Луд фен на Бойко и на Орбан разпространява удобни за Москва фалшиви новини

Навремето цар Борис не е допуснал германски войски по време на война, а другарят Тодор Живков не допусна съветски, въпреки че лягахме и ставахме със СССР

 

 

 

 

 

Това твърди във Фейсбук един бивш конституционен съдия, луд фен на Орбан и Бойко и все така настоящ претендент да бъде живата памет и съвест на “синята идея” в България.

Авторът на горните лъжи надмина по неграмотност във фалшифицирането и интерпретирането на историята своя кумир Бойко, който твърдеше, че България е обявявала война на СССР. 

Колкото е вярно казаното от цар Борисов за обявяването на война на СССР, толкова адекватно е и твърдението, че цар Борис III не е допуснал германски войски. Не само ги е допуснал, но и го е направил с пълното съзнание, че в противен случай те ще прегазят  царството на път към Гърция и Югославия. В интернет гъмжи от снимки от посрещането на германските войски от нашата страна на Дунав и в София. Няма да публикувам тези добре известни доказателства, за да не ми се приписва някаква радост от факта на присъствието на германски войски, които към момента на тяхното изтегляне през септември 1944 година са достигали численост от няколко десетки хиляди униформени.

Истината е, както е също така добре известно, че цар Борис отказва на Хитлер на изпрати на Източния фронт български войски, но не за друго, а защото се бои от русофилско отмъщение в самата България. 

Не по-малка дивотия е да се твърди, че др. Живков, който искаше да поднесе на тепсия НРБ като 16 република на СССР, бил отказал разполагането на съветски войски в България. Първо, др. Живков не е бил на власт, когато този въпрос е бил решаван и то без Москва да пита когото и да било за разрешение в самата България. И второ, фактът, че на наша територия нямаше съветски войски, както другаде в съветските колонии, се дължи само на позорната истина, че българският комунизъм беше дотолкова съветски, че не се налагаше пряко съветско военно надзираване на концлагера, разпрострял се в центъра на полуострова на 111 000 квадратни километра. 

Чак ми е неудобно да споменавам такива елементарни факти, известни на всеки грамотен българин.

Възможно ли е те да не са известни на въпросния “мислител” или в желанието си да услужи на Путин той няма нищо против да се опозори и с подобни дезинформационни бомби, пък който падне тяхна жертва, падне?

25 мнения за “Луд фен на Бойко и на Орбан разпространява удобни за Москва фалшиви новини”

 1. И тоя неграмотник марков беше председател на Конституционния съд?! Боже, прибери си вересиите!

 2. За това дали е имало или не съветски войски у нас, питайте хората в село Кабиле (Ямболско) – ама недейте пита партийния секретар, кмета и семействата им!

 3. Руското мекере Марков е позор за България, позор и за синята идея.
  Типичен пример на “полезен идиот” продал собственият си народ за два сребърника.
  С една дума – предател. За него нищо друго не е нужно да се знае.

 4. Съветски военни има и в базата на връх Папия-между Ахтопол и Бродилово..А члена на Конституционния съд изигра юдинската си роля като не гласува за лустрацията .

 5. https://www.unian.ua/war/stinger-dlya-armiji-v-ukrajinu-pribuv-litak-z-viyskovoyu-dopomogoyu-litvi-foto-novini-donbasu-11702722.html?_ga=2.15738288.782452540.1644599363-199620524.1543074020

  Дойде “Stinger” украинската армия, помощ от Литва!

  Някои биха казали, че едни подаряват “Stinger”, a други – каски…Но нека да не издребняваме в такъв момент…

 6. Питате ли мен какво изпитвам. Адаш, в един курс в Университета и се пише левскар цитираната ОТРЕПКА. Лъже повече от идола си Бибитко. ДГД!

 7. Благодарение на този “син” неграмотник няма закон за лустрацията.
  Това е достатъчно като коментар за него.

 8. Този умник марков, да изгледа това видео
  https://youtu.be/190mDCmetkE
  В него не само се казва че е имало руски военни у нас, но и бази с атомно съветско оръжие. Това го казва не кой да е, а Могамед Тогаев – легендарен за СССР льотчик. Показва и карти. И това го е казвал в няколко интервюта в течение на годините.

 9. Извинявам се, името на полота е Могамед Толбоев, освен това във видеото става ясно че България е била основен плацдарм за ядрена атака срещу Турция.

 10. Господинът Маркофф е обхванат от старческа деменция вече?!?!

 11. В България е имало поне 3 секретни руски поделения с персонал от по няколкостотин души до 1988 г., като в тях е имало атомни бомби и ракети за системите ни СС-23, а нищо чудно и в тези поделения да е имало такива ракетни установки.
  https://forgottenbulgaria.com/izostavenite-voenni-bazi-na-blgariya-chast-1-raketni-podeleniya

  https://pan.bg/view_article-49-20234-v-bylgariya-e-imalo-3-syvetski-podeleniya-prigodeni-za-syhranenie-na-yadreni-boepripasi-chast-2.html

 12. @Мел

  Само дето в първия даден линк е пропуснато да се спомене, че на първо място са пазели партийните бонзи от БКП и ДС, а чак след това – Отечеството!
  Ама нейсе запуши я…Все още има останали българи, които помним как беше!

 13. Господин ИНДЖЕВ,
  предлагам Ви, за повече достоверност, в заглавието да добавите запетайка след първата дума.
  Благодаря!
  🙂

 14. Към Павел Тинков:

  Харесва ми идеята Ви, но е луд, колкото и Сидеров, например. Така му изнася!

 15. Всеки който излиза с позиция подкрепа на Русия е полезен идиот.
  Такъе в и Калфин.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Northrop_Grumman_RQ-4_Global_Hawk

  Никой не очаквал “пълномащабна” война в Украйна.
  Според този полезен идиот всички очевидно очакваме Русия да вземе примерно една трета от Украйна – като дръпне примерно една права линия от Одеса до Харков и остави Украйна без излаз на море.
  И това е напълно нормално и очаквано според мозъка Кальфинь и няма смисъл да се бунтуваме понеже Русия е в правото си да е много изнервена и недоволна когато НАТО граничи с нея, от нас се очаква да разберем това и да и съчувстваме.
  Аман от тъпаци като Калфин.
  Един немски генерал направи подобни изказвания но вече не е генерал.
  Предполагам че и никой не е очаквал “пълномащабна” световна война когато Хитлер и Сталин решават да си делнат Полша, так точна, Кальфинь?
  Кальфинь също изглежда много доволен че Русия последните години била направила доста пари от енергоресурси и си била модернизирала армията.. предполага се че неговите два сребърника са станали три.. как иначе да си обясним това самодоволство..

  Това че имаме ситуация много наподобяваща ВСВ (държава изгубила в предишен конфлик но в последствие тръгнала да търси реванш) не притеснява мозъци като Калфин..

 16. Така е. Макар, че те и днешните ПОЛЕЗНИ ИДИОТИ в действителност не са идиоти – така им изнася…

 17. Извинявам се, правилният линк за Калфин е:
  https://www.mediapool.bg/ivailo-kalfin-nikoi-ne-ochakva-palnomashtabna-voina-v-tsyala-ukraina-news332231.html

  А линка който сложих в предният пост е за американски дрон.
  Един подобен се разходи вчера из Украйна, излетял от Сицилия, прелитайки над Гърция, България, Румъния.

 18. Акценти от интервюто на Faktor.bg
  с “опозиционера” Генадий Гудков:

  ”…В България има огромен брой хора, които са агенти на путинското влияние и именно затова Путин разглежда България като страна, която се намира под кремълско влияние и затова е ДЛЪЖНА да се държи по съответния начин. Тоест, той НЕ признава суверенитета на България в правото й на избор на съюзници, форма на сигурност и т.н. Путин смята България за своя “зона на влияние”. И той ИМА ПРАВО, защото огромен брой хора, включително естаблишмента, са агенти на влияние на Путин. ФСБ има много силно влияние върху българските спецслужби и в правоохранителните органи…”

  – Опозиционери на Путин учредяват в София Движение „За свободна Русия“, вие сте негов координатор. Какви са целите на организацията, към кого са насочени посланията Ви?

  “Искаме ДА ВЛИЯЕМ ВЪРХУ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ, върху гледната точка на политиците и гражданите тук.
  Освен това разбираме, колко е трудно днес на НОВАТА МИГРАЦИЯ ОТ РУСИЯ. И такива хора, които по различни причини не могат да остават повече в Русия са МНОГО и ние искаме да привлечем внимание към техните проблеми и да търсим ТЪРСИМ НАЧИНИ ЗА ТЯХНОТО РЕШАВАНЕ. Да облекчим участта на политическите мигранти И на тези мигранти тук.
  В Русия има хора, които сега са лидери на обществено мнение и които са непознати тук. Те са принудени да напуснат Русия. Ние ЩЕ КАНИМ ТЕЗИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ, ще организираме срещи с тях…
  В нашата организация КАНИМ не само руснаци, а украинци, белоруси, българи – всички, които са на тези позиции, които искат Русия да стане свободна и демократична и цивилизована държава и ЖИВЕЯТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ !”

  Товарищ Гудков, самопоканил се и самонастанил се в България с отрочетата си, може да КАНИ когото си иска, но у тях, в Русията му! В България САМО българите имат право да канят, а те нито са го канили, нито пък са давали разрешение да учредява чужди ЕТНИЧЕСКИ организации в европейска и натовска България. Само дивите орки, извън цивилизования свят, които НЕ РАЗБИРАТ понятия като национален суверенитет и демократично управление правят това!

  sms
  10.02.2022 в 11:58
  Опозиционери на Путин учредяват в София Движение „За свободна Русия“ ????!
  Не знам какво мислят останалите хора от Форума, но на мен тази РУСКА “инициатива” на БЪЛГАРСКА територия изключително ме тревожи, направо ме плаши !!! Откъде- накъде ще се учредяват в София, в България? За да легитимират съществуването на руска общност (малцинство) което, като такова, да иска привилегии, да търси “правата” си и така да дава основание на “учтивите” им зелени човечета да пристигнат, за да го защитават, и да правят опити да го присъединят към “великата” им Матушка? Да превърнат Черноморието ни в нещо като “автономните” Донецк и Луганск? Това движение “За свободна Русия” утре може да поиска регистрация като партия в България, на основание, че членовете му живеят тук, да иска представителство в парламента ни и да оказва натиск за гласуване на законодателни промени в тяхна полза, като орки с “имперско” мислене може да поискат привилегии в качеството на двойни “освободители” !?
  Със сигурност съществуват достатъчно места в огромната Русия или в бившите републики от СССР, където има повече логика да се учреди и да действа подобно движение “За свободна Русия”
  ЗАЩО ЩЕ СЕ УЧРЕДЯВА И ЩЕ ДЕЙСТВА В БЪЛГАРИЯ? ТОВА ПРИЛИЧА НА НАЧАЛО НА ХИБРИДНА ОКУПАЦИЯ !!!
  Дано българските политици да не проявят върховната НАИВНОСТ да присъстват на учредяването и така да го легитимират! Не бива да позволяваме на пълчища руски шпиони и криминали, уж “опозиционни” руснаци, да кръстосват свободно и безконтролно, съвсем легално България под предлог, че са “активисти” на някакво руско “опозиционно ” движение! И дали наистина е опозиционно или ТОВА Е ПОРЕДЕН ОПИТ ЗА (ХИБРИДНА) РУСКА ОКУПАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ!

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-opozitsioneri-na-putin-uchredyavat-v-sofiya-dvizhenie-za-svobodna-rusiya

  sms
  10.02.2022 в 17:44

  @ симеон спасов
  А ето кои са лидерите-“опозиционери” на Движение „За свободна Русия“, постоянно пребиваващи собственици на недвижимость във Варна (и не само там) Генадий Гудков, който “с 1982 года по январь 1993 года работал в органах госбезопасности СССР, окончил школу контрразведки, институт КГБ имени Ю. В. Андропова” и отрочето му Дмитрий Гудков, който пък е обект на разследването “Offshore leaks” на International Consortium of Investigative Journalists :

  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%83%D0%B4%D0%BA%D0%BE%D0%B2,_%D0%93%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%B9_%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87

  https://www.bbc.com/russian/news-57379087

 19. Полезният идиот Радев също се е изказал.
  Много е труден живота на руските мекерета днес.
  Трябва да говорят като членове на НАТО но да не казват нищо което да засегне любимата им Раша..
  И го правят..
  Радев се “надява” да няма “пълномащабна” война.. и че проблемът нямало да се реши с военни действия а с преговори.
  Мрънкат, дрънкат но така говорят сякаш и двете страни са виновни.
  Радев, родоостъпнико, НЕ СА виновни и двете страни!
  България, народа и поискаха сами да влезат в НАТО и ЕС, нали така?
  Същото направиха Литва, Латвия, Естония, Полша, и т.н.
  Същото иска да направи и Украйна.
  Защо бе Радев, кучко руска не кажеш че действията на Русия са чиста проба АГРЕСИЯ срещу решенията на независими страни и грубо вмешателство във вътрешните им работи?
  Защо бе Радев, руско мекере безподобно не мъцна две думи срещу Русия и и кажеш да си гледа работата когато същата поиска НАТО да се разкара от България?
  Защо бе Радев, полезни идиотино се правиш че тук става въпрос за конфронтация едва ли не между две демокрации? Десетките погубени журналисти и общественици от палачите на Путин за теб нямат значение?
  Това в какви съюзи влизат държави съседни на Русия не е работа на Русия.
  Още повече те го правят защото вече са яли попарата и.
  Понимаеш, Радушка?

 20. @Георги Харизанов
  “Защо бе Радев, кучко руска !” 🙂

  На “руски” ми звучи още по-удовлетворяващо: РУССКАЯ СУКА БЛЯДЬ !
  Почему бе, говноядецо (както наричат такива гъзолизци като теб русските суки) почему, бе, дурак склерозирал, сволочь, пиздец, мудак, гандон, гавно и т.н. !?

  “Руският език е идеалното платно за псувни. Гъвкавостта на езика позволява на хората да се възползват от ограничения речник и да го трансформират и да се присъединят към съществуващи думи, за да формират всякакви нецензурни думи. Но оставете това за професионалистите засега и започнете с основните псувни, които е много вероятно да чуете в Русия.

  Сволочь/Svo-lach ‘

  Буквално значение: измет; идиот

  Как се използва: Това е една от най-малко драстичните ругатни, която се използва и се използва в Русия от 14-ти век. Коренът идва от думата ‘да влачиш’, така че човекът, който се нарича svolach ’е нещо, което е било завлечено с боклука. Помислете за това като за еквивалент на „това, което котката завлече“, използвано за назоваване на човек, който е направил нещо гадно или неприятно.

  Пиздец/Piz-dets

  Буквално значение: мамка му

  Как се използва: Друга дума, идваща от древен език; първоначалното му значение на „вулва“, изкривено с течение на времето. Той е сред думите, които съществуват в руския език почти толкова дълго, колкото и самият език. Pizdets е общото описание на ситуация, която се обърка много, така че може да се използва самостоятелно като възклицание или в изречение: Vot eto pizdets!

  Хуй/Hui

  Буквално значение: d * ck

  Как се използва: Много многофункционална дума, която обикновено се използва в различни фрази и има различни производни. Всъщност не знаем кога и как се е появила тази дума, но изследванията показват, че древните славянски хора биха я използвали. Обикновено ситуациите никога нямат нищо общо с мъжкия репродуктивен орган. Контекстът е подобен на думата ‘f * ck’. Например, Иди на хуй (‘Idi na hui’) означава ‘Върви си *’, а Хуй знает (‘Hui zna-et’) означава ‘Кой го знае?’

  Мудак/Му-дак

  Буквално значение: sh * thead

  Как се използва: Дерогативен термин, който може да се използва само за мъже. Произхожда от старата руска дума, което означава кастрирано прасе. Някои източници предполагат, че произхожда от санскритската дума, която означава „идиот“. Което кара теорията да звучи вероятно, защото това е по същество значението, което има в момента. Така че, ако някой аспект от поведението на човек може да бъде класифициран като несъобразен, той може да бъде посочен като мудак. Освен ако не искате да останете приятели с този човек, разбира се.

  Гандон/Ган-дон

  Буквално значение: презерватив

  Как се използва: Като начало думата може да се използва като име на улица за презервативи, въпреки че не е точно първата дума, за която бихте избрали. Това е доста нов термин, идващ от английския „презерватив“, поради което двата w0rds звучат подобно. По принцип думата се използва по отношение на недоволен човек, но е доста вулгарна.
  Жопа/Zho-pa

  Буквално значение: задник

  Как се използва: Това, което започна като псувня, с времето се превърна в понякога закачлив, симпатичен термин, който може да се използва сред любимите хора. Въпреки че не бихте искали да го кажете на дете и да го накарате да го повтори. В правилния контекст това може да стане грубо и да се тълкува погрешно.
  Ебать/Ye-bat ‘

  Буквално значение: f * ck

  Как се използва: За разлика от ‘f * ck’, написано по-горе, това е глаголната форма. Вкоренява се от думи на древноиндийски езици, които означават копулация. В преносно значение това се отнася до човек, който е досаден, прецаква се или просто е неприятен. Използва се в често срещания израз zhizn ’ebet meya, което означава, че„ животът ме прецаква “.

  Сука/Su-ka

  Буквално значение: b * tch

  Как се използва: Подобно на английския еквивалент, оригиналното значение на думата означава женско куче. Сега той се използва като дерогативен термин за жени, често използван от самите жени. Съществуват и някои контексти, когато може да се използва и спрямо мъжете, въпреки че те едва ли работят извън изречението. Може да се използва по мил начин, когато се добави специална наставка, което го прави сладък. Така че производното suchka може да се използва като закачлив термин сред жените. Отново контекстът е ключов.

  Гавно/Gav-no

  Буквално значение: sh * t

  Как се използва: Съвсем буквално означава sh * t, така че може да се посочи, когато е необходимо. Произхожда от славянска дума, която означава ‘кравешки екскременти’; думата има същия корен като думите, свързани с кравите, като говеждо месо. В други случаи се използва като възклицание на разочарование по време на криза. Също така се използва, когато „gavno“ може да се отнася за нещо лошо, като лоша работа, която някой е завършил.
  Блять/Blyat ’

  Буквално значение: wh * re

  Как се използва: Това е любима ругатня на руски език. Преди това се е използвал свободно, но през 19 век е попаднал в списъка с ограничени думи. Коренът на думата означава ‘скитай се наоколо’, отнасяйки се до жена, която спи наоколо. Оригиналното значение се отнася до жена от древна професия, но всъщност не се използва в този смисъл. Това е по-скоро възклицание, което може да се използва отделно или като част от изречение, подобно на ‘f * ck’. Смята се за много грубо. “

 21. Георги Харизанов, шапка Ви свалям и споделям правдивото Ви негодувание!

 22. @sms,

  Хаха, разсмя ме. Предполагам че руският език е най-добър в псувните може би защото живота на руснаците е най-мизерен.. кой знае.. което ми напомня за лафа за двете форми на живот – life и жизнь 🙂

  @Boris,

  Благодаря за подкрепата. Омръзнало ми е България да е най-бедната докато мутрите дебелеят и един няма наказан за многобройните и очевидни грабежи. И за това са виновни руснаците! Направиха от България затвор, дадоха шанс на послушните и ретроградните и вече десетилетия не можем да върнем в обществото ценности характерни за нормалните държави..
  Ширнала се е повсеместна корупция, държавни служите гледащи на себе си като на господари и собственици а не на СЛУЖИТЕЛИ, на почит са послушните калинки а не достойните. Малцина са теи които влизат в политиката за да направят нещо за род и родина, хора с идеали.. Вместо това повсеместно имаме тарикати и паразити докопали се до власт с единствената цел да оправят себе си.. Жельо е недолюбван в този форум но е един от политиците които заслужава добри думи за това че не краде.. Петър Стоянов също.. за разлика от Първанката който стана милионер.. да неговорим за калинките при ГЕРБ все строители на капитализма с обществени пари.. Доган, Пеевски, Борисов, Цацаров.. гади ми се само като се замисля.. да знаеш че народа ти е от най-бедните в Европа и да крадеш от него за да се “оправиш”.. отврат.. Как спите бе?!?

 23. Очевидно статията на Гардиан и думите на руският посланник в Брюксел няма да стигнат до българските медии така че директно ще питам Радушка какво мисли за тези думи нищо че са на английски.. той е все пак Натовски генерал:

  ““We will not invade Ukraine unless we are provoked to do that,” said Vladimir Chizhov, who has represented Russia in Brussels since 2005. “If the Ukrainians launch an attack against Russia, you shouldn’t be surprised if we counterattack. Or, if they start blatantly killing Russian citizens anywhere – Donbas or wherever.””

  https://www.theguardian.com/world/2022/feb/14/russian-envoy-warns-of-right-to-counterattack-in-eastern-ukraine

  Радушка, дарагой.. как ти се струва, колко е вероятно Украйна да нападне Русия или тръгне да избива руснаци в Донбас при положение че е обсадена от три страни от 130 хилядна руска армия?
  Ну, скажи меня, дарагой..

  Този Чижов директно потвърди версиите на западняците че руснаците планират атака вследствие на фалшифицирана атака срещу руснаци в Донбас..

 24. На този мой “съгражданин” понеже и той живее в Будапеща, отдавна съм разбрал, че е типичен лизач и слагач и с удоволствие наблюдавах на терминал 2 как самотно, настрани от всички пътници си чакаше полета на Виз Еър, непотребен никому от преобладаващо български пътници.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.