Руснаци изоставят батарея ракетно-артилерийски комплекси 2С6, украински опълченци ги палят

 

Юрій Бутусов

3 март в 23:05 ч.

 

Это просто грандиозное видео, которое показывает, что украинская армия и украинский народ скоро добьются решительного перелома в войне. Российские войска,  напуганные размахом украинского сопротивления,  бросили целую батарею зенитных ракетно-пушечных комплексов 2С6 Тунгуска в Николаевской области! Это означает, какие панические настроения в российской армии, как катастрофично упала боеспособность россиян всего за неделю вторжения. Весь личный состав, во главе с офицерами, все сбежали! Оставили в рядок свои боевые машины, и драпанули, спасая жизни как зайцы! Бойцы территориальной обороны с удовольствием сожгли всю батарею! А ведь эта батарея обеспечивает прикрытие целой батальонной тактической группы с воздуха, ее пушки могут отразить атаку пехоты, но паника и ужас от атак украинцев настолько сильны, что российские военные предпочитают бегство любому огневому контакту. 

 

https://www.facebook.com/groups/638263860141428/posts/981264912507986/

19 мнения за “Руснаци изоставят батарея ракетно-артилерийски комплекси 2С6, украински опълченци ги палят”

 1. Сигурен съм, че в НАТО са по-умни от мен, но не мога да разбера защо си мислят, че като не воюват за Украйна, няма да им се наложи да воюват за Нарва. Да, затварянето на небето над Украйна означава пряк сблъсък с руската армия, заплашваща с ядреното си оръжие. Но в битката за Нарва положението ще е същото. Само дето вече няма да го има силният съюзник, който сега разпартушинва наследницата на Непобедимая и легендарная.
  Тук вече не става дума за член 5, а за предотвратяване на хуманитарна катастрофа (както в Косово). Все едно да гледаш, как 16 годишен дангалак бие 10 годишно момче и да не се месиш, за да не ескалира насилието.
  Както и да е, стискам палци Украйна да ни свърши работата… И на натовци, и на руския народ…

 2. Проблемът е, че руснаците имат предостатъчно техника, която да хвърлят срещу украинците. Да не говорим за жива сила. В това последното едва ли има някой който да се съмнява. А накрая ще им останат и ядрените ракети. И ако някой посмее да ми каже, че “не биха могли”, бих отговорил, че цялата тази военна операция нямаше никакъв смисъл и беше обречена още преди да е започнала, но въпреки това Путин ни “пробва”. (под “ни” имам предвид цивилизованият свят + като гледам цяла Африка).

  Зад тея победоносни изявления на украинците стои смъртта на стотици хора и (комай хиляди) руснаци. Войната може да направи вълк от всяка овца. Представям си какво ще стане като почука на нашата врата.

 3. https://offnews.bg/politika/kiril-petkov-se-obadi-na-zelenski-imate-palna-podkrepa-ot-stranata-ni-771771.html

  киро подмяната се опитва да си лъска имиджа.. каква пълна подкрепа, бре, киро?
  човека ти иска самолети преди някой и друг ден и отговора ти бе “НЕ”.. това ли ти е пълната подкрепа?
  той се е молил днес на американските сенатори за руски самолети.. в Америка такива няма.. има само в източна Европа.. хайде да те видим, европеец ли си или курнелия те е стиснала за топките?

 4. https://www.bbc.com/news/av/world-europe-60630351
  Ето какви съседи си имаме. Леторасли на империята на злото, на лепрозория, на мордора. Някой да ме подсети кога Сърбия е била съюзник на България? А някой да знае защо сръбската армия в момента е около пет ПЪТИ по- мощна от нашата?

  @георги харизанов
  Само за сведение: в момента ние имаме всичко на всичко четири миг-29, от които само един може да излети, но няма гаранция дали няма да падне някъде на връщане. Предишният надежден миг-29 цопна в морето с пилота . Още по-надеждният миг-29, преди него, уби командира на авиобазата. Не че Петков ги знае тези неща, отказвайки самолети за Украйна, но защо пък ние, тук, да не си ги кажем? Не ви осведомявам за миг-21, който изби цял випуск пилоти на Долна Митрополия, докато беше на мода, защото освен у нас, го има в голямо количество в Северна Корея и не върви да подаряваме летящ ковчег на героичната украинска армия!

 5. За мен е зловещо позиционирането край Киев още преди няколко дни на дългата 64-65 км. моторизирана военна колона. Не се говори за тази злокобна колона, но тя е там и вероятно чака единствено команда за щурм.

 6. Колоната е под постоянен обстрел, парализирана пред огромен взривен от Украйнците мост. 6 ден не са мръднали и метър, заради това и вече са тотално без бензин и храна. Украйнците ги нападат от всички страни но предпазливо…защото да това е голяма сила.Ако постоят още малко …ще избягат сами.Както се случи при Харков, завчера е ударена тамошната колона в огромни преспи сняг….се оказва че няма хора в цялата колона от танкове,БтР-и и прочее …Слава на Украйна!!!

 7. @ DKARAIVANOV:
  ” Все едно да гледаш, как 16 годишен дангалак бие 10 годишно момче и да не се месиш, за да не ескалира насилието.”
  Позволете едно допълнение: И защото момченцето, което бият не е твое /член на НАТО/!
  И аз започвам да подозирам, че ако орките нападнат стратегически не особено важна членка на НАТО чл.5 ще пробоксува, щото смрадливецът путлер може да натисне ядреното копче…

 8. До Георги Харизанов:
  Не, не му ги е стиснала Курнела. Топките на КПетков висят закачени в кабинета на пРезидента радев. Там са още от служебното правителство.

 9. Както Афганистан катализира разпадането на СССР,така и войната с Украйнаа ще бутне столчето под краката на Империята на злото,за огромно съжаление с цената на много невинни украински жертви.За другите жертви не мога да кажа невинни,защото имат избор…

 10. Да…м,избрахме позора,за да избегнем войната!Накрая ще получим и двете…. 🙁

 11. Искам да напомня, че САЩ и Великобритания, като начало, а от там и НАТО, имат пълно право да се намесят, след като са гаранти на териториалната цялост на Украйна, съгласно договора за разоръжаване на Украйна от 1994 г., който Руслямската държава (по известна като Империята на злото и лъжата) тотално, вероломно и грубо наруши. Искам да попитам, а когато Путин нападне примерно България пак ли САЩ и Великобритания, а и НАТО ще пренебрегнат задълженията си заради някакви опасения, че ще се сблъскат с руски войски?

 12. Павлик Матросов,

  Благодаря за тази информация.
  Не знаех че положението е толкова зле с армията ни.

 13. @Павлик Матросов,

  Новина свързана с това което тук дискутирахме.
  Логиката ми харесва, тези самолети нямат бъдеще в нашата армия.
  Каквото имаме добро или лошо трябва да се даде на Украинците.

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-atlantitsi-balgariya-da-predostavi-na-ukrayna-savetskite-mig-29-i-su-25

  Атлантическият съвет на България /АСБ/ призовава правителството на Република България незабавно да се освободи от станалите вече неизползваеми и ненужни за отбраната на страната стари съветски изтребители МиГ-29 и щурмовици СУ-25!
  Мотивите ни за това са следните:
  За България вече е категорично невъзможно Русия (или Беларус) да бъде място за каквато и да са ремонти и поддръжка на съветска военна техника, която все още е на въоръжение в Българската армия.

  С ремонтите на старата съветска военна техника в Русия и Беларус вече е свършено. След началото на руската завоевателна война против Украйна тази възможност повече не съществува!
  Най-малкото защото руският военнопромишлен комплекс вече е обект на сурови санкции.
  За всеки здравомислещ човек по света, дори и за най-заклетия български русофил, бил той и генерал или пилот, е ясно, че Русия необратимо се отправи към военно-технологичното „гробище“ на света.

  Поставена в тотална технологична изолация от развития свят, Русия дълги години след тази своя авантюристична агресивна война няма да има достъп до модерни технологии за своята военна промишленост. Нейният военнопромишлен комплекс ще продължи още много години да бъде в пълна блокада. Дори ако Русия по чудо си вземе поука и реши да се развива като нормална демокрация, той ще бъде дълго време под тотален контрол за блокиране на всякакви реваншистки помисли.
  В допълнение към това, поради тяхната остаряла технология и инженерна концепция, тези самолети изискват скъпа поддръжка с висока интензивност, която е толкова по-честа, колкото повече летят. А летенето е неизбежна необходимост – в мирно време за тренировки, а в криза и война, както многократно се убедихме и продължаваме да се убеждаваме – за да бъдат отблъсквани руските заплахи към нашето въздушно пространство.
  Това в най-голяма, в най-критична степен важи за старите бойни самолети от българските военновъздушни сили, произведени още по времето на СССР. На Русия повече категорично не може да се разчита за техния ремонт и поддръжка!
  В държава, превърнала се в парий, български пари е престъпно безотговорно да се наливат, особено що се отнася до отбраната!
  АСБ заявява, че агресивната и непредизвикана война на Русия срещу Украйна е война на Русия и срещу Европа, и срещу свободата и европейското бъдеще на България. Реакцията на целия свят срещу това руско вероломство показа недвусмислено:
  Русия категорично е порицана и осъдена политически, Русия е напълно изолирана от световния бизнес, Русия днес е прокълната от всеки нормален човек по света.

  За България сега се отваря шанс, само с един умен ход, да реши няколко крайно належащи задачи:

  1) Да помогнем наистина смислено на Украйна в този съдбовен за нея и тежък за Европа и целия свят час, като ѝ предоставим за безсрочно ползване нашите стари съветски бойни самолети. Украйна има критична необходимост от тях точно сега, когато води истинска Отечествена война срещу руския агресор. Украйна няма време за усвояване на нови и различни самолети. Украйна се нуждае от нашите. Сега! После ще бъде късно – и за нея, и за нас. Съюзните държави Полша и САЩ вече започнаха да работят по реализацията на тази задача. Варшава започва да се освобождава от съветските самолети, като получава срещу това американски изтребители F-16.

  2) Да се включим достойно и съществено за отблъскване и вразумяване на агресора Русия и за прекратяване на това руско безумие. Вместо да бъдем в групата на “пробитите” от влиянието на Кремъл държави, да бъдем достоен и горд член на европейското, евроатлантическото и световното семейство.

  3) Да освободим изведнъж и окончателно българските военновъздушни сили от старите съветски бойни самолети, като прекратим още в този час агонията на тяхната крайно скъпа и безперспективна поддръжка, която, при тази война на Русия против Украйна, се превръща в напълно невъзможна и за в бъдеще.

  4) Да договорим със съюзниците ни от НАТО, и особено със САЩ, незабавна и безвъзмездна усилена съюзна охрана и защита на въздушното ни пространство и същевременно – едно финансово по-изгодно, ускорено и комплексно придобиване на още съвременни самолети F-16 в тяхната пълна оперативна способност, включително инфраструктура, поддръжка и експлоатационна помощ, доктрина, обучение, съвместни тренировки и т.н. Такава солидарна и безвъзмездна подкрепа по охраната на въздушното ни пространство от надеждни сили на нашите съюзници трябва да продължи до въвеждането на новите самолети F-16 на въоръжение и поемането от тях на бойното дежурство.

  5) Да освободим и незабавно да пренасочим значителен финансов ресурс от поддръжката на старите съветски самолети към придобиването на жизнено необходими и сега липсващи оперативни способности на Българските въоръжени сили. И особено на такива, необходими за изпълнение на поетите от България ангажименти към НАТО.

  6) Да защитим истински земята си от агресора, който няма да се спре, докато не го спрем ние!
  Украйна ще спечели тази война, защото е на страната на свободния човешки избор за щастие и напредък, а срещу себе си има държава-диктатор, тиранин и агресор, който заплашва не само нея, а цяла Европа и целия свободен свят.
  България сега трябва да заеме ясна позиция и да докаже на дело, че е надежден съюзник в НАТО и солидарен партньор на Украйна в този тежък час!
  Атлантически съвет на България

  България / МиГ 29, Украйна, война, Русия, Атлантически съвет на България

 14. Не е шеговито: Ако сега запада предаде Украйна на Путин и се подчини….. до няколко години ще трабва да предаде на Путин и ГДР!

 15. Павлик Матросов,

  абсолютно споделям мнението ви за състоянието на Българските ВВС.
  Преди 30 години в Долна Митрополия кандидатстваха по 500-800 млади бъдещи летци.
  Като възпитаник на ВНВВУ, знам каква база беше оставена да се руши. На пистата организираха автомобилни състезания, срам за управлението на армията ни.
  Българската армия е толкова беззъба в момента, че присъствието ни в НАТО е облекчение.
  Велико руските и Велико сръбските интереси отдавна да са ни откъснали от цивилизованият свят, ако не сме страна член на НАТО.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.