Не е хазартно – достойно е да кажеш истината в очите на фашизоидите, както постъпи Ицо Хазарта

 

 

 

 

 

Промяната, която бившите управляващи и техните пропагандисти наричат на подбив “подмяна”, днес се видя в Народното събрание. Най-после се намери народен представител ( при тава не кой да е, а персоналният победител на изборите в сблъсъка с бившия премиер и  собственик на ГЕРБ, както и с настоящия вицепремиер и шеф на БСП),  който се осмели да предизвика агресивните нови патриотари в Народното събрание и да ги нарече с полагащото им се название.  

“Ако утре аз реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са гласувал и има кажа елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи. Ще ви платя автобусите и може и да ви дам по 40 лева. Не е ли правилно г-н главния прокурор да ми поиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат към затвора”, каза той и допълни: “Дали в закона пише, че той важи само за мен или за шепа нещастни фашисти?”

Това са думи, изречени от парламентарната трибуна днес от Христо Петров ( Ицо Хазарта). Възвърна ми вярата, че все пак не е изгубена безвъзвратно надеждата (ми) в българската публичност да възкръсне произнасянето на истината. 

Опитвам се от години да правя това. Демаскирах лъжливото название на Монумента на окупационната червена армия (МОЧА), маскиран зад официалната му табела като “Паметник на съветската армия” ( ПСА). Но ударих на камък с предложението да наричаме т.н. Ковид 19 ( измислено от СЗО понятие, за да не дразни могъщия комунистически Китай ) с логичното понятие китайски грип – най-малкото заради предисторията с испанския грип, който отгоре на всичко не е бил разпространен от испанска територия, където само разгласяват за съществуването му.

Отчайващо е да знаеш, че си прав, но истината е твърде неудобна, за да бъде съобщено на царя, че е гол. Но сега виждам, че имам съюзник в парламента. 

Ицо Хазарта казал в едно интервю за в. Капитал, че чете блога ми. https://ivo.bg/2021/10/13/ицо-хазарта-политик-най-после/

Ако все още го прави, искам да го поздравя. 

Не са виновни единствено узурпаторите на свещени понятия като патриотизма и възраждането, че си ги присвояват нахално – кой лакомник се отказва от зелника, който лудите му дават да плюска! Солидарна вина за безнаказаното им плагиатство на узурпаторите носят и всички ( несъгласни с тях), които покорно ги ласкаят като “патриоти” и “възрожденци”. Папагалите сами се изключват от редиците на патриотите и възрожденците, съгласявайки се патриотизмът и будителството да бъдат монополизирани от патриотари и лъже възрожденци. Защото не само се съгласяваме с тяхната самооценка, но я рекламираме и едновременно с това приемаме да изглеждаме на техния фон като нещо друго- направо като някакви противници на възраждането и предатели.  

И още нещо: една птичка може да не прави пролет, но един смел депутатски глас може да реабилитира силно дискредитирания, основателно заподозрян в малодушие и продажност български парламентаризъм. 

21 мнения за “Не е хазартно – достойно е да кажеш истината в очите на фашизоидите, както постъпи Ицо Хазарта”

 1. https://faktor.bg/bg/articles/kostadinov-se-zakani-sledvashtiya-pat-shte-vlezem-ne-samo-v-ns-a-i-v-ms

  Тук имаше разни Весковци които твърдяха че този не бил против ваксините. Да прочетат горният линк.
  Тази копейка в момента бере плодовете от семената засети от мекерето Мангъров (което също е било на протеста). Очевидно Българското общество няма здрава имунна система за да изхвърли тези вируси. Това за нещастие е проблем и за западните общества. Руският вирус е плъзнал по социалните мрежи и е непонятно докога западните общества ще толерират това под предлог за свобода на словото и т.н.

 2. Браво, Ицо!
  Ей сега се прибрах у дома и ХОП – точно включвам БНТ – и неговите думи! :))))

  “ШЕПА НЕЩАСТНИ ФАШИСТИ!”

  И после камерата показва отблизо изкривената физиономия на Цончо НезнамКойси!

  ХА ХА ХА ХА ХА ХА Такъв КЕФ скоро не бях гледал, последно беше когато Буда беше събрал по спешност подопечните си партийни мисирки, в деня когато излязоха публично снимките, сътворени от Мата Хари!

  Имам една единствена добавка към думите на Ицо Хазарта!
  Питайте ги СЪЩИТЕ ТЕЗИ ШЕПА НЕЩАСТНИ ФАШИСТИ, КАКВО ИМ Е МНЕНИЕТО ЗА УРОДЛИВИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ У НАС!
  И ще останете…да, сещате се.
  Кога фашистите (националсоциалистите) не са харесвали И комунизма??

 3. https://www.zdf.de/verbraucher/volle-kanne/volle-kanne-mit-mirko-drotschmann-vom-11-januar-2022-100.html (на немски език, виж 1:11 – 1:12h). Преразказвам: германски журналист-ютюбър разказва, че през май 2021 г. получил имейл на английски език с предложение срещу заплащане да участва в информационна кампания с разпращане на линкове към статии, в които се твърди, че с голяма вероятност антиковид-ваксината на BioNtech е смъртоносна. Проверката показала, че имейлът е изпратен от фирма-пощенска кутия в Лондон, но базирана в Москва, която целенасочено търси за мръсната си “работа” контактни и влиятелни в нета хора. Благодарение на този и един френски журналист дезинформационната кампания в двете държави е предотвратена (но в България копейкаджиите се вихрят необезпокоявани по медиите и вече диктуват дневния ред в държавата).

 4. Чудесен коментар.
  По повод на “Солидарна вина за безнаказаното им плагиатство на узурпаторите носят и всички ( несъгласни с тях), които покорно ги ласкаят като “патриоти” и “възрожденци”.” бих искал да припомня моята молба да използваме точните определения, когато коментирме публични фигури.
  Така както е аболютно неморално да наричаме ГЕРБавия вожд “Бойко”, “Боцко” “Буци” и т.н., понеже това скрива истинската му същност на СИКаджийка Мутра, така и собственикът на ИТН (Има Такива Наглеци) не бива да бъде наричан просто “Слави”. Последният, с претенциата си да е “шоумен”, е по същество един вереден шут, крайно нелеп в ролята на “политик”.
  Напълно съм съглесен с определението дадено от Христо Петров, на Копейкин и подопечните му. Те действително са “шепа нещастни фашисти”.
  Така, както МОЧА е монумент на окупатор, а не паметник на освободител.

  Думите имат значение.
  Промяната в България няма да стана без връщане към смисъла на думите.
  И ние можем и трабва да участваме в тая промяна, пък било и само наричайки явленията и лицата с названия отговарящи на същността им.

 5. 50 години не можем да променим”противозаконно отнемане на превозно средство” и 32 години не можем да напишем в учебниците си,че сме окупирани от СССР без всякакво право./изпълнявам и пизива на г-н Инджев/

 6. СУРВА, СУРВА ГОДИНА!

  ПЪЛНА КАСИЧКА ПАРТИЙНА!

  ДОГОДИНА, ДО АМИНА,

  https://www.marica.bg/balgariq/vajno-za-shofyorite-vavedoha-novi-iziskvaniq-za-godishniq-tehnicheski-pregled#anchor-comments

  Пак ни готвят СУРВАКАНЕ! На некой ВЕРЕН ПАРТИЕН ДРУГАР ще му оправят бизнеса със стикери за пожарогасители! Никъде в ЕС няма подобна олигофрения!

  Надявам се, групата за натиск да бъде сезирана НЕЗАБАВНО какво дране на кожи са ни приготвили! (Както с т.нар. “паспорти” на сградите…искаха да смъкват хиляди левове от всеки!)

  За какво плащам данък сгради 30 години??

  ПРОЧЕЕ, ДНЕС Г_Н МЕТОДИ ЛАЛОВ Е БИЛ ИЗКЛЮЧЕН ОТ “ДА, БЪЛГАРИЯ”
  ——————————————————
  69 дни, г-н Петков! Всичко най-хубаво!

 7. Поздравления за коментара, г-н Инджев! Дано такива като Ицо Хазарта стават все повече, а и вярвам в това. Всеки от нас поотделно трябва да разобличава тези лъже “възрожденци”, дето много си въобразиха. Но навярно не е случаен факта, че въпреки абсолютното нарушение на закона кметицата на София разреши на тези хулигани да направят своето сборище и дори да нападнат парламента. Подривната мина вече е заложена от недоволните и озлобени герберисти. От всички нас зависи тя да избухне в собствения им о(т)бор.

 8. @Киро+Проданов

  Товарищ Фандъковна не само разреши провеждането на сборището-вакханалия, айде иди-дойди – тя не разпореди НИКАКВИ МЕРКИ срещу НЕРАЗРЕШЕНОТО ШЕСТВИЕ на вандалите в посока Министерство на Здравеопазването!

  Нали за всяко едно такова шествие трябва да има предварително заявен маршрут, план, обезпечение на трафика и т.нат. и т.нат. и т.нат. тинтири минтири, Фандъковная!
  НАЛИ?
  АМА … НЯМА!
  За наш.те друзя не се изисква.

 9. Изведнъж спортният министър Радостин Василев ми стана много симпатичен, въпреки че е от квотата на ИТН: без страх и колебание уволни ръководството на спортния тотализатор и смачка фасона на разпищолилата се мафиотката Илияна Раева!

 10. @ sms

  Понеже “По делата им ще ги познаете” е основен принцип, ще се съглася с Вас, че разчистването в спортния тотализатор е крачка в правилна посока. Добро дело.Заслужава да се отбележи.
  Достатъчно ли е това обаче, за да ни бъде Радостин Василев много симпатичен?
  Едва ли.

  След едва една крачка е рано за чак такова положително отношение.
  Тепърва предстои да видим какво ще последва за уволнените и кого ще назначи на местата им.
  Не е късно от Има Такива Нагкеци да излязът с поредната провокация и да пробутат и защитават някакви нагли индивиди, като оня плагиат или продавача на шнорхели. А и ДС “специалисти” може да имат под ръка “без да знаят”, като назначените в МВнР.

  Опасното при ИТ Наглеци е, че те не са партия.
  Напъно неясно за обществото е КОЙ и как взима решенията там и какво мотивира лицата, настанени в управлението.
  Виждаме как един “шут-мен” спуска едни “тезиси” от дива си. Видимата разлика с ГЕРБавите е, че “диванът” заменя “джипката”.
  И толкоз.

  Оня ден тоя “хуморист” си позволи да пльосне в обществото една напълно вредна (и нагла спрямо ЕС и САЩ) позиция за С. Македония.
  Та, до тук добре с ТОТОто , ама за симпатия чак имат много да работят.

 11. България не е Казахстан, но това май че тестваха от Възраждане.

 12. Ако ще има “стани да седна” без реална промяна в духът на управлението то и аз не виждам повод за радост относно действията на този спортен министър.
  ИТН си остават най-неевропейската партия.

  В другите новини.
  Австралия защити достойнството на гражданите си:

  https://www.bbc.co.uk/news/world-australia-59991762

  “Australians have made many sacrifices during this pandemic, and they rightly expect the result of those sacrifices to be protected” he said in a statement.”

  Това ще коства главата на Джокович.
  Поведение подобно на неговото най-вероятно ще коства главата и на Борис Джонсън.

  България кога ще защити достойнството на гражданите си като премахне с нищо заслужаващите да стърчат на територията и руски пропагандни камъне?

 13. Влизането в НС на „Възраждане“ Йохана Даймел коментира така преди време:

  “Това означава, че в българския парламент отново ще има една русофилска, антиевропейска и дяснорадикална партия. Спечелените от нея 5% от гласовете трябва внимателно да бъдат анализирани, макар че, според мен, те не представляват някаква основна заплаха. „Възраждане“ обра онази крайнодясна националистическа утайка от населението, която така или иначе си съществуваше, а сега просто получи допълнителен тласък от антиваксърите. Депутатите на Костадинов сега ще разполагат с допълнителна политическа трибуна в Народното събрание, но няма да имат сериозно политическо влияние. Ако търсим паралел с Германия, ще видим, че популистката „Алтернатива за Германия“ е представена в редица провинциални парламенти, както и в Бундестага. Актуални проучвания показват, че 50 процента от антиваксърите изразяват политическа близост именно до тази партия.””

  Колко хубаво и точно на място казано, нали?

 14. https://www.theguardian.com/technology/2022/jan/14/spotify-joe-rogan-podcast-open-letter

  В Америка нормалните доктори се борят сериозно с мангъровщината.
  Не виждам подобни акции в България.
  А самият радиоводещ на това предаване беше доста закъсал по едно време заради Ковид и се блъскаше с конски лекарства за да оцелее.. за разлика от няколко подобни нему “колеги” които нямаха този шанс..
  Изобщо доста хора правят кинти от глупостта и страхът на хората.

 15. Добре го е казал Ицо Хазарта, но овцете които са го слушали и гледали (тъпо)умно са можели само кротко да мълчат. Но и тук единственият виновник е портиера на парламента, че е държал заключени вратите му. Трябвало е само да ги отвори широко и да даде с поклон знак да заповядат. Тогава нямаше да има нужда да се катерят на окупационният паметник на ниво до Ангела на „победата“, нито да му вземат на заем меча. Това, защото щом някой си прави масрафа да докарва протестиращите с автобуси и при това най-нагло плаши и заявява, че това е само началото, трябва да стане за всеки ясно, че зад това стои сериозна подготовка. Сигурно са били или ще да ги снабдят със запалителни материали и други разрушителни устройства, за да направят на пух и прах сградата на „съединението“. След като освен това се вижда, че все още няма никаква официална парламентарна реакция относно подстрекателя (вероятно въобще няма да има и такава) трябва да означава, че за масата подвизаваща се там, тази сграда е ненужна.

 16. @Artur
  Нямам никакви илюзии относно ситуацията в спорното министерство на “овенната” мафия, но нали казват, че изреченото на глас желание се материализира. 🙂 И все пак, справедливо е да поощрим мъжката постъпка, защото, ако помните, един друг се опита да промени нещо там и беше показно разстрелян, а гроба му поруган. В Наши дни, не в Средновековието!

 17. @Arthur
  Относно отговорността на всички ни да върнем истинския смисъл на думите, които медии като “24 часа”, “Труд”, БНТ и т.н. цинично ни отнеха. Както казвате “да използваме точните определения, когато коментирме публични фигури !”
  Не преставам да се шокирам от очевидно поръчковата гавра (със саможертвата на най-смелите българи) репортери и новинари да употребяват галено думата “ВОЕВОДИТЕ”, когато става въпрос за измекри като каракачанския шопар, Джамбазки и компанията им ?! Също както и дългогодишната целенасочена замяна на думата окупатори с “освободители”. Докога?

 18. към Georgi Nikolov:

  Благодаря Ви за този линк!

  Освен удоволствието от текста на Кънчо Кожухаров, той ми припомни Гочо Чакалов, когото познавах и високо ценях!

 19. @Тодор Тодороов
  Удоволствието е 3 в 1. Включвам И автора. Свързвв ни приятелство от половин век.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.