Първи опит за освобождаване на София от лъжата за “освободителя” Игнатиев


Методи Лалов – Предложих Столичният общински съвет да преименува… | Facebook

Предложих Столичният общински съвет да преименува ул. “Граф Игнатиев” на ул. “Свободна Украйна”

Мотивите ми и целия доклад можете да прочетете тук:

“ДО
СТОЛИЧНИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

ЧРЕЗ
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА
СТОЛИЧНИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

Д О К Л А Д
от
Методи Орлинов Лалов –
общински съветник в Столичния общински съвет

Относно: Преименуване на ул. „Граф Игнатиев“ на ул. „Свободна Украйна“

Правно основание: Чл. 33, ал. 1, т. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА); чл. 69, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на СОС (ПОДСОС); чл. 6, ал. 1, т. 2, вр. чл. 4, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 2, ал. 1, т. 1 от Наредбата за именуване и преименуване на общински обекти, поставяне, преместване и премахване на паметници и художествени елементи на територията на Столична община (НИПООППППХЕТСО)

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

Една от емблематични за столицата и за България улици носи името на граф Николай Игнатиев, посланик на Русия в Цариград, Османска империя. Същият обаче като изразител на руските имперски интереси е работил срещу независимостта на българската православна църква и срещу свободата на България. Има съществена роля и за обесването на идеолога и организатор на българската национална революция Васил Левски, тъй като настоява пред османските власти Апостола на свободата да бъде съден от специален съд, в определянето на чиито състав участва лично. Граф Игнатиев работи за саботиране на решенията на Цариградската конференция (23 декември 1876 г. – 20 януари 1877 г.), на която Великите сили постигат съгласие новата българска държава да има територия, която в голяма степен съвпада с границите на Българската екзархия. Така, в резултат на дипломатическите совалки на граф Игнатиев и на тайните договорки между Русия и Австро-Унгария, Македония, Родопите, Тракия и Беломорието остават още десетки години в пределите на Османската империя – до 1912 г.
Обозначаването на тази важна за българите улица с името на човек, работил против интересите на България и отговорен за обесването на Васил Левски, представлява тежко оскърбление за българския народ. Затова и за да бъде възстановена историческата справедливост и достойнството на българските граждани предлагам ул. „Граф Игнатиев“ да бъде преименувана. В контекста на военната агресия на руския президент Владимир Путин в Украйна, довела до унищожаването на хиляди животи на хора от различни етноси и националности, до разрушаването на цели градове и до флагрантно нарушаване на установения международен правов и демократичен ред, както и като израз на съпричастността на българския народ с украинския, предлагам улицата да носи занапред наименованието „Свободна Украйна“.
Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие (КОКНКМ) следва да съгласува предложението ми за преименуване със съответната общинска администрация по местонахождение на обекта, на основание чл. 7, ал. 2 от НИПООППППХЕТСО. Независимо от това съм изпратил искане за съгласуване до кмета на район „Средец“, което ще представя на вниманието на общинските съветници при обсъждането на доклада в комисиите на СОС.
Приложения:
Писмо изх. № 07-00-250-[1]/09.03.2022 г. на „Географска информационна система – София“ ЕООД, съдържащо посочване на осевите точки на ул. „Граф Игнатиев“ – от о.т. 150, м. “Зони Г-Центъра” до о.т. 118, м. “ГГЦ-Зони Г8 и Г10”;
Извадка от цифровия модел на система „СОФКАР“ на „Географска информационна система – София“ ЕООД за ул. „Граф Игнатиев“ – схема от Кадастралната карта и от действащия регулационен план;
Становище на „Географска информационна система – София“ ЕООД за липса на друг общински обект с предложеното име;
Проект за решение.

https://www.eventim.bg/bg/bileti/muzikata-na-ukrayna-sofia-bulgaria-hall-579359/event.html

Вносител,

(Методи Лалов – общински съветник)
ПРОЕКТ!

Р Е Ш Е Н И Е
№…………………
на Столичния общински съвет
от ……………/……………./2022 г.

за преименуване на улица „Граф Игнатиев“ на улица „Свободна Украйна“

на основание чл. 21, ал. 1, т. 18 и ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, вр. чл. 6, ал. 1, т. 2, вр. чл. 4, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 2, ал. 1, т. 1 от Наредбата за именуване и преименуване на общински обекти, поставяне, преместване и премахване на паметници и художествени елементи на територията на Столична община,

С Т О Л И Ч Н И Я Т О Б Щ И Н С К И С Ъ В Е Т

Р Е Ш И:

Преименува улица „Граф Игнатиев”, ситурирана от о.т. 150, м. “Зони Г-Центъра” до о.т. 118, м. “ГГЦ-Зони Г8 и Г10”, на улица „Свободна Украйна“.

Настоящото решение е прието на заседание на Столичния общински съвет, проведено на …………../………..…/2022 г. и е подпечатано с официалния му печат.

Председател на Столичния общински съвет: ……………………………..…….
(Георги Георгиев)”

20 мнения за “Първи опит за освобождаване на София от лъжата за “освободителя” Игнатиев”

 1. хайде след това и военното училище да бъде преименувано на Свободна Украйна!
  Името игнатиев трябва да изчезне от всякакви български улици и карти!

 2. Само абсолютни селяндури като Пеко, Мако, Дако и Тако, би следвало да гласуват срещу това разумно и справедливо предложение.

 3. Няма да е лошо, ако отдолу на украински бъде изписано “Свободна Украйна”, и на още три езика-английски, френски и немски.

 4. Проклети кремълски ФАШИСТИ!

  Обявената от руските фашисти за “фейк” бременна жена и бебето и от родилния дом в Мариупол са починали . Кадри от агенция АП, на които се вижда как изнасят ранена бременна жена от нападнатия от руските войски родилен дом в Мариупол, обиколиха света преди дни. Кадрите бяха обявени от руските власти и тролове в социалните медии за фейк, създаден от украинската пропаганда, а руското Министерство на отбраната твърдеше, че в родилния дом няма бременни и бебета, а той е превърнат в щаб на батальона “Азов”. Но на видеозаписи, направени от журналисти от АП в сряда, веднага след нападението се вижда как жената прикрива окървавения си корем, докато спасителите я пренасят през развалините. Родилката е откарана в друга болница, по-близо до фронта. Там лекарите се опитали да спасят живота й. Когато разбрала, че губи детето си, жената молила лекарите да я убият, разказаха те. Хирургът Тимур Марин е установил, че тазът на жената е смачкан, а бедрото й е отлепено. Бебето е родено чрез цезарово сечение, но не показва признаци на живот. Опитите за реанимация са неуспешни и майката, както и бебето умират. Изправени пред обвинения във военни престъпления обаче, руски представители заявиха, че родилният дом е бил превзет от украински екстремисти, които са го използвали като база. Те твърдят, че пациентите или медицинският персонал вече не са били в клиниката. Руският посланик в ООН и руските посолства в Берн и Лондон твърдяха, че това са “фалшиви новини”. Журналисти от агенция АП(вижте в публикацията им видеоклип от събитието, б.р.), предаващи от Мариупол, документираха нападението над родилния дом и видяха жертвите и щетите. Те са заснели видеозаписи и снимки, на които се вижда как няколко окървавени бременни жени бягат от разрушената клиника. Можете също да видите плачещи деца и крещящи лекари.

 5. Тези вълни на интернационализъм ми напомнят на китайски филм. И като стана дума за Китай, може ли първо да кръстим някой булевард Свободен Тибет?

 6. Още ли ще се правим на слепи че върви тих опит България да бъде изкарана извън НАТО?

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-polk-vladimir-milenski-balgariya-pokazva-pozorno-povedenie-i-po-voenna-i-po-politicheska-liniya

  Владимир Миленски

  14
  MAR
  2022
  България показва „позорно поведение и по военна, и по политическа линия“, а страната е уязвима и се е превърнала в най-слабото място на целия фронт на НАТО срещу Русия, заяви пред БНР офицерът от резерва полк. Владимир Миленски от Атлантическия съвет.

  „А къде се напада? И децата, които играят електронни военни игри, знаят, че противникът се напада на най-слабото място. Всички наши съседи подсилиха своята защита, ние по някаква логика, българска, останахме слаби. По някаква друга българска логика твърдим, че самолетите на нашите съюзници, които дойдоха да ни помогнат да пазим въздушното си пространство, няма да имат право да използват оръжие, което е някаква тотална военна шизофрения.“

  „Путин започна да признава чрез действията си, че протичането на военните действия се различава в огромна степен от първоначалните му планове и очаквания. Това личи и във воденето на военните действия, личи и във водените преговори, личи и по поведението на големите международни играчи – големите икономики като държави и големите икономически субекти, гигантските световни компании. Отвсякъде сигналите ни казват, че Путин върви към загуба“, коментира Миленски в предаването „Преди всички“.

  Според Миленски по отношение на подготовката си руската армия се намира в миналото и демонстрира „огромна неадекватност“.

  „Въпреки че мнозина анализатори през последните години предполагаха и твърдят, че руската армия има огромен скок в своето развитие. Сега виждаме, че този скок, ако го е имало, се оказва доста малък. Щом при такава само военна операция, както те казват, даже не е пълномащабна война по техните представи, вече четвърти генерал загива. Вярно, че те имат много генерали, няколко хиляди генерали и ги хвърлят на бойното поле като съчки.“

  Миленски определи като провал това, което досега е наблюдавал по отношение на организацията и логистиката на бойните действия.

  Според него има висок риск след последните атаки на руската страна недалеч от границата с Полша.

  Полк. Владимир Миленски смята, че е възможна и провокация например с използването на ядрена електроцентрала или с биологични или химически оръжия, което би направило реакцията на НАТО „100% гарантирана“.

  „С чест Русия вече не може да излезе от тази ситуация. Русия хвърли такова петно на собственото си лице“, отбеляза той.

  Киев е гигантски град и там хората се защитават с висок боен дух, посочи още полк. Миленски.

 7. Христо Грозев – чистото, честно, мъдро, красиво, Мъжко Българско лице пред света!
  Благодаря и Поклон!
  Христо Грозев си прави майтап с приматите на путинския режим и с техните първобитни чалъми, за удоволствие и разтуха на украинците и мислещите добри хора по света.

  https://www.youtube.com/watch?v=MVj-tpgAnaQ

  Показвайте го на всички! Показвайте го на фона на лайняните лисичи физиономии на путинските без/полезни идиоти които мърсят духовното пространство у нас и по света .

 8. Мисля, че по-добре е бул. “Драган Цанков” да стане бул. “Свободна Украйна”. Ще донесе прекрасни емоции на Митрофанова и цялата и менажерия всеки път, когато си пишат адреса. А за “Граф Игнатиев” ще се намери и друго добро име.

 9. Мир и светъл път на душите им! Сега с отвращение чакам момента в, който нашите полезни идиоти и платени нашисти ще започнат да подбутват версията, че вероятно украинците сами са убили майката и новороденото..Гьобелс ряпа да яде.

 10. «Вечно пьяный, до oскотинения, завистлив, жаден, злобен, туп. Миф о русской бане мгновенно рассеивается после того как пройдёшь мимо типичного русского. Запах перегара и давно не стираных порток отвратителен сам по себе, но к нему примешивается ещё и запах кислой капусты и прокисших щей, до которых он, русский человек, большой охотник. Любимое занятие – лежание на печи и мечты о лучшей жизни. Эти мечты постоянно подогреваются правящей верхушкой. К наукам не склонен, по причине своего отупения в следствии неумеренного потребления браги. Брагу потребляет по причине того, что не может выгнать самогона. Не хватает терпения. Из разнообразия языков, на матушке Земля, в совершенстве владеет одним – матерным. Физически вроде и здоров, но в то же время страдает манией величия и шовинизма. Причисляет себя к третьему Риму, а являет собой вторую Содом и Гоморру. Агрессивен. Очень агрессивен. Что подтверждается его постоянным захватом чужих земель, при этом утверждается там как хозяин и всё вокруг считает своим. Описание портрета русского можно дополнять бесконечно, однако это будет не столько утомительно читателям сколь противно. Увы».
  Максим Горький, «Собирательный образ pусского человека»

 11. Подкрепям г-н Лалов и неговият проект 💛💙

 12. Христо Грозев – Кадировци са зад фронтовата линия, до руско-украинската граница за да разстрелват отстъпващи или бягащи към къщи руски войници и офицери.

  Паралелът с втората световна война е ужасяваща гротеска…!!!!! Дивизиите ЧК с катечници зад фронта на Сталин сега Путин замества с ислямистки касапи…падението е неописуемо.

 13. Браво, г-н Лалов!
  Алтернативно: “Граф Дракула” да бъде преименувана в “Илия Минев”, а “драган цанков” в “Свободна Украйна”.
  💛💙

 14. Подкрепям Симпатизантка на ДСБ!

  Слава на Украйна! Слава на Героите, Спасители на Европа!

 15. Мисля,че горяните ни имат много заслужили да имат наречени на тях имена.

 16. Грешка,извинявайте,моля четете ”наречени на тях улици”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.