Путин е сключил вътрешен пакт в Русия, нещо като “Молотов-Рибентроп”, за да подсигури външната си агресия

 

 

 

 

 

 

 

Както често става в живота, едно зло поражда неволно някои позитиви. Колкото и да е условно да бъдат намерени такива, за България руската нацистко шовинистична агресия срещу Украйна под претекст, че ще я освобождава от нацизма, стресна не малко путинофили у нас. Мнозина от тях, поне с ред публично обгрижваните по традиция от нашенските медии, явно се стреснаха от невъзможността да нарекат агресията на Русия  иначе, освен агресия- нещо, което отказваха на направят през 2008 г. заради побоя на Русия над Гурзия и през 2014 г.  и заради вероломното териториално ограбаване на Украйна.

Бивши западни политици, полакомили се за руските пари, започнаха да напуска бордовете на големи руски корпорации в знак на протест. На най – яркия пример за такъв катарзис в чужбина ( при това искрено прозвучал, а не “прошепнат”, както в повечето случаи с българските русофили), даде чешкият президент Милош Земан. Той буквално се покая публично за досегашното си русофилство и се извини за него!

Знаете ли на кого ми прилича малко? На дядо Вазов. Покъртен от руското подстрекателство околните балкански държави да нападнат България той пише в момента на българския разгром през юни 1913 година в междусъюзническата война не друго, а стихотворението “Аз съм българче”. А през 1916 г. заклеймява вече открито руската инвазия в Добруджа със стихотворението “На руските воини”, в което горчиво ги упреква “вий иго ни носите ново”.

Авторът на “Под игото” обвинява Русия като носител на ново иго за българите. Така ме вдъхнови да определя като подзаглавие на книгата си “Измамата “Сан Стефано” Руско-руската война като поробителна за България. Възраженията – на гроба на дядо Вазов, моля!

Има и фанатици у нас, които се опитват сега да изтърбушат истината за руската агресия чрез вменяване на несъществуващи вини на опонентите си. Като най-агресивен сред тях днес се откроява Недялко Недялков, собственикът на ПИК, бившия виртуален официоз у нас, отличил се особен цинизъм в пропагандата във възхвала на вожда Борисов и в очернянето на неговите съперници и критици. 

Следвайки подхвърлената от самия Путин опорна точка за войната в Косово в края на миналия век като някакъв прототип на сегашната руска агресия срещу Украйна, Недялков се кълне в любов към някаква Русия, която не била на Путин. Изброява дълъг списък от световно известни имена на руски творци като някакви свои лични съюзници в пропагадната си война под мотото “Путин не е Русия”.

Това е лъжа. Путин е толкова Русия, колкото Северна Корея и Ким Чен Ун, а Мадуро пък е Венецуела. Така е с несменяеми диктатори на нещастни народи. Защото не Чехов и Толстой управляват днес руската империя, а и “вчера”, и “онзи ден” не са били на власт в Русия. Там властва терора на самодържеца без особена разлика, дали се зове цар, болшевик, генерален секретар или автократ от болшевишко-царски тип, любител на дивия държавен капитализъм, наложен днес в Русия.

Пропагадният кокъл с марката “Косово” става за глозгане само за такива като Копейкин, който пее същата фалшива мелодия, научена от “Говорит Москва”. Защото кризата в Косово беше предизвикана от най-жестокия терор по етнически признак в Европа след Втората световна война, упражняван върху косоварите,  стотици хиляди от които бяха принудени да напуснат системно опожаряваните от главорезите на Милошевич цели техни селища. Косоварите просто спасени от изтребление от НАТО в чисто физически смисъл на думата. Абсолютно нищо подобно не се случи на хората, говорещи руски език в Украйна, част от които бяха подучени от Москва да ударят в гръб родината си. 

Това – по същество, а има още “малки разлики”. НАТО нито си е поставяло за цел да сваля режима на Милошевич, нито е отричал историята и идентичността на мащехата Сърбия, заплашвайки я със заличаване от картата на света. Това прави днес Путин с Украйна.  

В своя безсилен бяс угодникът Недялков стига до там да обвинява поименно българи, че желаели злото на руския народ и застава в позата на негов неканен защитник. В очернящия си списък е включил и моето име. Клеветникът ме обявява за “доносник”, какъвто никога не съм бил. Или Недялков сега ме е “открил” в това измислено качество, каквото не беше забелязал във времето, когато се опитваше да ме купи евтино като автор на изданията му? Същият е лицемерен домакин на  “авторитети” в неговия сайт като Б. Чуков, Г.Марков и др. подобни, които изобщо, ама никак не са доносници! 

Не може Недялков да представи нито едно доказателство да съм желаел злото на руския народ, но аз мога да цитирам стотици свои статии и журналистически изяви, в които съм заставал на страната на руския народ срещу същия този Путин, който сега Недялко, от него да мине, не харесва в ролята му на агресор.

Проблемът на този род клеветници е в това, че в опитите си да уязвят такива, като моя милост, не само си присвояват ролята на бранители на “истинската Русия” , която носели в сърцето си ( а на някои им стърчи от джоба твърде явно), но и оплакват руснаците без никакво основание. Защото руският народ, уви,  търпи поредния тиранин да ги мачка и употребява за безумните си егоистични цели. 

Когато този народ реши да покаже свободолюбие и да се пребори със своя поробител Путин, тогава ще има основание да кажем, че ”Путин не е Русия”.

Засега, за съжаление, Русия е Путин и обратното.

Това е Путин, наречен от Байдън убиец, от Рюте побъркан, от Меркел – загубил връзка с реалността, а от Бербок лъжец.  Руснаците, които заявят нещо подобно ( дори в социалните мрежи) биват третирани като “чуждестранни агенти” в собствената си държава. Но мнозинството от тях нямат нищо против да имат убиец, лъжец и побъркан човек за свой президент, ако се съди по факта, че го търпят и дори го харесват.

Истината е, че с манипулирането на т.н. обществено мнение в страната и чрез терора на вътрешния фронт Путин си е обезопасявал гърба години наред като подготовка за осъществяване на маниакалните си планове чрез външна агресия срещу ненавижданата от него свободолюбива Украйна. Сключил е с измама, подкупи и насилие вътрешен пакт, нещо като “Молотов-Рибентроп”, за да е сигурен, че може спокойно да насочи войската навън. 

Засега успява. Докога ли ще го търпят самите руснаци, все пак?    

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ( за изключенията от правилото руският народ да си мълчи): https://aig-humanus.blogspot.com

 

 

22 мнения за “Путин е сключил вътрешен пакт в Русия, нещо като “Молотов-Рибентроп”, за да подсигури външната си агресия”

 1. Така е. путкин с крадените пари от народа си купува полезните идиоти по света.. л.й..о нидялку е един от тях.. такива са накупени в Англия и Америка.. Брекзит се случи с тези пари.. избора на Тръмп също.. путкин е рак който трябва да бъде изрязан.. да се надяваме че нуждата от това става видна в самата Русия и хирургът ще бъде самият руски народ..

 2. Брилянтно!
  Само се моля богу горещо Киев да не падне днес и тогава сите петолонци и полезни идиоти пак ще се врътнат кат фурнаджийски лопати-ДГД!
  Вижте какво означава любов и клетва към Родината.
  https://twitter.com/ianbremmer/status/1497005877555077124
  Отговорът им прилича на легендата за последните французи на Ватерло, когато са хванати в пръстен от англичаните. На предложението на английския генерал Чарлз Колвил да се предадат генерал Пиер Камброн отговаря: “Гвардията умира, но не се предава”. И добавя като последна дума: “Л@йно” (Merde!). Разстрелват ги от упор. Самият генерал обаче оживява и е пленен. Лекуван е от шотландска медицинска сестра, за която по-късно се жени.

 3. След като МОЧА “вий жертва паднахте в неравна борба” или “мостът тръгна, леваци” за мен по важна тема СЕГА от ОСТАВКАТА на овенният министър с.я. няма. Премиерът Кирил Радев трябва да го “уволни”. As soon, as possible. Дори и да е само кат инстикт на самосъхранение. Рубладжиите само чакат нишан от масква за да спретнат преврат. А КОЙ ако не аватара на пРЕЗИДЕНТА Мунчо Фърчилков е най-подходящ за шеф на метежа.
  https://frognews.bg/novini/ruski-konsul-imame-ili-ministar-natovets.html
  https://www.actualno.com/politics/ivajlo-mirchev-za-putin-e-vse-edno-dali-shte-napadne-odesa-ili-varna-da-poiskame-vojski-na-nato-tuk-news_1716425.html
  .

 4. Добре де, Косово та Косово! Ама Косово беше веднъж. А с Косово се оправдава всяка агресията на Русия. Първо в Молдова – т.е. Придвестровието. После дойде Чечня. После пак. Може нещо да пропускам. После Грузия. После Украйна с Кримския полуостров. После Украйна с отцепените “републики”. И сега пак Украйна. Просто така! И все Косово се дъвче като аргумент. Хайде стига – тези алчните нямат насищане. А и нямат фантазия за друго – все Косово!

 5. Ще го търпят и още как ! Ние как търпяхме нашия правешки убостник 33 години !

 6. “Western leaders and diplomats,” she wrote, “think they live in a world where rules matter, where diplomatic protocol is useful, where polite speech is valued. All of them think that when they go to Russia, they are talking to people whose minds can be changed by argument or debate. They think the Russian elite cares about things like its ‘reputation.’ It does not.” Глупостта на Запада в едно изречение. Боя се, че моментът беше проспан и злото е пуснато. Трябва да очакваме най-лошото: нагонът за възстановяване на СССР в реални граници и влияния от времето на Студената война, реваншизъм, дива отмъстителност, както и най-лошото – много невинни човешки жертви.

 7. Моля подпишете петицията на Мануела Малеева срещу овенният министър с.я.
  https://faktor.bg/bg/articles/magdalena-maleeva-startira-podpiska-za-osvobozhdavane-na-stefan-yanev-ot-ms
  И подкрепетее предложението на Петър Москов 3 март да бъде шкартиран.
  https://www.mediapool.bg/petar-moskov-prizova-da-nyama-chestvane-na-3-mart-zaradi-rusiya-news332676.html

 8. Г-н Инджев поздрави за, както винаги ,точната ви позиция!
  Като много добър познавач за темата с Косово,бихте ли пояснили защо НАТО е поела мисията да атакува Сърбия.Защото много пъти ,при разговори и спорове,съм чувал въпроса:А защо НАТО напада,нали е защитен съюз?И не винаги мога да отговоря убедително!Може би формата за атака е била недообмислена,може би е трябвало да бъде от друго име на коалицията….

 9. Не знам какво бръщолеви Недялков, но започват май да си слагат тенекийка за в случай на кратко и тежко заболяване на ненормалника в кремъл! Пак като през 90-а вадят овчите кожи да се наметнат. Тоя път няма да има прошка заради всичката гадост ,която причиниха на хората за последните 30 годни! А за предишните 45 някои от тях ще (по)връщат мезетата.

 10. Към ringup:

  НАТО първо пое ролята на сдържащ фактор. Но Милошевич ( и солидарната с него руско-българска пропаганда) смятаха, че натовски войници няма да посмеят да се намесят заради западната мекушавост. В Сърбия и у нас гъмжеше от предупреждения, че в историята няма война, спечелена от въздуха. Но косовската операция стана първата в историята…Милошевич не вярваше на очите си и продължи да предизвиква, а неговите проксита в Босна ( които започнаха да връзват “сини каски” по стълбовете като средство за противовъздушна отбрана) минаха границата с един артилерийски обстрел на пазар в Сараево от околните хълмове.
  Кадрите и снимките с разпокъсаните от снарядите цивилни жертви обиколиха света. И се започна – от въздуха, наистина. За да приключи именно по този начин.
  До днес не се знае със сигурност какво предизвика ракетния обстрел на китайското посолство в Белград и на други цивилни цели. Има разни конспиративни теории…

 11. Лъсна не само бълвоча основа на паметника МОЧА и монументите на Альоша, блесна как Владимир Путин в края изгуби пътя. Както навсякъде по света, навярно и в Кремъл има хора на които не гледат добре на това. Преврат в Москва не е съвсем невероятен. Случвало се е и преди още от времето на Каин и Авел, Цезар и Брут…. Гониш врага навън ,той се оказва вътре готов на всичко да запази не твоето ,своето утре.

 12. Г-н Инджев,благодаря за отговора!Напълно подкрепям действията срещу Милошевич!Но не намирате ли ,че е било грешка да се използва марката ‘НАТО’,защото сега всеки диктатор (като путин)може да каже, че го е страх ,ако НАТО е до границите му и че ще го нападнат,защото това вече се е случвало?А ето- войната срещу Садам мисля, че беше от Коалиция на желаещите,ако не бъркам….

 13. Към Иво Инджев
  Така е, господин Инджев, но тъй като е най-старият от съвременните конфликти, предизвикани от Московията, веднага след Косово бе приет аргументът на въоръжение и сега си се използва съвсем активно в преговорния процес. Няма никакво значение от хронологията. Важното е само да има сламка, за която да се хванат руснаците. Ако трябва и от ХIХ век ще изкарат аргумент. Нали трябва да се обяснява, че другите са виновни.

 14. Блицкриг провалился. Путин потерял все деньги и пополз на переговоры. ГОПНИК ПОЛУЧИЛ ПО ШАПКЕ

 15. ringup:
  Месеци наред сърбите извършваха тотален геноцид разстрелвайки жени, деца и старци. Не стрелба по блокове, а директен разстрел. Югославската армия подготвя операция „Подкова“, която цели окончателно етническо прочистване на Косово. Действията на Югославия са осъдени от ООН и други международни организации и агенции. Но сърбите струпват армия до Косово въпреки предупрежденията. САЩ иска мандат от ООН да спре сърбите, но естествено Империята на злото и Китай се противопоставят. А не като тука в Украйна където джуджето и обкръжението му лъжеха нагло, че няма да нападат. Докато сърбите знаеха датата и часа на изтичане на ултиматума и началото на бомбардировките. Бомбардировките водят до оттеглянето на югославските войски от Косово и установяването на Временната администрация на ООН в Косово. Не наглоруска окупация, а протекторат на ООН. И никой не е заплашвал нагло света с ядрена война.

 16. Путлерастката сган повтаря, че Бандера бил фашист, въпреки че се е бил срещу германците, а какво да кажем за руския генерал Власов и руската му армия била се на страната на Хитлер. Та руснаците са много по-големи фашисти от Бандеровците, още повече, че между комунизма и националсоциализма на практика няма разлика.

 17. Mel,

  ringup е провокатор който се прави на ударен и иска да му се обяснява като на дете.
  Вие разбира се свържихте чудесна работа но не очаквайте благодарност от него..

 18. Защо руснаците не протестират или руският народ като жертва на хибридното войнство на Путин
  Руското обществено мнение е целенасочено, съзнателно и абсолютно професионално подготвяно за война

  https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-zashto-rusnatsite-ne-protestirat-ili-ruskiyat-narod-kato-zhertva-na-hibridnoto-voynstvo-na-putin

 19. Ами пожелавам на руският народ да празнува юбилея на Владимир Владимирович тази есен докато той се трудоустроява в Покров, а на него крепко здраве да си изкара цялата присъда.

 20. Немският народ не е Хитлер, защото германците се покаяха. Но руският народ НИКОГА няма да се покая за НИЩО! Може само “да заплашва, да се хвали и безутешно да плаче.” както е казал Илия Бешков.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.