Благотворителна солидарност на BELLA VOCE с Украйна в София

 

 

 

 

Не, това не е съобщение с търговска цел. Става дума за благотворителен концерт в полза на пострадалите от руската агресия в агресия в Украйна. Дано и други български творци последват този пример!

 

 

 

 

МУЗИКАТА НА УКРАЙНА – 21ви март 2022г. в зала „България“ .

Благотворителен концерт в полза на пострадалите от войната в Украйна.

С участието на BELLA VOCE, вокален ансамбъл „Славяни“, квартет „Филхармоника“, пианистът Светлин Христов и актьорът Даниел Цочев.

Артистите ще изпълнят произведения изцяло от украински автори.

Софийската филхармония ще предостави 100% от приходите на Българския червен кръст за кампанията му за подпомагане на пострадалите от войната в Украйна.

Билети се продават на касата на концертен комплекс „България“ и в мрежата на „еventim“.

https://www.eventim.bg/bg/bileti/muzikata-na-ukrayna-sofia-bulgaria-hall-579359/event.html


 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЗА МОРАЛНАТА ОТГОВОРНОСТ НА ТВОРЦИТЕ ( по която се канех да пиша, но Чавдар Гюзелев ме е изпреварил). https://kafeneto.wordpress.com/2022/03/07/талантът-не-е-индулгенция/

7 мнения за “Благотворителна солидарност на BELLA VOCE с Украйна в София”

 1. Браво и най-сетне!

  https://www.youtube.com/watch?v=dF1j-SQzrCg

  Квітка Цісик – “Рiдна мати моя”

  Да си спомним за Украинския славей ….

  Предлагам всички коментатори в Блога от днес 7 март 2022 да сложим знамето с цветовете на Свободата до името си, когато коментираме. В знак на подкрепа и уважение към Народа на Украйна.

  Българин💙💛

 2. Прекрасна инициатива. Ние сме там.

 3. Светльо Христов ми е приятел, правили сме заедно авторски концерти. Изключително талантлив пианист и е съвсременен композитор (за творчеството му не мога да поставям оценки, тъй като не симпатизирам на прекалено абстрактната съвсременна музика). Асистент в Консерваторията. Това е само още един аргумент да ида на концерта.
  Другото, което исках да споделя, е, че вчера по обяд бях в централата на Червен кръст (София), казаха ми, че сутринта е заминал голям камион към Украйна, а пред очите ми започваха да товарят втори. Въпреки шума, който петата колона вдига, у нас има много хора, които са съпричастни на украинците.

 4. До Българин:
  Адмирирам предложението!

 5. Отново удължават с процедурни хватки премахването на МОЧА. Областната администрация: Трябва да се консултираме с Русия за „Паметника на съветската армия“ От администрацията напомнят, че паметникът е държавна собственост. .„Следва да се има предвид, че съгласно чл. 14 от Договора за приятелски отношения и сътрудничество между Република България и Руската Федерация, обн. ДВ. бр.42 от 18 май 1993 г., страните имат задължение да се консултират относно предприемането на мерки, касаещи подобни обекти, намиращи се на територията на двете държави. Докато е в сила този договор, същият е с приоритет пред вътрешното ни законодателство.“, посочва се в становището. Не става ясно дали договорът все още е в сила, след като днес официално Русия обяви България за неприятелска държава.
  копирано от: https://debati.bg/oblastnata-administratsia-tryabva-da-se-konsultirame-s-rusia-za-pametnika-na-savetskata-armia/?fbclid=IwAR2svJOTIZk0Wj4dv1xxLjA7Gp2SeR4s2If-z0AT_ne37yzQgdbUqt7Nfko

 6. Поздрав и за страните от Големия Шлем! Тамън 4 подкрепили русняците в ООН…

 7. @Павел Тинков💙💛

  Благодаря Ви, г-н Тинков!

  Надявам си другите наши съмишленици във Форума да ни последват 💙💛 Да видим…кога…

  Поздрави!

  Българин💙💛

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.