навални).

  Така че си вземете чудесния американски пример и си го закачете на агиттаблото там, където работите и за когото работите. Но сте слаба ракия в защита на Русия ( Путиновата).

  Всичко, което съм написал по конкретния повод, е прозрачно ясно като чиста проба проруска пропаганда, която вони на руска щедрост за деструктивните цели на Кремъл.

  Наличието на американски критици на американската политика, които застават с имената си зад такава позиция, не е индулгенция за плоската кагебистка операция по агитация, за която си направих труда да се изкажа.

 30. Типичен случай на руслямска пропаганда е демонстрирал Иван Илиев.
  Наистина въпросния John Mearsheimer смята, че Запада е виновен за положението на Украйна, но според него запада е виновен с решението си и натиска над Украйна да се откаже от ядрените си оръжия през 1994 г., като още тогава е прогнозирал, че “тя неизменно ще се изправи срещу руската агресия без ядрено възпиране”. Познал е.
  А Руслямска държава не е заплаха за САЩ, защото са нищожна икономика с анимационни или остаряли оръжия, което се видя много ясно в Нагорни Карабах. Единсвено ядрените им оръжия са опасни за света.
  Руслямска държава граничи от 15 години с държави от НАТО – Балтийските републики. Т.е. смешка е, че НАТО на границата на Руслямска държава е заплаха. Но държава в НАТО не може да се шантажира лесно, да се напада, да се анексират територии. Това е проблема.
  Русофилистици или русороби е правилното наименование на тази сган, защото те не мислят за благоденствието руския народ и основна движеща сила при тях е омразата към запада и най-вече САЩ, затова стават китайцофили, севернокорейцофили, мадурофили и какви ли не. В днешна Руслямска държава виждат СССР и затова яростно защитават олигарсите на тази държава и техния шеф кагебиста от Кремъл. олицетворяващ разпадналия се СССР, затова разбира се помага и ТАСС…..
  Г-н Инджев е попаднал в капана им и ги нарича русофили, а те съответно гордо го наричат русофоб, Т.е. г-н Инджев е воден от омраза, а те от любов. Докато всъщност, както ще повторя, точно те са водените от омраза към САЩ и към днешна България.

 31. Честно казано руснаците гледат на всичко през ракурса на “природните ресурси”, на които била богата Русия и понеже всички искали да ги вземат видиш ли всеки момент щели да нападнат могучая. Разбираемо е за това да искат да си “върнат” Украйна. Да, ама не, както казваше Бочаров на времето.

  Истината е, че украинският народ и руският народ са доста “по-братски” отколкото руснаците и българите например. И това, което се случва в Киев рано или късно ще се случи в Москва или обратното. Не натовските батальони за бързо реагиране са му проблем на Путин, а цветната революция на Майдан-а. Това е по-първостепенна опасност от липсата на пари за двореца на Черно Море, от китайските апетити към сибир, от американските санкции и въобще от всичко друго.

  В исторически план културните (и не само) революции са водили до ожесточени войни в Европа от векове. Да си припомним колко пъти руският цар е пращал войски в европата да “помагат” на братовчедите му да се справят с една или друга сила изнасяща революция около себе си. Отделно самият СССР през всичките 72 години на съществуването си изнасяше социалистическа революция по всички континенти. Сега това е насочено към тях и Кремъл се тресе от нерви. Не знам дали американците наистина са дали 5 милиарда долара за Майдан-а, но ако са – това са най-добре инвестираните пари в цялата им история.

  Е на украинците хич не им е весело, щото на техен гръб се случват нещата, но ако оцелеят ще излезнат доста по-силни от ситуацията.

 32. Относно пропагандата и различното мнение – не бързайте да цензурирате мнението, което е различно от вашето. Това е доказано вредно, дори такъв изпечен партиен функционер като Горбачов го разбра, макар и твърде късно (*).

  Лъжите трябва да се оборват с истина, не с насилствено затаяване! Рано или късно късогледата пропаганда изпада в злостни нападки от сорта “а вие защо биете негрите”.

  ————————–
  бел. под линия
  (*) и какво направиха руснаците – взеха му главата и вместо да реформира СССР, го разформироваха и всички се върнаха в началото. Хубаво е да се учим от чуждите грешки.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.