Походът на варненския фюрер към София се повтори като фарс спрямо онзи към Берлин преди близо един век

ОБНОВЕНА в 21.30

 

Прякото излъчване в много сайтове на днешния протест пред Народното събрание срещу зелените сертификати днес ми спестява необходимостта да преразказвам очевидностите. Като тази, че нямаше хиляди, а още по-малко десетки хиляди демонстранти. 

Крайно време е и българските репортери да бъдат обучени, както се прави в едни съюзнически нам държави отдавна, как да изчисляват приблизителния брой участници при подобни събития и да спрат да препредават фалшивите новини на заинтересованите от тях. На площад “Народно събрание”, значителна част от чиято площ и без това е окупирана от руския цар на кон, трудно биха се побрали и при най-голяма плътност хиляда, какво остава за хиляди хора.

За някой екскурзиант от друго населено място митингът може да е изглеждал дори “огромен”, но истината е, че София е виждала и преживяла десетки пъти многократно по-големи и бурни митинги. А и за разлика от селските въстания, при които въстаналите труженици се бунтуват до необходимостта да събират на полето следващата реколта, бързайки за се завърнат поради това по родните си места, софийските бунтове са доказали, че нямат ограничение във времето…

Но не бройката или относителната малобройност е най-важният критерий за един протест. Безброй пъти съм писал и казвал, че дори шепа хора могат да бъдат морални победители в отстояването на каузата си. Справка: дузината дисиденти, протестиращи системно в Москва срещу съветския режим, които в крайна сметка го надживяха и доказаха правотата си. 

Това, че вождът на ваксинираните ( поне една трета от парламентарната му група) антиваксъри, които не били такива, а само пазели личния си живот без да съветват други хора да го правят ( “не правете това вкъщи”!), плашеше със 127 000 симпатизанти, готови да нахлуят днес в парламента, се пише на сметката на неговата грандомания. Дори и прототипът на нашия екзалтиран “революционер” Владимир Улянов, вярващ в победата на комунизма, не е бил толкова категоричен в обещанията си малобройните болшевики да станат наистина управляващо мнозинство в началото на неговата революция. 

Факт е, че протестът успя в едно отношение: привлече вниманието към траги(коми)чно “репресирания” Копейкин. Нещо, което безуспешно се опитвах да направя от години по отношение на шайката му, упражнявала се върху моя милост в отнемане на свободата ми, но изживяваща се днес като флагман на борбата за свобода в България. 

Искам да попитам някои гнусливи мои критици: сега разбрахте ли най-сетне с какво и с кого си имате работа?

Имате си работа с парламентарно представен политик с претенция да бъда историк, който не се колебае да призовава територията на България да се уголеми до 140 000 квадратни километра. А не е нужно да си историк, за да знаеш, че от подобни претенции за сметка на съседите Балканите и до днес не могат да се отърват от позорното си световно реноме на европейското буре с барут.

Имате си работа с фюрер, чиито следовници обвиниха от микрофона на протеста за ваксинирането ционистите, т.е. евреите, които искали да ни чипират и да ни контролират.

Имате си работа с нашист, според когото България е поробена от Запада, а не е заробена с енергийните вериги на зависимостите от Русия.

Имате си работа с мегаломан, който обяви днес, че България била единствената в света, която се бори ( по неговия начин ) с мерките срещу епидемията, взимайки слушателите ( не само на площада) за олигофрени ( както нарече противниците си в статус във фейсбук, препубликуван от руското посолство на 26 декември 2018 г. ). 

Имате си работа със спекулант със страховете на хората, на които сервира чрез своите говорители на протеста твърдението, че Западна и Централна Европа се били превърнали в “ковид гето”, каквото тъкмо тези борци на площада нямало да допуснат да се повтори у нас, за да не изживеем ужаса на една Холандия, където продължава да има сертификат въпреки ваксинирането на повече от 80 на сто от населението. В какво се е превърнал Китай с неговите тотал(итар)ни мерки срещу китайския вирус и докъде е изпаднала Русия по показателя на безпрецедентен брой жертви от заразата – не казва(т). 

Имате си работа с амбициозното его на един фалцетен глас, който се опитва дори и дистанционно да възражда с пискливи възгласи окарикатурените от негови предишни подобия сред патриотарите възгласи “да живее България”, сякаш някой иска да му я отнеме.

Имате си работа с манипулатор. Костя си построи политическата кампания върху костите на категоричното отхвърляне на ваксинационната кампания. При разобличаването на ваксинирани сред собствената му близка компания “великодушно”  им призна правото на личен избор да си пазят живота, агитирайки все така всички останали да не постъпват като тях.  

Имате си работа с узурпатор(и) на най-светлата страница от българската история, каквато е Възраждането. Неговите просветени водачи в един глас са били за европейско развитие на България, а не за нов завой към друг евразийски господар, който да управлява българите с нагайката.  

Имате си работа с нарцис, който в своето обръщение си просеше от екрана на(д) площада с интонационни паузи и акценти аплодисментите на множеството. Обяви се пред него за революционер, заставайки в позата на герой, че и на мъченик вече. Никой не иска да го убива, но ако го убиели, по-важна била за него революцията ( цитирам го дословно). Върви по стъпките на батко си Сидеров, когото атакистите ласкаеха като “новия Левски” и той никак не се дърпаше от тази кощунствена хипер хипербола.

Ето с такова явление си имате работа. Дано да сте разбрали този път.

А който не е разбрал и видял, ето какво още видях: изявени участници в софийски (на)шествия на путинофили се бяха слели с протеста. Няма как да знам, дали не са зачислени в партията, която организира мазохистичното самоокайване на “жертвите” на мерките срещу китайски вирус – щото те страдат, а ние, робите на ционистите, безропотно ги търпим. 

Руското знаме, развято на протеста, може и да не е планирано от конспиративните организатори, но все пак се появи. В един момент дори поведе щурма срещу официалния вход на Народното събрание. 

НА СНИМКАТА: Руското знаме се вее сред знамената със стилизирания лъв, прекопиран от емблемата на френска автомобилна компания, но това не пречи на патриотарите да се бият в гърдите като изразители на българския интерес.

Не можеш да попречиш на московската пета колона да си покаже мечешките номера. Тъпо, но типично.

А ето и един от дежурните участници в пропутинските демонстрации в София.https://ivo.bg/2021/12/04/глутницата-на-путинофилите-вече-вие-п/

 

Походът към София, по аналогия с онзи към Берлин под водачеството на един друг фюрер преди близо век, се провали. “Арестът” в домашни условия на карантинирания нашист, който си проси аплодисментите с обръщение към митинга ( и към НАЦИЯТА чрез медиите), прави фарсът с повторението на нацистката история още по-жалък. А дали имитаторът, който се самосъжалява като арестуван, ще напише по време на своята домашна изолация вариант на “Моята борба” по подобие на арестанта Шикългрубер в затвора, предстои да видим.

23 мнения за “Походът на варненския фюрер към София се повтори като фарс спрямо онзи към Берлин преди близо един век”

 1. Няма как да е луд който яде баницата , която му сервират наготово !
  Просто няма как всеки мислещ човек да не си зададе логичният въпрос – “Щом “сертифицираните” разпространяват вируса, защо въобще има т.нар.”зелени сертификати?”
  “Ваксинацията” трябва да остане изцяло доброволна, не може законодателно да се решават такива фундаментални въпроси при толкова много съмнения !!!

  стимули за рисковите групи – да, лесна и достъпна ваксинация – да

  ОБАЧЕ >>> всички масово за ръчичка ми напомня на едни други, съвсем несвободни времена (толкова ли отдавна бяха?), в които лозунгът беше – “Молчать! Не рассуждать!”

 2. е да, ама преди месец в ПИК той беше Копейкин, а от седмица вече е Костя! А и един от митингуващите, днес се беше барнал като чичко Адолф и никой не спря нацистката пропаганда! Та каккво е Вашето мнение г-н Инджев?

 3. Напред! Извикал Ленин, и се върнал вкъщи да си вземе каскета.

 4. Един призрак броди из България, призракът на Глупостта….
  Да изреждам ли проявите (лашканията) на лумпенския вот (по мое непрофесионално мнение над 50%)? Виденов, Жорж Ганчев, Царя, Сидеров, Борисов….
  Само веднъж (за голям късмет) се лашна към когото трябва, но беше яко засилен от Виденово-Гечевото управление, след като се видя с 5 долара пенсия и 10 долара заплата.
  Все пак имаме късмет, че Копейкин дели с БСП малоумниците, които искат да живеят като в Путинова Русия…
  Балкани…
  Като казах Балкани, та се сетих за вица…. шегува се, за нещо по-смешно се сетих…. За балканските тарикатлъци на Джокович….
  И за да свърша с нещо оптимистично – хареса ми П. Стоянов при Ризова…. Ако на някой му хареса и последвалия го Томислав Дончев, няма да го съдя много сурово…

 5. Хиляди пъти да, г-н Инджев.

  Вашите въпроси са не само към вашите критици, те са и към всички. Колко трябва да е сляп и ненормален човек, за да не разбира какво става в живота ни и около нас? (че и по целия свят вече, ако човек се интересува). И колко трябва да е неработеща/фалшива една институция ако толерира такива уродливи събития?
  ….
  Ако се подцени серизоността на положението, (както и в толкова много отношения на обществения живот), и не последват действия – кой знае какво ни чака? Аз желая правителството да успее, и то носи отговорността.
  ….
  Ние сме част от Европа, тя ни прие след години отсъствие, какво по-хубаво от това?

  Към sms от предишната статия – да, много точно, едно “deja vu” като върви, то се използва пак и пак.

  Идва ми на ум едно кратко стихотворение от К. Павлов, но то е толкова песимистично, че не ми се споменава изобщо.
  ….
  Освен това мисля, че МОЧА трябва да бъде разрушен.
  ….
  Освен това мисля, че железницата София – Скопие трябва да бъде построена.

 6. @Българин, Окан и всички които ги вълнува мистерията на 12 април 1961г. За оня полет на Гагарин иде реч.

 7. Копейките нямат никаква стойност. Европейска България ще ги отхвърли колко и да се напъват.
  Този избуя заради семената които едни други руски мекерета като Мангъри разни посяха и раздвоиха хората. Жалко наистина че подобно на “патриотите” опорочават значението на някои думи.

 8. Ако ГЕРБ не бяха ударили едно рамо, на митинга сигурно щеше да има 200-300 души. ПИКливите медии са ясни, но казионните национални електронни медии бяха много превъзбудени от надеждата, че всеки миг Бойко ще се появи с гръм на бялата Джипка.

 9. Абсолютно се присъединявам към оценките на автора за въпросното лице и неговите привърженици, но аз лично държа за точност и истинност на представените факти. Извинете ме ако греша, но флаг на Русия в представената снимка от протеста не виждам. Това, което виждам е копие на самарското знаме.

 10. Към Fury:

  Това е като кокошката и яйцето. Самарското знаме като копие на руския трикольор или чрез развяването на руския трикольор под прикритието на самарския му вариант постига внушението за проруската демонстрация. Това е, което се вижда от стоп кадрите във видеото.

 11. Г-н Инджев, въпреки, че моят житейски опит е несравнимо по-малък от Вашият ще си позволя да ви разкритикувам за задоволството колко малко подръжници са се събрали на протеста на Копейкин. Не са малко, напротив – много са! Прекалено много даже.

  Вчера от една страна се радвах, че хората дори с екзотични идеи може да излезнат на (не толкова) мирен протест за разлика от времената, когато властта не се критикуваше дори когато ти говори от радиото или телевизора. От друга страна виждах хиляди хора, които до седмица ще влезнат в КОВИД статистиката. А от трета се прокрадваше страха до къде са способни да стигнат тези хора при положение, че подобен брой шумкари успяха да овладеят цялата държава с минимална помощ на съветската армия.

 12. Ама, че досада! Не им ли омръзна едно и също?! Толкова изтъркано! Тези хорица толкова ли не помнят нищо?

 13. Към Явор:

  Ако не се “познавахме” тук, щях да съм убеден, че не сте чел статията изобщо. Ама хич.

  Не обичам да се “обяснявам”, но изрично съм подчертал в отделен абзац, че бройката за мен не е най-важният критерий за един митинг. Освен това съм споменал, че събралите се на площада няма как да са хиляди, още по-малко десетки хиляди или 127 000, както се заканваше Копейкин. Това е констатация далеч от “задоволството” , каквото бих изразил, ако изобщо го нямаше този протест.
  Или може би не е факт, че София е виждала много, много по-масови изблици на недоволство?

 14. Чудесно е, че коментираме и критикуваме “личното мнение” на военния министър. Но смятам, че не бива да се заобикаля, подценява и премълчава “политиката” и на спортния. С агресивното лобиране за учредяване на съвместно дружество между държавата и поредния олигарх-русофил за строеж на нов стадион се търси начин да се продължи окупацията на Борисовата градина и оцъкването и с всевъзможни съветски символи – моча, “братска могила” и стадион на отбор, клониран от съветски такъв и натресен в България и “засаден” в тогавнишния “парк на свободата”. Предостатъчно Борисовата градина е превърната в музей на комунизма и съветизма. Мисля, че моментът, в който е дошло време старият стадион-символ да престане да се използва, е чудесен за почистване на парковата среда. Въпреки заплахите за протести на привържениците на съветския отбор, които в огромна степен се припокриват с русофилското общество, бранещо моча и всички други “исторически” символи, натрапени на българското общество.

 15. Като се каже МАФИЯ, някои си мислят, че това са едни тъпанари, яки бичета И.Т.Н… Но ето 1 месец се занимаваме зелен сертификат за парламент, копейкин митинги ….И си мисля какви ли пари се наливат за да не се занимаваме с спец.съда, каскета, цацито, м-ла Хемус,язовирите

 16. “Румен Радев назначи Пламен Славов за свой секретар по духовност и култура” – нов московец ще отговаря за българската духовност и култура! Физиономията му ясно показва, че човека няма нищо общо с духовност и култура!

 17. @Рол

  Точно това си го мислех и аз. “Силабастър”, бг вариант. Тупка се топката, за да не се занимава парламента с истинските теми. И мисля, че не само опозицията го прави в лицето на ГЕРБ, Възраждане и ДПС. И ИТН са там.

 18. @ Тодор Тодоров
  Да, и аз прочетох представянето на Пламен Савов и се отвратих. Май се сбъдват най-лошите ми страхове, свързани с президетска република и завои на Изток, в замяна на дребни победи срещу корупцията (като примамка) за да клъвнат шараните!

 19. Възхода на Копейкин и рублоядите му може да се опише най-добре с нецензурният неологизъм “Вгъзраждане”. С извинение за лошият език но, имаме си “Възрожденци” от миналото, а сега – “Вгъзрожденци”..

 20. Пак и пак, отлично написани и обосновани редове, както винаги безценни, господин Инджев…, но докога само ще (ГИ) питаме дали са разбрали с кого и с какво си имаме работа? Това, защото ТЕ знаят с КОГО си имат работа, защото знаят много добре кой им е дал тази работа. Работа в служби и поприща където са напълно неспособни, освен да стоят в ливрея пред вратата на съответното учреждение и да я отварят и затварят за посетителите. Занаят и с какво си имат работата, защото това им се заплаща щедро от североизток, многократно изстискано от нас, но не знаят, че получават само една минимална част от него.
  Ах, казахте също, че е крайно време и българските репортери да бъдат обученИ (тук спирам с цитата Ви)…Не защото ако го продължа, го считам за неверен, а защото репортерите първо са били грешно научени да се прекланят (разбира се и не само те) и мазнят, уплашени да не загубят хляба си. След което и това, да знаят как да използват кадъра за да замазват „многото“ или „малкото“ послушни последователи на прищевките на окупаторите. А последните не спират, а окупират и присвояват все повече и повече от нашето и единственото което видимо ни остава е безмълвието.
  Дано новите „овластени“ съумеят да използват умствените си качества така, че успешно да лавират между прикритите препятствия за да могат да овладеят режисираните обстановки и да изпълнят обещанията си. Предполагам, че те са умни момичета и момчета и все някак си ще достигнат до прозрението къде е кладенеца на истината и правдата. И тук е вашата брилянтна заслуга, господин Инджев. Дано ако не са ви вече (из)намерили, скоро дойде този ощастливяващ момент. Тогава дори ако има безмълвие, поне ще клатим глава в съгласие!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.