17 мнения за “Още едно постижение на Путлер: светът научи украинския химн”

 1. Папа Франциск: Нека се молим заедно за Украйна, тук пред нас са Нейните знамена💙💛. Нека се молим заедно, като братя на Дева Мария – Царицата на Украйна.

  Слава Україні 💙💛 Братя

 2. Списъкът на Честта

  – Австралия;

  – Великобритания;

  – страните от ЕС;

  – Исландия;

  – Канада;

  – Лихтенщайн,

  – Монако;

  – Нова Зеландия;

  – Норвегия;

  – Южна Корея;

  – Сан Марино;

  – Сингапур;

  – САЩ;

  – Тайван;

  – Украйна.

 3. Ако не бъде физически ликвидиран, този ненормалник е в състояние да унищожи света! Кой може да го отстрани физически? Дали ще се намери днес в рашата един полковник Бек, един генерал Щауфенберг, един фелдмаршал Ромел?! В онзи исторически момент те са разбрали, че техният фюрер унищожава Германия, немския народ, културата на Германия и са били готови да жертват живота си не само за да убият фюрера, но главно за да спасят Германия! Няма ли в страната, в която живее този изрод, доблестни офицери, които са давали клетва и то не в името на ненормалника?! Има ли в близкия му кръг офицери, които да се осмелят да претрепят този плъх?! Ще ми се да вярвам, но е малко вероятно!

 4. (Сигурно е много песимистично това мое подозрение и дано да не е вярно! )

  Странната ПОКАЗНА войнственост и просташко “репчене” на орките преди началото на войната срещу Украйна към Запада и НАТО “който трябвало да си събира партакешите от Източна Европа”, както и последвалите ПОКАЗНИ декларации за ненамеса на НАТО, като изключим икономическите санкции и хуманитарната помощ, ме навежда на подозрението, че е възможно да има някаква БЕЗЧЕСТНА И ЖЕСТОКА предварителна договорка между НАТО и Русия по отношение на украинския народ, а репченето на Русия към Запада да е имало за цел тази договореност да бъде скрита от световната демократична общественост. Спомняме си, че през 1994 г. Украйна се довери на гаранциите на САЩ, Англия и Русия да предаде ядреното си въоръжение на Русия срещу гаранции за ненакърнимост на територията й, подписан бе Будапещенският договор. Но през 2014 г. Русия вероломно окупира Крим и създаде “сепаратистките” републики Донецк и Луганск. Гаранциите за Украйна отидоха “на кино”. Наскоро се чуха неофициални предположения, че Украйна сигурно ще се опита да възстанови статута си на ядрена държава. Отработеното гориво от ядрените централи би могло да бъде използвано за тази цел, Украйна има и уранови находища. От началото на войната се видя, че “акцентът” на руските атаки са ядрените централи, които, една след друга, попаднаха под руски контрол.Тези действия бяха разчетени по света като зловещ шантаж от страна на Русия срещу цялото човечество, а не като НЕМОРАЛНА, егоистична договореност между ядрените държави за недопускане на още една ядрена държава. (Иран имаше подобни проблеми.)
  Но щеше ли Украйна да си поставя за цел връщането на ядрения си статут, ако Запада не беше допуснал окупацията на Крим и сепаратистите? Хвърчаха само заклеймяващи “плюнки” по медиите, но никой не си мръдна пръста!
  След провала на “гаранциите” Украйна има МОРАЛНОТО ПРАВО да се откаже от ангажиментите, които е поела и да опита да се защити САМА както може!

  https://www.bgonair.bg/a/4-world/257868-rusiya-ima-veroyatnost-ukrayna-da-razrabotva-sobstveni-yadreni-orazhiya

  https://ecfr.eu/sofia/article/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B5/

  https://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/v-rusiia-smiatat-che-ukraina-razrabotva-sobstveno-iadreno-oryjie-347363/

  https://fakti.bg/world/655121-ukraina-sajalava-zashto-se-otkazahme-ot-adrenite-orajia

 5. г-н Николов
  Точно това си мисли и Путин и голяма част от руснаците. Така че да се очаква Путин да спре с Украйна е нереално. Следва Молдова, България и сухопътна връзка с пудела им Сърбия. НАТО пак ще подвие опашка, в това са убедени и тукашните путлерасти и Путин и обкръжението му. Нататък следват Финландия и балтийските държави, Тона ще са масирани операции за по два дни преди ЕС и НАТО да могат да реагират с тези витиевати бавения и обсъждания. При това вече православието и братството вече няма да го интересуват и нападенията ще са много по-безскрупулни. Единственият начин да не стигнем до световна ядрена война е намеса сега в Украйна и най-малкото затворено небе за руските орди. САЩ да си помислят сега Русия е 1/8 от света, а след месеци-година ще стане 1/5 от света по територия. Кое ще им е по-лесно да наблюдават? Защото Путин не иска Украйна и украински народ и ще ги унищожи, като ги направи част от Русия. Но той ИСКА и цяла Европа за да отмъсти за миналото, както той си представя историята, че Европа била искала винаги да унищожи Русия, а и за да може да се гаври с нея докато ползва технологиите й за другата му цел да унищожи САЩ и демокрацията изобщо. Путин е зло и като зло куче надушва страха и се възползва със шантажи максимално. Колкото по-голяма територия завладява толкова по-сигурен се чувства в бункерите си. Да не се заблуждаваме, Русия психологически е затворена страна и санкциите почти нищо няма да променят при обещанията на Путин за много по-големи печалби за олигарсите, когато Европа стане тяхна. Като Северна Корея не се вълнува от много от тях, така и Русия няма да се прекърши само със санкции. Санкциите единствено ще имат ефект, ако злото бъде прогонено от Украйна, което тя сама няма как да направи. Тогава и беларусите и руснаците ще се вдигнат срещу тираните си. Но ако Путин победи в Украйна това ще е трагедия и първата стъпка към неизбежен ядрен конфликт.
  Вижте как действа Руския парламент. Веднага прие закон да запуши устата на хората и да ги арестува. Това са идиоти до един. И както виждате налагат допълнителни санкции към руския народ, Толкова за санкциите. Вижте и лицемерието на Путин – дава по 5 милиона рубли на майка на загинал, ако има тяло, а крематориумите работят. Когато покажат на руснаците разрушенията в Украйна и те казват това не може да е направено от Путин, а е на бандеровците към ДНР и ЛНР. Китай ще ги подпира технологично срещу ресурси и тези хора няма да страдат от санкциите много.

 6. @sms: те в Беларус направиха референдум по въпроса за ядреният статут на държавата (или нещо подобно) тъкмо онзи ден – без някой да ги е нападал изобщо. Предвид найстойчивите пропаганди от страна на Москва няма да се учудя ако са замислили някой “инцидент” с малък ядрен взрив в Киев. Както се вижда от снимковият материал “освободителите” по някое време ще стигнат до момента, в който нямат какво повече да губят.

 7. към sms: От известно време и аз си мисля същото и нямам усещането като да не съм права. “Обратният завой” на Полша за самолетите също ме кара да повдигна вежди. Много добре знам, че нищо не е такова, каквото изглежда на пръв поглед, обаче и ние не сме вчерашни.

 8. Изцяло се солидаризирам с направените до тук коментари! Поведението на Запада граничи с цинизъм!
  С какво ще се променят опасенията на стратезите и политиците от САЩ и НАТО ако следващата жертва на психопата е член на НАТО? Или са подли страхливци или в унищожаването на Украина намират изгода!
  Накрая ще получат “и позора и войната”!

 9. Щом през 1994г. Украйна е получила гаранции за сигурност от САЩ, Англия и Русия, това не е ли основание за САЩ и Англия да изпълнят гаранцията, нищо че агресора е един от “гарантите”. Сигурността на Украйна си остава като обект на гаранциите.

 10. @Иванова
  Освен разочарованието от полския отказ за предоставяне на самолети на Украйна, сутринта във Faktor.bg имаше и информации, че Германия се е изказала против предложението ЕС да спре използването на руски газ, а ЕС пък отказал на молбите на Украйна, Грузия и Молдова за присъединяването им към Съюза.

 11. @ Явор
  Има разлика между Украйна и Беларус. В Беларус ще бъдат разположени и контролирани ядрени оръжия на Русия, държава с официален статут на ядрена сила, а Украйна вече няма такъв статут. И като нищо орките може да й спретнат ПРЕВАНТИВНО (за наказание) ядрен “инцидент”.

 12. така става и при Априлското въстание – едно от най-значимите събития на последните двеста години за нас, респект за Бенковски

 13. Повтарям го от седмица. Ако Запада предаде Украйна на Путин…. не след дълго ще предаде и ГДР на Путин!

 14. Уважаеми @ sms.
  Никой няма да “спретне” ядрен инцидент току до собствената си граница.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.