Какво ни (подс)казва днес посолството на Украйна в софия

Посолството на Украйна разпространи днес следното съобщение:

Прессъобщение 050322

 

На пръв поглед то изглежда странно, защото не ни казва нищо ново. Покъртителната снимка наистина говори много и без коментар, но в океана от информация, уви, не е уникална. 

Какво тогава искат да ни кажат на дипломатичен език от посолството на Украйна.

Моето тълкувание е следното: това е опит да се избегне пряката забележка към българските медии и публични говорители в България, които участват в хибридната война  на Путин чрез изразяване на позиция, от която всъщност не личи позиция на страната на жертвата. В нея няма противопоставяне на агресора и неговите лъжи.

В превод от езика на дипломацията посолството на Украйна призовава съучастниците на Путин у нас да престанат да представят действителността така, сякаш има просто някакъв конфликт с две еднакво виновни страни. 

Прави са да напомнят каква е истината. Защото в българската публичност се налагат омаловажаващи и оневиняващи престъпността на руската агресия с понятия като “войната в Украйна”, “ руско-украинския конфликт”, “ ударът” и прочее безлични определения за агресията на лицето Путин.

Ето защо украинското напомняне, което на пръв поглед озадачава със своята привидна баналност, е покана към онези, които косвено ( понякога съзнателно, понякога от малодушие )  помагат на Путин чрез пропагандирането на “равнопоставеността” между престъпника и жертвата, всъщност е вик за опомняне, призив за проява на човещина, ако не за зрялост в оценките и на солидарност с един страдащ народ.

39 мнения за “Какво ни (подс)казва днес посолството на Украйна в софия”

 1. Г-н Инджев

  Вие и Украинското посолство сте много сдържани и любезни хора!
  Опитвате се да направите връзка с нещо човешко останало у тези уж човеци.
  А възможно ли е?
  Не мисля.
  Това са хора продали душите си на дявола.
  Обикновеният руснак (или българин) може и да е замъглен заради пропагандата и бих му дал шанс някакъв.
  Но волгини, радевци, курнелии.. това са тези които създават и подпомагат пропагандата..
  Те ще ви кажат “..а геноцида в Донбас?”.. “а запалените в Одеса”? “а Бандеровците?”
  Т.е. ще извадят “аргументи” от собствената си пропаганда нямащи нищо общо с реалността.

  Как да се противопоставим на лъжите?
  Защото очевидно е че лъжите са тези които водят до войни – Гьобелс с неговото “лъжа повтаряна 1000 пъти става истина” доведе до ВСВ.
  Сега имаме поредното повторение..
  Тръмп за малко да запали гражданска война в Америка заради лъжи.
  Затова не мога да толерирам тук @димитър с неговите залитания по Foxnews която е руска пропагандна машина плюваща лъжи нон-стоп.

  Та, наистина ли мислите че връзката с нещо човешко у тези хора е възможна при положение че те съвсем съзнателно лъжат?
  Единственото което мисля можем да направим е не да се опитваме да ги накараме да откликнат (те отдавна са повредени и не могат да го направят) а да ги заклеймим и отстраним от възможността да влияят на други хора.

 2. Немцов – критикува агресията в Украйна 2014 (Крим) и в последствие е убит.
  Навални – по чудо оцелява след отравяне, в момента гние в затвора.
  Всеки в България който се опитва да защитава убиеца Путин трябва да бъде изхвърлян от обществена дейност.

 3. СТЕНАТА НА ПОЗОРА:
  Nestlé; Procter&Gamble; Unilever; Coca-Cola; Danone;
  Тези компании не са прекъснали търговските връзки с фашистка расссия.
  Тези компании плащат данъци в бюджета на фашистка расссия.
  Тези компании с това финансират мръсната война, която фашистка расссия води в Украйна.
  БОЙКОТ!
  Нито един техен продукт не е морално да бъде купуван!
  Започната е кампания за БОЙКОТ на техните продукти.
  Да ги затрупаме с протестни мейли и наистина да ги БОЙКОТИРАМЕ!

 4. Прочее, вчера, както и днес няколко пъти опитах да звънна на всички възможни телефони на ТВ Европа и да ги попитам като гражданин и редовен техен зрител (но не и фен!), дали не е крайно време да си променят заставката “Украйна – Ударът” в нещо по-реално. Например “Агресията срещу Украйна”, “Войната срещу Украйна”, а може би след няколко дни и “Геноцидът срещу Украйна”.
  Никой не вдигна телефона.

  Та и от тази ВИСОКА ТРИБУНА – Блогът на СВОБОДАТА, пак да ги попитам, СЪЩОТО!
  АЛОООО, ТЕ европа?
  ДОКОГА???
  ———
  Второ, гнусният прокремълски хибриден сайт Блиц.RU ДОКОГА ще бълва отровни хибридни новини???
  ДОКОГА?
  BBC, CNN, Свободна Европа вече са затворени в русия, техните рупори у нас КОГА?
  ———

  И последно, отново предлагам Фандъковна да даде възможност Арена Армеец да стане Център за прием на бежанци от Украйна, както и Център за събиране на дарения и помощи,

  АМА ЕДВА ЛИ!
  ———————
  Свършиха думите за бруталните убийства на цивилни от руските агресори в Украйна…

  ВРЕМЕ Е НАТО ДА ЗАТВОРИ НЕБЕТО НАД УКРАЙНА, ЗА ДА СПРЕ ГЕНОЦИДА НАД ЦИВИЛНОТО НАСЕЛЕНИЕ!

 5. Не случайно в класацията на “Reporters without borders” България по свобода на пресата е на 112 място, а Русия на 150. Хора като Волгин трябва не само да се засрамят, но и да бъдат привикани на разпит за участието им в тази путинова пропаганда в България! Жалкото е, че тези които трябва да се информират за тези неща, въобще не ги интерсува какво ние си говорим тук.

 6. руснаците са най-малко 10-15 години след украинците..
  Гледайте Winter on Fire.
  Докато руснаците нямат свой “Майдан” за тях надежда няма.. никой друг няма да дойде да ги освободи.. ще останат роби.. такива каквито винаги са били..

 7. https://frognews.bg/novini/blitskrigat-provali-ima-putin-plan.html

  Може би най-важният резултат е, че блицкригът на Путин се провали. Леката разходка за окупационните войски, както очакваха Генералният щаб на Руската федерация и лично Путин, не се получи.
  Нямаше нито тотално поражение на въоръжените сили на Украйна, както прогнозираха руските „стратези“, да не говорим за сърдечния прием на окупационните войски от населението на рускоезичните райони на “Новоросия”.

  Напротив, и военните, и обществото като цяло се обединиха около Зеленски още в първите дни на войната и той получи невероятна подкрепа от абсолютно всички граждани, независимо от политическите предпочитания. Украинските граждани демонстрират невероятна смелост и устойчивост дори в онези градове и села, в които нашествениците успяха да проникнат през първата седмица. Те не се страхуват да излязат на площада и да кажат в очите на окупаторите, че тук никой не ги чака. Това силно деморализира нашествениците и те са в загуба, граничеща с отчаяние. В крайна сметка те очакваха съвсем различно посрещане – с хляб и сол.

  Пред очите на целия свят се сриват наведнъж няколко мита, за създаването на които Кремъл е похарчил колосални средства през последните поне осем години. Например за тоталната слабост, корупция и продажност на украинските елити, неспособни да устоят на изкушението за големи пари (за съжаление това беше само отчасти мит). С речта си в Мюнхен Зеленски озадачи и ядоса не само Путин, но и някои от нашите „западни партньори“, а сега целият свят се възхищава на неговите „железни топки“ и смелостта на целия украински народ. Или за смазващата мощ на руската армия, в която вярваха не само руски граждани и жители на Кремъл, но и Западът. Стотици видеоклипове на счупени колони от прехвалена руска техника, хвърлящи оръжията си, без дори да участват в битка, руски войници и т.н. – всичко това разрушава мита, изкован от края на Втората световна война от съветската пропаганда.

  Психологията играе може би най-важната роля във войната, която често се пренебрегва от икономисти и политолози. Концепцията за справедливост, която всички отдавна са забравили и заменени с тотален цинизъм и лицемерие на консуматорското общество, се завръща отново. И не само в Украйна. Сега се превръщаме в пример за цялото човечество, колкото и патетично да звучи. Вече е очевидно, че никой не вярваше, че можем да оцелеем дори седмица. Дори прехваленото американско разузнаване, което в крайна сметка се оказа право, че Путин ще атакува Украйна, но даде 96 часа да превземе Киев. Според резултатите от първите 9 дни нашествениците не могат да превземат дори малки крайградски градове като Буча, Ирпен и Гостомел, където вече е разбита повече от една елитна част от прехвалените кадировци, самото споменаване на което ужасява цялото руско общество.

  Слабостта на западните елити, които де факто „изтекоха“ в Украйна много преди Путин да вземе решение за пълномащабна инвазия, тяхната неясна позиция както преди, така и след началото на инвазията, не бяха изненада. Изявлението на Столтенберг след извънредната среща на НАТО на 4 март и страхът от „затваряне на небето“ над Украйна след всички военни престъпления на окупаторите показват, че Западът се страхува да разгневи „разярената руска мечка“ отново, но предпочита да остане в кулоарите и да гледа как руската авиация унищожава мирни градове и създава хуманитарна катастрофа в Харков и Мариупол, които сега се превръщат в главните краткосрочни мишени на Кремъл.

  Това освобождава ръцете на Путин да извършва все повече масови престъпления.

  Западните политици са наясно, че не могат да пренебрегнат мнението на обществото, което в голяма степен подкрепя Украйна, и затова са принудени да увеличат не само финансовата, но и военната помощ за Украйна.

  Но все пак се опитват да го ограничат максимално и да не ни дават така нужните дори стари самолети втора употреба, както и системи за противовъздушна и противоракетна отбрана. А именно в небето окупационните войски имат сериозно превъзходство, което използват за унищожаване на военна и гражданска инфраструктура и цивилно население.

  След като провалиха „блицкрига“, Путин и Генералният щаб на Руската федерация преминаха към план „Б“ – обкръжаване на големи градове, прекъсване на веригите за доставки и създаване на изкуствен глад в Харков и Мариупол, както и в редица по-малки градове. И, разбира се, Киев. Без превземането на столицата капитулацията е невъзможна априори.

  Целта е да се пречупи волята на украинския народ и ръководство за съпротива, за да се принуди украинската делегация да направи отстъпки в преговорите и да позволи на Путин да „спаси лице“. Кремъл добре осъзнава, че времето вече играе на наша страна.

  Първо, няма да е възможно да се крият огромните загуби на руски войници за неопределено време. Когато потоците вече бяха хиляди, ръководството на въоръжените сили на РФ продължи да отчита победи, превзети градове и отсъствие дори на един мъртъв окупатор. Той обаче вече беше принуден да признае около 500 загинали и първото погребение на окупаторите в Русия вече се състоя.

  Естествено, когато в Русия се излее поток от цинкови ковчези с останките на безславно загинали в Украйна руски войници, митът за непобедимостта на руската армия в руското общество ще започне да се руши. А това ще създаде съвсем други рискове за режима като цяло. Ето защо Путин реши да отпусне колосални средства за семействата на жертвите – 7 милиона рубли, немислими за средностатистическия руснак. През 2014-2015 г. на семействата на загиналите „ихтамнети“ са отпуснати няколко пъти по-малко суми.

  Второ, според Пентагона Русия вече е използвала 90% от своите обучени и най-добре оборудвани сили, така че на практика не са останали резерви. Според американското разузнаване руската армия има резерви до неделя. Ако издържим (което вече е очевидно), тогава или ще трябва да обявим мобилизация, или да прекратим инвазията. Това, което Путин, разбира се, не може да направи, т.к. това ще означава край на режима вече в средносрочен план.

  На трето място, САЩ, Германия, Франция няма да могат да отлагат за неопределено време въвеждането на „адските санкции“ (до отказа да купуват руски петрол – основният източник за попълване на руския военен бюджет). Вече наложените санкции ще имат колосални загуби за руската икономика, но в средносрочен и дългосрочен план.

  Една „предпазна възглавница“ от над 600 милиарда долара (които обаче след замразяването на средствата на Централната банка ще бъдат силно обезвъздушени) ще позволи да се издържи, макар и със спад в стандарта на живот на населението, за около шест месеца. Но тук ситуацията и прогнозите ще се променят всеки ден, тъй като ще има все повече и повече нови санкции. Технологично Русия ще претърпи още повече щети и вече ще изостава с десетилетия от Запада.

  Но сега това не ни интересува толкова много.

  Трябва да оцелеем поне през следващите седмица-две, които ще се превърнат в повратна точка на всички фронтове, в частност в процеса на преговори. Руската делегация вече изостави езика на ултиматумите, усмихвайки се любезно и опитвайки се да се ръкува с онези, които вярата все още наричаше куп наркомани и нацисти.

  В следващите дни окупационните войски на всяка цена ще се опитат да превземат Мариупол, който е основната пречка за сухопътния коридор към Крим, както и най-големия град в Донецка област, който е под контрола на Украйна. Минималната задача, която Путин може да представи като „компромис“ и да оправдае началото на пълномащабна инвазия, е излизането на окупационните войски до границите на Донецка и Луганска област. Е, и водата към Крим, която вече е отишла. Тоест Херсон, Мелитопол и част от областите Херсон, Запорожка и Николаев.

  Все още няма ресурси за превземането на Одеса, чиито граждани с всички сили готвят „коктейли Молотов“. Ето защо от няколко дни десантните кораби на окупационните войски маневрират край бреговете на града, но все още не смеят да щурмуват.

  Повечето от балистичните ракети “Калибър” и “Кинжали”, според американското разузнаване, вече са били използвани при атаки срещу военна инфраструктура и мирни градове за сплашване на населението. Но все още има много касетъчни и други бомби, ракети и снаряди от съветски стил, забранени от международните конвенции, които вече са към своя край.

  Така че се пригответе за най-ужасните изпитания и новини.

  Фактът, че сме във война с терористична държава, надявам се, вече е ясен за всички. Включително и след обстрела на най-голямата атомна електроцентрала в Европа в Енергодар с директен удар в ядрен реактор. Слава Богу беше в ремонт.

  Путин вече каза на Макрон, че няма да спре и ще постигне целта си на всяка цена. Няма да спре пред нищо. За всички вече е абсолютно очевидно, че Путин е истински луд, а не просто гопник от портата на Санкт Петербург, който, ако го ударите с юмрук в лицето и не се страхувате да отвърнете, веднага ще избяга.

  Това е може би най-ужасният резултат от тези девет ужасни дни на Украинската отечествена война.

  Но, както знаете, нощта е най-тъмна преди зазоряване. И той е близо. В това съм сигурен.

  Максим Яли, доктор по политически науки, магистър по външна политика, старши научен сътрудник в Института по световна история на Националната академия на науките на Украйна за УНИАН

  Превод и редакция: Веселка Иванова

 8. Приятели, вижте, ситуацията днес е такава че трябва максимално да се възползваме от нея, ние про-еропейски настроените.
  Всякакво трайкане и призиви за стабилност в момента всъщност работят за всички руски слуги и паразити в България.
  Необходимо е да се започне един сериозен разговор в българското общество за ефекта от руските слуги и паразити работили толкова години в България. Всички те трябва да бъдат осветлени, обругани, наритани, съдени. Това са родоостъпници, друга дума за тях няма, те са вършели държавна измяна, с години.
  Да се страхуваме от избори в момента е предателство към интересите на България.
  Не се страхувайте от хаос, такъв няма да настъпи – българина иска да е част от нормалният свят и един вътрешен конфликт по линията русия/запад ще бъде много пречистващ за обществото ни.
  Както казват на запад – не можеш да направиш омлет ако не счупиш някое и друго яйце..

 9. Стефан Георгиев,

  Да се надяваме че това е руският майдан..

 10. Украинците имат страхотен дух като народ.

 11. Не съм сигурен в достоверността на видеото за съжаление. Ако не е – се извинявам. Дано нещо да се случи и най-после се събудят руснаците накъде ги води путиновата лудост.

 12. Към Георги Харизанов:

  Не прилича на руски майдан, а по-скоро на руснаци, които обсаждад банки и банкомати да спасят личните си спестявания. Ако беше някакъв протест, щяха да спрат движението и да се виждат плакати и т.н. Пък и не се вижда противодействие на “Россгвардия”, която по численост е по-голяма от сухопътните сили на Русия, защото за Путин подсигуряването срещу Майдан е по-важно от всичко друго.

 13. Мисля че сте прав, г-н Инджев.
  Надеждата е все пак като се събират на такива опашки да започнат да им увират главите..

 14. Нещо не ми се появяват коментарите и това не ми харесваа?!

 15. Към Ив. Терзийски:

  Използвам случая за пореден път да кажа, че откакто съществува блогът винаги е имало проблеми с някакво забавяне на коментарите, които също така не мога да следя денонощни с цел да ги публикувам. Нищо не мога да направя, освен да призова за малко търпение и по-малко параноя.

 16. Господин Инджев, моля вземете мерки срещу неаргументираната омраза и поведение на коментиращият Харизанов(който пише по 10 коментара с пяна на пръсти и уста), и разберете, че тази ехо-камера която се получава между единомишленици, лесно може да бъде дискредитирана на принципа с кацата с меда и лъжицата с катран! Това започва да дава силен обратен ефект в България и настроението на хората!
  Не може да се говори и пише за насилие, лагери и вендети без съд и закон, особено срещу инакомислещи хора и чужди етноси, това не е европейско, и не е цивилизовано! Коренът на подобен модел на мислене е дълбоко съветски и отвратителен! Единственото което издава за наблюдаващ човек, е някаква закъсняла едипова реакция, на милиционерски-комунистически син, който е бил в конфликт с баща си!

  П.П Помните ли призива след 9/11, че ако хората допуснат да си променят начина на живот и ограничат свободите си, терористите печелят?! Е Какво би спечелила Европа ако се привнесе НКВД-КГБ начин на мислене и поведение срещу идеологическият “враг”?
  Ще ви кажа Путин печели… а Европа ще се превърне в едно гнило ЕССР! Долу не само на съветският, но и на световният комунизъм и комунистическо мислене!

 17. До този момент не се посочват причините за полудяването на путин. Страничните реакции от ваксините май се проявяват. Още повече ако са му сложили три спутника. Дано да му изпишат лекарства да оздравее, ако не е наследствено разбира се

 18. Благодаря г-н Инджев, разбрано.

  А ето как се изходил Б.Борисов на среща с актива в Търговище:

  “И сега съм казал – излизате в нелегалност, ставате като РЕМС едно време, нелегална организация за борба срещу фашистите. Те проповядват фашизъм в момента“.

  РЕМС?? Терористичната младежка организация на БКП? Браво, Борисов, браво КОМУНДРЕ! Както се казва, тоя се НАДСРА.

 19. Ив. Терзийски,

  Харесва ми курса на рублата, много!.. по-малко кинти за руските подлоги.. в България и по света..
  Имаме над 50% поевтиняване от началото на “специалната операция”.. ето очен хорошо..
  Мисля че долавям леко пъшкане и псуване от североизток..
  ..не им се ядат пушки пак.. а ще трябва..

 20. Пълен позор е позицията на правителството по отношение засилване на отбранителния потенциал на България с войски на НАТО! В момент, когато отсреща стои побъркания Владимир Путин, с пръст върху ядрения бутон! Армията ни е в размер на батальон, а боеспособноста и е като на свързочен взвод. Има 3 самолета 5-6 хеликоптера и малко БТР-и! За сметка на това генералитетът на МО е с размери на полк, на заплата към държавния бюджет и масово, на още една към Руското посолство, както се вижда от шпионските скандали през последните години. Пълна липса на държавност и съпротивителни сили!! Кой накара г-н Петков в последния момент да пренебрегне кандидатурата на ген.Тагарев и предпочете лигльото, завършил ВИИ “К.Маркс” за военен министър? Кой и как гласува против разполагането на сили на НАТО в този критичен момент? В момента тече внушението – и Украина е виновна за това, което върши Империята на Злото! Империя на злото! Най-точното определение дадено някога за Русия! Не Мордор, Толкин все пак не е представил вътрешнодържавното управление и социална политика водена от Саурон, а РУСИЯ е въплащение на ЗЛОТО!!

 21. Руснаците вече за да купят един афган….. трябва да дадат 3 рубли! За един долар не знам далие 200 или 250 рублей.

 22. ziveia v España 22g- snoshti po diskucia za voiinata KAZAHA CHE rusnaci biagar ot raiia rucia — kam Finlandia

 23. Рядко ме наляга песимизъм, относно българското овчедушие обаче, от няколко дни бях в това състояние.
  Гледах видео, дори може би, беше снимка на някакъв руски протестен митинг, не особено многоброен, но като едно начало добре. На преден план един от протестиращите държи руски лозунг на който пише „Ако не Путин, кой тогава?“
  Аз, не чак добре запознат с руската политическа действителност се попитах, ами ако на български митинг някой носи подобен плакат и пита кой български политик трябва да дойде на мястото на досегашните?
  Още по-общо, коя партия трябва да дойде за да наложи промяната за която сега като чели само се говори? Вероятно и тук ще настъпи пълно мълчание, ще започнат увъртания, че няма да има мнозинство. Ами как ще има, след като мнозинството на невменяемите е многократно по-голямо от бройката на осъзнатите?
  Хайде, няма подходяща партия с мнозинство, но няма и подходящ президент, който поне като български патриот да избере такъв „временен“ кабинет, който на истина да е толкова пробългарски, че да промени всичко това, което до сега беше възпрепятствано и потискано. И след като такава опция е блян, трябва да се действа в друга посока.
  Днес слушам Методи Андреев при Дремджиев говори с голямо възмущение срещу нашествието в Украйна и българските гафове… Отлично, ето го и политикът който би дал отговор на един подобен въпрос, ако би стоял на подобен български плакат.
  Сега идва въпросът, който ние (някой от форума или най-подходящият авторитет тук, собственикът на блога господин Иво Инджев) би трябвало да зададем и насочим към вбесеният господин Андреев.
  Драги сънароднико, приятелю, любимецо,… моля те поискай и стани Министър председател. Ако е необходимо създай партия или каквото и да било там, кажи какво искаш да оправиш и да те изберем! Поне да започнем да те избираме до тогава, докато уврат главите на една достатъчна част от населението ни, за да дойде мнозинството.
  За сега, няма да е нужно да казваш как, защото вече те познаваме. От години си в политиката и сме на ясно, че имаш правилния поглед за нещата и за това което трябва да се направи. Дори смеем да мислим, че можеш и да подбереш и подходящи помощници, при което ние ще Ти помогнем. До сега това по известни причини и манипулации беше все в ръцете на руските ибрикчии. Но ето тази война в Украйна показа на цял свят не само виновника ръководител, но и народа който го защитава. Много бързо ще настъпи този щастлив миг, в който може всичко бързо да се промени. Тази промяна, която ще предизвика героична Украйна, като настъпващата пролет се чувства как наближава!
  С тази нагла авантюра сегашната Русия ще падне, не на колени, а направо в калта която гази от векове. Не трябва да даваме време на прислужниците на орките да се съвземат и окопитят, а да ги натикаме в затворите или да ги изпратим там, където биха могли успешно да слугуват.

 24. Toва обаче НЕ Е фейк!!

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-svalen-kray-chernigov-ruski-pilot-na-nas-nishto-ne-ni-obyasnyavat-no-znaeh-che-hvarlyame-bombi-varhu-zhilishtni-kvartali-video

  Свален край Чернигов руски пилот: “На нас нищо не ни обясняват, но знаех, че хвърляме бомби върху жилищни квартали“

  ТОВА Е ГЕНОЦИД срещу украинския народ!

 25. @Георги Харизанов
  05.03.2022 в 17:03

  Има лесно – ами недей чети фрогнюз….
  И няма да се погнусяваш…
  Аз даже не отворих линка…отврат!
  Който разбрал – разбрал…

 26. Поразителна е разликата в поведението на руския и украинския народи – първият живял само и единствено под милиционерски ботуш, а вторият народ е дишал 8 години относителна свобода и е повярвал в силите си! Хвала на Украйна!

 27. аз не съм украинец и мога да си позволя да говоря това, което днес украинците умишлено са загърбили, в името на общо националната задача да се защитят от прокажната руска сган.
  с всякакви врътки, активация на завербуваните и предателите от любовни чувства, москва успя да наложи офертата “клоуна” пред украинските избиратели и те, като чистопробно стадо, го избраха за свой президент с цели 73%. защото им обеща да спре войната в донбас и целогодишен купон с кебапчета и шишчета. цели три години клоунът спря да финансира армията, а го удари на много милиардно строителство и ремонт на пътищата в украйна.. те затова руските танкове и въобще техника, въобще не влизат да затъват по нивите на украйна, а препускат по новичките пътища, построени от клоуна.
  тази съдба си я избраха украинците сами – нали са демокрация! а фактът, че москва ги изигра да направят тази глупост, въобще не е изненада. москва винаги е прецаквала украинците, като само е нараствало количеството на сребърниците за бившите и бъдещите предатели сред украинците. повече горчив опит- повече сребърници …той да бъде забравен.
  но, както е известно, всяко нещо си има край. руският народ най-сетне или …отново, се беше снабдил с цар и навири нос, гледайки по телевизията златото, в което се къпе техният бащица. както и мулт филмите за супер-пупер руската армия, от която уж целият свят се подмокрял от страх. заедно с това , кремълските шамани, с които беше се заобиколил цар путлер, след 20 -т годишни старания успяха да зомбират изцяло своите 140 милиона водкаджии и процедурата се финализира с решението и действието да се превземе населението от 40 милиона и територията му, известни като държавата УКРАЙНА. изписвам я с големи букви в знак на голямо уважение за това, което днес тя прави. да, украинците сега плащат глупостта си , че си избраха за президент клоуна / да, съвсем истински клоун, изявяващ се в телевизионни сериали, в което няма нищо лошо. / но! плащането е най-малката грижа. днес. украинците са се свили в тежък украински юмрук, който, макар и кървящ, прави чудеса от героизъм и целият свят е приковал очи към битката на украйна с ордата на московските зомбита ! / не мога да го разбера този цар путлер – не стига ,че целият му народ е от водкаджии, ами взе ,че ги зомбира за капак…/
  как ще свърши цялото това поредно човешко безумие? който е чел повечко книжки знае, че макар да няма по-гадно нещо от войната, войните имат приноси за развитието на човешката цивилизация. в сегашния случай, когато и да свърши войната срещу украйна предварително е ясно, че това ще е една различна държава- ЕДНА ЗАКАЛЕНА В ОГЪН ДЪРЖАВА!
  в битката срещу злото рашизъм, украйна получава безценна и навременна помощ от останалия НОРМАЛЕН свят. украйна няма да забрави това, защото и днес е нормална държава! / за разлика от мордора, който без изключение плюе на ръката, която го е спасявала от глад или врагове. пример: ленд лиза през ВСВ. / войната срещу украйна може и да се проточи. главното е тя да не възпламени общоевропейска война, защото това би било сигурна трета световна, термоядрена война. европа има сценария от войната в испания през 1936/7 година. хиляди доброволци от къде ли не получаваха там фалшиви паспорти и воюваха за едната или другата страни. идваха дори със самолетите си, с танковете си. днес идват доброволци в украйна. ако трябва, ще почнат да идват с частните си ракетни дивизиони, еврофайтери и стоманени “яхти”.
  ако зомбитата посегнат на ядрените оръжия, тази държава просто ще бъде унищожена на съвсем! ще се върнем векове назад, но пак ще е от полза за човешкия род . от много голяма полза!

 28. Алексис,

  Спокойно, приятелю, омразата е много добре аргументирана.
  Ти подобно на руснаците се чудиш и не разбираш защо ви мрази светът.
  Ами напъни човешките си сетива на макс, поразмисли, защо наистина ви мрази цял свят?

  И не се притенсявай, за всички вас ще има съд.
  Ще бъдете съдени в цивилизован, европейски съд а не в азиатските ви измишльотини.

  Лапането ви свърши, знам, изнервени сте.. и за това сте тук..
  Но хората се събуждат и искат свобода, нормалност, справедливост, щастие.. а не севернокорейски кочини и дивашки мавзолеи..

 29. Г-н Инджев,

  Мисля че нарушихте правилото си да не се дава възможност за изразяване на гледна точка когато има прекрачване на граница.

  “уважуха” нарича гордият украински народ “стадо”.. горе долу като да седим и слушаме “гледната точка” на изнасилвача..

 30. Свалиха руски пилот избил стотици в Сирия и любимец на Асад
  https://www.youtube.com/watch?v=qRiDmqSVdw8
  Най-добре е да го предадат там на сирийците от Алепо и опозицията на Асад. Този изрод ако го пуснат пак ще убива..

  уважуха,
  не те знам кой си, но знам кой е “клоунът”, както пробутваш тезата на Империята на злото.
  Точно Зеленски поведе войната срещу Империята на злото и сега някакъв провокатор да пише тъпотии ми идва повече. Точно армията на Украйна се бие с ордите на злото, която уж Зеленски изоставил. Не съм сигурен дали друг президент на негово място щеше да издържи. Така че с извинение си вземи мнението и знаеш къде да го завреш.

 31. Георги, съд ще има и има и винаги е имало, когато няма става страшно и война! Въпроса е в друго, че ужасът на войната много лесно може да доведе човек до психоза, и парадокса е че когато това се случва в определена формация, се получава верижен ефект! Разбираш ли, че това е заразно, и че си тръгнал по пътя на психозата и полудяването? Има два варианта или го правиш нарочно, или е искрено от възмущение, но да знаеш, че влияеш на другите и на автора на блога, опростачва се по много специфичен източен начин, бих го нарекъл МОСКОВСКИ, алкохол и силна злоба и омраза!
  Казвам ти този гибелен гняв, ще ти изиграе лоша шега, вземи мерки, защото пролетта психиката на хората се срива лесно се изпада в депресия, нивата на допамин и серотонин спадат, и човек си полудява като едно нищо, не е много по различно от настинката и също е заразно!
  П.П Това че осъждаш и обиждаш Фокс Нюз и десните американски хора, е ПАТОЛОГИЯ!!! Умиращата свобода по света, се държи на дулата на свободните американци и тяхната втора поправка… Свободните хора притежават оръжия, РОБИТЕ НЕ!
  Моля те не пиши 100 поста един след друг, това е спам, има начин да събереш всичко в един пост и на принципа реплика дуплика, защото иначе прецакваш Иво и неговите читатели, не е приятно, а си включил машината с етикетите и пръста за сочене!

 32. @ МЕЛ

  по-кротко ! ясно е, че ти си от феновете на ЗЕ, а аз съм “порохобот”. но и двамата сме русофоби, на една вълна сме, тъй че внимавай с изразните средства! ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО е метафора, която изцяло одобрявам.
  не зеленски поведе войната срещу империята на злото- както е твоето мнение, а империята на злото поведе война срещу украйна. при това води тази война от 2014г и цената от 14 000 загинали украинци./ само между нас двамата: 2014г войната срещу украйна се разгаря все по-смъртоносно. точно през това време ЗЕ се отклонява от призива в украинската армия ЧЕТИРИ ПЪТИ, отивайки на турне или “на снимки”…къде? в империята на злото. това нещо да ти говори? не ти говори. здраве да е./
  казал си едно правилно и много верно изречение: да, АРМИЯТА на украйна днес е главния герой! след това идва украинският народ – герой! ЗЕ се води главнокомандващ по конституция, но какво му е изпитанието, дето друг, според теб, едва ли би издържал? че стои в киев, а не е избягал? а защо повтаряше и повтаря пред всеки микрофон, че бил мишена номер едно? това въобще не е мъжкарско!
  изрично започнах поста си под статията на г-н ИНДЖЕВ с уговорката, че ще говоря неща, които днес, заради войната в украйна не се говорят В УКРАЙНА, заради свещената обща цел.
  никъде не съм казал, че “ЗЕ е изоставил армията си” днес армията на украйна воюва ВЪПРЕКИ ЗЕ! през своите три години като президент ЗЕ спря да въоръжава армията / иди при военните и им кажи обратното и ще ти счупят главата / в месеците преди 24 февруари 2022г, ЗЕ скъса нервите на световните лидери с “умната си позиция и дори упреци”, че война нямало да има, а само му изнервяли подопечното население. днес, когато европа и САЩ засипват украйна с модерно въоръжение за милиарди, БЕЗПЛАТНО, нашият ЗЕ продължава да къса нервите на “ръката, която му помага” – в прав текст упреква НЕ империята злото, а СВЕТА…за всеки загинал украинец…, защото не изпращали самолети да пазят небето над украйна. ЗЕ не може да стопли, че така тласка СВЕТА към световна, ядрена война. ако беше служил поне два дни в армията, бих го упрекнал, че не му прави чест! но не е.
  мел, не заслужаваш толкова от времето ми, но нали сме на една вълна, правя
  обяснението си заради останалите хора във форума. впрочем, драсни някой път къде си завираш грешките в живота, любопитно ми е.

  @георги харизанов

  спокойно, уважаеми, и с вас сме на една вълна ,без съмнение! стадо е метафора за инертна народна маса, както е животинското стадо. ако това ще ви успокои, аз наричам целия български народ стадо. а знаете ли кое количество хора наричат народ и защо?
  нима сте забравили, че ние, българското стадо , ” без пет минути” бяхме избрали жорж ганчев за президент? ето в такива моменти народът си заслужава метафората стадо! през 2019г украинският народ си избра ЗЕ за президент, който обеща да спре войната с ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО / ето, мел, на една вълна сме…/ чрез магическо проникване в очите на путлер. получи се максимата на чърчил: който избира позора вместо войната,
  получава и позора, и войната!
  обобщавам и за двамата ми опоненти: пиша под различни никове. сегашният- уважуха, е жаргонното, но и сърдечно изразяване на уважение, когато дори думите не достигат. използва се от украинските бойци в донбас, особено след добра снайперска работа!короче, визирам украйна, украинският народ и въобще тази тема. като не ги усещате тези неща, не казвам, че сте врагове, а че просто сте прегрели в това безумно време!

 33. Алексис,

  Забавен сте, да, психозата е точно там – foxnews и почитателите и.
  Нямам никакво уважение към хора които до такава степен са се вече побъркали че продължават да вярват в лъжите на егоманиака тръмп.. та толкова за “свободните” foxnews..

  А за бройката ми постове.. спам казвате.. може би ще посъветвате и г-н Инджев да си посъбере мислите в един пост на ден понеже противното е спам?

 34. Още един пост който посвещавам на загриженият за здравето ми Алексис..
  Прочетете го внимателно.. човека не е под психоза нали?
  И е много, ама, много ядосан, нали?
  Така е в целият нормалне свят, Алексис!

  https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-poslanikat-na-ukrayna-v-yaponiya-zapochnahte-voyna-koyato-shte-slozhi-kray-na-proklyatieto-ot-predishnite-tri-veka-rusiya

  Сергей Корсунски е украински дипломат. Бил е щарже д’афер по въпросите на Украйна в Съединените щати през 2005 г. и извънреден и пълномощен посланик на Украйна в Турция. Директор на Дипломатическата академия на Украйна през 2017-2020 г. Сега е посланик на Украйна в Япония. Това е неговото обръщение към руснаците във Фейсбук, качено и в Медиум:

  Министърът на външните работи на Украйна призова тези украинци, които говорят руски, да апелират към съвестта и разума, които би трябвало да имат ходещите изправени двукраки, за всеобщата трагедия, която се случва тези дни. Нямате нито едното, нито другото, но не мога да не изпълня молбата на министъра.

  Аз говоря руски. И много по-добре от повечето от вас. Девет години от десет училищен живот учих в “Руското училище” номер 71 в Киев. Това е на Шулявка, където днес са взривени мостове и

  двуноги същества избиват украинци

  Вчера сред тях имаше шест деца. 110 ранени.
  И днес, няколко десетилетия по-късно, мога без проблем да цитирам Пушкин и Лермонтов, Есенин и Блок. Прочетох целия Чехов и смятах Куприн за гений. Това са писатели, не сте чували за тях.
  Това, което чудовището, което вие с глупава упоритост отново и отново поставяте на своя окървавен трон в продължение на 20 години, създаде, не е просто престъпление. Това е

  планиран, хладнокръвен геноцид

  Вие, хихикайки в своята Москва за сметка на останалата Русия, снизходително наричайки хората, които са ви родили, “хохли”, всички заедно извършихте престъпление срещу човечеството. Сега, в този момент, във Вишгород, където е моят дом, се водят боеве. Това е градът, в който се намираше резиденцията на княгиня Олга, много яростната владетелка на Русия, която изгори враговете, убили съпруга й. И сега

  нашите жени ще горят твари като вас

  Защото убивате съпрузите им. Олга, Таня, Наташа и Марияна, Светлана и Надя, Вера и Нина, Люба и Богдана, Анна и Елена, Мария и Галя, приготвят коктейли Молотов, които да налеят на всеки от вас лично, възпитанието не ми позволява да кажа къде. Ще ви посрещнем и с бетонен хляб, и с барутна сол.
  Олга беше и принцесата, която първа прие християнството, и то във Византия. Тя донесе голяма култура в Киевска Рус. През десети век. Тогава не сте съществували. И нашите жени оттогава предават тази култура на децата ни – от ръка на ръка. Няма да разберете как става това, защото вие сте орда, нация от орки, маскирани като цивилизовано общество. Станахте съучастници в престъпление, което ще доведе не само до наказание, но и до унищожаване на собствената ви страна!
  Вие бомбардирате Киев, в който Владимирската катедрала е изрисувана от Васнецов, а църквата “Св. Кирил” – от Врубел, града, в който се намират Киево-Печерската лавра и Киево-Мохилянската академия, където е спасената през Втората световна война “Света София”, където са основите на някога разрушената от монголската орда Десятна църква. Това е до църквата “Св. Андрей”, израдена в памет на Андрей Първозвани, който видял златоглавия Киев в своите божествени видения.
  В София има саркофаг на Ярослав Мъдри, а княз Владимир и съпругата му Анна Корсунская са погребани в Десятната църква. Корсунская, защото именно тя донесе от древен Корсун (Херсон) иконата на Корсунската Божия майка. Близо до Нова Каховка, която се опитвате да завземете в момента, се намира Корсунският манастир. Надявам се дори да откажат да ви опеят там. Като съименник лично ще попитам.

  Разбирате ли, че оттук нататък

  всички сте глобални изгнаници

  Разбирате ли, че оттук нататък, където и да сте, ще ви плюят в лицето, а вие трескаво ще се обръщате, очаквайки удар в гърба. Няма да удряме в гръб. ние не сме вие. Ще се срещнем лице в лице. И няма да ви хареса.

  Разбирате ли, че вашият охолен живот е свършил, вашето потомство няма да завърши Харвард и Оксфорд, и вече няма да пиете кафе на Монмартър? Вече няма да карате мерцедеси и лексуси, да почивате в Слънчев бряг, и дори Северна Корея ще откаже да приеме вонящата ви рубла? Вашият сладък живот свърши. Сами си го причинихте!
  Вие превзехте атомната електроцентрала в Чернобил и ни заплашвате с ядрено оръжие. Вие – нас! С ядрено оръжие! Имате 6000 бойни глави. Ние нямаме. Това не ви ли притеснява? Разбирате ли, че цялата ви сила е мит? Един-единствен наш въздушен ас вече свали 10 от най-новите ви самолети, въпреки че има старичък МиГ-29. Всеки ваш сенилен старец над 50 знае, че украинците винаги са били най-добрите воини и командири, а вие винаги сте били пушечно месо. Гени, нищо не можеш да направиш.

  Сега има опашки на пунктовете за отбрана и кръводаряване. После ще намерим всички онези мръсници, които са взели пари от вас, които продадоха душите си на дявола и ви помагат да убивате, коригирайки обстрела ви и хвърляйки играчки с експлозиви. Знам, че вие самите ще ги застреляте по-късно, когато избягат, но и вие, и те, ще си го получите!
  Да, започнахме да намираме детски играчки с експлозиви. Прочетете това изречение отново. И това сте вие!

  Ако някъде сред останките на вашата съвест все още има нещо човешко, поне спасете тези останки. Отстранете това подло джудже от властта! Шойгу, Лавров, Наришкин, Толстой, Володин, Скабеева, Кисельов, Песков – нека си спомним всички поименно в Хага, на военния трибунал. Вие започнахте война, която ще сложи край на проклятието от предишните три века – Русия. Миналата година започна панихидата, тази ще приключи.
  Героят на украинския епос Тарса Булба каза на сина си предател: „Аз те родих, аз ще те убия“. Затова обичам нашия епос – той винаги е пророчески.
  Целият свят, Бог и Вселената са с нас!
  Няма да пиша повече на руски. Научете украински!

  Превод: Калин Манолов

  p.s. Вместо да ми броите постовете ще кажете ли нещо против “двуногите” описани от Украинският посланник? Питам, понеже оказва се врагът съм само аз..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.