Руски военен : “изпращат ни на смърт в картонени камиони”

Не знам дали някой е забелязал, но доколкото е възможно избягвам цитирането на западни информационни източници по отношение на руската агресия в Украйна. Не, че не им вярвам по дефиниция, но държа да отнема дебилния автоматизъм на путлеровите фанатици, с който отхвърлят истината, когато тя е казана или показана от западни медии.

Предпочитанията ми са преди всичко свързани с публикуването на снимки и видеоматериали, отразяващи действителното състояние на трагедията без грам съмнение в тяхната автентичност. 

Такъв е случаят с видеото и аудиото, разпространени от украинската агенция УНИАН, в който се чува прихванат от украинското разузнаване разказ по телефона да деморализиран руски военен. Явно в състояние на шок от загубите под ударите на украинската армия той повтаря в транс, че руските войници са жертва на собственото си командване, което ги праща на сигурна смърт без адекватна защита. Нарича многократно техниката, с която ги транспортират, “картонена”, която украинските бойци, както танковете и артилерията им, с лекота унищожават.

Като става дума за украинското разузнаване ( а то най-вероятно получава и помощ, за която не може да се говори публично), убийците на Путлер, изпратени специално на ликвидират президента Зеленски, се оплакаха от обезкуражаващата точност, с която ходовете им в Киев са били предвидени.

Тук е мястото да цитирам лондонския “Таймс”, който лаконично съобщи още в самото начало на руското нападение за три провалени опита на руски наемници да убият Зеленски. Нямаше опровержение от руска страна. Явно от “Таймс” знаят “нещо” по въпроса и едва ли са го научили от Зеленски, който беше наредил столицата да бъде затворена за комендантски час, за да могат силите му за сигурност да прочистят града от диверсанти, разпознаваеми по самия факт, че “нарушават” абсолютната забрана за появата на хора по улиците.

Ако някой не вярва на отчаяния разказ, в който руснакът споделя как един генерал заявил в негово присъствие на войниците да бягат, където намерят за добре, нека види илюстрацията. Тежка е за гледане, но не оставя място за съмнение като подкрепа на казаното от шокирания руснак.   

 

21 мнения за “Руски военен : “изпращат ни на смърт в картонени камиони””

 1. Руските военни правят невероятни глупости една след друга!
  Цял конвой 60км дълъг мръзне и гладува.

  Последната руска простотия докладвана от Христо Грозев: Взривили всичките 3g/4g мобилни мрежи, и сега не могат да се свържат един с друг, и изполват некриптирана връзка…

  https://twitter.com/christogrozev/status/1500978613113524229?s=20&t=J_Eqz8rtokEvYchn9b0hEw

 2. Въоръжените сили на Украйна унищожиха елитна танкова Z-рота на терористите окупатори

 3. Военните на Украйна елиминираха 3-ти руски генерал – генерал-майор Герасимов
  https://www.youtube.com/watch?v=j2Bvc12476k
  след като преди това ликвидираха престъпниците Магомед Тушаев и Андрей Суховецки

 4. Вчера Копейкин безславно се върна от украинската граница, украинците му сложили “черен” печат в паспорта и не го пуснали на украинска територия. Голяма грешка са направили украинците! Трябваше да го пуснат колкото се може по-навътре в територията си, там, където милите му руски орки стрелят и бомбардират. Голяма грешка направи и българската гранична администрация, че на връщането не удрари “черен” печат в паспорта му, което значи забрана за влизане на българска територия!
  Въобще защо клетвопрестъпниците Копейкин и копейките му още не са арестувани, осъдени с лишаване от българско гражданство и затвор за държавна измяна по време на военен конфликт в съседна държава? Нали се заклеха като народни представители в Българския парламент да се ръководят в действията си ЕДИНСТВЕНО от българския интерес и от този момент “неперерывно” БЕЗНАКАЗАНО нарушават клетвата си. Рашков, КОГА?

 5. IVO NEZNAM dili si vidial klipa na Aleksandar Nevzorov or EXO MOSKVA mislia che go ima pro otrovnoto trio… pozdrav ot España i da ziveee UKRAIINA

 6. Не е ли време да замеряме убиеца пулер със съветски наративи?

  Смърт на агресора – свобода на Украйна!

  Je suis Ukraine! 💙💛

 7. Todor Todorov 💙💛

  Чест и почитания!

  💙💛

 8. @ Българин
  Копирам и двете сърца с цветовете на украинското знаме, но после при мен излиза само синьото, първото. 🙂

 9. обвинение към Копейкин за държавна измяна трябва да отправи Гешев,а Рашков да изпълни постановлението на прокуратурата..

 10. Ох…как само ме кефи Комаровски!!! Гледайте и разпространявайте! Той е Иля Еренбург на Великата Отечествена война на Украйна срещу РАШИЗМА….Бей рашистов!!! Слава Украине!

 11. Надявам се руснаците на всякакви обществени нива да започнат да разбират с кого и какво си имат работа и сами да изритат късия и кликата му. Дали е възможно? Във всеки случай това би бил най-добрият развой от гледна точка на времето след войната.
  💙💛

 12. Поздравявам славните защитници на Велика Украйна с любимия си български марш
  ВЕСЕЛИ И В БОЯ – Церемониален марш на Българската войска
  музика: кап. Камен Луков

  https://www.youtube.com/watch?v=3rHHgavDd4U

  Преди години един нафукан руснак ме убеждаваше, че това бил “съветски” марш 🙂
  Пьют и воруют!

  Точното име на марша е “Весѣлъ и въ боя”.

  През Балканската война (1912 – 1913) 34-и пехотен троянски полк участва в Чаталджанската операция и Обсадата на Одрин. На фронта е и полковия духов оркестър. Диригент е капелмайстор капитан Камен Луков.

  В дните между боевете, адютанта на командира на полка храбреца капитан Цоко Коев, със завладяваща усмивка често провокира капитан Луков за написването на нов боен марш. В окопите при Чаталджа и Одрин капитан Луков написва нов марш. Посветен е на капитан Коев и е наименуван „Весели и в боя“. Изпълнен е по време на войната за пръв път от оркестъра на 34-и пехотен троянски полк. След Междусъюзническата война (1913) полкът се завръща в гарнизона си в гр. Ловеч. Тук марша е официално разписан за изпълнение с духови инструменти. Към него не е писан текст.

 13. @sms

  Хе-хее! Копейкин навътре не влиза. Той и на неговия митинг не ходи, понеже бил карантина, ти го пращаш 100 метра зад границата. Може да е нагъл ама не е улав. 😉

 14. @ sms💙💛

  Пратих Ви и двете сърца 🙂
  Копирайте ги смело и двете, и после внимаааателно с мишката – в полето до Вашето име ги поставяте 🙂
  Успех!
  Ако Ви затруднява, първо копирайте едното, поставете, и после другото, и пак поставете до него
  Красиво изглежда…💙💛
  —————-

  Благодаря за “Весѣлъ и въ боя” и интересната история по създаването на марша!

 15. Според информация на “Дейли Мейл” кацапите вече са обезумели и прилагат метода на заградителните отряди от ВСВ! Пленени руски войници разказват, че е наредено да се стреля срещу всеки който се предава, бяга/отстъпва/ от полесражението., както и н случаи на неподчинение, излазяващо се в отказ да бъдат убивани украински цивилни!

 16. sms, дали наистина костя копейкин е бил в Украйна, както твърди? Докато не покаже прословутия черен печат, не я вярвам тази история.

 17. @симпатизант/ка на ДСБ

  Сигурно не e бил там, защото се оплакваше пред медиите, че Българската държава го била предала.
  Объркал се е нещо “кой точно кого е предал”. Още не е изтрезнял от водката на Мутрофанова на 1 март в руското посолство.

 18. @Българин

  Възвишено и трагично шествие, защото много от защитниците на Украйна (от този парад) никога няма да се върнат при семействата си. Малко сме знаели за красотата и историята на украинските градове.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.