Ескалация на деградацията относно “операцията” – руски пропаганден феномен

 

 

 

 

Еволюцията на руските обяснения за причините, предизвикали “специалната операция в Украйна”, е парадоксална смесица от ескалация и деградация чрез илюстрация на безсилието на Кремъл да изтъкне логична причина за внезапното нападение на Украйна без обявяване на война. Оправданията започнаха на 24 февруари с твърдението, че руските войски нахлуват, за да защитят Донбас и Луганск. Ето как продължиха във времето – моментна снимка на менталното слабоумие на руската пропаганда за първите две седмици на нашествието.

На 28 февруари, когато стана вече ясно, че руските танкове няма да се разхождат из Киев два дни след прекосяването на границата ( както бяха повярвали и нашите държавни ръководители), Москва смени версията си. Обяви, че руското нашествие се е наложило, за да изпревари с един ден украинското нападение.

На 1 март Кремъл вдигна залога с нова сюрреалистична измислица. Този път обвини Украйна, че заплашва Русия с ядрено оръжие, каквото тъкмо Русия отне от Украйна чрез измама през 1994 година ( мамейки и повярвалите в руската честност ръководители на Великобритания Джон Мейджър и на САЩ Бил Клинтън, сложили подписите си като гаранти).

 

 

 

 

На 3 март  “говорит Москва” вече заговори за опасност от украински балистични ракети, носители на въпросното несъществуващо в Украйна ядрено оръжие.

На 6 март отчаяните пропагандони измислиха заплаха от украински…птици. Точно така, птици, които щели да пренасят в Русия зараза. При това пилешкото биологично оръжие било настроено майсторски да действа само на етнически принцип, т.е. ако си чист руснак, мреш, но ако си от смесен брак може и да оживееш. 

На 9 март закъсалите с настъплението агресорите вмениха на Украйна намерение да използва химическо оръжие. Президентът на Украйна Зеленский направи специално обръщение по този повод. Притеснен съм, защото Русия има навика да обвинява противника за готвени престъпления, които тя самата се кани да извърши, обясни той.

На същия 9 март говорителката на руското външно министерство Мария Захарова върна пропагандните обяснения за руското нашествие към тезата за защитата на Донецк и Луганск. Заяви, че Русия ( вече! ) не иска да завладява цялата Украйна и да сваля украинското ръководство. “Операцията” не била насочена срещу цивилни, опита се да отрече Захарова видните в цял свят резултати от руските обстрели и бомбардировки над жилищни сгради.  

Само че кой ще повярва на руските оправдания след  измамата с отнемането на украинското ядрено оръжие през 1994 г., завладяването на Крим от руски военни без опознавателни знаци и тоновете заблуждаващи обещания в навечерието на 24 февруари, че Русия няма да нахлува в Украйна!

Този текст подлежи на актуализация…

5 мнения за “Ескалация на деградацията относно “операцията” – руски пропаганден феномен”

  1. Путин, заедно с целия му нацистки антураж от безглави двуноги, трябва да свърши на бесилото както обезчовечените приближени на Хитлер. За да стане това, нацистите в Кремъл трябва да получат юридическо определение от ООН като нацисти и да бъдат съдени в Нюрнберг! Точно в Нюрнберг, не в Украйна! Защото нацистка Русия и путлеризма са опасност за цялото човечество/да ми простят украинците/.Нашистите и полезните идиоти по света трябва да бъдат преследвани от Закона за Защита на Човещината до дупка. Защото те създадоха комунизма и нацизма, те създадоха и се съюзяваха с Хитлер, те бранеха СССР и Сталин, те създадоха и чудовището Путлер и превърнаха руснаците в презряна маса от убийци..

  2. Обръщам се с апел към всички! Правете нужното за да разберат благодушните наивници от цивилизования свят, че да се разчита на “дълга и кървава партизанска война” за източване на кръвта на вампирясала путлеристка Русия е химера! Няма да има такава! Ако путлеро-фашизма победи Украйна сега, путлеристите ще приложат зловещите си успешни практика от времето на Хитлер и Сталин и ще смажат всяка съпротива, дори и с цената на изтребването, изселването, прогонването и обезлюдяването на цяла Украйна! Те са майсторите в изтребването на своите народи. Не се заблуждавайте. Украйна трябва да победи СЕГА! СЕГА!!! СЕГА!!!

  3. В, след Блиц.RU вече и ТИМаджийските мутри в днес.бг са ми сложили тотална забрана за коментари….Министър Божанов, къде дремат вашите хора???

  4. Къде са ДПС, Доган, Слави Трифонов?
    Руски мекерета..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.