На МОЧА се състоя контраатака срещу съветския реваншизъм в България

 

 

 

 

 

 

Стотици българи се събраха днес пред МОЧА и го очовечиха с протестни констатации за истината, че това е символ на съветската окупация и на днешната руска небивала от средата на миналия век провокация срещу мира в Европа и света.

МОЧА претърпя днес контранастъпление от страна на свободните българи.  Повод беше фактът, че милиционерите арестуваха български деца преди два дни, защото се опитали да се солидаризират с Украйна, нападната от Русия и написали на подстъпите към съветското чудовище в центъра на софия призив Украйна да бъде спасена.

С посегателството си срещу деца софийските слуги на Путлер минаха границата на търпението на доста търпеливите българи. Стотици се стекоха днес пред МОЧА и дадоха воля на своето възмущение от услужливата спрямо Кремъл милиционерщина и на солидарността  с Украйна. 

Беше едно от най-многолюдните събития на това емблематично място в центъра на столицата, сборен пункт Номер 1 в българската столица за протестиране срещу съветизирането и русифицирането на България пред последните десетилетия.

Случи се “невероятното”.  Получи се спонтанно след години на арести на активисти сред нас, които бяха арестувани минути след каквато и да било протестна акция на МОЧА, квалифицирана от предишната власт като “вандализъм”.

 

 

 

 

 

От пролетта на 1993 г., когато Москва и нейните местни слуги спряха през април 1993 г. решението на Столичната община за демонтиране на МОЧА. БСП и компания обслужиха тогава носталгията по светинята на съветския диктат над България.

От тогава, до днес, този зловещ символ на българския васалитет, никога не е бил толкова демонстративно поставен на мястото си.

Полицията, стъписана от многобройното присъствие на хора, които не могат да натъпчат в патрулките си с белезници ( както правят от много години насам по най-малък повод), наблюдаваше.  

Българите отсрамиха пред МОЧА името на България, сдобила се с наследената от предишните управляващи позорна репутация на руски троянски кон в НАТО и ЕС. 

57 мнения за “На МОЧА се състоя контраатака срещу съветския реваншизъм в България”

 1. Путинофилите да гледат как руски войници се пазарят да се предадат на украински селяни. Путин бил велик, ама лъжата му май не минава. Деморализацията на армията му е голяма. Та всеки войник там има смартфон и снима, и гледа. И стреля, разбира се..

  https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3ALeArnRHqjO0J%3Ahttps%3A%2F%2Fwww.reddit.com%2Fr%2Fbulgaria%2Fcomments%2Ft1r3cw%2F%25D1%2580%25D1%2583%25D1%2581%25D0%25BD%25D0%25B0%25D1%2586%25D0%25B8_%25D1%2581%25D0%25B5_%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25B4%25D0%25B0%25D0%25B2%25D0%25B0%25D1%2582_%25D0%25BD%25D0%25B0_%25D1%2583%25D0%25BA%25D1%2580%25D0%25B0%25D0%25B8%25D0%25BD%25D1%2581%25D0%25BA%25D0%25B8_%25D1%2581%25D0%25B5%25D0%25BB%25D1%258F%25D0%25BD%25D0%25B8%2F+&cd=4&hl=en&ct=clnk&gl=us

 2. Бравоооо! Как не съм разбрал за да дойда и аз там днес… Сигурно ще го позачистят преди да има да го снимам, затова ще помоля за снимки на които да се виждат всички надписи отставени “признателния български народ”. Време е да си кажем всичко меченцето, защото видяхме, че мечка няма…

 3. А Вярно ли е, че Биков, Георг и още някои мажоретки на Бойко се опитали да се присламчат, но били освиркани и прогонени. Ако някой е направил клип и да го качи, ще е още по-добре.

 4. До началото на тази, светът знаеше само за една 6-дневна война.
  Май тази ще се окаже втората такава!!!

 5. Наистина сега е моментът. Преди да са се осихерили…. Като гледам, агресорът е свършил горивото и предлага преговори (с неисбежното прекратяване на огъня), за да си докара…
  Пропуснал съм цитираното от И. Костов социологическо проучване, че 60% от българите се възхищавали от Путин… Дали въпросът е бил некоректно зададен?

 6. До Николай

  Вижте на страницата на Дневник. Има видео с Даниел Митов.

 7. Гледах днес как посещава новостроящия се космически център край Москва.Не беше с бронежилетка а с бронебалтон,като Мишелин,а двадесетината ”строители” които му слушахаслиоизлиянието,макар и с жълти строителни каски изглеждаха като сладоледаджийката,черпеща ВВП и Ердоган..Мъкааа.

 8. Да се търси отговорност от Б.Рашков (пък и от К. Петков) за ареста на трите момчета.
  От руското посолство да си демонтират плашилото. От нас да мине, преди демонтажа Митрофанова да го почисти собственоръчно. Ако ѝ е трудно да дойде Путин (но инкогнито, за да не го арестуват) да ѝ помогне. Няма да е зле, ако и Радев и Борисов се влключат.

 9. Не ми ясно, кой ще събори МОЧА. Берлинската стена беше разбита с чукове , булдозери и др.от обикновени граждани. У нас кой ? В Столичния съвет ли ще го решат ? Има съветници от различни партии, та до ББонев. Те бяха ли на Протеста ?

 10. Поздравления за акцията на всички присъстващи. Украсата ми хареса, особено изцапаните им с кръв ръце.. Време за губене няма, каква е следващата стъпка преди взривяването?

 11. ТЪПОТО КОПЕЛЕ ЯНЕВ СЕ Е ИЗКАЗАЛ.. ВЪВ ФЕЙСБУК РАЗБИРА СЕ..
  https://offnews.bg/politika/stefan-ianev-niama-da-podam-ostavka-iskat-da-me-smeniat-s-niakoj-ko-771347.html

  НАГЛОСТТА НА ТОЗИ ТИП Е НЕЗЕМНА..
  НАГЛОСТТА НА ДРУГОТО РУСКО ЧЕНГЕ, БОСА МУ РАДЕВ Е СЪЩАТА

  ТОЗИ ДО КОГА ЩЕ СЕ ПРАВИ НА ПАТРИОТ?
  НЯКОЙ НЕ МУ ЛИ Е КАЗАЛ ЧЕ ИМА КОНФЛИКТ НАТО – РУСИЯ И ТОЙ Е ОТ СТРАНАТА НА НАТО?
  ЗА КАКВИ БГ ИНТЕРЕСИ БЪЛНУВА В ПЪРВОЛАШКИТЕ СИ ОПРАВДАНИЯ?

  НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА РУСКИТЕ ЧЕНГЕТА ПЕТКОВ, РАДЕВ, ЯНЕВ И ЛОРЕР ПРЕДАЛИ РОД И РОДИНА!
  СМЪРТ НА капуткин!

  p.s. ще ме извинявате за главните букви, ситуацията изисква висок и ясен глас а не мъмрене, скимтене, услушване и т.н.

 12. Реакцията на Копейкин е безценна. Моля всички – отделете 1 минута и му рапортувайте профила във Фейсбук като призоваващ към насилие.

 13. “Они ожидали, что их будут встречать с цветами, а то хреном вместо цветов…” 04:39

 14. Блокираните в банките руски пари да се използват за възстановяване на щетите по цялата територия на Украйна, причинени от путинските нашественици! Да се изплащат обезщетения и пенсии на семействата на загиналите! Украйна трябва да се възстанови напълно за сметка на парите на путинския режим! Ако нещо все пак остане, то да се върне на новата власт, която ще дойде след кремълския ненормалник – той няма да е вечен, по всяка вероятност даже скоро няма да е президент, а подсъдим! Ако тези пари не стигнат, тогава да се ползват парите от продажба на нефт и газ, докато се покрият всички щети и искове!

 15. МОЧА е българската “Берлинска стена”. Никакво демонтиране, а РАЗРУШАВАНЕ! Едно парче в музея и по едно пред входа на вяко министерство – за тест против русофилство на всеки министър и държавен служител. И особено във въоръжените сили!
  Дребните отломки – разпродаване за сувенири (и ето ти пари за разрушаването му (Общината ще вземе да забогатее 🙂 )

 16. Само да попитам ако някой знае – гнусният путинофилски сайт БЛИЦ.РУ защо още не е спрян???

 17. Господин, ИНДЖЕВ! ИВО!
  Благодаря за насладата, която ми подари тази сутрин от телевизионния екран!
  Адмирации за представянето! ШАПО!
  За пръв път отсъстваше “другата/престъпна петоколонна/ гледна точка”.
  При отличната поддържаща рола на П. Георгиев беше наистина тържество на духа! Помислих си: “Ето! Ледът се пука!”
  Едно само помрачи празника /ми/. – семплото и инфантилното присъствие на водещите. Не можах да подтисна усещането, че ролите ви са разменени…
  Ха дано!
  Най-тъмно е преди разсъмване.

 18. @Val

  МОЧА е български паметник, построен с български средства и е собственост на Софийската голяма община. Преместването зависи от СОС и учителката по руски (също и от ГЕРБ, чиито съветници гласуват срещу преместването).

 19. ХА ХА ХА ХА ! Всеки български чобанин със стадо от 40 овцe вече е категорично по-богат от Роман Абрамович!

 20. Нека всички започнем да наричаме русофилите, днешните еничари. Защото са точно такива!!!

 21. Стефан Янев отвори вратата за излизането ни от НАТО

  (След благата вест, съобщена днес от Кирил Петков, че съгласувано с коалиционните партньори иска оставката на Янев, следва ИМПИЙЧВАНЕТО на пРезидента Радев за държавна измяна.
  Сега много трябва да внимаваме КОГО ще назначат за нов военен министър?! Да не би да уволнят Янев-1 и да го заменят с “Янев”-2. Имаме достойни български офицери, истински патриоти и компетентни автентични атлантици: Генерал Съби Събев, Тодор Тагарев, Велизар Шаламанов, Константин Попов и.т.н.)

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-kragat-na-radev-e-vlastta-na-putin-u-nas-stefan-yanev-otvori-vratata-za-izlizaneto-ni-ot-nato

 22. sms,

  Заблуждават ни.
  Цялото правителство бе неадекватно, ходят след събитията и заемаха хибридна позиция.
  В момента хвърлят Янев за да запазят кожите си, оставят го на амбразурата докато те се изтеглят.
  На КП му е наредено да му поиска оставката.
  Цялата коалиция била в съгласие относно оставката, бла, бла, бла.. Няма начин Нинова да иска да се раздели с този..
  Това правитество продължава да е на Радев, няма и милиметър еманципиране от него.
  КП е сложен да говори думи изпразнени от съдържание.. той това го може..

  НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА РУСКИТЕ ЧЕНГЕТА ПЕТКОВ, РАДЕВ, ЯНЕВ И ЛОРЕР ПРЕДАЛИ РОД И РОДИНА!
  СМЪРТ НА капуткин!

 23. П предложение на Николай Христов:

  НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА РУСКИТЕ ЧЕНГЕТА ПЕТКОВ, РАДЕВ, ЯНЕВ И ЛОРЕР ПРЕДАЛИ РОД И РОДИНА!
  ТЕ СА ДНЕШНИТЕ ЕНИЧАРИ!
  СМЪРТ НА капуткин!

 24. sms
  28.02.2022 в 11:12

  Не понасям Янев, ама и на тая със стиснатата устичка (на Тиквата от патронажа) нещо и нямам доверие.

  Жив и здрав бъди!
  Който разбрал – разбрал.
  Снощи, в снега, успях да остана само 15 минути с Българския флаг и знамената на Украйна и ЕС…

 25. КП в същото изречение в което иска оставката на Янев продължава да говори за жертви от двете страни.
  КИРООООО, ЗАСРАМИ СЕ БЕ!
  ЗАСРАМИ СЕ ЧЕ ПРОДЪЛЖАВАШ ДА ИМАШ СИМПАТИИ КЪМ ТЕЗИ КОИТО ДОНЕСОХА ТОВА ЗЛО И ТЕРОР НА УКРАЙНА!
  ЗАСРАМИ СЕ ЧЕ ПРОДЪЛЖАВАШ ДА СЛАГАШ ЗНАК ЗА РАВЕНСТВО МЕЖДУ ЖЕРТВИТЕ НА ОКУПАТОРА (КОИТО СА САМО ВОЕННИ) И ТЕЗИ НА ОКУПИРАНИЯТ – КОИТО СА ВОЕННИ, ЦИВИЛНИ, ЖЕНИ, ДЕЦА, СТАРЦИ, ПРОГОНЕНИ, ТЕРОРИЗИРАНИ, ДОМОВЕ РАЗБИТИ..
  РУСКИТЕ ЦИВИЛНИ ЖИВОТ СИ ЖИВЕЯТ В МОМЕНТА, НАЛИ ТАКА?

  НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА РУСКИТЕ ЧЕНГЕТА ПЕТКОВ, РАДЕВ, ЯНЕВ И ЛОРЕР ПРЕДАЛИ РОД И РОДИНА!
  ТЕ СА ДНЕШНИТЕ ЕНИЧАРИ!
  СМЪРТ НА капуткин!

 26. Ето как трябва да говори и действа български военен министър по време на война в съседна страна:

  Ген. Събев: Нуждаем се от многонационална батальонна група и кораби, нямам големи надежди за преговорите

  https://faktor.bg/bg/articles/gen-sabev-nuzhdaem-se-ot-mnogonatsionalna-sayuzna-batalyonna-grupa-i-korabi-nyamam-golemi-nadezhdi-za-pregovorite

 27. Чудя се защо публично известната с войнствеността си съпруга на Овенния Янев още не го е респектирала с точилката, за да си подаде оставката САМ ? Докога ще чакаме ? Знае се, тя е “мъжът” в семейството! 🙂

 28. ДД,

  Защо мълчи резидента радев?
  без извинение – защото е РУСКА КУРВА..

  НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА РУСКИТЕ ЧЕНГЕТА ПЕТКОВ, РАДЕВ, ЯНЕВ И ЛОРЕР ПРЕДАЛИ РОД И РОДИНА!
  ТЕ СА ДНЕШНИТЕ ЕНИЧАРИ!
  СМЪРТ НА капуткин!

 29. Имам си една мечта.А пък, кой знае…Представям си сградата на руското посолство, пълна с млади, енергични, европейски образовани руснаци, с европейска визия и действия. И зад тях, също такова ръководство на Русия. Захвърлили оковите на кагебизма и всички дивотии, произтичащи от това. Тогава се чудя, къде ще ходят да се кланят нашите бетонни кочунистически тикви?

 30. ДД,

  РУСКАТА КУРВА радев си отвори устата.. очаквано защитава ЕНИЧАРА янев..

  https://dnes.dir.bg/politika/rumen-radev-smyanata-na-ministara-na-otbranata-v-razgara-na-voenna-kriza-e-risk

  НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА РУСКИТЕ ЧЕНГЕТА ПЕТКОВ, РАДЕВ, ЯНЕВ И ЛОРЕР ПРЕДАЛИ РОД И РОДИНА!
  ТЕ СА ДНЕШНИТЕ ЕНИЧАРИ!
  СМЪРТ НА капуткин!

 31. И нещо друго, приятели, нека не се гнусим а използваме думи които са истина – радев е РУСКА КУРВА!
  Не знам дали осъзнавате напълно опасноста от подмолните действия на тези РУСКИ КУРВИ.
  Било “риск” смяната на военен министър по време на “военна” криза..
  Нали не бе “война” бе, РУСКИ КУРВИ!
  Германците биха шута на техният адмирал за много по-безобидно изказване в полза на русия.
  Ние имаме най-откровена подкрепа от страна на нашите РУСКИ КУРВИ в полза на русия и тези рушат устоите на НАТО и държавата ни.
  Така че, нещата трябва да бъдат назовани с истинските им имена а иммено – имаме си работа с РУСКИ КУРВИ!!

  НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА РУСКИТЕ ЧЕНГЕТА ПЕТКОВ, РАДЕВ, ЯНЕВ И ЛОРЕР ПРЕДАЛИ РОД И РОДИНА!
  ТЕ СА ДНЕШНИТЕ ЕНИЧАРИ!
  СМЪРТ НА капуткин!

 32. На този МОЧ наистина май му идва вече времето да бъде отстранен. И поради продължителността с която до сега ни ходеха по нервите, в никакъв случай на него не му е мястото в музей, а заслужава „една капа барут“ в основите и хайде да ходи на майната си!
  Щом украинските цигани можаха да откраднат танк, на българските също няма да им е проблем да раскостят МОЧА. Дори като подарък за труда, ще им предоставим за общо удовлетворение бронзовите плашила фигуриращи там, та да изкарат с това някой и друг лев.
  На Митрофанова можем да й дадем също една последна възможност да се сбогува с гнусната реликва, и да почисти боята, преди да си стегне чемоданите.

 33. РУСКАТА КУРВА радев говори за гарантиране “хляба” на българина..

  Виж какво, руски ПЕДАЛ, какво е писало на знамето от априлското въстание?

  ХЛЯБ ИЛИ СМЪРТ? или нещо друго, а?

  СБОДА ИЛИ СМЪРТ е писало защото без свобода хляба горчи, но на продажни копелета като теб тези неща няма да обяснява.
  А от любимата ти раша ще дойде всичко друго но не и СВОБОДА!

  НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА РУСКИТЕ ЧЕНГЕТА ПЕТКОВ, РАДЕВ, ЯНЕВ И ЛОРЕР ПРЕДАЛИ РОД И РОДИНА!
  ТЕ СА ДНЕШНИТЕ ЕНИЧАРИ!
  СМЪРТ НА капуткин!

 34. пик и блиц също потвърдиха това което се знаеше за тях.. МРЪСНИ ЕНИЧАРИ!

 35. радев, янев, петков са просто три различни нива на активност срещу НАТО и ЕС интересите на България.
  янев бе най-отявленият.. радев се опитва да седи на два стола подобно на тиквата.. петков е голям актьор за останалата част от населението особено про-европейски настроените..
  целта е с тримата да бъде покрита и омотана в пропагандата максимална част от обществото.. плановете им се издъниха покрай Украйна най-вече заради неочакваната реакция на световно ниво и е невъзможно най-отявленият янев да бъде спасен.. но както е видно те ще се борят за него.. руската кучка радев вече даде тон.. организира се и “протест” явно се опитват да го спасят по начина по който спасиха “пацо терасата”..
  няма да могат да го спасят но факта си остава че руската КУРВА радев ще продължи да трови България.. същото ще го прави и петков независимо колко загрижен и про-натовски звучи..
  тези са РУСКИ КУРВИ.. не са случайно на върха.. колкото по-рано го осъзнаем толкова по-добре..

  НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА РУСКИТЕ ЧЕНГЕТА ПЕТКОВ, РАДЕВ, ЯНЕВ И ЛОРЕР ПРЕДАЛИ РОД И РОДИНА!
  ТЕ СА ДНЕШНИТЕ ЕНИЧАРИ!
  СМЪРТ НА капуткин!

 36. Митрофанова няма да чисти,платила е на такива като Таковото котило,а те драпат да задържат заграбените жилища по ул/Оборище.

 37. https://dnes.dir.bg/obshtestvo/3-mart-voennoistoricheskiyat-muzey-zatvarya-vrati-prezidentat-nyama-da-otide-na-shipka

  руската КУРВА радев няма да ходи на Шипка..
  Това значи само едно.. този е натирен в миша дупка и го е страх..
  Спомнете си че дори в пандемията той се правеше на голям герой и не пропусна да отиде на Шипка.

  НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА РУСКИТЕ ЧЕНГЕТА ПЕТКОВ, РАДЕВ, ЯНЕВ И ЛОРЕР ПРЕДАЛИ РОД И РОДИНА!
  ТЕ СА ДНЕШНИТЕ ЕНИЧАРИ!
  СМЪРТ НА капуткин!

 38. https://www.dnevnik.bg/politika/2022/02/28/4318019_premierut_otreche_da_ima_vuzmojnost_bulgariia_da_dava/?ref=home_NaiNovoto

  Пълен “абсурд” било да даваме самолети на Украйна?
  Не съм очаквал друго.
  Защо не, бе, КП, руски еничарино?
  Какъв ти е проблема да помогнеш на братята Украинци които се борят за оцеляване на нацията си?
  Ти си в НАТО, твоята сигурност и териториална цялост е гарантирана дори и да нямаш самолети, тъпако!
  Няма значение, знам какъв ти е проблема.

  Ще кажа следното, жалко че нямаме в момента истински про-европейски лидери които да използват ситуацията за да изтрият успешно огромната пропагандата наслоила се по промитите български мозъци.
  Ако имахме нормални лидери ежедневно щеше да се чуват думи за злото русия което е и винаги е създавало проблеми на континента Европа и България.
  Щяха да се ревизират скоросно истинските “заслуги” на “освободителите” ни “братя”.

  Изкараха късмет че точно тези са в момента на власт..
  Промяната на чипа ще се забави но няма да бъде спряна.
  Доста българи които до сега са били по средата вече не са..

  НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА РУСКИТЕ ЧЕНГЕТА ПЕТКОВ, РАДЕВ, ЯНЕВ И ЛОРЕР ПРЕДАЛИ РОД И РОДИНА!
  ТЕ СА ДНЕШНИТЕ ЕНИЧАРИ!
  СМЪРТ НА капуткин!

 39. спретнали са “протести” да спасяват янев.. задействано е същото леке на манолова което бе задействано при протестите за “спасяването” на радев..

 40. https://segabg.com/hot/category-economy/ninova-veche-ima-reshenie-za-nova-yadrena-moshtnost-kozloduy

  ок, ДБ, няма смисъл, ако вие останете да управлявате заедно с Нинова то вие сте глупаци и предатели на всичко човешко..

  правителството трябва да падне..
  ако не ви харесва че руската кучка радев ще назначи служебно, най-малкото което трябва да направите е да запушите устата на тази полу-жена.. която очевидно не е майка и ясно е че в гърдите и има не сърце а гайки..
  Трябва да и покажете като уж европейци че трябва да млъкне и се засрами а не да и позволявате да командва парада и помага на руската пропаганда да прокарва лъжите си..
  В противен случай наистина сте едни подли предатели и такова място ще ви бъде отредено от историята..

  НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА РУСКИТЕ ЧЕНГЕТА ПЕТКОВ, РАДЕВ, ЯНЕВ И ЛОРЕР ПРЕДАЛИ РОД И РОДИНА!
  ТЕ СА ДНЕШНИТЕ ЕНИЧАРИ!
  СМЪРТ НА капуткин!

 41. В момента се ужасявам от мисълта за ново служебно правителство на руския пРезидент Радев, ако правителството падне! Представям си какви нагли рублофилски уроди ще назначи!
  Импийчмънт за Радев !

 42. Георги Харизанов, Гърция искала да ангажира новата ядрена мощност за 20 години при високи цени. Защо тогава да не направим блок в Козлодуй? Това ще е от полза за България. Вместо сега да изкупуват енергията ни на борсата с което да вдигат цените в България.

 43. @Христов

  Вашият сън е пророчески и ще се сбъдне рано или късно. Обаче ако тогава минете покрай посолството ще видите тълпа от “бетонни комунистически тикви” в костюм и вратовръзка да се трупат на портала за поднасяне поздравления на новото правителство и остро осъждане на путкин.
  Обица на ухо за избирателите на предстоящите избори. Не забравяйте твърде бързо кой какви ги плещи сега. Не им давайте възможност да ви яхат отново!

 44. Георги Харизанов
  28.02.2022 в 15:15

  Наистина не разбирам защо все още пик-ливите и блиц не са блокирани?? Те ретранслират отровата на RT (рептилТВ) и Sputnik директно, че и още по-извратено.

 45. @ Mel

  Ще стане , но да изчакаме реорганизацията на руската държава . Сега нямаме възможност да платим по СВИФТа… :))

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.