Двама се караме, третият Рим печели

 

 

 

 

 

След като се нагледахме и наслушахме от всевъзможни държавни и частни медийни трибуни ( БНР и БНТ миналата седмица и Нова тв този уикенд) на вездесъщия червен пропагандатор Волгин да повтаря като съветска развалена плоча как изобщо не бързаме Северна Македония да стане член на ЕС, днес тази московска теза бе озвучена и от бившия външен министър от БСП Кристиян Вигенин. Не може да има “елементи на бързане” в този процес, заяви той от екрана на държавната телевизия.

Стана ясно и на най-бавно загряващите, че под прикритието на внезапен порив на патриотизъм червените у нас хич не бързат системно сърбизираната и дебългаризираната наша западна съседка да стане част от Запада. Защо да бързат нашите съседи да се поевропейчват, като могат да си останат балкански остров на сръбското влияние под влиянието на Москва!

Вигенин  вече знае, че не бива да бърза по европейски причини. Очевидно си е взел поука от инфарктното преживяване, което си причини през 2014 г., когато се направи на европееец с европейците и почете с цветя жертвите на киевския майдан по кървавите следи на бунта. Направо предизвика вътрешновидовия канибализъм в партията и в редиците на московската пета колона у нас. Искаха да го изядат жив.  

Как е оцелял след това прегрешение към Кремъл, че и да изкласи отново на върха с важен пост по партийна линия в днешния парламент, той си знае. Онова, което се вижда, е, че тактиката му да се държи здраво в обкръжението на шефа, Корнелия Нинова в случая, е печеливша. Не и за България, но кой ти гледа такива подробности! 

Понеже е малко вероятно БСП да си сверява позицията с Волгин, колкото и да е любим на споменатите по-горе медии, остават една версия да си обясним еднаквото му говорене с Вигенин. Журналистът просто участва от “независими” позиции в съгласувана пропагандна кампания, която зависи от московския интерес да се караме със съседите си, докато Третият Рим печели. 

 

11 мнения за “Двама се караме, третият Рим печели”

 1. СССР продаде Македония на Югославия т.е. на своя верен васал Сърбия. БКП продаде българските национални интереси още през 1944 г. От тогава насам, по заповед на КПСС в НРБ никой не каза и една дума по темата наречена Македония. По време на СЪВЕТСКАТА власт у нас беше забранено да се говори за Македония. Като се напиехме пеехме “македонски” песни, ама тихичко, за да не чуе ДС, че инак – затвори, лагери и прочие.

  След “преврата” през 1989 г. НИТО ЕДНА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ не отвори дума за Македония. Отново по заповед от Москва верните на БКП/ БСП си правеха пас по темата. Сега след 76г. се опитваме да се правим на мъже. И отново БКП поддържа тезата за вето за приемане на Македония за член на ЕС. И отново всички метастази на БКП поддържат тази идея. А Македония задкулисно получава пълна политическа подкрепа от Москва.

 2. https://faktor.bg/bg/articles/borisov-iska-izvanredno-zasedanie-na-parlamenta-ne-znaem-dali-mozhe-da-se-sabudim-v-sastoyanie-na-voyna

  Продажникът пак изпълзя на светло! И пак според него (тихомълком, под сурдинка) НАТО се стягало за война! Ни дума, ни вопъл, ни стон, като истински комунист-СИКаджия, за 127 хилядната руска армия на границата на Украйна!

 3. Необясним е изборът на псевдонима Волгин, но той е достатъчен, за да разберем, че този човек е лудо влюбен в Русия, а всичко българско за него е на последващ план.

 4. Днес “предводителят” на ресторантьорите- наркопласьори, разскубаният мужик от съветски колхоз Ричард Алибегов, обяви бойкот на противоепидемичните мерки и призова (не за първи път!) мутрите си да не изпълняват ограничителните предписания на правителството за работното време и процента на запълненост в заведенията.
  Защо министър Рашков още не е прибрал в ареста този разпищолил се примат, който по “незнаини” причини се смята за недосегаем, за призоваване към масово неподчинение на решенията на правителството, с което се застрашава здравето и живота на българските граждани?

  https://www.mediapool.bg/images/327/cdb9ec14618ff5d90d9e39d90af7e950.jpg

 5. За сетен път трябва да се приложи непогрешимото правило:Ако нещо е изгодно за Кремъл ,то със сигурност е във вреда на България(и то експоненциално)!

 6. Тя работата с Македония е бърза, ама не трябва да се претупва, щото както знаем са си чисти българи и бай Ганьовските номера са им в кръвта. Сега е момента да ги вкараме необратимо в европейският коловоз. Не да ги чакаме 15 години да правят съдебна или някаква друга реформа, както се случва у нас. Те и сега са податливи на анти-ЕС настроения финансирани от познатите муцуни от север-североизток.

 7. За Македония – имало едно време една красива принцеса …
  (Почвам така за да ме разберат и хората, които са останали и на почтена възраст едни пораснали деца.)
  Това че сме имали преди повече от 100 години вземане-даване с една бивша българска провинция не ни дава право и в 21 век да се разпореждаме с нея, още повече че отдавна е бивша (100 години не са малко време, който не ми вярва да прочете ”100 години самота” на Маркес!) и още, още повече че пък и тя не иска!

 8. (Сега тука ще сваля още малко нивото за да ме разберат и едни други хора, които разбират много от приказки, но за възрастни.)
  Цялата истерия около Македония почва да ми прилича на ситуацията в която един напет българин-юнак е преспал с една напета мома и сега видите ли иска пак да е с нея, ама тя се дърпа – не те обичам вече, казва. Ама нашия българин-юнак си знае – няма не искам, няма недей – щом мандалото веднъж е хлопнало трябва да си само с мен и с никой друг!

 9. Та да поясня пак тезата за тия които и сега не са ме разбрали:
  Това че един мъж е имал вземане-даване сексуално с една жена през 19 век е било почти равносилно на брак до живот, но в 21 век една жена може да пробва с безброй мъже и пак да не избере никой от тях за спътник в живота си. Просто времената сега са такива – както в живота, така и в политиката. И ако тия, които и сега не са ме разбрали са изпадали в описаната по-горе ситуация на напетия българин-юнак – ами проблема може и да е във вашия телевизор, не винаги радиостанцията е черна!

 10. Спускането на “опорни точки” от централката на бсп по електронната поща е доказан и всеизвестен факт. Изненадващото в актуалния случай е, че както се оказва, волгин получава опорки от същото място, откъдето и вигенин (който все пак е партиен член). Едва ли може да има съмнение, че волгин получава деньги от “Позитано” 20 за дългогодишната си вярна служба в полза на Партията.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.