Руски окупатори на колене – каква метофара на прословутото обещание на Путин Русия да не бъде вече на колене!

 

 

 

 

 

Една седмица след началото на войната украинците вече говорят по-различно. 

 

 

 

 

 

Приключва първата седмица от руското нашествие в Украйна, която трябваше по идея на Путлер да бъде прегазена от светкавична война, при която за ден-два да бъде завладян Киев и там да се установи марионетно правителство на Москва. Вместо това…

Украйна продължава да отбива все така атаките на многократно превъзхождащия я по своя военен потенциал враг, който не успя да превземе нито една стратегическа цел. Украйна  придоби самочувствие да говори за контранастъпление. 

Ще си вземем своето, заяви секретарят на Съвета по национална безопасност и отбрана на украйна Алексей Данилов. Имаше предвид важния железопътен възел, близо 300 хилядния град Горловка в Донбас, откъснат от проруските сепаратисти от страната през април 2014 година. Киев открито заявява, че напредва в тази посока.

Ако врагът си мисли, че само ще се защитаваме, греши, заяви също Данилов. Обеща, че президентът Зеленски няма да предаде украинците и че въпрос номер едно сега е да бъде затворено небето над Украйна с помощта на съюзниците. Това е началото на края за руската инвазия, декларира той. 

Ако някому се струва, че това са пропагандни приказки, нека дадем думата на фактите, видни от илюстрациите към тях.

Избирам да украся тази промяна в тона на украинските власти с разпространявана в мрежата снимка на украинска красавица, прегърнала противотанкова ракета “Джавелин”. Наричат я “украинската мадона”.

 

Пак с “Джавелин” на рамо танцува украински войник на полето в компанията на свои събрат по оръжие, въоръжен с противотанкова граната. Не танцуват казачок или гопак. Подскачат в ритъма на рап. Не че е “кой знае какво”, но нали говорим за духа на защитниците на Украйна!

 

 

 

 

Забавляват се в кадър опълченци, успели да отмъкнат руски танк по почина на група роми ден по-рано. Само че, за разлика от ромите, които влачеха плячката с трактор, опълченците направо се возят върху трофея си.

 

 

 

 

Но и ромите пак се проявиха на фронта. Този път отмъкнаха руска ракета.

Полицията в Киев разпространи кари от арестуването на руски диверсанти в метрото, пренасящи експлозиви в …плюшено мече.

 

 

 

 

 

Не е весело на руския флот. Украинците унищожиха с ракети “Нептун” десантен руски кораб в морето край  Одеса. 

 

 

 

 

Русия загуби първия си генерал на украинска територия – майор Андрей Суховецки, заместник командир на 41- а дивизия. Бил е прострелян от снайперист.

Пленени руски танкисти, 22 на брой, си казват всичко. Изглеждат облекчени, че войната за тях е приключила.  “Слава на Украйна”, казва един от тях. https://www.youtube.com/watch?v=Y8vvuVvZ_YQ

Множат се кадрите с пленени руски окупатори, снимани с мобилните телефони на украинските граждани. От тях се вижда повален на земята майор, комуто откъсват пагоните. А в Николаев са ги накарали да коленичат в центъра на града край разпознаваем за страната паметник. 

 

 

 

 

 

Други са на колене направо на нивата, където териториалната отбрана ги е пленила. Каква метафора само на прословутата фраза на Путин от Мюнхенската конференция по сигурността от 2007 година, когато той осведоми света, че Русия вече няма да бъде на колене!

 

 

 

 

Още? Още утре.

Вестник “Стършел”, февруари 1993 г.

33 мнения за “Руски окупатори на колене – каква метофара на прословутото обещание на Путин Русия да не бъде вече на колене!”

 1. Невъоръжени украинци гонят въоръжени до зъби руснаци

 2. Дмитрий Гордон: … Хотите красиво жить, но при этом срать всем на голову, так не будет!Банкомат скажет: денег нет, но вы держитесь!

 3. Според съобщение на ГЩ на ВСУ те преминават в контранастъпление:
  https://twitter.com/nexta_tv/status/1499345566253436931
  Не мога да кажа, дали е вярно.

  Според други източници вече 16 хил доброволци са в Украйна, за да се бият за нея. Явно е истина, защото Русия е протестирала пред Хърватска. Говори се, че много чеченци, избягали от Кадиров искали да се включат.

 4. Запад хочет отделаться украинскими телами и кровью, – Пионтковский

 5. Гледах Вашето участие по ТВ Европа г-н Инджев!

  Чест и почитания!

  Отсрамихте цялата журналистическа гилдия!

  Все си мисля, че отдавна трябваше да започнат да Ви канят Вас и г-н Иво Беров, поне два пъти седмично, по тази телевизия…Много много отдавна…Поне малко отпор на хибридната пропутинска пропаганда да има..

 6. Голямо чудене пада кой ли подпали тази война в Украйна. Цялото путинско войнство се е събрало и се чуди и чуди- със сигурност ще да е НАТО и Америка, заедно с проклетите украинци – всички са се наговорили да воюват с горкия Путин и да го тормозят ден и нощ, а той толкова добър- все не иска и не иска да воюва. Обаче накрая успяха да го принудят с безкрайните си зулуми.
  Ами спрете да се чудите, дами и господа путинисти. Точно вие подпалихте тази война! Вие отгледахте това отровно цвете, вие го поливахте, вие трепетно внимавахте да не увехне, да не му се случи нещо, да расте в своята малка саксийка. Вие, с вашата омраза към Демокрацията и Запада и с мечти за силна ръка, с култа си към грубата сила. Вие, които съзряхте в него знаме и шампион за кръстоносен поход срещу Запада. Вие помогнахте на това крехко отровно цветенце да се превърне в този гнусен боабаб който е сега. Той с удоволствие следваше вашите въжделения и правеше всичко за да удовлетвори вашите надежди. Той знаеше, че вашата енергия и духовна подкрепа са му нужни като въздуха и слънцето и правеше всичко възможно да задоволи най-долните ви инстинкти. Той знаеше, че властта му зависи от народното одобрение и се държеше така, както народа искаше, КАКТО ВИЕ ИСКАХТЕ. И колкото по-гнусно ставаше поведението му, в толкова по- голяма еуфория изпадахте вие, в екстаз направо. Разбирате ли, Путин е оформен от вас, по ваш калъп, вие искахте да бъде такъв, вие настоявахте за това. Ами получавайте. Ето го- получихте Путин какъвто искахте.
  Ама май не ви харесва нещо крайния резултат, май взехте свенливо да се отричате от войната която подпалихте, сега се оказа, че не сте били вие- ние сме били- демократите, либерастите, украинците и бендеровците, подкокоросвани от злата Америка и НАТО естествено. За вас е ясно, че в света никой не може да разпали война освен НАТО и Америка. Странно, вие които насъсквахте Путин да смачка Запада сте били всъщност миротворци и бомбите над Киев и Харков са израз на миролюбие, напук на нашето (на украинците и НАТО) войнолюбие.
  Това крехко отровно цвете растеше пред очите ви през последните 20 години. Радваше се на безрезервната ви поддръжка. За всяка негова подлост и гнусотия вие имахте достойно оправдание:
  – Путин убива опонентите си – враговете му лъжат, те сами са си умрели, пък и без това те са гнусни предатели и американски подлоги и си го заслужават.
  – Путин трови Навални- ха-ха, враговете му лъжат, пък и тоя е престъпник, предател и американска подлога и си го заслужава.
  – Путин бомби Халеб в Сирия (град два пъти по-голям от Киев и три пъти по-голям от София- камък върху камък не остави от него)- враговете му лъжат, пък и тея там са брадати джихадисти и американски подлоги и си го заслужават.
  – Путин помага на Асад да трови с химическо оръжие цивилни граждани- ха ха враговете му лъжат, пък и тея са ислямисти и американски подлоги.
  – Путин напада Грузия- това не е вярно Путин е добър и всъщност грузинците започнаха, подкокоросвани от Америка (естествено). Ама как ги смаза само ха ха. Тея американски подлоги- да им е за урок да не дразнят миролюбивия Путин.
  – Путин разработва отровата новичок за да може да си убива на спокойствие – това не е вярно, това са лъжи на американците, пък и той убива с нея само национални предатели и американски подлоги, той всъщност е много добър.
  – Путин вероломно и подло напада Украйна през 2014 година в най-тежкия за нея момент когато тя най-много се нуждае от помощ и й открадва Крим- това не е вярно, Крим винаги е бил руски има референдум даже, организиран от едни въоръжени вежливи руски човечета.
  – Путин вероломно се опитва да подпали война в Одеса, Харков, Донецк, Луганск, Славянск и Мариупол през 2014 година, като праща пенсионирани армейски офицери от армията и отряди от руски наемници с тежко бронирано въоръжение- това са лъжи там местните съвсем сами си решиха изведнъж, че не искат повече в Украйна и си намериха хиляди танкове и артилерия по щастлива случайност (ти да видиш късмет). Пък и украинците си го заслужават защото са американски подлоги и роби.
  – Путин организира гигантска кампания по прикриване отговорността на неговата армия за свалянето по погрешка на малайзийския Бойнг и убийството на 300 човека в него- това не е вярно, всъщност виновни са американците и украинците, които са направили тази провокация за да навредят на Путин, той е добър. Пък и в самолета са били само трупове предварително взети от моргите на Амстердам.
  – Взривяването на военни складове в Чехия и България – това са лъжи, Путин никога не е правил такива неща, ама може да повтори ако не внимаваме и продължаваме да сме американски подлоги.
  – Убийството на Литвиненко, смъртта на британец при опита за убийство на Скрипал, убийството на Политковская, убийството на Немцов, опита за убийство на Гебрев, отравянето на Юшченко, убийството на Исаев, убийството на Денис Вороненков, убийството на Березовски, убийството на Наталия Естемирова, убийството на Станислав Маркелов, отравянето на Александър Литвиненко, убийството на Мохамед Евлоев, убийството на Пол Хлебников, хилядите убити от Кадиров- това са лъжи и измислици. Тея идиоти сами си умряха за да навредят на Путин пък и са престъпници, наркомани, убийци и американски подлоги, Путин е добър, не забравяйте. Всички тия са убити от враговете на Путин за да го изкарат лош, а той е добър. И колкото повече трупове на опоненти на Путин- ние толкова повече си го обичаме защото Америка е зла и край нямат нейните злини ама Путин ще я смачка, ще й размаже физиономията. Защото той е добър и се бори срещу световните злини. Пък и Американците защо бомбардираха Белград, а? Отговорете ми! Защо бомбардираха Ирак, тия мръсници, а? Щом тези изроди правят така, значи и Путин може да си е добър колкото си иска. И със всяка следваща добрина ние си го обичаме все повече и повече.
  И още, и още и още до безкрай- престъпленията на този човек наистина нямат край. Вашите оправдания и екзалтирана любов го нахраниха, дадоха му сила и увереност в неговото морално превъзходство и правота. Дадоха му мощ да продължи все по-напред и напред. Докато не стигна до ръба на пропастта и под шума на екзалтираното ви квичене да скочи мощно и богатирски в нея. Той вече е труп, до края на малкото живот, който му остава той ще живее във вечен ужас кой от обкръжението му ще го убие и как. Ще живее във вечен страх от това обкръжение, което превърна в безгръбначни и уплашени за живота си мекотели, които пелтечат от страх, шок и ужас в негово присъствие. Те никога няма да му простят страхът, който той им причини, животинския страх за живота, който този садистичен убиец може да отнеме само с едно намигване (и го е правил стотици пъти- да, путинисти- стотици пъти, около него е осеяно с трупове).
  Моля, изпратете по една картичка на извинение на роднините на всички загинали войничета и мирни хора, защото и вие носите част от вината за смъртта на близките им. Изгледайте клипчетата на ужасени и разплакани руски войничета на 18-20 години, които не знаят защо са там, защо убиват украински братя и защо украинските им братя убиват тях, защо ще бъдат инвалиди до края на живота си, защо изгубиха очите си, ръцете си, краката си- вижте тези клипчета и знайте те изгубиха очите си, краката си, ръцете си защото вие ги пратихте там, драги путинисти, вие ги пратихте там докато водехте свещената си война със злата Америка. Вашия богатир ги прати там за да задоволи омразата ви срещу Америка. Той ставаше звяр лека полека и вие, заедно с него ставахте зверове, омразата ви взаимно се подклаждаше събирахте сили един от друг, надъхвахте се заедно. Е победихте Америка, Изгледайте клипче на руски войник без два крака за да се насладите на победата си над злата Америка, дето навсякаде си пробутва тъпата демокрация и се чуди къде да подпали следващата си война. А Путин е добър, той иска мир, той не прави такива неща, може да го кажете на този войник без два крака. Той ще ви разбере, пък и кво толкова, къде е тръгнал да води война подпалена от американците. Путин вече е ходещ труп, но вие ще си намерите друг юнак за вашата свещена война с Америка. И ще я принудите да спре да подпалва войни на всякъде, ще я спрете! Без значение колко ръце, крака, очи, бъбреци, далаци ще изгубят другите. Защото сте добри.
  И последно, дами и господа путинисти- искрено се надявам, че няма Бог, защото ако има, то за вас е запазено специално място в Ада.

 7. Ние само си говорим. Но не можем да го спрем. Повечето руснаци, дори не знаят за какво иде реч. Меките колена, едва ли ще го отстрелят на тази дълга маса. Чакаме да завалят бомбите или да пукне сам.

  Ха! Ако и “ядрените сили” са им като конвенционалните – света има шанс.

 8. БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА! БИЙТЕ СЕ ЗА СВОБОДАТА СИ, БИЙТЕ СЕ ЗА ЗЕМЯТА СИ, ПАЗЕТЕ СЕМЕЙСТВАТА СИ, ДОМА СИ И ВЯРВАЙТЕ В БОГА! ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА ЗА ВАС ЗАПОЧНА! НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ! ЦЯЛА ЕВРОПА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА!

  ДА ЖИВЕЕ ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!

 9. Господин Инджев, моля използвайте контактите си в Нова телевизия за корекция на фона на “Здравей България”. Прави ми впечатление, че вече една седмица фонът на “Здравей България” във връзка с войната в Украйна представлява някакъв огнен фотоколаж, в който добре се очертава силуета на американски изтребител F 18 Хорнет. Разбирам, че това е стилизиран образ на ужасяващата война, но трябва да има някаква фактологична истина. В противен случай и други автентични кадри ще будят съмнение дали са продукт на фотошоп или отразяват истината.

 10. РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ – НА КОЛЕНЕ ! Слава Україні Братя !

  Ще не вмерла Україна, Ні слава, ні воля! Ще, нам, браття молодії, Усміхнеться доля! Згинуть наші вороженьки, Як роса на сонці! Запануєм і ми, браття, У своїй сторонці. — Душу і тіло ми положим За нашу свободу! І покажем, що ми, браття, Козацького роду! — 2 Станем, браття, в бій кривавий, Від Сяну до Дону! В ріднім краю панувати Не дамо нікому! Чорне море ще всміхнеться, Дід Дніпро зрадіє! Ще у нашій Україні Доленька доспіє. — Душу і тіло ми положим За нашу свободу! І покажем, що ми, браття, Козацького роду!

 11. Поне един депутат от руската дума не се страхува от кремълския ненормалник!
  Людмила Нарусова, майката на известната телевизионна водеща Ксения Собчак, нарече информацията за войната в Украйна, предоставена на руските граждани от руските медии „ужасен фалшификат“.
  Браво, Нарусова! Руските мъже в думата нямат топки, но поне една жена има! Интересно дали има и други като нея?!

 12. Запорожката АЕЦ вече е под контрола на руската армия

  (Искам сега пак да поканят ядрените ни дебилни “експерти”, лобисти за втора АЕЦ в Белене, на които не им пука ,че с действията си, предплатени с рубли, освен че ще заробят икономически България, ще я превърнат, чрез ядрен шантаж, във вечен заложник на интересите на Руската “тюрма на народите” (по Христо Ботев)

  https://faktor.bg/bg/articles/zaporozhskata-aets-veche-e-pod-kontrola-na-ruskata-armiya

 13. Ето я и самата Ксения Собчак – без никакъв страх говори истината:

 14. г-н Десислав Панов,

  Поздравления и за съдържанието и за формата и най-вече за Позицията!

 15. За мен няма съмнение, че в момента управляват БСП и ДПС (чрез проксито си ИТН). КП и АВ бяха сиренцето в капана за мишки. Понеже КП се опита да се отклони от партийната линия, Масква даде заповед да го свалят и активираха КК. Само че, кого, мислите, че пак ще си изберем, ако свалят това правителство? Още от същото….
  Виждам, че много тук зоват за импийчмънт на рр. Импийчмънт има предвиден в американскаите закони. А в нашите има ли?

  Какъв е планът според мен. България вее руски знамена на националния си празник. България не иска помощ от НАТО. Българските евродепутати гласуват против военна помощ за Украйна. България е следващата цел, ако Русия прегази Украйна (те така си мислят, да се задавят дано!)
  Мечтата на хуйло е да разцепи НАТО. Та, питам аз, кой ще тръгне да спасява такава страна, била тя и в НАТО, в която се веят руски знамена, която гласува против, и която не допуска военен контингент на своя територия? Ето каква поръчка изпълняват предателите Радев, Нинова, костадинов, и вся остальная сволоч.
  Слава на Украйна! Бог да е с вас, скъпи братя и сестри украинци!

 16. Във връзка с трите опита за убийство на президента Зеленски и на братята Кличко, източник, запознат с групата Вагер, заявява пред The Times, че между 2000 и 4000 наемници са навлезли в Украйна през януари, но с различни мисии.
  А КОЛКО НАЕМНИЦИ СА НАВЛЕЗЛИ В БЪЛГАРИЯ И С КАКВИ ТОЧНО МИСИИ ? ДАНС ЗНАЕ ЛИ ????

 17. Ако чуят войничетата какво се случва в русийката в момента, ще има такъв устрем в западна посока, че няма да могат да ги удържат докато не стигнат Полша и Словакия. Е ако не им свърши горивото разбира се.

 18. В Херсон окупационните войски планирали да провъзгласят ”Херсонската народна република”. Това съобщи Центърът за противодействие на дезинформацията към Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна.
  “На 4 март на Херсонския площад на свободата руските нашественици „ще развяват знамената на Руската федерация и ще крещят, че Херсон е Херсонската народна република“.
  За това в града идват 2 големи автобуса, 20 коли, 2 микробуса и 7 „газели“.
  Центърът призова жителите на Херсон да не участват в този митинг и да не се поддават на манипулации.”

  В България Копейкин се кани да организира пред Българския парламент всенародни веселия с веенето на руски и маймунски (“възрожденски” флагове с разярени кокершпаньоли на бял фон) знамена, за да отпразнува “освобождението” на Задунайската народна република. Скверните събития на Шипка вчера срещу българската държавност бяха генерална репетиция!

  Повторeно: Гордият български патрэот Копейкин на посещение в руското посолство:

  https://i.ibb.co/zZNKyBD/kpkn-r-posol.jpg

 19. ръководителят на Пентагона Лойд Остин заяви, че създаването на забранена за полети зона над Украйна би заплашило САЩ с война с Русия. Според него поддържането на такава зона ще изисква “контакт с руски самолети”.
  Какъв е смисълът на НАТО, след като всяко нападение на страна от НАТО от Русия би заплашило САЩ с война с Русия. Няма ли кой да зададе този въпрос на Байдън и обкръжението му?
  Толкова ли страшни са руските самолети и защо тогава ни продават самолети?

 20. Поздравления за Вас и Иво Беров,а така също и за телевизията престращила се да покани ИСТИНСКИ журналисти.

 21. Г-н С.Спасов, лично аз не бих бързал да поздравя точно ТВ Европа за престрашаване и медийна смелост.

 22. киро подмяната.. директно с Кьовеши ЩЕЛИ да контактуват..
  Ами добре, бе, киро.. що требаше да чакаш три месеца да го кажеш това?

 23. https://faktor.bg/bg/articles/zaporozhkata-aets-e-pod-kontrola-na-kadirovtsi-nyakolko-sluzhiteli-sa-ubiti

  Нещо чудовищно!

  ТВ Европа започна новините си с тази новина, че “руските войски били взели под контрол АЕЦ Запорожие..Нямало повишена радиация..”

  Не е ли време за намеса на НАТО? Та това е ядрен тероризъм!

 24. Може и да е старомодно, но мадоните според мен трябва да гушкат деца. Или кучета. Не оръжия. С проклетото обезумяло ботоксово джудже няма смисъл да се говори. Времето за лафмоабети изтече на 24.02. Трябват си А-10-“Тъндърболт”-и. Или поне “Юрокоптер Тайгъри” или “Мангусти” с пълен антитанков комплект. Плюс конфискации на всичко от “полезните идиоти” тип шрьодер. Всеки ден мотаене носи нови мъртви мирни жени. И деца. И баби. И дядовци. И кучета. По времето на лейди Тачър и ген. Манфред Вьорнер на брюкселските зелки тези неща не трябваше да им се обясняват. Респект!

 25. Г-н Симеон Спасов, аз също не бих бързал да поздравявам точно тази телевизия. За изминалите 12 години тя беше придворната, партийна телевизия на гербаджийската глутница и първа душеприказчица на Вожда от Банкя!
  Тепърва всички ще берем плодовете на всичко уродливо, което се случи през тези 10-12 години.

 26. @ Българин
  Споделям изцяло мнението Ви за ТВ “Европа”. Някои нейни ерудирани водещи с пристрастията и дезинформацията, която бълваха от екрана, често ме изкарваха от равновесие! Понякога споделях възмушението си в постове тук.

 27. @sms
  05.03.2022 в 14:11

  Знам, SMS, знам…Ти също провидя двуличието на споменатата телевизия и никога не си го спестявал, още веднъж благодаря за коментарите ти, които винаги ги чета с удоволствие..от край до край…Но най-много болеше – защото я имахме за ЕВРОПЕЙСКА, а не евроазиатска…

  Пак се самоцитирам – партийната телевизия на гербаджийската глутница и първа душеприказчица на Вожда от Банкя!!!
  Конкретно за това държа за авторските права, но ако някой иска да ме цитира – разрешавам…

 28. @SMS

  За изминалите 12 години тя беше придворната, партийна телевизия на гербаджийската глутница и първа душеприказчица на Вожда от Банкя!

  Поздрави, чест и почитания за Вас, SMS!

 29. @ Българин
  Благодаря за подкрепата! 🙂 Окриляващо е човек да има и съмишленици, а не да се чувства през цялото време като в минирано поле.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.