Една жена ( и не коя да е да е във властта у нас) каза : заставаме изцяло зад Украйна

 

 

 

 

 

След дълго увъртане и снишаване най-после прозвуча български управленски евроатлантически глас на солидарност с многострадалната Украйна. Външният министър Теодора Генчовска заяви в телевизионно интервю, че България застава изцяло зад Украйна. https://btvnovinite.bg/predavania/120-minuti/teodora-genchovska-imame-gotovnost-da-reagirame-na-vsjakakvi-scenarii-s-ukrajna.html

Генчовска сподели също, че се кани да посети Украйна заедно колегите си министри на външните работи от трите балтийски страни. България в компанията на бившите сълагерници от съветския лагер, които са сред най-добре интегрираните новодомци в НАТО и сред проспериращите в ЕС някогашни комунистически държави, противопоставящи се днес решително на руската агресивност, за разлика от България!

Не поставям под съмнение искреността на Генчовска. Но се боя, че гледаме стар филм от времето на гербаджийската мимикрия. Тя се състоеше в съмнителното изкуство властта да седи на източния и западния стол едновременно. Тази зле маскирана като “европейска”, но проруска по същество корпорация,  в крайна сметка (из)падна и се приземи в опозиция. Сега драпа гузно да се докаже като истинската проатлантическа политическа сила у нас, паразитирайки върху очевидните дефицити на атлантическата солидарност на София. 

Предишната власт в София също пускаше напред външната министърка Екатерина Захариева да критикува руски провокации. Но никога шефът на корпорацията ГЕРБ не се включи с поддържаща роля в тази инсценировка. Същият също така никога не подкрепи и президента Плевнелиев на това поприще. И Захариева, и Плевнелиев му останаха верни въпреки това. Днес те са сред най-добре изглеждащите ( на сравнителна основа) защитници на техния повален вожд – независимо от факта, че по линия на тона спрямо Москва се различаваха съществено от него. Избягват да коментират този факт, а и никой не ги пита в телевизионните изповедални за този техен спазарен грях.

Имаме всички основания да се запитаме какво става. Повторението на същата схема на разпределението на ролите в демонстрациите на вербална солидарност с НАТО и Запада прилича на deja vu. В превод на български, ако се върнем към здравите земеделски корени в нашия фолклор, това означава повторно настъпване на мотиката.

Има начин да се избегне това впечатление.

Премиерът Кирил Петков би могъл да (пре)назначи Теодора Генчовска за министър на отбраната. И без това тя идва от този сектор с професионалната си биография на експерт в отбраната. За целта Петков трябва да върне на президента Румен Радев съветника му Стефан Янев, където двамата да продължат играят играта със столовете, които не стигат за всички участници в нея. Нали я знаете – участниците обикалят и по сигнал ( от Москва в случая) бързат да седнат, но закъснелият губи и отпада от играта.

А за министър на външните работи Кирил Петков може да спази коректно присъствието на дама на поста външен министър като върне в играта Надежда Неински – ако Петков е мъж на място(то), което му отредиха (част) от избирателите. Защото Неински няколко пъти заяви публично позиция по кризата с Русия, която е по – мъжествена и категорична от шикалкавенето на първите ни мъже във властта, както и от казаното казаното от Генчовска днес.

Съюзниците ни със сигурност биха аплодирали, а путлеристите биха експлодирали.

 

 

19 мнения за “Една жена ( и не коя да е да е във властта у нас) каза : заставаме изцяло зад Украйна”

 1. Гледам и не вярвам на очите си!

  БНТ с наистина реална кореспонденция от Украйна!

  Маршът на Единството в Одеса – Единая Украйна!

  Смислени и обективни репортажи…Най-сетне картина от многобройните и многохилядни шествия във всички точки на Украйна!

  Какво става? Нищо общо с беззъбата “кореспонденция” на бтв от Украйна..Но там….всичко зависи от изпратения репортер(ка)…а си спомням как това същество през 2014 г. по време на новинарска емисия за Майдана в Киев, стиснала зъби прекъсваше кореспондента на бтв, който беше в студиото и току що се беше върнал с впечатления от Украйна!

  Разконспирирани сте бе, несретници продажни!

 2. Смятам, че България не е имала по-успешен външен министър от Надежда Михайлова – сега Неински. Все пак трябва да се отбележи, че това беше възможно именно защото премиер беше Иван Костов- така че заслугата за това е и негова. Или най-вече негова. Не ми харесва фактът, че тя беше дипломат по времето на едно безпардонно и отвратително управление. Смятам, че благодарение на новото управление тя си позволява да звучи по-категорично. Като посланик в Турция не чухме гласа й по повод безобразията, които ББ извърши в угода на турския диктатор. Надявам се колкото се може по-скоро България да заприлича по стандарт, начин на мислене и позиции на прибалтийските републики.

 3. Дано Генчовска да си е взела поука от имиджовите щети , които й нанесоха (на нея и на България) ДС ченгетата, които й бяха натресени от КОЙ ? Ако наистина е мъжко момиче, да вземе да ни каже КОЙ точно й ги натресе на главата? Много е важно !!! Да знаем как по-убедително да формулираме “импийчването, де! Абе, тия, Клепоухия и Овенния, нямат ли си жени (мъжки момичета) да ги вкарат с точилките в правия път, ами тичат като разгонени кучки (суки) все след товарищ Мутрофанова ? 🙂

 4. @ Българин
  Как “Какво става?” Генералният директор на БНТ, “политзатворникът” Емил Кошлуков иска да продължи да бъде генерален директор. Ама много иска! Готов е на всичко! 🙂

 5. @sms

  Някъде бях чела, че Янев бил подавал жалба в районното заради домашно насилие срещу жена си, която като пийвала, го побийвала. Абе, някой знае ли, жена му да не е рускиня? Много типично поведение, направо като по учебник (по психиатрия) – имам предвид и на двамата…
  Колкото до льотчика-жена му сигурно го налага с дръжката на метлата (когато не лети на нея). Сърди му се, защото и я ремонтира в Русия и тя все се чупи, ама той се е врекъл във вярност първо на Русия и после на Радева и няма лабаво.

 6. Статията е в десетката. “Спазарен грях” е конгениално попадение. Като си спомня и то в далеч по-спокойни дни опитите, а-а, да сполучат за промосковски преврати в Черна гора и С. Македония уволнението на путинофила с.я. е дори закъсняло. В момента пут.ин и и съответно ереферията са в режим на оцеляване на всяка цена. Всички петоколонци и полезни идиоти са мобилизирани на мах.
  ОСТАВКА!
  ДГД!

 7. @sms

  Е, дано тогава по-дълго да го иска това!

 8. Не бързайте да се радвате за тази “една жена”. В крайна сметка ресорът е даден на Станислав Трифонов (-ата партия), а до колкото знам той е убеден русофил.

 9. Към Явор:

  Напротив, радостно е най-вече, когато убеден русофил, ако е такъв, каже, че заставаме изцяло зад Украйна и се присъедини с категорично изявление за тежки санкции срещу Русия, с каквито я заплашват нашите западни съюзници.

 10. Тези дни, покрай отбелязването на поредната годишнина от гибелта на Апостола Васил Левски, пак наблюдавах отчаяни РУБЛАДЖИЙСКИ опити да бъде развенчан Левски като изключителна личност, която със силата на духа си “обръща времето”, но не измислена , а РЕАЛНА историческа личност (каквато москалите, примерно, никога не са имали и няма да имат) опити да го “приземят” до обикновен човек със своите слабости и суета, да го изтръгнат от вечността на бългаската памет и да го заместят с някой сифилитик или пут(к)ин. Спомнете си как от страх махнаха портрета на Апостола от храма “Света София”! Очевидно, фалшифицирането на разказа за живота и делото на Васил Левски, е сценарият на продължаващата подла (post mortem!) битка на азиатските примитиви, “освободителите” ни, срещу Апостола на българската свобода. Сякаш злокобната сянка на “граф” Игнатиев продължава опитите си да смачка символа на несломимия български дух!
  Последната издънка на рубладжийския клан Стоянович (Дими) в събота 19 февруари, като горд петел на бунище, се опита с високомерна и снисходителна към българите проповед да ни каже, че ”не знаем нищо за Апостола”, ето, на една от най-популярните му снимки в цял ръст, с четническа унифрма, пушка и сабя не сме знаели, че униформата била бутафорна, реквизит на фотостудиото, че пушката не била бойна , а ловджийска, а мустачките му били дорисувани по-късно, за по- героично…
  Затова приемам винаги С ПОДОЗРЕНИЕ съобщенията, които (някак странно) бяха зачестили в последните години, за “новооткрита” информация, документи, нови подробности от живота и делото на Васил Левски, нови филми, нови театрални постановки с “тълкувания”(т.е. безсрамни лъжи) на личността му. Доверявам се ЕДИНСТВЕНО на написанито и споделеното от съратниците и съвременниците на Апостола Левски, на Захари Стоянов, Симеон Радев и т.н. Всичко “сътворено” за Него, след съветската идеологическа окупация на България, трябва да бъде сверено (и коригирано) в съответствие с документалните източници ДО 1944 г., които са автентични! Същият подход би трябвало да имаме и при опитите да се фалшифицира историята, външният вид, вътрешната подредба и изписване на иконите в древните ни православни храмове.

 11. @ Иванка
  И аз първо за това си помислих, че супругата на Овенния сигурно е рускиня, но името й е българско, проверих!
  За “метлата” (и ремонтите й в Русия) на президентшата Ви поздравявам! Чудесна алегория!
  Това им е част от наказанието на рубладжиите! Така им се пада на предателите! 🙂

 12. За честа на един генерал – да защитиш лобитата на „Грипен“ и МиГ-29, но да забравиш, какво си писал във Военновъздушна академия на САЩ
  Поръчката на Ф-16 била политическа, експерти на повикване говорили срещу МиГ-29, внушава ген. Русев

  (гледах го вчера по БНТ, Русевия с руската муцунка и “нальотите” си, както и другия смотльо, страхливо нашепващият клевети генерал-майор Димитър Петров в “Говори сега”, предаването, което като водещ и съдържание се очертава едно от най-путиняшките в БНТ и изобщо. Жалка история! Срам! Сигурно героят от ВСВ, капитан Димитър Списаревски, се е обърнал в гроба ! Очевидно е, че путиняците играят “va banque”, разкриват всичките си шпиони и лобисти.)

  https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-za-chesta-na-edin-general-da-zashtitish-lobitata-na-gripen-i-mig-29-no-da-zabravish-kakvo-si-pisal-vav-voennovazdushna-akademiya-na-sasht

 13. https://faktor.bg/bg/articles/balgarski-medii-s-kremalska-propaganda-rusiya-tryabva-da-vleze-v-ukrayna-za-da-ya-osvobodi-ot-banderovtsite

  Когато не си им потърсил подобаваща сметка на комунягите след 89-та и когато не си въвел лустрация те просто ще продължат да наглеят. Ситуацията с Украйна днес е идеален пример.

 14. По форумите явно е спусната нова опорка отскоро – безмозъчните путлерчета наричат украинците “укри”.
  Продължават да дълбаят..

 15. По мащабите на измяната българското русофилство няма аналог в световната история. За да се излекува от антибългаритe си е нужно да се зачисти България от бесуващите национални предатели, като се въведе лустрационен тест за патриотизъм в избирателния закон и лов на руски вещици в държавната администрация. Иначе, с темпото с което изтребват и затриват всичко българско, скоро България ще е това което е на синоптичните карти на водещите световни информационни агенции – едно нищо, празно,, нищонезначещо пространство на Балканите. Без име без столица, нищо, нула внимание. Там Букурещ, Белград и Скопие съществуват, но София не. И няма да съществува докато е безлична, покорна, подла и невярна никому освен на мужиците, запратена от русофилите си в дълбоката провинция на света за да умира, руска губерния, наричана все още България.

 16. @ Любен Пандев
  За да бъде успешно “зачистването и лустрирането на бесуващите национални предатели”, би трябвало да тече успоредно, в синхрон с репатрирането на хилядите “постоянно пребиваващи” в България руски шпиони и криминали.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.