Глупостите, лъжите и самохвалствата на Първанов се изляха от екрана на гостоприемната за тях БНТ с констатацията му за “неприятната” война

 

Чудех се къде ли ще избере за най-удобно да цъфне нарцисът Георги Първанов, за да продължи със самохвалствата си в условията на жестока руска агресия недалеч от България. Каква “изненада”, избра си сервилното студио на БНТ с водещ Георги Любенов днес!

Двамата произведоха истински куриоз как се заобикаля абсолютно неоспоримата тема номер едно за света и България. Изхитриха се да сътворят шедьовър на интервю без въпроси и без отговори. Ако някой българин или дори чужденец е очаквал да чуе мнението на бившия главнокомандващ за актуалната обстановка във връзка с най-застрашаващият световния мир момент от съвременната история след Втората световна война, не е познал. Любенов направи чудеса да обслужи егото на бившия ни президент в угода на Путлер, за когото руски журналисти написаха подигравателно, че е бил “превъзбуден” като домакин на Путин през януари 2008 година в София.

Явно възбудата му не е спаднала. Дори и с намек не се разграничи от най-големия злодей на нашето време – при положение, че ужасно обича да се хвали какъв пацифист е бил като главнокоманващ. Предпочете да говори с умиление колко много световни лидери са уважили онзи Путин от 2005 година по време на любимия му парад на победата на Червения площад. Донесъл си беше даже снимка да се покаже пред камерите, че и той е бил там. Къде без Първанов, който говори за миналите отношения между НАТО и Русия чрез понятието “по мое време”, сякаш той е уреждал тези отношения!

Любенов услужливо не го попита защо 10 години по-късно въпросните световни лидери изчезнаха от Червения площад на същата дата в знак на протест срещу руската окупация на Крим. Не е от незнание. Знам, че водещият знае. Защото бях в студиото му именно по този повод на 9 май 2015 година ( за последен път ). 

Единствената оценка, която се отрони от устата на Първанов за водещата световна тема, която няма как да не вълнува и най-аполитичните хора у нас, беше, че войната е “неприятна”. Явно за него има и приятни войни, макар да хвърли в пространството абстрактно обвинение срещу “войнолюбците” в България, обяснявайки, че ние трябва да подкрепим Украйна само с хуманитарна помощ. Хуманист, та дрънка, който явно няма нищо против факта, че хуманитарната криза в центъра на Европа се дължи на вероломното нашествие по заповед на онзи, в чието присъствие той се превъзбужда.

“Пропускайки” тази причинно-следствена връзка,  Първанов не пропусна да наблегне на важността на 3 март като причина да има след това Съединение. Значи може да вика на помощ формалната логика, когато му изнася! Друг е въпросът, че войната на Русия за доближаване до Проливите, маскирана като освободителна за славяни и православни, нямаше да я има без Априлското въстание, предизвикало всички следващи от него събития, свързани с българския стремеж към свобода – включително и за независимост от бруталния руски натиск върху младата българска държава, с която Русия къса дипломатическите отношения за цели 10 години като форма на отмъщение за този български копнеж да се еманципира от руския си опекун.

Първанов припомни пак своите заслуги пред Москва – от подписването на “големия шлем” в енергетиката под погледа на Путин в София, до отказа преди това в качеството на лидер на БСП да подкрепи НАТО при спасяването на косовските албанци от геноцида на неговия другар Милошевич ( на когото, ако сте забравили, беше написал мило другарско писмо за подкрепа, въпреки насилията му срещу бившите васали на Белград при разпадането на Югославия ). Милошевич по онова време беше нещо като Путин днес заради опитите му да се наложи с военна сила на съседите си и заради международната му изолация, на чийто фон Първанов реши да блесне като изключение с другарското си писмо.

Именно позицията на правителството на Костов и единството му с президента Стоянов беше причината България да бъде припозната най-сетне като съюзник на Запада. Това ускори рязко шансовете ни за присъединяване ни към НАТО и ЕС ( лично съм питал командващия операцията Колин Пауъл), с която при други случаи Първанов обича да се хвали като със свое постижение. Но кой да му каже истината точно в това студио, избрано не случайно от “събеседника” на правата на стар разпоредител на дневния ред в българските медии!

Първанов изръси още една откровена глупост, освен онази за “неприятната” война. Похвали момчетата ( пардон, офицерите, както се поправи ) от НСО, че били посрещнали мъжки снежните топки на планинския връх. Какво мъжество само, а – посрещнеш снежна топка с голи ръце! Това женчовците в училищния двор не го могат, само истински мъж е способен на такъв подвиг, нали.

Но нищо от вредната поява на този галеник на българските медии не може да се сравни с лъжата му, че Русия не била предизвикала с нищо Украйна по отношение на желанието й да се присъедини към ЕС. Това е прекалено дори и за такъв изпечен манипулатор. Защото истината е точно обратната. Путин предложи на украинския президент Янукович огромна сума, за да не отиде във Вилнюс и да подпише предприсъединителния договор с евросъюза. Янукович прие и това предизвика в края на 2013 година мирните протести в Киев, срещу които се нахвърлиха копоите на Янукович от БЕРКУТ. Лично Путин детонира противпоставянето в Украйна, довело до днешната трагедия на Украйна. 

За финал на т.н. интервю, вече след неговия край, Първанов взе отново думата и любезно я получи, за да каже явно най-важното, което си е намислил предварително да заяви. Защити пламенно съветската светиня МОЧА във връзка с подновените искания за нейното преместване. Видя се, че червените линии на онези от Червения площад са закон за дългогодишния вожд на московците у нас, който пътьом се изказа ласкаво и за “центриста” Стефан Янев. Потупа го бащински по пагона за намерението му да върви явно по неговите стъпки с новия си политически проект.

ОБЕЩАНИЯТА НА ПЪРВАНОВ В ЕДНО ВЕСТНИКАРСКО ЗАГЛАВИЕ:

 

 

 

68 мнения за “Глупостите, лъжите и самохвалствата на Първанов се изляха от екрана на гостоприемната за тях БНТ с констатацията му за “неприятната” война”

 1. Колко и липсва на България един Пиночет, колко и липсва !

 2. Не мога да повярвам, че този боклук все още получава трибуна! Очевидно изчегъртването никак не се случва!

 3. Чудесен анализ на БТВ-събитието тази сутрин. Съжалявам че се преждевременно изразих мнението си по въпроса в предходния пост на Иво Инджев, но всъщност няма какво да добавя.

 4. Ако ми позволите да коментирам в стила на Тодор Живков, кой е този Първанов? Неговата партия получи на последните избори 0.1%. (или беше на предпоследните – беше поканил в редиците си вървежния тогава Мангъзов да му вдига рейтинга). А ако се яви отново на президентски, Гошката сигурно няма да хеане и 1/10 от този резултат. Политик без всякакво влияние. Петата колона явно го е закъсала откъм кадри, щом са опряли до него.

  За него няма как някоя война да е нещо повече от “неприятна”, защото е бил главнокомандващ, няма да му се налага да лежи в окопи я. Отношението му е все едно коментира конфликт между племена в джунглата на Амазония. Какво толкова (по Алеко Константинов) ще очернят няколкостотин къщи. Хепидже маслахат! Ако солдатите бяха положили оръжив, и един човек нямаше да умре.

  Впрочем, тъкмо това щеше да е вероятният сценарий, ако не бяхме в ЕС и НАТО и Русия беше нападнала нас. Впрочем, защо да ни нападат? Изпращат някой треторазряден дипломат (па няма и нужда да пращат, Митрофанова е достатъчна) който да обяви, че от него ден нататък руският език е официален в България и сменяме лева с рублата. Всенародно вселие. След което всенароден мрак.

 5. Напоследък реагирам на гнусното нагаждаческо каканижене със стомаха си. Мислех си, че след гарелов едва ли някой ще ми причини по-голямо гадене, уви днес първанов ме опроверга.

 6. Таваришч Параванов е СЪДРУЖНИК с Костя Копейкин/Рубльов/!!

 7. Изгледах с тотална погнуса цялото “интервю” – което си беше чиста PR акция на русоробите в подкрепа на руската агресия срещу Украйна.
  Сега видяхте ли какво значи перфиден цинизъм (и от страна на водещият-лакей, и от страна на “интервюирания”)? Как мазно, слузно, със сигурност дълго подготвяно, се стелеше това “интервю”?
  Ей затова поставих и този “водещ” в редицата на Волгин, Беновска,, Дачков и вся осталная…

 8. Първанов е троен шмекер и глупак. Чудно ми е как до сега не са го произвели за професор.

 9. докога тези ПОЛУХОРА ще ебават мамата на българският народ с подобна ОТРОВА от НАЦИОНАЛНТА телевизия?

 10. нека да говорят.. нека..
  “имате право да замълчите, всичко което кажете може и ще бъде използвано срещу вас в съда”

  за престъпления срещу човечеството много нацисти намериха справедливост в затворите..
  днес престъпления срещу човечеството са факт в Украйна..
  всеки който защитава чудовището капуткин ще отговаря пред съда..
  нека да говорят..

  https://segabg.com/category-observer/proputinskata-propaganda-e-prestuplenie-po-nakazatelniya-kodeks

 11. Христо Иванов си вдигна сериозно рейтинга когато направи единственият в кариерата си значим лидерски ход – лодката при Росенец.
  Аз се надявах че си е взел поуките тогава и че ако иска повече хора да му вярват и да го следват е да е по-смел (Знам че даване на ъкъл острани е лесно)

  https://frognews.bg/novini/hristo-ivanov-eventualni-izbori-shte-badat-specheleni-reshitelnata-pomosht-ruskata-armiia.html

  От тази статия (не съм слушал интервюто) оставам с впечатление че е раздвоен.
  От една страна е разбрал че светът е вече друг и има нужда от пренареждане но от друга страна е плах относно следващата стъпка – предлага да се говори с БСП..
  Нека да му дам идея – опитайте се също така да поговорите с Копейкин, Радев, Първанов, Волгин, Гарелов, и т.н.
  Обадете ми се като постигнете напредък..

 12. https://segabg.com/hot/category-foreign-country/rusiya-byaha-arestuvani-nad-1600-protestirashti-sreshtu-voynata

  Ще се повторя но четейки тази новина съм все по-убеден че Украйна е страната която ще спаси русия..
  В момента мафията в русия е облекла в закони тоталното смазване на народа си.
  Протестите са забранени, грозят те до 8 години затвор ако си покажеш носът на площада на протест.
  Строени са многобройните башибозуци и автобуси готови да се бият за мафията.
  В общи линии руският народ е заробен като крепостен селянин.. за разлика от гордите и свободни украинци.
  руската мафия естествено ще загуби войната в Украйна и това ще развърже ръцете на много руснаци които са несъгласни с войната и с капуткин но на този етап ги е страх и не могат да се организират успешно срещу огромният репресиращ апарат..

 13. Чудех се дали е подходящо да постна тъкмо под тази статия този подслушан разговор и реших, че да!!!
  Гоце е шпионин та дрънка!!! А и се гордее с това!!!
  Не знам дали е автентичен разговора, но Путиссимо е отчаян, завалията:

 14. Дали тази прогноза е само метафора?!

  Прогноза: Какво ще стане, ако путинофилите вземат властта в България?
  Емил Азар

  (Поучително четиво за тези, които в МОМЕНТ НА ВОЙНА В СЪСЕДНА ДЪРЖАВА приканват към смяна на правителството у нас и нови избори, както и онези, които си позволяват да критикуват президента Зеленски по време на ВОЙНА В УКРАЙНА за някакви си минали “прегрешения”, за мен са опасни манипулатори, зловредни пропутински тролове.)

  https://frognews.bg/novini/prognoza-kakvo-shte-stane-ako-putinofilite-vzemat-vlastta-balgariia.html

 15. Цитат от Христо Иванов:
  “Никой не може да поеме отговорността в тази ситуация България да остане без управление и да отидем на избори, които да бъдат спечелени с решителната помощ на руската армия.”

  Що за мисъл е това?
  Просто не знам какво да кажа..
  Ако теб те е страх да поемеш отговорност то време е да отстъпиш.
  Да плашиш НАТОвска държава че изборите щели да бъде спечелени от руската армия е да свириш в оркестъра на Израждане.

 16. Здравейте, има ли някакви планирани протести срещу руската агресия в София? Не мога да намеря никаква информация. Благодаря

 17. Не разбирам какъв е този страх сред някои политици..
  Дами и господа, времето е разделно.
  Видя се защо нещата в страната не вървят – заради руските роби паразити които са повсеместно във властта.
  Време е да се попита народа отново.. и този път въпроса ще бъде – В Европа и НАТО ли оставяме или отиваме при братоубийците които видно е се опитват да върнат украинският народ обратно в омразният казан?
  Та, дами и господа европейски политици – защо не избори?
  Ще бъде един чудесен лакмусов тест.. и за тези от ГЕРБ.. да покажат пред българският избирател ясно къде стоят по въпроса.
  Очевидно е че за да има напредък по каквито и да е други приоритети – образование, съдебна реформа и т.н. обществото трябва да се освободи от руските агенти.
  Сега е момента за това.
  В противен случай ще получите стабилност.. стабилно оставяне в руската кочина за неопределено време напред.. и липса на каквото и да е уважение от Запад понеже вече ще знаят що за троянски кон сме..
  Само когато спечелим тази битка ще може да свалим МОЧА и Альоша, ще можем да започнем да пишем и четем реалният прочит на историята ни, ще можем да се справим с корупцията.
  Другото са надежди говежди..

  Не се притеснявайте от това че Радев ще назначи служебно правителство.
  Няма да има проблем – нито относно войната в Украйна нито във вътрешен план ще има промяна. Те така или иначе контролират всико това и в момента.
  И нещо друго – изборите трябва да са с хартиени бюлетини.

  Христо Иванов бе герой защото на Росенец се би като лъв с ордите на МВР.
  Не бе го страх да бъде смъкнат в прахта и калта.
  Мисля че сега е пред уникален шанс за едно ново, много по-голямо геройство.
  Виждаме че от другата страна има невероятна мобилизация и ако на това не бъде отговорено подобаващо ще изтървем нещата за много години напред.

 18. Уважееми Г.Харизанос, тъй гато сте съдник на Христо Иванов – т.е. по-стойностен от него,по-добре е вие да се обадите на Копейкин,Радев,Първанов,Волгин,Гарелов и т.н. за да има по-голям ефект. След това вие се обадете.

 19. https://cruxnow.com/church-in-europe/2022/03/russian-orthodox-priests-call-for-immediate-end-to-war-in-ukraine

  Руски свещенници събират подписка против войната..
  Предполагам повечето са в чужбина, там където пропагандата все още не ги е омотала..

  Българската църква мълчи.. СРАМ!
  Кобуртготски мълчи.. СРАМ!

 20. Искам отново да напомня, че САЩ и Великобритания, като начало, а от там и НАТО, имат пълно право да се намесят, след като са гаранти на териториалната цялост на Украйна, съгласно договора за разоръжаване на Украйна от 1994 г., който Руслямската държава (по известна като Империята на злото и лъжата) тотално, вероломно и грубо наруши. Искам да попитам, а когато Путин нападне примерно България пак ли САЩ и Великобритания, а и НАТО ще пренебрегнат задълженията си заради някакви опасения, че ще се сблъскат с руски войски?

 21. Българин,
  това изказване на Мерц може би малко сте го извадили от контекст и е от времето, когато новия канцлер Шолц, се мъчеше да се покаже половин „миротворец“.
  Явно Християндемократите, вече като опозиция, не искаха да дават признак, че желаят да детронират или да са в конфронтация с новото правителство.
  В последващо изказване те обявиха единомислие с новите санкции за предоставянето на немско въоръжение.
  Едно още по-ново изказване на Мерц дори е показателно, че той търси повод как да се премине и към една още по-ефективна подкрепа, немско участие с военен контингент при боевете там.
  Той каза (по смисъл), че щом Русия вече е обстреляла атомни реактори в Украйна, а те са шест, като при един от тях поради военен обстрел е произтекла от това авария. Ако обаче бъде засегнат важен защитен сектор, като охлаждането, дори (забележете) ако поради възпрепятстване, следващата смяна не може да поеме работата си там, може да се произтече ГАУ подобен на този в Чернобил. От него както там, ще бъдат засегнати не само украински а и много други области и страни, между другото и европейски. От тази гледна точка, това означава и военно действие насочено срещу страни на ЕС, които са и членки на НАТО. Вероятно с това той иска да даде възможност на меката китка Шолц да поразмисли и при ожесточаване на боевете, със следващо решение дори да увеличи военната подкрепа. Това, погледнато от мен, е добър ход!

 22. Към Мел:

  Разликата в нашия случай е, че ние сме под защитата на най-важния член от договора от Вашингтон за автоматичната защита на всеки член на НАТО при нападение над него. Украйна, уви, не е. А дали вероломното прегазване е повод за намеса на страните, гарантирали – това е въпрос, който би трябвало да задейства такава намеса още през 2014 г. с окупирането на Крим. Т.е. явно протоколът от Будапеща от 1994 година не обвързва гарантите с нещо повече от “морална” защита.
  Путин отдавна е закован на стълба на позора заради прегазването на протокола от Будапеща, но това явно не го спира.

 23. Да му кажа на Харизанов.
  Друже, според вас, партията на Стефан Явен, дали се създава точно сега, с цел да си живурка ИЗВЪНПАРЛАМЕНТАРНО, или е в координация с предизвикване на НОВИ ИЗБОРИ, и да се намърда ВЪТРЕ в Парламента.
  Как мислиш, Георги? Една партия защо се създава? И точно такава партия, и точно в този момент?
  Оня ден ви писах нещо за новите избори, точно сега…Продължавайте да лаете в един хор срещу Правителството, заедно с Копейкин, ГЕРП, дпс и разни “консервативни”, “национал-“патриотични”” утайки (които за щастие сега са извън Парламента, но странно как, постоянно ги канят по медиите…Странно как, сещаш ли се как). Прочее, наблюдавайте бсп. Ако прокремълските сили в нея вземат явен превес, тя сама ще напусне Коалицията…и ще се ходи на избори!

  Който разбрал – разбрал!

 24. Асен,

  Ние сме съдници на всеки политик, в това няма нищо лошо а напротив.
  Не се страхувайте да критикувате довчерашните си любимци ако виждате че не се справят.
  Иначе ставаме като капуткин който не търпи критика и се е заобиколил с “yes” хора които в крайна сметка са създали паралелна реалност за него..
  Поздрави

 25. Сайтът марица брутално блокира адреси, които подкрепят Украйна и са против руската агресия там.
  Последното блокиране беше днес следобед, около 15.49 минути!
  Министърът на електронното управление (нали е от ДБ?) да вземе да се намеси.

 26. Г-н Инджев 17.01

  А знаете ли за задействане на споменатия Член за защита на страна-членка на НАТО, дали се изисква ПОИСКВАНЕ на задействането му от Правителството на нападнатата страна?
  Това е важното!
  А ако ни нападне русия, и по една, втора или двайсе и осма причина тогавашното наше Правителство НЕ ПОИСКА помощ от НАТО, какво става?
  Питам за това, защото сегашната агресия срещу Украйна е много по-нагла, брутална и кръвопролитна, отколкото, примерно, ситуациите и кланетата навремето в бивша Югославия, Ирак, Афганистан, Либия…При тези случаи (напълно справедливо и законно с Резолюции на ООН) Западът се намеси, и в голяма степен предотврати кръвопролитията.
  Та се питам, основанието сега да не се намесва, кое е ?
  Ядрения бутон на путин, нали?

 27. Борис,

  Аз само цитирам mediapool, от днес, 06-3-2022 г., нищо повече!
  Изказването на г-н Мерц, явно не е отпреди седмица, или е от вчера, 05-03-2022 г, или от днес, 06-03-2022 г.
  Това няма особено значение…От вчера до днес загинаха поне няколкостотин цивилни украинци!
  ЕТО ТОВА ИМА ЗНАЧЕНИЕ!


  Надявам се, ме разбрахте, като съмишленик?
  Или?

 28. Асен
  06.03.2022 в 16:36

  Хубав Ваш коментар! Подкрепям го!

 29. Хвърлих едно око на въпросното интервю и останах изумен.
  На екрана видях едно трътлесто, чевенобузесто ангелче, което стиска с дебелите си пръстченца една несъразмерна за ръста му арфа, пръцка цветна дъга и пърха любовно с мигли. Направо се просълзих от умиление. Дощя ми се веднага да гласувам за НЕГОВАТА партийка на следващите извънредни избори, които то с Божествената си мъдрост ни предрече. Розавата му тогичка едва стигаше до пъпченцето му, а неговият домакин го гледаше влюбено в оченцата и после целуваше сладкото му дупенце, докато най-накрая въпросното дупенце не изака едни огромни, червени, мазни и миризливи лайна…
  Като гледах какви свирки прави на бившия вече пРезидент, се сетих за поведението на въпросния натокан водещ по време на разговора му с ген. Атанасов вчера. Вчера Лиубенов беше като зло куче, което пази къщата, докато стопанина му го няма.
  ВЕЧНА СЛАВА НА ДРУГАРЯ КОШлуков, КПСС-БКП (2 пъти), ВЕЧНА ДРУЖБА С Б-РАДСКИЯ СЪВЕТСКИ НАРОД, ДА ЖИВЕЯТ СИЧКИ БЕКАПЕТА, ПО СИЧКИТЕ ЗЕМНИ КЪЛБЕТА. АМИН.

 30. Г-н Инджев, кой при това положение ще разчита на гаранции за суверенитет и териториална цялост от САЩ, като те не струват и пукната пара? Коя страна кандидатстваща в НАТО или ЕС ще може да разчита на помощ при инвазия, защото това са дълги процедури. Отказът на САЩ и Великобритания да изпълнят договора от 1994 г., не означава ли и че ще има отказ от член 5 на НАТО, още повече, че там пише “… ще окаже помощ на нападнатата страна или страни по Договора, като незабавно предприеме, индивидуално и съгласувано с останалите страни по Договора, ТАКИВА ДЕЙСТВИЯ, КАКВИТО СМЯТАТ ЗА НЕОБХОДИМИ, включително употребата на въоръжена сила, за възстановяване и поддържане на сигурността в Северноатлантическата зона.
  Всяко такова въоръжено нападение и предприетите като следствие от него мерки ще бъдат незабавно доведени до знанието на Съвета за сигурност. Осъществяването на такива мерки ще бъде прекратено, след като Съветът за сигурност предприеме необходимите стъпки за възстановяване и поддържане на международния мир и сигурност.” , т.е. всеки може да се сметне, че необходимите действия са … да не се влиза в конфликт с руската армия и налагане на още смешни санкции към лица. Защото не е императивно записано, че употребата на военна сила е задължително…

 31. Преди време Волкер каза каква е гледната точка на Запада към Будапещенския меморандум – всяка страна се е задължила да зачита териториалната цялост на Украйна, а не да я брани. Но ако при Крим имаше оправданието, че Украйна не се съпротивляваше, сега има всички основания да ѝ се помогне по хуманитарни причини.
  Дано оръжието не закъснее…
  Съобщенията за свалени ракети ме обнадеждават, че без много шум са им прехвърлили нещо по-сериозно… А дано, ама надали…

 32. Трима цивилни бяха убити при опит за евакуация от град Ирпен край Киев в неделя. Те са попаднали под обстрел на руските сили, които са използвали минохвъргачки за разрушаването на мост. Съоръжението е било посочено като част от евакуационен маршрут, съобщава “Дарик”.

  Според някои украински медии загиналите са от едно семейство. Информацията бе разпространена и от The New York Times, който съобщава, че трима членове на едно и също семейство са станали жертва на атаката.

  Вестникът разказва, че малки групи хора са бягали през участък от открит път, като са били подпомагани от украински войници, за да стигнат до прикритие.


  Бог да прости невинните жертви на руската агресия!

  “Неприятно!”, би казал др. ГОЦЕ…нали?

 33. Българин,

  Знаем че капуткин обича да планува отдалеч.
  Също така знаем колко пленена е страната от руската сволоч, това стана още по-ясно последните дни.
  Едно време влезнахме в НАТО и ЕС но тогава бяхме на 31-во място по свобода на словото, сега сме на 112. Това показва накъде вървим.

  Ако не си размърдаме мозъците скоро и от НАТО и ЕС ще излезнем – тези които ни сринаха до 112 място ще намерят начин.

  Въпрос, след като путинистите плануват отдалеч не ви ли е малко съмнително че руската кучка радев даде плацдарм точно на един “про-западен” политик като КП а не на някой по-така?
  И както е споменавано много пъти тук кой направи радев политик?
  Как мислите, ако московлиите са знаели какви ще ги вършат в Украйна кой за тях е по-добрият вариант за правителство в България в този момент – откровено рашистко или хибридно?

  Аз мисля че те печелят в този момент България да има уж “про-европейският” КП като премиер, т.е. хибридно правителство.
  По този неща тук нещата ще бъдат кротнати докато отмине бурята и няма да има бутнати паметници и т.н.
  Междувременно ще продължават да разработват анти-ЕС и анти-НАТО настроенията което е видно се върши яко в момента, т.е. използват яко кризата за да продължават с плановете си с откъсването на БГ от Европа.

  Като добавим и тренировките на руските “почиващи” по черноморието споделено тук от SMS и други и картината започва да придобива по-завършен вид.

  Имаме си работа с много коварен враг който отдавна работи да ни разкара от Европа, нека се събудим.
  Тук много може да си говорим против Волгин и подобните му в медиите но нито те нито МОЧА и Аьоша са на тоя етап застрашени от приказките ни понеже е обявено затишие, търсим спокойствие и т.н. вместо да поискаме конфронтация с този враг, назовем го истинското му име и изкараме истинските му намерения пред българският гражданин.

 34. Българин
  06.03.2022 в 17:34

  Не съм никакъв хибрид, не ставайте смешен само защото имаме разминаване по някои въпроси.

 35. Сталин, Хитлер и Путин се различавали само по едно-първите двама имат мустаци.

 36. Зря медведь полез в украинский улей. Перелом уже наступил. Россия будет разбита!

 37. Спокойно, “специалната операция” върви по плана. Но не по путиновия, а по плана на свободния свят за свалянето му и елиминирането на путинизма. Очаквайте светкавично влизане на Финландия в НАТО. Това ще превърне в “боклук” ултуматума му за спиране разширяването на НАТО на Изток и ще го гледаме да се върти в непраните си гащи, като “непобедимите” му войничета загащени от съпротивата. Светът и Израел превърнаха в боклук пропагандата им за “борба срещу нацизма” и тръбенето, че “денацифицирал” Украйна. Изцепките им за доброволното, радостно завръщане на “украинците като руснаци в скута на майка Русия” се провалиха с гръма и трясъка на бомбите им върху тях, с хилядите жертви и с фоерверките на подпалените руски танкове и самолети. Колкото до нашите путлеристи, ще се окаже,че пак украинските солдати и Мак Гахан ще ни освобождават от т/руско робство, защото путинките ни растат като паразитни гъби върху лайната на русофилството.

 38. Харизанов
  06.03.2022 в 18:05

  В коментара си от днес, 06.03.2022 в 17:34 НИКЪДЕ НЕ СЪМ СПОМЕНАВАЛ ВАС! Никъде!
  Имам впредвид гласуването в дадения от мен линк.
  Не е необходимо да ми се извинявате..

 39. Днес пък в “На фокус” по НоваТВ един бесарабски българин твърди, че войната не била между!!! Русия и Украйна, а между Русия и САЩ!!! И този сърцераздирателен певец на съветски песни от втората световна като напр.”Партизанка молдованка” и “Катюша”, заяви че няма друг коментар по въпроса за войната там.

 40. Георги Харизанов

  Имаме разминаване по някои въпроси, но аз ви попитах в поста си нещо.

  “Друже, според вас, партията на Стефан Явен, дали се създава точно сега, с цел да си живурка
  ИЗВЪНПАРЛАМЕНТАРНО, или е в координация с предизвикване на НОВИ ИЗБОРИ, и да се намърда ВЪТРЕ в Парламента.
  Как мислиш, Георги? Една партия защо се създава? И точно такава партия, и точно в този момент?
  Оня ден ви писах нещо за новите избори, точно сега…Продължавайте да лаете в един хор срещу Правителството, заедно с Копейкин, ГЕРП, дпс и разни “консервативни”, “национал-“патриотични”” утайки (които за щастие сега са извън Парламента, но странно как, постоянно ги канят по медиите…Странно как, сещаш ли се как). Прочее, наблюдавайте бсп. Ако прокремълските сили в нея вземат явен превес, тя сама ще напусне Коалицията…и ще се ходи на избори!”

  Чакам вашия отговор.
  И още нещо, моля Ви, като давате линк, не е необходимо след това да пействате и цялото съдържание на инфото в него…Не за друго, затруднява читателите.

 41. Към Българин:

  Използвам добронамерения Ви тон в полемиката, за да призова за пореден път коментаторите да коментират желаните от тях теми, а не други коментиращи. Така ще ми спестите и неудобство да хабя сили, време и нерви да се чудя кой крив и прав, вместо да се занимавам с онова, заради което съм създал и поддържам този блог и форума в него, който понякога ми иде да закрия, за да се отърва от ролята на безсилен наблюдател на братоубийствените престрелки в него.
  Струва ми се просто: не се заяждайте помежду си и няма да има повод за отклоняващи вниманието препирни! Има достатъчно поводи за упражняване на критичната ни енергия спрямо други очевидни мишени.

 42. Българин,

  Мисля че отворих в постовете си като казах че другата страна се е активизирала максимално докато ние призоваваме за стабилност.
  За линковете, понякога поствам съдържанието но не винаги, извинявам се ако това ви затруднява.

  Поздрави.

 43. Съгласявам се, г-н Инджев!
  Просто зададох въпрос към Георги Харизанов, това е.
  Не съм го коментирал, нито наричал по никакъв начин “хибрид” , по никакъв начин!
  И сметнах да му се обоснова за което.
  Спирам,

 44. Аз ни в клин ни в ръкав искам да поздравя домакинът и пишещите в този форум за будната ви позиция спрямо Русия. Винаги ми е било приятно да чета статиите на Иво Инджев, но до скоро се бях уморил от антипутинистката реторика. Не защото не смятах, че е вярна, а защото мислех, че си имаме други проблеми. Оказа се, че е имал всички основания, защото Путин наистина е голямото зло на нашето време. Възмутен и омерзен съм от случващото се и реакцията на промитите мозъци у нас. Бъдете здрави и да се надяваме путинисткото зло да бъде сразено и Украйна да се спаси. Може би и ние покрай нея, но нямам големи очаквания към народа ни.

 45. Към Българин:

  Не Ви критикувам, а използвам възможността да се вмъкна между куршумите в престрелките, за да призова те да спра.Изпитвам неудобство при това, защото не искам да звуча като някакъв арбитър ( или ментор, на Боже). Уважавам свободата на мненията (ви), но не мога да поощрявам пренасочването на кипящите страсти от важното, към второстепенното, като е самоизяждането на съюзниците по принципни въпроси.

 46. @Българин,

  Няма проблем, всичко е точно, нямам лоши чувства към вас.
  И как бих могъл да имам?!!
  Вие се опитвате да събудите заспалият български народ като излизате с Европейското и Украинското знаме и с това печелите респекта ми!
  Притеснявам се обаче че, сега след като народа е облъчван непрестанно последните няколко дни от гнусната дивашка пропаганда, ако излезете на улицата с тези знамена може и да установите че няма да получите същата подкрепа.

  @Г-н Инджев

  По принци съм съгласен, трябва да сме единни в този момент и да няма много търкания. Най-малкото за да не ви губим времето както казахте.
  Но е факт че сме различни и ще има различни перспективи и идеи.
  Важното в такива случаи според мен е идеите да се преценяват и претеглят според заслугите им без да се отклоняваме в персонални квалификации, атаки и т.н. (аз също сигурно съм виновен тук в някои случаи така че търся прошка от засегнатите.. денят го изисква 🙂 )
  Знам, човешки същества сме, не е лесно но целта трябва да е общото благо а не натритият нос на противника в поредният дребен спор… а такива ще има..

 47. Разбирам Ви, г-н Инджев!

  Вероятно Г-н Харизанов се е заблудил чисто граматически, от постнатото от мен.

  https://www.marica.bg/plovdiv/gradat/rusnak-britanec-i-bivsh-deputat-povedoha-shestvie-sreshtu-voynata-v-ukrayna#anchor-comments

  Дайте малко помощ на проукраинските, пробългарски и проевропейски коментари ТУК!
  Важно е!
  Дайте да им дадем отпор на прокремълските дежурни хибриди!”

  Под “ТУК” имам впредвид дадения от мен линк в марица! Ни най-малко коментиращите в Блога!
  Мисля,че уточнихме разминаването…
  Поздрави и на Георги!

 48. Ей приятели, Иво не създава тези вълнуващи материали за да провери способността ни да спорим, или да види нивото на нашето его, нито за да ни накара да афишираме тук нивото на свята ерудиция и преданост към каузата на демокрацията.
  Той ни захранва с информация, която да използваме като аргументация и оръжие срещу враговете на демокрацията и за защита на истинските интереси на хората и на цивилизацията, в която предпочитаме да живеем.
  Защото не ние тук, в този форум, с безсмислените спорове помежду ни, ще решим изхода на грандиозната битка за умовете на хората, а обикновените хора, убедени в нашата истина ще решат изхода от войната за нашата свобода и справедливост, в името на която украинците днес умират.
  Прочетете статията в линка, който ви дадох в предходния ми коментар и ще разберете. Извинявай Иво.

 49. Между SMS и Георги Харизанов:
  Болно ми е, че в такъв важен момент, по такава значима тема, кръстосахте шпагите. И двамата сте съблогъри и съмишленици, на които държа, но не мога да си позволя позата на заврян зет, който взема отношение в спора между жена си и тъщата, с репликата: “И двете сте прави”.
  Драги, SMS, на прогнозата на препоръчания от теб автор, приписващ на путлер и неговите гниди у нас чутовно могъщество, отговарям кратко и ясно:
  ” ПРОПУСКАШ “ИКОНОМИКАТА, ГЛУПАКО”!”
  Как мислиш, ако петата колона наистина имаше намерението, куража и силата да пристъпи към изпълнението на обрисуваните от същия автор пъклени планове, присъствието на Хр. Иванов и Ат. Атанасов в правителството на К. Петков ли е силата, която ги възпира?
  /следва/

 50. Същият „автор” самонадеяно /меко казано/ предпоставя резултатите от едни евентуални бъдещи избори. Като един истински Нострадамус /разбирай Дугин/, уверено вещае мрачно и зловещо бъдеще ако само малко шавнем и излезем вън от нечертания ни сценарий, изпълняван от великия водач Радев и поредното конструирано от него коалиционно правителство.
  Предупреждава ни: „Не мърдайте, защото шавнете ли, мигом ще ви влезе!” Сякаш не ни е от 20 години вътре!
  Към какво ни приканват онези, които смятат, че не трябва да клатим лодката, защото в съседство е война, защото сме в седем кризи, защото правителството на безпринципната, марионетна, русофилска по мнозинството си коалиция, лоша-добра, съхранява … Какво съхранява? Настоящето, статуквото?! Защото иначе… б-р-р-р! Иначе ще стане страшно! И от какво ще ни опазят правителството на Румен Радев, на Кирил Петков и славният им батальон?

 51. Любен Пандев,

  Благодаря за страхотната статия – вдърхновяваща!
  И да, има много паралели между Американскта и Украинските истории..

  Една от многото силни мисли от статията:

  “Each passing day adds more stories that Ukrainians will tell not only in the dark days ahead, but in the decades and generations to come,” the author and historian Yuval Noah Harari said in a recent essay. “This is the stuff nations are built from. In the long run, these stories count more than tanks.”

 52. В момента слушам мнението на Иван Костов пред Цветанка Ризова и намирам в негово лице категоричен съюзник…
  Но да се върна на темата. Към какво ни приканват съветстващите да кротуваме, щото виждате ли, без Кирил Петков ще останем като едни сирачета същи? Може би ни приканват към не знам кой поред „исторически компромис”? Да ви напомня този призив на това да „гласуваме с отвращение”? Или на съвета да не тръгваме срещу ГЕРБ, „щото ще се върнат комунистите”?

 53. Съгласявам се с Вас, господин Инджев!

  Точно щях да попитам Георги Харизанов, защо многословно се опитва да ни вкара в референдум за ЕС и

  НАТО, както и в предсрочни избори, както и кому отърва, но се отказвам, защото ме убедихте, че така

  трябва!

 54. Партийките АБВ,Движение 21 ,групата около Кадиев и разни червени формацийки от времето на Зонка Спасова са компрометирани и кауза пердута.Затова ще се прави нова партия да ги събере в едно,в подкрепа или в замена на Копейкин.Видя се,че новообразувани партии вземат повече избиратели от ”столетницата”,явно инженерите залагат на такъв проект.

 55. Г-н Харизанов,
  Тъй като никой не желае да остане без право на глас съм длъжен да кажа: Вие не отговорихте на предизвиканото от вас мое предложение.
  Да не стъпваме в обувките на Първанов!

 56. Асен,

  Извинете, не разбирам за кое предложение говорите..

 57. Павел Тинков,

  Мисля че се притеснявате ненужно 🙂
  Много трудно ще изгубя уважение към SMS или към който и да е друг от многото съфорумците тук които усещам че пишат със сърцата си. Вие естестено сте един от тях.
  Тези сърца понякога бият извън синхрон, и това не е проблем.
  Шпагите ги кръстосваме за тренировка.. аз поне не се засягам от арументирани конфронтации когато фокуса е материята а не вестоносеца.

 58. @ Павел Тинков
  Дано вярвате, че искрено желая Вашата оптимистична прогноза “ИКОНОМИКАТА, ГЛУПАКО” да е вярната и да води към нов успешен избор, само че досегашният ми житейски опит ми подсказва, че в превзета от орките – путиноиди България винаги се сбъдва най-песимистичния сценарии, в случая този от прогнозата на Емил Азар.

 59. https://www.mediapool.bg/ministar-zakov-pritesnen-za-poddrazhkata-na-balgarskite-mig-29-news333024.html

  Новият военен министър е много обтекаем.
  Вероятно това, вероятно онова.. ако поискали.. не им знаели изискванията..
  За сравнение, всички страни които казаха че ще помагат на Украйна направиха много конкретни съобщения преди дни още.
  Точно и ясно бе казана бройка, вид, парична стойност и т.н. на нещата които ще пратят.
  Ние сме царе на овъртания и мотаене до безкрай.
  Или може би затова сте на този пост, г-н “дипломат от кариерата”?

 60. Добре е, че припомняте безславната политическа биография на този плазмодий гоцэ, г-н Инджев. Не че слузестите му мнения имат някаква тежест в обществото, защото си го знаем отдавна, поради което той отдавна е никой. В настоящия период на падане на маските най-големият шок за мен беше последната “изява” на явар дачькав – пребоядисан от тъмносин в путлерочервен.

 61. яневата партия е “dead on arrival”, т.е. мъртвородена.
  Само трябва да често да се повтарят думите му че това в Украйна не било война.

 62. По повод поста на симпатизант/ка на ДСБ:
  Гадините наистина дебнат в мрака и изпълзяват като отровни влечуги на екран или във вестник в критични моменти /и може-би по команда/ за да разпръскват зловонните си миазми!
  Мисля си, ще се сети ли най-после сбърканото ни природонаселение, че водачи, които са хранени с филии с мас и са ползвали нужник на двора, не му носят нищо добро?!
  @ SMS: Като стана дума за житейски опит се запитах: “На колко ли е години?” Моите са 77…
  Спокойно! Мрачните прогнози азарови няма да се сбъднат. Няма връщане назад! Империята на орките рухва! Путлер, Дугин и компания са психопати, но знаят добре, че червените копчета са две Друго ме тормози – пак ще се топлим на чужд огън! Болно ми е и за цената – вече неизброимите украински жертви!

 63. Българин, и не само Вие, този тук е най-прекрасният форум от който научаваме така много и дори се учим на дискусия. Изказаното от мен становище на Мерц го срещнах в германската преса и то, под негово авторство. С това не желаех нищо друго, освен да допълня една новина, която намирам за важна, защото имам чувството, че новото немско правителство някак си се опитва да лавира. Съображения има различни, дори и когато сме от същата страна на барикадата, и напълно правилно е да се критикува (Левски също е казвал, байно да си изкажем грешките и да продължаваме…). Но безусловно, ефективна помощ за Украйна е жизнено важна и тя трябва да бъде дадена на време. Аз също понякога се възмущавам от прекалената „мекушавост“ на Запада, най-вече поради това, че предполагам да познавам руснаците по-добре от някои западни политици. Не е тайна, че като цялост и исторически те са научени да ги респектира „нагайката“. Дори тази дума е тяхна.
  Между другото, не от Мерц, а от коалиционния му партньор– баюварския президент, вчера научих една нова трактовка на изказването. Явно са го намерили за доста опасно и го смекчават.
  Всички виждаме, надявам се и някои от руските петоколонници в България, че сивия молец е параноик и може да се предизвика световен конфликт. От това, трябва да оправдаем страховете на много, както между американците, така и между европейците. И както виждаме Америка и Европа убедително се обединиха, въпреки някакви малки различия относно твърдостта на отговора към Русия.
  Но ако оставим настрана различните поводи, много по-важно е да можем да се съобразяваме и с малко по-различните мнения, които освен, че не са противоположни, могат да се окажат полезни. Ако започнем озлобени атаки, между нас в ЕС, особено при различията в подхода, може да се окаже, че така сме подкрепили Угарката.
  Най-важното според мен в момента е, да търсим обединение в избора на подходящите личности, които ВЕДНАГА да могат да поведат страната ни с една нова истинска проевропейска политика, Това ще е наложително като следствие от неизбежното отстраняване на руската угарка, което ще направят независимо кои руснаци.
  Относно нас, ние трябва наистина вече да сме могли да си вземем поука от направените грешки след и по време на „прехода“, за да няма пословичното мотане и прословутите кръгли маси!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.