Промяната не е във вашия телевизор

 

 

 

 

 

Тази сутрин се отдадох с мъка на сърцето на задължението да се информирам какво мисли българският “елит” по актуалните теми. Защото “елитът” го канят да си сподели мислите, теориите, опита, прочита на понякога умни книги и прогнозите си с простолюдието от екрана на трите водещи по аудитория телевизии.

Похарчих ценните минути от живота си да сърфирам с дистанционното. И ето на какво се наслушах ( за гледане нямаше много, както обикновено).

Гербаджийски министър искрено вярва, че председателят на парламента съзнателно е поел ролята на биологическо камикадзе, заразявайки преднамерено премиера с китайски вирус, за да не го хване македонския. Злодейството било извършено нарочно на срещата при президента, за да бъде прикрито по този начин чрез заразяването на останалите президентски гости. Само не стана ясно дали бившият министър и настоящ професор е научил за това престъпление от интернет, където гъмжи от подобни твърдения или самият той заразява мрежата. Защото е ясно, че когато един ( макар и бивш) здравен министър кихне нещо подобно, вирусът на конспирацията разболява хиляди.

Също така научих от друг професор, който се прочу с родолюбивото научно съобщение за наличието на 80 на сто дебили в България, че никога не е имало пазарна икономика на света и че пандемията всъщност е един голям заговор срещу готиния комунистически Китай. Целта била хегемонът ( стреснат да не му вземат китайските другари световното господство) да си запази хегемонията. А тя, както знаем е толкова всеобхватна, че му отрежда в момента челно място по заразяване на деца в (не)свободния свят на (не)пазарната икономика – благодарение на хитрата бумерангова от пандемична гледна точка политика по сдържане на китайските другари. Ама какво знам аз, “неолибералният папагал” ( както с гнуслива гримаса се изрази професорът по адрес на несъгласните с него )!

Преброителят на дебилите, чест гост на БНТ, също така ме осведоми с гробовно изражение на лицето какво ни\ме чака, АКО Русия реши да разположи някоя и друга батарея ракети “Искандър” край Ниш. Спукана ни е работата АКО ядосаме Москва – това НАТО, мато- няма значение. Само не разбрах защо ще ни трепят от Ниш като Крим е насреща и там гъмжи от руски ракети, кораби, самолети и прочее атрибути на руското миролюбие. Ама какво знам аз, явният дебил, който със сигурност не се числи към елитните 20 процента от населението, чиито най-елитни представители са окупирали 100 процента телевизионния ефир.

Продължавайки съботния телевизионен триатлон с дистанционното попадам на видния борец за правата на пушещите да тровят околните, награден за старанието си с пост в бърлогата на европейските врагове, които ни наложиха да се тровим по-малко от цигарите. Всичко в разговора вървеше нормално, а не както се е случвало друг път с обиди и цинизми, докато не изплува темата за хората с различна сексуална ориентация. Не че бившият режисьор каза нещо ново, но пък защо още веднъж да не си преговорим позабравената тема за лошите европейци, които ни пробутват зловещата си толерантност…

В един момент, в разгара на моя тв триатлон, се зачудих в каква България живеем. Европейска, евроатлантическа и гласувала доверие на “неолиберални папагали” да променят нещо или сме си в същата България, от която изобщо не сме се измъкнали, защото сме вкупом дебили за онези, които ни се подиграват от екрана.

В началото на т.н. преход любимата рубрика на червения в. “Дума” беше “Ние пак сме тук”. Явно преходът продължава и те наистина са си тук и се подхилват на нашата наивна вяра в промяната.

А, да не забравя: имаше и плах опит за нещо ново на този фронт в застиналата позиционна война срещу “неолибералните папагали”. Водещият на предаването по БНТ Георги Любенов, когото друг път съм критикувал, на два пъти спомена “вируса от Ухан”, “уханския вирус”, а душманинът на дебилите дори не понечи да защити китайските другари от споменаването на тази истина. Браво, една истина си проби плахо път. 

Както е тръгнало, следващата събота можем да чуем откровение и за Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА). Защото Георги Любенов, както съм споменавал, е идвал на протест пред МОЧА и дори се снима с дебил като мен на събитието ( публикувал съм снимката, няма да я повтарям). Беше отдавна, но все е нещо на фона на нищото, което се случва в условията на “промяната” днес.

 

20 мнения за “Промяната не е във вашия телевизор”

 1. За тези “професори” колкото по – близо е руския хардуер, толкова ефектът и екстазът са по – големи! След седмица – две ракетите няма да са в Ниш, а вече на паркинга на Калотина. А жорето, обича си той Европата, пътувал съм с него в следновогодишен полет от Лисабон, приятно, усмихнато момче, нищо че съм по – млад от него.

 2. Вчера мернах някъде из новините, че вече има у нас “ромска телевизия”.
  Да са живи и здрави ромите и честит Банго Васил и Нова година!

  И се запитах (за хиляда двеста петдесет и трети път), толкова ли е трудно, скъпо, невъзможно да имаме една демократична телевизия, в която темите и коментарите да припокриват в основна част темите и коментарите тук, в Блога на Свободата?

  Толкова ли е ужасно невъзможно това?

 3. Само да попитам, изходи ли вече баращия се за пръв кръчмарски геополитик, вечния доцент вацев за трите срещи на Мордор със САЩ, НАТО и ЕС. Той бе пределно възбуден от ултиматума на 17.12 на пут.ин. Най-важната дата за него след ВСВ.
  Боже, колко мъка има на този, Боже.

 4. Към Българин:

  Поканиха ме за водещ, но любезно отказах както на всички други подобни предложения след като напуснах БТВ. Просто вече не желая да се връщам в такава роля.

 5. Да, г-н Инджев, аз имах впредвид цяла телевизия, нека да не е в началото с национален обхват, а не само отделно предаване.

 6. Всъщност китайският вирус е наследник под някаква форма или генотип на Руския вирус, върлувал 1889-91 година. От тогавашната преса има много описания от къде идва (първо регистриран в степите на Русия гр. Бухара) и как обикаля целия свят. Просто Русия тогава е била портала на Азия към Европа и много не са я считали за европейска държава. Симптомите и разпространеноето са идентични със сегашния китайски вирус и сегашната наука разполага с методи за установяване на историческите им еволюции. За съжаление руско-съветски-китайския професор Христов отдавна е спрял да чете, пък и русофилията не се лекува. (източник английския Телеграф и Уикипедия)

 7. Този път заглавието и коментарът Ви, господин Инджев, ме насочи към един въпрос, който бих Ви задал- Защо да не настъпи такава промяна (в нашият телевизор), ако примерно в способната глава на един „бивш Водещ“ се зароди една такава мисъл, да (си) основе не едно ново предаване, а една нова частна телевизия?
  Каква ще е ползата (за нас е пределно ясно), но първо ще може да се даде най-после отговор колко процента са дебилите, според броят на гледащите Я. Умните и способните, не само всред журналистите а и от културният бранш, както и доста политици, както се казва ,„ще удрят пета в задник“ за да ви се мъдрят по пътя, и ще е като първа печалба в тотото да могат се докоснат до някое Ваше предаване. За България, да не говорим, най-после ще се пръкне облагородяването на нацията, защото ще спре равнението с простаците. Направете един прозрачен фонд, който да не обещава изгоди според даденото, а да подпомогне истината, която сега не само е загърбена, а почти изтрита!

 8. Не знам за кой от мастите мислители става въпрос точно – но не признава ли той неволно, че Москва е разположила вече оръжията си в Сърбия откъдето може да ни заплашва? И това разбира се с любезното съдействие на властимащите ни, които са позволили тези оръжия да минат през въздушното ни пространство. Нещо за което атлантиците алармираха съвсем скоро в тяхна декларация. Ако това е така сме свидетели на поредното национално предателство и такова на съюзниците ни от НАТО.

 9. Ясно е .че “хардуера” в Ниш е насочен не срещу нас , а срещу Косово.
  жокер: къде е най-голямата НАто база в Европа?

 10. Интересно, как в определени студия и сайтове преобладават поканени да коментират, анализират, а всъщност да критикуват новото правителство и президента. Критиката, когато е основателна е полезна, но ние сме свидетели на полуистини, откровени лъжи и злонамерени внушения. Въпросът е защо се случва това? Не трябва ли да има прозрачно фининсиране на медиите, защото там е заровено кучето. Дали партиите не харчат от субсидиите (нашите пари)за това масирано присъствие в медиите и осигуряване на медиен комфорт.

 11. Гледайте частната телевизия на г-н Илиян Василев е ютюб, има предавания всеки ден. Казва се “Алтернативата”

 12. https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-finlandiya-i-shvetsiya-vednaga-shte-vlyazat-v-nato-ako-rusiya-napadne-ukrayna

  Неведнъж съм ви споменавал (на 6 уши), че г’син Путин е гениален архистратег и голям иноватор в геополитиката на 21-век.
  Това, което беше немислимо да се случи през целия 20-ти век, а именно – Швеция и Финландия в НАТО(ОТАН), сега е на една ръчичка разстояние!
  Благодарение на неговите всеотдайни усилия!

  :))))

 13. към Българин:

  Прав сте, като има ромска телевизия, какво пречи да има и българска! Тези, дето ни заливат не са български: за това и не ги поглеждам!

 14. Телевизия се прави с пари. КОЙ плаща “ромската телевизия”? Ако се намери вариант за спонсориране на НАШ телевизионен канал от нас, които го искаме, аз съм готов/а да плащам някаква годишна такса, а сигурно има и други, които искат и могат да дават своята лепта за едно такова начинание. Но инициатор трябва да е някой, който разбира от правене на телевизия, така че аз отпадам.

 15. https://www.novamakedonija.com.mk/makedonija/politika/petkov-ne-doagjam-vo-skopje-so-aneks-tuku-so-podgotvenost-za-nov-pochetok/

  Понеже македонският бил български, пожелавам успех на всеки българин в превода на заглавието на статията – “Петков: Не доаѓам во Скопје со анекс, туку со подготвеност за нов почеток”. Петков ще е с преводач, предполагам?

 16. Относно герберасткото твърдение за “председателя на парламента съзнателно поел ролята на биологическо камикадзе” ме учудва, че не се коментира игнорирането на всякакви противоепидемични мерки от страна на Президентството, което на КСНС е държало десетки хора (вкл. такива без маски) в затворено помещение часове наред. Една солена парична глоба е най-малкото, което трябваше да отнесе прецедентът радэв за тази безсмислена ковид-седянка, като преди това самият той трябваше да изгони от нея инфантилите около костя копейкин ако бяха отказали да носят маски. Отделен е въпросът за лошия пример, който дава самото Президентство на населението с такива ковид-седенки, при положение, че цял свят вече се научи на видеоконференции, само българският политически “елит” още не.

 17. До Българин
  невъзможно Е да имаме една демократична телевизия

 18. @Веско

  Е, явно е невъзможно да имаме, макар че е жизнено необходимо! Предвид това, което идва в следващите няколко месеца…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.