Блъсковият “Труд” се труди престъпно на страната на руското нашествие в Украйна

Четете ли “Труд”? Недейте, може да се заразите от токсична русоробска пропаганда. Макар да имате собствена глава на раменете, очи да виждате предизвиканата от режима Путин трагедия в Украйна и уши да чувате в репортажите разривите на руските ракети и плача на стотиците хиляди цивилни, бягащи от руските орди и да знаете каква е истината.

Собственикът Блъсков се прослави наскоро с това, че го цитират от ТАСС като меродавен капацитет кои са  най-големите “русофоби” в България. Моя милост имаше особената чест да бъде посочен ексклузивно като най-големия “херостратовец” тук, който искал да бута любимия му паметник на съветската окупация. В неговия “Труд”, който не се слави със способността на авторите да се срамуват от гадостите си, авторството започна да изчезва тези дни. Не от срам, но може би от страх от някакво възмездие един ден.

Авторството е заменено по темата за Украйна с пряк превод на руската пропаганда. И със статии без подпис. Ще рече – реакционни, над които пише “автор “Труд”. Това по всички правила на журналистиката означава само едно: за автор се приема Блъсков. Може и да може да бъде оспорено личното му авторство пред съда, но не и пред съда на историята и на хората със съвест.

Днес този най-стар вестник, с чиято приемственост Блъсков обича да се хвали, доказва ясно, че корените му са във времето на съветския строй, който още марширува в главата на своя началник. За настъпващата със завоевателната си армия Москва Блъсков пише, че “не отстъпва”, сякаш Москва се отбранява от нападение, а не обратното. А пък Зеленски, когото Путин се опитва да матира буквално чрез опити да го убие, бил в шах, т.е. не му е толкова хубаво, колкото може да се предположи за един президент в неговото положение на главнокомандващ в бомбардирания от руските нашественици Киев.

В препечатката си от руския пропагаден сайт ruposters.ru  Блъсков облъчва читателите си с екзотичната лъжа, измислена от болен кремълски мозък, че вината за руската агресия носят САЩ, които сблъсквали нарочно ЕС и Русия в Украйна заради …дълговете си.

Господи, слез и си прибери вересиите, биха казали богобоязливите, които вярват, че злодеите трябва да бъдат наказани ако не приживе, то поне в отвъдното! 

Москва не отстъпва, Зеленски e в шах

pastedGraphic.png

Автор: Труд

Мнения

20:00

06.03.2022

Заради дълговете си САЩ* сблъскват ЕС и Русия в Украйна

Автор: Ruposters.ru

Мнения

23 мнения за “Блъсковият “Труд” се труди престъпно на страната на руското нашествие в Украйна”

 1. Този лайнар винаги е играл ретроградна роля в България. Такъв в Русия да са го вкарали в затвора отдавна с тяхната цензура,

 2. Ума ми не побира как може пропагандата на аресора да се шири толкова свободно из свободния свят!!!!! Този свободен свят е решил да се самоубива публично ли? Няма ли малко поне да си стегне гащите пред бруталната война на Русия в Украйна и да прекрати безогледната възхвала на агресора в медиите на държавите членки на НАТО. Как може във време на война, в която агресора ни е посочил писмено като вражески държави и води ожесточена информационна война срещу нас, великодушно да му се разрешава да ползва информационната ни среда за да прокарва своята отровна пропаганда. Това не е демокрация и свобода на словото. Това е вдигане на ръце пред Путин от глупост или предателство отвътре….Какви редици е стегнало НАТО. Къде е това прокламирано единство пред агресора!? В UK и последното жълто вестниче държи жълто – синята линия на истината, а тук от националната телевизия до булевардните порно издания се лее пропутинска военна пропаганда. Да не би да сме вече окупирани от Русия?…Или пък се подготвя населението на България за война срещу ЕС,САЩ и НАТО.

 3. Класация няма ,но и без това вероятно сме на първите места в света по силата на хватката около врата на медията ,която и да е тя. Какво значат тук някакви си права. Путин послушен ли си се отплаща. Баламите от Евросъюза дават пара. Все е кяр не шега , берекет версин ,гледай си кефа , пък ако ще да се продъни света.
  Това е то,веруюто на доста от които у нас се цапат с цветовете на политическата класа. Племена в спор за плячката. Нищо чудно, че сме от най бедните държави в Европа ,не е ли така. По горе споменатия опит за преписване от страна на редакторите на Труд е твърде явна стъкмистика, цапай там ,какво да му мислят. Ама то и Бойко едно време така ги стиска , да не пискат, че явно и до сега ги държи ,толкова им стиска.

 4. Г-н Любен Пандев

  Споделям напълно казаното от Вас!
  Руската хибридна пропаганда продължава да се лее на черни, отровни талази в цялото медийно пространство.
  СЕМ уж излезе с решения…били “блокирани” 45 000 айпи адреса…(ако не бяха блокирани, представяте ли си какво чудо щеше да е?)…
  Освен UK, в Полша също всеки сайт, медия, радио, ТВ е заявил синьо-жълтите цветове на Свободата в заставката си! А у нас???


  А днес беше убит кмета на Гостомел, докато раздава хляб и лекарства на съгражданите си…

  Българин💙💛 Je suis УКРАЙНА! 💙💛

 5. Щом Калина Андролова е приютена при него, има ли учудени? Там ще бъде очевидно пристана на пропагандистите на шайката, както Фандъкова приюти онзи полицай.

 6. След изявата на г-н Инджев в “лице в лице” се засрамих от себе си като видях, че е облечен с цветовете на Украинското знаме. Днес реших да поправя тази моя грешка и реших да си купя значка и знаме,което да си сложа на балкона. В “Младост” не намерих никъде като повечето продавачки ме гледаха навъсено. Купих си знаме в подлеза на метрото на спирка “сердика”, но нямаше значки и никъде не намерих. Разходих се из центъра и на женския пазар с веещо се знаме, но се сблъсках с пълно безразличие.
  Не беше така преди години когато в подобни ситуации се усещаше у хората подкрепа. Жалко!
  Някои хора искат предсрочни избори, но аз не съм оптимист…

 7. Блокират ИП адреси, ама на запада. В Дир.бг масово блокират IP адреси на нормални хора и оставят само путлерасти. Ако ползваш VPN всички европейски се блокират, но руските си работят. Та тия уж 45 000 колкото с тях толкова и без тях.

 8. Това е най-новата опорна точка.

  Само не става ясно защо десетки години руснаците продават нефт и газ срещу долари, а не срещу друга валута. При това дори в рамките на СИВ (в годините на Горбачов).

 9. Отрезвяващо инфо към “ТРУД”-оваците!!!
  Откраднаха 5 милиарда долара. Путин търси причината за провала на неговата специална операция
  Твърди се, че отпуснатите средства е трябвало да отидат за финансиране на мрежа от проруски активисти и кампания в Украйна.Много пари бяха похарчени за операцията по завземане на украински територии
  Руският президент Владимир Путин разпореди да се разбере къде са отпуснати средствата, отпуснати за подривни дейности в Украйна от 2014 до 2022 г.Какво нареди Путин?Путин инструктира Дмитрий Шалков, ръководител на отдела за контрол и одит на президентската администрация, Александър Бастрикин, ръководител на Следствения комитет на Руската федерация, Игор Краснов, главен прокурор и Сергей Королев, първи заместник-директор на ФСБ, да проведат задълбочен одит на средствата, отпуснати за подривни дейности в Украйна и формирането на “пета колона” през 2014-2022 г.

 10. Кой е заподозрян в присвояване
  • бившият помощник на президента Владислав Сурков,
  • бивш началник на отдела за културни и обществени връзки с чужбина
  • генерал Владимир Чернов, неговият наследник на този пост Игор Маслов,
  • Началникът на 5-та служба на ФСБ генерал Сергей Беседа,
  • ръководител на Россотрудничество Евгений Примаков,
  • бивши куратори на украинското направление в Министерството на икономическото развитие Михаил Бабич и Яна Лантратова,
  • настоящият министър на външните работи на Абхазия Инал Ардзинба и др.
  „Смята се, че тази група хора“ е усвоила „около 5 милиарда долара, напълно проваляйки цялата работа и подхранвайки Путин с откровена дезинформация, въз основа на която той реши да изпрати войски “

 11. Къде отидоха парите?
  Твърди се,че отпуснатите средства са били използвани за финансиране на мрежа от проруски активисти, организиране на кръгли маси, кампании, но всъщност просто са били откраднати.
  „Путин откровено вярваше, че изразходваните средства са използвани за създаване на мощна мрежа от опозиционно настроени личности, които просто чакат времето, когато руснаците ще дойдат и ще ги освободят от потисничеството на „фашистите“
  В съзнанието на Путин имаше инициативни групи за създаване на нови „народни републики“, агенти сред националистите и т.н.
  „Тази новина е особено тревожен сигнал за Виктор Медведчук, който „използва“ поне 1 милиард долара за същите цели “

 12. Тоя простак нали имаше големи дългове от неплатени наеми? Да не би мутрафонова да му ги е платила срещу задължението да държи правата путлерастка линия в парцала си?

  Гледах преди малко бившия овенен министър янэв при Цветанка. Завалията от 30 минути интервю 20 минути се обясняваше кога какво бил казал и как не го били разбрали. Ами като ръсиш недомлъвки и не изразяваш ясни позиции как да те разбират, бе, майна? Посети някой уебинар по комуникация, за да стигнеш до второ ниво като гоцэ, който изтърси в стил “кандидатстудентски “бисер””, че войната е неприятна.

 13. Блъсков и Найденов винаги са били рупори на съветско/руската пропаганда,част от хибридните оръжия на Кремъл,срещу добро заплащане,разбира се.

 14. А няма ли журналист който да зададе елементарния въпрос на Столтенберг или Байдън, “А когато нападнат страна от НАТО, като балтийските републики и България пак ли оценката ще е, че ако НАТО помогне, ще се стигне до пълномащабна война в Европа, включваща много повече държави и причиняваща много повече човешко страдание, заради което НАТО няма да помага?”
  ЗАЩО НАТО ИЗБРА ПОЗОРА ПРЕД войната, като е ясно, че ще получи накрая и двете.

 15. Российская армия – блеф, военный преступник Путин, жопы олигархов. Гордон на “Настоящем времени”
  “Мы будем убивать их до последнего солдата, который придёт на нашу землю…”

 16. Перехвачен разговор оккупанта о больших потерях в Украине

 17. https://twitter.com/OsintTv/status/1500928092877037570?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1500928092877037570%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2F

  Камион блокира входа на руското посолство в Дъблин.
  В знак на протест срещу руската агресия в Украйна!
  А ние?

  Г-н ГАВРИЛОВ, Чест и почитания от мен за стореното!
  Трудно бихте намерили значка, предлагам Ви вариант с Украинското знаме, тук, във Форума.

  💙💛

  Копирате и поставяте в полето до името!
  Призовавам и другите съфорумци, .. г-н Павел Тинков, Драган, Илиян Петров вече го направиха…

 18. до Мел

  В сайта Блиц.RU е същото!
  Пълно безобразие!
  Явно никой от регулаторните органи у нас не си върши работата! Ало СЕМ, ало, министър Божанов, ало министерство на електронното управление, спите ли?
  Дайте възможност поне малък отпор на ХИБРИДНАТА ПРОПАГАНДА да дадем!

 19. Само се чудя какточно ще си врътне гъза Блъсков, когато кумирчето му в Масква започне да сдава багажа. Той вече е започнал, но още се надява да не е. Ей това ще бъде интересна гледка. И някои други ще ги следя. Например Б.М.Борисов, великия евро-атлантик.

 20. @Мел
  Много добър въпрос към Столтенберг! Страхливци!

 21. E.GAVRILOV💙💛
  07.03.2022 в 20:19

  Г-н Гаврилов, и тази вечер реших да се поразходя из улиците на моя красив, древен и вечен град, загърнат със Знамето в цветовете на Свободата…Мислех си и за Вашата човешка постъпка от вчера…
  Влязох в BILLA … Нямаше много хора …все разбираемо по това време и на тази дата..Преминах покрай витрините, пазарувайки..Някои от хората ме поздравиха..нямаше ни един, който да “гледа лошо” или да прояви агресия..Продавачката на касата ми каза “Похвална е вашата позиция” . “Бог да ви благослови, и пази!” отговорих и аз.. Охранителят се усмихна, като се разминавахме на излизане..И така.
  Мисля, че общественото мнение започва малко по малко да се преобръща..
  ——
  https://www.youtube.com/watch?v=rnnPP2sG5_4&list=RDdF1j-SQzrCg&index=19

  Квітка 💙💛 Цісик: Стоїть гора високая

  Лека вечер на всички

 22. Бих помолил г-н Инджев, да почне да прави списък с всички български “общественици” – “журналисти”, “политици”, “социолози”, “преподаватели” …и т.н. и т.н. , всякакви съвременни “будители”, де що имат някаква публична изява, на които им лъзнаха червените задници. Ще бъде особено интересно и най-вече поучително четиво за хора като мен. Аз лично няма да се справя, ще пропусна много, но Вие, г-н Инджев, познавате средите и им знаете агнешките кожи на повечето.
  Коментарът ми е колкото ироничен, толкова и сериозен.
  Поздрави

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.