Новобранците във властта нарочно произвеждат лоши новини ( за старите кучета от казармата на бившата власт)


 

 

 

 

Не се занимавам с похвали за управляващите, както не съм го правил и досега. Пък и те произвеждат лоши новини в съревнованието си с бившата власт – как да похвалиш новобранците, при положение, че се държат толкова непристойно със старите кучета от казармата на ГЕРБ.

Да почнем от днес. 

Отишъл Кирил Петков в Северна Македония и вместо да сбъдне мечтите на стройния злорад хор, който вещаеше “пълно поражение” на посещението му, той взе, че ги разочарова. Най-вече с това, че не вдигна ветото, наложено от ГЕРБ и патриотарската му компания. Толкова много им се щеше на последните да са познали като стискаха палци за такъв провал, но вместо това само уличиха врага си, че пак бил усмихнат ( ама не се знаело как щял да си тръгне, написа в редакционен коментар собственикът на бившия виртуален офиициоз ПИК ).

Ами оставката на Цацаров, който Бойко си го избра? Пак удариха на камък нашите строители на безнаказани корупционни схеми за милиарди, срещу които борецът против корупцията на думи Цацаров не каза и дума. Пак лоша новина – при това заслугата за нея така и не стана някакъв незаконен ход, чрез който покрусените бивши властелини да оприличат настоящите на себе си и така да ги дискредитират зловещо. Друго си беше бившите да си прекарват през контролираните от тях институции скандални процедури, а сегашните нарочно се правят, че не знаят как се прави, за да очернят предшествениците си на този хрисим фон. 

Включи се в правенето на лоши новини и вътрешният министър Бойко Рашков, финтирайки побойническото полицейско статукво. Вместо да прати отбрани биячи в пълна бойна екипировка, подобно на бившите началници на охранителите на властта на Охранителя, той взе, че изпроводи полицаите да се пречкат на екстремистите на площада само с телата си. Без каски, скафандри и без палки дори. Това ако не е извратено, брутално дискредитиране на колегите им, които така достойно биха беззащитни младежи и журналисти, след което се криха гордо от разобличаване повече от година.

Самият премиер Петков дава лош тон и повод бившите управници да позеленяват от яд заради подхода си към протестите срещу зеления сертификат. Не само, че не бяга от правителствен контакт с протестиращите, като неговият предшественик на поста, но и нареди с тях да бъде сформирана контактна група. За капак, само за да блесне за сметка на лалугерското поведение на “храбреца” от Банкя, обеща лично да посети следващия подобен митинг. 

Как изглежда като сравнение с това смелият каратистът, който мишкуваше по села и паланки с неоповестени предварително сценарии за монолозите си само и само да не се изправи пред недоброжелателна публика? Прекалява вече този Петков, който и без това си позволява да ходи по софийските улици, смело бойкотирани от изчегъртания бивш премиер – и преди, и сега. 

Бдителни граждани със селски завистнически манталитет също забелязаха, че същият ( К.Петков) завел семейството си няколко дни в луксозен хотел в един нашенски курорт.  Лукаво! Явно целта му е била да подчертае, че има семейство, държи на него и през ученическата ваканция му отделя малко време. Всеки паметлив нашенец ще ви припомни, че уязвеният по тази линия ерген, комуто така и не стигнаха три мандата женско обожание, за да се задоми, но пък кръшкаше най-демонстративно от работа в делничен ден да рита мачлета. Демонстрираше открито презрение и към работата на парламента, предпочитайки пред него компанията на братоците си от “Бистришките тигри” на футболното поле с нагласените на него като за него победи в тези мачлета. 

Но сред най – непростимите провокации на невръстната власт е фактът, че не построи за няколко седмици проклетия интерконектор с Гърция за доставка на газ, алтернативен на руския. Какво искат да покажат с това новобранците? Явно карат всички да си спомнят несбъднатите обещания на предишните управници и най-вече да бъде забравено за броени дни как гражданите за европейско развитие и антуражът им  угаждаха на Путин със спиране на диверсификацията спрямо руския газов монопол и прокопаване на транзитния му спрямо България газопровод. 

Изобщо, не  лесно на новопокръстената опозиция да се бори с такова репресивно управление, но пък знаем, че след 12 годишен опит във властта са достатъчно калени и все ще дочакат през следващите дузина години своята днешна алтернатива да сбърка, като също така задържи България на дъното на европейските класации по жизнен стандарт и на върха на корупцията в ЕС. И тогава ще последва справедливото възмездие за всички злини, които овластените днешни злосторници ще си получат заслуженото наказание като заприличат на повехнали гербери и прогонени от парламента патриотари, завиждащи отвън на шумните си подобия в него. 

 

8 мнения за “Новобранците във властта нарочно произвеждат лоши новини ( за старите кучета от казармата на бившата власт)”

 1. Кирил Петков изглежда почти независим, непосредствен. Дава интервюта отговаря на въпроси, без фокуси, познавам шефа на телевизията, направете ме велик.
  С други думи новият министър председател, не изглежда твърде лесен за манипулиране. Някой и не само политически опоненти май ги е яд. Днес във вечерните новини, БТВ отсъдиха 6-7 място на историческите решения по българско -македонските спорове, след вируса, побои в болници, убийства за пари и реклама на специализираната в поръчки прокуратура. Нищо чудно. Именно БТВ правеше съвсем специални интервюта, специално за Бойко от Банкя, когато той твърде спешно се нуждае/ше от одобрение. Борисов си почти призна, да платят пари, да го поръчат вече е комплимент, значи е някой. В такива години, среди е расъл.

 2. Похвално е посещението на Петков в Северна Македония!

  Нека първи разчупим ледовете, нека живият живот (движение/срещи на хора, търговия) надделее над смразените отношения между комшии (на всичкото отгоре – роднини). Комунизмът ошашави както македонците, така и българите (това е простата истина). 21 век – срамота, две съседни европейски държави.

  Следващите седмици и месеци ще покажат дали Петков е “една птичка” и е способен да върви по труден, но нормален път или е поредна сламена фигура. Борисовата полиция би мирните младежи, Рашковата (но вече и Петкова) се лигави с фашизоидни екстремисти, нима това не се знаеше, че ще е така? Затова аз изказах една мрачна теза през декември, за неусетно отиване към президенстка република (партиите са фалшиви, без принципи, с безкрайни прегрупирания на хора от елита ту в една ту в друга форма).

  Съгласен съм с всичко написано от sms и другите.

  …..
  освен това мисля, че МОЧА трябва да бъде разрушен.
  (както и железницата София – Скопие – построена)

 3. Питам се докога ще съществува медията на Явор Дачков и жена му, които радват изпростелите си читатели с избрани постинги с мръсотии срещу правителството , трият всичко, в негова подкрепа, и официално признават, че работят по тарифата на Митрофанова, тоест за жълти копейки, Ретроградните Гласове, Епицентър, Поглед и пр. докато ги има у нас, няма да ни възприемат сериозно нито в НАТО, нито в ЕС.

 4. Всичко дотук е вярно;НО – как не се сетиха мастите историци,политици,стратези и т.н. да питат братята македонци преди години – Що ще статуята на цар СамОил в Скопие!?;На коя карта, в коя година той е бил македонски цар!!??

 5. В тона на чудеснта ирния на Иво, може да добавим и колко “неразбрани” са новите.

  Ето, след смяната на властта Цацаров, както си му е реда, се захвана с някоко селски кмета на ГЕРБавите. Така де, правим малко пушилка, кат за мат’риала, шумим там месец – два и после, ако изобщо се стигне до прокурор, ги пускаме със споразумение (тук един Каскет намига съучастнически).
  Ма не! Тия новите, натискат за оствки. Как всички прости и от ДС (п-то го пропускаме тук) виждат колко е “интелектуален и юрист” Цацаров, а новата коалиция не вижда?! Как?
  И още. Много са невъзпитани тия Харварди.
  На, великият “инструмент на Бог” отиде с букет при новия Правосъден министър, а тя вмсто покана за разговор, “Да обсъдим оставката ви”. Ми, не се пра’и така.
  Простите знаят – сяда се, да речем при Снежанка, разговаря се, “ние на вас”, “вие на нас” и така.
  Има и за нас и за бащите ни, и сиренце Жоси и суджук ще се намери. Ама с “оставка” не може да се разговаря “интелектуално”.
  И оня Рашков, го видях преди седмица. Гони го една от агенция Прости И Каскети (ПИКлива значи “мисирка”), а той не и отговаря. Е, ми какво искат тия новите?

 6. Рашковите полицаи няма да бият Костадиновите майцепродавци защото началникът им е общ-Кремъл.

 7. Днес по време на инагурацията на президента Румен Радев се получи интересна ситуация. Без да бъдат споменавани гербаджиите тръгнаха да напускат пленарната зала, когато Румен Радев заговори за мафиотизацията – явно се разпознаха и си вкараха автогол!

 8. По мое мнение държанието на новите управляващи е добре обмислено и до сега не заслужава критика. При наличието на толкова много остатъчен манталитетен боклук от времето на комунизма (в средите ни), дори погледнато от хигиенична гледна точка, е нужно добре премислено държание, ако някой има желание да постигне нещо.
  Последвах съвет тук да посетя блог и останах потресен каква посредственост и неосведоменост цари там всред сънародниците ни. Всред тези, които величаят някогашния строен социализъм. Колко щастливи били тогава, радвали се на някогашните заводи и съоръжения, на отпуските и мероприятията, на евтините храни, услугите…! Дори чушките и доматите някога сега изчезнали, ама причините за това явно все още не им са известни. Иначе трябваше да знаят, че вината беше в насилствената колективизация на всичко, която докара до ниска производителност и недостиг. Нали това подбуди Горби да направи перестройката, за да се опита това да бъде изправено. А как можеш да направиш нещо, когато няма подходящ манталитет за това? Приватизация придобита от ченгари и комундели, които изведнъж проимаха активи и закупиха средствата на производство. И грешката при тях беше тази, че бяха некадърни (освен, че всичко което придобиха беше остаряло и не на ниво) да произвеждат и го продадоха за скрап. Ами то се оказа, че нямаше и способни „селяни“ да произвеждат чушки и домати, а само „мангизлии“ за да станат междинни търговци, които купуват стоки отвън и така трупат печалби. Доколкото си спомням гордостта на металургията ни Кремиковци, беше продадена за един ЛЕВ, а от скрапа изкараха много повече! Малко се отплеснах, но важното е, че не останаха специалисти и на тези които можеха и останаха започнаха да им рекетират бизнеса. Така, че „азбуката“ трябва да се започне от началото-първата „буква“!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.