Табуто за приликата между Путин и Хитлер, което Соломон Паси прекоси

Излишно е да представям Соломон Паси. При цялата палитра от мнения за него с многобройни “за” и “против”, каквито и аз съм изразявал във връзка с този мой стар познайник, той е наш виден съотечественик от еврейски произход и незаобиколим фактор в преразказа най-новата ни история.

В това качество Соломон Паси направи днес важна стъпка. Сравни ( апетита на ) Путин с ( апетита на ) Хитлер преди Втората световна война.

“В момента апетитът на президента Путин е по същия начин уголемен, по какъвто начин беше апетитът на Хитлер преди Втората световна война”, каза той в интервю за БТВ. https://offnews.bg/politika/solomon-pasi-s-rusia-triabva-da-se-govori-s-goliamo-uvazhenie-i-otlic-768959.html

Не твърдя, че други наши съотечественици със същия произход не са го правили. Но от устата на Соломон Паси тази оценка звучи като прекрачване на едно табу от страна на най-пострадалите през 20 век заради своя етнос и религия хора в Европа и в света. Соломон Паси се осмели да наруши неписаното правило в средите на нашите съотечественици от еврейско потекло ( а и не само у нас), според което за СССР и Русия трябва да се говори само добро. 

Причината за тази самоналожена въздържаност е ролята на Червената армия, освободила при настъплението си на Запад концлагерите в източната част на “райха”. Ето защо традиционно антисемитската по своя държавен генезис ( и уви, народопсихология )  руска държава се радва на привилегията еврейските интелектуалци да се въздържат да изтъкват очевидния паралел между нацизма и болшевизма, който преподава урока по създаване на концлагери на своите националсоциалистически ученици в Германия.  

Ако някой има съмнение кой кой е в контекста на съвременната фашизоидност у нас, вижте  заплахите на фюрера на нашистите, промъкнали се в парламента. 

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Solomon-Pasi-opredeli-lidera-na-Vuzrazhdane-za-suvetski-shpionin-toi-puk-go-nareche-Syuleiman-Pusi-1094848

НА СНИМКАТА: Соломон Паси на опашката за автограф при представянето на книгата ми “Президент на РъБъ” през 2010 г.

 

 

 

 

8 мнения за “Табуто за приликата между Путин и Хитлер, което Соломон Паси прекоси”

  1. браво на соломон паси! от няколко години порядъчните хора използват ПУТЛЕР, когато визират днешния, кремълски хитлер. лошото е, че шикалгрубер-хитлер и на сън не е възнамерявал да унищожи планетата, докато ПУТЛЕР не само има оръжията за такова унищожение, но и публично, по телевизията , заяви, че без русия, земната цивилизация нямала никакъв смисъл да съществува. с други думи, днешният хитлер е неизброимо пъти по-голямо зло!
    не е по темата, но: от вчера в НЕбългарските медии е налице новината, че НАТО изпраща два самолета Ф-35 за тактическо базиране в България, като елемент от превенцията на очакваната нова интервенция на русия срещу южната и съседка УКРАЙНА. нашата пета колона явно още е неизтрезняла след празнуването на партийния им конгрес и спасяването на незаменяемата нинова, та въобще не може да издаде звук, камо ли да закрещи как така у нас идват някакви си чужди, военни самолети. е, като се освестят, ние пък, здравословно, ще си сложим тапи в ушите.

  2. “… като прекрачване на едно табу от страна на най-пострадалите през 20 век заради своя етнос и религия хора в Европа и в света. Соломон Паси се осмели да наруши неписаното правило в средите на нашите съотечественици от еврейско потекло ( а и не само у нас), според което за СССР и Русия трябва да се говори само добро.”

    Това не е прекрачване на граница! Отдавна на всички мислещи е ясно, че разликата между Путлер и Хитлер е същата, каквато е между националсоциализъм и интернационалсоциализъм! Руснаците са избили пъти повече евреи от германците! Това трябва да научи света!

  3. И отношенията между Русия и Германия сега напомнят за тези от 1939 година.

  4. Ф35 са обещани за м.април,до тогава колко капи ще опустеят и колко мисли ще се изнижат през главата на зелените чорапи…

  5. Много хубаво го каза Соломон Паси!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.