Разбрахте ли сега защо Москва поощрява изкуственото създаване на руско малцинство в България?

 

 

 

 

“Въпросът за признаване на независимостта на ДНР и ЛНР не съществува, заяви министърът на външните работи на казахстан Мухтар Тлеуберди. Той поясни, че Казахстан разглежда този въпрос като основаващ се на международното право и принципите на Организацията на обединените нации”.

Цитатът е от руската държавна информационна агенция РИА “Новости” и може да бъде смятан за достоверно отражение на официалната позиция на Казахстан, въпреки че същата агенция е сред най-големите разпространители на фалшиви новини в световния информационен поток и потвърди това свое “реноме” тази нощ, определяйки Бойко Борисов като настоящ премиер на България.

Светът се тресе от възмущение от вероломния акт на Путин да признае независимостта на двата региона в Украйна, който наричат себе си Донецка народна република и Луганска народна република, но самите украинци определят като ОРДЛО, Окупираните от Русия Донеццка и Луганска области.

Някой ще рече, че позицията на един Казахстан е маргинална на фона на световните реакции, но няма да се съглася. Тъкмо държавата, която е съюзник на Русия и споделя с нея по силата на своя договор с нея въпроси от областта на сигурността, само преди месец беше “посетена” от руски “миротворци”, но много бързо им нареди да напуснат след демарш на Пекин. Ето защо е твърде показателно, че дори толкова близък съюзник на Москва светкавично се разграничи от нея по казуса с указа на Путин за признаване на ОРДЛО като нещо друго, а именно като две “независими републики”, непризнати до вчера дори от самата Русия. 

От всички заглавия в световните медии, които няма смисъл да повтарям поради лекотата, с която всеки сам може да ги открие с помощта на днешните информационни технологии, избирам да цитирам написаното от британския “Гардиън”, защото той се ангажира с прогноза. 

“Путинският абсурден гневен спектакъл грози да се превърне в край на дългото му управление”, пише в заглавието си изданието, отбелязвайки между другото, че едночасовата объркана реч на Путин, която се опитва да внуши спонтанност, очевидно е записана часове по-рано от нейното излъчване в руския телевизионен ефир, видно от реакциите на някои московски съюзници в ООН, явно запознати предварително с нея.

Сега всички питат дали Путин ще направи следващата крачка и ще изпълни заканата си да въведе “миротворци” в ОРДЛО. Нека не гадаем с прогнози, които могат да се окажат остарели още докато четете този текст. Това, което има значение за нас като наблюдатели на въпросния гневен абсурден спектакъл на Путин, пълен с позоваване на фалшифицираната от него история, е да не участваме в него по никакъв начин.

Пиша това минути след като бях поканен да коментирам въпроса в новинарската емисия на Телевизия “Европа” в 10 часа тази сутрин. Веднага след края на коментара ми чух колегите да говорят за изпращането на руски “миротворци” в двете украински области. Искам да ги призова, тях и всички останали публични говорители и коментатори у нас, да не употребяват безкритично пропагандния инструментариум на Кремъл в тази информационна война на Путин срещу целия свят, на който той иска да наложи своята агресивност като форма на “миролюбие”.

Това е първият ми коментар. Смятам за много важно съобразяването с истината, а не с нейния изкривен от Путин, обратен смисъл. В противен случай би трябвало да се съгласим също с упреците на руския агресор, че вината за тази агресия е на украинския “режим” ( термин, използван от Путин по адрес на сменяемата чрез избори украинска власт, с което тя се отличава рязко от автократичното самодържие в Москва).

И с още много абсурди, сготвени за световна консумация от кремълската кухня, ще трябва да се съгласим, ако ги повтаряме безусловно. Ще трябва да приемем за правомерно всяка държава, която има на територията на съседна държава население, говорещо езика на по-големия съсед, да бъде разпокъсвана на правото на по-силния и в противоречие на международните правила, установени след Втората световна война. 

Примерите са безбройни и е по-лесно да се каже, че са малко държавите ( поне в Европа), които не могат да изкопаят “исторически аргументи” за дестабилизиране на съседите си на правата на ощетени някога от тях. Няма да задълбавам в близката до ума хипотеза за Турция и българското етническо малцинство в България като основание спрямо нас да бъде приложен сценария на Путин. 

Призовам за друго: българските власти са длъжни да се събудят най-сетне от своята неофициално спазарена с Кремъл летаргия по въпроса за изкуственото руско малцинство, създавано систематично в България от режима на Путин с целенасочено отпускане на кредити за заселване в България на държавни служители ( в голямата си част от силовите структури на Русия), пенсионирани или не. Това е водещата по етнически признак група чужди собственици на имоти в България, групирани при това компактно в определени части на българското Черноморие. 

Докога българските институции ще продължават политиката на предишните колаборационисти с Москва от ГЕРБ и “патриотите” да толерират това системно руско проникване, въоръжено тук с особената благосклонност на всички видове власти, които правят възможното да го улесняват административно и дори чрез специализирани само за руснаци юридически услуги?  Те не знаят ли, че под благовидния предлог за заселване в “слънчева България” руският режим внедрява свои доверени лица за евентуална употреба за целите на руската имперска политика?

В България няма уседнало от предишни периоди руско малцинство, както в балтийските страни и в други бивши съседни на Русия бивши съветски колонии. Ето защо Москва систематично поощрява неговото създаване. В Южна Осетия и в ОРДЛО Русия издаваше руски паспорти, преди да използва тези новоизлюпени свои граждани по паспорт за основание да ги защитава с оръжие. У нас това не се налага. Стотици хиляди руски граждани се заселват в пропорция спрямо “туземците”, както никъде другаде в ЕС. Край Варна, в резервата “Камчия” се намира и най-голямата и модерна като комплекс от сгради и съоръжения база за разпространяване на руско влияние в света, гордо посочена като такава в една реч на външния министър Лавров. 

Иначе София е против разполагане на части на НАТО на наша територия…  

 

62 мнения за “Разбрахте ли сега защо Москва поощрява изкуственото създаване на руско малцинство в България?”

 1. TB Эвропа са на една ръка разстояние от това да заявят “Украинските агресори бяха отблъснати от руските миротворци (без кавички” “, разбира се)”

  Абсолютен ПОЗОР за тях! Не за собствениците и управителите им – те са ясни – за десетките безгръбначни подобия на журналисти, работещи там!

 2. Руската кучка си туитва.. на английски.. ти да видиш..

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2022/02/22/4314899_za_rumen_radev_priznavaneto_na_republikite_v_ukraina/?ref=home_layer2

  Имаме пародия на президент..
  Руски роб който го е страх да каже нещо срещу Русия на собственото си население голямата част от което всъшност е омотано в руска пропаганда от рождение разбира се..

  Тези английски “туитчета” очевидно са за пред Запада..

  А бе какво стана с Тервел? Имам едни подоздрения че подобни тервели се появяват в определени моменти хибридно да мътят главите на полуосъзналите се..

 3. Де юре руснаци в България не могат да се заселват, освен ако не са политически бежанци като сподвижниците на Навални.Или като бежанците от бялата армия преди 100 години. Мисля, че е време да пиша на “моят народен представител в НС”.

  Спомням си преди години като се дискутираше да се разреши на чужденци (предимно граждани на ЕС) да притежават земя (недвижими имоти) у нас основният мотив това да се разреши беше, че никой няма да си вземе земята да си я носи в собствената държава. В случаят с руснаците обаче предполагам не само мен ме е страх, че не само няма да си носят земята в Русия, а ще поканят “вежливи” младежи на гости.
  В тази връзка ми се струва разумно НС да приеме нужните изменения в законите щото българо-руски фирми създадени само и единствено да дадат законово основание на собствениците им да притежават имот у нас да изчезнат или да намалеят няколко порядъка.

 4. Въпроси на място, благодаря г-н Инджев.

  Между другото, новина която не мисля че беше отразена много в БГ медиите:

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2022/02/21/4314426_zalozite_se_vdigat_oshte_mejdu_ruski_spisuk_za_chistka/

  Списъци, много са добри руснаците на тема списъци.. от 44-та е така..

  Статията от Гардиан бе много добра. Подобна статия в българските медии няма как да се появи..
  Унищожителен сарказъм и осмиване.. напълно заслужено за смешника Путин разбира се..
  Тази “сбирка” на “съвет за сигурност” не бе нищо друго освен застраховка от страна на Путин срещу бъдещи съдебни действия срещу него.
  Пелтечещите “съветници” сега са в кюпа..
  Гардиан коментира че седянката е станала часове преди да бъде пуснато видеото съдейки по близките кадри от часовници на някои от присъстващите..

  Ако аз съм една “укра” днес ще бъда много, много бесен на джуджето заради коментарите които направи от последвалото си изявление.. Подобно непризнаване правото на една нация и цял един народ от милиони да се самоопределят е главозамайващо нагло.. Лъжите които набълва също бяха невероятни.
  Чудя се дали има журналист в България който в национален ефир да нарече думите от Путин лъжи..

 5. Голяма част от руснаците продадоха имотите си по Черноморието и присъствието им там не е такова, каквото беше преди години. Познавам една дузина руснаци, живеещи в България и откровено казано, всеки един от тях е избягал от т.нар. русский мир. Даже наскоро двама руснаци в разговор с мен се възмущаваха на масовото русофилство и преклонение пред Путин, което срещат у нас. Единият ме попита какво не е наред с нас?

 6. https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-sasht-rusiya-planira-izklyuchitelno-brutalna-invaziya-v-ukrayna

  “Белият дом очаква “изключително жестока” руска инвазия в Украйна”, заяви съветникът по национална сигурност на президента Байдън Джейк Съливан, цитиран от The Voice of America.

  По думите му, Москва ще се стреми да “смаже” украинския народ.

  “Ние смятаме, че военна операция от такъв мащаб, каквато планират руснаците, ще бъде изключително брутална. Тя ще струва живота и на украинци, и на руснаци, и на цивилни, и на военни”, заяви Съливан пред телевизия NBC.

  “Разполагаме с разузнавателни данни, които сочат, че военната операция ще бъде извънредно жестока, защото това няма да бъде обикновена война между две армии, а война на Русия срещу украинския народ, в която те ще се опитат да ги смажат”, добавя Съливан.

  Склонен съм да вярвам на американското разузнаване.
  Думите на Путин от вчера спрямо Украйна всъщност потвърждават горното..

 7. Сигурно се досещате, че НЕ е случайно съвпадението по време на признаването на независимостта на Луганск и Донецк с учредяването в София миналата събота на т.н Движение „За свободна Русия“ с инициатор Генадий Гудков, който е “окончил школу контрразведки, институт КГБ имени Ю. В. Андропова”, както и пристигането в София на заместника на руския патриарх Кирил, който пък иска да купи БПЦ с милиони долари „дарение“ срещу подкрепа за политиката на Путин:

  https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-zamestnikat-na-ruskiya-patriarh-kiril-pristiga-v-sofiya-iska-da-kupi-bpts-s-milioni-dolari-darenie-sreshtu-podkrepa-za-politikata-na-putin

  Няма нищо случайно в тeзи “съвпадения”. Просто ние сме следващите! Защото сме най-лесните, заради “мъжките” проститутки на власт у нас.

  А с държавните изменници Клепоухия и Овенния, които съвсем съзнателно ни докараха до състоянието на най-беззащитното звено в Алианса, какво ще правим?
  Младите българи предлагат да последваме примера на либийците с Кадафи и семейството му!
  Този път няма да им се размине!

 8. Віталій Кличко: НИЕ СМЕ СИ У ДОМА И НЕ СЕ СТРАХУВАМЕ!

  Кличко звернувся до українців: “Ми не боїмося, ми єднаємося перед загрозою”. Ми у себе вдома, і нам вирішувати, як повинна розвиватися наша країна. Тому ми будемо боротися далі, заявив лідер “УДАРу”, мер Києва Віталій Кличко у зверненні до всіх українців. І нагадав, що Русь була Київською, ще коли на місці Москви були болота. “Росія фактично оголосила Україні війну. У Донецьку і Луганську купа російських військ, які сунули туда всю ніч. Оперативно після виступу Путіна і визнання ним абревіатурних утворень зайшла орда, яка називає себе “миротворцями”. Агресори – миротворці? Безглуздя. І зневага до міжнародного права і суверенітету незалежних країн. Цинічно і неадекватно правитель Росії поставив під сумнів існування Української держави і українського народу. Зауважу: Русь була Київською, а Київ – величним містом, ще коли десь були болота і ніхто не уявляв, що на них колись з’явиться Москва”, – заявив Віталій Кличко. Він наголосив, що Україна обрала свій шлях і своє майбутнє. І воно пов’язано не з Російською імперії, а з цивілізованою демократичною спільнотою країн. “За цей вибір ми заплатили високу ціну. І відстоюємо його вже 8 років, відбиваючи російську агресію. Ми не боїмося і будемо боротися далі. Ми віримо в наші Збройні Сили. Ми створюємо територіальну оборону. Ми єднаємося перед загрозою. Єднаємося незалежно від політичних переконань, симпатій чи емоцій. Ми повинні бути єдиним фронтом. На нашій стороні справедливість і правда. Ми у себе вдома, і нам вирішувати, як повинна розвиватися наша країна. Це випробування, через які ми повинні пройти. Рішуче, усі разом, з холодним розумом і витримкою. Щоб зберегти державу. Щоб Україна стала сильною та успішною”, – заявив лідер “УДАРу”.
  —————————–

  Дойде време разделно, за всички ни!

 9. Г-н Инджев, споменатата от Вас телевизия се опитва да си поизчисти скапания имидж като Ви кани за коментар. Къде бяха, докато мутрата беше на власт?!

 10. @Георги Харизанов
  22.02.2022 в 13:14

  Изобщо някой съмнява ли се в безчовечната, садистична жестокост на кагебисткия изверг и хунтата му?
  Аз лично, не изключвам нанасяне от негова страна на ядрен удар по Украйна!
  Особено когато види, че с конвенционални сили не успява да сломи украинската съпротива (а той няма да я сломи, бъдете сигурни!)

  УКРАЙНА ЗАЩИТАВА ЗЕМЯТА СИ, СЕМЕЙСТВАТА СИ, ДОСТОЙНСТВОТО СИ, ВЯРАТА СИ!

 11. https://www.msn.com/en-US/news/world/putin-gets-no-support-from-un-security-council-over-ukraine/ar-AAU9rqE?ocid=sapphireappshare&fbclid=IwAR3QjyX__9iRoxMnmYXLRakNK0Xk_8kZQKaRQKjJxndVGcytL07aEmTmn3M#image=2
  Путин не получава подкрепа от Съвета за сигурност на ООН за Украйна – ЗА ОКУПАЦИЯ И ПРИЗНАВАНЕ НА ЛНР И ДНР. РУСИЯ СЛУЧАЙНО ПОЕМА РОТАЦИОННОТО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО НА ООН И ИСКАШЕ ЗАСЕДАНИЕТО ДА БЪДЕ ЗАКРИТО, НО ДРУГИТЕ СТРАНИ КАТЕГОРИЧНО ОТКАЗАХА.

 12. Явор,в зората на демокрацията другарите бяха адски изплашени да не дойде Запада и надаваха кански гласове да не се продава родната земя на чужденци. Сега,когато демокрацията е в тяхно ползване продажбата на родната земя на братята руснаци стана богоугодно мероприятие.
  А Западът си живее в друг свят,низвергнат,но ползван от същите патриот- комунисти.

 13. @ Guest
  Не се съгласявам с нито една Ваша дума !!!
  Нито са си продали имотите, нито са “избягали” от русския ИМ мир. Те дойдоха тук със зловеща мисия и за целта руската ИМ Матушка -сатрапия, както българите вече знаят, им е отпуснала, но не на всички желаещи, а само на ЗАВИСИМИ държавни чиновниции и пенсионирани военни – шпиони, изключително изгодни заеми от руски ДЪРЖАВНИ банки, за да си закупят имоти ТОЧНО в България. Оттогава постепенно се устройват битово, организират се в някакви УЖ “опозиционни, антипутински” движения и чакат знак (от Путин), за да излязат с руските си знамена на масови протести и да поискат “защита” от Матушката срещу българския тормоз и дискриминация! И тя точно това ще направи. Дотогава ще спазват инструкциите да успиват тревогите и вниманието българите с лъжи и дезинформация.

 14. Направо стискам палци скоро при нас да не се обособят ВНР и БНР. Съответно Варненска Народна Република и Бургаска Народна Република с обща столица Шкорпиловци. Руските знаме отдавна се веят в тези територии, въпроса е кога ще помолят господаря путин да изпрати миротворци и с това излаза на българия на черно море да приключи завинаги. А и в контекста на турското малцинство в българия направо може да се споразумеят с високата порта и половин българия ще бъде освободна от демократичното иго на запада.

 15. Безспорно още е рано, за да се оценяват реакциите на световните лидери, но сутринта ми направи впечатление съобщението по БНР – Вашингтон изрази дълбока загриженост, Лондон каза, че ще наложи санкции” (може да е било Байдън и Борис Джонсън или САЩ и Великобритания, но останалото е дословно). Помислих си, че сигурно така е било и на 2 септември 1939 – не съм проверявал дали Вашингтон е изразил загриженост (но не вярвам да не е), но е безспорно, че Лондон е санкционирал агресора. Дано днешният Вашингтон също се сети за това

 16. Притеснителното за мен от едночасовия саморазговор на путлер беше злобата, която бълваше към Украйна и Запада ведно с погледа на човек загубил връзка с реалността.

 17. Порошенко: Никой не знае къде ще спре Путин, България може да е следващата му мишена
  Трябва ли да изключим от НАТО България и Румъния заради ултиматума на Путин, попита бившият украински президент

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-poroshenko-nikoy-ne-znae-kade-shte-spre-putin-balgariya-mozhe-da-e-sledvashtata-mu-mishena

 18. Към Чичо Влади:

  “Ивчо” бях преди около 60 години и то за близките ми. За неграмотни русофили – не съм.

  А срещу лъжите, провокациите, агресията и арогантността на руските власти съм във война отдавна. Именно като доброволец.

 19. Чичо Влади,

  Що не излезнеш с истинското си име бе продажна твар?

 20. Руската наглост е толкова отвратителна, че дори и при образован начин на събеседване с „тях“ (повдигнато там защото има и свестни) би изнервил и принудил повечето от познаващите истинските факти, с пренебрежителен жест да махнат с ръка и безсловесно да се отдалечат, като с това прекратят общуването.
  На всички които са имали по-близки контакти с тях винаги е настъпвал момента, когато им е ставало ясно, че те от тях постоянно биват обливани с лъжи и заблуждения. Само един малък пример, извън господин Инджев, който е имал тази възможност от близост да ги оцени, е случаят с „ихтамнетите“, който е изключително нагледен и продемонстрира на международно ниво лъжите които сипят и ги показва флагранти по телевизията като бягащи в нощта бели скакалци. Отричаха нагло, не било вярно, и бяха принудени да сменят лъжата изфабрикувайки нова, че били „частни наемници“. Да, де, наемници ама от тях и за тях! Ядоха бой до посиране и си подвиха опашката!
  Дори нашите лизачи на руските задници много добре знаят, че тук у нас като натовски съюзници никога и никъде не става дума за нападение и унищожение на Русия, дори и за някакъв друг вид на подобна агресия. А ако това да е тбило „военна тайна“, как с такава потайност биха мобилизирали желаещите, ако има такива? Защото ако има желаещи, тази теза трябваше да бъде повтаря на всеослушание така, както я повтаряха като папагали по времето на соца и то по стриктно прокаран руски образец, че ще унищожим вражеския запад. И също така добре знаем, че по държавен почин тогава давахме мило и драго (разбира се за западна валута за да могат там да пазаруват велможите) да ни гостуват точно вражеските капиталисти, които канехме тук като туристи и нежно ги обгрижвахме. А интересно те, горките поканени врагове, си ядоха и пиеха всред нас и дума не обелваха, въпреки, че са „искали да ни унищожават“! Тогава бяха изключително бедни години наситени с недоимък на където и да погледнеш. На висшите комуняги им носеха евтино и по избор с камионетки продукти и вещи по домовете, което съм виждал с очите си. Сега всички виждат тези липсващи неща в препълнените магазини и ако някои роптаят и не могат да се възползват от благоденствието, то това се дължи на кражбите и експлоатацията, които точно тези някогашни комунисти и ченгета, сега взели властта им причиняват. Точно от този прокаран и унаследен социалистически начин на властвуване искат да прекъснат в Украйна. Той за съжаление все още, макар и различна степен, се прилага във всички бивши соцстрани, но е е особено активен в България. Сега Украйна прави героичен напън за да се освободи от тази руска хватка. Те не само са осъзнали причинителят, но и в неговото отстраняване виждат единствената възможност най-после да настъпи просперитета им, такъв, какъвто го виждат в Европа. Прогониха някои от продажните политици на най-високо ниво, дори избраха с мнозинство за вожд един неопитен артист, прославил се с антируската си сатира. Това само може да покаже колко силно украинците желаят политически да се отърват от кръвожадният си съсед, но ние следствие вкорененото ни раболепие и продажничество,все още не искаме или не ни позволяват да можем да променим това. Всичко това като едно „кратко “изказване, по повод украинските събития, при които се надявам на по-важното, западът най-после да прозре и правилно окачестви Кремъл.

 21. Radoslav Andreev
  22.02.2022 в 15:42

  Според мен джуджето се прави на артист но не му се получава.
  Прави се на ядосан уж заради “геноцид” някакъв… жени, старци, деца..
  Да, има цивилни жертви и това наистина е жалко.
  Но точно самото джудже е първопричината като подстрека отцепниците в самото начало прези 2014.
  Сега се прави на ядосан за да повиши повода за агресията си, един вид престарава се в лъжите.

 22. Към димитър:

  През годините са ме канили, но само по външни теми. Дори на работа ме поканиха, но ако може да коментирам само външна политика. Отказах им, макар, че в онзи период, след като си бях загубил работата в БТВ, имах нужда от доходи и място за изява.
  От няколко години не бях се появявал в тази телевизия заради очевидната й връзка с Методиевич. Не ме и каниха вече. Този път приех заради възможността да кажа нещо относно руската агресия.
  Виж, в БНТ са последователни в това отношение. Днес темата на предаването “Референдум” е тази, по която съм изписал доста през годините и по която към мнението ми проявяват интерес някои световни медии. Не и БНТ.

 23. “Ивчо записали се доброволец да се тепаш с руснаците????????????”
  Хехехе…
  Няма начин ти да не си се тепал с американците, когато се разпадаше Варшавският договор…

 24. Българин
  22.02.2022 в 13:51

  Българин,

  Аз също съм сигурен че украинците ще се бият до смърт за родината си за разлика от афганистанците.
  И са въоражени добре което значи руснаците ще дадат много жертви също.
  И това е в основата на прогнозата ми че Путин няма да посмее да атакува.
  На този етап американското разузнаване твърди обратното което за мен значи че джуджето е или отчаян или луд..

 25. Г-н Инджев,

  Да ви поканят от БНТ докато мекерето Кошлуков е бос е все едно друго мекере Георги Марков да стане говорител на Сорос примерно..

 26. Изгледах заседанието на Съвета за сигурност на живо снощи (по Youtube). Прдседателствено от представителя на Русия. Изказаха се (четейки написани страници) страните (в момента членове) плюс 5-те постоянни. Най-осъдителните изказвания бяха от Америка, Англия, Франция, Ирландия, Германия и Албания. Донякъде Кения (отплесна се в някакви колниални анализи), Габон , Гана и Мексико. Усукващи (и нищо неказващи) бяха тези на Индия, Бразилия и ОАЕ. Всеки по около 5 мин. Китаецът беше съвършено кратък и спомена само „мирно решение“ на базата на „equlity“. Предпоследен беше председателят – представителят на Русия. Подобие на Путиновата реч -бълвоч, 600 руснаци били избити за последните 2-3 дена, Украйна не спазила Минск и т.н и т.н. Много дълго, пространно, с исторически препратки и много, много лъжи.
  Последен беше украинския преставител. Встъпителните му думи бяха, че след ковид вируса светът е ударен от Кремълския вирус. Спокоен, но и леко развълнуван продължи с изброяване на нарушенията на руснаците. Завършвайки. показа лист на всички, с вертикална черта по средата – в ляво официалното изявление на руснаците от 2008 год (когато нападнаха Грузия), а в дясно – част от сегашното изявление. Съвсем същите изречения и думи.
  Той каза – „Пълен copy/paste“. И завърши с „благодаря“.
  След което, председателят (представителят на Русия) удари с чукчето и обяви заседанието за закрито.
  Пп – направи ми впечатление, при разотиването – украинецът стисна ръката най-напред на представителите на Албания, Америка, Англия (и камерата се премести, не можах да видя повече).
  Чудя се дали ООН не си е изиграла вече ролята? От това заседание не следва, каквото и да е действие.
  …..
  Освен това мисля, че МОЧА трябва да бъде разрушен.
  (както и железницата София – Скопие – построена).

 27. Boris
  22.02.2022 в 16:16

  Благодаря за страхотният анализ!
  Много истини но както казвате има много беттонни глави които са непромокаеми откъм истини.
  Наглостта наистина е запазена марка за комунягите и путлер.
  Това да им отречеш държавата е с синхрон с отричането на приноса на Българската държава относно славянската писменост.
  Просто показва колко трябва да им се вярва на тези “освободители” и на историята която са ни пробутали и с която са захранили много от бетонните глави в България.
  България и в момента продължава да живее в един измислен и изпълнен с лъжи свят благодарение на тези получовеци..

 28. г-н Инджев,пишете и мен в окопа до Вас.

 29. Наглостта е невероятна!!

  От Гардиън:

  Vladimir Putin has said that Russia will support the territorial claims of its proxy states in east Ukraine, dramatically increasing the likelihood of a larger war in the near future.

  Putin confirmed that Russia had recognised the expanded borders of the two Russian-controlled territories in east Ukraine in remarks to the press.

  “We recognised the states,” he said.

  That means we recognised all of their fundamental documents, including the constitution, where it is written that their [borders] are the territories at the time the two regions were part of Ukraine.

  His dry explanation has explosive consequences: Russia could use the territorial claims as a cause to launch an invasion of more Ukrainian territory, saying it was defending the interests of its proxy states in Donetsk and Luhansk.

  Putin stopped short of saying that he was about to launch a further invasion.

  But we expect, and I want to underline this, that all the difficult questions will be solved during negotiations between the current Kyiv government and the leadership of this government.

  But Kyiv has always resisted negotiating directly with the governments of the Russian-controlled territories, saying it wants to speak with Moscow directly.

  Having recognised the territories and received authorisation to use military force abroad on Tuesday evening, it has become clear that Russia is building the framework for what could be a broader conflict in Ukraine.”

  Значи пращаш подстрекатели в Украйна които вдигат бунтове и заграбват малка част от територията на две области.
  В последствие тези същите пишат конституция че са независими и че границите са тези на цялата област независимо че имат контрол само върху малка част от тези области.
  После идва путлер който казва да, признаваме ги, в разширените гранци..

  Просто нямам думи..

  Какво правим когато руснаците по черноморието обявят независимот и си напишат конституция според която половин България е тяхна?

 30. Българските управляващи биха могли, ако имат както се казва д.пе бързо да шамаросат пу..ин като спрат транзита на газ за сърбия!

 31. Драган,

  Благодаря за впечатленията, доста интересно.
  Украинецът ги е закопал с copy/paste-a 🙂
  UN не може да направи много, няма армия, но е необходим форум.. да се види кой кой е.. и за какво се бори..

 32. @Драган
  22.02.2022 в 18:42

  С благодарност за споделеното! Със сигурност в българска медия нямаше да прочета толкова интересна и събрана ретроспекция на това заседание.
  Пишете, пишете и друг път! Ще съм Ви благодарен!

 33. Aбе, Guest, аман от пуТкиняшки лъжци. Объркали сте форума, дарагой! Шапо на Стопанина и на SMS, че не спират да бият тревога относно рАЗИЯтското заселване по Черноморието. Ами, дарагой Guest, не продават нищо или почти. Едно, че на един апартамент са записани собственици по 20-30 добитъка. Второ, ако павианът, макар и на хартия собственик, продаде, от стадото го разкостяват мигом. Ще изчезне в необятната им “рАдина”, като в 1938-1939 г. на миналия век. Да, видях един вече продаден апартамент на рАЗИЯтски добичета, в Равда, това е между Поморие и Несебър. И знаете ли, дарагой Guest, освен с обичайните боклуци, бе пълен с купища снети на хелиограф карти на ЦЯЛОТО бургаско крайбрежие, чак до Резово – с профили на релефа, доминиращи течения и ветрове, закрити позиции, оптимални ъгли за обстрел, дължина прав изстрел, дължина на максимален изстрел по балистична, ориентири, места за морски десант, и други такива полезни за бълхаро-савецката дружба нещица. Човекът от ДАНС, комуто ги дадох, пребеля. Обеща да рови докрай. След 2 седмици го пенсионирали. Само че, дарагой Guest, не се мамете, вие и подобните ви. Няма да ви оставим да откраднете бъдещето на внуците ни за трети път. Ще има много пръснати с бренекета и сапьорни лопатки русофилистични тикви. Вервайте ми! Ще го отнесе най-много управляващия “элит”, начело с клепоухия рЭзидЭнт, и малоумно хилещия се канадско-русски гандом. Ама и за вас ще остане. Предостатъчно!

 34. А Вие, разбрахте ли защо Путлер си прави каквото иска? -Защото ние европейците и американците нямаме топки, да воюваме.Щото сме една разглезена маса с неустановен пол, щото за нас европейците, материалния комфорт е над всичко останало. Путлер и подобните на него разбират само от брутална военна сила.Ама НАТО не посмя да изпрати войска, която да прочисти сепаратистите.

 35. Владимир Путин, показа не доказва, самохвалство и унижение, руската душа съществува на границата на самоунищожение

 36. В тези “републики” само руснаци ли има? Кой ще защитава украинците там? Даже за кримски референдум с калашници край урните не се говори!

 37. @sms, Guest

  И аз не вярвам,че са си продали имотите. Някои продават, но я се опитайте да купите имот в тяхните затворени комплекси? На българи не продават. Това обяснява всичко. Не искат чужди очи и уши. Чуя ли руснак, винаги съм нащрек. Може и да изглежда свестен, но само отвън.

 38. За все още “неразбралите”:

  “Бившият президент Доналд Тръмп във вторник похвали решението на руския президент Владимир Путин да изпрати руски войски в Украйна, за да подкрепи подкрепяните от Русия сепаратисти в провинциите Луганск и Донецк. В изява в дясното радиопрограма „Шоуто на Бък Секстън“ Тръмп наруши видимото си мълчание относно кризата, за да аплодира руския диктатор.

  „Това е гениално“, каза той за решението на Путин в понеделник да признае официално отцепилите се провинции и да разреши използването на руски военен персонал, за да им помага. „Значи Путин сега казва, че е независима — голяма част от Украйна. Казах, колко умно е това? И той ще влезе и ще бъде миротворец. Можем да използваме това на нашата южна граница. Това е най-силната мирна сила, която съм някога съм виждал. Имаше повече армейски танкове, отколкото някога съм виждал. Те ще запазят мира, добре.”
  ——
  Тръмп обществото у нас сега ще залае и то…

 39. Имам предложение. Но първо вижте това:

 40. Руснаците не се разбират с Германия след сключването на пакта Рибентроп-Молотов само за българското Черноморие. Сталин великодушно предлага на Хитлер да владее по-голямата останала част от България, като иска в замяна само българското Черноморие. Неразбирателството по този въпрос довежда до нападението на Германия срещу СССР, като Хитлер изпреварва Сталин.
  Съгласен съм, че не е далеч денят, в който руската армия ще окупира българското Черноморие с помощта на продажни български политици и “журналисти”, начело с Боби платноходката.
  Нормално е Путин да нареди да бъде убит Боби платноходката след успешната акция, както умният султан Баязид е наредил веднага да бъде убит предателя, който му помага да превземе крепостта Велико Търново през 1396г.

 41. Защо постоянното говорене за санкции срещу русия не ми изглежда продуктивно не знам. Може би защото по тръбите към европа тече руски газ а в обратна посока евро и долари.

 42. До „Чичо Влади”:
  Чуй ме, гнидо анонимна!
  От дете съм отрасъл, общувайки с украински белоемигранти – хора силни, интелигентни, богобоязливи, нравствено чисти, трудолюбиви и добри. Работата ми ме сблъска и с безброй руснаци – деветдесет процента, от тях невежи, малокултурни,объркани /зомбирани/, нечистоплътни душевно и физически, пияници, непочтени и в същото време – надменни, нагли и безскрупулни. Ти, добиче сбъркано, на мое място на кои би симпатизирал, кои би уважавал, с кои би се родял, кого би предпочел за съсед?
  Ще отговоря на въпроса ти в прав текст – ако бях на 30-40 лазарника, здрав физически и боеспособен и заедно с това изпълнил своя дълг-минимум към семейството, не бих се поколебал нито миг! И бъди сигурен – щях да се сражавам под командването на Зеленски и Кличко, а не под това на любимия ти урод Путин! И щях да жалея, страхливецо, че ти си се заврял нейде на завет и не можем да се срещнем

 43. лице в лице на украинска земя…
  Уви – на 77 лазарника съм, 90% инвалид, трудно подвижен и само ще се пречкам на украинските юнаци! И все пак, предвид мераците ти за тепане, бих стиснал зъби и събрал сили, колкото да се степам и днес с такъв като теб. И като виждам страха ти да излезеш с името си, нямаш шансове!

 44. Г-н Тинков,
  Моля, бройте ме и мен! За мен ще бъде чест да воювам редом с вас под командването на г-дата Зеленски и Кличко.

 45. Силни думи на Навални.
  Затова е и в затвора.
  С хора като Навални Русия ще просперира и няма да има нужда от НАТО.
  За жалост няма последователи.. както Христо Иванов, както Христо Ботев.. и т.н.

  https://frognews.bg/novini/navalni-priznavaneto-donetsk-lugansk-kato-nahluvaneto-afganistan-shte-svarshi-zle.html

  ”Гледах ”заседанието на Съвета за сигурност”, това сборище на маразматици и крадци (изглежда, че нашият Фонд за борба с корупцията е правил разследване за всеки от тях), и си мислех за също такова сборище от номенклатурни маразматици от Политбюро на ЦК на КПСС, които горе долу по същия начин, по собствено хрумване, въобразявайки си, че са ”геополитици над голямата шахматна дъска”, са взели решение за изпращане на съветските войски в Афганистан”.
  Това написа Алексей Навални, който излежава присъда в руска затворническа колония.

  Вижте още от обръщението му в профила му в Instagram .

  “Резултатът са стотици хиляди жертви, травми на цели нации, последствията които не можем да преодолеем нито ние самите, нито Афганистан, и възникването на една от ключовите причини за разпада на Съветския съюз.

  Онези маразматици от Политбюро се прикриваха с двулична идеология. Тези путински маразматици даже и идеология нямат – само постоянна и неприкрита лъжа. Те даже не си правят труда техният casus belli да има дори и най-малката правдоподобност.

  И на онези, и на тези им е нужно едно: да отвлече вниманието на народа на Русия от реалните проблеми – развитието на икономиката, ръста на цените, царящото беззаконие – и превключването му във формат “имперска истерия”.

  Гледали ли сте скоро новините по държавната телевизия? Аз гледам само тях и ви уверявам, там изобщо няма новини за Русия. В буквалния смисъл. От първата до последната новина са Украйна-САЩ-Европа.

  Голата пропаганда на маразматиците и крадците вече не им е достатъчна. Те искат кръвчица. Искат да местят танкови фигурки по картата на военните действия.

  И ето – главата на Политбюро от ХХI век излиза с наистина безумна реч. Най-точна метафора даде за нея, разбира се, Туитър: “Точно все едно дядо ми се е напил на семейно събиране и досажда на всички с обяснения как всъщност е устроена световната политика”.

  Щеше да е смешно, ако пияният дядо не беше човек на 69 години, който удържа властта в страната с ядрено оръжие. Заменете “Украйна” от неговата реч с “Казахстан”, “Беларус”, “Балтийски страни”, “Азербайджан”, “Узбекистан” и така нататък, включително “Финландия”. И помислете, къде понататък ще понесе геополитическата мисъл дядото-маразматик?

  Всичко това свърши много зле за всички през 1979 година. И сега ще свърши зле. Афганистан беше разрушен, но и СССР получи смъртоносна рана. Путин и неговите крадци-маразматици от Съвета за сигурност и “Единна Русия” са врагове на Русия и главната заплаха за нея, а не Украйна и не Западът”, пише Навални .

  Путин няма да позволи на Украйна да се развива и ще я завлече в блатото, но и Русия ще плати същата цена. Путин убива и иска още да убива. Кремъл ви прави бедни, а не Вашингтон”, завършва той обръщението си към руския народ.

 46. Wall street праща своите сигнали на руснаците..

  https://www.xe.com/currencycharts/?from=USD&to=RUB&view=10Y

  Атакуват се най-ниските (от 2016 година) нива и не изглежда никак добре за рублата..
  Танковете може да са готови за атака но готов е и Wall Street за същото..

 47. Георги Харизанов-Безполезен саксиен мислител, на който психичното/болестното/ му състояние, му дава измамната представа за значимост и осъзнатост.

 48. БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА! БИЙТЕ СЕ ЗА СВОБОДАТА СИ, БИЙТЕ СЕ ЗА ЗЕМЯТА СИ, ПАЗЕТЕ СЕМЕЙСТВАТА СИ, ДОМА СИ И ВЯРВАЙТЕ В БОГА! ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА ЗА ВАС ЗАПОЧНА! НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ! ЦЯЛА ЕВРОПА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА!

 49. Добре дошъл обратно, саксио. Кажи сега, Радев все още ли ти харесва? Или може би Янев?

 50. @тervel

  Mръсна кагебистка курво, още ли мислиш, че съм “агарянец”?
  Знамето на Република България, ЕС и Украйна се вее от тази сутрин върху ЧАСТНАТА МИ СОБСТВЕНОСТ с риска да бъда обстрелван с гранатомет, намазан с новичок или др
  уго, аз съм в СПИСЪКА на Путин!

  А ти?

 51. Към Българин:

  Ок, казахте си, но призовавам и двете страни в тази персонална размяна на обиди за примирие. Не ми се иска блогът ми да се превръща в поле за подобни престрелки. Не съм проследил кой “първи е стрелял”, но настоявам да спрете стрелбата.

 52. има ескалация,руски войски нападат и през белоруската граница,явно мустакатия също иска да отхапе нещо.Дали ще го чуем и него като агресор?

 53. Към Българин:
  Неоправдано съчувствие и търсене на „Mръсна кагебистка курво“ там където не е. По-добре си припомнете вашата поговорка за въшките и гнидите. И се отнасяйте с нужното уважение към БЪЛГАРИТЕ.

 54. г-н Инджев,

  Аз се вслушвам в съвета Ви и спирам.

 55. Европа стои и гледа клането на хиляди цивилни украинци, както през 1968 гледаше клането в Прага!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.