Путин: обикновен цинизъм, свързан с руския бандитизъм

Разбираемо е, че наши медии цитират Путин без ( понякога) да разбират какво точно е казал. Не всеки знае в дълбочина смисъла на руския уличен фолклор, макар той да (беш)е проникнал дълбоко в задния двор на СССР, т.е. тук.

На пресконференцията си с Макрон в края на неговото посещение тази седмица в Москва “нещо” направи впечатление в изказването на Путин по отношение на Украйна, която той третира като своя държанка, подлежаща на наказание, когато не е послушна.

“Нравиться, не нравиться, терпи моя красавица”, подхвърли Путин на микрофона, когато обясняваше, че Киев трябва да спазва споразуменията от Минск. Превод?

Изглежда той се е оказал труден за преводачката на Макрон от руски. Както навремето нашичкият премиер с милиционерското образование и “охранителния” си опит в  родния Мутристан  изпоти германските преводачи с израза си “шменти и капели” по време на среща с българи в посолството ни в Берлин. Или както Хрушчов шокира със заканата да покаже “Кузькина мать” на американците при онази негова знаменита реч от трибуната на ООН, когато (уж) удря по банката пред него с тока на обувката си, предвещавайки Карибската криза със съветската провокация с разполагане на ракети, способни от кратко разстояние да нанесат ядрен удар по територията на САЩ. 

В Русия обаче разчитат лесно какво точно е казал на бандитски жаргон Путин. Защото той разказа стара мръсна частушка.

“ Свою любимою в гробу

я тихонечко е*у

Нравиться, не нравиться

спи моя красавица”

Путин не за пръв проявява циничният си начин на мислене, свързан с неговото минало, но приложен от него в международните му изяви. Този манталитет е част от настоящето му на руски държавен лидер, който лъжеше цял месец през пролетта на 2014, че в Крим няма руски военни. Твърдението му “ их там нет” ( “няма там такива”) роди новата дума “ ихтамнеты”, която визира руските окупатори. 

НА КОЛАЖА: Зевзеци си направиха шега с лъжата на Путин ” их там нет” като дописаха към нея  ” няма и да ги има” по следния начин:

 

 

 

 

 

 

Неформалната му опозиция не му остава длъжна в мрежата. Сред някои от най-добрите находки на неговите критици е набралата популярност дума за неговите пропагандисти. Наричат ги пропагандоны- комбинация от пропагандист и “гондон”, т.е. презерватив на руски жаргон и “ка*ут” на български.

 

Ех, ако знаеха как звучи на български фамилията Путин, голям смях щеше да падне в Русия или поне сред онези руснаци, които не понасят своя самодържец!

Но, какво да се прави – руското вековно изнасилване на България ( с или без “гондон”) не поражда обратна връзка във влиянието. То е като “борбата” за запазването на съветските монументи у нас уж на “реципрочна основа” ( както е залегнало като “взаимно” задължение в двуСТРАННИЯ ни договор ни от 1992 г.), макар в Русия да няма нито един български паметник.   

5 мнения за “Путин: обикновен цинизъм, свързан с руския бандитизъм”

  1. Абе каквото и да си говорим за руснаците не мога да не им призная, че сатирата им е от световна класа. “Свети Джим Ватокосец” – през сълзи съм се смял.

  2. то и на руски путана не звучи добре,а като мурва.

  3. Изпитвам особено задоволство, когато посещавам Вашият блог, господин Инджев! Първо, поради това, е се намирам в обществото на единомислещи и второ, понеже винаги имам възможността да науча някои неща, които или не съм знаел, или някак си ми убягват. Това обаче при „трудният“ превод е изключително пояснение от Ваша страна, защото показва, че има две насоки при тълкуванието му. Трябва явно да се знае от къде идва този израз, с което разбираме, че сме в средата на убиец, и след това да разберем, какво той иска „литературно“ да втълпи.

  4. това само потвърждава наблюдението ми от историята, че всеки възкачил са на власт на блядная просто…. полудява…

  5. Допълнително за въпросната частушка по този линк: https://vnnews.ru/peskov-byl-prav-yeto-folklor-polnaya-ve/#close . Цинично, грубо, вулгарно… , но май тук е скрита руската народопсихология. До каквото руснаците се докопат, се превръща в нещо кореспондиращо със труп. И от неспособност те постъпват с него по единствено диктувания от манталитета им начин, т.е. според частушката. Това, според мен, е основателен повод света да се замисли с какви си има работа и как трябва да се постъпва с тях.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.