Освен депутати, бившият премиер си присвоява и мюсюлмани

 

 

 

 

 

Бившият премиер, който разпределяше порциите в държавата 12 години ( вкл. и зад кулисите в краткия период през 2013-2014 г., когато остави ортаците си от ДПС и БСП да го заместват до следващите, предизвикани от ДПС извънредни избори), избра вчера Кърджали за територия на своята поредна контраатака от позицията на обиден и набеден ( по собствената му преценка) грешник.

Кърджали се смята за епицентър на сеизмичната зона по темата за българските турци и мюсюлмани. От тази земетръсна земя започна партийната си кариера бившият му ментор Георги Първанов. Беше обявил Кърджали за “Сталинград” в битността си на биткаджия на националистическия фронт. Назначиха го за начинаещ ръководен кадър в строя на оцветения в ярко червено национализъм в рамките на ОКЗНИ. Общонародният комитет за защита на националните интереси беше създаден от кукловодите на Първанов като хибрид между реваншистка бухалка срещу прохождащата синя опозиция и патерица за пременената като БСП столетница.

Охранителят на Живков и  храненик на статуквото, оглавявано от Първанов по онова време, отприщи за пореден път, но точно в този град бента на своя до болка втръснал на всички ( нормални хора ) познат поток на мисълта. Сервира гювеч от теми по негов вкус, сред които доминират твърденията за собствената му невинност и за престъпния характер на властта, която си позволява да управлява след него. 

Не си струва да се рециклират неговите самохвалства, оправдания и неговото вменяване на вини от позицията на херувим. Но една негова реплика заслужава да се открои.

“Оставете нашите мюсюлмани на мира”, заявява той патетично в Кърджали.

През цялото му непоносимо дълго управление той си имаше собствени депутати. Така ги наричаше: “моите депутати”. Хайде, за министрите му, че са негови, понеже се предполага да си ги е избирал сам, същото отношение може някак си да се приеме. Но да си присвоява депутатите, които са по закон и по подразбиране НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ?! 

Не че е невъзможно и тях да си ги е избирал на кастинг лично, но поне от лицемерно приличие трябваше да им признае за пред народа правото да са повече народни, отколкото негови представители. В това отношение собственикът на ГЕРБ не е лицемер. Говори си каквото си мисли наистина.

Сега претендира публично, че си има и свои мюсюлмани. Вярно, нарича ги “наши”, но в партията, която му принадлежи като дял от развода му с властта, няма такова нещо като разделение на собствеността. Той е 100 процента едноличен собственик на всичко и всички в рамките на това наследство.

Дори и съзаклятниците му от ДПС, които по презумпция и де факто  са приватизирали вота на преобладаващата част от българските мюсюлмани, никога не са си позволявали да делят тези наши граждани на “наши” и “ваши”. Не заради друго, а заради фасадата си на “европейски либерали”. Вождът на гражданите за “европейско” развитие на България обаче няма такива задръжки.

2 мнения за “Освен депутати, бившият премиер си присвоява и мюсюлмани”

 1. https://offnews.bg/112/previshena-skorost-i-losh-kontrol-na-shofiora-e-prichina-za-katastrofa-769886.html

  Извинявам се, не е по темата. Или може би е точно по темата понеже трите неща които ще спомена са и причината Бойко да е на власт толкова време.
  Една от причините нещата в България да не вървят е липсата на морал, чест и сила нещата да се назовават с истинските им имена. Постоянно има увъртания, свиване на рамене, мишкуване, ослушване от къде духа вятъра, слугуване.
  Тези “следователи” които сега обвиняват напълно шофьора на злополучно катастрофиралият македонски автобус са типичен пример. Напасват версия според заповедите отгоре.
  Имали “малки забележки” към пътната инфраструкра но “тя не била решаваща”.
  Освен това автобусът бил по стар отколкото се предполагало!
  Ти да видиш! Не намериха ли доказателство че кривването в дясно е резултат на възрастта на автобуса?
  Щофьорът не се бил объркал но остава незнайно защо е кривнал в дясно.
  И дали “малките забележнки” относно инфраструктурата не са му помогнали за завоя в дясно?
  Тези следователи много добре знаят че си изсмукват от пръстите и градят версия нямаща нищо общо с истината. Липса на морал, чест и сила!
  Типичен пример на корупция.
  България ще бъде осъдена за тази катастрофа е моята прогноза и ще плати за жертвите.

 2. Дори да приемем, че “наши” означава “български”, написаното е много актуално.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.