Как се стигна до болестното състояние на вярващите у нас, че Путин е прав

Откога българските медии охраняват “доброто име” на Путин, за когото трябва да се пише само с възторг?

Припомням конкретен пример от годината, в началото на която Путин триумфално посети София с делегация за “ 300 милиарда долара”, на колкото сервилният в. “Труд” оцени богатството на олигарсите в самолета му. “Стандарт”, “24 часа” и др. подобни също се състезаваха да угодничат в аванс. Най-много се отличи лично домакинът Георги Първанов. В “превъзбудено състояние” ( по израза на руски кореспондент ) той беше изпаднал в екстаз от “тройния шлем” заради подписаните руски енергийни проекти, за които днес знаем, че се провалиха до един.

Същата година беше обявена от нашенските васали за “Година на Русия в България” в чест на Путин.  да го наградят с Доктор хонорис кауза от Великотърновския университет, но н.в. Путин не удости с вниманието си подмазвачите от старата столица. От столицата ги надцакаха в угодничеството. Изчакаха го да кацне, за да му посветят във връзка с посещението чрез специална месингова табела откриването на паметника на граф Игнатиев на входа на “Докторската градина” на ул. “Сан Стефано”.

В края на тази паметн(иков)а за паметливите между нас 2008 година Първанов се озова на едно от екзотичните си пътешествия с постоянния си журналистически антураж. Не щеш ли, един тях взе, че написа истината какво е казал в отговор на българин в Мексико, който верноподанически го призовал да остане в политиката и след като му приключи втория мандат. “Шегаджията” Първанов  отвърнал, че не може ( поредната му лъжа, както знаем), защото жена му не му дава. А кореспондентът на “24 часа” добавя от себе си, че Първанов така отхвърлил “всички догадки, че може да последва примерът на Путин”. Забележката му е откроена с курсив от нечия редакторска ръка в София. Вижда се по-долу на четвъртата снимка.

Само че…

Горното се появява  в бр. 316(6183) на на 15 ноември 2008 г. , за да изчезне в…същия брой със същата номерация на същия ден, само че с уточнението, че става дума за ВТОРО ИЗДАНИЕ. Сякаш е оправдание, че в това второ издание кореспонденцията на Георги Милков е преработена в угода на Путин, споменат явно в противоречие с изискванията на култа към руския цар. Статията на виновния Г. Милков изчезва от първа страница ( вижда се на втората снимка). Изчезва и разказът му за шегичката  на Първанов относно забраната на жена му да остава в политиката. Но най-вече отпада сравнението с Путин( вижда се на петата снимка)! 


 

Г. Милков си е тук и си е медийна звезда и в наши дни. Явно не се е засегнал много от унижението, нито е пострадал от съгрешаването си.

Днес слушаме в телевизионния ефир един социален анатом да прави дисекция на болния въпрос защо не малко българи харесват Путин. Реже дълбоко с антропологичния скалпел, човърка в народопсихологията и установява, че причината за тази аномалия е в реакцията на българите срещу собствените им несгоди в живота. Виждат в Путин герой, противник на статуквото, защитник, нов дядо Иван.

Преразказвам го със свои думи и се съгласявам по принцип. Отдавна съм споделил това сходно наблюдение, макар по стандартите на статуквото да съм по-скоро асоциален “антрополог” , а и нямам претенции за дълбочина на разреза в националното (само)съзнание. 

Дълбокият поглед върху болните мозъци си има плитко обяснение за заболяването. То е на повърхността, но е като за анализ на психолог и сексуален антрополог. Защото става дума за системното изнасилване на българския социум с пропутинска пропаганда, която се харесва на изнасилените поради потискането на нормалната любов към истината като коректив на тази перверзия.

Документално посочвам примера с най-тиражния български вестник от времето на прихода ( за назначените борсови агенти на руското влияние по върховете на българските медии ). Той е достатъчно представителен за факта как се обслужва(ше) реномето на Путин под командването на неговия Първанов у нас. Беше още преди “генерала” да си получи лампазите от Първанов и със същата медийна подкрепа да се закрепи за повече от десетилетие на върха на българската политика в угода на руското влияние, маскирано като “европейско развитие на България”. 

След тази системна и дългогодишна обработка днес стигаме до положението болните български мозъци да приемат за истината кремълската лъжа, че Украйна е виновна за факта, че Русия вече я ограби веднъж териториално, а сега я заплашва с война – за ужас на Европа и нормалните хора по света.

Ето как в интернет се подиграват на предположението, че българите се възхищават на Путин.

 

 

  

 

22 мнения за “Как се стигна до болестното състояние на вярващите у нас, че Путин е прав”

 1. А Защо Владимир Владимирович засега не споменава геноцида на стотиците хиляди руснаци в България, принудени да плащат скъпи сметки в черноморски ресторанти и им бива отказвано да слушат Ала Пугачова в ресторане, а всъщото време българското оръжие избива невинни вуйничита които носят мир в дунбаси мамата луганска?
  Скъпи Владимир Влъдимирувич!
  Не забравяйте заветите на Сталин и наред с подготвените вече от вас премиери, крале и кралици за инвазираните държави, които ще присъедините към вашия Руски свят, да включите и българските звьоздачки – Мълинув, Костя Копейкин, Румен Петко, Шаренкова, Йавор Дачков и ако има място и жена му Галя Лазарова, която трие постинги в гласове по цяла нощ, ако не попържат властта в България и не зафалят на вас, Владимир Владимирович! Така веднъж да влезете във Варна, ще се превърнете в новия Владимир Варненчик, а Костя ще тича задъхан да пълни мънерките на вашти сулдатчета с прясна вода, пречистена с европейски пречиствателни системи.

 2. Само българските медии да бяха. ЕС докато не осъзнае опасността всички ще патиме. ЕС трябва да вземе следните мерки: незабавно да фиксира цената на квотите за въглеродния двуокис на приемлива доста по-ниска цена, Германия да не затваря все още АЕЦ. Където може да се отворят въглищните мини и ТЕЦ да заработят с въглища за да се успокои цената на електроенергията и ограничат максимално борсовите спекулации. Европа да се откаже от руските енергийни ресурси максимално. Само така Империята на злото може да бъде наказана и цената на газа да е приемлива. В противен случай единността на Европа е заплашена. Високите енергийни цени неминуемо ще предизвикат протести, съответно политиците ще се поддадат на уличния натиск и ще почнат да търсят изход, Съответно освен недоволство, високите енергийни цени ще доведат до инфлация, намалена конкурентоспособност, оттам и нарастване на безработицата и повишена несигурност. Джуджето само това и чака. Ще предлага енергийни ресурси на податливи държави и ще разбие всякаква солидарност, дори ще предизвика напускане на ЕС от държави, както стана с Великобритания. Ако ЕС забави зелената сделка с 5 години, приеме фиксирана поносима цена на въглеродните квоти, с което да позволи повече ползване на въглища и мазут и други местни ресурси, Русия бързо ще клекне, а джуджето ще отиде в историята. След това Зелената сделка може да се продължи и с по агресивен темп, но вече без външен натиск за пробиването й. Всъщност най-голямата опасност за джуджето и кликата му е точно успехът на Зелената сделка, защото това означава силно намаляване на зависимостта от внос на енергоносители, затова Путлеризма всячески се мъчи да я провали, включително и с война и с картелни споразумения, с игрички за предизвикване на недостиг на газ. Забавянето временно на Зелената сделка и регулирането на пазара за квоти и електроенергия ще спаси ЕС и самата Зелена сделка, като отнеме възможността за манипулиране на пазара от Русия.

 3. БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА! БИЙТЕ СЕ ЗА СВОБОДАТА СИ, БИЙТЕ СЕ ЗА ЗЕМЯТА СИ, ПАЗЕТЕ СЕМЕЙСТВАТА СИ, ДОМА СИ И ВЯРВАЙТЕ В БОГА! ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА ЗА ВАС ЗАПОЧНА! НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ! ЦЯЛА ЕВРОПА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА!

 4. Във връзка със споменатите в по-горните коментари лица се чудя дали Гешев няма да преживее катарзис и да подгони истинските руски агенти у нас. Щото съм сигурен, че нашите служби са пълни с тях.

 5. @Явор

  “Християн-социалът” Гешев (по негови думи, само цитирам) НЯМА да преживее катарзис, защото неговият истински Начальник е ЧАЙКА, а не Българският Суверен!

 6. Инджев, гледате ли по бнт как тръмписката курва Даскарев НЕ СМЕЕ ДА КАЖЕ как Тръмп вчера аплодира Путин, и плюе по Байдън, че бил МЕК в подкрепата за Украйна?
  Не ми спирайте коментара, ако Даскарев реши да ме СЪДИ – ще се явя на ДЕЛОТО!

  Нека мен да съди, не вас!

 7. Виждате ли сега какво представляват нашите партньори от НАТО и ЕС ? – Мижитурки и печалбари. Къде са натовските войски, за истинска помощ на Украйна? Иначе осъждат, налагат санкции. Смешници!

 8. Хайде сега, да се отнемат със закон имотите по Черноморието на всички руски граждани и да бъдат изгонени веднага! И в тези жилища да се настанят 200 000 българи от Украйна и още толкова украински бежанци – жени, деца и старци.
  БСП и Възраждане воглаве с Нинова и Костадинов да бъдат депортирани в Донбас да ги подкрепят на място!

 9. ‘айде, почна се. Масиран ракетен обстрел на военни обекти по цялата територия на Украйна. Олимпиадата свърши и вече може да се действа грубо. До последно се надявах, че у Педя човек е останала капка здрав разум и се ограничи само с ОРДЛО, но уви, историята се повтаря. Жалко, че прогнозата на г-н Инджев, че през 2022 г. война няма да има се оказа неточна. Жалко за всички загубени животи и разбити семейства, които предстоят! Западът дали пак ще остави Украйна, както Чехословакия? По всичко изглежда, че да… А Китай гледа и си води записки.
  За нашия резидент, то е ясно, че се снишава в традициите на правешкия тарикат.

 10. Руснаците да се махат от тук! Да знаят, че не са добре дошли! Аман от тия техни номера с защита на техните интереси или “освобождаване” на съсед от фашизма и капитализма. Наште руски подлоги също да се стягат. Алабализмите свършиха днес.

 11. @Росен:НАТО НЕ Е нападателен съюз,а отбранителен. Украйна не е член на НАТО.Можем да пшомагаме,но с военни действия не можем .Предателството което извърши Янукович към народа на Украйана/нарочно не пиша Родината си,защото явно Украйна не е негова родина/не може да бъде поправено от НАТО бързо.Така че плювките по НАТО и съюзниците ни са лакмуса къде сте Вие.

 12. @симеон спасов: Не е плюене, а тъжна констатация. Сърбите не ядоха ли бой? Ако САЩ и останалите бяха изпратили войски срещу отцепниците от Донецк и Луганск, нямаше да се стигне до тази война сега. Руснаците нямаше да посмеят да се изправят срещу НАТОВСКИ войски, за да защитят сепаратистите. ПУТИН МОЖЕ ДА БЪДЕ СПРЯН САМО С ВОЕННА СИЛА!
  Относно къде стоя аз, стоя твърдо в ЕС и НАТО.

 13. сърбите провеждаха етнически геноцид-Сребреница,Косово,имаше и съответни документи на ООН.

 14. хаха сега ще видите проамериканските подлоги и фашисти в украйна как ще бъдат избесени по площадите, дано после вие в бг сте наред м,дано путин ни отърве и от подобия на инджовци и миндожци и сие и всички слуги на маериканоислямистите и фашистите, да се отървем от вас и да почнем да вървим напред

 15. Към baidyn жопата
  0 одобрени
  bajdyn@abv.bg
  88.203.225.64

  Това е лицето на жопата ( задника), което ни показват болните от русофилистия мозъци у нас.

 16. @г-н Инджев 21.11.Написах коментар и двата ми интернет доставчици се изключиха и нямах интернет.А написах.че написаното от Байдън жопата е писано от небългарин,видно от граматиката,словореда и излагането на мисълта-най-общо казано руски трол,внедрен във форума ни.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.