Рашистите вече ме заплашват и с нож по улиците на София

 

 

 

 

 

Чета какво е написал днес Евгений Дайнов за ескалацията на рашизма у нас:

“В последните дни в интернет се забелязва рязка промяна на речника и тоналността на феновете на Путин. Независимо, дали говорим за професионални тролове или за „полезни идиоти” (т.е. вършещи работата на Кремъл безплатно), говорът е станал оголено груб, вулгарен и заплашителен. Свален е и бездруго тънкият воал на цивилизованост, който досега поне частично мимикрираше общоприето възпитано говорене”. https://www.clubz.bg/125296-kakvo_ni_razkriva_ruskoto_i_rusofilskoto_govorene_brutalizam

Оголено грубият, вулгарен и заплашителен език на рашизоидите изпитвам на гърба си от години. Няма да досаждам с припомняне на анонимните заплахи за живота ми, които станаха публично известни след като ги разгласих. Някой от тези заплахи предизвикаха полицейски проверки ( и прокурорски цинизъм, според който заплахите за живота ми били упражняване на свободното слово – имам официално писмо от прокурор Железчев от СГП  с такова обяснение след разкриване на няколко желаещи да ме убиват ). 

Като казвам, че го изпитвам на гърба си, говоря буквално. Буквално час преди на започна този текст, зад гърба ми на излизане от подлеза на станцията на метрото “Европейски съюз” на бул. “Черни връх” в София изникна с качулка на главата някакъв тип. Задмина ме, обърна се с кръвясал поглед и рече “ ша зема да те заколя”.  Искаше да ме коли посред бял ден на оживено място в столицата, повтаряше бясно псувни на майка и обиди на “русофобски парцал”. 

Дали наистина имаше нож? Не успях да разбера. Моят потенциален убиец се отдалечи с бърза крачка след това.

Ще рече някой, че е някакъв луд, наркоман или обезумял от алкохолизъм скот. Само че малко преди това от един луксозен джип на бул. “Джеймс Баучер” ми дадоха с агресивно и продължително натискане на клаксон да разбера, че съм разпознат. От друг автомобил вчера ми изкрещяха през прозореца, че съм “предател”. 

И знаете ли кое е по-лошото от заканата да ме коли? Това е хипотезата, че не става дума за случайна среща. Подобни агресивни екземпляри обикновено ги снимам с телефона си, но този не ми даде шанс.

Такъв е резултатът от няколкото ми изяви през последните дни в телевизии, които неофициално ме бяха зачеркнали от списъка на живите коментатори,  преди да се окаже, че съм бил прав да предупреждавам за руското зло и да ме реанимират и реабилитират като гост.

Не знам колко е достоверна статистиката за големия спад на  подкрепата за Путлер в България в момента, но срещу мен има рязко покачване на агресията, свързана с любовта на нашистите към този масов убиец. Пряката, физическата агресия, а не на някакви си тролове в интернет.

40 мнения за “Рашистите вече ме заплашват и с нож по улиците на София”

 1. Иво, продължавай да подаваш сигнали за заплахите към теб. https://www.mappingmediafreedom.org/report-it/ Не случайно в България сме толкова назад по свобода на словото. Благодаря ти за неуморната, изключително смела и достойна за уважение работа като журналист и то в България! Пази се, защото малко са журналистите като теб и тези твои “почитатели” го знаят!

 2. Нямам думи за такава агресия! Съветвам Ви освен с търпение, да се въоръжите и с нещо по-ефективно. Надявам се да се събудим и да разберем, че войната се случва и при нас. И виновният за това е колкото кръмълският гном, толкова и всички продажници и идиоти, които го поддържат, и най-вече тези, които не правят нищо срещу тях.

 3. А не е ли добра идея да сложите един лютив спрей в джоба? Аз без да съм публична личност се каня да си взема един, защото улиците не винаги са безопасни.

 4. Отвратително! Бог да ви пази, г-н Инджев!
  В Германия пък редови руснаци започват да усещат “народната любов” на всички останали. Днес за първи път го чух по един от държавните тв канали.

 5. Пазете се, г-н Инджев!
  Озверели са, буквално!
  Това, което им причинява Украинската армия и народ в момента, железният отпор на агресора, ги изкарва от нерви!

 6. 💙💛Київ: Добро пожаловать всем в Ад!

  Мгновенья первых дней войны, Войска в Україні 💙💛уже вошли… Их подпускают ближе к нам, Им настоящий бой еще не дан. Они не знают, что их ждет, И потому отваги все полны. Лишь кто-то редко вдруг из них взгрустнет, Еще не зная горький вкус войны. Зачем идут? – «Россия позвала», И все они ей рады послужить… Они не знают, что это – война, Они не думают, что могут их убить. Они не знают, что давно их ждут, Ведь их так много, ну а Україні 💙💛 никак не мала, Что они в Київ 💙💛 смерть свою найдут… Поймут, но поздно, что все это – война. Еще недолго, и Київ 💙💛 недалек, И самолеты начнут уже бомбить, Твердя повсюду – «Мы выполняем долг!» Вы все идете – идете, чтоб убить! Ну что ж, пожалуй, раз уже пришли. То нам дороги тоже нет назад. При въезде в город вы прочитать могли: Вас ждут;
  Добро пожаловать всем в Ад.

 7. После са преследвали руслямските изроди и са ги унищожавали един по един. Пълното видео:

 8. аз съм на линия да помагам и да подкрепям Вашето становище със затворени очи т.е. без да виждам и не се притеснявам за моето здраве 🙂

 9. Иво, вземи една елктрошокова палка, спрей. И непременно подай сигнал в РПУ.

  Слава Україні!!

 10. Случка вероятно за повечето от нас необяснима и малко невероятна ,когато се случи сигурно е крайно реално неприятна. Особено в страна където за разлика от Европа и свободния свят има хора които заради информацията изпълзяла от цеха за лъжа на тоталитарна Русия са готови да жертват други и себе си просто ей така. По подбие на тези които се взривиха за Ислямска държава.

 11. Браво Иво! Преди години не разбирах много добре какво точно говориш. Но сега съм възхитен от ясната, категорична и еднозначна позиция. Съгласен съм с всяка дума.

 12. Колко жалко че сме малцинство. Колко жалко, че книгата на Е. Дайнов не беше издадена в милионен тираж и не беше задължително четиво в училище.

 13. Чувствам срам като българин, почти колкото някои достойни руснаци…

 14. Как с две Украински знамена биват унищожени 4 руслямски танка

 15. Бог да ви пази г-н Инджев,но полезните идиоти са обезумели.Можете ли да си представите какво става в празните им глави,срутва се светът в който вярваха,в който живееха,той се срути.Обявиха го за престъпен,великият Путин е терорист,най-великият дипломат е лъжец,а един човек на който се подиграваха направи чудеса за народът си.Ами това е даже неразбираемо за тях.

 16. Предател? Т.е. предавате русия? Fine by me.
  Кураж. Невежството е сила…

 17. Наистина – спрей или нещо по-ефективно .. И винаги нащрек!
  Между другото моето скромно мнение за знака “Z” върху техниката на агресора. – това означава “зомбиран”(zombiran). Моля при цитиране да се посочва източника.
  Слава на Украйна!!!

 18. вижда се,че БТР и танкове се крият по дворовете на хората,по тротоарите се виждат следите от веригите..Ако във ВСВ е било необходимо да дойдеш до танка за да му метнеш граната или запалителна бутилка ,то сега от укритие и от 1000 или повече метра разстелваш ”Освободителите” особено в градски бой.

 19. За протокола. За 2 седмици в Срамната война Мордор има “отрицателен ръст”: 3 убити и 8 уволнени генерала. To bé continued.

 20. Ето позицията на генерал-полковник Леонид Ивашов, председател на Общоруското офицерско събрание
  Руски генерал поиска оставката на Путин заради конфликта с Украйна – 07.02.2022
  “От президента на Руската федерация искаме да се откаже от престъпната политика за предизвикване на война, в която Руската федерация ще се окаже сама срещу обединените сили на Запада, да се създадат условия за прилагане на чл. . 3 от Конституцията на Руската федерация и да подаде оставка”, се казва в обръщението.
  ЦЯЛОТО ОБРЪЩЕНИЕ:

  Днес човечеството живее в очакване на война. А войната е неизбежна загуба на живот, унищожение, страдание на големи маси от хора, унищожаване на обичайния начин на живот, нарушаване на жизнените системи на държави и народи. Голямата война е огромна трагедия, нечие сериозно престъпление. Така се случи, че Русия е в центъра на тази предстояща катастрофа. И може би това е първият път в историята й.

  Преди това Русия (СССР) водеше принудителни (справедливи) войни и като правило, когато нямаше друг изход, когато жизнените интереси на държавата и обществото бяха застрашени.

  И какво заплашва съществуването на самата Русия днес и има ли такива заплахи? Може да се твърди, че наистина има заплаха – страната е на път да завърши своята история. Всички жизненоважни области, включително демографията, непрекъснато деградират, а скоростта на изчезване на населението чупи световните рекорди. Деградацията има системен характер и във всяка сложна система разрушава един от елементите може да доведе до колапс на цялата система.

  И това според нас е основната заплаха за Руската федерация. Но това е заплаха от вътрешен характер, произтичаща от модела на държавата, качеството на властта и състоянието на обществото. А причините за неговото формиране са вътрешни: нежизнеспособността на държавния модел, пълната неспособност и липса на професионализъм на системата на властта и администрацията, пасивността и дезорганизацията на обществото. В такова състояние никоя държава не живее дълго.

  Що се отнася до външните заплахи, те със сигурност са налице. Но според нашата експертна оценка те в момента не са критични, пряко застрашавайки съществуването на руската държавност, нейните жизненоважни интереси. Като цяло стратегическата стабилност се поддържа, ядрените оръжия са под надежден контрол, групировките на силите на НАТО не се изграждат и не проявяват заплашителна активност.

  Следователно ситуацията, която се разгръща около Украйна, е на първо място изкуствена, наемна за някои вътрешни сили, включително Руската федерация. В резултат на разпадането на СССР, в което Русия (Елцин) взе решаващо участие, Украйна става независима държава, член на ООН и в съответствие с чл. 51 от Устава на ООН има право на индивидуална и колективна защита.

  Ръководството на Руската федерация все още не е признало резултатите от референдума за независимостта на ДНР и ЛНР, докато на официално ниво повече от веднъж, включително по време на преговорния процес в Минск, подчертава принадлежността на техните територии и население към Украйна.

  Също така неведнъж на високо ниво е говорено за желанието да се поддържат нормални отношения с Киев, без да се отделят специални отношения с ДНР и ЛНР.

  Въпросът за геноцида, извършен от Киев в югоизточните райони, не беше повдигнат нито в ООН, нито в ОССЕ. Естествено, за да остане Украйна приятелски съсед на Русия, беше необходимо тя да демонстрира привлекателността на руския модел на държавата и властовата система.

  Но Руската федерация не се превърна в такава, нейният модел на развитие и външнополитическият механизъм на международно сътрудничество отблъскват почти всички съседи, а и не само.

  Придобиването на Крим и Севастопол от Русия и непризнаването им като руски от международната общност (и следователно огромният брой държави в света все още ги смятат за принадлежащи към Украйна) убедително показва провала на руската външна политика.

  Опитите да се „обича“ Руската федерация и нейното ръководство чрез ултиматум и заплахи за използване на сила са безсмислени и изключително опасни.

  Използването на военна сила срещу Украйна, първо, ще постави под въпрос съществуването на самата Русия като държава; второ, завинаги ще направи руснаците и украинците смъртни врагове. Трето, ще има хиляди (десетки хиляди) мъртви младежи, здрави момчета от едната и от другата страна, което със сигурност ще се отрази на бъдещата демографска ситуация в нашите умиращи страни. На бойното поле, ако това се случи, руските войски ще се изправят не само срещу украински военни, сред които ще има много руски момчета, но и военен персонал и техника от много страни от НАТО, а страните-членки на алианса ще бъдат задължени да декларират война срещу Русия.

  Президентът на Република Турция Р. Ердоган ясно заяви на коя страна ще воюва Турция. И може да се предположи, че ще получат заповед на две турски полеви армии и флот да „освободят“ Крим и Севастопол и евентуално да нахлуят в Кавказ.

  Освен това Русия определено ще бъде включена в категорията на страните, които застрашават мира и международната сигурност, ще бъде обект на най-тежките санкции, ще се превърне в пария на световната общност и вероятно ще бъде лишена от статут на независима държава.

  Президентът и правителството, Министерството на отбраната няма как да не разберат такива последствия, не са толкова глупави.

  Възниква въпросът: какви са истинските цели за предизвикване на напрежение на ръба на войната и възможното отприщване на мащабни военни действия? А че ще има, говоря за брой и бойният състав на групировките войски, формирани от страните, не по-малко от сто хиляди военнослужещи от всяка страна. Русия, разкривайки източните си граници, прехвърля формирования към границите на Украйна.
  Според нас ръководството на страната, осъзнавайки, че не е в състояние да изведе страната от системната криза, а това може да доведе до бунт на народа и смяна на властта в страната, с подкрепата на олигархията, корумпирани служители, привлечени медии и сили за сигурност, решиха да активират политическата линия за окончателно унищожаване на руската държавност и унищожаване на коренното население на страната.

  А войната е средството, което ще реши този проблем, за да запази за известно време своята антинационална сила и да запази откраднатото от народа богатство. Не можем да предложим друго обяснение.

  От президента на Руската федерация искаме да се откаже от престъпната политика за предизвикване на война, в която Руската федерация ще се окаже сама срещу обединените сили на Запада, да се създадат условия за прилагане на чл. 3 от Конституцията на Руската федерация и да подаде оставка.

  Обръщаме се към всички пенсионирани военнослужещи, граждани на Русия с препоръка да бъдат бдителни, организирани, да подкрепят исканията на Съвета на Всеруското офицерско събрание, да се противопоставят активно на пропагандата и разпалването на война и да предотвратяват вътрешен граждански конфликт с използването на военна сила.
  https://mediata.bg/%d1%80%d1%83%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b3%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%b0%d0%bb-%d0%bf%d0%be%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%83%d1%82/

 21. Националните предатели на България – русофилите наричат българите, мразещи Империята на злото предатели и обичащи България.
  Този театър на абсурда ще продължи да се играе докато медиите, издържани от българския данъкоплатец, са пълни с политически коректни към Русия “журналисти”, които мразят българската държава и българите.

 22. Тъжно,тъжно е господин Инджев и не искам да си представя какво е на засегнатите като Вас и тяхните семейства.
  Да помогнат могат психолози и тренъори по бойни изкуства. И най-вече любовта на близките и обществото. За съжаление аз мога да Ви дам само последното.
  Съществото с качулката,което Ви е заплашило е отровен вирус,развиващ се в отровна среда. Живеем в тази среда,създадена от медиите и родена от лъжите и заплахите на Путин и Лавров за ядрен апокалипсис и робско подчинение. Убииствата и разрушенията в нея се представят като освобождение от братски “миротворци”.
  На фона на тези ужаси непрекъснато ни се насажда и се се размахва като хоругва лъжата за “национален интерес” Ние сами сме щяли да го подсигурим без да дразним насилника. с други думи – ела мечко,изяж ме.
  Това е положението,господин Инджев. А Вие бъдете силен,силен и здрав.

 23. Бруталност на подивелите отразява поведението на техния кумир. Когато Оруел е писал своята антиутопия, едва ли е предполагал, че описва ситуацията в света днес. Русия не била нападнала Украйна, болницата не била болница, украинците не били украинци и войната не била война. Така че Иво е предател и следва да бъде заклан, защото не бил съгласен с горното и си позволява да не харесва великата Русия. Преди две седмици в Панорама Валери Найденов възрази на “предателското” становище на Калин Янакиев със замечтан поглед и меден глас: “Вие не познавате Русия, Русия има велика култура”. Бинго. Значи Русия може да си позволи всичко защото има велика култура. Всеки път, когато някой упреква Русия му навират в носа руската култура. Хайде посмали манго. Само Русия ли има култура. Ами италианците? Верди, Пучини, Микеланджело? Значи Мусолини е бил в правото си да нападне Гърция. Ами немците? Вагнер, Бетовен, Гьоте, Хайне? Значи Хитлер е бил в правото си да нападне Полша. Бих си направил труда, да погледна репертоара на Балшой театър. Колко руски и колко италиански опери (за други да не говорим) ще открием. Културата си е култура но когато в Кремъл е поставен хулиган и убиец, това поставя под съмнение ефекта от великата култура. Като добро семе, хвърлено в неплодородна земя. Путлер по гаменски смята, ето, аз имам атомна бомба, трябва да внимавам с тези дето също имат, но който си няма, яко му дупе, мога да си позволя всичко с него, никой няма да посмее да ми се изпречи. Хайде убедете сега Иран да се откаже от разработване на ядрено оръжие. И колко други ще стигнат до същото убеждение.

 24. Наглостта и агресивността на русофилите в България винаги са били на тревожно високи нива. Путлеристите в България по правило гледат да се престарават. Картината не се подобрява, защото медиите са превзети от рашисти и няма как да бъдат надвикани в ефира. Остава единствената надежда да пресъхне финансирането им – определено руските средства рязко ще намалеят. Дано неизбежният финансов колапс на Русия даде плодове по-скоро.

 25. @Наблюдател 💙💛

  “Картината не се подобрява, защото медиите са превзети от рашисти и няма как да бъдат надвикани в ефира.”

  Eто това е истината! Не знам какво още трябва да се случи, какво още чудовищно престъпление срещу народа на Украйна💙💛 да извършат путлеро-нашистите, за да може нашенските медии (ЧЕТВЪРТАТА ВЛАСТ, ВИНАГИ НА ВЛАСТ – НЕ ГО ЗАБРАВЯЙТЕ ТОВА!) поне маааалко от малко да СПРАТ ДА КАНЯТ прокситата на отровната, черна хибридна пропаганда! Поне сега, поне в този момент – 20 години НЕ СПРЯХА, поне днес да спрат, да се усмирят! Ама НЕ!

  Песимист съм, за съжаление…Всеки час буквално умират десетки Свободни хора в Украйна – обикновени почтени хора…Гледам по безбройните видеа как изглеждат домовете им, улиците им, тротоарите им…покривите, градинките покрай къщите…площадите, кметствата…Красива страна!!!

  И за последен път призовавам (наистина за последен) – Моля, коментатори, поставете двете сърца на Свободата до името си💙💛…
  Благодаря

 26. @Valentin Tomov

  Не, не сме малцинство. Те са кресливо и агресивно малцинство, затова няма как да не ги видите и чуете. Когато им пресъхне финансовият поток от “бензиностанцията с ракети”, ще “забравят” много бързо позорното си путлерофилско минало.
  💙💛

 27. Nicolai Christov, убедителен анализ. НА МЕН СЪЩО МИ ИДВА В ПОВЕЧЕ постоянно да бъда обливан с руските (които при това не са съветски) примери за гениалност, предимно при хора на изкуството. Само не се обръща внимание на някои съществени нещица–
  Тези гении са подражавали и са се учели от западните. Това личи от постановките и инструментализма, които Русия не е притежавала. Е ако предположим, че гените винаги са някакъв процент от населението, то става ясно, че и някои техни творения са така продиктувани. Обръщам особено внимание на думата ПРОДИКТУВАНИ!
  Нека да обърнем и на още една лирична особеност, която е присъща на тъгата, защото тя поражда чувство и съчувствие. Такава музика и лирика оказват сантиментално въздействие, както и евентуална радост от случайно получената свобода, която така пак намира творчески изблик. А тъга и мрак винаги са съпътствали Русия, както и някои редки проблясъци на щастие. При това въздействието се усилва, защото контрастира още по-ярко на фона на вечното потисничество.
  Освен в изкуството, го има още и един Менделеев и до тук! При това ако Менделеев не е бил свързан тясно с европейската и световната научна общност, от където да е черпил научен полъх и опит, от руското му наследство (имаше една прекрасна „снимка“ на одрипавял селянин с четирите му момченца) едва ли той би могъл на нещо истински подкрепящо да се опре. Жалко, че не притежавам архив, бих дал добър нагледен пример с тази снимка!

 28. 💙💛 Слава Україні 💙💛
  Г-н Инджев, тези качулати идиоти не бива да се подценяват.
  Аз лично винаги имам под ръка нещо остро разрешено от закона.
  Въпреки пацифистките ми възгледи, собствената безопасност ми е приоритет.
  Пазете се, моля!
  Острото ви перо и истината са трън в очите на русоробите.
  Пазете се!

 29. @ Nicolai Christov

  Много сте прав. Последното ви изречение ме навежда на мисълта, че Путлер в никакъв случай не бива да печели войната срещу Украйна и заради това, че неговата победа би дала карт бланш на всеки ненормалник по света, добрал се до неограничена власт, да тормози ако не чак цял свят, то поне съседните си държави. Парадоксалното в тези тревожни дни на путлерастка разрушителност е, че Путлер, без да иска, съгради нещо, което сякаш беше тръгнало ако не чак да се разпада, то поне да се поставя под въпрос: НАТО. Никога НАТО няма да е излишен, докато има Терорусия и подобни на нея извращения.

 30. Като дете първо ми четяха, а после с удоволствие си четях “Три повести за Карлсон” от Астрид Линдгрен.
  Та там г-ца Рог пита Дребосъчето нещо-си и , още докато се мъчи да ѝ обясни, отсича “Отговори ми с ДА или НЕ!” И Карлсон, като по-печен, също пита “А ти спря ли да пиеш коняк рано сутрин? Отговори с “Да” или “Не”! “Не, разбира се, че не!” – вика г-ца Рог! “Колко жалко, пиянството води към падение!” – цъка с уста Карлсон. Всъщност отговаря Дребосъчето – ” Тя не е спирала, защото никога не е започвала!”
  Всеки разговор с русо…роб ми вади този спомен, ти му казваш нещо, а той крещи “А ти спря ли да пиеш коняк рано сутрин?” Бляд мръсен, слуга на “краварите”, служиш на американското посолство, оттам управляват България!
  Г-н Инджев, към заплахите се отнасяйте съвсем сериозно. За шоковата палка и “нещо остро” забравете. Заради употребата им ВАС ще искарат виновен, а нападателят – жертва. Палка – ПЛАСТМАСОВА или КАУЧУКОВА + спрей – това да. Освен това закона забранява прилагането на физическа сила над малолетни, бременни жени и лица с ЯВНИ ПСИХИЧНИ ОТКЛОНЕНИЯ – тълкувайте го, както щете.

 31. Да, това е добра идея. Но не залагам много надежда. Това е бавен, интернет процес. А и българските подлоги са предимно евтини, до безплатни.

 32. !! Нота !! Към модератора:
  Не е възможно да се напишат повече от 3 – 4 реда. Бутона “публикуване” се скрива надолу

 33. По-скоро очаквам, част тях, да се свият и окопаят, предвид все по-лошия имидж на това да подкрепяш скапани мужици.

 34. м/у другото… В Дубай е пълно с русначета – весели, щастливи, млади дечица, на по 19 г., които припкат по красивите улици, и говорят на висок глас по телефона.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.