Путлер се опитва да убеди лековерните, че Украйна прави самоубийствени опити да му даде повод за война

В отчаянието си, че губи на своя любим терен на информационната война съревнованието със Запада, днес путлеристката пропаганда прибягна до немислимото: обвини Украйна, че е изпратила бронирана техника и войници на руска територия. И, разбира се, нашествениците били унищожени.

Доказателства? В момент, когато районът се наблюдава под микроскопа на сателитите, способни наистина да различат игла в купа сено?

Няма такива – може би точно заради респекта от сателитното наблюдение. Няма дори опит да се инсценират обгорели отломки от въпросната “унищожена техника”, което технически не би било трудно да се подправи на руска земя при положение, че украинската армия разполага с идентични оръжия на руската. За човешки останки с фалшифицирна идентификация- да не говорим…

Този абсурден пропаганден ход на Москва прилича на нещо като германско съобщение през 1939 г. от границата на която и да било жертва на нацисткия милитаризъм, опитваща се с всички сили да избегне войната с наежената за бой военна машина на Хитлер, че полски, френски, белгийски, холандски, норвежки и т.н. военни части са били изпратени на германска територия. Т.е. сами са поднесли на тепсия повода за война, който германските реваншисти са търсили, за да окупират въпросните държави.

Украинците, колкото и да ги демонизират руските пропагандисти, няма как да бъдат заподозрени точно в самоубийствен нагон. А и не дават признаци да се канят на направят нещо подобно дори на своя територия, отнета пряко от Русия или с ръцете на руски марионетки в ОРДЛО.

Малко отклонение с един въпрос, който обаче има връзка с темата. Ще поясня по-късно… 

Колцина са в България хората, които могат да “разшифроват” съкращението ОРДЛО? Твърдя, че са процент от нас, който клони към нулата. Защото тук медиите и политиците боравят с руските пропагандни клишета за “украинската криза”, “конфликта в Украйна” и прочее създаващи впечатление за равнопоставеност във вината понятия, изгодни за Москва. Най-много да срещнете в нашите медии съдържащия упрек израз “проруските сепаратисти”. Но не сте видели или прочели тук истината, съдържаща се в съкращението ОРДЛО, употребявана от украинците и техните приятели в чужбина.

ОРДЛО означава Окупираните от Русия Донецка и Луганска области. Същото е като МОЧА, истинското название на Монумента на окупационната червена армия у нас ( с извинение, ако звучи като изтъкване на моето авторство на тази абревиатура ). С малки изключения обаче в България продължаваме на говорим и да пишем в угода на Москва за ПСА, т.е. като за “Паметник на съветската армия” ( каквато не е имало с такова название по време на Втората световна война).

Връзката между тази забележка с информационния повод за този текст е в обстоятелството, че Путлер и армията му от лъжци разчитат да измамят само онези, които вече са “обработени” и готови да гълтат лъжите им. За съжаление, твърде много нашенци спадат към тази категория – дори и да не симпатизират на руската политика, те боравят с нейния инструментариум и се чувстват длъжни да го използват в името на “баланса”.

А балансът е като между отношението към побойника и жертвата му; между изнасилвача и обезчестена жена; между педофила и детето с похитено от него детство; между агресора и защитника на Родината си.

Днес Путлер и компаньнонките му в руските медии се опитват да ни убедят, че побойникът е Украйна; че тя е жената, която се опитва да обезчести насила мъжкото му достойнство; че украинското дете налита на мускулестия педофил; че многократно подиграваната в руските медии украинска армия заради предполагаемата й продължаваща слабост сама си проси боя, предизвиквайки “великата свръхдържава”, с която има нещастието да граничи.

Тон за тази пропаганда дадоха отново от върха на империята.

 

 

 

 

 

 

Говорителят на Кремъл Песков заяви най-сериозно, че Русия никога никого не била нападала. Чували сме това от самия Путин, а напоследък от външния му министър Лавров. https://ivo.bg/2022/01/28/маневрите-на-армията-и-дипломацията-н/

НА СНИМКАТА: Руска нагледна пропаганда за гордостта от участието на “воини – интернационалисти” в бойни действия в чужбина

Истината е, че Русия е най-голямата по територия империя, оцеляла в приблизително тези граници и до днес, именно благодарение на вековната си експанзия във всички посоки на компаса. Сбитата историческа справка за руските агресии през вековете  показва това ясно.

 

 

 

 

 

 

Само волжките и дунавските българи са били руска жертва 18 пъти в древната история, без да броим руската агресия срещу царство България през 1916 г. и окупацията му през 1944 г. https://ivo.bg/2022/01/28/маневрите-на-армията-и-дипломацията-н/

 При такова ниво на нахално подправяне на историята наистина няма да е учудващо Кремъл да сътвори каквато и да е конкретна лъжа, за да представи агресивната си политика спрямо своя съсед като негова вина. 

26 мнения за “Путлер се опитва да убеди лековерните, че Украйна прави самоубийствени опити да му даде повод за война”

 1. ‘Една лъжа повторена 100 пъти става истина’…това наистина работи за безмозъчните, но пък показва колко отчаяни са в Москва.

 2. Гледах репортажите от церемонията на летището ни още носещо гадното име “Граф Игнатиево” с участието на министрите на отбраната на Испания, г-жа Маргарита Роблес, и българският Овенен министър, който следвайки примера на манекенките от конкурсите за красота говори, че трябва да се борим за мир…

 3. Ако на Путин му е станала и капка здрав разум, ще бие отбой веднага след срещата с Байдън. Би трябвало да разбира, че украинската авантюра ще му струва прекалено скъпо. От друга страна, здравият е разум е част от цената, която човек плаща в стремежа към абсолютна власт. Жалко за жертвите и от двете страни! Дано накрая руснаците се събудят и решат проблема по правилния начин. Могат да вземат пример от съседите ни от север.

 4. Прекален оптимист сте, г-н Косев.
  Мога да ви кажа, че руснаците няма да се събудят и няма да решат проблема по правилния начин.
  Тук във Форума преди време стана дума за едни спонтанни протести в Хабаровския край, в защита на местния губернатор (или кмет, не помня вече), избран за такъв от партията (или с подкрепата) на др Жириновски.
  Та по този повод имаше голям оптимизъм тук из Форума. Аз предпочетох вместо да си замълча, да кажа, че съм песимист и че от тези протести нищо няма да излезе в генерален план. Все едно у нас в някой град от Северозапада да се вдигнат в защита на местния дерибей, тъй като го свалят от София и назначават, примерно, някой банскалия на поста.
  И те така!

 5. Добавям към коментара си – поне в обозримо бъдеще (няколко години).

 6. Както и предполагах руските диверсанти Денис Пушилин и Леонид Пасечник еднолично ще обявят независимост. Песечник дори заяви, че в тези области имало “300 000 руски граждани”. Какво търсят руските граждани в Украйна и това дава ли им право като чужди граждани да обявяват независимост на окупирана от тях територия. Това беше и целта на долното джудженце с целият цирк и струпването на армиите. Всъщност двамата руски агенти още през 2014 г. обявиха “независимост” и дори организираха фалшиви референдуми. Това си е нападението над Украйна и сега е момента за санкции. Европа да откаже изобщо руския газ. Така както го направи Украйна. Да се конфискуват всички руски активи по света и всички фирми да прекратят дейност в Русия.

 7. джуджето Медведев смята, че Донбас не е нужен на Украйна 🙂

  Украйна не се нуждае от Донбас. Това е заявил бившият премиер и президент на Русия Дмитрий Медведев по време на Съвета по сигурност, който заседава днес в Москва.

  (аз пък смятам, че Русия няма нужда от Кьонигсберг (Калининград) и Петерсбург (Ленинград).

  https://frognews.bg/novini/medvedev-smiata-che-donbas-nujen-ukraina.html

 8. Если завтра война
  В Украина вече от цял свят се събират доброволци от цял свят. Товар 200 е на дневен ред.
  https://www.francetvinfo.fr/monde/russie/vladimir-poutine/crise-en-ukraine-des-volontaires-arrivent-du-monde-entier-pour-preter-main-forte-au-pays_4972515.html
  На руските войници и офицери обаче се дава шанс. Готови са листовки-пропуски: Русский Иван сдавайся!
  https://cs12.pikabu.ru/post_img/big/2021/11/21/5/1637477513184033560.jpg
  Накрая давам думата на Иван Костов
  https://frognews.bg/novini/ivan-kostov-moskva-shte-ekstremizira-hibridnata-voina-sreshtu-stranite-nato.html

 9. Изгледах цялото изявление на ВВП чак до подписване на документите за признаване на ОРДЛО и съотевтните договори за взаимопомощ.Сега ще последва искане от Пушилин и другия за помощ и Русия ще влезе официално с танковете/ще ги легитимира/Това е,Маккейн го няма вече.

 10. Путин подписа Указ за признаване на ДНР и ЛНР и подписва договори за взаимопомощ с ръководителите им На ход са оръжията…

 11. https://www.nbcnews.com/news/world/talk-biden-putin-summit-ukraine-shelling-rcna17033
  Разпалвайки напрежението, Путин признава два отцепили се региона в Източна Украйна
  Този ход ще се разглежда като огромна провокация от Украйна, САЩ и техните европейски съюзници и може да предизвика по-нататъшно насилие.

 12. Продължение към написаното от SMS:

  fighting for peace = fucking for virginity.

 13. @ димитър

  Духът на Джордж Оруел е жив!
  “Войната е мир!” “Свободата е робство!” ” Невежеството е сила!”

  Овенният е военен министър !!!

 14. Аз почвам да се притеснявам от заселените в България 300 000 руски диверсанти!
  Ако искаме да я има България трябва да ги изгоним оттука!

 15. Това,което изживяваме сега нашите предци са изживяли през 1938ма и 1939та години. Тогава Хитлер с цената на всичко е искал да направи германската нация велика, сега Путин с чената на всичко иска да направи себе си велик. Да остане в историята редом с Екатерина Велика и Петър І.
  И в двата случая двама ненормалници обричат човечеството на ужасни жертви и страдания.
  И в двата случая се намират ненормалници,които открито и прикрито са ги подкрепяли,подкрепят и сега.
  Бог да прости невинните жертви.
  Има една надежда – самите руснаци да се справят с источника на тази тежка прокоба.

 16. От театралната ожесточеност която Путин иска да вмени на всички (особено на поданиците си), поне на мен става ясно, че той се намира в състояние на цайтнот подобен в шаха. Това поражда необходимостта до последната възможност да се прави опит за изнамиране на полезния ход, който да даде и полезен изход. А този изход е Путин и обкръжението му от ченгета да продължат под тази форма да съществуват.
  Вбесени и изнервени са, защото иначе ги грози отстраняване. Това важи особено за Путин, защото той лично като ръководител на страната не предизвиква никакво подобряване на живота там и се държи на власт само посредством терор и убийства. Извън страната си с действията си дори постига само обратните ефекти на това което иска да направи. Той дори вече е достигнал до там, че не забелязва състоянието в което се маневрира. Така натяга „пружината„ на деспотичния си механизъм, че не могат да се преценят леталните световни вреди, които ще произлязат от военни действия. Както виждаме при последното показано заседание полезните му мълчаливи слуги които го обграждат му служат само за това, да получи съгласие да действа, единствено с надеждата, при тежките последствия след това, да има алиби и каже, такова беше всеобщото и желание на мнозинството, което е приел. При това не само той а и всичките обкръжили го негодници добре знаят, че нямат мнозинство. Че има много противящи се гласове които биват сдържани чрез репресии, както и военни от запаса, които осъзнават страданията и загубите, които ще произтекат от една война.
  Това критично състояние не е първото, което е създавано от ръководните руски върхушки. Свидетели сме на карибската криза поради тайното инсталиране на ракетите в Куба.
  Дори си спомням за едно интервю, което беше давано по телевизията по времето на Елцин или Горбачов, в което някакъв висш военен каза, че е стоял на пускателното устройство за балистични ракети и въпреки заповедта за изстрелът им, не е задействал механизма защото е знаел какво ще последва от това. Това тогава особено ме впечатли, дориказа, че е получил награда за това. Дали сега пак ще се намери такъв ме съмнява, защото в тази област, дори и при изоставащите руснаци, като следствие от технологичните им кражби трябва така да са се механизирали, че да избегнат подобен „гаф“
  В този шах-покер те разчитат, че трезвия Запад, подтикнат от искрено нежелание да воюва, ще предпочете да отстъп като се съгласи да приеме някои от желанията им, които са представени в такова количество, че може „от добра воля“ някои от тях да отпаднат. Аз този път се надявам, че Западът започва да разбира психиката на руснака и то, че само здрав камшик може да го укроти. Това при тях е вековно насаждан урок, както и предателството свързано с облаги, което много българи от тях също така придобиха.

 17. @Boris :както се же намерил един свестен,съвестен и мислещ човек,не натиснал копчето,така ще се намери откачен циментоглав националист /на уралски диалект-отморозок/който ще нарисне копчето.При едно от гостуванията на родата не можах да купя шоколадови бонбониза почепка на децата.Купих няколко вида съветско производство.Почерпиме шурата/15 годишен/а той каза”все равно наши лучние,сестра му веднага го сконфузи,като му показа,че са московско производство.Смущението беше кратковременно.След посещение в България му се отвориха очите и то още 1976-7,когато самите ние догонвахме останалите соц.страни.

 18. Г-н Инджев налага се да Ви коригирам относно:
  ОРДЛО означава Окупираните от Русия Донецка и Луганска области.
  “Окупираните от Русия”- Точното знаечение е “отделни райони” от../”отделные районы”/. Това определение/във вече несъществуващите Мински договорености/ с днешна дата 23,02 има огромно значение, защото вчера Путин уточни след като руските пропагандисти се лутаха 2 дни, че претеднират вече на целите две области, а не само на окупираните части, в които са самъпроъзгласените репубилки. В това е големия проблем сега/предвид че в техните конституции е записано, че целите 2 области…./

 19. Към Stoilov Ivan:

  Когато написах, че у нас хората към нулата, които могат да разшифроват употребяваното от украинците съкращение ОРДЛО, имах преди всички факта, че в България е възприета руската реторика с удобни за Москва определения, вменяващи равнопоставеност по отношение на причината и следствието, като “руско-украинския конфликт”, “кризата в Украйна” и т.н.
  Популярното в Украйна съкращение ОРДЛО е в обръщение във форумите, където несъгласните с руската агресия руско говорещи виждат Русия именно като окупатор. Така че фактологически сте прав, но аз не бих спорил с последните относно това какъв смисъл влагат в съкращението.

 20. Не става и дума да подлагам на съмнение написаното от Вас. Просто и за мен преди няколко недели беше интересно какво означава дадената абревиатура. Всъщност тя е от руски език, а не от украински. Вижда се във втория ред от съглашенията и от там тръгва използването на абревиатурата впоследствие. Това е правилната формулировка от гледна точка на цивилизования свят. Но както казах тя имаше и правно значение. Според мен това е единственото достижение /освен спирането и на ефективните бойни действия/ в екипа на Порошенко по време на тези преговори, защото ограничава окупацията до определени райни-изчислява се на около 20-30% от двете цели области. Всички останали договорки са в ущърб на Украйна и заплашваха въобще съществуването на държавата, ако ги бяха приложили на практика. Така че все пак има и някакъв плюс в признаването на ОРДЛО от Путин. Сега е въпрос на време най-накрая звяра да си счупи зъбите, иначе няма да престане никога и нека си пожелаем скоро да видим некролога му. Прилагам линк не може да се атачва снимка. https://gordonua.com/news/politics/chto-podpisali-v-minske-po-donbassu-polnyy-tekst-dokumentov-66263.html

 21. Ако има някой който да е направил най-много за единството на Украйна то това е Путин.
  Тъпака ще удари здраво на камък в тази горда страна.
  И нека не забравяме че украинците са тези които се бият срещу турците.. и на руската кучка Радев трябва да му се забрани да ходи на Шипка.

 22. За украинските войници в Руската армия на Шипка-да, даже четох, че са от областа на Харков и Полтава в голямата част мобилизирани тогава. Путин явно му остават няколко години живот може би две а маже и три. Решил е явно да играе вабанк докрай. Гледайки Боливуда в понеделник-заседанието на Совбеза и неговата реч -и двете снимани в различно време и след реалното подписване на призанаването за мен станаха ясни две неща. Ако тези хора в Совбеза са тези които управляват тази огромна площ наречена все още РФ-няма лошо, това са хора живеещи в 80 години на миналия век, нямат големи шансове. Второто е че Путин е много озлобен на всичко на запад и е готов да върви до край. Това най-накрая идва да отвори очите на всички с кого си имат работа и да забравят за това че преговори или нещо друго може до го накара да спре. Само икономическа или военна сила е това което ще го накара временно да се откаже. Затова и се надявам на скорошната му смърт-с това подпухнало лице определено има защо да се твърди, че е сериозно болен, освен ментално-вижте му само маникюра. Заслужаваше си да се изгледат двете видеота

 23. За икономически натиск трябва съдействие от ОПЕК,когато нефта стане 20-25 долара Путин омеква и не го хваща сън откъде ще взема пари..за пенсионери,”силовите” си поддържници .Това е идеалното безоръжейно решаване на кризата.

 24. Към Симеон Спасов:

  Рейгън обяснява в спомените си как е играл заедно със Саудитска Арабия на този фронт.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.