Чудо в София: руска бакалия от веригата “Берьозка” рекламира концерт с музиката на Украйна

 

 

 

 

 

 

Първото местно чудо във връзка с терористичното нападение на Русия срещу Украйна се състоя в София. На витрината на магазин от руската верига бакалии “Берьозка” у нас се появи плакатът, който кани хора на благотворителния концерт “Музиката на Украйна” на Bella Voce, организиран от Софийската филхармония на 21 март в Зала България. 

https://ivo.bg/2022/03/07/благотворителна-солидарност-на-bella-voce-с-у/

Дори и собственикът да е украинец, това е събитие!

35 мнения за “Чудо в София: руска бакалия от веригата “Берьозка” рекламира концерт с музиката на Украйна”

 1. Виждам, че много хора се надяват на руско-китайска коалиция срещу Запада, но малко ще ви разочаровам. Първо, двустранният търговски обмен между Китай и Русия се извършва предимно чрез системата SWIFT. Русия си имат SPFS, чрез която се търгува в рубли, а Китай си имат CIPS, чрез която се търгува в юани.
  Обаче:
  – 17% от двустранната търговия се извършват в юани, останалото са в други валути, предимно – долари;
  – има само една китайска банка в руската система SPFS и само 24 руски банки в китайската система CIPS;
  – 300 руски банки ползват SWIFT;
  – 11 000 финансови институции ползват SWIFT, а 75 ползват CIPS.
  Тук мисля, че е ясна картината.

  Второ, Русия се нарежда на 12-о място сред търговските партньор на Китай. Преди нея са САЩ, ЕС, Япония, Ю. Корея, Тайван, Австралия, Малайзия, Бразилия, Индия и др. Годишният търговски обмен между Китай и САЩ е около 580 млрд. долара. С ЕС е горе-долу същият. С Япония е 300 млрд., Ю. Корея – 280 млрд., Тайван – 200 млрд. С Русия е 90 млрд.
  И тук е ясна картината.

  Сега, трудно ми е да си представя кой болен мозък начело на Китай би влошил всичките гореизброени търговски партньорства, за да работи единствено с Русия, защото си представя някаква утопия, в която двете държави са си самодостатъчни. Русия е с население 150 млн. души и 1.5 трлн. долара БВП. Ръководството й може да се гаври само с държави, които са по-слаби от нея. Ще откъсне парче от Афганистан, ще скочи на Грузия, ще нападне Украйна, ще нарече част от хората в България „подлоги“ и все неща от този род. Толкоз ѝ е капацитетът. Нищо ново, нищо креативно, нищо приятно, нищо, с което утре можеш да се похвалиш и да е гордееш. Само смучене на свои и чужди ресурси, създаване на врагове и разширяване на териториалните си граници.

  Единствената грешка на Петков в изказването, че Русия е бензиностанция и ракети, е, че го каза пред камери. Същото са ми го казвали десетки китайци толкова пъти през годините, че се чудя дали не се познават и с Петков и той да го е чул от тях.

  Така че разбирам симпатиите на хората към Русия, но днешната Русия отдавна не е Руската империя от 19-и век. Един човек трябва да създава. Една фирма трябва да създава. Една държава трябва да създава. Ама не врагове, а приятели и продукти с висока добавена стойност. Не може винаги да разчиташ единствено на дадените ти от господ природни ресурси, защото в един момент те просто ще свършват.
  https://frognews.bg/politika/tsan-tson-mnogo-hora-nadiavat-rusko-kitaiska-koalitsiia-sreshtu-zapada-shte-razocharovam.html

 2. Какво събитие? Те продължават да си смятат Украйна за своя собственост. Както и България между впрочем.

 3. Иво, мисля че ще се нагледаме на още по-по-най невероятни събития оттук нататък.
  Днес гледах Юлия Латинина която редовно гледам от години и тя беше поканила някакъв супер икономист с който си правеха бакалски сметки как руснаците да си спасят доларите,как да си съхранят потоците и др. ДРЕБНИ сметки на фона на разрушените от бомбардировките училища, детски градини и родилни домове!?!?!?
  Пак днес Христо Грозев се впечатляваше в ефир от сплотеността на Запада, как всички осъдили в един глас варварщината на Ьусия, как дори в Германия не чакали международния съд в Хага и започнали съдебна процедура срещу Ьусия за престъпления с/у човечеството ( по силата на универсални хуманно-правни принципи) но забравя да спомене че Германия не спира вноса на газа от ПРЕСТЪПНИКA на когото ДАВА ПАРИ за да си топли задника ) !?!?!?
  Че това е много по-чудовищно от плаката на Берьозката, който за мен е също чудовищно събитие.

 4. https://uatv.ua/live/ 💙💛

  ИМА Я И ОНЛАЙН!💙💛

  24 часа НОНСТОП за ОТПОРА на Свободна Украйна 💙💛 на руската агресия!

  Изобщо не се занимавайте да търсите предъвкано, слузесто инфо от нашенските скопени медийни БОКЛУЦИ!

 5. За мен Германия след позора на ВСВ е на път да си изработи нов позор, еквивалентен на този на СССР с неговия договор за ненападение и подпомагане на Германия при завладяването на Европа.
  Това за Ьусия го видях в един от хилядите коментари през тези дни, не знам дали е нарочно или неволно, но на мен ми хареса и оттук нататък името на тази варварска държава ще го изписвам така.
  Накрая ще повторя отново и моя девиз който съм писал и друг път тук в блога :

  НИКОГА с Германия, ВИНАГИ против Ьусия!!!

 6. Не е така. Тази така наречена верига трябва да се изкорени. Чиста хибридна атака на България. За каква ” надежда” се пише тука? Питайте украинските европейци дали има ” добър руснак”.

 7. Кокошкари, Сър. Живи-умрели ça наследниците на “легендарная, непобедимая” ркка.
  Слава Украина!

 8. Цялата тази руска верига е мощна хибридна атака на България. Настоящото правителство не е в състояние да я ликвидира ( то е компромисно, с БСП и ИТН), така,че можем да наблюдаваме най-различни петоколонни цъфтежи. Между другото , Атанас Кирчев в Дневник точно посочва причината за голямото путинофилство в бг – изключителното ФИНАНСОВО неравенство в нашата татковина. Причината ? – ГЕРБ, ДПС, БСП -руските тумори.

 9. Към Росен Йорданов. Не съди с лека ръка Христо Грозев. Този човек и Белингкат са много уважавани в Украйна. Точно той разкри с факти и документи организацията на ГРУ при отравянето на Навални. Христо Грозев, заради широката си популярност в Украйна чрез каналите на Дмитрий Гордон и жена му Алеся Байцман, поддържа духа на стотици хиляди украинци(това може да се установи лесно по посещенията). Германската икономика е двигателят на Европа, а тя е зависима на 40% от природния газ на Фюрера. Сривът на икономиката в локомотива ще спре вагоните и композицията “ЕС”, вкл. нашето българско купе. Заради зеления октопод в Германия са спрени десетки ядрени реактори, ликвидирана е практически цялата мрежа от ТЕЦ-ове. По тази причина, моля по-кротко с грубите изрази по адрес на Германия. Там управляват полу-комунисти.Не забравяйте този факт…

 10. Полският премиер Матеуш Моравецки призова днес по време на посещение в Австрия, „да бъде спрян кислородът“ на руската „военна машина“ като бъдат санкционирани по-специално олигарсите, предаде Франс прес. „Войната не трябва да има кислород. И кое е кислородът за военната машина на Путин? Преди всичко парите, които идват от олигарсите, от петрола, от газа. Затова санкциите трябва да са реални“, заяви полският министър-председател на съвместна пресконференция с австрийския канцлер Карл Нехамер. Моравецки каза, че с Нехамер са обсъдили как да бъде изготвена пътна карта за намаляване на „тази зависимост от Русия“. poster Трябва да излезем от зоната си на комфорт, подчерта Моравецки. Тук, във Виена, също има олигарси, които са приятели на Путин, които използват богатството си, за да подкрепят руския президент, добави той. Вносът на газ в Австрия идва основно от Русия, отбелязва АФП. Австрия е неутрална страна, чиято банкова тайна, която вече е премахната, привлече големи богатства от държавите от бившия Съветски съюз. Няколко руски бизнесмени все още имат икономически интереси в Австрия заради нейния просперитет и географска близост с родината им. Олег Дерипаска е съсобственик на австрийската строителна компания „Щрабаг“. Олигархът е основател на алуминиевия гигант „Русал“ и един от най-богатите хора в Русия. Днес 27-те страни членки на Европейския съюз решиха да разширят санкциите си срещу Русия и Беларус след инвазията в Украйна, като добавиха 160 руски олигарси и парламентаристи в санкционния си списък, който вече включва 862 души, посочва АФП.

 11. Невзоровские среды.
  Украина, война, Экономика, Зеленский, Путин и красная кнопочка.
  След 7-та минута:
  Закон – фейк.
  Армия – фейк.
  Экономика – фейк.
  История – фейк.
  Величие – фейк.
  Покорность украинцев, ожидающих освободительную армию путина – фейк.
  Очень любопытно будет выяснить не являются ли и ядерные потенциалы таким-же фейком как и всё остальное! То что путин уверен в их наличии, абсолютно ничего не значит!
  Следва:

 12. ….Если нам очень, очень и очень повезёт, то и крассная кнопка может оказаться очередным фейком!… По крайней мере со всеме остальными кнопками в стране пока всё обстоит именно так! …Совершенно безграмотно утверждение, что экономика россии рухнула. Она не рухнула, она просто уехала домой. Это была экономика гостевого типа.
  СЛАВА УКРАИНЕ!
  Русский военный корабль иди на *** же туда!

 13. Въобще не схващам какво се случва. Моята заплата и на съпругата ми разделени на 30 дни ни дават по 18 лв. на ден на човек. На баба ми баща ми и майка ми пенсиите им дават по 12 лв. на ден на човек. На бежанците потърсили убежище правителството гласува по 40 лв. на ден + включване в системата на здравното осигуряване, която система изключи дъщеря ми защото не си внася вноските и си плаща за медицинско обслужване когато може иначе няма да ползва токаво разбира се. Аз знам че съм беден българин но не знаех че съм по беден от бежанец в България. Това изправя патриотизма ми на сериозно изпитание. Благодарен съм на България, когато заради пандемията бях в неплатен отпуск ми отпусна държавно гарантирам заем от 4500 лв. който беше с дву годишен гратисен период но той вече почти изтича и ме чакат вноски от по 127,50 лв. с банковите такси следващите 36 месеца. А и съм благодарен на банката че ми разсрочи ипотечния кредит но само за няколко месеца и вноските отново си тръгнаха както си му е реда по 306 лв. на месец. Същата България отпусна на зъболекаря ми, който ми взе 250 лв. за две пломби 50 000 лв. безвъзмездна помощ за справяне с последствията от пандемията, но пък зъбите ми са по добре сега. Просто се чудя ако лудото джудже реши да освободи и България от фашистите тука (не че ги има), но той нали е масов освободител дали в съседните държави ще ми плащат на мен баба ми и жена ми майка ми и баща ми по 40 лв. на ден като бежанци + здравно обслужване. Е да това разбира се ако оцелеем след бомбардировките. А колкото до жилището то е ипотекирано и застраховано така че банката ще си получи парите за кредита ако бомбардировките не дай си боже го унищожат. А ние като бежанци за три месеца ще получим повече пари от колкото за една година като нормални граждани. И като се върнем след освобождението няма и кредити да имаме защото и жилище няма да имаме то и държава няма да имаме. Но пък може да удължат финансирането на бежанците в съседните държави а и освобождението да се проточи и така ако продължи година ние ще получим повече пари от колкото за три години като граждани на неосвободената България. Но с баща ми като патриоти ще останем да се борим срещу пишман джудже освободителя, а и други се включат с нас, така може и да предотвратим всичкото това нещастие. Да си запазим жилището, кредитите и нещастните заплати и пенсии. Мдааа само аз ли виждам нещо сбъркано или и някой друг ще го забележи.

 14. Запада (Америка) започва да демонстрира слабост.
  Било голям риск прехвърлянето на полските самолети.
  Прехвърлянето на оръжие не е риск но на самолети е риск, не ми се връзва.
  Както и да е, това е добре за руснаците като гледат колко нерешителни са Американците.
  И зле за Украинците които се чувстват още по изоставени.

 15. За небесата са чудесата. Щом погледнат към земята да въздъхнат ,увря им главата.

 16. Ами Иво, Здравей!!!
  Подканяш ме за коментар сякаш, и аз не съм те забравил, но една от многото причини да напусна коментарната част на блога са и многото такива събития като това отбелязано от теб днес, носещи в себе си колосалното лицемерие което се шири на всички страни и по всички етажи на нашето недообщество, пък както се вижда и не само на нашето. Срещу които сме като че ли безсилни или поне на такива като мене им се струва така.
  Стискам ти ръката за това че ти продължаваш да пишеш и говориш и поддържаш тази много ценна дискусия с блога.
  И понеже ми объщаш внимание ще ти разкажа и за една друга крещяща хамелеонщина с която се сблъсква днес пък една друга западна държава – Италия.
  Става дума за един “политик”, лидер на една от най-големите партии който открай време се възхищава на кремълското диктаторче, ходи в Москва безброй пъти, кичеше се с фланелка с изображението на кумира си, партията му я разследваха за незаконни финансови инжекции от Кремъл и какво ли още не, и днес… изявил желание да отива в Украйна да помагал на украинците!?!?
  Tова вече е италиански “фолклор”, според който като много ловък ход е отбелязан “скокът със знаме в ръка на танка на победителя в деня на победата”…
  И нарая на коментара ми ще напиша и какво няма да ме учуди.
  Сега всички пресмятат кога ще настъпи колапсът на варварската държава, а утре , след обявяването на n-ната поредна санкция (някъде мернах тия дни че били прехвърлили цифрата 5000 !!!), руснаците ще ни покажат трупа на двойника на Путлер с трупа на двойничката на съответната Ева, ще поставят някакъв друг-ама-много-много-демократичен персонаж начело на азиатското недообразувание, който ще почне да си къса рубашката и да се извинява на целия свят, ама така че днешните пленени “освободители” ще могат да хрупат репички до края на живота си, после след някоя друга година такива горещи клетви и извинения ще се предложи да ги приемат в ЕС и НАТО (за да избегнат заплахите) и разбира се, и преди всичко, и най-вече заради непрежалимата им култура и изкуство. И така, тъй като копи-пейстът продължава, след безбройните дълбоки загрижености, искрените възмущения и накрая и откровената погнуса и отвращение, няма да ме учуди да си имаме и такива предложения и ще ни се предложи и да мислим и то сериозно да имаме въпросното образувание като партньор в нашите съюзи.

 17. @К.Колев

  Аз също не им вярвам. А може би просто вече деньги нет.

  Аз съм обнадежден за + изход на войната за Украйна. Кое ми дава основание? Едно интервю на Марк Солонин от вчера с офицер от Киев, когото Марк нарича Саша. Ми човека си е спокоен, няма паника, “все в порядке”?! Украинците не им се плашат на орките. Ама въобще!

 18. Май, май Путин я спечели войната.
  Поне в България. Вместо ние да научим руснаци и русороби в ценностите на “белият свят”, те ни радикализираха. Не веднъж и Путин и царедворците му са казвали, че искат двуполюсният модел от студената война с тогавашните отношения да се върне, е ето на – свалиха ни на тяхното ниво.

  Жертвите не са просто числа и статистика.

  П.П. Явно МОЧА няма да я махат – барем направете подписка за паметник на освободителната украинска армия. Не е като да не го заслужават.

 19. @ ROSSEN IORDANOV:
  Здравейте! Радвам се на възможността да Ви чета отново тук!
  Но на въпроса:
  Към втория Ви пост – Вашето допускане за мен е гарантирано бъдеще. Да – и дори без двойник на изрода ще обърнат палачинката, ще си скъсат ризата, ще развенчаят “култа” /не и “Велика Русия”!/, ще станат член и на НАТО и на ЕС и отново ще претендират да са по-богобоязливи от Папата! Моля се само по същото време вече да е забравена РФ и азиатското недообразувание да се представлява единствено от държавицата Московия! Струва ми се, че някакси ще може да се преглътне лъжицата катран, докато времето реши проблема чрез алелите…
  Колкото до девиза Ви – приемам го безрезервно, като част от кредото си!
  НИКОГА С ГЕРМАНИЯ, ВИНАГИ СРЕЩУ РУСИЯ!
  Бъдете здрав!

 20. До Тодор
  А ти защо си на минимална заплата? Криеш доходи ли или толкова ти плащат в копейки? В Лидл примерно дават 1500 лева. Защо не идеш да работиш? Защо плащаш интернет? Това са излишни разходи, затова злото джудже го спира в Руслямска държава. Или нямаш образование? Да има нещо сбъркано и това очевадно си ти.

 21. @Теодор 00,06.Към 540 лв,които казвате,че получавате прибавете 306 лв плащането по ипотеката,така е правилно .20 лв,които ги давате за интернет и да замърсявате социалните мрежи с антихуманни коментари ги дайте на дъщеря си да си плати здравната осигуровка,а не да ползува солидарно с мен,който си я плаща чинно.Прибавете към заплатата си и рублевия хонорар.

 22. @ Теодор

  Търпението ми е възнаградено: Очакваното “изгърмяване” на поредния руски трол във форума !
  Оставам с впечатлението, че “ЗАВИЖДАТЕ” НА УКРАИНСКИТЕ БЕЖАНЦИ за хуманитарната помощ или изпълнявате руска хибридна поръчка да НАСТРОЙВАТЕ БЪЛГАРИТЕ срещу братята украинци, принудени от войната да напуснат дома и родината си ? Пожелавам мечтата Ви да сте на тяхно място, бежанец, да Ви се случи!

 23. До @Мел, @симеон спасов и другите неразбрали поста ми.
  Общо към 700 хил. души у нас получават минималната работна заплата или малко над нея и са “работещи бедни”, тоест полагащи труд, понякога и над 8 часа, но не можещи да си осигурят нормален стандарт на живот. Над 50% от пенсионерите или повече от един милион души са на минимална пенсия след увеличението в края на годината. Почти 850 000 души са без здравни права в българия. Колкото до копейките и рублите си признавам, че никжто не съм ги виждал дори как изглеждат камо ли да съм получавал от тях. От вашия коментар разбрах че споделения от мен проблем си е на тези 2 000 000 души в България. Или всичките са сбъкани като мен или и на тях им плащат в рубли и копейки или и те ви вземат солидарно от вашите здравни вноски които чинно си плащате.
  Кой разбрал разбрал.

 24. Г-н Тинков Здравейте, аз също се радвам най-вече че сте жив и здрав и все още “на линия” тук в блога. Вашите възгледи и коментари са били винаги много ценни за мен, винаги обосновани с примери от нашия реален живот!!!
  Но навярно ще продължа да не коментирам, получава се че коментарите ми често са дразнещи за някои, съответно и аз се паля и вследствие отговарям и се оказвам нещо като център в спорове тук в блога което не ми се ще да се случва…
  Ето и сега виждам нашия съюз да се оприличава на нещо което никак, ама никак не може да се обясни с примитивна бедежейска терминология като “Композицията“ ЕС?!?!, “Двигателя“?!?!, “Локомотива“?!?!, “Купето“ ?!?!
  По въпроса има безброй гледни точки, не е само тази “от купето“, поне моята съвсем не е такава. Явно такива германски мантри много добре виреят в германски, германоезични или германозахласнати и германозаплеснати пространства като БГ. Добре че не беше другата – “Германия храни цяла Европа”.
  Едно време имахме една кърмилница, сега друга… аман от кърмилници.
  Хайде, със здраве, дано да имаме занапред поводи за радост в тия сложни времена.
  Поздрави!!!

 25. До The Rock,изразът за Русия като бензиностанция е на Джон Маккейн

 26. Странно, на @Теодор родителите му са с минимална пенсия (370 лв), той и жена му са с минимална заплата, но плащат ипотека, а имат пълнолетна дъщеря. Звучи ми като…

 27. СОС за пореден път отказа да разгледа искането за махането на монумента от парка.Нова идея: Паметникът на съветската армия да се скрие в опаковка. Може би и в 2032 год. ще се води спор за МОЧАegabg.com/hot/category-bulgaria/nova-ideya-pametnikut-na-suvetskata-armiya-da-se-skrie-opakovka?fbclid=IwAR0zfRd-idgCN7WZAztvgQhhoI2UgU5aWZSS7Ot2-rpD0-0wLPDOM2E1obU

 28. Светослав
  10.03.2022 в 19:59

  Тъкмо щях да предложа, на този етап, и във връзка с актуалната политическа обстановка, и предвид железния ОТПОР, който дава Украинската армия и народ на окупатора, и до вземане окончателно решение за събарянето на МОЧА (преместване), да бъде ОПАКОВАН в ЦВЕТОВЕТЕ НА СВОБОДАТА💙💛 и БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ФЛАГ! ПОРАВНО!
  ЕДИН ДО ДРУГ!

  Ще бъде чудесен символ на подкрепа към Битката за свобода на Украинския народ!
  Подкрепа към семействата на хилядите вече избити цивилни!
  Към обсадените хора в Мариупол!

  Мисля, че ще се намери шивашка фирма да изпълни мащабния проект!

 29. главната заслуга за бедността на пенсионерите у нас е,че БКП оппка пенсионния фонд,остави ни 10 милиарден доларов дълг/от скъпите долари/ който не можем да изплатим и до днес/подпомогнати в това отношение и от глупавите решения на един царски финансов министър/,а не сме бедни от това че помагаме на един нападнат и бедстващ народ.И Вапцаров не е виждал копейки и рубли,а само долари от Цвятко Радойнов Антон Иванов,Младен Исаев…

 30. Нека Берьозка сложат Украинското💙💛, Българското и Знамето на Европейския съюз в обектите си (както аз съм го направил от две седмици)!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.