Във връзка с руската победа от 19 век нашисти вяха на Шипка знамена на днешната Русия

Добро утро, но само на будните българи!

На 3 март се събуждаме у дома с репортажи от Шипка, където се веят руски знамена. Не на онази руска империя, която е измамила българите, че идва да ги освобождава с идеята да ги превърне в свои поданици, а на съвременна Русия. И то на Шипка, най-българския символ за българския принос за победата над османските ни владетели.

 

 

 

 

 

На националния ви празник се веят знамена на чужда държава и те дори са повече от българските. Аз това не го разбирам, възкликна един хърватин, гост в телевизионно студио, при вида на руската декорация в рамките на репортажите. 

Нямаше реакция от страна на водещите, които очевидно го разбират “това”. Свикнали са с него и не го подлагат на критична оценка дори в контекста на днешните злодеяния на нашия вчерашен съветски окупатор.  Тук продължава да се смята за “некоректно”, ако не и опасно, да оспорваш трайната русификация на всичко в България и особено на датата, която отбелязваме покорно като национален празник.

Водещата световна новина е днес, че само 4 държави са подкрепили Русия срещу заклеймяващата нейната агресия в Украйна резолюция на Общото събрание на ООН. Общо 141 страни подкрепиха Украйна,  5 бяха против ( заедно с Русия), 35 се въздържаха. Сред въздържалите се да подкрепят руската агресия бяха Китай и Индия. Дори Куба и Никарагуа не  застанаха на страната на руската агресия.

Петото изключение сред подкрепящите, макар и на нивото на битуващата чрез веене на руски знамена “частна” русофилщина у нас, се оказваме ние тук и днес. Това ни нарежда морално до Еритрея, Северна Корея, Беларус и Сирия ( доколкото има такава самостоятелна държава, колонизирана от Русия).

Има и събуждане. Преди 3 години, след три месеца преговори, бях поканен в БНТ да кажа няколко алтернативни думи за наложения за Национален празник от московската пета колона у нас през 1990 година поредна дата от русифицирания български исторически календар, заместител на изоставения като неудобен вече съветски фетиш 9 септември. Бях обруган не само от монтирания заглушител на думите ми Нина Дюлгерова, но дори и от един от водещите, който не се стърпя от други край на студиото да ме репликира злобно без да имам вече възможност да му отговоря на микрофона.

Днес поне тази злоба е приглушена. Нова телевизия направи отделна тема от добре известната на интересуващите се истина, че повече от половината загиналите във войната между двете евразийски империи за контрол над българите и Балканите са били “малоруси”, т.е. украинци. Включването на проф. Пламен Павлов по телефона за спряганата за най-гледана телевизия напоследък в България успяха да чуят, че дори самият претендент за бащинство на българската независимост Николай Игнатиев признава в спомените този факт. Предците на днешните украинци са преобладавали в руската имперска войска в битките край Свищов, Плевен и София, т.е. в ключови моменти от военната кампания на Балканите.

Така че, отново: добро утро и на току-що събудените. А на останалите – приятни сънища с кошмарите на руската агресия срещу наистина братския украински народ, който отчаяно се нуждае от солидарност в борбата си за физическо оцеляване срещу руския агресор, обявил като официална цел заличаването на неговата държава. Да вееш знамето на този агресор днес във връзка със събитие от 19 век, те връща като човешко същество в пещерата на примитивизма и безчувствеността към страданията на съседното племе.

33 мнения за “Във връзка с руската победа от 19 век нашисти вяха на Шипка знамена на днешната Русия”

 1. И тази власт води България към позора на победена и презряна съюзничка, този път на нацистка Путиния..Да допуснеш триумфираща пропутинска тълпа да развява руско-нацистки знамена в момент когато хитлеро-фашистката армия на Путиния изравнява със земята украински градове и села, убива невинни хора и горди защитници на свободата си, когато тази ПУТИНия нагло декларира, че със сила иска да прекръсти украинците в руснаци и ги обявява за тор на ‘великата”/ в низостта си/ руска империя, когато ЦЕЛИЯ свят, дори и надеждата на НАЦИонал-Социалистите КИТАЙ, не приема агресията срещу суверенна Украйна и порицава зверствата над цивилното население, когато Путиния отива в боклукчийската яма на тотална изолация, а Путин е на дни от отстраняване и изправяне пред съда на руския народ и международния съд в Хага, когато “непобедимата” му окупационна армия се озърта какво да правии срещу изправилия се срещу нея решителен украински народ значи да се опозориш…следва

 2. …Да празнуваш националния си празник затрупан от знамената на презрян от целия свят окупатор, когато цивилизования свят прегръща и помага на храбра Украйна и подслонява прокудените от домовете им майки и деца и ги приема в домовете с цената на своя комфорт и стандарт, когато за целия свят Путин означава Хитлер, когато путинизмът е нацизъм, а подкрепата му е сътрудничество с нацисти, когато денацифирана Германия се изправя срещу руския нацизъм, когато Русия я очаква денацификация, а подкрепилите я русофили – дерусификация…е знак за непростима политическа и културна ерозия, и престъпно обезчовечаване. Разветите днес руски знамена поставят България и всеки българин на скамейката на съда на историята, а съществуването на България като част от цивилизования свят на кантар. Няма равенство между нацизма и Холокост…следва

 3. край/…Не може да има балансиране между агресор и жертвите му, няма оправдание на отказ от санкции и осъждане на насилника. БСП се срина морално до дъното на падението. Няма прошка за Нинова и нейните поддръжници тук и в Брюксел. Не може да има търпимост към заплахите на Копейкин с концлагери и размахването на калашници от примитивните му поддръжници. Путин е престъпник и всички които го поддържат или търсят “баланс” или “неутралитет” са съучастници в неговите престъпления. Той ще бъде съден, и путинистите по целия свят ще бъдат съдени. И русофилите ни ще бъдат съдени. Молете се да ни съди добрата Германия…защото присъдата ще бъде безмилостна.

 4. Г-н Тинков,

  Гледате ли в момента как нашистката глутница поругава Шипка?
  Как охулват Министър Председателят и Председателят на НС?

  ГЛЕДАТЕ ЛИ?

  ТИЯ ИЗРУДИ, Г_Н ТИНКОВ, как мислите, при нови избори, дали ще имат 6%, колкото сега, или 9-10-11%?
  И още по-настървени ще са!

  КОЙТО РАЗБРАЛ – РАЗБРАЛ!

 5. Чуйте песента на украинеца Вадим Дубовский – шофьор на камион в САЩ
  Вижу горе и страданья.
  Наступает новая орда.
  Это “братья” россияне
  Бомбят древние города,
  С белорусских территорий
  Бомбят наши города.

  Удобряет в день весенний
  Украина нивы и поля.
  Не бывает удобрений
  Лучше мертвого москаля!

 6. Вы Совок вернуть мечтали
  И гордились тем хуйлом, что у руля.
  Вы в Совке – и новый Сталин
  И курс российского рубля!

  Россияне, вы в ответе
  За все злодеяния Кремля,
  И идёте на столетья
  Курсом русского корабля!

 7. Най-точен ми се струва вторият куплет от песента на Вадим Дубовский
  Удобряет в день весенний
  Украина нивы и поля.
  Не бывает удобрений
  Лучше мертвого москаля!

  Има предложение и според мен то е абсолютно правилно: Да се вземат в плен само тези войници на противника, които се предават с неизползван боен комплект. Ако се предават след като са изразходвали патроните, гранатите, снарядите, такива не трябва да се вземат в плен. Те са обикновени посерковци. (виж горния куплет).

 8. По предварителено стикован подъл сценарии ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ ИЗПРАТИ ПОЗВОЛИЛИЯ СИ НЕПОДЧИНЕНИЕ ПРЕМИЕР КИРИЛ ПЕТКОВ НА ШИПКА, ЗА ДА ГО УНИЖИ, А С НЕГО И БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ! “Възрожденците” на маймуняка Копейкин причакаха по пътя към Върха премиера Кирил Петков, хвърляха по него снежни топки, крещяха “Оставка” и развяваха руски знамена. Преброих в кадър имаше 5 руски флага, 4 български и 3-4 маймунски (бели с черни очертания на “лъв”, приличащ по-скоро на рунтав кокершпаньол). Потънах от срам, когато футболистът Ваня Джаферович (хърватин) каза, че не можел да разбере тази “особеност” на българите на националния си празник да веят знамена на чужда държава??! Както очаквах, патрЭотичните ни телевизии пак бяха поканили прафесарите- фосили Андрей Пантев и Искра Баева (тия коминтерновски рептили няма ли вече да пукнат!) както и други рубладжии като “стояновичите”, да ми обясняват “значението” на 3-ти март. Добре че някъде за “баланс” зърнах и проф. Калин Янакиев! Хареса ми и”включването” на проф. Евгени Дайнов, който застанал с гръб на “празничния” гвардейския парад, показваше надпис “Путин- позор!” и направи прогноза, че е дошло времето и руснаците, изолирани от цивилизования свят, опозорени и гладни, да изпитат онзи срам, който изпитваха германците след края на Втората световна война.
  Слава на Украйна!

 9. neznam dali sam prav– no putin postigna tova koeto nikoii do sega ne go e postignal-OBEDINI 96% O T
  SVETA SRESHTU rucia—-MOCHA triabva da se premaxne samo voiinika i da se postavi General KOLEV koiito gromi rusia v Dobrudza —-svobodata e Veliko neshto- Slava na UKRAIINA. Prezidenti(artisti) shte ostanat v istoriata. REIIGAN razbi CCCP,,,,,,,ZELENCKI SHTE razbie rusia– privet ot topla España

 10. Пак ще го напиша с по точни години и с допълнения:
  *1829 г*.- Руската армия обезоръжава българското опълчение, спечелило й войната от 1828г. арестува водачите му и ги праща на Заточение в Сибир, където умират.
  *1829 г*.- отвличат насила или подлъгват над 100 000 български семейства за да ги заселят в обезселените Бесарабия и южна Украйна, където преди това са избили и прогонили населението. Стотици български села са обезлюдени
  *1833 г.* Русия става гарант на Турция за териториалната и цялост, покрай Египетските войни
  *1833 г.* – Под натиска на Русия Турция отстъпва на Сърбия 6 области от поречито на р.Тимок населени изключително с българи – около 200 000 души.
  *1835 г.* – Избухва Берковско въстание, като Сърбия обещава оръжие на въстанниците, но в последствие под натиска на Русия отказва. Все пак Русия е гарант на Турция….
  *1861 г*. – Георги Раковски издава брошурата си „РУСКАТА УБИЙСТВЕНА ПОЛИТИКА ЗА БЪЛГАРИТЕ”. Русия изисква от Сърбия и Влашко брошурата да бъде иззета и унищожена, а Първа българска легия в Белград да бъде разтурена след намеса на злокобния руски консул в Белгард.
  *1861 г.* – руския консул в Цариград – княз Лобанов издейства заточение на българските владици Иларион Макариополски, Авксентий Велешки и Паисий Пловдивски в Диарбекир. Тогава владиците ни са заточени за три години, заради обявената независимост на Българската църква.
  *1964-67 г.* – Русия провежда Черкезкият геноцид прогонват черкезите, голяма част се насочват към българските земи, като стават основния башибозук по земите ни
  *1871 г.* – граф Игнатиев протестира срещу чл.10 от екзархийския ферман от 1870 г., открил пътя за присъединяването чрез плебисцит на македонските епархии към Българската. Русия се опитва да откъсне Македония от българския народ.
  *1872 г.* – по искане и заплахи на граф Игнатиев тримата български владици Панарет Пловдивски, Иларион Ловчански и Иларион Макариополски са заточени в Измир
  *1872 г.* – Руската църква и Вселенската патриаршия, която се поддава на натиска на граф Игнатиев, обявяват схизма против Българската църква.
  *1872 г.* – граф Игнатиев след лична визита до султана отстранява Махмуд Недим паша по чиято заповед до привременния български съвет в Ортакьой избира екзарх на основание на фермана.
  *1873 г.* – граф Игнатиев предлага на Турция Левски да се съди и от българи, на които казва, че съдят обикновен крадец, заради думите на Апостола: „Тоз който ни освободи, той ще да ни и пороби.”
  *1876 г.* – На Цариградската конференция за автономия на България никой не знае че месеци преди това Русия и Австро-Унгария сключват тайното Райхштадско споразумение за поделяне на Балканите
  *1877 г.* – е подписана Будапещенската конвенция. Клаузите са: Русия не възпрепятства Австро-Унгария при анексиране на Хърватска и Босна и Херцеговина, Австро-Унгария не възпрепятства Русия при евентуална инвазия на Балканите. Двете империи се задължават да не допуснат образуване на голяма и сплотена българска държава, а в случай на уреждане на въпроса на международна конференция, да си оказват взаимна дипломатическа подкрепа, което се и случва на Берлинския конгрес.
  *1877 г.* – руският консул в Цариград граф Игнатиев е уведомен телеграфически за конвенцията. Веднага започва совалка по саботиране на Цариградската конференция. Още на следващия ден е приет от султана и му гарантира, че при война на Великите сили срещу Турция Русия ще се застъпи за запазване на значителни територии на Османска империя на Балканите.
  *1878 г.* – на Берлинския конгрес, Русия взима от Румъния южна Бесарабия, като в замяна я компенсира с българската Добруджа. Руски войски не стъпват в Македония, защото Русия я е предвидила за Турция, както Игнатиев обещава на Цариградската конференция.
  *1879 г.* – заради интересите на българското население в Македония екзарх Йосиф І иска да тръгне за Цариград, но руският консул в в Пловдив княз Дондуков го спира, като заявява, че духовната област на Екзархията ще съвпада с територията на княжеството и на Източна Румелия; а колкото за македонските епархии, те ще останат под ведомството на гръцката Патриаршия, чиято власт се простирала законно във всичките предели на Турция. Отново Русия иска да откъсне Македония от България
  *1885 г.* – България обявява Съединението, а Руската империя е единствената държава, която се противопоставя и провокира султана като суверен на Източна Румелия да въведе армията и да прекрати Съединението или най-малкото – да възрази официално, за да има повод Русия отново да вкара своите войски в България под претекст, че България нарушава Берлинския договор. Турция е заплашена от Англия и отказва.
  *1885 г.* – Русия принуждава верния си слуга Сърбия да ни нападне в гръб. след като е изтеглила целия офицерски състав още преди Съединението
  *1886 г.* – Русия организира преврат в България за сваляне на Батемберг и го ипращат към Русия. Стамболов като председател на народното Събрание прогонва преваратаджиите.
  *1886 г.* – След избора на Фердинад, Русия скъсва дипломатически отношения с България за 10 години
  *1889 г.* – руски убийци отравят Захари Стоянов
  *1895 г.* – Платени от Русия убийци убиват Стамболов
  *1903 г.* – При избухването на Илинденско-Преображенското въстание Русия и Австро-Унгария, с ноти до българското правителство го принуждават да не се намесва в конфликта. Спомняте си Райхщадското и Будапещенкото споразумения.
  *1909 г.* – Русия прехвърля турския дълг към България в размер на 82 милиона златни франка или 26 тона злато.
  *1913 г.* – Русия подкрепя Сърбия и Гърция вероломно да задържат окупираните български територии, а в последвалата война подтиква Румъния да ни нападне в гръб за което получава южна Добруджа.
  *1915 г.* – Русия напада вероломно България и бомбардира от кораби жилищните квартали на Варна
  *3-ти март 1918 г.*- България със съюзниците освобождава от руско робство Полша, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Беларус, Украйна, Молдова, Грузия и други
  *1918 г.* – руски агенти провокират Войнишкото въстание.
  *1923 г.* – СССР-Русия организира септемврийското въстание
  *1925 г.* – агенти на СССР-Русия извършва атентат в църквата „Света Неделя“ – най-големият терористичен акт в историята на България
  *1934 г.* – под давлението на СССР-Русия е приета резолюция на Коминтерна, с която той признава съществуването на отделен македонски народ и македонски език.
  *1944 г.* – СССР-Русия за втори път напада България
  *1945 г.* – СССР-Русия организира червен терор довел до избиването на десетки ХИЛЯДИ българи
  *1945 г.* – СССР-Русия отвлича Българския държавен архив
  *1946 г.* – Руски агенти наложени с оръжие в България решават да отворят “македонски училища“, където да се учи македонски език и история!!!???

 11. Нашистите вяха знамена, а руските (гладни!) войничета обраха магазин за храна!!!

  Това не е ли МАРОДЕРСТВО по време на война?!?!

 12. Добро утро на истинските БЪЛГАРИ, и честита годишнина от Брест-Литовския мирен договор! На фона на размахваните рАЗИЯтски парцали и снежни топки, хвърляни от родни путлерасти по официалните лица, да припомня що рече един обикновен футболист и рафтър, бошнякът Ваня Джаферович: “Странни люде сте вие, българите, що веете на националния си празник пряпореца на ЧУЖДА ДЪРЖАВА?” Джаферович е бил 8-годишен, когато бяга тук, щото в родината му “православни” шумадийски и рАЗИЯтски манг.али режеха глави, взривяваха паметници на културата, разстрелваха безоръжни мъже и старци и изнасилваха седмици наред босненски жени, в името на дугинския путлеризъм и передаваята си рАЗИЯтщина. С риск да ме обвинят във всички грехове – дали пък ако една рАЗИЯтска ескадра обстреля с главния калибър оръдия Варна и Бургас, това няма да изцери разбесувалите се наши копейко-пуТкиняци? Случвало се е в 19166-та година, и е било добро за Родината ни?… Респект, Стопанино!

 13. Иво, аз отдавна следя твоите коментари и много ги харесвам. Не съм се включвал в последващите коментарни мнения, защото моето мнение не се различава от това на основния ти коментар. Но днес на 03.03.2022 видях с очите си нашарения и закрит с платно МОЧА в Русе и реших , че и в Русе има смели и достойни хора.

 14. не само хграбенето на магазина е мародерство,цялата война,която Питин води против суверенна Украйна е МАРОДЕРСКА,цели заграбване на територий и материални активи,така както изнесиха цели заводи от Донецка и Луганска област,.

 15. @ Мел: Опасявам се, че “червеният терор” не се заключава само в 1945 за голямо съжаление.

 16. Днес е един от най-срамните дни в Българската история. Ден, който се използва за налагане на Руското влияние, промиват се мозъци, създава се негативен образ на България пред света.

  Ако знаеха какви ги върши пРезидента Радев и компания, всички загинали опълченци щяха да се обърнат в гробовете си. Биха видели, че това за което са загинали е погазено, унижено и българската нация е пред унищожение.

  Днес е ден на най-гадната демонстрация на Русия, за това, че тази свещена територия – нашата земя, е ОКУПИРАНА ОТ РУСКИ АГРЕСОРИ.

  Министър председателя трябва да поиска спешна специална помощ от НАТО и ЕС за справяне с Руското нашествие в България.

 17. Чудя се дали някога ще се появи по-смел министър отговарящ за науката и ще влезне във връзка с турските власти България да получи копие от Санстефанския договор. От русия няма да стане защото преди време путин засекрети архивите им за 200 години. Мисля, че това ще прекрати веднъж за винаги употребата на думата “освобождение” за 3 март.
  А иначе днес се опозорихме като народ с липсата на украинско знаме на Шипка като се знае, че там полкът е бил украински и сме наясно, че в момента в Украйна се решава бъдещето на света!
  Веещите руски байраци са просто идиоти!

 18. В 29-те члена на Санстефанския мирен договор е посочено, че Черна гора, Сърбия и Румъния се признават за независими. А България? Една малка част от България, заключена между Дунав и Стара планина се окупира от русия, 50 хилядната и войска се издържа от българите и се признава за поданно княжество. ЗАЩО НА ЧЕРНА ГОРА, СЪРБИЯ И РУМЪНИЯ НАЦИОНАЛНИЯ ИМ ПРИЗНАК НЕ Е З-ТИ МАРТ?

 19. Яворе,
  От 1945 до 1989 г. е период в който сме под руска окупация, като в България има поне 3 секретни поделения с ракети с ядрен заряд и Държавата се управлява от мекерета на СССР-Русия. Проблема е, че в този период няма директна и ярко изразена антибългарска политика на СССР, понеже сме васали и действията срещу народа ни са на вътрешни за България сили.
  В случая показвам действията на Русия срещу българския народ и българската държава.

 20. И да добавя, че при дълъг тест с табулация можете да стигнете до полетата за публикуване

 21. слуги, роби.. руски..

  https://frognews.bg/novini/rumen-radev-voiuvat-sinovete-dva-bratski-naroda-chiito-dedi-polojili-kosti-nasha-zemia.html

  били воювали два братски народа и да не сме се поддавали на ожесточение..
  ти да видиш..
  сякаш украинците са имали избор за тази битка.. или руската курва радев предлага да сложат оръжията?
  нито дума напреко към страната започнала войната. защо ли не съм изненадан от поредният “натовски” генерал.. колко е трудно да го кажеш? заради децата си, заради тези които измират там в момента?

 22. Командирът на Грузинския национален легион Мамука Мамулашвили споделя подробности за ескалиращите атаки на руснаците в големите украински градове.

 23. До Българин:
  Не натрапвам мнението си – вие го искате! Ето го:
  Всичко беше зле сглобен водевил!
  1. Свиркащите и хвърлящи снежни топки бяха представители на “Възраждане”- коалиционен партньор в правителството на К. Петков.
  2. На Шипка имаше КПП, с проверка на самоличност, наличност на оръжие и др опасни предмети и пр.
  3. Имаше и достатъчно полицаи и цивилни ченгета, от едно силово министерство, пряко подчинено на К.Петков.
  4. К. Петков не е селски пъдар, а МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ!
  5. Чие задължение беше изродите на “Израждане” да не бъдат допуснати?
  /следва/

 24. 5. Кой трябваше да предупреди или да санкционира /преустанови/ провокацията с развяваните знамена на Путландия?
  6. Колко нарушители на реда, бяха незабавно закопчани и изведени от тържеството от същата тази полиция, подчинена на К. Петков, която пъргаво арестува за 24 часа младежа изразил мнение в подкрепа на Украина върху МОЧА?
  Впрочем, убеден съм, че всичко Ви е напълно ясно .! Не се правете на наивен!

 25. В руските СМИ незабавно отразиха ,че имало несметно количество руски знамена и българите и проруските активисти освиркали министър-председателя.Ако МВР и прокуратурата не поставят на место хората които замерваха със снежни топки,това ще означава че застават до Копейкин и платените му башибозуци.

 26. “1. Свиркащите и хвърлящи снежни топки бяха представители на “Възраждане”- коалиционен партньор в правителството на К. Петков.”

  Г-н Тинков, нещо сте се ОБЪРКАЛИ!

  ПП Израждане НЕ Е коалиционен партньор на Правителството!
  Но се държи като БЪДЕЩ коалиционен партньор на ПП ГЕРП и партията на Стефан Явен!

  По-нататъка спрях да чета…

  4-03-2022 г.

  Който разбрал – разбрал.

 27. симеон спасов
  04.03.2022 в 14:06

  Точно така! кп не трябваше да ходи на Шипка ако се бара европеец.
  Той отиде, бе опозорен от руските знамена, за които няма последствия.
  В очите на обикновеният българин това е победа за путинистите а не за Европейска България.
  Едно много готино спретнато мероприятие на ДС с много добър резултат за тях.
  Подобно на новините които излизат че китайците са знаели за нападенията планирани от руснаците ясно е че руската кучка радев е знаел и за това не е отишъл нищо че предните години го правеше смело въпреки вируса.
  Целта е била да се организира акция и ефект който описах по-горе.

 28. разбира се,че е знаел,да не кажа че е организирано от него.Ако беше там Израждането нямаше да свирят и мятат топки.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.