Според “Труд” днес съм бил на протест срещу руските ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ ( а не срещу руската агресия)

 

Не знаех, че днес съм бил на протестна акция срещу РУСКИТЕ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ в Украйна. Така пише днес в сайта на путинолюбивия в. “Труд”. Благодаря за снимчицата, която са ми пуснали, но не трябваше да лъжат, че съм протестирал срещу РУСКИТЕ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ. https://trud.bg/галерия_преглед/85945/протест-в-центъра-на-софия-срещу-руската-инвазия-в-украйна-снимки/ 

 

 

 

 

Явно в “Труд” се равняват по своя дългогодишен ментор, който се прави на голям евроатлантик, но продължава да избягва да каже крива дума за Путлер и неговата инвазия в Украйна. Все така угодничи с внушението, че ставало дума просто за “конфликта в Украйна”, където конфликти има от дълги години, но в момента страната воюва на живот и смърт за своята независимост. Отбраната им повече прилича на Великата отечествена война на Украйна срещу путлеристкото нашествие. Не и за Борисов.

Същият, впрочем, прогнозирал днес, че въпросният “конфликт” щял да прерасне в гражданска война. На каква база спекулира, че тази мечта на Путин ще се сбъдне? На основата на факта, че разединената по много теми Украйна днес е удивително единна срещу чуждия окупатор? 

Запомнете прогнозата му. И без това трябва да му се потърси сметка един ден за съучастието в плановете на Путин да задуши Украйна чрез “Турския поток”, нахално преименуван от него на “Балкански поток”.https://bntnews.bg/news/borisov-konfliktat-v-ukraina-shte-premine-v-grazhdanska-voina-1186752news.html

Милиционерското наследство на същия се вижда и от продължаващия милиционерски тормоз срещу граждани, дръзнали да се опитат да посегнат с нещо на дълго охраняваната от Борисовата власт съветска светиня МОЧА. Двама ученици искали да напишат на английски призив да бъде спасена Украйна. Но милицията не дава. Арестувала ги.

33 мнения за “Според “Труд” днес съм бил на протест срещу руските ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ ( а не срещу руската агресия)”

 1. Г-н Инджев, знам, че сте много твърд противник на МОЧА, но се чудя не бихме ли могли да му сложим едно украинско знаме и да го преименуваме на Паметник на героичните въоръжени сили на Украйна? Вече три дни как страната си бранят, а взорът надежда не види. (предимно заради гъстите пушеци от артилерийският обстрел на “мироопазващите” руски сили)

  Не е като да не са заслужили. Това да беше у нас не знам дали щяхме и половин ден да издържим, особено като се има предвид петоколонието (за предателя на четата имам предвид).

 2. Според офциална информация която цитирам
  “На срещата на върха в Брюксел през юни 2021 г. лидерите на НАТО потвърдиха решението, взето на срещата на върха в Букурещ през 2008 г., че Украйна ще стане член на Алианса с План за действие за членство (ПДЧ) като неразделна част от процеса и правото на Украйна да определи своя собствена бъдеща и външна политика, разбира се, без външна намеса.Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също подчерта, че Русия няма да може да наложи вето за присъединяването на Украйна към НАТО, тъй като няма да се върнем към ерата на сферите на интереси, когато големите държави решават какво да правят малките държави.”
  край на цитата.
  Защо НАТО не приеме спешно Украйна в алианса и след това да я защити както се полага. Това ще е сигнал за недемократичния свят. Не може в 21 век да се случва това което виждаме в Украйна

 3. Едва ли ще има по- добра възможност от сегашната за премахването на Ст.Янев, МОЧА и датата на националния празник. Включете се в подписката за премахването на Стефан Янев от Правителството на България тук: https://www.peticiq.com/ostavkayanev и да подкрепим призива на Евгений Дайнов:
  “Война е. Не е мир. Вече не е.
  Из цяла Европа трябва да се задействат службите за сигурност. Руската пета колона и агентите за влияние да бъдат обезвредени.
  В тази война всички са мишени на Путин. Следователно, всички трябва да противодействат, за да имат шансове да оцелеят.
  Оттук: никакви чествания на 3 март не бива да бъдат допускани у нас. Ако държавни институции се опитат да сторят това, трябва да се натъкнат на гражданско противодействие.
  Бойкот и саботаж на всички опити за празнуване на 3 март и прославяне на евразийските диваци.“

 4. Днес бях на единичен едноличен ПРОТЕСТ (ТОЗИ ПЪТ НЕ БЕШЕ “СПОНТАНЕН”, КАТО ОНЯ ДЕН…ТОВА – ЗА СВЕДЕНИЕ НА НАБЛЮДАВАЩИЯ…)

  Днес си бях вземал и една пръчка (не беше сопа, но в краен случай би дала защита…)

  За щастие и късмет, тоя път не се опитаха да ме “арестуват”, нито да ме привикат “за справка” в Районното…

  Имаше много поздравления от минаващи автомобили, както и от обикновени хора… Днес обаче отбелязах и двама недоволни от моя свободен ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ СРЕЩУ РУСКАТА АГРЕСИЯ В УКРАЙНА!!!

  Едните извикаха “Да живее русия!” и подминаха, а другият (сам в черния си джип номер PB 3071 TX) ми показа среден пръст и извика “Майната и на Украйна!”)

  Вследствие на което аз си го попреместих в другия крачол…

  Днешното си излизане посвещавам на ГЕРОИТЕ НА УКРАЙНА И ВЕЧЕ СТОТИЦИТЕ НЕВИННИ ЖЕРТВИ НА КАГЕБИСТКАТА АГРЕСИЯ В БРАТСКА УКРАЙНА!

  Посвещавам го на Президента на Украйна г-н Зеленски, на Кмета на Белокаменен КИЕВ г-н Кличко и на Президент Порошенко, с автомат в ръка излязал да защитава Земята си!

  Посвещавам го достойните Българи SMS и Георги Харизанов (за другите, десетки достойни коментатори тук ще посветя следващото си мое излизане).

  Разбира се няма как да пропусна Г-н Инджев – Човекът (ДА, ЧОВЕКЪТ С ГЛАВНИ БУКВИ) чийто БЛОГ СЕ ПРЕВЪРНА ВЪВ ФАКЕЛЪТ НА СВОБОДАТА ЗА МЕН!

 5. Тези трябва да бъдат уволнени на момента, барабар с прекият ин началник. Обаче Рашков е леке и нищо няма да направи

 6. “Германия ще предостави 1000 единици противотанково оръжие и 500 Стингъра” край на цитата или по-точно край на простотиите. Освен че се надявам да не става дума за РПГ 8 (за които ние така жалко се оправдавахме, че не сме продавали на Украйна), се питам защо трябваше да умрат толкова много хора, за да го направят. Ако преди агресията Незалежната беше надлежно въоръжена с достатъчно Джевелини, Стингъри и Патриоти, събирателят на руските земи можеше и да не посмее. Но това е друга тема. То, ако и българите бяха гласували както трябва, сега нямаше да се чудим от Радев ли се срамуваме повече, или от Янев.
  Шегувам се. Знам, че и от двамцата…

  Поздравления за Българин!

 7. @Българин,

  Това което правите в този момент е много важно за България и за Украйна за което ви благодаря най-искрено!
  Понякога примерът дори на един човек е достатъчен да промени живота на много.
  Мойте уважения за усилията и времето които посвещавате на тази кауза!

  Получовекът от черният джип според мен е типичният представител на наглата, проста, назадничава, лакома, ограничена, тесногръда, корумпиран, крадлива и надменна класа установила се в България от доста време която е скроена по руска кройка и която заедно с руските си господари крадът пладнешки от обикновеният българин. Това паразитстване всъщност им доставя удоволствие заради това че в болните си мозъци те се виждат като успели да преебат ближният си и това им придава значимост..
  Та толкова за тези уроди..

 8. Г-н dkaraivanov
  26.02.2022 в 21:33

  БЛАГОДАРЯ!
  Утре ПАК СЪМ ТАМ! Няма да ви казвам, сигурно се досещате, че ще бъда на друго място – САМ – с трите ЗНАМЕНА БЪЛГАРСКОТО, УКРАИНСКОТО И ЗНАМЕТО синьото с ДВАНАЙСЕТТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ ЖЪЛТИ ЗВЕЗДИ!

  ДРЕВНИЯТ ПЛОВДИВ (ФИЛИПОПОЛИС) (ПУЛПУДЕВА) (ТРИМОНЦИУМ) (ФИЛИБЕ) ЩЕ СЕ СЪБУДИ!

  ХОРАТА, КОИТО АЗ ПОЗНАВАМ, СА ИСТИНСКИ ХОРА И БЪЛГАРИ И ЕВРОПЕЙЦИ!

  Надявам се, полицаи Пенов, Терзийски, Димитров и отново Димитров от ПЪРВО РАЙОННО В ГРАД ПЛОВДИВ да дойдат (без полицейски униформи) и да ЗАСТАНАТ РЕДОМ С МЕН този път! КАНЯ ГИ КАТО ГРАЖДАНИ!
  Аз съм БЪЛГАРИН, ГОТОВ ДА УМРА ЗА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!

  Казах им го това в Районното, пред ВИДЕОКАМЕРИТЕ!

  ДЪРЖА НА МЪЖКАТА СИ ДУМА!

 9. Да, славни са нашите генерали със заешки сърца. На фона на героичните украинци са направо невидими. Ще си позволя малко фантазия, която ми се наби в съзнанието, като си припомних факт е от тяхната държавническа практика.
  Снощи се натъпках с боб. Два пъти си сипах. Легнах си с тежест в тумбака. Лош сън сънувах.На левият фланг командва юначният генерал Стефан Янев. На десния – още по-юначният Бойко Борисов. Центърът е под командването на самия главнокомандуващ Румен Радев. Войниците се групират зад своите славни генерали под чието командване ще се покрият с неувяхваща слава. Пеят: Ние сме войници, ще вървим напред. Имаме си кончета от върбови клончета. Имаме си пушки на папура дръжки.

 10. Битката започва. Засвирва Шуми Марица. Войниците запяват: марш, марш с генерала наш, в бой да вървим, врага да победим.

  В този момент, генерал Янев вдига ръка и виква гороломно: Това не е война, това е военнизирана специална операция. От това не следва непосредствена заплаха за София. Не трябва да се бърза, трябва да се изчака. Да се окопаем.
  Отдясно генерал Бойко дава знак за атака. Но изведнъж откъм сръбската страна се чува вик: Българи боклуци, вие сте мошеници и крадци. Йебем ви богу! Като чува това, генерал Борисов се хваща за сърцето. Какво несправедливо обвинение, душата ми е разстроена.

 11. Той се хваща за раненото място, между пръстите му потича кръв. О, не, изревава генералът. Не мога да гледам кръв. Давам оставка, напускам. Да продължи този, който може да понесе тази грозна картина. Аз не мога. Аз искам да виждам младежи и девойки на скейтбордове да се носят по автомагистрала Европа, като лодки, платноходки в морето.

  Центърът настъпва. Генерал Радев вдига бинокъла и оглежда сръбските позиции. Спрете, извиква той. Сливница е сръбска, каква да е. Там се вее сръбски флаг. Свийте знамената и да се връщаме.

 12. Войниците хвърлят пушките, вадят бяла кърпичка и като я размахват, тръгват към София.

  Тук се събуждам. Не трябва да се прекалява, казвам си. Нито с яденето, нито с угодничеството. И все пак, слава на Бога, че сръбско българската война са я водили капитани.
  (Съжалавам, че трябва да го пратя на части. Цялото закрива бутона публикуване)

 13. Иво, ти много искаш от трудоваци. Те са изпълнителни. Нито една федерална медия по заповед от КОЙто трябва не споменава за каквито и военни действия в Киев. Показват консерви на мирен живот. Коментират единствено стълкновенията около линията на разграничението в Добас. И те, така.

 14. 23:50
  Орбан – Време е да бъдем единни, това е война.
  ЕС изключи Русия от SWIFT, санкционира Руската ЦБ и замразявя всички активи на руските олигарси.

 15. Г-н Харизанов

  Лека вечер.

  Бог да Ви благослови!

  И дано Утрото е с по-малко кръв и жертви …

 16. От два дни бях загубил всякаква надежда, че Украйна може да остане свободна и независима. Причината беше, че Германия като една от първите по потенциал държави в ЕС демонстративно се отказваше с военни помощи да подкрепи Украйна и с това даваше тон на останалите европейци. Просто не можеше да ми побере главата, какво беше това безчувствие и го отдавах на неохота за да не загуби комфорт и облаги. За радост новите управляващи можаха този път бързо да осъзнаят тъпото положение в което се поставиха, защото на места в някои форуми критиките бяха доста остри. Имаше две три личности отявлени руски почитатели, които за разнородност вероятно бяха поканени. Те пак не се спираха да лижат, но този път се опитваха да го увъртат по-умерено, че трябвало поне да се вземат под внимание и „опасенията“ на Русия…В последствие научих (след като интервенцията на Русия стана очевидна), че едната кучка се била извинила някъде си! Нищо чуждо под слънцето, това е присъщо на всички подлоги, щом надушат, че ситуацията се променя в тяхна вреда, веднага сменят и гамата, ала нашенеца Саша Симав. Между впрочем от него учудващо още не сме чули с някакво набързо скалъпено „покаяние“, вероятно още чака за по-сигурно, че няма да се получи някакъв обрат.
  Любопитен съм как ще опита да се измъкне от „личното“ си мнение овенният министър, пък дори и резидента? Става доста напечено и вероятно ще настъпят промени в наша поза, да се надяваме, но и трябва да започнем да изискваме да настъпи основно прочистване, като бъдат изхвърлени от службите всички гадняри, както и да започнат желаните промени. Ето, дори и децата поеха инициатива на моча. Да ги последваме и да сринем руските тотеми, да прекръстим срамните названия на някои улици и градове!

 17. Много показателна, символна новина доказваща за сетен път единството на УКРАИНА пред руската агресия. ОПЗЖ гони от фракцията си в парламента киву. Поискал оставката на главнокомандващият Зеленски.
  https://www.gazeta.ru/politics/news/2022/02/27/17351575.shtml?updated
  И два брилянтни хода на терена на хибридната война. УКРАИНА официално поиска от МЧК да съдейства за отправката на над 3000 товара №200 и откри специална линия за майките на стотиците, засега, пленени руснаци. Регистрирани са вече хиляди обаждания.
  Така ще победим.
  СЛАВА УКРАИНА

 18. Добре че не са написали че протеста Ви е бил срещу ”миротворителната мисия на Русия в Украйна.” Доколкото разбрах от ZDF така са я представяли руските официални медии.
  Представяте ли си: Путин – новата майка Тереза едва ли не.
  Гълъб на мира.
  !???!

 19. Да настояваме: училище ГЕНЕРАЛ ИВАН КОЛЕВ в София да възстанови името си!

 20. https://frognews.bg/novini/mran-mran-vigenin-adokvatstva-putin-usukvaiki-kilifarski.html

  Комунягите са национални предатели.
  Цял свят осъжда дивотиите на путкин а този капут вигенин е застанал до мадуро и сирийският главорез.
  Срам, срам, срам!
  Забрави, комунистите са оперирани от срам, това чувство при тях не съществува..

 21. От днес имам ново име за джуджето – капуткин!

 22. Господин Инджев (а и всеки друг, който чете този блог и има възможност за проверка) вие имате доста повече опит и знания от мен, дали имате възможност да проверите информацията за уволнението на шефа на Генщаба на руската армия Герасимов:

  https://amp.my.ua/news/cluster/2022-02-26-putin-snial-nachalnika-genshtaba-vs-gerasimova-za-proval-voennoi-operatsii?fbclid=IwAR0zxTQUGvdBQpVZFI4gy1xgXzRbmJcbqlmehLpt7u41Ob25n2fMJlphLB4

  Ако това е вярно, доста ясно става каква е Мара втасала…

 23. Джуджето иска сухопътна връзка със Сърбия. Вероятно няма да опита да превземе цяла Румъния, а само крайбрежието, като разчита на преврат в България от петоколонниците. А те са много по кръвожадни от руснаците… Разчита че НАТО ще отстъпи пак, както сега наблюдава безучастно ставащото в Украйна. Съответно Сърбия ще търси от съседите си, бивши републики на Югославия, реванш подкрепени с ядрена заплаха от Империята на Злото. Въпроса е НАТО да кога ще отстъпва. Цялата стратегия на злото джудже се гради на базата на огромната държавна задлъжнялост на Натовските държави и очаквания разпад в тях заради липсата на руските енергоресурси. Злото джудже се крие в бункер в Урал със семейството му, който е строен и разширяван последните 20 години и е готово на ядрена война.

 24. Дори циганите помагат по своему https://www.unian.net/war/pod-kahovkoy-ukrainskie-romy-ukrali-u-rossiyskih-okkupantov-tank-novosti-donbassa-11720338.html
  А германският канцлер Шолц успя за една седмица да проумее същността на руския режим
  и удари, в днешната си реч в Бундестага , черта на досегашните лигавщини спрямо путкин.

 25. Поклон пред Българин и неговият Протест от един 67-годишен читател на Сайта на г-н Инджев ! Преди много години, когато се говореше за отваряне на архиви , известният дисидент, дългогодишен политически затворник Григор Симов Божилов застана пред бившия мавзолей в снега с дървена табела с надпис срещу ДС. беше арестуван и закаран в 5то РУ, София, но след намесата на други правозащитници, бе освободен./Основаванието за задържане е , че протестът “не е обявен и съгласуван “с , да речем, кметството.

 26. Доста военолюбиви призиви забелязвам сред коментарите 🙁

 27. абе веско креско.. що не си..
  капуткин се държи благодарение на сбърканите души като вас
  сега е момента да искаш прошка от украинците и от нормалният свят задето си създал това чудовище..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.