Путин да си готви некролога на самодържец, на който ще пише “Майн крах”

Въпросът за бежанците тепърва започва да придобива актуалност за самата Русия. Крак повлече първа сред важните велможи в Москва във Елвира Набибулина. Реши да напуска предсрочно директорския си пост в централната банка на страната, бомбардирана от невиждани и неочаквани от никого западни санкции. Толкова й е важно да напусне потъващия кораб на Путлер, че бърза да го направи преди 21 март, когато изтича мандата й.

Путлер обаче не дава. Не уважи молбата й. Капитанът на кораба желае да бъде последван на дъното от екипажа си. Поне за това се е подготвил добре. Унижи ден преди нахлуването в Украйна свитата си в Кремъл да се обвърже лично пред записващите за историята камери, че всеки един от тях подкрепя решението за признаването на двете украински територии, обявени с неговия указ за “независими” държави. За да няма после оправдания, че някой от тях не е разбрал нещо и да не се изкушават слугите от най-близкото му обкръжение да претендират един ден, че не са били съпричастни към схемата, която задейства спусъка на агресията.

https://www.eventim.bg/bg/bileti/muzikata-na-ukrayna-sofia-bulgaria-hall-579359/event.html

Типично за боса на мафията той окървавява хората от своето обкръжение, за да няма невинни и помисли да бъде свален от “разкаяли се”.

Дали това означава, че Путлер си е гарантирал пожизненото покорство на най-близките си лакеи в Кремъл? Едва ли. Има една руска поговорка, която гласи “своята риза е по-близо до тялото”. Очертава се обаче сценарият с шеговития вариант на поговорката, според която “без риза е по-близо до тялото”. Защото за броени дни всемогъщите боляри на царя виждат как пред очите им се руши личното им благоденствие. Обедняват! Инстинктът им за самосъхранение като нищо може да роди някаква форма на самозащита срещу задаващия се крах на техния личен “руски свят”.

Малки, но показателни чудеса започнаха да стават и сред пропагандоните и особено сред примадоните между тях. Най-голяма телевизионна примадона на режима, агресивната телевизионна водеща Симонян, била върната от границата при опит да напусне страната в посока Дубай, твърдят в руските социални мрежи.

Дали е вярно? Не знам, но както също казват в Русия, “звучи красиво”. Гледах обаче как Соловьов е започнал да се гърчи  пред екрана. Той е мъжкият еквивалент на Симонян по необуздано плещене от името на Кремъл във водещия руски телевизионен канал. Легендарният пропагандон Соловьов, който кресливо заплашваше, че Русия може всеки момент да превърне Ню Йорк в ядрен прах, се гъне сега точно като гандон ( капут на български). Употребяван при това.

НА СНИМКАТА ( от екрана): Унилият Соловьов

 

 

 

 

Негов събеседник в предаването му се кахъри, че нито един украински град не е превзет и че по-добре да не беше започвала “операция”, щом руските войски не могат да влезнат в украинските градове. В нито един украински град не е сменена властта с проруска, а напротив, “всичко, което се случва, укрепва съществуващата власт”. 

Соловьов, крайно необичайно за него, мълчаливо слуша. На практика се съгласява. А на подсещането на госта в студиото да каже дали знае какъв е “оперативния план” за Украйна, отвръща лаконично и саркастично – самосъжалително: “не са ми докладвали”.

Така е, няма как да са му докладвали за нещо, което и да е съществувало като намерение, вече е провалено от украинската съпротива.

Унил и обезверен е Соловьов защото санкциите отнеха милионерските му имоти и авоари на запад – същият този запад, който така вдъхновено громеше, но снасяше в неговите луксозни гнезда спечелените господарски подаяния. Нещо повече, пропагандонът вече прозира следното:

“ При этом нас все считают исчадием ада. Нас все ненавидят. И Запад будет ненавидеть нас долго. Завершить эту «операцию» с заявленными целями мы не можем, и в конечном счете она приведет к гибели самой России”.

Така е. Ненавиждат ги за “операцията” ( която Соловьов вече произнася с ирония в кавички). Само че не само на Запад, но и в целия свят ви намразиха. Има защо.

Апотеоз на “катарзиса” на Соловьов обаче е констатацията му, че Зеленский няма да подпише искането на Путин да признае Крим за руски и че светът също НИКОГА няма да го признае за такъв. 

Това е само началото на края на режима на Путлер, автора на “оперативния план”. Печата си сам некролога на провален самодържец. Верните му досега есесовци знаят най-добре, че идва и техният край.  

 

33 мнения за “Путин да си готви некролога на самодържец, на който ще пише “Майн крах””

 1. Скръбна вест

  Ликвидиран е руският генерал-майор Андрей Колесников. Той беше командващ на 29-а армия на Източния военен окръг на Русия.

 2. Унищожителни истини за Русия от самите руски интелектуалци.
  И никой да не е посмял да говори, че руския народ бил невинен, безпомощен и т.н., руския народ е сбирщина от подчовеци, както са ги наричали германците:
  https://www.ploshtadslaveikov.com/edinnata-ideologiya-rano-ili-kasno-shte-dovede-rusiya-do-fashizma/

 3. Изглежда се опитват да въвлекат и Белорусия в пряко нахлуване в Украйна. Не знам доколко ефективни ще са частите им в бойни условия, но на украинците ще им дойде в повече. Не мога да повярвам, че НАТО ще наблюдава отстрани унищожението на една нация!

 4. @Българин, да те “поправя”. В аналогични случаи се реди: Скръбна вест, омайна, сладка.

  От мен, Марк Солонин

 5. Не знам защо, но се сетих за филма на Чаплин “Великият диктатор”. Всички си спомняме за какво се разказва. Пускам известния епизод, в който Чаплин си играе с балон във формата на земята. Обърнете внимание на знамето с два X. Тия новите диктатори сложиха Z. Все си мисля, че Х щеше да е по-подходящо. Можеше да се ползва за мишена.

 6. Що за говно си бе Инджев? Че и ти “The Rock” англосаксонски лакей! Ако не бяха тези “подчовеци” – руснаците, днес щяхте да носите фесове на тъпите си кратуни и щяхте да си формулирте “гениалните” умозаключения на турски език. Говна мерзки, заради такива дупедавци като вас България днес се управлява от американското посолство!

 7. Провалът е очевиден. Путин се е “заел” с Пети отдел на ФСБ:
  https://meduza.io/feature/2022/03/11/putin-nachal-repressii-protiv-5-y-sluzhby-fsb-imenno-ona-nakanune-voyny-obespechivala-prezidenta-rossii-dannymi-o-politicheskoy-situatsii-v-ukraine

  Колко изненадващо, у нас положението е същото. Към момчетата от ДАНС: “Момчета, тази информация, че Русия няма да нападне Украйна от руските си колеги ли я получихте, или те само ви посъветваха така да кажете?”

 8. Към Jan Helsing
  0 одобрени
  jan.helsing@email.de

  Ето какви рашизоиди се крият в Европа, в Германия по – конкретно.

  Не смеят да си напишат името. Типично за рублоядите.

  Псуват англосаксонците, но се маскират на такива, както се вижда.

  Обикновени рублофили.

 9. Експерт: България да не приема рубли за транзита на руски газ, имаме право да спрем горивото!
  Митрофанова заяви, че Москва ще ни плаща с рубли

  “България има право да спре транзита на руски природен газ, ако не си получи дължимото плащане по договор, страната ни е заплашена да изгуби два милиарда лева инвестиция в „Турски поток“, ако „Газпром“ поиска да плаща транзита на руско синьо гориво през наша територия в рубли. България не трябва да се поддава на натиск от страна на Москва и всяко действие по предоговаряне на газовите договори трябва да се координира с Брюксел.”

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-ekspert-balgariya-da-ne-priema-rubli-za-tranzita-na-ruski-gaz-imame-pravo-da-sprem-gorivoto

 10. Много ти е стар вицът, Jan Helsing ака Иванушка Дурачок.

 11. Рублите да ги получи Бойко,а как ще ги превръща в долари,за да плати на България-негова работа..

 12. До червения боклук, Jan Helsing
  Ако не бяха подчовеците, щяхме да станем автономна територия с 220 хиляди кв.км и най-вероятно след Първата световна война щяхме да сме независима държава. Но благодарение на подчовека Игнатиев, който проваля Цариградската конференция, щото Русия не е искала голяма независима държава на Балканите, както се вижда от Райхщадското и Будапещенското тайни споразумения. Знам че като тъп боклук изобщо не си знаете историята и вероятно не сте и чувал нито за Цариградската конференция със всички велики сили веднага след априлското въстание, нито за Райхщадското и Будапещенското тайни споразумения и клаузите в тях. Нито знаете за десетилетията борба на нашия народ за независима БЪЛГАРСКА църква срещу точно руслямските подчовеци, които не са искали НИКОГА свобода за българите.

 13. на българското лайно в немски целофан ще му кажа ,че за 500 години не си забравихме езика и българските учлища се е учило на български,а за няма 25 години окупация наложиха първокласницита да учат руски.Срам и позор за предателите.

 14. Jan Helsing,

  Турците за 500 години нито език ни взеха нито религия.
  Левски който вашият “освободител” Игнатиев тури на бесилото се бе заканил да ходи и вас да спасява, след като освободи България.. понеже сте русороби.. а ти специално си перфектен екземпляр от тази порода..

 15. И нещо друго дурако Jan Helsing.
  Погледни какви ги върши твоята “империя” в славянска Украйна.
  Твоят идол заявява че такава страна няма и в момента я бомбардира по начин по който и най-жестокият башибозук не е вилнял в България. Чиста проба геноцид, глупако!
  Колко трябва да си сбъркан да не можеш да вденеш тая проста истина и да си на страната на султан капуткин?

 16. Попаднах на един интересен факт.
  В концлагера Заксенхаузен, сградата за незабавни екзекуции е била известна като сграда “Z”.
  Хората екзекутирани там не са били регистрирани и затова никой не знае колко хора са избити там.
  Та камионите, които са возели хората за незабавна екзекуция са били маркирани със знака “Z”.
  Зловеща историческа препратка към знака върху техниката на руските нашественици.

 17. Иво, няма нужда да им се постват фекалиите на посерковци като хелзинг. Блогът си е твой. РЕЖЕШ ГИ!

  Слава Україні!!

 18. @Jan Helsing, никога гордите българи не са носили фесове!
  Тая пропаганда я вееха комунистите по тощово време.
  Намери снимка на Левски с фес!
  А че руснаците са подчовеци е неоспорим факт! Лошото е че има и такива българи.

 19. @ Jan Helsing:
  Хей, смрадливец, би ли могъл да ни кажеш, чий го крепиш в Германия? Защо не си се преселил при
  любимите си орки, тъпо, неграмотно копеле? Наясно ли си, добиче нечетящо, че и в съвременна Турция – наш съюзник в НАТО, упорито стремящ се към ЕС, отдавна не носят фесове? Турците имат свой език, докато потомците на Златната орда, по които ти текат лигите, говорят и пишат на езика, който великодушно сме им дарили /та да могат и те книги да четат/?
  Защо ти, лицемерна твар, паразитираш в омразната ти Европа? Защо не живееш в Путландия, споделяйки живота на своите “освободители”, изразявайки чрез верноподаническо челобитие фанатичната си благодарност? Какво те спира?
  Чемодан – вокзал – Магадан!

 20. Калпазанинът Ян Хелсинг претопля стара манджа поне от пет години. Абе тъпак, да ти задам едно въпросче и да си напънеш мухлясалото си мозъче! Колко години българите бяха под османско владичество и колко от тях проговориха на турски? За такива като теб само една дрянова сопа върши работа.

 21. Защо са му сирийци на Путин,след като в България има толкова много путинофили?
  Къде са се изпокрили сега в критичния за него момент?
  Позор за нашите путинофили!

 22. ТОВА НИ ЧАКА. ЗАЩОТО СМЕ РУСОФИЛИ.
  Моя любимая Болгария! Мои добрые болгары! Я уже достаточно давно живу в Болгарии, чтобы называть ее своей, а болгар – своими.
  Я знаю ваш язык и ваши обычаи. Я праздную ваши праздники. Я умею и люблю готовить боб-чорбу, шкембэ, капаму, печени картофи с прас, яйца по-панагюрски и много чего еще. Я разбираюсь в болгарском вине лучше многих жителей солнечной Болгарии
  В моей стране, в моей Украине сейчас идет война. Страшная война, такая война, которой не было на планете с 1945 года. На Украину напали руZZкие. Это именно война, а «специальная военная операция», как везде брешут руZZкие.

 23. 2/ Прислушайтесь.
  Вы, болгары, очень любите руZZких. Вы называете их «братушками».
  Вы смотрите руZZкое телевидение. Вы продаете руZZким свою землю, апартаменты, дома. Позволяете руZZким создавать в Болгарии бизнес. Уже сейчас в Болгарии есть целые поселения руZZких.
  Сейчас в Болгарию хлынет поток руZZких. К вам приедут сотни тысяч, если не миллионы носителей отдельной хромосомы.
  И вот вам мой прогноз:
  Сначала руZZкие просто поселятся в Болгарии. Они не будут учить болгарский язык, следовать вашей культуре.Потом руZZкие освоятся, и начнут наглеть. Они будут называть вас цыганами или придумают другое обидное название, как придумывают всем народам.
  Потом руZZкие начнут требовать особого уважения к ним и будут заставлять вас разговаривать на руZZком языке. Они будут называть вас нацистами, националистами и фашистами.

 24. 3/ А потом руZZкие начнут вас убивать. За то, что вы болгары.
  За то, что вы разговариваете на болгарском языке. За то, что вы умеете делать вино, ракию и суджук. За то, что вы просто есть. Они будут вас убивать и грабить. Они будут делать то, что делают сейчас в Украине.
  Это любимое занятие руZZких. Убивать и грабить.
  Прислушайтесь ко мне, болгары! Когда я много, очень много раз повторял моим болгарским друзьям, что руZZкие обязательно нападут на Украину и развяжут самую кровавую войну в мире, мне никто не верил.
  Сейчас я говорю вам, болгары – руZZкие обязательно нападут на вас и будут вас убивать.
  Болгары!
  Гоните руZZких со своей земли!
  *Обръщение на украинка живееща в България към българите//Не посочвам име и линк заа да не бъде преследвана от такива получовеци като @ Jan Helsing

 25. Допълмение към Стайко:
  Съгласен съм с идеята путлер да не си хаби сирийците. Да привика копейкин и бандата му израждане, болен с каквото му е останало от (б)атака, магарешки също ще отърве задаващив се затвор плюс всички останали петоколоници като руското тролче по горе. Да ги взема всичките та да си отдъхнем от неграмотността, невежеството и безкрайната им злоба към всичко цивилизовано и нормално. А да щях да забравя руската паплач по Черноморието ни също.

 26. Нашият Христо Грозев е българската дивизия на световния демократичен фронт срещу Путлер.
  Той се мъчи сам да замести пред световната и украинска общественост липсата на забележима военна и хуманитарна помощ от България за Украйна, да скрие орбано-макаронското лигавене на пРезидента, пропутинското снишаване на цялото ни путинофилско правителство,в т.ч. и крепещата това правителство ДБ, подлото овъртане на пропутлеристките ни медии, рубларската слепота на джурналистите ни, и вонящята първобитност на некултурата ни “културна” общност.

  Интервюта на Христо Грозев за Популярная политика

  https://www.youtube.com/watch?v=OY_LAVQ-5yc

 27. Смятам, че след призива на Путин ислямисти, православни фашисти и фундаменталисти да ходят в Украйна и да избиват православни наши братя, то Турция и САЩ имат легитимна причина да приключат Асад и Сирия и да я върнат на Турция.
  Защото Сирия е отнета територия от Турция след ВСВ, така като от България са отнети Западните покрайнини.
  Неслучайно САЩ се изтеглиха от Афганистан, сега САЩ имат на разположение над 500 000 души боеспособна армия минала през “полигона” Афганистан.

 28. Мишоците бягат.На 4 март е напуснал поста си Гендиректора на авиокомпанията ”Победа”Андрей Калмиков.Напусна поста си и Гендиректора на ”Аерофлот”Михаил Полубояриноя,а замгендиректора Андрей Панов не само напусна Аерофлот а и Русия.Всичките попадаха в санкционния списък.

 29. към Jan Helsing:

  Ако беше чел достатъчно, жалка отрепко безродна, щеше да знаеш, че ако не бяха българските опълченци на Шипка и Плевен, руснаците щяха да загубят и тази 11та поредна война от Отомонската империя, и днес щяха да носят фесове на тъпите си кратуни и щяха да говорят на турски език. След 10 загубени войни руснаците толкова са се уплашили, че са били под 7% от “руската” армия, била се в България – чети списъците на загиналите, нещастнико!

 30. Извинявам се!!!!
  Сирия е отнета от Турция след ПСВ!!!

 31. След като прочетох бездарието на Jan Helsing, мислех да му отговоря, но продължавайки да чета докрай, се натъкнах на вече дадени отлични отговори, като на Мел, Павел Тинков, Todor Todorov и много други, които му написаха прекрасни отговори.
  Прочее, това твърдение относно турският, който сме щели да говорим, ако не е била водена окупационната война, е стар довод, явно премислен от завладяващите ни.
  Както обаче можем да установим от последствията от втората ни окупация, при която руски език задължително учехме (не като чужд език), от руската телевизия и не състоялото се присъединяване като 16та республика, тези придобивки пак не помогнаха за да проговорим руски, макар, че разликата между пет века и петдесетина години е десетократна. Jan, хубавото чак сега ни идва на помощ, за да можем по-добре да разберем доводите и желанията на братята украинци да се отърсят от лепкавата смрад. Но и аз като господин Тинков се питам, какво търсиш в Германия, след като имаш ине, такова вътрешно убеждение? Има два случая на подобни решения на обществено проявени личности, ползващи руското гостоприемство. Ти би могъл да бъдеш третият. Тогава, дори и да не проявяваш действия за публичност, Захарова и някои други ще ти я предоставят. Хайде чемодан и беж! Може би ще ти се отдаде (ако побързаш) да използваш и безплатно каналите, които руските размирници щедро предоставят за „спасение“ на бежанци в посока Русия.. Уютно и без натискане, ще ти прави компания чемодана (ти), като приятен мълчащ съпътник. Действай!

 32. https://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_language

  From 1804 until the Ukrainian War of Independence, the Ukrainian language was banned from schools in the Russian Empire, of which the biggest part of Ukraine (Central, Eastern and Southern) was a part at the time.[11] It has always maintained a sufficient base in Western Ukraine, where the language was never banned,[12] in its folk songs, itinerant musicians, and prominent authors.[12][13]

  Значи, да пообразоваме малко русофилите.
  Украинският език е бил ЗАБРАНЕН в руската империя през 18-ти век.
  (По-голямата част от Украйна е била в тази империя)
  Дори след това руснаците винаги са търсели начин да ограничават влиянието му.
  Това са фактите, дами и господа русофили!

  За сравнение, по българските земи под Османската империя подобна забрана НЕ Е ИМАЛО!
  Турци и българи са се учили разделно но, никой не е налагал забрани на българите.
  Килийните училища знаем са били първите училища където по-будните българи са получавали някакво образование.
  Там обучението се е водело на гръцки или български или и на двата.
  Замислете се върху горните факти, дами и господа русофили.
  Дано намерите сили и осъзнаете колко погрешни са вярванията които носите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.