Край на остатъците от международната легитимност на руския режим и възможност за начало на българското изтрезняване от русофилското пиянство

 

 

 

 

Бях склонен на приема московските лъжи, според които Русия не се готви за война срещу Украйна и няма да я напада. Искаше ми се логиката да победи, а тя говори, че Русия не може да се наложи на целия свят със сила. Искаше ми се Западът да греши с предупрежденията си, за неминуема руска военна инвазия. Уви…

Какъв е първият най-важен, според мен, международен ефект от вероломството на Путин да започне пълномащабна война срещу европейска Украйна? Отговорът е: край на колебанията. 

Светът видя в цялата му озъбеност същността на руския режим. При това и в персонален план, що се отнася до излъчващото безкрайна злоба изражение на руския самодържец Путин. С господарски тон той “нареди” на украинските военни да се предадат ( защо ли да го правят, ако Русия не се кани да окупира страната, както продължава да твърди в същото време руската пропаганда)  

Последва светкавична реакция от Хелзинки. Санна Марин, премиер на Финландия, декларира, че нейното правителство е готово незабавно да подаде молба за членство в НАТО. Финладния повлече крак. 

Кой ще е следващият желаещ да се подслони в най-големия отбранителен съюз на света? Най-вероятно ще е Швеция, другата неутрална и просперираща скандинавска държава. Ще паднат и много от западните задръжки и възражения относно членството в алианса на пряко пострадалите териториално от руската агресивност Грузия, Молдова и самата Украйна. Само Финландия да остане единствената, която да постъпи в НАТО в резултат на руската агресия срещу Украйна, това ще е провал на най-важната претенция на Путин, според когото разширяването на алианса е главната кремълска “червена линия”. 

Предстои тепърва верижната реакция от негативи като реакция на “колебащите” се досега в оценката си за действията но новия “вермахт” в опит да повтори германския блицкриг в Европа. Типично за този тип война е, че луфтвафе започна под командването на своя фюрер нападението с удар от въздуха по летищата и противовъздушната отбрана на новата Полша, каквато по аналогия днес е Украйна пред лицето на въоръжения руски шовинизъм от нацистки вид.

 

 

 

Няма друга логика за подобни бомбардировки, освен подготовката за други бомбардировки и въздушно разузнаване, за подсигури следващия етап на нахлуването по суша в една държава, лишена от възможността да отбранява небето си. Ясно е, че Украйна не се канеше със своите ограничени спрямо руските военновъздушни сили да атакува територията на съседите. Очевидно е, че бомбардирането на украинските наземни цели от системата за противовъздушната отбрана не е някаква “ограничена” наказателно операция, с която Москва да се самоограничи. 

Дори и в България най-сетне се дочу промяна в тона на официалната власт. Главнокомандващият Радев пак се въздържа от поименно осъждане на руската инвазия, окачествявайки я с думата “груба”, но отново избегна самото споменаване на Русия. Подобно беше и първото изявление на премиера Кирил Петков, но само часове по-късно той най-после произнесе словосъчетанието “руска агресия”.   

И нещо интересно като важен детайл: българските телевизии, подобно на премиера Кирил Петков, започнаха на декларативно ниво деня с определения от познатия неутрален речник, удобен на Москва. “Война в Украйна”, беше тяхното обобщение в ранни зори. Не се стърпях и написах на един от колегите с решаващ глас какво да пише на екрана, че не става дума за война в Украйна, каквато има там от 8 година, а за война на Русия срещу Украйна.

Постепенно надписите на фона на кадрите и коментарите еволюираха до “Удар срещу Украйна”, “Война на Русия срещу Украйна”. Дори думата “ Агресия” се появи най-после на екраните на най-гледаните телевизии у нас.  Прилича на начало на възникващата реална надежда да бъде сложен край на победния ход на руската пропагандната война за разболяване на българите с путинофилия.

Сега е моментът България да поиска преразглеждане на договора за “дружба и сътрудничество” с Русия в частта, лицемерно формулирана в чл. 14 като ангажимент за взаимна защита на паметници ( каквито България изобщо няма на руска земя). Време е да се разпоредим сами със съветското монументално наследство и то отиде в музеите. Незабавно!

Време е също да настояваме да бъдат върнати заграбените от Червената армия българи архиви.

И да, макар да не е време за разделение, а за обединение, то трябва да се случи след изясняване на въпроса кой превърна България в превзета от руската хибридна пропаганда държава. Да не допускаме, също така, колебливата досега позиция на днешните власти да бъдат употребявани за користни цели от бившите ни управници с цел да се представят като истинския вектор на евроатлантизма в България. Руският реваншизъм срещу победилия в студента война Запад, не бива да бъде последван от вътрешнобългарски реваншизъм на виновниците да се превърнем в държава, похитена от руските интереси, които днес окончателно свалиха маската на миролюбието.

49 мнения за “Край на остатъците от международната легитимност на руския режим и възможност за начало на българското изтрезняване от русофилското пиянство”

 1. Изтрезняване на сганта няма да има скоро. Това са нагли путлерастки подлоги, които ще аплодират бурно използването и на ядрено оръжие от Путлер. За тях това не е вероломно нападение след като всички руски дипломати и управляващи се кълняха и заявяваха, че нападение няма да има. За тях вероломно нападение е когато САЩ и запада съвсем открито обявяха, че ще ударят по Сърбия без навлизане на войски, докато Сърбия не спре с геноцида.
  Джуджето се държи като Сталин – изби опозицията макар не с такава директна жестокост като сатрапа, почна да напада всички съседни държави – първо плахо, но с всеки ден все със все по нарастваща наглост. Заплашва вече целият свят с ядрено оръжие. Каза че свят без русия няма да има. Сега ще каже и че свят без Путин свят няма да има.

 2. БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА! БИЙТЕ СЕ ЗА СВОБОДАТА СИ, БИЙТЕ СЕ ЗА ЗЕМЯТА СИ, ПАЗЕТЕ СЕМЕЙСТВАТА СИ, ДОМА СИ И ВЯРВАЙТЕ В БОГА! ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА ЗА ВАС ЗАПОЧНА! НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ! ЦЯЛА ЕВРОПА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА!

 3. Агресията на диктатора, никога не е последна – поне историята показва така до сега. Въпросът не е “дали”, а “кога” ще дойде време България да вземе страна. Никак не са за подценяване ултиматумите на Путлер относно България и Румъния. Дори бившеят президент Порошенко директно ни е споменал в свое интервю пред “Скай Нюз”, цитирано от “Медияпул” – https://www.mediapool.bg/poroshenko-bulgaria-mozhe-da-bade-sledvashtata-tsel-na-putin-news332548.html
  Бях склонен да вярвам на аргументите, изложени в този блог в статията от 31.12.2021 – “Дума на следващата година”. Уви, война има в сегашно време, дори не е вече в бъдеще време.
  Не приемам по никакъв начин тезата, че обединение около каузата в България трабва да е под условие “изясняване на въпроса кой превърна България в превзета от руската хибридна пропаганда”, нито пък условие “Да не допускаме, също така, колебливата досега позиция на днешните власти да не бъдат употребявани за користни цели от бившите ни управници с цел да се представят като истинския вектор на евроатлантизма в България”.
  Всички користни цели на ГЕРБ *трябва* активно да бъдат използвани в текущия контекст, за ОБЕДИНЕНИЕ срещу руската агресия. Правителството, президентът и парламентът трябва да действат решително, а не да се оправдават колебливостта си с “контра” игра на предишните управляващи. Подобни уговорки и “условия” са белите къмъни постлани по пътя към ада.

 4. Тази сутрин пускам новините- телефонно интервю с неуважаемия ексминистър и пасол Кальфин.
  Заслушах се и за малко да падна от стола! ощипах се да не би да спя още и да сънувам.
  Заслушах се… Викам си да е би да има някой друг кальфин?! Нищо подобно – съвсем същият, който навремето се пенявеше: “Който не обича Русия, не обича България!” Сещате се, нали!
  Е, същият този каза, че след АНЕКСИРАНЕТО на Крим днешната инвазия на Русия в Украина е престъпен акт в грубо нарушение на международния правов ред и тем-подобни. И друго рече: Че той е и остава русофил, но по отношение на руската душевност, на руската култура и изкуство, а с тях Путин и и РЕЖИМЪТ НА КРЕМЪЛ нямат нищо общо! /курсивът – мой/. Така и завърши, с : “Путин не е Русия!”
  Срушах и не вярвах на ушите си! Колко малко им трябва на гнидите ни, за да обърнат палачинката!

 5. “Великото в историята се повтаря, но като фарс” /Айнщайн/. Наблюдаваме точно такъв отвратителен, кървав фарс – “Сталин” – вживелият се тази роля зловещ смешник Путин, изпреварва “Хитлер” – набеждавания от Путин за фашист Зеленски. Хайде да видим сега, когато Сталин=Путин изпревари “Хитлер”/Украйна и когато фашизираната от него Русия е в ролята на безспорния агресор и подпалвач на войната, за каквато бе обявена тогава нацистка Германия, как ще свърши авантюрата му. Нюрнберг е твърде красив град за да бъде омърсен с дело срещу чудовище като Путин. Трябва да го съдят в някое разрушено украинско селце в Донбас. Заедно с неговата ще бъде обявена и окончателната присъда над болшевишката/кгб -истка/, а за нас – путино-русофилска, напаст.

 6. Към Павел Тинков:

  И тежкият русофил Валери Тодоров, бивш дългогодишен кореспондент на БНР в Москва, изживя нещо като катарзис. Призна, че става дума за руска агресия.
  А Калфин зае с благословията на Методиевич готин пост начело на международна организация, базирана в Ирландия. Има какво да охранява…

 7. Ще ми се всички държави да изработят обща позиция, която да включва ултиматум към Путин да прекрати НЕЗАБАВНО всякакъв обстрел и да изтегли всякаква военна техника от Украйна.

  Ако му бъде заявено, че САЩ, Влбр. и Франция, заедно със другите страни от свободния свят ще унищожат всяка военна единица на територията на Украйна, а след 24 часа и такава, обстрелваща Украйна от руска територия, не съм убеден, че Путин ще има куража да продължи.

  И още нещо. Не се плашете от Китай. Помислете, колко войни е спечелил Китай. И то във време, когато е бил много по-могъщ от нападателите си. Китайците не са войнишко племе. Сетете се, как навремето (1979) нападнаха Виетнам, заради свалянето на Червените кхмери и не постигнаха нищо.

 8. Превключвам цяла сутрин по “основните” български ТВ канали. Навсякъде са мобилизирани руски апологети, но по двойки (малко на принципа роднина- милиционер) с професионални военни анализатори, което говори че (все пак) се е задействал и някакъв инстинкт за самосъхранение уж “за баланс”:
  По БНТ – тръмпистът Огнян Дъскарев и военния експерт Йордан Божилов, ( но, тъй като Дъскарев не се представяше много убедително “подсилиха” двойката (та стана тройка) с Бойко Василев, който няколко пъти подчерта, че е бил военен кореспондент, но посвети основната част от “включването” си да описва сърцераздирателно колко добри били руснаците, колко прекрасна била руската култура и загадъчната руска душа. По БТВ Владимир Чуков – Стефан Тафров, бившият военне министър Тодор Тагарев- и путиниста Валери Тодоров и т.н.
  В парламента пък се водели горещи спорове дали в Общата парламентарна декларация да се включела думата “санкции”. Потомката на Гунчо от “Възраждане” вече каза пред репортерите, че “ние си имаме по-важни проблеми за решаване и не ни интересувало какво се случва в Русия, Украйна и САЩ”. Тъй като руските “възрожденци” на Копейкин със сигурност ще саботират по всякакъв начин излизането на Българския парламент с обща, единна позиция, заклеймяваща нахлуването на руската армия в суверенна Украйна, най-добре би било да се формулира Обща декларация на Българските партии в Българския парламент. Както знаем, “Възраждане” НЕ е българска партия, а отровен руски имплант в българския парламент, прокарващ руския интерес, и нейното присъствие в декларацията НЕ е нито задължително, нито желателно, даже е компрометиращо.

  Ако имахме военна прокуратура, би трябвало днес да повдигне обвинение за държавна измяна срещу пРезидента Радев, Овенния министър Янев и клетвопрестъпниците от ПП “Възраждане”, които са се заклели да служат и действат единствено в полза на българския интерес.

 9. Полковник о.з. Владимир Миленски: Незабавна оставка на министър Янев, остави България незащитена, предаде националните интереси

  https://faktor.bg/bg/articles/polkovnik-o-z-vladimir-milenski-nezabavna-ostavka-na-ministar-yanev-ostavi-balgariya-nezashtitena-predade-natsionalnite-interesi

  Николай Ненчев: Оставка на Стефан Янев, изгонване на всички руски шпиони, които се представят за дипломати

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-nikolay-nenchev-ostavka-na-stefan-yanev-izgonvane-na-vsichki-ruski-shpioni-koito-se-predstavyat-za-diplomati

 10. АЗИАТСКА ЖЕСТОКОСТ И ВИЗАНТИЙСКА ЛУКАВОСТ ОТ 1547Г. ДО ДНЕС! Това е държавата Русия. С народа си и с културата си. Никакво разграничение! Питам се дали ще останат още идиоти и изменници в БЪЛГАРИЯ, които да твърдят, че Русия е нормална страна, че Русия иска мир , а не война, и вярват, че Русия ще спре да граби, да окупира и да завзема чужди територии. Идиоти, Русия ще спре да върши това едва тогава, когато целият свят бъде в краката и. Това разбраха ли го най-после западните демокрации. Франция, и особено Германия с нейния висок стандарт на живот и прехвалена икономика постигнати чрез гастарбайтери и руски суровини на преференциални цени. Целият свят днес ще трябва да проумее най-после, че ако някой иска човешките права и демократичните ценности да се спазват и зачитат, ЕДИНСТВЕНИТЕ ДЪРЖАВИ, КОИТО МОГАТ ДА МУ ГИ ГАРАНТИРАТ И ЗАЩИТАВАТ СА САЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ!

 11. Няма ли сега Полина Карастоянова и Румен Драганов да поканят у нас за почивка след тежката работа в Украйна руските ”миритворци”?

 12. Има надежда докато има такива руски журналисти
  https://frognews.bg/novini/niama-opravdanie-voinata-ruski-jurnalisti-protivopostaviha-spetsialnata-operatsiia-ukraina.html

  Руски журналисти публикуваха отворено писмо, в което осъждат „специалната военна операция“ срещу Украйна, обявена сутринта на 24 февруари от руския президент Владимир Путин.
  „Ние, кореспонденти на руски медии и експерти, които пишат за руската външна политика, осъждаме военната операция, започната от Руската федерация в Украйна. Войната никога не е била и никога няма да бъде метод за разрешаване на конфликти и няма оправдание за това“, заявяват те, цитирани от Новая газета.

  Към момента подписите си са поставили над 70 медии. Сред тях са журналисти от Комерсант, Дожд*, Новая газета, РБК, Ехо Москвы, The Bell, RTVI, Сноба, 7×7, Известия, Медиазона* и др.

  Руски учени и научни журналисти също се обявиха срещу военните действия на Руската федерация в Украйна.

  Ето и цялото писмо:

  „Тази фатална стъпка води до огромни човешки загуби и подкопава основите на изградената система за международна сигурност. Отговорността за отприщване на нова война в Европа е изцяло на Русия. Няма рационално оправдание за тази война. Опитите да се използва ситуацията в Донбас като претекст за започване на военна операция не вдъхват никакво доверие. Ясно е, че Украйна не представлява заплаха за сигурността на страната ни. Войната срещу нея е несправедлива и откровено безсмислена. […] След като отприщи войната, Русия се обрече на международна изолация. Това означава, че ние, учените, вече няма да можем да си вършим нормално работата: в крайна сметка провеждането на научни изследвания е немислимо без пълно сътрудничество с колеги от други страни. Изолацията на Русия от света означава по-нататъшна културна и технологична деградация на страната ни при пълно отсъствие на положителни перспективи. Войната с Украйна е стъпка към нищото“.

  По-рано над 100 общински депутати от различни градове на Русия (Москва, Санкт Петербург, Велики Новгород, Самара, Рязан, Йошкар-Ола и други) подписаха подобно писмо.

  „Ние, депутатите, избрани от народа, безрезервно осъждаме нападението на руската армия срещу Украйна“, казват депутатите.

  Около 5:30 ч. московско време Владимир Путин обяви началото на „специална операция“ в Украйна. „Ще се стремим към демилитаризация и денацификация на Украйна“, каза той.

  Руското министерство на отбраната заяви, че „военната инфраструктура, съоръженията за противовъздушна отбрана, военните летища и авиацията на украинската армия са изведени от строя“. Мощни експлозии гръмнаха около 5:00 часа в няколко града на Украйна. Президентът на Украйна Владимир Зеленски обяви въвеждането на военно положение в цялата страна.

 13. Не е ли време държавата да си върне комплекса Камчия и да настани временно там Украйнски жители

 14. Като част от мерките може да бъде предприето замразяване, или дори изключване от международния живот. Спортни, културни и други организации да отказат допускането на Русия и нейни представители. МОК, ФИФА, УЕФА, ЮНЕСКО и др. не зависят от ветото на Русия. Прекъсване на достъпа на Аерофлот и други авиокомпании до летищата също.

  Без компромиси като допускането на спортисти, ама без руски флаг.

 15. @симеон спасов
  Те, руските подлоги като бившата супруга П. Карастоянова и Д. Драганов от ДС, със сигурност ще поканят “миротворците”, но едва ли ще има нужда, защото тези “миротворци” от години си имат собствени имоти по Черноморието ни, огромни хотели, цели казарми и “дачи” с километри дворове, където българи не влизат даже като чистачи или техници по поддръжката. Самообслужвали се като “съотечественици” т.е като шпиони и терористи! Няма никакъв контрол кой влиза, кой излиза, какво внася, какво изнася и къде? Четох тези дни, че подставени “собственици” на хотели в Слънчев бряг за пореден път са излезли с искане комплексът да се обособи като отделна административна единица, град или село било без значение важното е да няма институционален, общински надзор.
  Да се превърне в пореден руски анклав на българска територия след Росенец, Камчия и т.н.!

 16. копирам:
  Армения – 28 май (Ден на независимостта от СССР, 1991 г.)
  Естония – 24 февруари (Ден на независимостта от болшевишка Русия, 1918 г. Същият ден се празнува и като Ден на републиката)
  Киргизстан – 31 август (Ден на независимостта от СССР, 1991 г.)
  Латвия – 18 ноември (Ден на независимостта от болшевишка Русия, 1918 г.)
  Литва – 16 февруари (Ден на независимостта от Русия, 1918 г.)
  Молдова – 27 август (Ден на независимостта от СССР, 1991 г.)
  Полша – 3 май (Ден на конституцията) и 11 ноември (Ден на независимостта от Австро-Унгария, Германия и Русия, 1918 г.)
  Таджикистан – 9 септември (Ден на независимостта от СССР, 1991 г.)
  Татарстан – 30 август (Ден на суверенитета от СССР, обявена независимост от Руската федерация през 1990 г. и отхвърлена на референдум през 1992 г., с придобит статут на автономия)
  Туркменистан – 27 октомври (Ден на независимостта от СССР, 1991 г.)
  Украйна – 24 август (Ден на независимостта от СССР, 1991 г.)
  Унгария – 15 март (Ден на революцията, 1848 г.), 20 август (Ден на Свети Ищван I – първи крал и основател на държавата) и 23 октомври (Ден на републиката и революцията, 1956 г.)
  Узбекистан – 1 септември (Ден на независимостта от СССР, 1991 г.)
  Финландия – 6 декември (Ден на независимостта от Русия, 1917 г.)
  Грузия – 26 май (Ден на независимостта от Болшевишка Русия, 1918 г.).
  БЪЛГАРИЯ 3.март 1918 г подписана капитулацията на русия от България.

 17. https://faktor.bg/bg/articles/zelenski-1-5

  Голямата разлика между афганистанските корумпирани лидери и Зеленски.
  Човека е готов да умре за страната си и с това дава пример на армията и цивилните.
  Путин е пътник..

 18. https://dnes.dir.bg/politika/sled-7-chasa-debati-ns-izleze-s-deklaratsiya-sreshtu-voennata-interventsiya-sreshtu-ukrayna

  БСП, Радев, Янев – НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!

  Тази война всъщност дава възможност на Кирил Петков ако наистина има други намерения а не да служи покорно на Радев да се еманципира от него и да отвори пътя на Македония за ЕС на момента!
  Правата на българите ще бъдат защитени много по-лесно когато Македония е в ЕС а не извън.
  Всико останало е московски опорки!

 19. Операцията е наистина специална! Нарича се ВОЕНЕН ПРЕВРАТ ! Така погледнато слуховете за подготвени списъци придобиват смисъл. След отстраняване на сегашното ръководство ще монтират на власт тамощни “русофили” и гордо ще обявят края на военните действия. Великият миротворец Хуйло ще каже, че изтегля тежката техника , ще получи овации от полезните идиоти и ще се започне едно безкрайно разбиране на ситуацията и необходимост от … сътрудничество ! Убитите ще бъдат забравени в името на мира а убийците ще “ПОЕМАТ ВИНАТА САМО С МЕЗЕТА”! Тъжно… грозно…

 20. Мекерето георги марков и идола му орбан няма ли да се изходят по въпроса?
  Гледам чешкият полезен идиот земан вече е обърнал палачинката и иска руснаците да бъдат отрязани от SWIFT.. too late buddy..

 21. БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА! БИЙТЕ СЕ ЗА СВОБОДАТА СИ, БИЙТЕ СЕ ЗА ЗЕМЯТА СИ, ПАЗЕТЕ СЕМЕЙСТВАТА СИ, ДОМА СИ И ВЯРВАЙТЕ В БОГА! ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА ЗА ВАС ЗАПОЧНА! НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ! ЦЯЛА ЕВРОПА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА!

  tervel

  Все още ли съм “агарянец” за теб?

  Г-н Инджев, моля Ви, пуснете коментара ми към Тервел

 22. Mel

  Преди няколко месеца се махнах от фейсбук защото не издържах да наблюдавам колко от близки и роднини са с промити мозъци на тема русия..
  Изкушавам се да се върна и да им покажа списъка който сте постнали..
  България е наистина кауза пердута.. и г-н Инджев ми се издига все повече в очите колкото по-ясно ми става това..

 23. Написах следния свой коментар на друго място в 19:00 на 22.02:

  “Русия все повече загубва каквито и да е легитимност в международните отношения.”

  В друг свой коментар, по-късно написах и :

  “Време е Байдън да стори това, което направи Ф.Д.Рузвелт през 1941г в своите “Беседи край камината”. САЩ да се превърнат в “Арсенал на демокрацията”. Този път да осигурят нужните на Европа количества газ, за да се избави от зависимостта от руските доставки. Това трябва да стане срещу ангажименти европейските страни да диверсифицират източниците. Това ще нанесе смъртоносен удар на кремълския режим, по-смъртоносен от всякакви санкции.”

  А руските проксита се наредиха до Лильов и партията му през 91г при пуча.

 24. За съжаление, като чета коментарите по новинарски сайтове, изглежда има много хора, които не само не виждат агресор в лицето на pусия/пyтин, ами дори изказват явно задоволство от случващото се… Изтрезняването е само за тези, които така или иначе са трезви. Останалите си остатат коне с капаци. Но това е малък проблем на фона на случващото се…

 25. Към Георги Харизанов и Mel:

  Радвам се да видя този списък отново. Публикувал съм го отдвана, но е хубаво да бъде напомнян. Не е изчерпателен, но е показателен.
  Например е хубаво да се знае, че Австрия е превърнала в национален празник 26 октомври, деня на ратифицирането на документа в парламента, регламентиращ напускането на съветските ( по онова време, а не червеноармейски) войски през 1955 година.
  Поради което мнозина по света на знаят за тази австрийска специфика.
  Дори много австрийци не знаят какво се крие като истинската причина зад националния им празник, наричан Ден на неутралитета.

 26. Българин,

  Не му се връзвайте на този “тервел”.. От доста време го толерирам тук от уважение към г-н Инджев.
  Нямам уважение към хора които много лесно и бързо хвърлят обидни епитети към уж “съмишленици”.

 27. Не всичко е загубено. Но трябва бърза мисъл от страна на щаб-а на НАТО в близките часове… Не знам дали чухте за арестуваният украински изстребител по-рано през деня.
  Това отваря много съшити с бели конци възможности, които са не по-малко правдоподобни от претенциите на Путин.

  Подсказка: едно време имаше един виц за 5 минутната независимост на Естония.

 28. Фашиста Путлер, днес заплаши целият свят с ядрено оръжие. Няма право да се мълчи повече. Целият свят не само трябва да осъди това и да спре всякаква коминикация и търговия с Русия, но и трябва да взима оръжието и да прегази варварската Русия, веднъж и завинаги!

 29. според военния министър Янев,първо изнасилвача трябва да извърши делото си а после да седна с изнасилената на дипломатически преговори.

 30. @ Българин
  @ Георги Харизанов

  Тук, в този форум злобните ДСарски тролове, тия с “колорадските” лентички в склерозиралите тикви, се активизират задължително преди избори, или когато възникне критична ситуация като днешното нахлуване на Русия в суверенна Украйна. Атакуват се най- “опасните”, въздействащи с позицията си върху читателите коментатори, за да се пречупи вдъхновението им за точен анализ и за да внуши недоверие към тях с измислени компромати.
  Приемете злобата като комплимент! 🙂

 31. Не вярвам аз да съм най-умен, но ми прави впечатление, че не само в т.нар. медии на Задунайския Милиционеристан, ами в западните такива НИКЪДЕ и НИКОЙ не изрича, че става дума за започване на война, без тя да бъде официално обявена. Дoри ефр. Шикългрубер навремето не си го е позволявал?!?…

 32. Висок,

  Наистина, сега е момента МОЧА не да бъде “съхранен” и “преместен” а взривен!

 33. Измисления “светия” А.Невски 2 пъти си е сменял религията и е умрял като Мюсулманин. Трябва да върнем името на най-големия български храм на “Св. св. Кирил и Медтодий”

 34. “Изобретателността” на проруските медийни кукловоди днес ме изуми! От “двойки” коментатори сутринта екстремно преминаха на “четворки” привечер. В “Нова” ТВ веднага след Иво Инджев и Асен Агов бяха поканени “за баланс” Копейкин и Каракачанския шопар. Беше наистина спиращо дъха пропадане в унижението! 🙂
  А Валери Тодоров днес беше най-търсеният коментатор, едва смогваше да удовлетвори пороя от медийни покани, препускаше като запенен мустанг от един тв канал на друг. Явно ОФИЦИАЛНО е бил номиниран за путинист №1 на България. Едно, без съмнение, заслужено доверие!

 35. @Георги Харизанов
  24.02.2022 в 18:38

  Благодаря, г-н Харизанов!
  Ще го имам впредвид! (за сведение)

  @SMS
  Привет и благодаря, и на Вас!
  За добрите слова.

 36. @Българин,

  Благодаря за акцията която сте провели днес.
  Българското, Европейското и Украинското знаме е върховна чест да бъдат носени днес.
  Не съм изненадан че са ви тормозили за това – България е руска кочина която трябва да бъде изрита изоснови.. Надявам се тази война да ни даде повода..

 37. @sms,

  Прав сте. Тервела мисля че е подобен тип.. хвърля от време на време анти руски къчове за прах в очите и в същото време агитираше за Радев и напада други тук..

 38. @Георги Харизанов
  25.02.2022 в 00:20

  Успях да постоя около 2 часа, преди да ме “приберат за обяснение”. Стоях абсолютно сам, и мога да Ви уверя, че и в тази самота имаше нещо хубаво и запомнящо се. Благодаря на няколко човека от спирката, които дойдоха при мен и изказаха подкрепата си. Повечето бяха хора около 60-те, изключително скромно, бих казал, бедно облечени. Поне тридесетина от преминаващите шофьори обаче сигнализираха с клаксони и поздравиха с помахване, вкл. и няколко автобусни шофьори (дано сега начальниците им не вземат да проведат “разследване” кои точно автобуси са преминали оттам).
  Другото хубаво нещо беше, че никой, повтарям, никой не се насочи към мен с някаква вербална агресия, или опит за подигравка, или опит за физическа саморазправа. Честно казано, бях се подготвил и за такова нещо.
  Като краен резултат, мисля че поне няколкостотин души видяха спонтанния ми протест срещу кремълската агресия в суверенна Украйна
  Пак ще ви пиша.
  Няма да Ви пожелавам нито добър ден, нито ще Ви кажа добро утро, защото те няма да бъдат такива, а аз съм човек реалист.

 39. Българин
  25.02.2022 в 06:37

  Вие сте един будител. Благодаря ви много за това което направихте със знамената.
  Хора като вас събуждат българското население което в момента спи здраво.

 40. Българин, шапо!
  Няма правно основание дори да ви проверяват личната карта. За нещо повече, както е в описания от Вас казус, абсурд.

 41. Ходорковски часове преди “военната операция” в Украйна:

 42. Граф Шуленбург-посланник на Райха в СССР връчва нотата за войната в 2 часа през нощта на 22 юни на външния министър Молотов и по някои източници се разплакал..

 43. Към триумвирата от „най-опасните“ Г.Харизанов-SMS-Българин:

  Без „измислени компромати“, САМО ИСТИНАТА. Вашето „вдъхновение за точен анализ“ достигна най-високото си духовно ниво „Mръсна кагебистка курво“, което няма как да не ви поднесе нещо друго освен най-ниското доверие.

 44. tervel-cho, колко рубли заработи днес?

 45. Г-н Харизанов,

  пигмеят “tervel” е ясен отдавна. Захлебва, завалията, захлебва..маскирал се е хубаво, ама си мисли, че няма да го разкрият…Е, самоосвети се най-накрая!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.