Нашиските “революционери” в парламента се (д)оказаха като обикновени политически мародери

Болшевишките лидери и техните нацистки побратими по манталитет и идеология никога не рискуват собствените си кожи в кървавите бани, които отприщват и подклаждат. Нито Ленин, нито Сталин, бивш бомбаджия и обирджия на банки, нито дори обожаваният от редовите червеноармейци Троцки са заставали начело срещу въоръжените, т.е. опасните за собствения им живот врагове. Но пращат милиони хора на смърт с лекота. 

В книгата си “Здрач” Александър Яковлев описва единственият опит на Сталин да се доближи до фронта след изтласкването на германските войски под Москва. Страхът му да пострада лично бил толкова голям, че без свян се изходил по голяма нужда пред целия придружаващ автомобилен кортеж – именно на шосето, заради параноя от мини в храсталаците. След това кортежът обърнал безславно обратно към укритията в столицата.

Хитлер с удоволствие пътувал до столицата на победената Франция, за да подпише триумфално примирието с унизените стари врагове. Организират му и едно показно за пред камерите на пропагандата пътуване до окупирана Украйна. Но до фронта никога не се доближава. За разлика от Чърчил, например, който лети и до Африка, за да подкрепи морално войските си, а след десанта в Нормандия през лятото на 1944-та стъпва на френския бряг преди още да бъде обезопасен напълно завладеният от съюзниците плацдарм. По време на германските бомбардировки Чърчил излиза от укритието си с чаша питие и с пура в уста, за да наблюдава от покрива обстановката в горящия Лондон. Де Гол вдъхновява с храбростта си всички в деня на церемонията в чест на освобождаването на Париж от германската окупация, когато случаен гърмеж кара стотиците присъстващи в църквата да залегнат моментално, докато генералът не трепва и остава да стърчи с огромната си осанка над изплашеното множество. 

Рейгън, оцелял по чудо от атентата срещу него в САЩ, държи след оздравяването си реч на голям митинг в Берлин, когато се чува звук, подобен на изстрел. “Не ме уцели”, подхвърля Рейгън без да прекъсва речта си без да знае, че се е спукал балон. Печели бурните овации на слушателите. В подобна ситуация Сталин, заподозрял на един от конгресите на партията, че в него се цели някой с пушка, кляка и се крие дълго зад трибуната сред  смълчания партиен елит. Оказало се, че периферното зрение на вожда е взело отблясък от кинокамера за насочена цев – виновните, разбира се, били разстреляни.

В днешен контекст параноичният Путин стои в изолация на десетки метри от други хора при публичните си изяви. Дори в църквата го снимаха като за Нова година абсолютно сам пред олтара без нито един свещеник наблизо. А в новогодишното си обръщение се показва на фона на Кремъл с карикатурно издуто палто, под което крие бронирана жилетка.

 

 

Бях ли достатъчно изчерпателен за разликата между истинските лидери в демократичния свят и екстремистите, подбуждащи към насилие, но треперещи за собствената си кожа? Питам, защото мога да стигна също до покорството на Саддам Хюсейн пред лицето  смъртта, на малодушието на криещия се в канализацията Кадафи или на сваления през 1990 г. диктатор на Либерия Самюъл Доу ( на снимката), избивал системно политическите си противници, но изял покорно отрязаното си от превратаджиите ухо – знаейки при това, че сцената се филмира за публично показване.  

 

 

 

 

Цялото това предисловие посвещавам на едно нашистко политическо нищожество с претенция на познавач на историята, което не заслужава по никакъв начин да бъде сравнявано в едър исторически мащаб, но успя да измами достатъчно много българи да го изпратят като техен представител в парламента. Сега заплашва с революция. Ни повече, ни по-малко. Подстрекава измамените от него да се съберат на площада пред Народното събрание в София и да нахлуят в него. Той, разбира се – за разлика от Хитлер, Сталин, Ленин и т.н., изживявайки се обаче като народен водач и революционер, се кани да присъства начело на “революцията”. Защото отлично знае, че не рискува нищо с такава провокация, чиято цел е да поддържа и генерира нова подкрепа за заблудата за героичния му подвиг да прескочи с измама парламентарната бариера.

Измамата лъсна днес от телевизионния екран. Беше нужен един единствен телевизионен репортаж, който показа лицемерието на една трета от депутатите му, за да бъде илюстриран фалшът на “каузата” в тяхната борба “ Ihr kampf “.  Защото се (д)оказа, че цели четирима души от най-малката, но най-креслива парламентарна група, проникнала в законодателния храм на вълната на хорските страхове от ваксинирането, тайно са се ваксинирали. Увъртаха пред микрофона, а някои от тях се опитаха направо да излъжат по въпроса. В крайна сметка бяха разобличени, че са взели мерки за собствената си сигурност, но публично препоръчват обратното на хората. На практика с това заявяват, че ценят здравето си и здравето на близките си, но не им пука за живота на останалите, употребени като стаден трамплин за личното им политическо благополучие. https://faktor.bg/bg/articles/narodni-predstaviteli-s-vaksini-izlizat-na-protest-sreshtu-imunizatsiyata

Това е като да се обявиш за пацифист, религиозен фанатик, който не докосва оръжие и отказва да служи в армията, но тайно държи у дома заредена пушка заради личната си сигурност. Защото собственият му живот е по-важен от това да защити живота на другите, но не си го признава, съзнавайки колко отвратително постъпва в очите на нормалните хора.

 

 

17 мнения за “Нашиските “революционери” в парламента се (д)оказаха като обикновени политически мародери”

 1. Направих си интересен експеримент. За да проверя има ли граници русофилието на русофилите, зададо на няколко отявлени русофили следния въпрос:
  – Можеш ли да посочиш едно българско нещо, заради което би се опълчил срещу Русия?
  Нито един не посочи. Замълчаха и се покриха.

 2. Четиво за президента рр, министъра на войната ся, горният Копейкин и вся остальная петоколонная сволочь.
  На ураалският диалект е, ехо Павле. С няколко думи: пациент нуждаещ се от спешна операция става съпътстваща щета на “кооператив”. Тъй сега в матушката наричат легендарните през соца производствени банкети.
  „Родина тебя бросит, сынок. Всегда.“ — Бабченко Аркадий Аркадьевич

  Источник: https://ru.citaty.net/tsitaty/612798-babchenko-arkadii-arkadevich-rodina-tebia-brosit-synok-vsegda/
  https://t.me/pdmnews/44942

 3. Както преди месеци коментирах тук,копейката вероятно е ваксиниран още с първите пристигнали преди година ваксини.Поддържам мнение,че мишока копейкин още по-вероятно вече се е оборудвал и с бустер…

 4. Руснакът иска ли война?
  „Руснакът иска ли война?”
  не питай тази тишина,
  в която братските могили
  войниците са приютили.

  Ти за това попитай тези,
  които в цинкови ковчези
  тук от земи съседски влачат
  стариците да ги оплачат.

  Попитай храбрите момчета,
  които днес из Кремъл шетат,
  с пагона си го украсяват
  и сопа „мирна” там развяват.

  Литовец питай и поляк –
  за тях кошмарът е руснак,
  попитай пролетта във Прага
  как мир със сила се налага.

  Унгарците попитай как
  войникът руски в руски танк
  из Будапеща мирно гази
  от тях мира за да опази.

  Ще ти отвърне побелял
  финландец доста остарял
  как „мирно” руската войска
  там зиме драпа през снега.

  И братът белорусин даже
  намерил би какво да каже,
  че на изгаряща цена
  дари им братството Москва

  когато с ордата си зла
  Суворов палеше села.
  Попитай техните поля –
  кръв непокорна ги поля.

  Попитай ти Украйна братска
  защо от любовта славянска
  и от прегръдката на брата
  защита търси днес при НАТО.

  Миролюбивият Иван
  обстрелваше Афганистан
  и в градове, и във села
  не мир донесе, а беда.

  Деца, вдовици във Чечня
  руснакът иска ли война
  попитай и ще чуеш сам
  руснак как „миротворства” там.

  Грузинец винаги щастлив
  през сълзи днес ще премълчи,
  че от съсед „миролюбив”
  сега земята му гори

  „Руснакът иска ли война?” –
  от Литва питай до Китай
  съсед дали един поне
  ще отговори твърдо: „Не!”

 5. Много се забавлявах тази сутрин като гледах тези мушмороци дето щели да ни “възраждат”.
  Има едно разследване на Васил Иванов от нова за копейкин, където тоя “вожд” лапа здрави пари без да му мигне окото и не му пука за абдалите дето са му гласували.
  Наглеци!

 6. Бойко Ноев: Русия няма да спре с Украйна – посегна на най-съкровени неща в България и ни дразни с агресивното си поведение

  “Русия иска НАТО да се откаже от прилагането на чл. 5 в новите държави като България, Румъния, Полша и Унгария – всички тези, които се присъединиха към алианса след Варшавския договор. Кремъл иска НАТО да не провежда учения на наша територия, което означава, че обезсилва договора ни.
  Русия дразни България и българското общество с агресивното си поведение. Неслучайно Кремъл, заедно с македонските власти, прожектираха филм, в който България не съществува на картата, а Кирил и Методий нямат нищо общо писмеността и историята ни. По този начин Русия посегна на най-съкровените неща на България…
  Това означава, че Русия няма да се спре само с Украйна, защото винаги е гледала по-широко на този регион. Ние не трябва да имаме никакви илюзии за братски или исторически дружби.

  https://faktor.bg/bg/articles/boyko-noev-1-6

 7. Тънкогласият “революционер” е нищо повече от страхливец. Два пъти съм го срещала лично и съм го “поздравявала” подобаващо. Нищо особено – само с “жалък русофил”. И двата пъти сведе очи и буквално отстъпи от пътя ми. Тогава, разбира се, бе далеч от национално придобитата си значимост, както и не бе заобиколен от безмозъчни горили.

 8. Телевизионната легенда от 60-те години на 20-ти век бай Кольо да гледа и да се учи как се водят интервюта със сектата около Костя Копейкин и българския Ерих Хонекер:
  https://www.btv.bg/video/shows/tazi-nedelia/videos-nedelia/koi-sa-deputatite-koito-narichat-vaksinite-eksperimentalna-technost-a-vsashtnost-sa-vaksinirani.html
  Браво на Цънцарова! /Идната седмица да поразпита по въпроса и палячовците на Славуца, защото са същите лъжци и лицемери като възраждэнците/.

 9. Направо в десетката е изказването на държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен: Един урок от най-новата история е, че когато руснаците влязат в дома ви, понякога е много трудно да ги накарате да си тръгнат.”
  “One lesson of recent history is that once Russians are in your house, it’s sometimes very difficult to get them to leave,” Blinken said.

  Точното му попадение си личи от неадекватният и емоционален отговор от руска страна.

 10. Да, на темата за ваксинираните антиваксъри трябва да се даде максимална гласност!
  Това е все едно депутат от ГЕРБ да пътува до Бургас по Подбалканското шосе, защото на магистралата настилката е лоша и много друса…
  Но по-интересен ми се струва факта, че днес БНР цензурира МИД РФ. Преразказвайки истеричния отговор на точната реплика на Блинкен, казаха, че американците носят насилие, а не, че ще те изнасилят, както е в оригинала….а руската простащина трябва да се цитира точно…
  Всъщност истерията показва не само че Блинке е бил прав, а че и руските власти имат такива намерения (да поостанат в Казахстан).

 11. Г-н Инджев, аз принципно не съм хазартна личност, но съм готов да Ви почерпя една бира (на пример) ако Копейкин наистина отиде в сряда “начело на възстанието”. Убеден съм, че това няма да се случи! Той не е толкова луд като Владимир Расате да ходи да бие хората и да чупи това-онова. Не знам дали ще посмее чак да се качи на царският кон, но със сигурност ще подстрекава хората с мегафон от задните редици.
  🙂

 12. Невероятно лицемерие относно пандемията и вируса демонстрира и друг балканец – Джокович.
  Било нещо интимно дали да си слагал ваксина и никой не можел да му го наложи.
  Но очевидно е много по-интимно да си лъска егото като ходи по срещи и се ръкува с хора часове след като уж е отчел положителен PCR тест.

 13. ““On 16 December 2021, I was tested and diagnosed with SARS-CoV-2 (COVID),” Djokovic’s affidavit read.” Балканският тарикат си мисли че ще излъже австралийците. Да, казали са му че може да участва ако има скорошно боледуване. Но не са знаели че “болният” е стискал ръце с кого ли не по това време. Няма начин австралийските власти да пуснат в страната подобен сериен убиец. А това ще му коства на “Ноле” забрана за 3 години! Достатъчно време да поразмишлява със себе си “интимно”.

 14. И това може ли да бъде български генерал, министър на българската отбрана?! Какъв срам!

  Стефан Янев: МС няма позиция за конфликта в Украйна, няма нужда от ескалация.
  (а КОГА ще проима позиция за “конфликта”, т.е. за руската окупация на Украйна и нарушения баланс на силите в Черно море, на самата граница с България ? Това не е ли задължение на министъра на отбраната?

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-stefan-yanev-ms-nyama-pozitsiya-za-konflikta-v-ukrayna-nyama-nuzhda-ot-eskalatsiya

 15. Азерски политик: Правителството да отстрани проруските чиновници от МО и МВР, за да не повторим съдбата на Казахстан

  (Прости овенни селяндури, които случайно сте на власт в България без да го заслужавате, учете се на държавническо поведение! Като ви е страх от руската мечка, защо сте влезли в гората на властта?)

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-azerski-politik-pravitelstvoto-da-otstrani-proruskite-chinovnitsi-ot-mo-i-mvr-za-da-ne-povtorim-sadbata-na-kazahstan

 16. Ето какво ще поиска Путин и от нас :

  “На 5 януари, след като премиерът Касим Жомарт Токаев иска помощ от Русия, Кремъл настоява Казахстан официално да признае анексията на Крим, да върне статута на втори държавен език на руския, да разреши разполагането на руски военни бази и да предостави автономия на руското население на републиката.”
  Но преди това “възрожденците” -антиваксъри, чалгарите на Слави и антипатриотите, останали на сухо, ще направят и фалшифицират резултатите от референдум за излизане на България от НАТО и ЕС.

 17. с тези машини и подходящ софтуер можеш да докараш 99% резултат.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.