Путин кани мигранти в обезлюдяващата се Русия, но този път не среща възторга на путинофилите у нас

Без да назовава причината за това, Путин призова да се либерализира допускането на работна ръка в Русия. А причината е общоизвестна: бягството на повече от 5 милиона негови поданици на Запад за последните десетина години и националният рекорд по смъртност, в комбинация със спадащата горна граница на живота и с все по-застаряващо население. Всичко това изправя страната пред демографска криза с тежки последици за икономиката и за самото съществуване на многонационалната държава, доминирана от оредяващия великоруски етнически елемент в тази пъстра мозайка..

Ето данни от руските медии за обезлюдяването на някои от руските области от 2000 година насам, измерено в проценти.

Тулска – с 18%

Костромска –  18%

Брянска – 18%

Орловска – 19%

Тамбовска – 20%

Архангелска  – 21%

Псковска – 23%

Мурманска – 23%

Курганска – 24%

В същото време Москва, най-големият мюсюлмански град в Европа с най-голямата джамия на континента, се пука по шевовете и то благодарение на притока на мигранти. Там вече живее почти четвърт от населението на огромната  по територия Русия.

И без това 64 на сто от тази територия е необитаема заради вечната замръзналост, но тенденцията към обезлюдяване я прави още по-рядко населена. Което не пречи на режима да се държи “царски” както през 19 век ( и съветски както през 20-ти век), ламтейки за нови територии за сметка на свои съседи. В Европа вече пострадаха от тази лакомия на руската мечка Молдова, Грузия и Украйна. А в Азия социалният бунт в Казахстан през януари освети териториалните претенции на Северната империя към Северен Казахстан. В московското метро се появиха върху мотрисите транспаранти с надпис “ Към Северен Казахстан”.

 

 

 

 

Засегнатите на “матушка” русофили ще възроптаят, че плача на чужди гробища. Този път ще се съглася – чужди са ми, признавам. Но нашите доста приличат руските. Това, което русофилстващите у нас не признават, е, че тази прилика не е случайна. Резултат е от латентната русофилщина на управлението на нашата малка, но пък обезлюдяваща се държава. 

И тук, както в Русия, царува корупцията, която по линия на енергетиката нахлува пак от Русия. 

И тук твърде голяма част от населението бяга на Запад, по-далеч от държавата, в която няма справедливост, гарантирана от независимо правосъдие.

И тук токсичната пропаганда на антиваксърството попада на разораната целина от хибридната пропаганда, сееща щедро семената на конспиративните теории, а резултатът се изразява в рекордна смъртност в условията на пандемията – сравнима на глава от населението с руската.

И тук, както в Русия, хората живеят в условията на доминирания от западния по своя генезис начин на живот, изграден върху вносни стоки и услуги, но въпреки това хората биват обилно облъчвани от послания на ирационална омраза към Запада, смесена с подобна завист спрямо него.

И тук авторитаризмът се приема като неизбежна необходимост, както в Русия.

И тук ( голяма част от ) медиите са зависими от властта, която разпределя благата на свои приближени в сектора, а те се отплащат с медийно обслужване на властта.

И тук се подклажда омразата към мигрантите…

Последното обаче може да се промени в Русия, щом цар Путин пожелае – не от внезапен изблик на толерантност към “черногъзите” ( с извинение, но в Русия наричат така кавказците и прочее мигранти още от съветско време насам), а от зор. Ще се възхитят ли българите, на чието “възхищение” от доста време се позовава подигравателно руската пропаганда? Или направо ще хукнат да спасяват лично от демографската криза своята матушка?

Има и  една “малка” разлика между малка България и Русия, чието “величие” обичат да величаят нашите русофили. България не застрашава територията на никой съсед, освен с някое и друго вето срещу европеизирането на най-слабия от тях, с което дава своя скромен, но международно признат принос към стратегията на “руския свят” да вбива клинове между европейските държави на руския принцип “ ние живеем зле, но и на вас няма да позволим да сте добре”.

 

6 мнения за “Путин кани мигранти в обезлюдяващата се Русия, но този път не среща възторга на путинофилите у нас”

 1. За съжаление, след като оправиха пътищата от Биробиджан през П*здецк на Амур за Владивосток се стига почти без гребане…

  Китайците обаче няма какво да ги спре – дифузират.

 2. Чета, че, според руското посолство в Скопие, Гоце Делчев бил чистопороден македонец! Интересно какво мисли по въпроса руското посолство в София, щото по въпроса кой е създал кирилицата, двете посолства бяха на различно мнение? 🙂
  Но нали ВСИЧКИ руски посолства по света изразяват и изпълняват държавната политика на Русия? Или посолствата й са се обособили като “автономни” органи, нещо като “Луганск” и “Донецк” и си позволяват разни “волности” ?
  Ето къде е медийната манипулация, защото НЕ посолствата тук и там, а РУСИЯ (Империята на Злото) обявява Гоце Делчев за македонец! РУСИЯ е ОТГОВОРНА за това твърдение, не посолските й администрации по места!

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-gavra-za-ruskoto-posolstvo-v-skopie-gotse-delchev-e-makedonets

 3. “Ще се възхитят ли българите, на чието “възхищение” от доста време се позовава подигравателно руската пропаганда? Или направо ще хукнат да спасяват лично от демографската криза своята матушка?”

  Представяте ли си , ако това наистина се случи, вся рублофильская сволочь напусне България и да отиде да спасява Матушката си от демографската криза !!! Няма да има кой да слага “прът в колелата” на икономиката ни и безжалостно да ни граби, няма кой да ни натиска главата във вонящото москалско блато… За нула време ще си решим десетилетните икономически, демографски и всякакви други “цивилизационни” проблеми, българските емигранти в Западна Европа и САЩ масово ще се завърнат, ще заприиждат и бесарабските българи, и македонските българи…
  Русията причинява българския демографски срив! И винаги е било така през последните 150 години!

 4. Веднага се размечтах, след като прочетох новината за набор на русофили (и как може да ги наричаме тези личности, след като имаме такъв личен опит?)
  Дори бих дал полезен съвет на политиканите ни, а именно-
  При желание да бъде заменено българското им гражданство с руско, те трябва да подадат молба за освобождаването им, защото те сега го имат по рождение. В замяна на освобождаването си, те трябва дори да получат един бонус като „изпращок“ (от две-три хилядарки, подобно на тези, които сега плащат на черно за български паспорти) за да превъзмогнат началните битови трудности там. Ако тук са заработили някакви трудови пенсионни придобивки, да продължават да ги получават. Едно трябва обаче да е условието, те ежегодно да привеждат доказателство за живот, което да бъде удостоверено с личностно явяване пред българските консулски служби в Русия.
  Един такъв акт дори би имал голяма полза за България, защото с действията си при обгрижването на руските интереси тази паплач нанася големи вреди тук. Към подобни типове дори бих причислил и Борисов, който подобно на Асандж в не далечно бъдеще ще се опита да избяга от съдебната отговорност, като потърси убежище там.

 5. Орела Мути била най-новата кандидатка за руски паспорт. Това ако не е допълнителен стимул за нашите путлерофилски примати да се приберат там, откъдето са изпълзяли… https://www.rainews.it/tgr/tagesschau/articoli/2022/02/tag-ornella-muti-russische-staatsbuergerschaft-wohnung-moskau-russland-putin-festival-san-remo-52ec809f-36c5-4ef6-9420-35d6d2e9ffa8.html

 6. за да подпомогна преселването на русофилите,съобщавам ин,че ВВП е подписал указ за даване безплатно на 10 декара земя в Мурманска,Архангелска области,Коми ,Ненецкия окръг.След 5 години ползуване можещ да я получиш в аренда или закупиш.Дерзайте товарищи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.