Рев(л)олюцията на фалшификата в борбата срещу сертификата

 

 

 

 

 

Няколко новинки се насложиха на територията на политическото надлъгване по нашите земи. Изреждам ги, но без претенция за изчерпателност, не по важност и по хронология, а по тяхната свързаност, както ще стане ясно по-долу.  

1.Вечната Амбър на ВМРО Красимир Каракачанов сложи край на собствения си срок на годност на върха на ВМРО. Не е точно като в случая с Клеопатра, но определено има нещо змийско в търсенето на безболезнено политическо самоубийство без самопризнание за вина. 

2.ГЕРБ се присламчиха към борците срещу зеления сертификат. Страшно закъсняло е това интересчийско прозрение, но е все така достойно за презрение.

3. Активните борци против зеления сертификат в парламента бяха хванати по долни гащи, т.е. без маски на работното си място. Долна работа е да претендираш да си законодател, но да демонстрираш, че законите не важат за теб. Това е фалшив бунт под чадъра на депутатския имунитет, но такива са ни рев(л)олюционерите.

4. Същите си поиграха на “развален телефон” с премиера Кирил Петков, който си поговорил за сертификата с тариката, самоназначил се за вожд на “възраждането” в съвременна България. Петков отрича да е обещавал отмяната на този пропуск за достъп до някои публични места у нас ( и по света), но вождът на рев(л)олюционерите се възползва от липсата на доказателства, за да твърди обратното. 

“Мека Мария” е нашият премиер, щом търпи да го обявяват за лъжец. А какво да прави ли? Ами да вземе да ги нарече с истинските им имена, както направи от парламентарната трибуна лично поканеният от него да става депутат Ицо Хазарта. Дума срещу дума, нали така. 

Какво е общото между всички тези случки извън свързващата брънка, каквато е  понятието зелен сертификат ? 

Общото е злоупотребата. Същата злоупотреба със страховете на хората у нас направи от маргиналния Каракачанов силов вицепремиер и министър на отбраната. Едрият спекулант обязди предизборно през 2016 – 2017 г. гребена на лъжата за мигрантско цунами, което щяло да ни помете. Този път той не оцени келепира от панаира с бутафорната “война” на фронта на антиваксърството ( чиито жертви са предимно самите антиваксъри, а печеливши са глашатаите на тази “кауза” , които се намърдаха чрез асансьора на хорските страхове на държавната хранилка).  И сега подсмърча завистливо как една друга проруска сврака снесе яйцата си в неговото патриотарско гнездо, от което беше изхвърлен.

ГЕРБ също се изявиха като бавно развиващи се. Не се усетиха навреме да измъкнат кокала от устата на конкурентите си, захапали зеления сертификат като печеливш билет за парламентарния рай.  Сега наваксват. По същия начин, по който се примъкнаха към БСП за Истанбулската конвенция, която най-напред подкрепиха. Зад Нинова се подредиха, а собственото си правителствено решение в полза на конвенцията отмениха.  

Душат хрътките на популизма следата на плячката, но в това яростно състезание между тях не е лесно да се откроиш като победител. Ловът на късокраки ( за лъжата и краката й става дума) дивиденти им е в кръвта. Този нагон ги събира по естествен начин в една глутница.

Водачът й по линия на рев(л)олюцията срещу временната зелена мярка е захапал като хищен вегетарианец зелената си находка. Няма начин да му разтворят челюстите. Никакви глоби няма да го откажат от мръвката. Търпеливо чака зелената му жертва да бъде удавена в давност. Рано или късно сертификатът, омаломощен от всеобщата омраза към всякакви ограничения в нашата джунгла, ще загуби сила и ще отпадне. Както стана с омаломощената от фактите мълва за мигрантската вълна. 

Каква крокодилска уста само ще отвори тогава “победителят” ! Чак бащицата му Путин може да му завиди на победобесието ( ако изобщо го забележи на дъното на геополитическата си копаня ) и на подвига да се изправи като един варяга – като варненски богатир- срещу световната констипация, задръстила по вина на “зелените гущери” септичната яма на нашата  свобода!  

А какво ще последва за този тарикат след отпадането на зеления сертификат? 

Ще търси друг фалшификат. Но, както се вижда от примера на батковците му от ГЕРБ и ВМРО, веднъж стомна за вода, два пъти, а на третия те третират като измамник, нашист трето поколение в политиката и те изхвърлят в дерето да си глозгаш останките от държавната субсидия.  

 

7 мнения за “Рев(л)олюцията на фалшификата в борбата срещу сертификата”

 1. Гледах по БНТ интервюто на Поли Златарев(н)а с Кирил Петков, оная, която преди няколко години се държа изключително арогантно с американския помощник-държавен секретар по европейските и евроазиатските въпроси Виктория Нуланд, даже си позволи простащината да я пита защо е дошла у нас и й “обясни”, че България никога нямало да участва в санкции срещу освободителката си Русия, нито ще допусне американски бази и военни формирования на българска територия. Сега същото това Поли бомбардира премиера със злоради въпроси: не е ли планираната актуализация на бюджета автогол за правителството му; работодателите ли са некадърни, според финансовия му министър, или държавното управление е некадърно; с уволнението на ръководството на “Булгаргаз” не си ли отваря още един фронт, президентът вече му е вдигнал “жълт” картон, ще направи ли компромис с Македония; какъв хоризонт си дава правителството, месеци, година…. Секунди преди края на интервюто, сякаш някак между другото, Полито “изплю камъчето”: Обадил Ви се е Столтенберг, той какво иска ? 🙂

 2. Полито е просто един женски Волгин и тя е на Кремълска ясла.Не случайно др.Кошлуков я остави да трови съзнанието на хората.

 3. @sms

  Добро утро!

  Изгледах цялото интервю, едва въздържайки се да запратя пепелника по екрана на телевизора, като единствено и само неимоверният стоицизъм и усмивката на Премиера ме възпряха.
  Останах приятно изненадан от медийното представяне на Кирил Петков – явно има сериозен напредък и се чувства по-уверен и е много по-убедителен в комуникацията.
  А относно ПолИтУ ЗлаТарЕва – отдаааавна е ясна, Изпълни си заданията, нашепвани в слушалките – успя да прекъсне събеседника си във всички, точно определени моменти, както и да зададе всички “правилни” добре подготвени въпроси.
  —–
  Хекимян в пола.

 4. “Кирчо и Кокорчо” се опитват да борят проблемите преди всичко с позитивизъм. За този им европейски подход заслужават само адмирации. Стига разбира се да го правят водени от алтруистични чувства, а не защото някой ги е нагласил там. (гледам и аз да съм позитивен, но не мога да забравя г-н Царя).

  Ясно е, че подхода на меката сила не се тачи по нашите земи, особено от масовата част на населението, които са възпитани в страхопочитание към “силната ръка”.

 5. ДПС: Над 120 руски и китайски агенти са допуснати в България
  Всички сертификати са издавани от лицето Стамен Янев, твърдят от ДПС

  „Има достатъчно конкретика, за да се разкрие чудовищна схема по придобиване на българско гражданство. В сигнала се твърди, че над 120 лица, които са основно китайци и руснаци, работещи за специалните служби са получили пребивавания, като са използвали един и същи суми и пълномощници. Ние настояваме тези твърдения да бъдат проверени. Всички инвестиции са на 1 милион лева. Всички сертификати са издавани от лицето Стамен Янев. Същият отново е назначен в агенция по чуждестранни инвестиции, като изпълнителен директор и от един служебен министър на икономиката, както и от Цар Киро“.
  (Закъснял въпрос по опасна тема, свързана пряко с националната ни сигурност, и е много тревожно, че го задава точно ДПС? Само ДПС ???!)

  https://faktor.bg/bg/articles/obshtestvo-zakon-i-red-dps-nad-120-ruski-i-kitayski-agenti-sa-dopusnati-v-balgariya

 6. Тия дни непрекъснато си задавам въпроса защо всички наши европески съседи, чрез президентите и премиерите си, се ИЗТРЕПВАТ да искат от НАТО допълнителни военни подкрепления в хора и техника, те по-глупави ли са или по-малко обичат и се тревожат за суверенитета на държавие си от нашите сенилни “зелени чорапи ” (Клепоухия и Овенния) които, в пристъп на русофилско старческо слабоумие, са се запънали да не допуснат “чужди” натовски военни и техника на българска територия, защото Путин не разрешавал. И по тази причина усилено плашат правителството и премиера, че ако допусне “чужди” армии и въоръжение в България, със сдържаща, не с окупационна цел, “русофилският” български народ щял да ги изрита от властта 🙂 Това си е една крайно шизофренична и комична заплаха, защото, ако е толкоз изключително “русофилистичен” българският народ, както нахално и голословно твърди товарищ Мутрофанова, защо резултатите от изборите на русофилските (“възрожденските”) партии у нас са толкова пренебрежимо жалки : Русофилите на Малинов- 0,26%, НФСБ- 0,33, Атака- 0,46% , Воля- 0,27, %, ВМРО-1.08% , Копейките -4% и то с “логистична” помощ? 🙂

  https://results.cik.bg/pvrns2021/tur1/rezultati/index.html

  Крайно време е дъртите “зелени чорапи”, ако скоро не бъдат импийчнати и уволнени, да се самонаградят с една еднопосочна, доживотна “екскурзия” в Москва. Заслужили са си го!

 7. Анализ в десетката и поредна гениална игра на думи в заглавието – адмирации, г-н Инджев!
  Нека не се сърдим на Политу, че е толкова зла към премиера – това й е работата. Лошото е, че по време на царуването на банкянския бидон никой журналист не посмя да проведе такова интервю с него. Канадският ни премиер беше на ниво, дори може да се каже, че за 50 дни премиерстване е чуваемо напреднал с българския език, за разлика от банкянския, който и след 12 години си остана каруцар с речник от стотина думи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.