Разбит е митът за мощта на руската армия – за нея Украйна стана филм на ужасите

Отдавна сме свидетели на войни, на които телевизиите са ни правили съпричастни. При това не само с документални кадри, но и в реално време. Първата беше Виетнамската. Това изигра основна роля за нейното прекратяване, тъй като в самата Америка се формира голяма гражданска съпротива на фона на ужасите на войната. И все пак, ставаше дума за избор на място от страна на телевизиите. Днес е коренно различно…

Никога не сме наблюдавали нищо подобно както сега по време на руската инвазия в Украйна, населена с 44 милиона души, готови да заснемат навсякъде всичко достъпно за тях като сцени от войната с мобилните си телефони и веднага да разпространят кадрите по целия свят. В този смисъл това е първата голяма война в новата история на света, в която гражданите буквално воюват на информационния фронт и “стрелят” смъртоносно срещу пропагандата на врага, т.е. срещу руската пропаганда, която се опитва на запуши устата на медиите в самата Русия, но търпи катастрофално поражение на световен терен.

Докато на руските медии е забранено да използват дори думи, като война, за да опишат ситуацията в Украйна, войната се лее от любителските кадри в интернет. Мога да дам отново примери с видеозаписи, но този път акцентирам върху снимки, които изобличават един от най-устойчивите митове за силата на руската армия, явно взети за истина и от българските власти в лицето на президента Радев и дори на премиера Кирил Петков, заявил също още в първия ден на яловата руска инвазия, че очаква тя да успее едва ли не веднага.

По този повод е логично да се запитаме що за информация предлагат ( подлагат като динена кора) съответните български служби на ръководството на държавата! Явно е време за решителни действия по реформирането на въпросните дезинформиращи проксита на Москва.

Лъжата за руското военно всемогъщество, изразяващо се на терен с някои реалности ( като превъзходството във въздуха срещу остарялата и слаба украинска авиация), се стопява при сблъсъка на руската пехота и нейните бронирани помощници на украинска земя, където човешкият фактор играе водеща роля. Многобройни и вече неопровержими са доказателствата, че нашествениците са зле екипирани и защитени от куршуми, какво остава за ударите от дронове, минохвъргачки, противотанкови и прочее средства в ръцете на украинските войници и на хора в гражданско облекло, имащи храбростта да се изправят срещу военните колони на отчаяното руско настъпление.

Къде са (истински) бронираните превозни средства на завоевателната армия? Нито верижните машини, а още по-малко колесните, представляват проблем за стрелковата съпротива на украинците. Горят като факли, а онези с гумените колеса най-напред биват прострелвани в гумите и се превръщат в криволичещи мишени за доубиване.

Старата съветска слабост от времето на началото на Втората световна война, когато Сталин планира войната му на Запад да използва хубавите европейски пътища за танковете и възможностите за транспортиране на войски с влакове, лъсва и сега. Червената армия осъмва през юни 1941 практически без адекватни транспортни войски. Налага се американците да изнесат гигантски количества камиони и джипове, с чиято помощ СССР осъществява контранастъплението си след вцепенението от огромната загуба на територия и жива сила, която се предава с милиони на хитлеристите. 

Не друг, а западните съюзници практически създават от нулата възможностите на Червената армия да се снабдява с провизии и муниции, да превозва войски в различни части на необятния фронт и не на последно място- да мести на нужните места своята натрупана артилерийска мощ.

Вижте снимките, които показват с какво точно настъпват руските завоеватели в Украйна. Това са праисторически камиони “Урал” и”Камаз” ( произвеждани в СССР по американски лиценз). Нищо бронирано няма в тях. Леко оръжие пробива стъклата им ( вкл. на бронетранспортьорите, които също нямат бронирана защита в това отношение!). 

Снаряди и ракети, най-вероятно за системата “Град” ( с която не може да се води точна стрелба, а руснаците я използват  да тероризират населението в градовете), се превозват в обикновени камиони, наметнати с платнища, които ми напомнят за случая  с българската база в иракския град Кербала, “защитен” срещу бомбена атака с наметнати камуфлажни мрежи. “Типично за съветската школа”, подметна в своя репортаж британският журналист Робърт Фиск, стар мой познайник от войната в Ливан. 

Каквото и да постигне във военно отношение затъналата в Украйна прехвалена руска армия, едно е видно вече: тя не е това, за което се представяше по парадите и в манипулираните клипчета за руското военно могъщество. 

Изходът на това руско “могъщество” е показан на следната украинска табела като ориентир за настъпващите руски завоеватели.

 

 

 

 

Мога да си представя, че за самите нашественици, въвлечени в тази безумна авантюра, това е участие във филм на ужасите. Както би казах Стивън Кинг, позиращ за снимка в знак на солидарност с Украйна.

 

 

51 мнения за “Разбит е митът за мощта на руската армия – за нея Украйна стана филм на ужасите”

 1. Белоруският путлер е влязъл с армия в УКРАЙНА !!!!! Този изрод ще сложи последния пирон в ковчега на кремълското джудже !!!!! Сега белоруският народ ще се вдигне наистина и ще помете кремълския помияр !!!! ТОВА Е КРАЯТ НА ГНУСНИЯ КРЕМЪЛСКИ РЕЖИМ !!!! Сега белорусите наистина ще приключат войната , защото армията им , УБЕДЕН СЪМ, ще се обърне срещу гнусното кремълско робче , а оттам ще изгонят путлеровата армия от Беларус и путлер ще има само една задача – как да сложи край на жалкия си живот !!!!

 2. Всъщност подвижните им крематориуми са модерни и работят непрекъснато заедно с нарастването на броя безследно изчезнали цивилни, включително и деца.

 3. Хора Путин всеки ден на обед целенасочено да предизвика човешки жертви бомбардира един от най-красивите градове в Украйна, ако не и в Европа. Докато вчера беше система Смерч с касетъчни бомби с цел да предизвика жертви сред населението излязло на обед от мазетата за вода и хляб, днес с две крилати ракети нацелени точно на едно централно кръстовище/площада се казва Независичост-каква гротеска!!!/ пред областната администрация явно иска да докаже доколко е способен да нанася разрушения и да окаже натиск върху Зеленски да приеме капитулация. Експертите казват че ще срине Харков символично-първата столица на Украйна, след отблъскавнато на фашистите/спомнете си думите му преди да стартира войната-вы хотите декумунизация, ну что же мы етом тоже хотим../ Нищо не казва напразно всичко е отдавна месеци назад планирано. Утре се очаква да изпепелят вече цял квартал на Киев с така наречените Слънцепек системи-това са системи тип град с термобарични бомби, които при избухване правят +500 гр и изпепеляват всичко. Този човек няма да спре с Украйна. Всички е време да го разберат. Пишете, говорете навсякъде, убеждавайте всеки.

 4. Не, че защитавам някого, но очевидно Кирил Петков идея си няма от военни дела и най-вероятно това, което каза му е набито в главата на онзи паметен съвет при президента от четвъртък сутринта. Което трябва да ни говори много за “специалистите” по военни дела, които са присъствали. (да не изброявам).

 5. Къде са им великите православни ценности? Даже не осигуряват на убитите си нормално човешко погребение! Изверги, принуждаващи деца да стрелят срещу деца и мирни хора!

  Крадци и убийци! Истинската Русия е била в Киев – откраднали са и името (и са я нарекли периферия/ окарина), откраднали са и историята – всъщност Киев е цивилизационния център с който си общува древното българско царство и който пръв е приел християнството и е развил велика култура.

  А Московията винаги само е признавала бруталната сила и азиатската жестокост. Но стига.
  Дотук с азиатщините. Целия свят вече ги разбра какви са – диваци и варвари с месиански претенции.

  Навремето, като предложили на Чърчил да вземат от бюджета на културата за да увеличат военният бюджет, отговорът бил: В никакъв случай, та нали точно в защита на нашата култура водим тази война!

  И сега е така: културата срещу простащината, цивилизацията срещу варварщината. Време разделно, без снишаване!

 6. Украинският президент направи видеообръщение към Европейския парламент в Брюксел.

  Заседанието е посветено на руското нахлуване в Украйна, предаде БНТ.

  “Никой няма да ни сломи, ние сме силни. Вчера 16 деца бяха убити, а Путин ще продължава да твърди, че това е някаква специална военна операция. Украинците са силно мотивирани, борим се за живота си. Докажете, че наистина сте европейци. Слава на Украйна”, заяви украинският президент Зеленски.

  На крака и с аплодисменти евродепутатите посрещнаха изказването на президента на Украйна Володимир Зеленски в рамките на извънредно заседание на Европейския парламент днес,

 7. Toва с 3-буквената табела наистина разведрява. Малко. Но за успокоение място няма – ботоксът иска Киiв превзет, иначе отива на месарския ченгел. А на подстъпите е танкова колона над 60 км., за която British Intelligence съобщи още в събота чрез “изтичане на информация в медиите”. Сега е моментът ЕС и НАТО да отпуснат на Украiна 1 ескадрила А-10 “Тъндърболт” барабар с пилотите, анти-танк ракетите и достатъчно патрони за картечниците “Вулкан”. Може като ленд-лийз, може и под друга форма. времето за празни “демократични” и “общочовешки ценностти” дрънканици отдавна изтече. рАЗИЯтският пуТкинкантроп се спира само със сила. Иначе още стотици цивилни ще платят с живота си. Дано съм прекален песимист…

 8. Основателно смятам, че ударението в заглавието на този пост следва да падне на думата “мит”. От години като една бяла врана споря дори със съмишленици, че “непобедимая и легендарная” красная армия съществува само в песенното творчество от преди 30-40 години. Към днешна дата тая сбирщина съвсем спокойно може да наречем “Горна Волта с ракети” и никак няма да сбъркаме. Винаги съм разполагала разсъжденията си в мрежата на простата житейска логика и никога не съм била подведена от този подход. Нама как държава, чиято обществена инфраструктура е на нивото на Горна Волта /или каквото там хванеш от изостаналите континенти/ през дъждовния период да произведе продукт, драматично надскачащ всеобщата дълбока тиня и кал. Не е възможно по всички правила на логиката и общественото развитие, там където се снаждат кабели и детайли от ежедневието с Тел, Тиксо и Тенекия /ТТТ/ от нищото да се пръкне невидена и непобедима технология. Сутринта пил боярищник, а на следобеда се взел “у ръце” и спретнал продукт, конкурентен, че и отгоре на останалия нормален свят. Е нЕма как да стане. Па то не е и станало.

 9. Здравейте господин Инджев,
  маплко не по темата, но ми се стори интересно и рещих да го споделя тук – интересно хрумване от google.maps – на мястото за снимки/рецензии на ресторанти в Русия бива публикувана информация за войната в Украина:
  https://www.google.com/maps/place/Percorso/@59.935263,30.308096,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x11bbaff43001812d!8m2!3d59.9352603!4d30.3082332
  Още веднъж оригинала на статията>
  https://www.msn.com/de-de/nachrichten/politik/was-f%C3%BCr-eine-idee-rezensionen-bei-google-maps-informieren-russen-%C3%BCber-den-krieg/ar-AAUt4O6?ocid=entnewsntp

 10. Посланикът на Украйна в Япония: Започнахте война, която ще сложи край на проклятието от предишните три века – Русия

  Вие сте орда, нация от орки, маскирани като цивилизовано общество, но няма да удряме в гръб, ще се срещнем лице в лице, но няма да ви хареса

  https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-poslanikat-na-ukrayna-v-yaponiya-zapochnahte-voyna-koyato-shte-slozhi-kray-na-proklyatieto-ot-predishnite-tri-veka-rusiya

 11. Ето това е съобщението, което дълго време чакаха много хора да се появи. Който знае, разбира смисъла на това, което се вижда на снимката, а то на китайски означава много здрав шамар за Русия от Китай. https://ibb.co/qmSSL7G

 12. Украинският народ е обединен и се сражава като един. Въпреки че Украйна е била реална република в СССР ,руски танк на украинска земя е война ,окупация, налагане на контрол. За съжаление ,както стана ясно днес от караниците в парламента ,тук все още не е изключено посрещане на руски войски с цветя , хляб и сол.

 13. Ударена е телевизионната кула в Киев! Над 10 души убити!

  СЕЖ ще излезе с декларация на осъждане…

  НЯМА ЛИ СЕЖ ДА ПРЕПОРЪЧА ВСИЧКИ МЕДИИ В ЕС ДА СЛОЖАТ НА ЗАСТАВКАТА СИ УКРАИНСКОТО НАЦИОНАЛНО ЗНАМЕ?
  ТОВА Е ПОДКРЕПА!

 14. Петицията за оставка на кУрнела къде е? Гледах интервюто й при Ризова – голяма миролюбка, няма що. “Принципната” й позиция: да не пречи на путКин да тормози Украйна. И снишаване по байтошовски. Къде тук е българският интерес, ма, овцо? путКин като приключи с Украйна да нападне България ли?

  ОСТАВКА! НЕМЕДЛЕННО!

 15. Днес, на фона на войната в съседна Украйна, Драгомир Заков се закле в парламента като военен министър на България. Казват, че бил избор на БСП, за него настоявала Нинова. Бил българският посланик в НАТО. Питам се колко хора в България знаеха досега, името на заемащия този важен пост?
  А колко българи знаеха, че българският ръководител на Представителството на Европейската комисия у нас се казва Огнян Златев? А има ли информация кой ще го замести? Помня, че някаква Деница Златева беше международен секретар, доверено лице в ръководството на БСП, дали не му някаква роднина ?
  Защо не ги знаем тези имена, а гадаем! Какъв е механизмът на селекция за подобни високи позиции, кой ги е предложил тихомълком, непрозрачно и защо не е имало обществена дискусия кой най-добре би ни представлявал в тези най- важни световни организации, където България членува?
  Заради тази умишлена непрозрачност българите не ги познават и не са им делегирали доверието си да ги представляват! Те легитимни представители на България ли са?

  Гледам го сега младия Заков, един такъв зализан, класическо номенклатурно отроче, бил дипломат “от кариерата”. Как е защитавал интересите на България в НАТО, защитавал ли ги е въобще? Нищо не знаем! Ами ако ни е предавал в полза на чужди интереси?

  Кой е Драгомир Заков?
  “Зализаната” официална информация, която ни подават:
  Драгомир Заков е кариерен дипломат, с 20-годишен стаж на различни длъжности в дипломатическата служба на Република България. От март 2019 г. е посланик на България в НАТО. Целият му дипломатически път е бил свързан с въпросите на международната сигурност, като последователно е преминал през дипломатическите мисии на България в НАТО и към ООН в Женева. Има широка експертиза по международна сигурност, простираща се от НАТО, през ОССЕ, ООН и други международни организации. Дълги години е работил по теми на контрола на въоръженията, има експертиза по хуманитарни и бежански въпроси. Г-н Заков е българският дипломат, който инициира и доведе до успешен край преговорите с Република Гърция за окончателното извеждане от Република България на противопехотните мини, останали на българска територия след трагичния инцидент в завод „Миджур“ през 2014 г.
  Заков е завършил Френската гимназия в София. Магистър по икономика, със специалност Международни икономически отношения. Специализирал е в Центъра по въпроси на сигурността в Гармиш-Партенкирхен, в Колежа по отбрана и сигурност на ЕС и в Женевския център по политика за сигурност. Има специализация и по инвестиционно планиране. Владее английски и френски език, ползва свободно руски език.

  А ето и първото изявление на Заков като министър на отбраната:

  “Ако се наложи, сили на НАТО могат да бъдат разположени на българска територия, но при определени условия.
  (Ами, то вече се е наложиЛО, или да чакаме, докато Путин нахлуе с танковете и започне да обстрелва Черноморието ни? Започва да ми прилича на шикалкавене в стил Янев)
  „България е член на НАТО и думата НАТО не е мръсна дума. Ако се наложи, аз предполагам, че всички вие бихте се почувствали по-сигурни, ако се наложи сили на НАТО да дойдат, но това ще стане по определена процедура. (Каква процедура, бе? Нали тук е НАТО, решенията са за всички членове? Вземи пример от Румъния, Гърция! Направо Янев № 2 !)
  “Това не става, някой се обажда на България и казва: “Идват сили на НАТО”. Това е процес на вземане на решения, в който България участва. България е част от решенията в НАТО”.

  Според новия министър сигурността на страната по черноморската граница била гарантирана:
  “НАТО вече активира плановете за отговор. Черно море е част от тази зона на отговорност на НАТО, така че може да бъдете абсолютно сигурни, че Черно море е осигурено. И България, разбира се“.
  ( да, Черно море е осигурено, но благодарение на Румъния и Турция, България, заради яневци, НЯМА никакъв принос, даже саботираше с лодки и платноходки реализирането на черноморския фланг)
  Без Янев, който сега щял да прави нов ляв политически проект с копейкиновото “Възраждане”, пак по яневски!

 16. @sms

  “Ако се наложи, сили на НАТО могат да бъдат разположени на българска територия, но при определени условия.”

  ..тук някои ликуваха че руската курва янев бил паднал.. някои хора са много наивни..

 17. от интернет:

  2022-03-01 21:11:52
  КГБ (нерегистриран)

  Нема лабаво… Троянски кон в НАТО. Разбрахте ли сега защо е приемлив за БСП? Татко му е от ДС.
  Валери Денчев Заков 19.02.1953 г. гр. Плевен Щатен служител СГУ на МВР-ДС; ДС-ВГУ Със заповед № К-3640/ 23.11.1977 г. е назначен за разузнавач III степен; със заповед № 217/ 30.10.1981 г. е преназначен за ст. разузнавач във ВГУ; със заповед № 5/ 02.01.1984 г. е преназначен за инспектор; със заповед № 123/ 02.08.1988 г. е преназначен за зам. н-к отделение. Н-к на сектор от 15.04.1993 г. до 01.12.1993 г.
  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10160585113991189
  …Троянски кон в НАТО. Разбрахте ли сега защо е приемлив за БСП? Татко му е от ДС.
  Валери Денчев Заков 19.02.1953 г. гр. Плевен Щатен служител СГУ на МВР-ДС; ДС-ВГУ Със заповед № К-3640/ 23.11.1977 г. е назначен за разузнавач III степен; със заповед № 217/ 30.10.1981 г. е преназначен за ст. разузнавач във ВГУ; със заповед № 5/ 02.01.1984 г. е преназначен за инспектор; със заповед № 123/ 02.08.1988 г. е преназначен за зам. н-к отделение. Н-к на сектор от 15.04.1993 г. до 01.12.1993 г.

  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10160585113991189

  https://papagal.bg/person/56A9014691D4C2F0EC6ED5DB2EF5842194C2E552E4E1881984316B74533ACC26

 18. SMS, болезнено сте прав! Продължава и даже се засилва васалната българска политика към варварска русия. Главни български васали на ботоксовия малоразмерен император: президент, премиер, военен министър(стар и нов), патриарх унуфрий(белобрадий, безчестний и безсрамний), парт. секретар купейкин, парт. секретар нинова, анализатори, политолози, гадатели, предсказатели, астролози, нумеролози, и всякая проруская сволочь.

 19. Интервю с приближен(бивш)на Путлер-предавано поточно преди час.В интервюто той потвърждава абсолютно същото написано по-горе от г-н Инджев относно “мощта” на вермахта на късия.На края на интервюто бившия близък на путлер разказва за куфара с бутона-няма такъв,а процедурата е сложна.В заключение изказва предположение за начина по който късия ще сгъне(след 33тата мин.на видеото).Същото предположение преди няколко дни направих и аз чрез пост в този блог.
  приятно гледане на интервюто на Гордон с милиардера Пугачев

 20. Дали ми се е сторило, че СЕМ ограничава разпространението на англоезичните руски канали? Че кой путиноман слуша англоезичната руска пропаганда, при положение че рускоезичната е достъпна?
  На трети март ще има ли достоен за посещение митинг?

 21. *1828 г*.- обезоръжава българското опълчение, арестува водачите му и ги праща на Заточение в Сибир, където умират
  *1828 г*.- отвличат над 100 000 български семейства за да ги заселят в обезселените Крим и източна Украйана, където са избили населението.
  *1830-40* – прогонват черкезите и ги насочват към българските земи, които стават основния башибозук по земите ни
  *1861 г*. – Георги Раковски издава брошурата си „РУСКАТА УБИЙСТВЕНА ПОЛИТИКА ЗА БЪЛГАРИТЕ”. Русия изисква от Сърбия и Влашко брошурата да бъде иззета и унищожена, а Първа българска легия в Белград да бъде разтурена след намеса на злокобния руски консул в Белгард.
  *1861 г.* – руския консул в Цариград – княз Лобанов издейства заточение на българските владици в Диарбекир. Тогава владиците ни са заточени за три години, заради обявената независимост на Българската църква.
  *1864 г.* – граф Игнатиев протестира срещу чл.10 от екзархийския ферман от 1870 г., открил пътя за присъединяването чрез плебисцит на македонските епархии към Българската 1872 г. – по искане и заплахи на граф Игнатиев българските владици са заточени в Измир
  *1872 г.* – Руската църква и Вселенската патриаршия, която се поддава на натиска на граф Игнатиев, обявяват схизма против Българската църква.
  *1872 г.* – граф Игнатиев след лична визита до султана отстранява Махмуд Недим паша по чиято заповед до привременния български съвет в Ортакьой избира екзарх на основание на фермана.
  *1873 г.* – граф Игнатиев предлага на Турция Левски да се съди и от българи, на които казва, че съдят обикновен крадец, заради думите на Апостола: „Тоз който ни освободи, той ще да ни и пороби.”
  *1876 г.* – На Цариградската конференция за автономия на България никой не знае че месеци преди това Русия и Австроунгария склчват тайното Райхштадско споразумение за поделяне на Балканите
  *1877 г.* – е подписана Будапещенската конвенция. Клаузите са: Русия не възпрепятства Австро-Унгария при анексиране на Хърватска и Босна и Херцеговина, Австро-Унгария не възпрепятства Русия при евентуална инвазия на Балканите. Двете империи се задължават да не допуснат образуване на голяма и сплотена българска държава, а в случай на уреждане на въпроса на международна конференция, да си оказват взаимна дипломатическа подкрепа, което се и случва на Берлинския конгрес.
  *1877 г.* – руският консул в Цариград граф Игнатиев е уведомен телеграфически за конвенцията. Веднага започва совалка по саботиране на Цариградската конференция. Още на следващия ден е приет от султана, и му гарантира, че Русия ще се застъпи за запазване на значителни територии на Османска империя на Балканите.
  *1878 г.* – на Берлинския конгрес, Русия взима от Румъния южна Бесарабия, като в замяна я компенсира с българската Добруджа. Руски войски не стъпват в Македония, защото Русия я е предвидила за Турция, както Игнатиев обещава на Цариградската конференция.
  *1885 г.* – България обявява Съединението, а Руската империя е единствената държава, която се противопоставя и провокира султана като суверен на Източна Румелия да въведе армията и да прекрати Съединението или най-малкото – да възрази официално, за да има повод Русия отново да вкара своите войски в България под претекст, че България нарушава Берлинския договор. Турция е заплашена от Англия и отказва.
  *1885 г.* – Русия принуждава верния си слуга Сърбия да ни нападне в гръб. след като е изтеглила целия офицерски състав още преди Съединението
  *1886 г.* – Русия организира преврат в България за сваляне на Батемберг и го ипращат към Русия. Стамболов като председател на народното Събрание прогонва преваратаджиите.
  *1886 г.* – След избора на Фердинад, Русия скъсва дипломатически отношения с България за 10 години
  *1889 г.* – руски убийци отравят Захари Стоянов
  *1895 г.* – Платени от Русия убийци убиват Стамболов
  *1903 г.* – При избухването на Илинденско-Преображенското въстание Русия и Австро-Унгария, с ноти до българското правителство го принуждават да не се намесва в конфликта. Спомняте си Райхщадското и Будапещенкото споразумения.
  *1909 г.* – Русия прехвърля турския дълг към България в размер на 82 милиона златни франка или 26 тона злато.
  *1913 г.* – Русия подкрепя Сърбия и Гърция да вероломно да задържат окупираните български територии, а в последвалата война подтиква Румъния да ни нападне в гръб за което получава южна Добруджа.
  *1915 г. – Русия напада вероломно България и бомбардира с кораби жилищните квартали Варна
  *3-ти март 1918 г.*- България със съюзниците освобождава от руско робство Полша, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Беларус, Украйна, Молдова, Грузия и други
  *1918 г.* – руски агенти провокират Войнишкото въстание.
  *1923 г.* – СССР-Русия организира септемврийското въстание
  *1925 г.* – агенти на СССР-Русия извършва атентат в църквата „Света Неделя“ – най-големият терористичен акт в историята на България
  *1944 г.* – СССР-Русия напада България
  *1945 г.* – СССР-Русия организира червен терор довел до избиването на десетки ХИЛЯДИ българи
  Допълвайте.

 22. Ако може да постна още една снимка със станалия популярен украински поздрав, сн. април 2013.
  https://cdn.cnn.com/cnnnext/dam/assets/170711131951-putin-life-career-gal-13-exlarge-169.jpg

  Чудех се тези буквени символи колко ли са, щом първите бяха Z, трябва да има още. Оказа се че има.
  https://postimg.cc/XpHz6yPH

  Разбраха се и намеренията за Европа, кое ли ще е новото де- ?
  https://t.me/SergeyKolyasnikov/23144

 23. sms
  01.03.2022 в 21:43

  Късно е чадо, мандалото лопна – янев се прероди, “тихите” читатели тук се надяват..

 24. Mel
  01.03.2022 в 23:22

  Благодаря! Има някоя и друга правописна грешка но не това е важното 🙂

 25. интересно ако това подобие на армия беше нападноло финландия или швеция и те не са в нато, какво ли щеше да се случи

 26. уточнявам, че песента на БУГИ БАРАБАТА, светла му памет, когато той я пусна в интернет, беше невероятно СМЕЛО събитие – никой в българия / с изключение на г-н ИВО ИНДЖЕВ !!! / не смееше да гъкне дори буква срещу русия. а БУГИ го направи по великолепен начин ! слушайте:

 27. Марк Солонин!
  xhttps://www.youtube.com/watch?v=3OiEusA1a2M

 28. Добро утро г-н Инджев. Чета ви от доста време. За мен вие сте един от малкото политически анализатори с правилен, реален човешки поглед за събитията в Украйна. Знам че отстоявате идеите си от много години. Помня бяхте един от малцината протестирали срещу посещението на руският главорез в България по времето на Гоце сирищник. Продължавайте моля ви все така. Нормалните хора имаме нужда от мнения, като вашето. Голямата грешка да допуснем сидеровци и копейковци да задават дневния ред ще ни изяде главата. На абсолютни деградирали от човещина хора даваме думата, защото ,,всеки имал право на мнение,, Тези паразити отровиха и отвратиха всички нормални хора от политиката. Пожелавам ви здраве и кураж в тези трудни за човеците времена

 29. Стефан Явен повеждал нова партия на Шипка, чета днес.
  Тази нова партия няма как да влезе в Парламента, ако няма нови избори!
  Та за тия съмишленици и приятели от Форума, които настояват за незабавни нови избори – не го забравяйте това! Ако искате освен БСП и Израждане, още една русофилска партия в Парламента – скачайте за нови избори сега,, 2 март 2022 г!
  Освен това ГЕРП и ДЪПЪСЪ, ПАК ЩЕ СА В НОВИ ПАРЛАМЕНТ! Не ручайте жабетата! (колкото и да мразя този селташки израз!)

 30. Радио Свобода Есенция от речта на Байдън
  Путин просчитался. Он встретил сопротивление украинского народа. Мужество украинцев, решимость президента Зеленского восхищают мир.

  (Члены Конгресса приветствовали Украину в лице ее посла в США Оксаны Макаровой, присутствовавшей в зале, овацией.)

  Если диктаторы не платят за агрессию, они приносят еще больший хаос.
  Нападение Путина было тщатльно подготовлено и ничем не спровоцировано.
  Мы готовы, мы объединены. США и их европейские союзники стоят на стороне Украины. Мы распознали российскую ложь. Десятки стран ввели санкции против Кремля. Путин изолирован.
  Мы перекрыли доступ России к высоким технологиям. Это ослабит их армию на годы вперед.
  Мы вместе с европейскими союзниками создаем специальную группу для расследования преступлений российских олигархов. Мы посмотрим на происхождение их шикарных апартаментов, вилл и яхт.
  Мы закрываем воздушное пространство США для всех российских самолетов.
  Мы продолжим помогать Украине, чтобы облегчить страдания ее народа. Украинцы бьются храбро и упорно. Их ждут сложные дни, но они победят русского диктатора. А наши санкции нанесут ущерб экономике России.
  Наши силы не будут вовлечены в бои на Украине. Но мы пошлем наши войска в Европу, чтобы при необходимости защищать каждый дюйм территории стран НАТО.
  Война Путина в Украине сделает Россию слабее, а остальной мир – сильнее. Мы видим объединенную Европу и объединенный Запад. Демократии отвечают на вызов. Это испытание, это займет время. Но Путину никогда не сломить решимость свободного мира.

 31. @ tervel:
  По повод постнатото тук, току-що от SMS r Георги Харизанов, относно новия овенен министър.
  Отпуснах ти 2-3 месеца, но май са били излишно много. Мюрето Петково цъфва в целия си блясък още преди да се хване на хорото! Страшно динамични времена настъпиха!
  Тъй и тъй вече ме дамгоса като анархист, та да попитам – като свалиха Янев, защо една от партиите в управляващата коалиция не предложи /на всеослушание/ на вниманието на Кирил Петков кандидатурата на Атанас Атанасов??? Пък да бяхме видели кой и с какви мотиви ще я отхвърли!
  Кандидатура, та дрънка – ГЕНЕРАЛ, професионално подготвен, високо компетентен, натовец, тъмносин демократ, правоверен, антикомунист, русофоб… Тъй де – да му помогнат на др. Петков, щото гой се не сеща, че има такъв човек на една ръка разстояние и се трепе да търси къде ли не /даже и в ДС/!
  Сещам се за отговора – не става, незаменим е Атанасов като партиен вожд

 32. Путин е ясен! Хуйлото с тези варварски бомбардировки над мирни граждани е вече доказан военнопрестъпник и трябва да бъде съден и според мен обесен, нищо по-малко!
  Но имам аз един въпрос: Защо президентът Байдън вече 6-ти ден от началото на войната не прави нищо за затваряне на небето над Украйна, за което горещо го призовава президентът Зеленски, а и много демократи и републиканци от конгреса и двама сенатори дори – демократ и републиканец? Бяха подписани многохилядни, даже може да са станали милионни петиции в САЩ с това искане. Това го знаят, както аминистрацията на президента Байдън, така и той самият. Днес Байдън каза, че още не му е дошло времето за затваряне на украинското небе! Кога ще дойде това време? Имахме и ние един, дето казваше “когато му дойде втремето”, а то така и не дойде! Какво още трябва да направи кремълският ненормалник, че да бъде закрито небето над Украйна за рашистката авиация?!

 33. Интернета на Руслямското посолство трябва да се спре. И тролетариата ще зацикли без опроки

 34. Към АЭРОФЛОТ:
  Напълно съграсен съм! Западът продължава да се лигави! Изглежда има основание приказката: “Сит на гладен не вярва”. Тежките финансово-икономически санкции са безнадеждно закъснели! Ефектът от тях може да се очаква след месеци /когато войната ще бъде приключила/, а в момента ежедневно проливат кръвта си хиляди! И стингерите и Джевелините, които чак сега тръгнаха към Украина са безкрайно закъснели! Всички досегашни мерки трябваше да бъдат осъществени ПРЕВАНТИВНО, а не ПОСТФАКТУМ! Не съм специалист, но съм убеден, че и в момента биха могли /и ТРЯБВА!/ да се предприемат много по-адекватни и по-ефективни мерки в помощ на Украина! Вместо това ЕС тепърва ще съставя комисии и ще заседава дали да приеме Украина!?!
  Гдето викат: “Докато мъдрите се намъдруват – лудите се налудуват !

 35. Продържение
  Най-малкото – Путлер и кремълското му обкръжение до сега трябваше да бъдат обявени официално за международни военнопрестъпници, с всички произтичащи от това последици. Авоарите и имуществото на олигарсите му и техните семейства трябваше да бъдат конфискувани, осребрени и под най-подходящи форми предоставени на Украйна!
  Вместо това виждаме как в Украйна десетки хиляди опълченци се редят на опашки за “Калаши”, а стрелковото оръжие не достига!
  Слушам в момента по ТВ поредните тъпи брътвежи: “Да не дава Господ Путин да натисне копчето и светът да се окаже в ядрена война!” Викам си – защо месите в скверните ни дела Господ бе, нещастници? Та нали Творецът ни дари със свобода на волята, със свобода на избора, с правото и задължението да се борим срещу ЗЛОТО!

 36. за ДИМИТЪР: не омаловажавай, че байдън ЗАТВОРИ НЕБЕТО НАД САЩ за руски самолети + за все едно чии самолети, но с пилоти-руснаци. даваш ли си сметка какво значи САЩ да затвори небето над украйна? – това не става с писмена забрана, а е нужна американска или натовска , от европа, бойна авиация и ежесекундно ходене по ръба на започване на третата световна война / прокажената русия – срещу СВЕТА/

 37. Песента ” Байрактар”, най-новия хит в Украйна.

 38. Уважаеми димитър!
  Вие как точно си представяте “затварянето” на небето над Украйна?
  Рекъл Байдън и хоп! готово?
  Затварянето изисква въоръжени сили, най-малкото от ВВС налични в региона.
  Би дало – точно в този момент- коз на В.П. Демек НАТО ни напада, аз бях прав!
  Хилядните петиции няма как да са станали много милионни – най-много десетки хилядни.
  И щом ПРЕЗИДЕНТ Байдън казва, че ОЩЕ не е дошло времето, значи ОЩЕ не е!
  Приемете, че той е по-добре информиран от вас по въпроса.
  Току-виж ЗНАЕ това, което някой-си, условно да го наречем “Жужо” сега ще НАУЧИ – или се биеш с ДОСТАТЪЧНО сили, или въобще не се биеш!
  И без това има бол мнения, че Байдън ВЕЧЕ е преметнал П.
  А вие се успокойте, пийте едно валерианче, и щом не ви харесва какво прави Байдън не гласувайте за него на следващите избори.
  Бъдете здрав в тези пандемични времена.
  А да, по принцип сме от една и съща страна на фронта, не се хабете да ме пишете “путинист”.

 39. Има нещо гнило, но не в Дания…

  Biden mistakes Ukrainians for Iranians in ‘howler’ of a gaffe at State of the Union

 40. @димитър,

  Като верен тръмпист, продължавайте да намирате кусури в Байдън.. определо е най-доброто което можете да се направи в момента.
  Както ви обясниха вече, как точно си представяте тази “no fly zone” при положение че бъка от руски самолети?

  Междувременно – чета на ББС че излиза информация че някои от руснаците нарочно съсипват техниката си.. ако е истина това е една страхотна новина..

 41. Въпрос, като изключим Полша и набезите в Чехия през 60-те, русия воювала ли е срещу друга славянска страна? Тази война е много различна мисля от предните войни срещу Чечня, Грузия и т.н.
  Потенциала за неподчинение и съботаж в руската армия ще е по-голям.

 42. РАЗБИТ Е МИТЪТ ЗА МОЩНОСТТА НА РУСКАТА АРМИЯ!
  Да, господин Инджев, това е едно от последните общи съждения, но нека да се помъчим да погледнем далновидно колко дълго и до кога, тези умозаключения ще продължават да са едно основно мнение и то не на кой, а на Запада?
  Западът принуден от путиновите изказвания и заплахи, в едни случаи изгодно закупен, в други, заплашван да бъде унищожаван по най-варварски начин, и в най-слабият вариант, че ще загуби комфорта си, трепереше и с това беше на различни мнения. Шикалкавеше се, дори с простият въпрос, защо да се бием и да мрем, вместо взаимноизгодно да търгуваме?
  Какво най-после разбраха властниците и „търгуващите“, че това положение не е взаимноизгодно! Ние (от запада) ползвахме облаги, като купувахме необходимите суровини, дори от комунистическият също толкова недемократичен Китай, евтина продукция. Ако някои от по-будните го забелязваха, всички се правеха на гламави и тръбяха,че ползите са взаимни. Взаимни, ама (като във филма- „един друг път“), защото нито руският нито китайският гражданин ползват на подобно ниво облагите от това така, както това прави запада. Е, в един сектор, този на високите етажи, дори е обратното. Там бих казал дори е невъзможно, „супер“ капиталисти да се надуват и пречат с мегаяхти, автомобили или шикозни притежания, точно поради това, че са принудени да дават обяснения защо не нивелират една такава разлика в нивата между тях и техните служители? Често съм срещал мегаяхти в Гърция, при които на въпрос кои са тези личности, са ми отговаряли, че са английски кралски особи, но яхтите не им принадлежат а са чартърни.
  Положителното е, че Западът разбра, че трябва най-после да прекъсне всякакви връзки, първо с Русия, после и с Китай. Това, защото с получените парични средства се модернизира и окомплектова САМО военна им техника и то завоевателната, което доведе нещата до там сега да инвазират в независимата срана Украйна или да заплашват нас с това.
  Хубаво е, че отговорът единно се получи, но което ще е още по-важно, това прекъсване на взаимоотношенията трябва да продължи вечно, или поне до тогава, докато мисленето и държанието на тези общества така се променят, че станат подобни на нашите. До тогава, никаква русия, никакви контакти. И ако на някой му са нужни, да подаде съответните документи и да им гостува. Дори може да отиде и да се засели там. Апропо, хареса ми много отвореното писмо до Митрофанова, че може да поиска политическо убежище в България, при условието, след това да се изнесе там, където й е угодно. За да не я новичосат, щели да й издадат и съответните документи с друга самоличност. Това ако стане, ще падне голям майтап!

 43. Към Павел Тинков:
  Г-н Тинков, както винаги изопачавате казаното от мен, с други думи разговаряте с друг. Много думи, малко ум. Все повече заприличвате на Харизанов и „Българин“. На какво се дължи това? Сенилност, параноя? Дано Бог просветли ума ви! ХО.

 44. Към г-жа Иванова: не оспорвам почти нищо от написаното от Вас, с изключение на една съвсем дребнава моя забележка. Страна/държава Горна Волта не съществува от 60те години. Мисля, че имате в предвид нейната наследница – сегашната Буркина Фасо в Африка. . Мисля, че по смъртност е по назад от България, според Уърлддом и др., а по стандарт на живота и да е по-напред. Вероятно в БФ не отравят техният/ако има такъв там/ Навальный. /С извинение-не знам ,дори къде точно се намира БФ на картата на Африка/.румен.

 45. Повтарям се, но ще го напиша.
  Путин като превземе Украйна, ще прилапа Молдова, пак плашейки с ядрена война ще се изправи пред Полша, България, Румъния, балтика…… и ще се спре само след възстановяването на ГДР!
  Затова трябваше още от първия ден да има Ленд лийз за Украйна. Днес украинците с кръвта си пазят Европа от руската чума!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.