Мут(р)иралият атлантизъм на ГЕРБ набеди днес НАТО за военното напрежение в региона

ГЕРБ се опитват да ни\ви измамят отново. Този път със заявката, че те са натовските пазители на България от Русия – макар да не смеят да обидят Кремъл с някоя истинска формулировка относно руската агресивност. “Само” искат пак да ни спасяват. Този път в позата на автентичните български атлантици, които настояват за извънредно заседание на Народното събрание. 

Лично бившият премиер се появи днес с извънреден призив, обвинявайки управляващите в “крещящо мълчание” относно напрежението около руската заплаха спрямо Украйна – заплаха, която все така не смее да формулира адекватно на атлантически език, за да не дразни Путин.  

Помните ли с каква заявка ГЕРБ нахлу в българската политика? Не беше само с обещанието да ни спасява от комунистите, които после авторитарно имитираше с моркова и тоягата си – т.е. с мутренската си бухалка на охранител на мут(р)иралото наследството на любимия му Тодор Живков. Основното послание, което беше и все още е парадно демонстрирано от тази корпорация, е в самото парадиране с грижата за “европейското развитие на България”.

Резултатът от  тази грижа беше трайно закотвяне на България на европейското дъно на челна позиция по почти всички негативни класации по жизнен стандарт. Надписът на фасадата “Граждани за европейско развитие на България” е същата измама, както твърдението върху Монумента на окупационната червена армия МОЧА, че тя била (не червена, а) съветска и че ни е освободила(, а не ни е окупирала), както и че за това “освобождение” е благодарен българският народ.

Оставям настрана фактологията, която на мутрата й куца, както обикновено. Би трябвало след толкова години на върха на държавата да е разбрал, че ние сме в НАТО и организацията няма нужда да иска разрешение да разполага ( в НАТО! ) съюзническа бойна техника. Но това не пречи да пита заклеймяващо точно това.

Дърдори и за “пълна бойна готовност на НАТО” в момента, което също не е вярно. За такава дезинформация, която може да породи паника сред населението, във военно време се полагат доста сурови наказания за онези, които сеят паника.

НА СНИМКАТА : Стоп кадър от паникьорската изява. С какво плаши бившият премиер? Със снимка на руски самолет – един от онези, които системно провокират НАТО в общото ни въздушно пространство? Не, плашилото за него е тъкмо американски Ф 35, няколко от които Нидерландия и Испания обещаха да командироват, за патрулират нашето небе. 

 

 

 

 

След като не успяха да измамят в последната година на управлението си съюзниците си с гротесков лов на руски шпиони, че изпълняват съюзническите си задължения да се противопоставят на руската заплаха ( у нас и в Европа, чийто географски център се намира в Украйна) и бяха прогонени най-сетне през парадния вход на властта, гербаджиите сега се опитват да се завърнат през прозореца, който виждат открехнат по атлантическа линия. 

Вникнете само във възклицанието му с тежката прокоба, че идва края на българския туризъм заради …Ф 35 в небето.

“Кой ходи на море, когато над главата му летят F-35 и бойни фрегати се разхождат вместо платноходки?!”

Ф-35, да уточним отново, са съюзнически самолети. За фрегатите, които се “разхождат наблизо”, можем да се досетим, че също са натовски ( все пак руските още не са “посетили” крайбрежието ни, както онези канонерки, обстрелвали Варна и Балчик по заповед на руския император Николай II през Първата световна война). 

В опит да се представи като голям натовец, бившият ни премиер продължава да набеждава съюзниците за напрежението в региона. Явно не му е позволено друго.

 

35 мнения за “Мут(р)иралият атлантизъм на ГЕРБ набеди днес НАТО за военното напрежение в региона”

 1. Императора е Николай !!.Но нито това,нито че Русия обстрелва граждански обекти го има в учебниците ни по история.

 2. Мутропитека е като махленския сополанко дето му се иска да набие някой по-голям батко ама не му стиска. Затова пробва да го скара с някой дето ще свърши тая работа вместо него. Мъж канара ама сърце на мишле!

 3. Нагъл, гнусен, подъл, отвратителен, малограмотен и некултурен СИКаджия, но особено едно нещо му личи от пръв поглед – СТРАХ! СТРАХ, да не му отнемат НАГРАБЕНОТО!
  Представяте ли си ако след F-35 тук дойдат и танкове M1 Abrams, как ще се на****т мутрите?

 4. Медалът на България е изкован със проруско вдъхновение
  от дълбоко непублични русосили, И двете му публични
  лица са ББ и РР. (ПППП). Оставям си вратичка: Какво ще
  пише в комюникето на Съвета по сигурността от шефовете
  на спецслужбите и силовите министри? Ще бъде ли ясно и
  категорично заявено? Ние, управляващите България сме на
  страната на България, НАТО и ЕС.

 5. В тоеа мътно време нашите руски дупедавци забравят всякакво приличие и загриженост. Когато им е удобно народът за тях е суверен, а сега е плячка на на решенията на Америка и Русия.
  Решението на Русия е заплахата САЩ да се откаже от защитата на европейските страни и да ги изостави на нейното благоволение.
  Това е тезата на проф. Иво Христов пред Цветанка Ризова. Тя бе развита с явно задоволство. Задоволството му беше глобално,когато предрече,че предстои Китай да “освободи” Тайван.
  Като че ли слушаш примитивен оркестър в състав Иво Христов,Бойко Борисов и подобни,изпълняващи злокобна оратория под палката на московския деригент.
  Този оркестър от кретени не си дава сметка какво биследвало след путиноеия траурен марш от заплахи за унищожение.
  Та да се отдаде заслуженото на водещата Цветанка Ризова, която зададе на на професора с смислени и неудобни въпроси,които в един момент го извадиха от равновесие,с което се видя духовната му нищета. Дано това не й навреди.

 6. Интересно защо още не е арестуван, а е оставен да ръси простотии до берзкрай! Това е нещастието на България, че последните десетилетия е била управлявана само от абсолютни простаци и руски граждани, паспортите на които обаче не бяха конфискувани както на Кирил Петков. Не знам дали Английската Кралица като суверен на Канада и Австралия, не може да предприеме наказателни мерки срещу различни аборигенски държави, които са работили срещу паспорта на член на Британската общоност и да предприема военни действия за възстановяане на техните паспорти?! Откъде накъде и какво ни е направила Канада, че да изискване връщане на нейния паспорт, след като самата Кралица Елизабет Втора, която е помазана от Господ в Уестминстърското абатство е суверен на Канада и гарант за нейната почтенност, включително тази на Кирил Петков. А къде е помазан Този, отговорът дава самият той – тичайки по селската ливада, с едната ръка държа НАМАЗАНА филия, а с другата ритам топката!

 7. Ако монголоидите от кремълските блата отново нахлуят в Украйна всички руски граждани- постоянно пребиваващи в България шпиони и терористи, включително и тези с двойно гражданство, трябва да бъдат НЕЗАБАВНО репатрирани в матушката ИМ!

 8. Няма ли кой да го открехне, че в най-туристическите държави в Европа, като Гърция, Италия, Испания, Франция…”над главите ” им летят стотици военни самолети и в моретата им щъкат стотици военни кораби, които не само не пречат на туризма и платноходките, а напротив допринасят за сигурността им. Значи според ББ двата Ф 35, които ще дойдат през април в България са “сериозна” заплаха за туризма и вероятно и за Русия!

 9. “не дрънчи на война”..
  И тоя подобно на ББ прави чупки в кръста случайно да не обиди Русия..
  Аз бих казал че “дрънчи на фалш и простотия”..
  Докато прибалтийските държави предлагат военна помощ на Украйна, нашите власти свикват “съвети за сигурност” ама не “дрънчало на война”. За какво го свикваш тоя съвет, бре Киро? Да се отчетете пред НАТО ли?

  https://www.mediapool.bg/kiril-petkov-yavno-naprezhenieto-se-vdiga-no-ne-dranchi-na-voina-news331473.html

 10. Паноптикум на националните предатели:
  Румен Петков и Гранитски при Митрофанова за честването на “Освобождението”

  (Не се виждат в кадрото, но духом са там, Николашка -дурачок Малинов, “възрожденецът” Копейкин, наркоманът Сидеров, руският зет Магарешки, патрЕотите Каракачанов, Валерата-винкела и останалите двойкаджии на изборите. Сигурно са наказани! Тов.Мутрофанова им е отрязала премиите) 🙂

  https://fakti.bg/bulgaria/647459-rumen-petkov-i-granitski-pri-mitrofanova-za-chestvaneto-na-osvobojdenieto

 11. sms,

  Тези са “полезните идиоти”. Но по-скоро българите като цяло са “полезни идиоти” понеже позволяват на подобни майцепродавци да живеят охолен живот предавайки нация, род, родина.
  Гледам Радев бил най-популярният политик.
  Ти да видиш!
  Има някаква шизофрения у това население – Радев най-популярният заради русофилството и в същото време мнозинството искат ЕС и НАТО. Как стават тия работи?
  На Радев трябва да му се забрани да ходи на Шипка. Загинали са украинци, румънци, финландци, не само руснаци!
  Те никога не са споменавани и на всичко отгоре Радев успя да ни скара с украинците заради тъпите си изявления за Крим.
  А на тези двамцата няма ли кой да им каже че подкрепят режим който приравни Навални с талибаните.
  Ето това е което подкрепят със сляпата си “любов към освободителите”

  https://faktor.bg/bg/articles/ruskite-vlasti-obyaviha-aleksey-navalni-za-terorist

 12. Реално погледнато ако не беше НАТО руснаците щяха да си шарят навред необезпокоявани от десетки години. Така, че формално погледнато този път ГЕРБ са прави. Макар и по грешната причина.

  Нали правилно разбирам общата позиция тук е, че по-добре да имаме неразбирателство с московците с пред-военен характер, отколкото те да ни разорават нивите и държавата по 2 пъти годишно?

 13. @Явор

  Оставам с впечатление, че не сте разбрали същността на гербаджийското “предложение”!
  Г-н Инджев много ясно е описал ситуацията (чети по-горе, виж и картинката какво държи СИКльото!)

  “Вникнете само във възклицанието му с тежката прокоба, че идва края на българския туризъм заради …Ф 35 в небето.

  “Кой ходи на море, когато над главата му летят F-35 и бойни фрегати се разхождат вместо платноходки?!””

  Та според мен, Вождът под сурдинка е против всякакво придвижване в защитен план на войски на нАТО, щото ТЕ, представяш ли си, Яворе, щели да “съсипят туризма”!

 14. Не само Радев ни скарва с Украина заради Крим,един ден Украина ще ни напомни и предателството с прекарване на руския газопровод.

 15. Българите ще заплатят цената на безпросветното си русофилство с унищожаване на държавата им.
  Русофилите не са българи.Както не са били и не са елинофилите, туркоманите, гръкоманите и сърбоманите.Някогашните траки до толкова са се елинизирали, че човечеството още се чуди какви всъщност са били.Те са били елинофили, които са загубили и идентичността си, и държавите си.Гръкоманите още преди турско са били небългари, работили са за Византия, за гръцката патриаршия, срещу България и се е наложило да ги разкриват, ловят и изтребват с какви ли не дипломатически и не до там вежливи царски хитрини.Гръкоманите по турско са си били направо гърци поради гърчеенето си и от тях няма ни един да си е останал българин.Всички са отдавна гърци, които мразят и вредят на българите и България повече от гърците.Потурнаците, сиреч туркомани-туркофили са се претопили в турския етнос, носят физически или духовни фесове близо или далеч от България и и вредят с всички сили. Точно те са били най-жестоките касапи на българите през турско.Сърбоманите отдавна са сърби, като някои от тях са сред най-злостните врагове на България.Като македонеещите се.Ето така е и с русофилите.

 16. Русофилите не са българи от мига в който са се поставили в услуга на руските интереси. Както шпионите. Някои се заблуждават, или ни заблуждават, че са само “платонически” русофили, защото обичали “руския народ и култура“. Дори претендират да са патриоти, но дълбоко вътре в простите им кратуни любовта към Русия е изпепелила чувството им за принадлежност към българския народ, като е останало само рефлексът за преклонение и коленичене пред Русия и всичко руско до там, че даже и руските храчки върху България и върху лицата им приемат за благоволение свише.

 17. @ Георги Харизанов
  Най-важното е Кой го казва това, че Радев се ползвал с най- голямо обществено доверие ?
  “Галъп интернешънъл” на Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, в чиято НЕобективност вече никой, дори и най-простия, не се съмнява. Ефектът е обратен! 🙂

 18. Може ли да е българин някой, който не може да посочи и едничка причина, едничко антибългарско действие на любимата му Русия, което би го накарало да застане срещу волята и?! Загубилият българското в себе си русофил НЕ може да посочи такова, започва гузно да го овърта.. Последните храчки на Русия по България, българите и историята ни /азбуката, българщината в Македония, суверинитета на страната ни / бяха преглътнати от русофилите с наслада. И те оправдават Русия винейки българите и запада..!? Русофилите вече не са българи. Те са по-рушняци от рушняците.
  Респективно македонеещите се не са нито българи, нито македонци., те са по-сърби от сърбите.т.е. и те са рушняци.

 19. Нали не може да е българин някой, който е клал българите през турско или под сръбско, който е подписал с документ отказ от българското население в Северна Гърция, Македония или в Русия, който е продал българите в Македония на сръбско изтребване и зверска асимилация, който е македонизирал българите в собствената си държава и извън нея, който е изпращал българи обратно в болшевишка Русия за да бъдат изтребени от червените и е убивал най-просветените си и будни сънародници за да бъде държан българския народ уплашен и покорен под съветска/руска окупация!?
  Не може да е българин и този, който за да угоди на любимата му Русия, подпомага въоръжаването и укрепването на вечния и най-злостен враг на българите Сърбия, а в същото време обезоръжава и отслабва българската държава, отблъсквасъюзниците и, и то точно във време когато околните държави се готвят усилено за война.

 20. Какъв българин е русофил, който саботира българския национален интерес в полза на руския /или сръбския такъв, което е едно и също/, който ограбва, отслабва и източва българската икономика, краде от джоба на българските хора за да захранва Русия, който русифицира или чалгазира българската култура и църква, който неглижира възпроизводството на българското население и мълчи пред масовото бягство на българи от страната , като в същото време поощрява приемането на хиляди руски заселници?
  Какъв българин е този, който пълни главите на българите с руски лъжи?
  Дали е българин и този който е натоварен да следи и лови руските шпиони, а той ги подпомага в диверсиите им срещу България?

 21. Що за българин е изродът който се кланя като крепостен на хилядите фалшиви руски паметници и празни „руски“ гробници, а е забравил паметниците и гробовете на героите си, и е наритал и забравил надгробните плочи на предците си в буренаците и калта.
  Българите русофили неизбежно се израждат в руснаци и те ще унищожат държавата ни, само за едничкия позор, Русия да им се изхрачи на лицата.
  Което за тях е манна небесна.
  Русофилството е национална измяна от най-опасен вид, а русофилите са най-опасните врагове на българския народ и държава.
  Ако народът вече е безвъзвратно русофилизиран, значи Русия/Сърбия ни е удушила със нашите собствени ръце, с ръцете на русофилите ни..
  Нужна е физическа и духовна дерусификация за да оцелеем като народ и държава.
  Извинете ме за дългия коментар.

 22. Уважаеми г-н Пандев,
  За съжаление, голяма част от сънародниците ни страдат от чувство за малоценност, съзнателно насаждано от собствената ни държава чрез русофилските учебни програми и фалшивата история в продължение на десетилетия.
  Именно чувството за малоценност е коренът на злото. Но и аз като Вас, като гледам кого продължаваме да си избираме по избори, нямам големи надежди за скорошно подобрение.
  Все пак, силно се надявам, ако ножът опре о кокал, обикновеният българин да прояви здрав разум и да спре да се прехласва по този и онзи, и да осъзнае достойнството си. Защото никой не ни уважава, ако не се уважаваме сами.
  Този урок го научих още като дете. Моите родители бяха смачкани хора, които държаха да ми втълпят, че нямам никакви шансове в живота, защото съм от село и нямаме връзки. Цялото ми същество отказваше да живее в такава безнадеждност. Но те бяха прави. Където и да отидех, чувах присмех, че съм от село и че съм никоя. Тогава си казах – вие имате връзки, но Господ има последната дума! Слава Богу, старите хора на село още вярваха в Бог и се уповаваха на него, а ние, децата, играехме около тях.
  Старите българи имаха достойнство – бяха им взели всичко – земята, имотите, правото на мнение, правото да ходят на църква, бяха промили мозъците на децата им -нашите родители – с болшевишка пропаганда. Но те имаха достойнство, човечност, и вяра. И никога не казваха на никое дете, че няма никакви шансове в живота, каквото и да се случва. А казваха, Бог да е с теб! Бог да те пази! и Бог да ти помага!

 23. @ Любен Пандев

  Уважаеми г-н Пандев, благодаря Ви от сърце за прекрасното патриотично есе, изчетох го с наслада и удовлетворение, защото сте формулирали и моите тревожни мисли и възмушение, но изразени по един емоционален и по-убедителен начин ! Дано да го прочетат още много българи!

 24. Любен Пандев, Иванка,

  Много истини има в думите ви повод за размисъл.
  Едва ли има държава която е избрала националният си празник да е “освобождение” от друг.
  За какво самочувствие бихме говорили при това положение?

 25. Към Пандев. Иванка, sms …

  “България 13

  Тринадесет века –
  тринадесет братя.
  Най-младият –
  Отцеубиец.”

  написал го е поетът К.Павлов, и то преди няколко десетилетия. Дано излезе лош пророк.
  Не искам да говоря с “ние” и “те”, но светът е пълен с варвари, много от тях са между нас.
  ….
  Освен това мисля, че МОЧА трябва да бъде разрушен.
  (както и железзницата София – Скопие построена)

 26. Скъпи приятели, всичко което споменахте е истина, но основното качество на русофилите които подлизурстват на Русия във всичките и форми на държава (СССР и Русия), е тяхното нищожество. Нищожество, защото не притежават налични качества с които да могат да се прехранват. Това явление първично се среща при низши същества и от там става присъщо и на природно по-висшестоящи. При човешката разновидност, такава една прослойка са бандитите. При тях начина на прехрана се изразява в това да присвояват чужди блага, които бандита и мошеника не може със собствени умения да придобие. Такива бяха на българска територия, ако започнем от Царство България, тогавашните нелегални типове и терористи. Поради това, че полицията ги осуетяваше и гонеше, като защитна реакция те се постараха да получат съветско благоволение за емиграция. Поради това използваха съответните лозунги и комунистически изяви. Ярък пример беше Вапцаров, живял добре на съветска хранилка. Може да се докаже от стихът му „терорът долу, съюз със СССР! Жалкият, не е могъл (защото явно не е отишъл там лично да живее)за да съпостави двата вида терор- полицейските гонения на криминали в България и терора от постоянните политически ленинско-сталински чистки там. Нямало е и кой да му каже, защото проумелите–уличени са си оставяли костите там, а другите ги е било страх и да пръднат в присъствието на властниците, за да не си навлекат някакъв вид неприязън.
  След първото „освобождение“, което беше и първата окупация, имаше силен руски контингент, който не позволяваше свободно тълкуване на този освободителен акт, освен по неговия руски вариант. Който появяваше своеволия беше наказван, начално с глад и във всеки случай с принуда. При второто „освобождение“, бяха взети мерки да се набавят подлоги по критерият, колкото по-прост и тъп, толкова по-подходящ! От съветската практика е изкристализирало и доказало още едно ръководно ценно качество, да можеш да убиваш без задръжки и скрупули, както се казва, без да ти мигне окото. Това научиха и усвоиха тогавашните ръководещи комунисти, това получиха като домашно възпитание техните наследници. Останалите „комунисти“ бяха нагаждачи, които бяха наказвани също с глад и репресии ако не слушат. Относно репресиите все още има живи свидетели , дори и всред бившите ръководещи.
  Какво следва от всичко казано. Необходими са пояснения за да се оборят дългогодишните внушения, както и добра образователна система при която да бъдат изказани истините за да се повдигне нивото на тълпата. Това, защото между тях има и що годе способни поне да се самоизхранват. Освен това има много заобикалящи ни европейски страни, които могат да послужат за пример. Отчетливо ясно е, че децата и на комунистите се образоват на Запад, а не в Русия.
  От остатъчната простотия и некадърност, ако не направят глупостта да отидат в Москва, и ако се осъществят стремежите на едно подходящо правителство което да повиши чувствително стандарта на живот тук (като се прекратят кражбите и корупцията) може да бъде отпусната минимална част от обществените средства за подпомагане на посочените дебили, подобно на „Харца“ в Германия.

 27. Ние нашата част сме построили,даже и тунела под Девебаир.Севрна Македония трябва да си построи своята част.

 28. Г-н Инджев, много сте смел, когато критикувате опозицията. Не видях коментар за мрънкането на военния министър Янев, на липсата на ясна позиция на Простото Киро! Видяхте ли реакцията на Румъния? Който е свикнал да се продава трудно се променя!

 29. Към Стоян Ангелож:

  Господин Ангелож, много сте тъп да отричате съществуването на нещо, само защото не сте го чел. А за намеците за продажност отдавна да бях осъдил някой анонимник, ако не бях прекалено гнуслив.

 30. към sms:

  Един ден ще имаме дата за празнуване освобождението от руско робство, сигурен съм!

 31. Докато не се отървем от Русия,комунизма няма да си иде от България

 32. @Тодор Тодоров
  Да, един ден ще имаме достойна дата за празнуване на освобождението ни от РУСКО робство, но ще го доживее ли нашето унизено и ограбено поколение? Ще има ли справедливост и за нас?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.