Гражданите на Украйна снимат и показват на света лицето на руската агресия

След като на третия ден от началото на войната на Путлер срещу Украйна блицкригът му изглежда все повече като провал, когато в Киев бяха отблъснати руски диверсанти, а украинските защитници не дават признаци на деморализация, светът вижда вече първите свидетелства за руската физиономия на инвазията. Персонализирана е чрез физиономиите и думите на първите руски военнопленници в украински ръце. https://watermelon83.livejournal.com/1232851.html

Не, това не е “пропаганда”. Защото е видно, че става дума за истински пленници, а не за някаква постановка.


 

 

 

 

Пропаганда, при това напълно ялова, е опитът на Москва да отрича, че войските й стрелят срещу цивилни обекти. Нещо подобно се опитаха да отрекат във връзка с кадрите, разпространени от самия кмет Кличко, как руска ракета удря висока жилищна сграда в Киев тази сутрин. Не дошла от руска страна, лъжат бездарно агресорите.

 

 

Няма как да излъжат обаче за брутално прегазената от руски бронетранспортьор кола на една шосе в Киев. От видеото е видно, че водачът на бронирана машина нарочно навлиза в насрещното движение на голяма скорост, пресреща един цивилен автомобил и го прегазва. Според някои данни в социалните мрежи шофьорът на автомобила по чудо оцелял, което изглежда направо невероятно.

Същото не може да се каже за шофьорите на други руски бойни машини, поразени най-вероятно от снайперисти в Киев. Видеоклипове се споделят от жители на града, които снимат с мобилните си телефони войната на живо. В един от тях се вижда как руски бронетранспортьор, маркиран за разпознаване от своите с голямо латинско Z, е разпознат от защитниците на града. Първо му прострелват гумите и той започва да криволичи, а след това бягащият от него водач се свлича под куршумите и пред погледа на жителите от околните жилищни блокове.  

Нищо добро не чака руските нашественици- особено в градски условия, където ги очаква подготвена и ефективна въоръжена отбрана в в големите украински градове, нито един от които до момента на третия ден от инвазията не е превзет. В чисто информативен  план новото в тази война е, че тя вече има своето пряко отразяване от страна на гражданския сектор и завоевателите няма как да се скрият от модерната техника за снимане и разпространяване на действията им, пленяването им и смъртта им.  

Апропо, маркирането на руските бойни машини с латинската Z, в някои случаи приема формата на ZZ. Това дава основание на коментатори в руските социални мрежи да репликират, че става дума за бездарна имитация на германските части на SS от времето на Втората световна война.

 

 

 

 

Кадрите как украинската съпротива унищожава руски танкове също не са никаква “пропаганда”, а факт, който няма как да бъде отречен. 

35 мнения за “Гражданите на Украйна снимат и показват на света лицето на руската агресия”

 1. РУБЛАТА ОТИДЕ НА МАКЯ СИ У ШУНДАТА!

  1 Евро равно на 94,50 Руска рубла

 2. ГЕРОИ НЕ ВМИРАЮТ!

  Май не му се получава блицкригът на товарищ Курвин, а? Трети ден украинските герои се бият като лъвове за земята и Родината си! Украинци спират с голи ръце и коктейли Молотов кремълските танкове!!! КАКВА ПАРТИЗАНСКА ВОЙНА САМО ВИ ЧАКА!

 3. Използвам възможността да поздравя И господата SMS и Георги Харизанов..

  Нека Бог да Ви пази и закриля, приятели!

 4. Край! Путкин е свършен! Армията му е деморализирана. Докарва ислямисти от Чечня да се бият срещу християни. Интернет работи на %100. Всичко се вижда.
  Радев, пак се усра! Няма раssия да победи, колкото и да ти се иска. Путкин затъна в украинската пуста. 3 ден мина. И 4-ти ще мине, и 5-ти, и 6-ти и няма да имат край.
  Сега трябва да се усилят още повече санкциите. Франция и САЩ изпращат още оръжие. Трябва да ги изхвършят от SWIFT най вече. СТИГА ТЪНКИ СМЕТКИ! СРАМОТА!

 5. 82 години минаха от съветската окупация и подялба на Полша.И досега поляците не прощават и не обичат руснаците.Видял съм много общи черти с украинците-включително и езика им.Така че Путин скара тези два съседни народа за 100 години напред.

 6. Шапо на колегите Павел Тинков, Георги Харизанов и Българин за постовете. Хилещият се канадско-русски “гандом” няма да уволни янэв без дреновици и бренекета. Сутринта с крокодилски сълзи ожали през. Зеленски и повтори руската опорка, че “1/3 от ВСУ е унищожена”. Явно Харвард не е гаранция против глупостта – само редовните части на Украйна са над 200,000, няма как за 48 часа да избият 70,000 души. А на Стопанина респект!
  PS – Попаднах на клип с БТР-а, дето гази цивилната кола, снет от друг ъгъл. На него се видя как снайпер-ветеран на ВСУ изби pyc-диваците със 7-8 изтрела. Като бясни лисици. А граничарите от о-в Змийски посмъртно стават Герои на Украiна с президентски указ.

 7. За 10 лет войны в Афганистане потери СССР составили около 15 000 бойцов.
  За 2 года Первой чеченской войны – примерно 14 000.

  ЗА НЕПОЛНЫЕ ДВОЕ СУТОК ВОЙНЫ В УКРАИНЕ УНИЧТОЖЕНО 2800 ОККУПАНТОВ!

  #враг_будет_разбит

 8. Моралната помощ, съпорт, за украинският народ е с атомен залог.

 9. Ще има много работа за мобилните крематориуми на кремълския ненормалник!!

 10. @ Българин
  Благодаря за поздрава ! 🙂

  От два дни денонощно гледам Current time (Current Time TV (Russian: “Настоящее Время”) is a Russian-language television channel with editorial office in Prague, created by the media corporations Radio Free Europe/Radio Liberty with participation of Voice of America. (на руски език е, но не и като съдържание! 🙂 И имам чувството, че научавам ВСИЧКО веднага, в момента на случването. Гледах live заснемането на клипа с БТР-а, който нарочно премаза леката кола, както и разстрела на вероятно дрогирания му епижа от снайперист, той извика да не го снимат. Чак след около десетина часа по-късно българските медии съобщават за НЯКОИ от събитията.

 11. Силите за сигурност заловиха руски подполковник:

 12. @Stoyan
  26.02.2022 в 18:16

  Стоян мога да Ви кажа само едно ГОСПОД ГЛЕДА ОТГОРЕ И ПОМАГА, КОЛКОТО И НА КОГОТО МОЖЕ>…

 13. Поклон на Украйна и украинците, с кръвта си защитават Европа от руската чума!

 14. Руското посолство ехидно: Туристите ще отидат другаде, заради затварянето на въздушното ви пространство

  Точно за това си мечтая ! Умрели сме за вашите руски примати, окупираха и освиниха Черноморието ни, осмърдяха го и го оповръщаха. Прогониха обичайните ни туристи от Западна Европа, с които всички бяхме свикнали – чистоплътни, възпитани и платежоспособни хора.

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-ruskoto-posolstvo-ehidno-turistite-shte-otidat-drugade-zaradi-zatvaryaneto-na-vazdushnoto-vi-prostranstvo

 15. Благодаря, Българин, за дейността ви във форума и извън него.. имаме уникален шанс за национално осъзнаване покрай тази криза.. и осветляване на истинската същност на “братята”.. ако тези “братя” с такава стръв убиват славяните съседи които са много по-близо до тях като език и култура то какво остава за нас “татарите”
  Сега е момента да взривим МОЧА и Альоша и да унижим всичките руски слуги в България които с години работят срещу род и родина в интересите на това чудовище путкин..

  НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА РУСКИТЕ ЧЕНГЕТА ПЕТКОВ, РАДЕВ И ЯНЕВ ПРЕДАЛИ РОД И РОДИНА!

 16. Бойцы ВСУ захватили технику и российского начальника штаба!

 17. Благодаря, АЭРОФЛОТ

  Доста колеги тук мисля решиха да дадът 100 дни кредит на КП и това е ОК.
  Войната в Украйна всъшност даде отговор предсрочно на къде точно този “харвард” ще води страната.
  Според мен това момче е избрано от руската кучка радев заради способността му да се отдумва и послъгва.
  Репутационните щетите които тези тримата нанесоха на България последните няколко дни и седмици са много високи и ще мине много време преди да бъдат забравени.
  Репутацията както знаем е най-важното нещо за една компания, държава, човек..

  Тези тримата имам чувсвото са получили нареждане което изпълняват безупречно за рушене на репутацията на България пред НАТО и за рушене на репутацията на НАТО пред обикновеният българин.
  Мисля че е пределно ясно вече и нека не се самозалъгваме че Киро харварда ще докара нещо добро за България.
  Не, ролята му е да бави топката и спасява от затвора предните руски мекерета които бяха на власт.
  Забравете списъците които носи на прокуратурата, забравете испанските доклади за къщата в Барселона.. всичко е безобиден театър за тях който има за цел да нахрани простолюдието и да размие казуса във времето.. както всичко което се е правило досега..

  затова..

  НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА РУСКИТЕ ЧЕНГЕТА ПЕТКОВ, РАДЕВ И ЯНЕВ ПРЕДАЛИ РОД И РОДИНА!

 18. Руските загуби в Афганистан бяха официално обявени като15700.Изхождайки от въртяшият се ”ограничен ”контингент от 120000 души,сменявани на около година,за 10 те години война реалните/нецензурирани/жертви са между 50 и 60000 души.Във войната с Украйна ше бъдат убити за кратко време /аритметично/ повече,защото срещу себе си агресора има редовна армия .Украйна има и ракети,които могат да поразят цели на 300-400 км в руска територия,не го правят,защото не искат война,бранят само земята и свободата си.

 19. АЭРОФЛОТ
  26.02.2022 в 19:22

  Благодаря! От мен!
  Правя каквото мога, първо.
  Второ, каквото съвестта и морала ми разпореждат.
  И трето – все пак и аз съм човек, имам работа, болежки…
  Но засега всичко е точно!

 20. АЭРОФЛОТ и аз благодаря за топлия отзив!
  Писах за този блог – след Симеончо /искаме си царя мадридски/, народняка Боко Банкянски /с филията мас/, пРЕЗИДЕНТА / НАТО-вски генерал/ и Почтения Кирил /харвардски/, кой ли ще е следващия, когото ще ни инсталират? Не е ли време да се събудим най-после, да се освободим от злокачествената си наивност и да спрем да настъпваме мотиките, които ни пробутват?! Защото “Който не се учи от грешките си е осъден вечно да греши!”!

 21. Като българин и български офицер от резерва изпитвам огромен срам от поведението на двамата “натовски” генерала, колебливото поведение на КП, и естествено напълно предателското поведение на т.н. социалисти. Не вярвах, че в страната могат да съществуват такива шушляци и мишоци. Не може безкрайно да се правиш на умряла лисица, когато пред очите ти избиват безнаказано един европейски народ и унищожават най-голямата страна в Европа. Целият цивилизован свят се обедини против джуджето (даже Гватемала натири руския посланик), а българските политици по дефолт от времето на правешкия цървул се снишават, белким ще ни отмине. Не господа, този път не сте заели правилната клозетна поза. Този път ми се иска истински да усетите дебелота на тоягата. ПОЗОР!!!

 22. Люди в Корюкове голыми руками выгнали оккупантов на танках из города

 23. Гордон – украинцам: Ребята, мы побеждаем и мы победим!

 24. А тук може да видите ефективността на ударния безпилотен самолет “Байрактар ТБ2”
  Уничтоженная “Байрактором” русская техника. Херсонская область село Чернобаевка

 25. “The fact that a Russian delegation arrived in Gomel with a proposal to conduct peace talks from a military point of view means only one thing: they have lost the initiative and are now unable to continue active hostilities,” Oleksiy Arestovych said, citing Russia’s push for negotiations in Belarus.
  Ако украинците издържат на атаките две седмици, без да преговарят, защото с терористи не се преговаря, Путин е загубил и войната, и поста си. Две седмици!!

 26. Страхотна песен!
  Русский военный корабль – иди на х@й

 27. Молете се за Украйна!
  Спаси, Господи, люди Твоя и благослови достояние Твое, победы православному украинскому народу на сопротивныя даруя, и Твое сохраняя Крестом Твоим жительство.

 28. Кадировците също си го пoлучиха! Кога дойдоха, кога ги избиха! Буквата V са означени техните машини.

 29. Допълвам молитвата ,написана от the Rock;

  Тя продължава с фразата

  на многая лета!

  След което се изпява три пъти
  Многая лета!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.