Руската Zараза банкрутира и отстъпва бавно от българската публичност

В епохата на путлеризма Русия се опита да изобрети своя нова идеология и символика, с която да замести спойката между десетките народности и региони в огромната държава след разпада на съветската империя. И какво измислиха? Ами нищо, свързано с настоящото. Обърнаха се към съветското минало от безсилие да предложат нещо друго на пазара на пропагандата. Вкопчиха се в “победата на дядовците”, както гласи един от лозунгите на кремълските пропагандони.

Как обаче ще празнуват тази година любимия на Путлер 9 май? И ще го има ли изобщо самия него в ролята на президент?

Трудно е да се прогнозира каквото и да било за обезумял диктатор като него, който доказа, че е в състояние да предприеме нещо толкова ирационално, като войната срещу Украйна, от която по дефиниция няма печеливш сценарий за Русия. Това беше ясно и преди ордите му нахлуят в съседната държава. А днес, 20 дни по-късно, дори и фанатичните путлеристи все по-малко вярват, че могат да се измъкнат от украинското тресавище като “победители”

Какъв “Ден на победата” могат да празнуват тогава? Да маршируват на Червения площад с видоизменената свастика на ръкавите?

 

 

 

 

 

 

Използваната от руските войски в Украйна латинска буква Z, която първоначално озадачи света със своята мистериозност, се утвърди вече като копие на нацистката символика. При това, както се оказа при разравяне на архивите от Втората световна война, имитацията е буквална. “Z” са рисували върху  бронираните си машини есесовците от 4-та моторизирана дивизия на хитлеристите. А пък с буквата “V”, която руските агресори също използват днес за обозначаване на военните машини в Украйна, германските нацисти са откроявали транспорта, който обслужва лагерите на смъртта. Не говорим за прилика, а за буквално копиране на тази нацистка символика от днешната руска армия. 

 

 

 

 

Всеки опит на руснаците да отрекат приликата е обречен на презрението на света.

Дори и да ставаше дума за “случайно съвпадение”, позорът няма да бъде измит от лицето на Русия за поколения напред. Германците все още се борят със синдрома на вината за войната ( 1939 – 1945 г.), за която днешните поколения няма как да отговарят. Това ги чака и руснаците след тази позорна инвазия в украйна.

А какво казват самите днешни германци, които Путин успя да извади от пацифистката летаргия и ги накара да застанат категорично на страната на украинските жертви? Може би най-добре се изрази един коментатор в германски телевизионен канал със следното изречение:  “Путин мобилизира миналото за борба с настоящето и бъдещето”.

Музиката на Украйна

Друг коментатор, но сред пишещите на руски в интернет, иронизира, че от всички букви в азбуката на великия английски език днешните руски милитаристи са научили само последната буква “Z”. Ще трябва да свикват руснаците с подобни подигравки. Защото техният вожд, когото търпяха толкова години и когото все още следват, ги опозори самата доктрина, че “руският свят” може да се наложи на останалата част от света със своите по-малко от 2 процента от световната икономика.

Какво да кажем за “стратега”, който се готви подло от години да посрещне западните санкции при нападение срещу Украйна, който обаче си е поверил близо половината от валутните резерви на стойност 300 милиарда долара ( повече от годишния бюджет на Русия) на западни банки. Те ги замразиха и с един удар съкратиха двойно финансовия му капацитет за водена на война -факт, който беше потвърден от руския министър на финансите Антон Силуанов. Същевременно руското злато, включително и “черното” , какъвто о петролът, се натъкват на международнен търговски бойкот. Борсите не желаят да търгуват с токсичните руски суровини. 

Русия е практически изключена от световната цивилизация. Вижда се образно от абсолютно празното международно летище Шереметиево, в което няма жива душа – нито пътници, нито летищен персонал, както показват от кадри, публикувани в интернет.

НА СХЕМАТА: Затвореното за руски полети европейско и американско въздушно пространство

 

 

 

 

Сръбското изключение само подчертава изолацията на Русия в небето над Европа. В Италия, която преди 24 февруари се отнасяше доста щадящо към Русия по въпроса за санкциите ( като една от най-зависимите от руския газ западни държави) днес посрещат в училищата с аплодисменти и украински знаменца малки бегълци от войната на Путин.

Дори и китайските другари на Путин не желаят да се прегърнат с него. Твърде е кървав и за тях.

 

 

 

 

По ирония на съдбата Путин наистина промени света, но като го обърна срещу Русия. В споменатата Италия даже фашизоидният бивш министър на вътрешните работи от партията “Северна лига” Матео Салвини, който се разхождаше с изображение на Путин на фланелката си, днес демонстрира пълен обрат в отношението си към него. Подобен обрат демонстрират също крайно дясната Марин льо Пен и президентът на Чехия Милош Земан, който се разкая за русофилщината си. 

Признаци за изтрезняване от путинизма се забелязват и при американеца Доналд Тръмп, и у бразилеца Болсонарио. Е, не мина без идиотизми от страна на Тръмп, който предложи американски самолети с китайски опознавателни знаци да бомбардират Русия, за да се скарат Москва и Пекин, пък Америка да гледа доволна отстрани. Показателно е, че самият Мадуро, венецуелският васал на Путин, се натиска вече за преговори със САЩ за износ на венецуелски нефт. Това постига вождът на световната война срещу глобализма Путин – предизвика глобализация на антируска основа.

А в България? Някои видни говорители на московската пета колона у нас се опитват да се разграничат половинчато от изцапания с детска кръв Путин, но не се забелязва рязък обрат във възгледите им, подобен на примерите, споменати по-горе. Други направо се изпокриха. Ако греша, нека бъда поправен, но яростни нашистки пропагандони, като Велислава Дърева и острието на злобарската червена пропаганда (вече) в парламента Александър Симов мълчат съучастнически с руското варварство в Украйна. 

Пак добре правят, за да не се опозорят още повече, както “възрожденеца” Костадин Костадинов-Копейкин, тъмно червеният Велизар Енчев, тяхното “анализаторско” подобие Боян Чуков и съмишленикът им в БНР Петър Волгин. За тях фанатичната омраза срещу Америка е водещ мотив да злобеят с непрекъснатото повтаряне на опорните точки на Кремъл, оневиняващи руската агресия днес сравнявянето й с войните на Запада срещу геноцида на Милошевич в Косово или срещу близкоизточните злодеи Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи, тероризирали дълги години не само съседите си, но и собствените народи. 

Не бях засичал да лее кремълска злъч и проф. Нина Дюлгерова, която призоваваше от сервилната към Кремъл трибуна на в. “Труд”  да ми бъде забранено да пиша. Като знам фанатизма й, отдадох първоначално това отсъствие по-скоро на липсата на желаещи да си цапат студиото с храчките й, отколкото на катарзис на тази персона ( нон грата в българската медийна среда, надявам се вече). Което не значи, че все пак Дюлгерова не е обслужена като кречетало на руското варварство. Оказа се, че са й дали възможност от  БНР ( Българското Нашистко Радио) да продължава да стреля с путлеристките си патрони в националния ни ефир. https://bnr.bg/varna/post/101611240/prof-nina-dulgerova-evropa-rusia-i-ukraina-sa-vkarani-v-modela-na-razrushenieto

Нешка Робева се изявява с призиви да не се “сатанизира един народ” в момент, когато пратениците на този народ се опитват да унищожат народа на Украйна. За този украински народ, нагазен от руския сатана, Робева не жалее. Защото е болна от русофилия.  Блъсковият съмишленик и предоставя днес своя в. “Труд” като платформа за разпространяване на тази зараза дори и в сегашната ситуация на световно отдръпване от русофилстването. Робева , подобно на собственика на ПИК Недялко Недялков, скърби за хората на културата и спорта в Русия, а не за децата на Украйна.

И, разбира, се не забравя да обяви санкциите срещу тези хора като вид фашизъм. Закъде са нашистите у нас без любимото им оправдание за обслужването на руския фашизъм! И кой да им каже, че хората на изкуството и спортистите не могат да бъдат третирани като добряци по дефиниция. Руските хокеисти изобразяват с телетата си новата руска свастика Z, а влюбените във вожда си Путин продължават да го величият въпреки варварството, заповядано от него в Украйна.

Както вече съм споменавал, опитват се да поприкрият лицата си на путинофили в България Георги Първанов, за когото войната било просто “неприятна”(!) , както и много търсеният от медиите разбирач на геополитиката Валентин Вацев, който изтърси цинично, че войната на Русия срещу Украйна “върви по план”. 

Няма го на терена на “Москва за нами, ни шагу назад” доайенът на русофилството сред историците Андрей Пантев. Колегата му по проруска ориентация проф. Георги Марков се опита да пренасочи вниманието на аудиторията с отклоняващи от руското варварство исторически паралели на антизападна основа, но и той потъна ( да се надяваме в размисъл за преоценка, но едва ли…). Не знам какви ги говори тяхното подбие Васил Василев в неговото предаване по един телевизионен канал, който не гледам, но понеже познавам настъпателния му ( много меко казано ) нрав, не вярвам да си е сменил козината. Един колега ме осведоми, че няма промяна при него, продължава путлеристкия си дует с постоянни си гост в студиото, водещ рупор на путинофилското влияние у нас проф. Иво Христов ( любим гост и на Георги Любенов в БНТ). 

Блеснаха в медиите като легитимни комети на руското влияние  проф. Захари Захариев и Андрей Райчев, но изглежда, че и тяхното вездесъщо присъствие в домовете на хората чрез телевизора взе да намалява. Не е за вярване. Но да изчакаме, преди да си отдъхваме, че може да вампирясат на екраните в името на “другата гледна точка”, с която обикновено ни атакува проруската пропагандна у нас. 

Изглежда ще се окаже, че последният русофил в ЕС ще бъде българин – като перифраза на героя на Димитър Талев, който казва, че последният комунист ще умре в България ( заради което комунистическите власти го интернират от София и забраняват книгата му “Железният светилник”). 

И все пак най-после стана възможно днес хулен от години, остракиран и заплашван от путлеристите журналист, като пишещият тези редове, да може да се появи в България като телевизионен коментатор в цветовете на Украйна, докато  заразяващите с пропагандата си българската аудитория нашисти са принудени да си налягат русоробските парцали и да се почувства най-сетне маргинали. 

Доживях да получавам покани за участие в публицистични предавания на телевизии без да ми запушват устата и без да ми монтират като заглушители рупори на кремълската пропаганда! Промяна има, но благодарение на храбрите украинци, а не на онези, които дойдоха на власт с обещание за промяна.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: https://aig-humanus.blogspot.com

47 мнения за “Руската Zараза банкрутира и отстъпва бавно от българската публичност”

 1. kakto vinagi ste perfekten– POKLON PER LICHMOSTA INDZEV I klaviaturata mu– BADI ZDRAV

 2. киро подмяната е активиран на макс да брани митовете..
  Опорките вече са капуткин не е Русия – явно ще хвърлят капуткин на кучетата но митовете трябва да бъдат спасени..
  Бил на Шипка понеже трябвало да се отдаде дължимото на руснаците и т.н. и т.н.

 3. IN GOD WE TRUST!

  В заставката на скопената ТВ Эвропа от двайсетина дни (дали е случайно с 24-02-2022 ?) на инфото за валутните курсове ЛИПСВАТ националните флагове!!! Липсва US флагът, Знамето на 💙💛 ЕС за еврото, полската злота, чешката крона, Швейцарецът…норвежкият флаг…

  ЗАЩО БЕ ЮРОДИ? ЗАЩО СТЕ МАХНАЛИ ФЛАГОВЕТЕ? ФАРИСЕЯТ СОБСТВЕНИК ЛИ ВИ НАРЕДИ ТОВА?

  Г-н Инджев, ако случайно, ама съвсем случайно Ви поканят там…ПОПИТАЙТЕ ГИ, и от мое име!
  Цяла сутрин им звъня на обявените телефони – НЪЦ! Даже не дават свободно! ДС си ги е блокирала…

 4. Към Българин :

  Няма ли да има примирие на този персонален фронт или да слагам “синята каска” и да се намесвам ?!

 5. В конкретния случай не съм нападнал никого!
  Просто опитвам дискусия!

  Едва ли НАТО ще разположи 3000 войници у нас БЕЗ СЪГЛАСУВАНЕ С МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ! Та така…

 6. @Българин

  Много добра новина ако е истина. Не съм чул нищо от властите по въпроса.

 7. От десетилетие пиша: Русия е проказата на планетата Земя!

 8. Към Българин :

  По-важното е ,че в приставката за валутните курсове на ТВ Европа вече я няма руската рубла ! ЕЦБ спря от 1-ви март да обявява ежедневния курс на тази безполезна хартийка !

 9. ПреЦЕдент, кУрнела & Кире-Подмяната действат така, сякаш са сключили договор с Путлер да се държат за него като удавник за сламка, докато потъне. Потъвайте с него, путлерастки ПОДЛОГИ, няма да ни липсвате.
  💙💛

 10. Eеех! Какъв военен министър можехме да си имаме в лицето на проф. Тодор Тагарев! А сега, заради Курнелия Решетникова и Клепоухия пРезидент, се сдобихме с поредния ЗАЛИЗАН Янев-2 ! За нищо не става това рублофилско, страхливо и мазно ДСарско отроче! Кирил Петков веднага да го уволнява, докато още не имало “техническо” време да навреди фатално на България и българите!

  Проф. Тодор Тагарев към премиера: Войната чука на вратата ни, да не си чешем егото, а да защитим суверенитета си заедно с нашите съюзници

  https://faktor.bg/bg/articles/prof-todor-tagarev-kam-premiera-voynata-chuka-na-vratata-ni-da-ne-si-cheshem-egoto-a-da-zashtitim-suvereniteta-si-zaedno-s-nashite-sayuznitsi

 11. https://frognews.bg/novini/dots-bojilova-pred-frog-spekulatsiiata-drugite-gledni-tochki-prikliuchi-moje-stranata-palacha.html

  Руската пропаганда се прави изключително професионално. Зад нея стоят много специалисти – пиари, психолози, журналисти. Спекулацията със значимите гледни точки би трябвало да приключи. Тук не става дума за цензура. Няма две гледни точки в случая. Не говоря за генезиса и сложността на явлението. Но не можеш да бъдеш на страната на палача. Не мога да разбера защо нашата журналистика през тези години се лиши от ярката публицистична позиция. Журналистът не е микрофон. Възхищавам се на Марина Овсянникова.
  Това заяви пред ФрогНюз доц. Светлана Божилова, преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация.

  Ето и цялото интервю:

  Доц. Божилова, изминали са 20 дни откакто конфликтът в Украйна гори с пълна мощ. Той със сигурност има своята предистория. Но какви са наблюденията Ви за журналистическата среда в България и начина, по който случващото се се отразява?

  По-голямата част от журналистите у нас наистина се солидаризират с украинската общност и отразяват адекватно бежанската, хуманитарната криза. Но големият проблем у нас е в каненето на гости, интерпретацията на фактите и липсата на значима обществена дискусия по важни теми и въпроси. За мен е необяснимо това, което се случва в обществените медии.

  Какво имате предвид?

  Наблюдавам в последните дни програма “Хоризонт” на Българското национално радио, преди това – Българската национална телевизия. Много се изненадвам от дълбоко ширещата се позиция, че журналистите задават въпроси и изслушват коректно събеседниците си, без да задават допълнителни уточняващи въпроси, не си разрешават да коментират очевидни неистини.

  В ефира на БНР бе поканен ген. Атанас Самандов, който е бил на мисии в Ирак и в Афганистан. Все повече в нашите медии се задават въпроси как ще приключи “военната операция”, какво се случва. За мое удивление това съвпадаше с бомбардировките на родилния дом в Украйна. Ген. Самандов каза, че това не се е случило там. После видяхме отвратителни и говорещи сами по себе си кадри на “Асошиейтед прес”, които според мен кореспондират буквално с концлагерите от Втората световна война. Ген. Самандов каза, че това са преоблечени хора, че е имало членове на украинската гвардия. Не последва никаква реакция. Още по-страшното беше, че чух от същия натовски офицер, че Украйна е мултинационална държава и при бежанската вълна поляците ще се приберат в Полша, българите – в България и прочее.

  Това е етническо прочистване. Става дума за антихуманен акт.

  Проспаното време и отвратителната и уродлива пропаганда на Владимир Путин води до тежки деформации.

  Председател на партия обяснява, че ние по никакъв начин активно не трябва да се включваме на страната на Украйна. Дори да има масово клане – да гледаме какво се случва. Че неутралитетът и дистанцията са най-добри за националния ни интерес.

  Руската пропаганда се прави изключително професионално. Зад нея стоят много специалисти – пиари, психолози, журналисти. Руската редакторка Марина Овсянникова от “Первый канал” беше изключително смела. Гледах преди това телевизията и бях втрещена от поведението на руските журналисти, квалификациите, псевдодискусиите… Имам чувството, че тази пропаганда е зомбирала масовия руски човек.

  Руската пропаганда е изключително силно оръжие за Кремъл. В медиите там случващото се в Украйна продължава да се нарича “военна операция”. Пропагандната машина там работи усилено, но какво се случва у нас? Как си обяснявате това?

  Причината е, че ние не можем да отделяме у нас руския народ от Путиновата пропаганда. Още от най-крехка възраст за нас дядо Иван е символ на освобождение. Наши поети, литература достатъчно е писала. Това са едни митологизирани герои, които много лесно могат да бъдат експлоатирани в съвременния контекст.

  Пък и колко години са изминали от промените? Една голяма част от хората са се формирали в друго общество и не могат да правят разлика между държавния капитализъм и олигархията в Русия с представите си за тази страна и бившия Съветски съюз.

  Рупори на руската пропаганда се канят в националния ефир у нас. Къде е границата между плурализма и заемането на ясна позиция и обективното отразяване на чудовищните неща, които се случват в Украйна в момента?

  Мисля си, че спекулацията със значимите гледни точки, които са важни вън от военния период, би трябвало да приключи. В случая говорим за окупация, война и агресия.

  Тук не става дума за цензура. Няма две гледни точки в случая. Не говоря за генезиса и сложността на явлението. Но не можеш да бъдеш на страната на палача. Ако има евреин, оцелял в Бухенвалд, значи ли това, че трябва да поканим и някой от екипа на Гьобелс да коментира случая? Много се спекулира и бърка в момента, Включително от Петър Волгин, за плурализма на гледните точки.

  Такъв може да има в равнопоставен дебат, когато се разглежда предисторията на конфликта. Но в момента, когато има такъв геноцид към украинския народ, в който има пропаганда, която от другата страна назовава нещата с неистинските им имена и грубо манипулира, не може да се говори за друга гледна точка.

  Но у нас беззъбата журналистика сякаш се превърна в модел. И вие споменахте, че се задават въпроси и събеседникът се оставя да говори, без да се разсъждава и да се противоречи…

  Не мога да разбера защо нашата журналистика през тези години се лиши от ярката публицистична позиция. Журналистът не е микрофон. Не е просто предварително зададени въпроси. Журналистът трябва да може да коментира, да анализира, включително позициите на събеседниците си в хода на разговора. Това в момента е беззъба и криворазбрана представа за плурализъм. Хайде да видим Възрожденската ни журналистика. Възможно ли е да няма лична и категорична позиция? Възможно ли е да няма такава журналистика? Според мен тя е приспана. Това е и критика към нас, преподавателите. Била е твърде дълго в полето на криворазбраната представа за обективност.

  Военни стратези и политици коментират събитията в един абсолютно неадекватен контекст. След 10 дни войната щяла да приключи, Киев щял да бъде превзет и тогава ще се решат нещата. Странна е тази военна доктрина, която превзема българските медии.

  У нас няма да се появи скоро Марина Овсянникова. Така ли смятате?

  Възхищавам се на тази млада жена. Видях, че сега в 18 ч. ще има протест на журналисти пред посолството на Русия у нас. Но къде са журналистическите организации? Къде са СБЖ и Асоциацията на европейските журналисти в България. Няма съобщение. За мен това е необяснимо.

  Ето – американският документалист Бренд Рено беше убит. Швейцарският фотограф Гийом Брике оцеля след като руски куршуми го целиха. Освен това военните кореспонденти на място са малко.

  Очевидно тези събития са такъв геноцид за всички участници, че дори големите редакции трудно изпращат кореспонденти. Но не мога да разбера пасивността на българските журналистически организации. Дори един дебат за отразяването на събитията там не е организиран публично.

  интервю на Джесика Вълчева

 12. Малко забавление (не)моща на руслямски оръжия

 13. https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-nikoy-ne-e-daval-na-rumen-radev-vtori-mandat-za-da-obsluzhva-ruski-interesi-i-da-distantsira-balgariya-ot-nato

  Методи Андреев

  Искането на президента Румен Радев само български самолети да охраняват небето ни е меко казано неадекватно и съвсем не приляга на генерал, който е и главнокомандващ в момента на армията, а и най-добре знае състоянието на бойната ни авиация. Но всъщност изказването му не е чак толкова неочаквано – Радев никога не е бил категоричен и еднозначен по отношение на НАТО, въпреки че е завършил натовска академия с отличие в САЩ.

  Президентът инатливо продължава своята политика от първия мандат – да слага прегради пред действителната интеграция на България в НАТО. Заради такива позиции държавата ни беше наречена нагло от руския представителите в ЕС “троянски кон”.

  Ако не беше военно време, ако на 300 км от нас нямаше истинска война, думите на Радев щяха да предизвикат гнева на определена част от дясно мислещите българи, но в този изключително напрегнат политически момент той

  нагнетява опасно напрежение

  Според анализатори аресията на Русия няма да бъде задоволена само с Украйна. Войнолюбецът маняк в Кремъл може да погледне и към бивши сателити на Империята на злото, която Рейгън нарече СССР. Знаем, че диктаторите обичат меките, лесните цели, които могат да докажат тяхната „сила“ в лицето на тези, които ги обожествяват. Каква по-добра възможност лишената от добра защита България, поради путинофилски позиции на висшия команден състав на БА, да се окаже следващата жертва на маниака в Кремъл? Някой ще каже – да ама ние сме членове на НАТО и не можем да бъдем нападнати. Но защо очакваме закрила от НАТО, щом когато трябва да получим действителна подкрепа за националната ни сигурност, какъвто е случаят с еърполисинга, излиза президентът или някой друг путинофил с генералски пагони и казва, че това не е добре за българския суверенитет и можем да се защитим сами. Ние сме в НАТО не за да нападаме съседите си, не за да могат нашите едрогъзи генерали да получава добри заплати и командировки за натовси воаяжи, а за да гарантираме националната си сигурност.

  Загуба на националния суверенитет е да предоставиш цялата си енергийна система в зависимост от Кремъл, а не наши съюзници да охраняват небето ни. Имаме добри пилоти, но с какво те ще пазят България, след като

  знаем състоянието на старите съветски самолети

  А и защо трябва да рискуваме живота им с морално остарели МиГ-ове, за които правителството на Борисов похарчи 100 милиона за ремонтите им в руски фирми. А сега се говори за отпускането на нови 126 милиона за нови ремонти в Русия. Как с такива самолети ще пазим небето си от агресора – това е безумие. И раздвоение на личността за тези, които твърдят, че е възможно.

  Обръщам се към младия премиер Кирил Петков – имахте звездни на този пост мигове – поисканата оставка на бившия премиер Стефан Янев, заради путинофилски изказвания, и привикването на руския посланик Митрофанова, която се извини за обиди към народа ни. Но е крайно време да вземете ясна позиция за бъдещето на страната.

  Много хора подкрепиха и вас и Радев заради битката с корупцията, но тя не може да бъде ефективна заради

  путинизирането на държавата ни

  Ако не обявим кръстоносен поход на путинизацията на страната, прокарвана усърдно по време на правителството на Борисов, то значи, че не искаме да изкореним корупцията в нейния генизис. Руската корупция бе унаследена в България, тя има руски генезис, а в това няма никакво съмнение. В този смисъл трябва да застанете твърдо на натовски позиции. България се нуждае от ясно и категорично решение по отношение на натовската ни принадлежност. Небето ни трябва да бъде охранявано от модерните бойни самолети на Нидерландия. България се нуждае от натовски контингент и база на територията на нашата страна. Те са реалният гарант за народа, но и за вашето управление.

  Трябва да е ясно – вторият мандат на Радев бе подкрепа за битка с корупцията, а не да се обслужват руски интереси и страната ни и да се дистанцираме от НАТО. Никой не му е давал мандат за неговите свободни съчинения, това не са идеите на свободните българи. Този човек рискува националната сигурност на страната и разколебава съюзниците ни. Каква защита ще очакваме утре, ако днес се проваляме като предвидим партньор.

  Очакваме от правителството борба с путинизацията, което и борба срещу корупциата.

 14. г-н Цолов,💙💛

  В интерес на истината, в приставката на валутните курсове на ТВ Европа руската рубла НЕ Е фигурирала и досега!
  А иначе адмирирам и съм напълно наясно с останалото казано от Вас!
  Бъдете здрав, чакат ни интересни времена!

 15. След вчерашните русофилски “лупинги” на руските слуги Курнела Решетникова и Клепоухия руски резидент, които обляха всички българи със студения душ на предателството, днешните новини за посещението на Европейския прокурор Лаура Кьовеши утре и на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин, с цел да бъде укрепено най-слабото звено на натовската съюзническа верига – България (за наш общ срам и позор!) ни подействаха като освежаваща глътка кислород и възвърнаха вярата ни, че въпреки нечистоплътните русофилски “забежки” на управляващите ни, съюзниците няма да ни предадат, няма да се откажат от “двойкаджиите” в НАТО!

  НАТО разполага 3000 души персонал и оборудване в България и Румъния до часове
  https://bgnes.bg/news/nato-razpolaga-3000-dushi-personal-i-oborudvane-v-b-lgaria-i-rum-nia-do-chasove/

 16. Русофилите у нас мразят украинските бежанци:Защото украинските майки и деца не са дърти руски чиновници или мафиоти на Путлер, които са се притаили тук на тихо, шпионират, заговорничат, интриганстват срещу България и българите, смучкат от държавния ни бюджет и крадат от еврофондовете и пращат на Путлер евра. Защото бежанците са, свободни, млади, красиви и образовани и говорят истините за путлерофашизма. Защото се усмихват боязливо и дори се смеят, а трябва да плачат, че не са останали в душегубката на путлерко.Защото мразят Путлер и рушняците, а би трябвало да ги обичат и когато ги избиват.Защото са успяли да избягат от нацистката армия на Путлер и са оживяли.Защото са невинни, а на Путлер са му трябват невинни хора, които да бомбардира.Защото появата им очерня светлия образ Фюрера.Защото са добре облечени….и още , и още, и още.Русофилите мразят, зверят се или съскат през зъби срещу бежанците, защото присъствието им ръчка мозъците им търсейки малко останала човещина и разум. А ръчкането в изпразнени от съвест и състрадание кратуни боли чак до злоба..

 17. Трябва да настояваме за Закон “Магнитски” срещу путлеронацистката пропаганда и полезните идиоти. Светът и ние няма да се оправим без такива мерки, защото пропагандата на идиотщините и съдействието на “полезните идиоти” отглеждат вредни и опасни идиоти като Путлер.

 18. Трима европейски премиери са тръгнали с влак днес сутринта към Киев💙💛, предава “Ройтерс”. Това ще бъде първото посещение на чуждестранни лидери в украинската столица след руската инвазия.

  “Наш дълг е да бъдем там, където се кове новата история на Европа. Защото не става дума за нас, а за бъдещето на нашите деца, които заслужават да живеят в свят, свободен от тирания”, каза полският премиер Матеуш Моравецки, който премина границата с чешкия си колега Петр Фиала и Янез Янша от Словения.

  Фиала каза, че целта е “да се потвърди недвусмислената подкрепа на ЕС за суверенитета и независимостта на Украйна💙💛”. Те ще пристигнат в град, който все още е бомбардиран и където половината от 3,4 милионното население е избягало, а много от останалите прекарват нощите в метростанциите.

  ———
  UNITED WE STAND!

 19. Базата на ГРУ на устието на река Камчия трябва да бъде извзета и предоставена на украински бежанци!Изпълнител:Киро.Срок:Незабавен!

 20. Готвят ни държавна измяна !!!

  Атлантически съвет на България

  Готвят ни държавна измяна! Вчера, 14 март 2022 г., президентът на България Румен Радев поиска от министъра на отбраната Драгомир Заков, от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров небето на България да бъде охранявано само от български изтребители МиГ-29.

  Позиция
  и предупреждение
  на Атлантическия съвет на България

  Вчера, 14 март 2022 г., президентът на България Румен Радев поиска от министъра на отбраната Драгомир Заков, от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров небето на България да бъде охранявано само от български изтребители МиГ-29.

  Това означава:
  1. Отказ от съюзническа помощ в защита на България при все по-вероятна руска агресия срещу НАТО;
  2. Ясен знак към Русия – „Заповядайте, подкопали сме отбраната на НАТО в България. Удряйте тук!“;
  3. Страх, че съюзните изтребители ще спрат руските нашественици, защото някой сигурно вече е обещал българите да не стрелят и позорно да се предадат;
  4. Поставяне на България в ролята на фактически неутрална държава, прикривайки така съучастническа роля за руската агресия срещу Украйна, срещу Европа и срещу целия цивилизован свят;
  5. Заплаха за живота на българските пилоти, които нямат нужните летателни часове подготовка за успешно изпълнение на БОЙНИ ЗАДАЧИ ВЪВ ВОЕННО ВРЕМЕ. Пилотите ни летят ужасно малко, летят на самолети с изтичащ ресурс и със старо въоръжение с малък обхват;
  6. Създаване на отлични възможности руската армия безпрепятствено да окупира България и да я използва за плацдарм за по-нататъшно нахлуване в териториите на нашите съюзници.
  Нима искаме да се повтори трагедията от септември 1944 г.?
  Тогава новото българско правителство обявява неутралитет, готви се да обяви война на нацистка Германия, а СССР, за да изпревари това на 5 септември коварно обявява война на България.
  Тогавашният военен министър, генерал Маринов, оказал се руски шпионин, разпорежда да не се стреля срещу руските войски и армията ни позорно предава България без бой. СССР безпрепятствено окупира страната ни, комунистическите му слуги извършват преврата на 9 септември и поставят началото на 45 години масови репресии и убийствен тоталитарен режим под „вещото ръководство“ на Българската Комунистическа Партия, на която днешната Българска Социалистическа Партия е горд наследник.
  В онези години руската военна окупация продължи 3 години, а руската политическа окупация – цели 45 години, която после продължи с руска икономическа и енергийна, но и с морална и идеологическа зависимост.
  45 плюс още 32 години! Не ни ли стигат?

  Затова ние днес питаме президента Радев, министъра на отбраната Заков, началника на отбраната адмирал Евтимов, командира на ВВС генерал Петров:

  1. Чий национален интерес налага днес, пред лицето на агресора Русия, българското небе да се пази от неопитни летци, които летят по десетина часа на година, вместо от летци с достатъчен летателен опит?
  2. Чий национален интерес налага днес, пред лицето на агресора Русия, българското небе да се пази с физически остарели и технологично слаби руски самолети от осемдесетте години на миналия век, вместо със самолети – последна дума на технологиите, с които руските агресори ще бъдат ликвидирани още преди да са разбрали, че срещу тях има защитници на нашето небе?
  3. Чий национален интерес налага днес, пред лицето на агресора Русия, в българското небе да летят самолети със старо и слабо въоръжение с малък обсег?
  4. Чий национален интерес наложи днес, пред лицето на агресора Русия, България така упорито да отказва съюзническа военна помощ, в подкрепа на недообучената, недоокомплектованата и с недостигащ личен състав Българска армия?
  5. И накрая, чий национален интерес наложи днес, пред лицето на агресора Русия, Българската армия да бъде в днешното си състояние?
  Да, този интерес със сигурност е „национален“, но в никой случай той не може да е български.
  Напомняме на всички политически фактори, които са днес президент, министри, депутати, генерали, че всички те са положили клетва да пазят Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.
  Държавната измяна е най-престъпната форма на национално предателство!
  Отказът от защитата на Отечеството е най-страшното престъпление!
  Напомняме на политиците и генералите, че цивилизационният избор на България е европейски и демократичен, а не евразийски и тираничен. Само в тясна интеграция с другите европейски народи и държави, обединени в ЕС и в НАТО можем да осигурим просперитета, щастието и сигурността на българския народ.
  Това е нашият национален интерес!

  Между нашия и руския национален интерес режимът на Путин изкопа огромна пропаст!
  Припомняме, че наскоро на Консултативния съвет по национална сигурност политическите партии и представителите на отговорните държавни институции констатираха, че българските Въоръжени сили са в лошо състояние и че на практика те са небоеспособни.

  ЗАТОВА И ОТКАЗЪТ ОТ СЪЮЗНИЧЕСКА ПОМОЩ НА ПРАКТИКА Е ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА!

  КОЙ има интерес България да бъде най-слабото звено в източния фланг на НАТО?
  Този КОЙ е Кремъл, Путин и неговите маши в България, поставени по високите етажи на властта.
  Това обяснява защо в главите на руските петоколонници у нас се въртят картини с посрещането на руските ОКУПАТОРИ с хляб и сол във Варна, Бургас и на „Орлов мост“ в София.
  Изпълнявайки своя граждански дълг, ние, Атлантическия съвет на България, предупреждаваме още веднъж нашите държавници, политици, генерали, офицери и войници, че държавната измяна е най-страшното предателство и най-ужасното престъпление. За него прошка няма!
  И нека никой да не си прави илюзии, че наказанието ще го отмине.
  Отговорността е персонална.
  Ние няма да забравим нито думите, нито действията, нито бездействията на отговорните фактори в държавата!

  Затова още веднъж призоваваме българските власти :
  НЕЗАБАВНО ПОИСКАЙТЕ РАЗПОЛАГАНЕ НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ НА УСИЛЕНИ СЪЮЗНИЧЕСКИ БОЙНИ ГРУПИ, НАПЪЛНО ОКОМПЛЕКТОВАНИ И БОЕГОТОВИ.
  ЗА ОТБРАНА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ НЕЗАБАВНО ПОИСКАЙТЕ РАЗПОЛАГАНЕТО НА ЕСКАДРИЛА ИЗТРЕБИТЕЛИ Ф-35, КОИТО ДА ПРИСТИГНАТ ВЕДНАГА.
  НЕЗАБАВНО ПОИСКАЙТЕ РАЗПОЛАГАНЕТО В ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ НА ДВЕ БАТАРЕИ ЗА ПРОТИВОВЪЗДУШНА И ПРОТИВОРАКЕТНА ОТБРАНА „ПЕЙТРИЪТ“.
  Терористичната путинова Русия може да бъде спряна само със сила!

  Обръщаме се и към правителствата на нашите съюзници:
  Бъдете особено бдителни към думите и действията на президента Румен Радев и правителството на Кирил Петков, водено за носа от проруската партия БСП, защото сигурността на Алианса е застрашена от София.

  Обръщаме се към българските граждани:
  ХОРА, БДЕТЕ! БЪЛГАРИЯ Е В ОПАСНОСТ!
  СВЕТЪТ ОТНОВО ЩЕ БЪДЕ ЗА ДЕСЕТИЛЕТИЯ РАЗДЕЛЕН. ДНЕС РЕДИЦА ПОЛИТИЦИ И ДЪРЖАВНИЦИ СЕ ОПИТВАТ ДА ЗАВЛЕКАТ БЪЛГАРИЯ В БЕЗДЪННАТА РУСКА АЗИАТСКА ПРОПАСТ И ДА НИ ХВЪРЛЯТ В СВЕТА НА ВАРВАРИТЕ. НЕ ДОПУСКАЙТЕ НОВА ЧЕРНА ТОТАЛИТАРНА НОЩ ДА СЕ СПУСНЕ НАД БЪЛГАРИЯ И ДА ЗАГУБИМ НАШАТА СВОБОДА, НАШАТА ДЕМОКРАЦИЯ И ВЪЗМОЖНОСТТА ДА БЪДЕМ ЧАСТ ОТ СВОБОДНИЯ ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ!

  Атлантически съвет на България

 21. @Българин А нашичкият си хихика и си стои тука на топло и размишлява дали това, че харесва руска литература, руска музика, и че има руски приятели, може или не може да го накара да харесва режима на Путин. По мое мнение си е цял-целеничък Задунайская губерния, все пак да не забравяме кой го инсталира на премиерския пост. Та се налага да идва американският министър на отбраната, за стяга редиците. Все пак е смъртно уплашен, на Шипка можеха да го уцелят със снежна топка.

 22. Днес прочетох коментар на Роси Михова. Ставаше въпрос за доводите на русия, че НАТО се приближава до границата й. И това било опасно на националната й сигурност. Та Роси пита, не се ли доближава и русия по близо до НАТО? Защо само НАТО да се доближава по близо до русия? Излиза, че при една отсечка АВ, А е по близо до В??
  И сега, ако анексира Украйна, не се ли рашата доближава до НАТО?

  Слава Україні!!

 23. @Георги В

  За момент си помислих, че под “нашичкият” имаш впредвид Р.Радев, пък то какво било…
  Нейсе, запуши я!

 24. Някой да ми каже киро подмяната какви руски интереси е нарушил откакто е на власт?
  И нещо друго, киро подмяната има ли поне една конфронтация с радев който в тази криза е заел чисто про-руска позиция?

 25. @Георги В

  https://faktor.bg/bg/articles/petkov-zaradi-migovete-davame-milioni-na-putin

  Кирил Петков: Заради МиГ-29, даваме стотици милиони на Путин

  “Ситуацията е такава, че изтребителите МиГ-29 не могат да се ремонтират в Русия и е пълен абсурд идеята машините да се изпращат там през някакви вторични компании”. Това подчерта премиерът Кирил Петков пред журналисти на пункта за приемане на бежанци на „Дунав мост“. Той направи този коментар с оглед предстоящото посещение на американския военен министър у нас:

  “Въпросът, който ще обсъдим, е и въпрос за нашата сигурност, за нашето небе. (…) Изпращаме стотици милиони към Путин. Въпросът е какво да направи така, че българското небе да бъде с достатъчна закрила и какво правим, че българските пилоти да запазят своите способности и да летят със самолетите, които в момента имаме”.
  —–

  Няма да питам какво е мнението на СИКаджийската мутра и ДС агентът Иван по темата – те НАЛИВАХА ДОСТАТЪЧНО МИЛИОНИ НА РУСКИЯ ВПК през 10 годишното си управление!

  Какво мисли Румен Радев по този въпрос?

 26. Ще напомня само, че нито за момент не бива да се пропуска геройкото от банкя и кохортата му, която единодушно го преизбра също виден “евроатлонтик” в списъка на рубладжиите!

 27. Явно се отпушва бента на словесната ни съпротива!
  Вие господин Инджев, не от сега, ни осведомявате какво се случва в този момент в България.
  Според Вас, „вече някои видни говорители на московската пета колона у нас се опитват да се разграничат ПОЛОВИНЧАТО от изцапания с детска кръв Путин, но не се забелязва рязък обрат във възгледите им, подобен на примерите, споменати по-горе. Други направо се ИЗПОКРИХА.“…
  Дадохте вече и конкретни личностни примери, а такива ЛИЧНОСТИ трябва дори да станат мишена на нашето противодействие, към която да бъде отправена основната ни изобличителна мярка и реакция.
  Не малко знаят кои са черните овци, а те са във вечно дежурство, защото са заплатени по някакъв начин. Дори и тогава, когато само се стараят да се задържат на съответната си службица.
  За мислещ човек е твърде нереалистично да пренебрегва факти и случки, които неотдавна дори е преживял, или когато му се предоставят факти които показват действителността, да не ги взима под внимание.
  На висок държавен пост да се държиш като слуга, така като чели нямаш собствена родина и държава, а за облагата да си „избран“ на този пост, да се поставяш в положението на слугата на руските интереси.
  Поводът- войната в Украйна, трябва да послужи за да бъдат спрени всички брътвежи и защити на проруските мнения. Не са важни също и любовните доводи за нашите освобождения, защото въпреки всички укривания, има останали и биват приложени противоречащи исторически факти от наличните архиви. Това показва така ясно, че по стар образец се пробутват, този път обаче на цял свят, същите лъжи за едно „освобождение“ което по абсолютно същият начин, както в нашата страна, се потопявано в кръв.
  Както германците не позволяват изявите на противни мнения относно действията на националсоциализма, защото това е доказана мръсна доктрина, така и у нас не трябва да важат повече руските мнения относно близостта, която трябвало да ни свързва с Русия.
  Нужно е, ясно да се каже, както го заяви вече цял свят (жалките изключения не си заслужава да споменавам), че Русия трябва да бъде отстранена от всякаква близост на отношенията, защото в тази страна постоянно се бълват опашати лъжи и манипулации.
  Трябва да престанем да се вживяваме с минималната положителна част от руския свят и народ, защото чрез постоянна поквара в продължение на стотици години при всички там е придобит един манталитет, който при диалог все някак излиза на показ или може да ни се противопоставя. Освен това, ще е необходимо също толкова време, за да може той да се промени от състоянието на донор за пушечно месо или тотално подчинение. Те фактически и поради това ни обвиняват в слабост, защото ние в по-голямата си част (ако наистина не се лъжа) имаме различия, които все пак се обуславят от разликите в годините на робство, а от там и на селекция.
  Всеки един обществен диалог при който могат да бъдат внесени различаващи мнения, от тези които не отговарят на световния човешки морал, трябва да бъдат прекратени. Трябва вече да започнем да постъпваме така, както по най-добрият начин биха постъпили истинските родители при възпитанието на подрастващите си деца, за могат те да не се занимават с вредни за тях неща.
  Освободилите се от повелите и грешните мнения журналисти трябва да разберат, че по морални мнения няма две трактовки. Няма бандит който може да е добър, както няма и политик или бизнесмен, който по руски образец да се е домогнал до йерархията, за да може да му се осигурява аудитория. Тези дори биха попречили при интервюта на такива като господин Инджев, да могат да си изкажат цялостно мнението. Понякога дори ме ядосва, когато водещ неволно ненаучен да съпровожда разговор се вмъкване насред обяснението, с което прекъсва или отклонява полезната мисъл.

 28. А ето как украинската армия унищожава руската зараза:

 29. sms, още един път моите благодарности за изказаното от Вас!
  Когато пишех моят коментар, нямах възможност да Ви прочета. Отлично сте го написали. Благодаря и на собственика на блога, че подпомага българската свободна мисъл да превъзмогне и успее, вероятно на време, да противодейства на предателите на България. Нека Украйна и нейната противозащита да ни е положителният пример как се постъпва при нападение, дори и когато то за сега е само прикрито и хибридно!

 30. Да не се залъгваме,активизирането на путинските превратаджии /постовете и имената им знаете/ да саботират появата на съюзнически войски и авиация, в разоръжената от тях България, за защита на небето, морето и територията на НАТО от руска атака или провокации, целят да осигурят на Сърбия свободен коридор откъм Русия. Сърбия е въоръжена и вече е активирана от Путлер да разпали война на Балканите за да отвори втори фронт в гърба на НАТО. Последните събития на запад от нас, инцидентите с дронове, в които са замесени Орбанова Унгария и Сърбия, заплашителните изказвания на Вучич, спешните разговори на Харис с Петков и паническото посещение на Министъра на отбраната на САЩ тук, потвърждават, че по върховете на държавата ни се случва нещо опасно и то е свързано с плановете на Путлер за ескалиране на войната… Ще бъде голям позор полицаи от Лихтенщайн да арестуват по заповед на Кьовеши големите руски плъхове в България.

 31. Днес прочетох интересна Истина – за 140 години на третата Българска държава Турция не ние нападала нито веднъж, докато Русия-СССР ни напада 3 пъти и организира куп заговори, преврати.и убийства на български политици и родолюбци. Русия сега се кани да ни нападне за 4-ти път и да извърши нов терор и убийства у нас.

 32. Ето ви задаващият се мир в Украйна. Това ще бъде Украински мир!

 33. Резидента Радев каза в прав текст,че трябва да дадем самолетите си за ремонт в Русия при това с екипажи.А освен това не е завършил академия в САЩ а 8 седмичен квалификационен курс.

 34. Нито за момент не си и помислям, че “снишаването” на петата колона е някакъв успех. Те сега ще се дистанцират от Путин, но ще си останат с петолъчките. Мимикрията трябва да им помогне да преживеят дискредитирането на Путиновия режим, за да изпълзят, когато Путин падне и в Кремъл се появи новият Батюшка, при който ще изприпкат, за да му се закълнат “немедленно”.
  По-скоро на сцената ще изтикат клоуните, които да отклонят вниманието от тях.

  Според анализатори в Израел Путин търси “Златен мост” (път за достойно отстъпление). Вестник Хаарец публикува втора такава статия в рамките на няколко дни. Според тях Байдън умишлено изчаквал.
  Което не ми изглежда много коректно спрямо Украйна.

 35. Не съм засичал да лее кремълска злъч и проф. Нина Дюлгерова, която призоваваше от сървилната към Кремъл трибуна на в. “Труд” да ми бъде забранено да пиша. Като знам фанатизма й, това отсъствие се дължи по-скоро на липсата на желаещи да си цапат студиото с храчките й, отколкото на катарзис на тази персона ( нон грата в българската медийна среда, надявам се вече).

  https://bnr.bg/varna/post/101611240/prof-nina-dulgerova-evropa-rusia-i-ukraina-sa-vkarani-v-modela-na-razrushenieto

 36. Това им е системата “свой-чужд” на путлеристите. Направено е с цел да не избият едни други:

  Z – основни руски войски
  ZZ – (или зет в квадрат) руски войски, идващи от Крим
  O – руски войски идващи от Беларус
  V – руска “морска пехота”
  X – руска кадировска гвардия
  A – спецназ

  Украинците трябва да започнат да ги пишат тези букви по машините си и да ги отстрелват в гръб.

  Слава Україні!

 37. @симеон спасов💙💛
  15.03.2022 в 20:58

  Точно така, г-н Спасов! Абсолютно вярно!
  И да не забравяме, че Премиерът е в КОАЛИЦИЯ, в която има (според мен) два “куци” крака по отношение темата за руZZката агресия срещу Свободна Украйна (това е следствие от резултата от изборите – ако ДБ имаха 18%, а ПП – 33% на изборите, НЯМАШЕ да е така! Но сега Е ТАКА), тоест, той, Премиерът, се съобразява постоянно с наличието на тези два “куци” крака в коалицията…
  Докато за РРадев – той си е избран легитимно, има си още цели 3 години от мандата, и позицията му относно ремонта на миговете май му е израз на силно ВЪТРЕШНО убеждение!
  Разбирате ли разликата?

  Бъдете здрав!

 38. Обръщането на палачинката е лицемерие, снишаване, временна мимикрия!
  Никаква наивност, никакво доверие, никаква прошка .в отношението към петоколонните предатели!
  Война е!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.