Попаднахме за пръв път в компанията на “русофобските” държави Чехия и Полша

НА СНИМКАТА: ” Подслушан разговор” на руски гражданки: “Ех, добре, че имаме още запаси от български консерви от времето на дружбата, че както спират сега полетите от България, лошо ни се пише”.

 

 

 

 

Русия затваря въздушното си пространство за самолети от България, Полша и Чехия. https://www.pnp.ru/social/rossiya-zakryvaet-vozdushnoe-prostranstvo-dlya-bolgarii-polshi-i-chekhii.html

„Полети от тези страни могат да бъдат осъществявани само със специално разрешение на „Росавиация“ и Министерството на външните работи (на Русия)“ и влиза в сила от днес в 15:00 ч. московско време, се казва в съобщението.

Решението е взето в отговор на „неприятелските действия на въздушните власти в тези страни“.

Вчера Министерството на транспорта на България съобщи, че затваря въздушното ни пространство за руски самолети във връзка с изострянето на военния конфликт и в знак на солидарност с Украйна.

Само се питам във връзка с тези интересни новини, които за първи път поставят България на равни позиции с държави от първата линия на съпротивата в бившата съветска сфера на влияние, дали става дума за решение на едно българско министерство или за съгласувана позиция с правителството? Защото титулярът в едно друго министерство, при това на отбраната, вече тихомълком се е сдобил със статут на министър с право на “собствено мнение” относно руската агресия, отказвайки дори да нарича “война” резултатът от нея. 

Така ли ще я караме? Всяко министерство със собствено мнение по въпросите на мира и войната, подобно на партиите в парламента, които не се свенят да защитават искането на руските агресори да няма санкции срещу Русия?

Защото утре Министерството на туризма може да реши да продължи традицията да се подмазва на Русия, наследена от предишното правителство и да обяви, че кани руските ветерани от войната срещу Украйна да си похарчат спечелените кървави пари на нашите курорти. 

Няма признаци пилотът Радев да е катапултирал от самолета, който кара в качеството на главнокомандващ. Редно е да бъде обяснено на българите и на света кой и къде взима важните решения за държавата ни в обстановката на бушуващ на един ракетен хвърлей война. 

Впрочем, ако ще ни сравняват с Чехия, не е лошо да дадем истински повод, като вземем пример от чехите и да обсъдим мерки, според които пропагандирането на руската агресия се наказва със съд. Не че някой тук спазва закона, който обяви комунизма за престъпен…

10 мнения за “Попаднахме за пръв път в компанията на “русофобските” държави Чехия и Полша”

 1. Също така, чешкия президент се извини публично за досегашната си проруска позиция…

 2. Междувременно, S&P понижи рейтинга на Русия до “боклук”!

 3. Ако украинците удържат още няколко дни, сигурен съм, че Путин ще се провали, а това може да му коства и властта. След като украинците са поискали от Червения кръст да извози 3500 тела, представям си реалните жертви. А те ще се множат. Това вече не може да се прикрива като “военна операция” дори от завладяната руска държава.

  П.П. Радев подхвърли вчера, че не ползвал думата “война”, щото щяло да трябва някой после да преговаря. Той за преговарящ ли се гласи? И за какво ще преговаря?

 4. Към Иванка:

  Да, отбелязах това в предишна статия, а на митинга в София днес призовах бившия ни премиер да падне на колене ( като Вили Брандт в Полша през 1970 г.) и да се извини на украинския народ за “Турски поток”, с който стана съучастник в тактиката на Путин за задушаване на Украйна чрез заобикаляне.

 5. @Николай

  Оправи ми малко настроението! Мерси. :))

 6. Ще си позволя коментар, за който не претендирам, че е експертен, а е на база прочетено от мнения, на които се доверявам.
  За да окупираш една територия, окупационните войски трябва да са 2% от населението, на тях. Украйна е 40млн., значи за целта са нужни 800 хил. армия. В момента Русия не разполага с тези войски, а и няма възможност да прехвърли значителни сили. Това изисква време и материални ресурси (логистика и верига за доставки). Затова и мнозина говореха и преди, а сега с вижда и защо, за “малка победоносна война”. Предполагам че подобен сценарий се оказва несработващ. Руснаците не успяват сасега да форсират Днепър, затова мисля че ще насочат усилията си към Киев, в опит да заловят/убият Зеленски и ръководството на Украйна.
  Тук ще си позволя да кажа, че Лукашенко изигра своята подла роля като позволи руснаците да атакуват през неговата територия, защото от там е най-късия път до столицата (за което трябва Беларус да получи СЪЩИТЕ санкции като Русия), а руснаците не постигат кой знае какво темпо на придвижване.
  Пак ще повторя, че ако украинците удържат още известно време, дори Китай ще промени позицията си.

 7. По повод горното видео постнати от Николай:
  “Хотели как лучше, а обосрались как всегда!”

  Бог да благослови Украйна!

 8. Аз за изродът Лукашенко ви писах моето мнение. Чакам извинение от ония дето пускаха клипчета как “се премествал” настрани от Шундин за снимка!
  !!

  Б@хти и изрода!

 9. Следващите сме ние!!! Само помислете как най бързо и лесно могат руснаците да стигнат до центъра на европа!!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.