Кремъл най-после помогна на България да се обяви ясно срещу руската намеса у нас

 

 

 

 

Много пъти съм (си) задавал въпроса какво трябва да се случи по трасето Москва-София, ( и без пряка руска военна агресия – както в Грузия и Украйна ), за да се задейства поне мааалко защитната реакция на българската държава спрямо намесата на Кремъл в българските дела. Репликата в сайта на руското външно министерство с изричното споменаване на България, откъдето трябвало да се изтеглят “чуждите сили”, най-после извади от черупката на удобното мълчание по “руската тема” днешните управляващи.https://ivo.bg/2022/01/21/две-новини-от-сайта-на-руското-външно-м/

Путин се грижи бащински да не изоставаме прекалено от плановете му да настрои целия свят срещу империята му! 

Най-напред премиерът Кирил Петков информира днес от парламентарната трибуна скептиците относно неговата ориентация по оста Изток-Запад, че принадлежим към Запада в контекста на повода за неговото изказване. Декларира, че този факт не подлежи на обсъждане с чужда държава. 

На потресените русофили у нас тази забележка се видя като някакво кощунство – бил “нахокал” Русия”. 

Кирил Петков нахока Русия за позицията за НАТО” https://news.bg/politics/kiril-petkov-nahoka-rusiya-za-pozitsiyata-za-nato.html?utm_source=Push%20Notifications&utm_medium=article&utm_campaign=Кирил%20Петков%20нахока%20Русия%20за%20позицията%20за%20НАТО

Часове по – късно президентът Радев ще да е предизвикал инсулти чрез инфарктното си за петата колона на Москва изявление по въпроса. Той попари надеждите й да е (или да остане?) в нейния строй. Наруши мълчанието си спрямо дългогодишните спекулации на путинофилската пета колона у нас за наличието на “американските бази” в България. Няма такива, отсече главнокомандващият. 

Това е отговор от най-високо ( при това компетентно и по професионални причини) място на всички кресливи партии, партийки и техните медийни клакьори относно “американските бази” в България.

Настояването на Русия за изтегляне на силите на НАТО от България е неприемливо и безпредметно. В страната ни няма постоянно базирани съюзнически контингенти и бойна техника”, каза генералът от резерва в изявление за медиите.

От премиера Кирил Петков се очаква(ше) като креатура на американското посолство (според постоянно базирания на наша земя от век и нещо контингент на заразените с рублофилия нашисти ) да заеме подобна позиция.  Но Радев, марионетката на Москва според мнозина от нас, определено изненада и убедените в неговата подчиненост на Кремъл, както и кръстещите се това да е вярно.

Приносът на Кремъл за този евроатлантически катарзис на българския политически връх е отрезвяващ. Путинофилите имат повод да се напият от мъка.

34 мнения за “Кремъл най-после помогна на България да се обяви ясно срещу руската намеса у нас”

 1. https://bnt.bg/news/balgarskite-interesi-i-rusiya-v-okoto-na-buryata-li-sme-302450news.html

  В “Още от деня” ще видите:

  Българските интереси и Русия, в окото на бурята ли сме – коментар на бившият военен министър Бойко Ноев.

  Социални битки и политически проекти – говори Мая Манолова.

  Финансовият план на държавата – за кого ще има пари в Бюджет 2022 – анализ на икономиста Лъчезар Богданов.

  Гледайте “Още от деня” веднага след новините в 18:00!”


  Ами опитваме се да “гледаме” предаването, ама нещо НЕ МОЖЕМ ДА ГО ВИДИМ на сайта на бнт?

  Ой ой ой…Нещо се случи?
  😉

 2. ДГД на петоколоната рубладжийска сган. Нищо против, тях ги слагам в мао-вото “нека цъфтят всички цветя” щото нъл тъй, дума дупка не прави, полезните идиоти.
  ОСТАВКА за поповицкия лешпер стефан янев. Сега, га най-трябва (три пъти в рамките на 20-тина дни се изходи на мах неподготвен) мълчи кат бит пИдал.

 3. Изглежда режимът в Кремъл и целият руски “елит” минава от амбивалентно в патологично състояние. Очевидно реакцията на тази груба руска намеса е предизвикала такъв отзвук, че дори Радев и Янев да заемат по-ясна позиция. Което пък доказва, че не бива да мълчим.
  Едва се сдържам да не цитирам какво е говорил снощи в студиото на “60 минути” един от парламентарните лидери на партия в Русия.

 4. Думи.. Русия няма да нападне Украйна.. но това не пречи този театър да се използва от Радев и цялата ДС паплач да се правят на атлантици..

 5. Сега е моментът Радев да свиква КСНС а не срещу безпомощна Македония.
  Имаме заявка на бивша империя България да и бъде върната обратно.
  И какво прави властта?
  Хилави осъждания.. Премиерът го прави от трибуната на народното събрание, президента и министерство на външните работи пускат писанки..
  Хайде бе “атлантици”, руският ботуш дава заявка да ви тъпче отново, това ли ще е отговорът ви?
  Нещо посланник да привикате, нещо КСНС да свикате?

 6. май царя без да иска ще се окаже прав – путинизирахме русия, щом и русофилите ни се обявииха против путин, хахахаха

 7. Владимир Путин разказва как през Втората световна война, при Невски пятачок, баща му и друг войник получили заповед да уловят пленник за разпити. Скрили се, подготвяли се да чакат, изведнъж изскочил германец. Германецът бил изненадан, дошъл на себе си пръв, извадил граната, хвърлил я по баща му и другия войник и си отишъл. Бащата на Владимир Путин останал инвалид. Синът обобщава, „Животът е толкова просто нещо всъщност.“ Тази история може да не е точно така или въобще да не се случвала. Вечният засега президент на Руската федерация обаче е доказал философията си за въпросния живот. Има съмнения кой организира „чеченските атентати“ в блокове в град Москва в 1999г. Никакво, даже навярно нарочно, кой овладя руските медии след последвалите президентски избори които спечели именно Путин, кой арестува, вкара в затвора или изгони от страната всички дръзнали да оспорят властта му ,как изведнъж и те и независими журналисти биваха застреляни, падаха от прозорци, бяха отровени, отрезвени, обезверени от преследване. Някой би си помислил ,че след толкова жертви във войни ,нечия лична прищявка ,не би могло да предизвика световен конфликт ,но кой знае.

 8. Арабията, гледайки клипове кат долния се питам стигат ли те до нашите отговорни и безотговорни петоколонци, лъвове, титани и ако-да удолетворени ли са вътрешно.

 9. “В страната ни няма постоянно базирани съюзнически контингенти и бойна техника”

  Може би съм живял твърде дълго на тази теория и съм твърде циничен… Но този отговор не може ли да се тълкува и като “Ето, изпълнили сме исканията на ваше височество предсрочно. ‘С всички сили пет за четири’ тъй да се каже. Много молим, не ни се гневете много, оставете ни да си живуркаме във вашата сянка”.

  Защото достойната позиция, струва ми се, е това което се чете в позицията на Външно (шок за мен) – българките войници са натовски войници. Също така много молим да се съобразявате с нашите суверенни решения с кого се съюзяваме.

 10. Радев нямаше избор и трябваше да се изкаже, очевидно с неохота. Позицията му е далеч от категоричността, която би трябвало да се очаква. Що за обяснения “предметно” ли е, или е “безпредметно” и дали има постоянни бази, или не?! Това ясно звучи като да се оправдава. А ако имахме постоянни бази – какво? Никакво значение няма какво имаме и какво нямаме – не е тяхна работа. Руснакът в прав текст, и с типична наглост иска да решава външната и военната ни политика, а той се обяснява дали има сестра или не. Хич не го превъзнасяйте толкова… За пореден път показва слабостта си (или афинитета си) спрямо Русия. Истинската позиция на българския президент трябваше да е абсолютно недвусмислена, без сянка от съмнение в твърдостта й. Но, явно не и на това недоразумение на този пост, смислено единствено като опонент на ББ.

 11. Даа,Радев влезе в обяснително оправдален режим,а трябваше като старшината да им даде отклончив отговор-я бе я си ….,вие ще ми кажете какво да правя в моята къща.

 12. ПП.моля четете оправдателен режим.

 13. “А Естония, Латвия и Литва обявиха, че ще изпратят противотанкови и противовъздушни ракети, за да може Украйна да се защити “в случай на руска агресия”.”

  https://dnes.dir.bg/svyat/nato-othvarli-iskaneto-na-rusiya-za-otteglyane-na-voyskite-ot-balgariya-i-rumaniya

  Открийте разликата между горните страни и България..

 14. Радев – “..не приемаме ултимативни искания от когото и да било”. Да се чете – “братушки, принуден съм да кажа някоя и друга лоша дума срещу вас, няма начин, трябва да се правя на натовец, но ето, ще използвам случая да им се дръпна на натовците, така както вие искате.. това че вие сте единствените тъпаци на тая плането които постоянно дрънкат оръжие и плашат съседите си няма никакво значение.. моите думи относно ултиматум ще са насочени към всички.. а не директно към вас.. спасибо”

 15. Благодаря на форума, че зае правилна позиция спрямо Радевото мрънкане!
  Колкото повече се отдалечаваме от “ерата Борисов”, толкова по-обективно преценяваме нещата, без да ги гледаме през призмата на “всички срещу Буци”…
  А колкото до Путин – так держать!

 16. @Българин

  Аз го отварям, може да е имало временен проблем.

  Много ми харесва изказването на Бойко Ноев. Просто сме детска градина. Русия написала нещо на сайта на Вн Мн и ние се изпона…ме. А трябва реципрочно на сайта на нашето Вн Мво с 3 реда да се отговори точно, кратко и ясно. А то стана говорилня!
  Но това е до професионализъм, това е до (истински) патриотизъм и до много други неща..
  Просто виждам колко сме му лесни на Путин за бъзикане.

 17. Защо българските медии насаждат страх и усещането, че Русия диктува дневния ред на народите
  Хибридно се създава впечатлението, че България не е част от Алианса, а е съюзник на Сърбия

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-zashto-balgarskite-medii-nasazhdat-strah-i-useshtaneto-che-rusiya-diktuva-dnevniya-red-na-narodite

 18. @Ив.Теpзийски

  Здравейте! Вече и аз успявам да отворя. Вчера, към момента на постване на коментара ми (19.20) беше невъзможно, въпреки, че заставката на предаването беше налична.
  Както и да е, няколко пъти си го пусках на запис след това, с нарастващо удоволствие! 🙂
  Последното такова беше, когато Христо Петрова им каза няколко приказки от трибуната на НС на онези “шепа нещастни фашисти”…
  :))))

 19. @Българин

  Ицо Хазарта и мен ме изкефи с “шепа нещастни фашисти”. Направи ги въртоглави, копейкините. :))

 20. Възможно най хилавата реакция спрямо руското високомерно нахалство. Това ни поднесе, само и единствено защото не можеше повече да се крие. Какви повече доказателства искате?

 21. Не по темата – Нинова преизбрана за лидер, нищо че си подаде оставката.
  Христо Иванов и той си подаде оставката но нямал нищо против да остане лидер ако го преизберът.
  За пореден пък показваме колко крировразбрана цивилизация сме.
  Едва ли в други държави правят подобни “въртележки”.
  Фрази като “дребен балкански тарикатлък” ми идват на ум.
  Не мисля че е здравословно.
  В Англия примерно се смениха един куп лидери на Либералните Демократи, никой от тях не бе “преизбран” по късно.
  Явно колкото по на изток се отива толкова повече политическото дълголетие е по-голямо – Путин, Лавров.. динозаври..

 22. @Венко
  Хилава, хилава, колко да е хилава? В сравнение с банкянския толуп и неговото 12-годишно подмазване на руснаците, никак даже не е хилава!

 23. @Георги Харизанов

  Ако не е Нинова начело на БСП, другата опция е да е человек на руския консул Гочето.
  И да не си помислите, че съм фен на Нинова?
  Поздрави
  Който разбрал – разбрал…

 24. към Георги Харизанов::

  “Христо Иванов и той си подаде оставката но нямал нищо против да остане лидер ако го преизберът.”

  Много достойна постъпка от страна на Христо! Така се прави!

  Вие явно предпочитате банкянския уличен бандит, който никога не си направи отвод като едноличен собственик на ГЕРБ!

 25. Todor Todorov,

  Уважавам Христо Иванов. Един от малкото нормални политици в страната.
  Можеше да направи повече, особено след Росенец – като например се кандидатира за Президент.
  Не го направи, изчака до последно, избързаха в последствие с Лозан Панов и в крайна сметка партията загуби много.
  А можеше да е много по-различно.
  Подаването на оставката беше логичната стъпка.
  Но явно не е била много искрена а по-скоро добре пресметната. Което до някъде дава тежест на твърденията на Лалов за авторитарност. Ивайло Мирчев и той хвърли оставка но сега вече всичко е забравено.
  Подаваш оставка защото признаваш че не си се справил, направил си грешни ходове и даваш път на други.
  Тереза Мей си подаде оставката, продължава да е в политиката давайки своят принос но, вече от по-задни редици. Няма лошо. Един добър пример как егото може да бъде преодоляно и да продължиш да работиш за обществото ако примерно цял живот си бил политик и се чудиш как ще се прехранваш без политика.

 26. Няма никакъв катарзис, употребиха стар кагебейски приьом, за да се създаде илюзията, че Радев и сие са атлантици или нещо като независими и суверенни. Отговорът трябваше да е обратен – “Да имаме американци и натовци – БОЙТЕ СЕ и марш оттук и да не сте посмели да ни се месите! Ние, българите, сами решаваме кой да е на наша земя и кой не!” Бандите от кремъл не разбират от оправдания! Докато не им изръмжиш в престъпната кървава муцуна, ще ти се намесват постоянно в живота и ще продължават да крадат от целия български народ.

 27. към Георги Харизанов:

  Толкова го уважавате, че го слагате в една графа с Нинова!?!?

  към Моника:

  Напълно съм съгласен с Вас!

 28. За този политически ход овации за Кирил Петков и цялото правителство!

 29. Извинете, че се намесвам неканен/а в спора ви, но президентският пост не е за партийни лидери. Особено Христо Иванов като лидер на последната политическа формация с евро-атлантическа насоченост и двигател на правосъдната реформа щеше да остави лошо впечатление ако беше дезертирал в посока към Президентството. Лозан Панов беше перфектният кандидат-президент за ДБ, но за съжаление българският народ не е дорасъл за такъв президент.

  Оставката на Христо Иванов според мен беше излишна. Той не е виновен, че “новите месии” му откраднаха гласове. Аз нямам забележки към начина, по който Иванов ръководи ДБ, ако вие имате ги споделете.

 30. Към Бръм:
  Точно така. Единственото полезно от Радев за България е , че е против мафиотското управление на Борисов и с това се изчерпва неговата полезност. НО ТОВА ЗА БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ НЕ Е ДОСТАТЪЧНО. Оправдателният режим на Радев, за който споменавате няма как да му помогне, защото „реалността на сестра му“, колкото и да я отрича , се потвърждава не само от робската му преданост към русия, но и от роднинските си връзки с нея.

 31. краденето на гласове не е толкова от новите ”месии” а от софуера на машините.Там,с изменението на иьборния кодекс бе нанесен удара върху демокрацията у нас.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.