България се държи като (не)нужника на НАТО

ОБНОВЕНА В 12.20

 

България е сред най-големите производители в света на патрони, стрелково оръжие и снаряди от съветски произход. Ако не е и най-големия притежател на такава  специфична военна продукция.  Печели от износа й стотици милиони. Но не помага с износа си на Украйна, която има животоспасяваща нужда точно от тази българска стока, съвместима с все още въоръжената по съветски стандарти украинска армия.   https://www.clubz.bg/125378-samo_balgariya_i_ungariya_ne_davat_voenna_pomosht_na_ukrayna

https://www.clubz.bg/125378-samo_balgariya_i_ungariya_ne_davat_voenna_pomosht_na_ukrayna

Нито премиерът Кирил Петков, нито главнокомандващият Румен Радев могат да бъдат оприличени на цар Борис III, отказал на своя германски съюзник да му помага с войска на Източния фронт, още повече, че няма как да се направи паралел между съюза с нацистка Германия и днешно българско членство в НАТО. Обаче царят се е страхувал от русофилски преврат в проядената от русофилството България. https://www.dw.com/bg/последното-плаване-на-струма-когато-800-евреи-загиват-по-заповед-на-сталин/a-60883253

На тази плоскост, уви, могат да се правят аналогии. Още повече, че болните от путинофилия другари от БСП  са част от управленската коалиция, достатъчно съществена при това, за да я торпилират. Готови са да я потопят в интерес на Москва по примера на съветската подводница, потопила българския кораб “Струма” в Черно море с 800 бягащи към Палестина евреи. Случило се е на през 1942 година на същия този 24 февруари, на който сега Русия нападна Украйна.

 

Да, ситуацията днес и тук напомня на онази от първата половина на миналия век в царство България. У нас продължават да царуват митове за добрата Русия. Армията ни е пълна с фуражки, под които погледите са обърнати назад и на Изток. През 1944 година това доведе жестоките московски слуги на власт. Има ли такава опасност и в наши дни? Този въпрос витае във въздуха, но управляващите се правят, че няма такава тема. А и никой не ги пита.  

Както съм споменавал, една възрастна госпожа веднъж ме спря на улицата с въпроса дали знам коя професионална прослойка е била най-ухажвана най-много от властта в царството. На моето замислено мълчание тя си отговори сама: офицерството е било най-ухажвано от царя. Защото то е имало потенциала и навика да прави преврати. В днешно време най-ухажвани са журналистите, добави госпожата и ме остави да размишлявам над тази констатация.

Не, журналистите не правят преврати у нас. Но пък някои от тях помагат с каквото могат на превратното тълкуване на историята по начин, който е удобен за проруските среди у нас. Мъчнотията да се противостои на русофилщината, често мимикрираща, е в нейното проникване навсякъде в България. Тя не носи отличителни знаци, ако не броим путинските георгиевски лентички, с които се кичат нашистите у нас на техните сборища. В това отношение повечето наши рашизоиди следват тактиката на диверсантите на Путин в Крим през март 2014 година, които окупираха “вежливо” тази украинска територия без опознавателни знаци върху униформите си.

Русоробите виреят и в партиите, които се предполага да са прозападни поне заради табелата им, на която пише, че са за “европейско”, а не за евразийско развитие на България. Точно при управлението на тези борци за повече Европа тук се утвърдиха евразийските настроения. Как иначе да си обясним признанието на статистиката, че те са спаднали сега “само” на 30 на сто като подкрепа за Путин от онези 60 процента, които са били преди! А станаха толкова много именно при управлението на фалшивите борци за “европейско развитие” , които създадоха благоприятната среда за отглеждане на кремълските бурени у нас.

От изказването на невръстния министър на културата Атанас Атанасов срещу преместването на главният символ на лъжата в държавата, който нарекох с истинското му название Монумент на окупационната червена армия ( МОЧА), се видя, че проблемът не е поколенчески и на доизживяване. Напротив. Възпроизвежда се в главите на днешните младежи, подложени на хибридните мозъчни операции с руския пропаганден скалпел не по-малко радикално отколкото бяха набивани със съветския сърп и чук в черепните кутии на “развития социалистически човек”. А се предполага, че министърът е представителен за партията на промяната, заявила се като прозападна. https://ivo.bg/2022/03/11/новороденият-министър-на-културата-а/

Каква сериозна и цялостна промяна може да има в завладяната отвътре от влиянието на най-големия злодей на епохата наша държава, след като по симптоматичния казус с правото ни да се разпоредим със съветското си монументално окупационно наследство няма елементарна политическа воля за автономно българско решение! Трябвало да се консултираме с Русия, каза министърът по отношение на монумента, който е българска собственост – за разлика от случая с Германия и Австрия, където жалоните на съветската империя са наследена от СССР руска собственост и тя свързана плюс това със специални договорки с Москва, каквито България няма. За фалшивата агитационна същност на МОЧА като израз на благодарност за съветската окупация, да не говорим. 

Трябва да питаме за разрешение да местим МОЧА наследниците на разпадналата се държава, която и след гибелта си ни заплашва с размахано оръжие над главите ни в столицата София, но ние не смеем въпреки това да го пратим в музея. Този факт говори по-красноречиво от всичко за трайното българско ментално увреждане след чугунената епоха на съветското владичество.  

За разлика от страните, в които има уседнали руски малцинства, формирани на принципа на дифузията на населението от съветско време,  постоянното присъствие на стотици хиляди руснаци в България  е нов феномен,  позволен и стимулиран от благоразположението на българската държава. Собствениците на имоти с руски паспорти тук се увеличиха взривообразно тъкмо при управлението на лицемерните застъпници за повече Европа в България. А се получи повече Русия в България. Дали освен взривообразно, няма да се окаже и взривоопасно за националната ни сигурност като гледаме какво се случи в Донбас и Луганск?  

Този въпрос изобщо не се обсъжда на политическо и държавно ниво. Както на дипломатическо не се обсъжда темата за милионите наследници на волжките българи на територията на бившия СССР, които проглеждат днес за корените си. 

Както не се обсъжда и червеноармейската кражба на архивите ни. 

Както не се обсъжда кражбата на национално богатство от съветските окупатори, довели относително стабилната през Втората световна война българска икономика до катастрофа след нея. 

Както…както отбелязах по-горе ( и безброй пъти в статиите си ), не се обсъжда и съветското монументално натрапничество в най-големите български градове.

Този отказ от критичен и патриотичен поглед е плод на методично постигнатото наше подчинение на чуждата държава, която днес е прикована на стъбла на позора с варварското си поведение в Украйна. Дори и при тази благоприятна за нашата еманципация от руския ни комплекс ситуация нищо от посоченото по-горе все така не се обсъжда, а самата Русия се осъжда в стила на пеещия фалшиво в хора така, че да не бъде разпознат гласа му от страна на диригента, чиято палка изглежда в очите на нашите страхливци като бухалка.  

 

 

 

 

 

 

Понеже Русия не желае да помагаме на Украйна да се защитава от държавния й тероризъм, държавните ни мъже биват разигравани от ветото една жена, която шантажира управляващата коалиция с разпад. Жалко е, че няма кой да й зададе в БНТ ключовия въпрос каква е разликата между нея и останалите европейски управленци ( с показателното изключение на Унгария), че за разлика от всички тях отказва помощ на хората в беда по време на война с онова, от което те най-много се нуждаят. Нима всички други европейци, предоставили спасителна военна помощ на Украйна, са застрашили мира в собствените си страни, както Нинова плаши, че може да се случи с нас? Т.е. тя подозира обожаемата Русия, че ще ни нападне и громи за наказание, подобно на Украйна?

Вицепремиерът Корнелия Нинова и днес гордо подчерта от екрана на БНТ, че износът на военна продукция за Украйна е “червена линия”. Червената Нинова определя червените линии на натовска България в угода на злодея Путин, доказан в момента като такъв по абсолютно безспорен начин. Подобно на уволнения вече военен министър Янев тя си налага собственото партийно путлеристко мнение и блокира животоспасяваща българска военна помощ за Украйна, знаейки, че не може да бъде уволнена в момента, подобно на бившия военен министър. Шантажира с разпад на управленската коалиция. Тържествува, че в условията на война ( разпалена от Путин, чийто интерес тя защитава под лицемерния флаг на миролюбието, погазено зверски тъкмо от руския самодържец ), никой не иска нови избори, както и връщането във властта на изчегъртаните от нея ГЕРБ и ДПС.

Резултатът от това е като в тъп вариант на известната поговорка за приятеля, който се познава в нужда, защото се държим като (не)нужника на НАТО, доказахме като държава  убеждението на хората, които говорят за политиката като мръсна работа. В разплаканите очи на украинските страдалци и на целия свят сме “ неприятел в нужник се познава”. Иначе се обидихме на чешкия авангардист Черни, който иронизира страната ни като вид тоалетна чиния. Следващият път трябва да монтира върху нея фигурата на Нинова.

 

Извинявам се лично на украинските борци за свобода и на онези жертви на руското варварство, които можеха да бъдат спасени от защитниците на Украйна, подпомогнати от произведено в България оръжие. Дано един български глас да има някакво значение.

45 мнения за “България се държи като (не)нужника на НАТО”

 1. https://faktor.bg/bg/articles/otvlechen-e-vtori-ukrainski-kmet

  Втори украински кмет е отлвечен от руските фашисти!
  (след отвличането на Иван Фьодоров, кмет на Мелитупол)
  По скопената ТВ Эвропа току що, в новинарската им емисия в 12.30 , нарекоха отвличането на кмета ПРЕДПОЛАГАЕМО…

  ПЕРВЕРЗНИЦИ, на N-та степен!

 2. ДБ трябва да напусне коалицията и да свали Нинова от червената клонка на властта, в която се е вкопчила за последно, дори и с цената на нови избори. В това военно време България има нужда от стабилно и предвидимо за съюзниците ни правителство. а не озъртащи се като руски войнци в украинска засада, гузни ятаци на путлеро-фашизма. ДБ трябва да се научи да чете обществените нагласи и с малко по-далечна визия за бъдещето да превръща тези благоприятни нагласи в необходимата за момента пробългарска държавна политика. Шизофреничното раздвоение на сегашните управници между мини-Оста на Путлер и световното обединение на Съюзниците е смъртна опасност за съществуването на България. Този път, България щастливо се оказа на страната на Съюзниците, заедно със демократичния свят, заедно с Германия и заедно с Япония срещу нацистката “Ос” Путиния, Беларус и Еритрея и все още има намаляваща се възможност ПОНЕ ВЕДНЪЖ да бъде на страната на победителите.Ако ДБ, заедно с всички антипутлеристки сили, не улови момента, ще пропилее последния шанс да отклони България от пропастта, към която с глупашка настървеност я водят русофилите.

 3. Руският троянски кон вече си обзавежда руска кочина в България. За истинските българи ще е по-добре да заживеят извън тази кочина, каквото и да им струва.

 4. https://faktor.bg/bg/articles/prokleta-badi-strana-rodena-si-samo-za-chuzhdo-robstvo

  ..от статията..

  “Когато турският султан Абдул Хамид разбира, че в центъра на София е посечен най-великият български държавник след освобождението ни от турско робство- Стефан Стамболов, той има доблестта и прозорливостта да възкликне горко:

  „Проклета бъди страна! Родена си само за чуждо робство.”

  Когато виждам, чувам и споря с орляци русофили и путинофили кой е агресора и кой жертвата в тази жестока война, ми иде да извикам отчаяно изреченото от турския султан!”

 5. Долгая песня о быстром конце. Вадим ДУБОВСКИЙ

 6. Украинците да отвлекат някоя от дъщерите на путкин. Това винаги помага. Вервайте ми. 😉

  Слава Україні!!

 7. Украйна – вземи славата !

  Българийо – поеми позора.

 8. https://faktor.bg/bg/articles/gledayte-kakvo-stava-v-ukrayna-i-mislete-za-balgariya

  Константин Мишев

  Дълго преди Путин да нахлуе в Украйна беше съвсем ясно, че войната е неизбежна. Не беше нужно човек да има достъп до разузнавателна информация, за да предвиди още преди няколко месеца, че скоро кремълските танкове ще нагазят земята на съседна, независима държава.

  Поне аз нямах никакви съмнения. Всеки може да прочете какво съм писал по този въпрос в седмиците преди подпалването на войната. А също през последните месеци и години. И не защото съм много умен, а защото целият ми живот премина в изучаването на руския начин на мислене и действия.

  И тук не става въпрос само за крайно погрешните анализи на българските разузнавателни служби. Мантрата ВОЙНА НЯМА ДА ИМА се развяваше от български и други европейски политици, коментатори и политолози. Имаше моменти, в които съм си задавал въпроса: АЗ ГЛУПАК ЛИ СЪМ, защото смятам, че ще започне война, а повечето хора твърдят обратното? Какви ли доводи не чух. От това, че Путин бил дълбоко в душата си прозападен човек, до онова, че Русия нямало да започне война през зимата. Вярно, Путин е бил на разузнавателна работа в Германия като млад офицер от КГБ. И какво от това? Нали за Андропов говореха, че защото обичал джаз, с него ще се работи по-лесно. Колкото до войната през зимата….ами точно през зимата Русия главно започва войни. Дори онази срещу Финландия именно така е наречена: ЗИМНА ВОЙНА.

  А другото? Приказките, че ако все пак има война руснаците ще прегазят Украйна за два-три дни и ще ги посрещнат като освободители? Кой ли не се изреди да разтяга тази теза?

  Ето какво написах месец преди началото на войната:

  “Не просто вярвам, а съм убеден до последната фибра на моето тяло и до последната гънка на моето сърце, че украинците ще се бият до смърт за своята родина, за своята свобода и за своята независимост. Вече остарях и едвам изкачвам стълбищата. Ако бях по-млад и по-здрав – щях да ида да се бия и аз. Кремъл няма да победи! Путин няма да победи! Всеки метър украинска земя ще бъде защитаван до последната капка кръв.

  Украинците няма да склонят глава. Няма да позволят отново да бъдат руски роби! Няма!?”

  Защо ги припомням тези неща? За да се похваля, че съм добър лош пророк ли? Не. Отдавна вече подобни неща не ме ласкаят. Искрено се надявах да не съм прав. Никога не съм искал повече да греша и да сгреша. За съжаление се оказах прав. Не само аз… бяхме няколко души, но за съжаление много малко на брой. Хората, които бяхме убедени, че започва война. Ние предупреждавахме. Подиграваха ни се.

  Сега пак ни се подиграват. Защото биям тревога, че нашата България може да е следващата. А доводите на онези, които ни приспиват пак са същите: Путин е прагматичен. Ние сме в северноатлантическия съюз. Не бива да сме “ястреби”. Защо да даваме оръжие на Украйна? Трябват ли ни натовски бази в България? Нужни ли са по-строги санкции. И прочее, и прочее…

  Онзи ден четох архивни документи. Ставаше дума за полски политици, които са смятали, че след умиротворяването на Хитлер с предаването на Судетите през 1938 година, няма опасност за Полша. И че след като Франция и Великобритания са дали гаранция – фюрерът няма да нападне страната.

  Разбира се, сега нещата са много по-различни. Нито Путин е толкова силен, нито НАТО е толкова наивно. Но в единия фланг на Северноатлантическия блок има слабо звено. И тази полуотворена брънка е България. Свидетели сме как все повече руската Пета колона у нас се стреми да я откачи от западния отбранителен съюз.

  Хора, като гледате какво става в Украйна – мислете за България!

 9. Руското общество продължава да спи.. спете.. и децата и внуците ви ще спят.. гладни и жадни.. роби..

 10. детенцето на Корнелия нито е жадно,нито гладно,нито роб,изкарва куп пари в омразните и лоши САЩ..А за прекрасното определение,че ТВ Европа е СКОПЕНА-поздравления на Българин.

 11. Зеленский без цензуры к Скабеевой, Соловьеву и другим пропагандистам России

  СЛАВА УКРАИНЕ!!! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

 12. Любен Пандев
  13.03.2022 в 12:50

  Абсолютно съм съгласен с предложението ви.
  ДБ са съучасници.
  ДБ се гордееха едно време че са принципни политици.
  Със сегашното си мълчание и нищоправене потъкват всички си принципи.
  Защо ни е “сбабилност” ако останем безпринципни?

 13. Прав е.. Европа лицемерничи..

  https://segabg.com/hot/category-foreign-country/rasmusen-ednata-ruka-sankcionirame-putin-drugata-mu-plashtame

  Бившият шеф на НАТО Андерс Фог Расмусен призова Запада веднага да спре да плаща стотици милиони евро дневно на Владимир Путин, защото на практика така директно финансира неговата война.

  “С покачването на цените на петрола и газа ние наливаме все повече и повече пари в хазната на Путин – ние директно финансираме неговата война и военните му престъпления. Единственото ефективно решение е пълното прекратяване на трансферите към Русия. ЕС трябва да се присъедини към САЩ и незабавно да прекрати целия внос на руски петрол и газ. Това би поставило руската икономика на колене”, обяви Расмусен, цитиран от БГНЕС. Той беше съветник по сигурността на бившия украински президент Петро Порошенко (2016-2019). Расмусен е и бивш генерален секретар на НАТО (2009-2014), както и бивш министър-председател на Дания (2001-2009).

  Според него, до този момент Западът е показал решимост и единство пред лицето на кризата. “Икономическите санкции започват да хапят и всеки ден европейска или американска компания спира дейността си в Русия. Путин може да прави всичко възможно, за да скрие войната си от обикновените руснаци, но не може да скрие икономическите последици. Руснаците вече не могат да гледат Netflix или да купуват най-новия iPhone. И дори да можеха, рублата в джоба им струва наполовина по-малко отпреди две седмици”, коментира бившият шеф на НАТО.

  Веднага след това той посочва обаче, че дори, когато се налагат санкции, всеки ден се изпращат стотици милиони евро всеки ден, които се използват за финансиране на руските военни усилия. “През 2021 г. 36% от руските държавни приходи идват от продажби на нефт и газ. ЕС остава най-големият търговски партньор на Русия и основен пазар за нейните енергийни резерви. Повече от 50 процента от износа на нефт и газ на страната отива за Европа. С едната ръка тласкаме руската икономика към ръба на скалата, а с другата й хвърляме спасителен пояс”, посочва Расмусен.

  Той коментира и военните действие, като смята, че войната на Владимир Путин не върви по плана три седмици след нейното начало. “Мечтата му за бърза и безболезнена смяна на режима в Украйна се превръща в кошмар заради твърдата съпротива. На руските войски им е било казано, че ще бъдат приветствани като освободители, но вместо това те са посрещани с ракети „Джавелин” и снайперистки огън. Дори в градовете, където руснаците номинално контролират, граждани, облечени в украински знамена, стоят един до друг с войниците”, заявява Расмусен.

  Бившият ръководител на Алианса смята, че в големи части на страната инвазията е в застой и войната навлиза в нова опасна фаза. “Путин вдига залозите и прибягва до все по-брутални тактики, като руските войски изстрелват снаряди и ракети по цивилни райони”, коментира още той и добавя: “Но понеже той засилва бруталността на своите военни усилия, ние също трябва да засилим интензивността на нашия отговор. И трябва да решим проблема със слона в стаята: вносът на петрол и газ в Европа. За да сложи край на тази война, Европейският съюз трябва да затвори крановете”

  Расмусен твърди и, че е наясно, че пълната забрана на вноса на руски петрол и газ в Европа ще има цена. “Но тази цена е малка в сравнение със сегашното страдание на украинския народ; тя е малка в сравнение със загубата на свобода, която ще настъпи, ако не действаме сега. И това е цена, с която можем да се справим”, смята той.

 14. Политиката е изкуство на компромиса. Демократичната общност трябва, длъжна е да направи компромис за да си подадат ръка всички демократи в България, независимо от тяхната партийна локация в момента, за сформиране на общо антипутинистко обединение за противопоставяне и разгром на путинистко-русофилската хибридна атака в България и отстраняване на путинистите от всички елементи на българското властово, политическо, икономическо, духовно и информационно пространство. Като задача номер едно е обединяване за единен натиск за събаряне на МОЧА!!! МОЧА е символът за тоталната съветско-руска доминация върху България. Когато МОЧА падне, пада и гарда на путино-русофилието. МОЧА трябва да бъде разрушен! Сега!

 15. Моите адмирации с безкрайно почитане към Вас, господин Инджев!
  Добре обоснованото и напълно наложителното Ви първо слово към чувствената Ви аудитория го намерихте за „недостатъчно“ и го допълнихте. Прекрасен жест на будител, който въпреки, че е намерил нужните думи е счел, че са малко и са необходими много повече. Защото това са думи, които най-после трябва да постигнат морално и образователно пробуждане на една вероятно в голямо мнозинство силно приспана нация. Приспана в сън подобен на жаден пустинник в предсмъртна Фата моргана и делириум, при които като последно, телесните му функции (защото няма мозъчни), му спомагат да се отдалечи от състоянието си за спасение. Но както от осведомените се знае, това „спасение“ е ментално. То е придружено от смъртта. Този път обаче, от смъртта на нацията.
  Без да Ви допълвам, мисля, че сега настъпва и момента, когато ще можем да се справим и с МОЧОВЕТЕ във всичките им форми, изразени в имена на улици, градове, учебници и най-вече братства.

 16. /продължение..

  Това са получовеците с които си имаме работа.
  Лъжите са в основата на конфликти между хората.
  Клюки из селото ще скарат съселяни.
  Лъжите на Гьобелс ни докараха световна война, измряха милиони.
  Лъжите на Тръмп за малко да докарат гражданска война.
  Лъжите на капуткин са на път да ни докарат трета световна.
  Всеки който активно или пасивно работи за разпространяване на тези лъжи е виновен.

  Западните медии донякъде отговориха на предизвикателство Тръмп.
  Въведена бе нова категория журналистика – “Fact checking”
  Такава в България не съществува! Въпроса е ЗАЩО НЕ?
  Къде са журналистите от БНТ които изхранваме и чиито дълг е да спрат лъжите и да информират хората с новини от реалният свят а не с измислици?
  Докога ще се дава платформа на руските лъжи без никой да не смее да ги нарече точно това в ефира?

 17. И това, ако не е подигравка с хората (явно % на дебилите и там е много висок), здраве му кажи:
  “Граждане смогут открывать новые валютные счета и вклады, но снять с них средства временно можно будет только в рублях по рыночному курсу – ЦБ.” 06:37

 18. САНКЦИИ РАЗВАЛЯТ РОССИЮ КАК СССР – СЛЕПАКОВ И УРГАНТ ВЕСЕЛЯТСЯ В ИЗРАИЛЕ
  След 5-та минута започва най-веселото:

 19. Лицемерието на мнозина, както у нас, така и в Европа ми напомня позора от края на 30-те. Англия и Франция предадоха Чехия и Полша и Хитлер започна. Сталин чакаше и се облизваше като котарак.Днес същото, по какво се различават немските социал-демократи от Корни и Кирето!? Важното е далаверата с руската мафия да не спира, е умирали деца и жени, нали не е в Берлин… В медиите същото лицемерие. Трябвало друго мнение. Ами ние виждаме само гледната точка на Путин, какво като официалните руски точки са забранени, нали си имаме Жморко Любенов! Дори и в десният ” Капитал”едно моме, с профила на Наско Културата даваше 5 сценария за войната, при всеки, от които Украйна е губещата. Докъде доживяхме, украинската гледна точка да вждаме само в опозиционите руски медии,забранени от фюрер Вован. Там моя съученик и уникален анализатор Христо Грозев е всекидневен гост, в нашите медии шестват Волги и Чукове, забравили са да пканят само сърпа. Днес чух поредното уникално обръщение на Володимир Зеленски-: “Ако искаш да разбереш какво мислят руснаците, виж в какво ще обвинят руснаците”. Всъщност, без да знае, единственият достоен европейски политик цитира един от моите прадядовци- Наум Спространов, превел френският оригинал на Сан-Стефанския договор на руски и османо-турски и наричан от него шашарма. Той е усетил руското коварство и затова в Македния до края на 20 век няма никаква русофилия. Е днес и те се продадоха.

 20. ОТВЕТ ПТУШКИНУ ПРО ВОЙНУ С УКРАИНОЙ И ЖИТЕЛЕЙ РОССИИ
  Видеото е 15 мин. Струва се да се види цялото – от началото до самия край!

 21. Г-н Инджев,

  Днес е отвлечен поредният украински кмет и на негово място руската армия ще постави нов. По някое време сигурно ще спретнат и избори с предизвестени резултати.
  На всички трябва да ни е пределно ясно – през 44-та бе отвлечена легитимната българска власт.
  От тогава до сега (с изключение на един кратък период) страната се управлява от ПОСТАВЕНИТЕ руски слуги.
  Тази женица в чиито гърди явно бие руски чук а не сърце е наследница на шайката безродници.
  Безродници са и всички останали които продължават да я оставят да вилнее вместо да я озаптят заради липсата и на човечност. На всичко отгоре е жена!
  В това число влиза премиерът чието сърце уж било с Украйна.
  В това число влиза безродникът Кошлуков.

  България е скопена от морал държава заради това че се е предала на орките от изток.
  Пресни примери:
  Новоположената кметица Данилченко призовава украинците които излизат на улицата и си искат легитимният кмет да не участват в “екстремистки акции”.
  Шефа на руската отбрана отбелязва че ситуацията в Украинските градове е стигнала катастрофални пропорции.. и обвинява…. украинците..

  продължението е

  Георги Харизанов
  13.03.2022 в 16:09

 22. Как няма дя се държи като си избрахте КРИМнашовец за президент и се коалирахте с БСП? Въпросът ми е към ДБългаристите, към ИТНистите. Българите винаги настъпваме мотиката.

 23. Съгласен съм с написаното.++++
  Но след като днес Корнела каза че нидерландските самолети Ф-35 трябва да си ходят, нямат работа в България….. Кирето нещо? Янев за едно мнение в Фейса го издухаха, а Корни пред медиите? Или утре Корни ако каже да забием руското знаме и да сме руска република…. пак ще мълчи Кирето?

 24. Така пазаруват руските “освободители”

 25. “Тази седмица град Мариупол, който носи името на Дева Мария, стана град-мъченик във войната, която опустошава Украйна. Няма стратегически причини, които да оправдават варварското убийство на деца, невинни хора, беззащитни цивилни. В името на Бога – спрете това клане!”

  Думите са на Папата от днес.

  Българската църква, къде сте бе руская сволоч?
  Не знам къде сте сега но знам къде ЩЕ сте – в ада!

 26. Членството на България в НАТО и ЕС, какво е? Случайност, късмет,…..? Бих казал СЪДБАТА НА БЪЛГАРИТЕ. В ПСА-МОЧА е поставен генезиса на БКП, партията от родоотстъпници осъществила най-дивашкия кървав терор от историята ни с помощта на армията на комунистическа Русия. И ако този паметник бъде премахнат, то автоматично ще бъдат премахнати и всички днешни деривати на престъпната бкп: бсп, дпс, герб,……. А това може да стане единствено и само със СЪЕДИНЕНИЕТО на целия демократичен свят у нас. Друг път няма! И едва когато това СЪЕДИНЕНИЕ стане факт, може да се постави въпроса за предсрочни парламентарни избори, в противен случай приемаме реториката на дериватите на престъпната бкп: герб, бсп, дпс,…………..Победа за Украйна! Победа за целият демократичен свят!

 27. @Георги Харизанов💙💛

  Ако чакаш нещо от Ролексоподобните – в дълбока заблуда си!

 28. Пионтковский о действиях Запада

 29. tervel,

  За какво съединение на демократичен свят говорите?
  Тиквата бе преизбран, славиту не съм го чул да мъцне нещо откакто уж осъди русия на 24 Февруари (първият ден на войната).. ДПС са се покрили и ги няма никакви, ДБ общо взето се правят на активни, осъждат това, онова но предпочитат да останат в министерските кресла..
  Най-шумна и смела е Нинова въпреки че трябваше да бъде точно обратното..
  Киро подмяната продължава да я толерира така както толерираше Янев.. дори не смее да изрази несъгласие с нея да не говорим че и клекна за новият министър на отбраната..

  Та, с кои ще правим това обединение на демократичен свят?

  ДБ трябва да напусне правителството и да каже в прав текст че не могат да поддържат това предателство спрямо народа на Украйна.
  Сегашното ослушване е от полза на руските агенти яхнали властта.
  Трябва брожение сред обществото, трябва революция.. Само така нещата ще може да бъдат казани с истинските им имена. Само така ще можем да премахнем омразните паметници.
  Всяко отлагане се използва от руската пропаганда яхнала българското общество в този момент и прави задачата все по-трудна.

  На българите трябва да им се каже че се излагаме.
  Биват избивани невинни хора безпричинно и ние се правим на ударени..
  И да им се набие в главите веднъж и завинаги че дядо иван е мит създаден от същите които днес бълват нон-стоп лъжи за да съкрушат един “братски” народ..

 30. Действията на (п)Рэзидэнтското правителство начело с малоумно хилещият се руZZко-канадский гандом наистина ни превръщат в неНужник (шапо за новоизкованата дума, Стопанино), в сравнение с който клекалото на Давид Шарней направо ще ни се види цвете за мирисане. Позорът няма да е върху рЭзидентските мишоци, а върху цяла България. И още 2 думи за Расмусен – този почти 2 метра викинг бъркаше в здравето на пуТкиняшките павиани до степен, че като немаха какво лошо да изровят, пуснаха хибридната лъжа, че бил много пристрастен към “Danska Vodka”. Aма според един от най-авторитетните датски вестници, “Политикен” (Politiken.dk), г-н Расмусен от около 10 дни е нещо като почетен председател на гражданския комитет “Датска солидарност с Украйна”. И освен официалната военна помощ, (съвети в киберсигурността, части от приблизително 300-те ракети “Стингър”, които датските отбранителни сили щяха да унищожат, както и 2700 гранатомети, бронежилетки, чанти за първа помощ и мобилна болница за Украйна – по Клуб Z), е събрал еквивалента на близо 1,5 млн €, одеала, спални чували, грейки, бебешки продукти от всякакъв вид –само те над 12 ТОНА, храни, лекарства, консерви, сухо мляко и още, и още. Плюс – внимавайте сега – почти 300 доброволци за Легиона, всички ветерани от SAS, френския Legion Etrangere, бивши професионални военни от Испания, Италия, Дания, Австралия, Япония и дори 1 новозеландец. Използвал е връзките си и тези хора са екипирани с най-доброто НАТО-снаряжение, плюс прекрасните щурмови карабини “Мадсен” с оптически прицели, стандартното щатно оръжие на кралската пехота на Дания, и чакат прехвърляне в Украйна. Питам се, как нашите плужеци ще се гледат в огледалото, когато войната свърши, ботокс-педофилът и шайката му са пандизени в Хага, рАzzия е закрита като държавно образувание, a ние сме съчувствали на думи, пък на дело сме се снискали? Респект!

 31. русия води ВОЙНА НА СРАМЪТ
  А България в момента има ПРАВИТЕЛСТВО НА СТРАМЪТ.. и ЧЕРКВА НА СРАМЪТ

 32. Дали ще се чудя, какви ще ги дрънкат нашите майстори по снишаването, когато Русия започне морски учения в източното Черно море и същевременно обяви съвместни учения със Сърбия в района на Ниш, с руски части прехвърлени с любезното разрешение на натовските ни власти през българското въздушно пространство? Може би че България нищо не я грози, така бил казал Путин, а Лавров – потвърдил. Нинова, Янев, Копейкин ще са по цял ден из студията, а такива, като Иво прокуратурата ще подгони за всяване на паника и разпространение на фалшиви новини.

 33. Междувременно в западна Европа “русия” все повече се превръща в мръсна дума. На руснаците вече им е неудобно да казват откъде са. Хак да им е! Бяхме луднали от наглостта и шумната им простащина. кУрнела тепърва ще има да се черви, че е продължила традицията на Буци (“да не дразним путКин”) с градация (“да не пречим на путКин да унищожи Украйна”). И сякаш чувам суфлиращия й глас в ухото на карикатурния, пардон, културния министър, когато изразява “лично” мнение в първо лице множествено число за неприкосновеността на “културния” “паметник” МОЧА.
  Срамувам се, че ДСБ е в тази гнусна компания.
  Нищо вярно няма в пропагандата, че поддръжниците на путКин у нас били спаднали от 60 на 30%. Махнете нулите и ще получите по-точни проценти. То и за Украйна на базата на пропагандата всички очаквахме, че тероруските орди и железа ще бъдат посрещнати с хляб и сол, ама ядец.
  💙💛

 34. Нужна ни е аналитичност, последователност и постоянство, а не емоционални лозунги и подскоци. Това правителство е факт благодарение на искането на българския избирател на последните избори борисов и гешев да бъдат отстранени от власт. Защо забравяме това, като това би трябвало да бъде основния критерий по който оценяваме правителството. Защо забравяме, че гешев все още не е отстранен, но искаме вече това правителство да си ходи? Защо наливаме вода във воденицата на Вг**раждани (според мен това е най-доброто попадение дадено от Артур за партията на болшевика копейкин), борисов и дпс, даже и даваните квалификациите към хора от това правителство и исканията към него са идентични с техните.

 35. Това правителство се нуждае от нашата подкрепа и я заслужава. Оставете на бсп и итн да го съборят, но която от тях го направи моментално ще загуби образа на партия на промяната, който толкова усърдно се стараят да градят. Това ще бъде и лебедовата им песен, защото основният им електорат е гласувал за отстраняването на гешев. И бсп, и итн попаднаха в собствения си капан. Хапят си езиците от яд и ръмжат в безсилието си но премахването на янев е факт, самолети EUROFITHER и F35 ще пазят българското небе, а на българската земя скоро ще се разположи батальон на НАТО, въпреки радев, въпреки нинова. Затова пълна покрепа на правителството на Кирил Петков до отстраняването на гешев, за да сме сигурни, че всички мостове за връщането на борисов и дпс във властта ще бъдат безвъзвратно унищожени. После ще видим, но пак чрез аналитичност, последователност и постоянство.

 36. tervel,

  Не очаквах друг отговор от човек който гласува за Радев.
  В момента в България руските слуги които населяват почти цялата власт са се снишили.
  Цел номер едно за тях в момента е да запазят митовете които са градили през годините.
  Митове чрез които са обяздили този народ и го експлоатират.
  Митовете за “дядо иван, братският руски народ, освободителите” и т.н.
  Вашите призиви за “аналитичност, последователност и постоянство” са точно това, неприкрит опит да се запазват тези митове.

  Ето го вашият любимец в цялата му светлина:

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-kiril-petkov-bez-konkretika-pred-lyo-mond-kakvi-sanktsii-nalagame-na-ruski-oligarsi

  “Традиционно поради културни и исторически причини българите считат Русия за приятелска нация, но има и промени, за първи път българите различават руския народ от режима на Путин. Руската агресия този път има за цел друга славянска държава, това не е конфликт Изток-Запад, а става въпрос за конфликт между братя. Това изтъква в интервю за френския вестник “Льо Монд” премиерът Кирил Петков. Интервюто е публикувано през уикенда, но в България не му бе дадена гласност. Българският премиер отговаря на въпросите на Силви Кауфман и Стефани Любар, а темите варират около войната в Украйна и българската визия за проблема.
  В рамките на това правителство всички сме съгласни, че тази война трябва да спре и има един агресор, а ние трябва да помогнем на украинския народ от хуманитарна гледна точка, казва Петков.
  Ние не изпратихме директно оръжие за Украйна, някои членове на управленската коалиция се страхуват от военна помощ. В страната проруските сили намекнаха, че сме изпращали бойни самолети в Украйна и така сме участвали във войната, но това не е вярно, обяснява се Петков.

  На въпрос дали кабинетът е взел мерки срещу руските олигарси, които имат имоти в България премиерът отговаря: Идентифицирахме авоарите на всички олигарси, които са в списъка и сме тотално ангажирани в прилагането на санкциите. Думите му звучат общо, без да става ясно какво означават тези напъни на властта в България. Петков уточнява, че в момента в процес на приемане е закон, който забранява да се дават златни паспорти на чужди граждани.
  Доста странен и неадекватен е и отговорът на Петков на въпрос, дали България има ресурс да приеме бежанци от Украйна? Според премиера очакваме 300 хил. бежанци, а това е 5% от нашето население, но до този момент не сме получили никакви европейски помощи, а кабинетът се опитва да развива партньорство с частния сектор, каквото и да означава това.
  Петков изтъква, че разширяването на Западните Балкани трябва да продължи, независимо от проблемите с войната. Той е категоричен, че по отношение на Русия и Путин Западът е допуснал доста грешки – достатъчно е да се види нивото на зависимост на Европа от руския газ (85% за България). Тази криза ще принуди Европа да се заеме с теми, които трябваше да дискутира отдавна, европейците разбраха, че техните инфраструктури не трябва да зависят от партньори, които са непредвидими и трябва да работим за диверсификация на източниците на енергия. Не можем да изкараме още една зима в тези условия. Трябва да инвестираме в европейска отбирана, но да останем в рамките на НАТО, допълва Петков.”

  Сърцето му е с Украйна но не ще да помогне и с един снаряд.
  В същото време “..Западът е допуснал ДОСТА грешки..”.
  Обръщам специално внимание на думата “ДОСТА”.

  В лицето на киро подмяната имаме една руска марионетка, назначена от една друга руска марионетка за която вие гласувахте и мисия номер едно за тях е да не бъдат разбити митовете и паметниците.

  Гледам че скоро ще бъдем навестени от НАТОвците.
  Знаеш ли какъв ще бъде въпроса им – “What the fuck is going on here?”

  Ако сега се разбута правителството и се отиде на избори има голяма опасност митовете да рухнат.
  Със тях и паметниците..
  Защото народа не е толкова глупав и гледа какви ги вършат едни “братя освободители”..

 37. И да добавя, tervel,

  Корупцията в България е с руска мая.
  Колкото по-успешни сме в разбиване на руските митове толкова по-бързо и лесно ще разградим тази корупция.
  Сега е перфектният момент да се разбият тези руски митове а не за “аналитичност, последователност и постоянство”.
  Нинова трябва да бъде озаптена и унижена заради безчовечното и отношение към стотиците хиляди Украинци. И така да бъдат унижени всички тези българи които очевидно продължават да я подкрепят и са загубили елементарна човечност.
  На народа трябва да му се обясни че руските лъжи на които сме свидетели в момента за да се оправдае това братоубийство са абсолютно същите като лъжите с които сме “освобождавани”.

  Вашият аргумент че правителството се е събрало за да бори Гешев и корупцията и трябва да се поддържа този курс бих оприличил така – жаден камилар запътил се към оазис но сляп за проливният дъжд който го залива..

 38. Здравейте, достойни и свободолюбиви БЪЛГАРИ.
  С ВЪЗМУЩЕНИЕ и ГНЯВ гледам как пропутинските креатури у нас с бърз мутрафонов марш превземат (без никаква съпротива) ефира за пропагадните си про-руско-фашистки внушения, грачат един през друг, за да изпъкнат и се харесат на кремълския си господар-злодея путин, с надеждата да заработят още някоя си копейка, обезценяваща се в геометрична прогсесия. Някои доскоро маскирани, сега в историческия момент всички са идеално видими като ОТРОВНИ ГЪБИ върху зелена морава след пролетен дъжд.
  Снощи чух (п)Резидента радев със загрижен тон да нарежда (очаквайки Кирчо да изпълнява) как трябва да се осигури спешно ремонта на няколкото ни Миг-а … в Русия ! (неговата маска отдавна е паднала)
  Тези същите продажни мекотели предизвикват НЕДОВЕРИЕТО на Западните ни партньори към България, което скоро ще премине в ПРЕЗРЕНИЕ.
  (следва продължение)

 39. продължение: И се питам къде са ДЕМОКРАТИЧНИТЕ КРЪГОВЕ. Защо мълчат и позволяват на шепа нещастни фашисти да развращават обществото и да бутат българската кола към пропастта? Толкова ли са БЕЗСИЛНИ и/или БЕЗХАРАКТЕРНИ ?
  Мисля като tervel : Спасението е в СЪЕДИНЕНИЕТО на демократичния свят у нас в ЕДИНЕН ДЕМОКРАТИЧЕН СУБЕКТ, който да събере всички (нуждаем се от всеки ЕДИН) демократични гласове на следващите избори. Каузата ЗАСЛУЖАВА и ИЗИСКВА всеки от този кръг да направи необходимите компромиси!
  ДБ само ще спечели, ако поведе тази инициатива. Незабавни разговори с П.Москов, Горан Благоев, Велизар Шаламанов и всички други достойни партии, организации и личности (каквито има и в отбора на КП). Да, ДБ има трески за дялане, както и останалите по-горе, но не виждам друг с по-висок потенциал за БЪРЗ и РЕШИТЕЛЕН ОТПОР сега на радев, корнелия, копейкин, бойко, дпс, иво христов и прочие продажни мекотели.

 40. Така е ДЕЛФИН. Нещото, което е необходимо и носещо независимост и благоденствие на България е само едно единствено. СЪЕДИНЕНИЕ НА ЦЕЛИЯ ДЕМОКРАТИЧЕН СВЯТ У НАС, а епицентъра му е ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. Няма друг път, защото е без алтернатива. Всичко останало, включително и безкрайните и празнословни лицемерни логореи тук дори повтарящи исканията на статуквото към правителството на Кирил Петков едно към едно, са в защита имено на статуквото и връщането на борисов и дпс на бял кон във властта. И още нещо. Нашата оценка и нашият съд към правителството на Кирил Петков трябва да се определя според мен, единствено от критерия: ГЕШЕВ ОЩЕ НА ВЛАСТ ЛИ Е? ТОЧКА, и нека силата да бъде с нас!
  ПОБЕДА ЗА УКРАЙНА! ПОБЕДА ЗА ЦЕЛИЯТ ДЕМОКРАТИЧЕН СВЯТ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.